5 Beste Kajakken Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Kajakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ga je binnenkort met het gezin of enkele vrienden gaan kamperen? En hebben jullie dan de gewoonte om even een leuke kajaktocht op de agenda te zetten? Dan is het natuurlijk wel belangrijk om over een degelijke en duurzame kajak te beschikken. Heb je geen tijd om de koopgids over kajakken even rustig door te nemen dan kun je ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Daarin stellen we jou graag de 3 best beoordeelde kajakken van dit moment voor. Zo zou je kunnen kiezen voor de Intex Explorer K2 kajak die geschikt is voor maximaal 2 personen. Daartegenover staat de Calletti Kayak Si300 die dan weer in het oog springt vanwege zijn duurzame design en 2 waterdichte opbergcompartimenten. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Kajakken (Reviews) van 2024

 

Als je graag de natuur intrekt en gaat kamperen, dan is het ook mogelijk dat je dicht bij een meer of zelfs de zee zult verblijven. De meeste natuurliefhebbers zijn ook dol op buitensport zoals kajakken. Je kunt tegenwoordig makkelijk een recreatieve kajak kopen om mee te nemen op reis. We hebben een top vijf samengesteld van de beste kajaks zodat het eenvoudiger wordt om een keuze te maken.

 

1. Intex Explorer K2 Kayak

 

Deze kajak aanbieding is geschikt voor twee personen en heeft een gele kleur. Het product wordt geleverd met twee roeispanen die gemaakt zijn van aluminium. Dankzij de grijpkoorden kun je de kajak makkelijk in en uit het water trekken maar ook de handvatten kunnen hiervoor nuttig zijn.

De opblaasbare zittingen beschikken over een rugsteun en kun je verstellen of zelfs verwijderen. Achter de achterste zitting is een bagageruimte voorzien. De kajak is uitgerust met een afneembare vin die zorgt voor een rechte koers van de boot. Het artikel wordt geleverd met een handpomp, een reparatieplakker en een opbergtas.

De kopers geven goed advies over de voordelige prijs-kwaliteitverhouding van het product. De kajak ligt stabiel in het water en is koersvast dankzij de vin. Je kunt de kajak heel vlug opblazen om het te gebruiken. Het enige minpunt zijn de ietwat korte peddels.

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame kajak voor maximaal 2 personen? Dan loont het de moeite om dit exemplaar van Intex even grondig onder de loep te nemen. Om het voor jou makkelijk te maken, hebben we hieronder een selectie gemaakt van de populairste kenmerken.

 

Voordelen

Roeispanen: bij de levering van deze kajak krijg je er meteen ook 2 degelijke roeispanen bij die vervaardigd zijn uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium.

Grijpkoorden: de grijpkoorden bieden je de mogelijkheid om de kajak zonder al teveel problemen uit het water te kunnen halen.

Handvatten: je kunt je vasthouden aan de handvatten wanneer het er even wat heftiger aan toe gaat. Verder kun je de handvatten natuurlijk ook gebruiken wanneer je de kajak op het droge wilt krijgen.

Handig in gebruik: Verder zul je merken dat de zittingen volledig opblaasbaar zijn en bovendien ook voorzien zijn van een handige rugsteun. Er is trouwens ook heel wat bagageruimte aanwezig.

 

Nadelen

Korte peddels: een kleine minderheid van de klanten is echter wel van mening dat de peddels net iets langer hadden mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Calletti Kayak Si300 – uiterst stabiel – 1 persoons kayak – professionele kayak met extra veel comfort

 

Ben je na het kajakken in de Ardennen verknocht geraakt aan deze unieke watersport dan weet je als geen ander dat het verschil kano – kajak behoorlijk prominent aanwezig is. Zo kies je met de Caletti Si300 duidelijk voor een functionele en duurzame kajak. Of je ook meteen voor een aanbieding, laat staan één van de goedkope kajakken kiest, laten we nog even in het midden. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat een mooie eindscore van 5 sterren oplevert.

Maar wat maakt deze kajak dan zo uniek? Wij zoeken het graag even samen met jou uit. Zo kies je met de Caletti Si300 kajak van Aquaparx alvast voor een uiterst professionele 1-persoons kajak die gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 290 x 72,4 x 37,4 cm. Dankzij de licht verhoogde boeg, wordt elke golf gemakkelijk gebroken wat deze kajak niet alleen geschikt maakt tijdens het kajakvissen maar ook reizen en navigeren door snelle stromingen.

Verder blijkt de kajak vervaardigd uit duurzame kwalitatieve materialen en afgewerkt met een meegeleverde luxueuze rugsteun die bijdraagt aan het uiteindelijke comfort. Het gebruiksgemak van dit product wordt verder aangevuld met 2 waterdichte opbergruimtes en een set meegeleverde paddels zodat je vrijwel meteen vertrekkensklaar bent.

 

Voordelen

Materiaal: de kajak blijkt vervaardigd uit duurzaam polyetheen materiaal en levert daarbij een ruim laadvermogen tot 120 kg.

Formaat: de kajak wordt gekenmerkt door een ruime uitvoering van 290 x 72,4 x 37,4 cm en staat garant voor een fijne vakantie in of buiten Nederland.

Toebehoren: hou je ervan om met de kajak te varen en ben je op zoek naar een vertrekkensklaar product dan is dit toppertje een goede aanbeveling. Geleverd inclusief luxe zitje, ruggensteun en 2 peddels.

Veelzijdig: wil je graag een kajak kopen die multifunctioneel inzetbaar is? Dan is dit product dankzij zijn licht verhoogde boeg, een schot in de roos en onder meer geschikt voor wedstrijden, om goed door snelle stromingen te navigeren of tijdens het kajakvissen.

 

Nadelen

Niet opblaasbaar: ben je op zoek naar een opblaasbare kajak voor een last minute vakantie in eigen land? Dan is dit product uiteraard niet de allerbeste aanbeveling.

Prijzig: het hogere prijskaartje doet algauw vermoeden dat deze Calletti kajak niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bestway Hydro force kajak Lite-rapid X2 – Bestway kajak

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de Bestway Hydro force kajak die gekenmerkt wordt door een ruime uitvoering van 321 x 88 x 44 cm en vervaardigd blijkt uit duurzaam PVC materiaal. In tegenstelling tot het voorgaande toppertje, kies je met dit model van Bestway wel degelijk voor een opblaasbare kajak inclusief opblaasbare verstelbare zitjes die geschikt is voor maximaal 2 (volwassenen) personen.

De kajak wordt bij aankoop vergezeld van een bagagezeil voor én achter, een degelijke reparatiekit, 2 stevige peddels, een praktische handpomp, een afneembare vin en een instructieve handleiding die ervoor moeten zorgen dat jij zo snel mogelijk het water op kunt.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten tot op heden bijzonder tevreden zijn met hun aankoop. Zo wordt onder meer een positief advies gegeven over de geleverde kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het fraaie design van de kajak. Dat verklaart meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen

Formaat: de kajak kent een totale afmeting van 321 x 88 x 44 cm en een bijbehorend gewicht van 9 kg.

Draagvermogen: hij levert zonder problemen een ruim belastbaar vermogen tot maximaal 160 kg.

Materiaal: de opblaasbare kajak is voornamelijk uit duurzaam en 100% uv-bestendig PVC materiaal vervaardigd.

Toebehoren: bij aankoop worden tevens ook een handpomp, 2 peddels, een reparatiekit en een instructieve handleiding aangeboden.

 

Nadelen

Geen wedstrijden: ben je specifiek op zoek naar een kajak waarmee je wedstrijden kunt varen, dan is dit model van Bestway niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Maxxoutdoor Opblaasbare Kajak 1 Persoon – 2024 – Blauw

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang, neem dan zeker even een kijkje naar deze opblaasbare kajak van het bekende en populaire merk Maxxoutdoor. Net zoals het tweede toppertje uit deze reeks, kies je ook met de Maxxoutdoor voor een volwaardige 1 persoons kajak die voor het eerst het levenslicht zag in 2024 en geleverd wordt inclusief stevige aluminium peddel, uitneembaar zitje, voetpomp en draagtas.

De opblaasbare kajak is daarbij vervaardigd uit duurzaam én 100% uv-bestendig PVC materiaal en afgewerkt in een blauwe kleur. Hoewel hij over slechts 1 uitneembaar zitje beschikt, biedt hij een draagvermogen tot 150 kg en bijgevolg de mogelijkheid om hem ook voor meerdere kindjes te gebruiken.

Nemen we er even de online reviews bij dan stellen we meteen vast dat de kajak gezegend werd met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren en een positief advies op het gebied van kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en design. Let wel; hij behoort niet meteen tot de aanbiedingen binnen deze reeks.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: de kajak wordt geleverd inclusief peddel, kajakzitje, voetpomp, draagtas, reparatiekit en instructieve handleiding.

Materiaal: terwijl de opblaasbare kajak voornamelijk uit duurzaam PVC materiaal bestaat, werd de peddel uit kwalitatief en lichtgewicht aluminium opgetrokken.

Antislip: in tegenstelling tot sommige andere kajakken, is dit model uitgerust met een antislip oppervlakte wat bijdraagt aan een ultieme grip.

Belastbaarheid: de kajak is gezegend met een ruim draagvermogen tot maar liefst 150 kg.

 

Nadelen

Prijzig: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Intex Excursion Pro Kayak – 2 Personen – Rood – Intex kajak

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Intex Excursion Pro kajak die vervaardigd blijkt uit bijzonder sterk 3-laags PVC materiaal en op die manier goed scoort op menig vlak gaande van weerstand tot duurzaamheid en kwaliteit. Zijn gebruiksgemak wordt hierbij aangevuld met een set handgrepen, 2 geïntegreerde vishengelhouders, een afneembare én 100% verstelbare montagebeugel, diverse opbergruimtes, verstelbare zitjes en een grijpkoor.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want verder kent deze kajak een ruime uitvoering van 384 x 94 x 46 cm wat resulteert in 2 volwaardige zitplaatsen én 3 luchtkamers die instaan voor een optimale stabiliteit en veiligheid. De kajak is overigens 100% gecertificeerd wat eveneens bijdraagt aan een hoger prijskaartje.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding lijkt een enkele koper niet tevreden met zijn aankoop. Zo zou de kajak helemaal niet geschikt zijn voor gebruik op wilder water.

 

Voordelen

Formaat: de opblaasbare kajak kent een totale afmeting van ​​384 x 94 x 46 cm en een bijbehorend draagvermogen van 180 kg.

Materiaal: de kajak is vervaardigd uit bijzonder sterk 3-laags PVC materiaal dat niet alleen bijdraagt aan de duurzaamheid maar tevens ook aan stabiliteit en veiligheid.

Luchtkamers: het ruime ontwerp biedt plaats aan 3 geïntegreerde luchtkamers die instaan voor een optimale stabiliteit en bijgevolg veiligheid op het water.

Toebehoren: bij aankoop worden peddels, opblaasbare zitjes met leuning, voetsteunen, verstelbare montagebeugels, vishengelhouders en bijbehorende pomp meegeleverd.

 

Nadelen

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één enkele koper zou deze kajak allesbehalve geschikt zijn voor gebruik in wild water.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kajakken koopgids

 

Als je graag met vrienden gaat kajakken dan kan het misschien een ideetje zijn om je eigen kajak aan te kopen. Het is uiteraard belangrijk dat je een keuze probeert te maken uit de beste kajakken. Het is dan ook een goede aanbeveling om eerst zoveel mogelijk aanbiedingen en types met elkaar te gaan vergelijken. Je kunt dit doen door rekening te houden met een aantal factoren zoals het type, het materiaal, het gewicht, de vorm en het volume van de kajak. Bekijk ook zeker eventuele promoties want je kunt altijd wel een kajak aanbieding spotten die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Welke soort kajak

Indien je besluit om op zoek te gaan naar een degelijke en vooral duurzame kajak dan is het belangrijk om dit weloverwogen te doen. Het is dus niet aan te raden om zomaar de eerste de beste kajak aan te kopen. Er bestaan namelijk verschillende soorten kajaks waarbij dus in een bepaalde situatie het ene model net iets beter zal zijn dan het andere model. Indien je nog geen ervaring hebt en nog in de beginnersfase zit, dan is het aan te raden om vooral korte tochtjes te maken. Om bepaalde technieken aan te leren en er gewoon aan te worden. Dit kan met behulp van een recreatieve kajak. Als je al wat ervaring hebt en iets langere tochten wilt maken dan zit je beter met een toerkajak.

Wanneer je werkelijk al heel wat ervaring hebt en bijvoorbeeld lessen en meerdere cursussen gevolgd hebt dan ben je al tot iets meer in staat. In dat geval kun je bijvoorbeeld kijken voor een zeekajak waarmee je zoals de naam doet vermoeden, ook op de zee kunt varen of op open water. Je hebt hierbij ook de mogelijkheid om een zeekajak aan te kopen die is uitgerust met 2 hele grote compartimenten die bovendien waterdicht zijn en waar je persoonlijke spullen in kunt bewaren. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld lange tochten op zee wilt maken of een kampeertocht van een paar dagen. Kortom een all-in model bestaat er dus helaas nog niet.

 

De vorm, het gewicht en het volume

Het is uiteraard ook belangrijk om rekening te houden met de vorm van je kajak en het gewicht. Zo zal elk type kajak een bepaalde vorm en een bepaald gewicht hebben met een bepaalde specifieke reken uiteraard. De lengte van de kajak zal bijvoorbeeld een goede bepaling zijn voor de snelheid en de wendbaarheid van het toestel. Een lange kajak zal vaak iets sneller kunnen gaan maar is dan weer minder wendbaar. Een korte kajak kun je toch net iets gemakkelijker draaien.

Ook de breedte kan heel wat informatie meedelen. Zo zal een smalle kajak ook de snelheid positief gaan beïnvloeden maar houd er wel rekening mee dat het instabieler zal aanvoelen. Probeer daarnaast ook even aandacht te besteden aan het gewicht van de kajak. Het is namelijk zo dat een kajak die meer weegt ook net iets dieper in heet water zal liggen. En hoe dieper een kajak in het water ligt, hoe moeilijker het zal zijn om een bepaalde snelheid te halen. Als je heel wat spullen wilt meenemen, kijk dan ook naar het volume van de kajak. Hoe groter het volume hoe meer je zult kunnen meenemen tijdens de tocht.

 

Het materiaal

Op het gebied van de materiaalsoorten zul je ook heel wat onderscheid opmerken op het moment dat je een kajak gaat uitzoeken. Het type materiaal dat gebruikt wordt zal uiteraard een bepaalde invloed uitoefenen op de duurzaamheid en het gewicht van de kajak. Over het algemeen zijn de meeste kajaks gemaakt uit polyethyleen of polyester. Een kajak uit polyethyleen zal tot de goedkope kajaks behoren en is bovendien enorm stootvast en zelfs slijtvast. Deze modellen kunnen dus met andere woorden best wel tegen een stootje. Probeer er wel rekening mee te houden dat polyethyleen vrij kwetsbaar is in de zin dat het minder duurzaam is. Indien de polyethyleen kajak lange tijd aan de zon wordt blootgesteld, kan dit model krom trekken.

Een kajak uit polyester is toch net iets duurzamer en juist daardoor ook een tikkeltje duurder. Anderzijds is polyester iets sterker en lichter in vergelijking met polyethyleen wat dan weer positief is voor de snelheid en andere vaareigenschappen van de kajak. Verder zijn deze modellen die gemaakt zijn uit polyester ook vormvaster doordat ze bestand zijn tegen temperatuurschommelingen. Indien het toch gebeurt dat je een polyester kajak hoeft te repareren dan gaat dit doorgaans veel vlotter in vergelijking met een model uit polyethyleen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES