Beste inversietafels Test Van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Inversietafels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Inversietafels koopgids

 

Het is algemeen geweten dat je bij het opstaan vaak iets langer of groter bent dan wanneer je gaat slapen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het kraakbeen, dat zich tussen onze wervels bevindt, doorheen de dag wordt samengedrukt. Eén van de beste inversietafels in gebruik nemen, kan dan alvast als een goede aanbeveling worden beschouwd. Bedenk, tijdens het vergelijken van de verschillende inversietafels, niet alleen wat het prijskaartje zou kunnen zijn maar houd ook rekening met het formaat, het gewicht en de maximale belastbaarheid.


Wat is een inversietafel en de werking ervan

Een inversietafel, ook wel „Inversion table” genaamd in het Engels, is een soort van kanteltafel die pijnen in de rug en/ of nek aanpakt en aanzienlijk kan verlichten. De inversietafel maakt hierbij gebruik van een soort van kanteltherapie waarbij het lichaam wordt omgekeerd. Het gebruik van dergelijke inversietafels wordt bovendien door menig arts aanbevolen. En zelfs in tal van ziekenhuizen zul je het gebruik van een inversietafel kunnen aantonen.

De inversietafel is dus één van die toestellen die als therapeutisch hulpmiddel kan en mag worden gebruikt. Denk maar aan personen die te kampen hebben met rugblockages en lage lumbale rugpijnen. Maar het kan ook effectief zijn bij mensen die te kampen hebben met spierspanningen en stress.

Het principe van de inversietafel is dan ook bijzonder eenvoudig. Het is de bedoeling om de druk op de wervelkolom zoveel mogelijk te verminderen en/ of tijdelijk weg te nemen. Op die manier zullen de tussenwervelschijven net iets meer ruimte krijgen en dus kunnen ontspannen. Dit komt tot stand door een lichte of eventueel complete kanteling van het lichaam. Ben je van plan om zelf zo’n inversietafel in huis te halen, zorg er dan voor dat deze voorzien is van het CE keurmerk.

 

Mogelijke voordelen

Het mag ondertussen al min of meer duidelijk zijn dat het gebruik van een degelijke inversietafel toch heel wat voordelen met zich meebrengt. Of het nu een lichte al dan niet complete lichaamskanteling betreft, je lichaam wordt in een bepaalde mate uitgerokken vanwege de zwaartekracht. Op die manier kun je in een behoorlijk korte tijdspanne al heel wat goede resultaten noteren bij eventuele rugblockages.

Het frequente gebruik van een inversietafel zal er uiteindelijk ook voor zorgen dat niet alleen je rugspieren maar ook je buikspieren extra worden getraind. Dit resulteert dan weer in een betere bescherming van je rug naar de toekomst toe. Verder wordt ook de doorbloeding evenals de zuurstoftoevoer van je hoofd, extra gestimuleerd. En het gebruik van een degelijke inversietafel is ook best handig om je lichaamshouding te verbeteren. Kortom, alleen maar voordelen!

 

Het formaat in verhouding met de lichaamslengte en het belastbare gewicht

Daar inversietafels in verschillende afmetingen bestaan, is het niet onbelangrijk om even stil te staan bij het formaat ervan. Om het formaat van een inversietafel te kunnen bepalen, moet je vooral rekening houden met je eigen lichaamslengte en lichaamsgewicht.

Stel dat je bijvoorbeeld een inversietafel aankoopt met een maximale hoogte van ongeveer 148 cm en een totale lengte van zo’n 138 cm, dan heb je een minimale lichaamslengte nodig van ongeveer 160 cm en een maximale lichaamslengte van ongeveer 190 cm. Het lichaamsgewicht mag niet hoger zijn dan 130 cm. Met andere woorden dergelijk apparaat biedt een maximale belastbaarheid aan van 130 kg.


Extra kenmerken en mogelijke opties

Verder zul je merken dat bepaalde inversietafels over net iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken dan andere toestellen. Apart van het feit dat deze extra opties voor een prijsverhoging zullen zorgen, kunnen ze best wel een meerwaarde bieden. Zo is het handig indien je de inversietafel na gebruik gewoon weer kunt dichtklappen. Op die manier kun je heel wat opbergruimte besparen wat ook weer een voordeel is.

Het is aan te raden om steeds op zoek te gaan naar een inversietafel waarbij je niet alleen de rugplank kunt verstellen maar ook de voetsteunen en zelfs de hellingshoek. Op die manier kan het toestel niet alleen door verschillende types gebruikers worden benut, maar is het ook mogelijk om zelf de intensiteit van het toestel te bepalen.

Bedenk ook welke maatregelen er zijn genomen om de veiligheid en het comfort van de gebruiker te garanderen. Zo is het altijd handig indien de inversietafel voorzien is van stevige en betrouwbare veiligheidssteunen. Op die manier wordt een maximale bescherming en veiligheid tijdens een eventuele training, gegarandeerd.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tot slot willen we nog even wijzen op het mogelijke prijskaartje dat aan de inversietafel vasthangt. Een degelijke inversietafel hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er heel wat goedkope inversietafels die alvast de moeite waard zijn. Toch zul je in de meeste gevallen net iets meer betalen. Probeer daarom eventuele aanbiedingen en promoties niet uit de weg te gaan en wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke inversietafel aanbieding spotten.

Zo bestaan er heel wat inversietafels met een prijskaartje van amper 150 euro net zoals je toestellen zult tegenkomen van ruim 250 euro of misschien wel meer. Bedenk of je de inversietafel regelmatig zult gebruiken en welke verwachtingen je van het toestel hebt. Bij twijfel tussen 2 of meerdere inversietafels kan het helpen om de bijbehorende online reviews van klanten even door te nemen. Veel succes!

 

Beste inversietafels (Reviews) van 2024

 

Heb je last van scoliosis of andere cervicale problemen? Dan kan het gebruik van een inversietafel alvast een oplossing bieden. We hebben dan wel geen toestel gevonden van het bekende merk Kettler, maar toch zul je aangenaam verrast zijn door het volgende topproduct. De inversietafel is een goede aanbeveling voor al wie te kampen heeft met rugproblemen, al dan niet chronisch. Het lijkt ons echter handig mocht je ook de tijd nemen om de online reviews en het advies van klanten even te bekijken. En wie weet is het wel de voor jou beste inversietafel.

 

 

Gravityx Inversietafel Verticaal verstelbare Rugbank G400RF

 

Met deze inversietafel van het bekende merk BH Fitness kies je misschien niet gelijk voor één van de goedkope inversietafels maar toch al zeker voor een kwalitatief apparaat. De G400RF inversietafel wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 138 x 73 x 148 cm in combinatie met een totaal gewicht van 30 kg. Daardoor kun je de inversietafel maximaal met zo’n 130 kg belasten.

Het is zelfs mogelijk om de hoogte van de inversietafel aan te passen waardoor het apparaat geschikt is voor meerdere type gebruikers. Daarnaast blijkt ook de visco-elastische ruggensteun verstelbaar te zijn en kun je de instellingshoek naar wens aanpassen. Houd er wel rekening mee dat de maximale verticale helling ongeveer 92 graden bedraagt.

De combinatie van de veiligheidssteunen en de verstelbare rubberen voetsteunen maakt het apparaat niet alleen veilig maar ook comfortabel voor de gebruiker. Na gebruik, klap je het apparaat gewoon weer dicht waardoor je heel wat ruimte kunt besparen. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog geen reviews zijn geplaatst. Daar het niet meteen een inversietafel aanbieding betreft, durven we veronderstellen dat de hoge prijs een verklaring zou kunnen zijn.

BH Fitness is alvast een bekende merk op het gebied van fitnessapparatuur en benodigdheden. Het zal dan ook niet verwonderen indien het door heel wat gebruikers als veruit het beste merk wordt beoordeeld. Toch lijkt het een goede idee om de populairste voor- en nadelen even tegenover elkaar af te wegen.

 

Voordelen

Formaat: de inversietafel biedt een totaal formaat aan van 138 x 73 x 148 cm.

Belastbaarheid: de maximale belastbaarheid van deze unieke inversietafel, bedraagt maar liefst 130 kg. Kortom, dit maakt het apparaat geschikt voor meerdere gebruikers.

Comfort: de inversietafel biedt heel wat mogelijkheden en comfort aan. Zo blijken niet alleen de ruggensteun en voetsteunen verstelbaar, maar kun je ook de instellingshoek aanpassen.

Opklapbaar: het is mogelijk om het apparaat na gebruik gewoon weer dicht te klappen. Op die manier blijft de opbergruimte meteen een pak beperkter.

 

Nadelen

Prijskaartje: het is jammer genoeg niet meteen de inversietafel met de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES