5 Beste Kajakken Test van 2022

Laatste update: 07.10.22

 

Kajakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ga je binnenkort met het gezin of enkele vrienden gaan kamperen? En hebben jullie dan de gewoonte om even een leuke kajaktocht op de agenda te zetten? Dan is het natuurlijk wel belangrijk om over een degelijke en duurzame kajak te beschikken. Heb je geen tijd om de koopgids over kajakken even rustig door te nemen dan kun je ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Daarin stellen we jou graag de 3 best beoordeelde kajakken van dit moment voor. Zo zou je kunnen kiezen voor de Intex Explorer K2 kajak. Een duurzame kajak die geschikt is om door 2 personen te worden gebruikt en die ontworpen is in opvallend zwart/geel design. Met de Loks Wave Line kajak mag je zeker zijn van een meer dan uitstekend alternatief. Het is een degelijk product dat bovendien beschikt over meerdere veiligheidsventielen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Kajakken (Reviews) van 2022

 

Als je graag de natuur intrekt en gaat kamperen, dan is het ook mogelijk dat je dicht bij een meer of zelfs de zee zult verblijven. De meeste natuurliefhebbers zijn ook dol op buitensport zoals kajakken. Je kunt tegenwoordig makkelijk een recreatieve kajak kopen om mee te nemen op reis. We hebben een top vijf samengesteld van de beste kajaks zodat het eenvoudiger wordt om een keuze te maken.

 

1. Intex Explorer K2 Kayak

 

Deze kajak aanbieding is geschikt voor twee personen en heeft een gele kleur. Het product wordt geleverd met twee roeispanen die gemaakt zijn van aluminium. Dankzij de grijpkoorden kun je de kajak makkelijk in en uit het water trekken maar ook de handvatten kunnen hiervoor nuttig zijn.

De opblaasbare zittingen beschikken over een rugsteun en kun je verstellen of zelfs verwijderen. Achter de achterste zitting is een bagageruimte voorzien. De kajak is uitgerust met een afneembare vin die zorgt voor een rechte koers van de boot. Het artikel wordt geleverd met een handpomp, een reparatieplakker en een opbergtas.

De kopers geven goed advies over de voordelige prijs-kwaliteitverhouding van het product. De kajak ligt stabiel in het water en is koersvast dankzij de vin. Je kunt de kajak heel vlug opblazen om het te gebruiken. Het enige minpunt zijn de ietwat korte peddels.

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame kajak voor maximaal 2 personen? Dan loont het de moeite om dit exemplaar van Intex even grondig onder de loep te nemen. Om het voor jou makkelijk te maken, hebben we hieronder een selectie gemaakt van de populairste kenmerken.

 

Voordelen

Roeispanen: bij de levering van deze kajak krijg je er meteen ook 2 degelijke roeispanen bij die vervaardigd zijn uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium.

Grijpkoorden: de grijpkoorden bieden je de mogelijkheid om de kajak zonder al teveel problemen uit het water te kunnen halen.

Handvatten: je kunt je vasthouden aan de handvatten wanneer het er even wat heftiger aan toe gaat. Verder kun je de handvatten natuurlijk ook gebruiken wanneer je de kajak op het droge wilt krijgen.

Handig in gebruik: Verder zul je merken dat de zittingen volledig opblaasbaar zijn en bovendien ook voorzien zijn van een handige rugsteun. Er is trouwens ook heel wat bagageruimte aanwezig.

 

Nadelen

Korte peddels: een kleine minderheid van de klanten is echter wel van mening dat de peddels net iets langer hadden mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Kajak Opblaasboot

 

De opblaasbare kajak van het merk Loks is geschikt voor één persoon en is gemaakt van stevig vinyl. De boot is voorzien van veiligheidsventielen en dankzij de schroefkleppen kun je de kajak heel snel opblazen of leeg laten lopen. 

Via het sleeptouw kun je de boot het water in- of uittrekken en de opblaasbare zitplaats is comfortabel. Bovendien beschikt de zitplaats over een handige voetensteun zodat je stabiel kunt plaatsnemen.

Het product wordt geleverd met een roeispaan die gemaakt is van aluminium en een reparatieplakker om een eventueel lek in het vinyl te dichten. Tot nu toe zijn er nog geen beoordelingen geplaatst bij dit product. De boot behoort nochtans tot de goedkope kajaks. Schrijf als eerste een review over dit product.

Kies je echter voor de kajak van Loks, dan kies je voor een exemplaar dat kan gebruikt worden door 1 enkele persoon. Verder is deze kajak afgewerkt in een opvallende gele kleur zodat anderen je van ver al zullen zien aankopen. Of het ook het model met de laagste prijs is, valt nog even af te wachten.

 

Voordelen

Materiaal: het is een stevige kajak die vervaardigd is uit bijzonder duurzaam en sterk vinyl.

Schroefkleppen: de schroefkleppen zorgen ervoor dat het iets makkelijker wordt om de kajak op te blazen en na gebruik natuurlijk ook weer te laten leeglopen.

Sleeptouw: het sleeptouw zorgt ervoor dat je de kajak zonder problemen op het droge kunt trekken of het water in kunt duwen.

Comfort: de zitplaats van deze kajak is opblaasbaar en voorzien van een degelijke en praktische voetensteun.

 

Nadelen

Design: het is mogelijk dat het design misschien niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Pelican Solo Kinder Kajak

 

De Pelican Solo is een kajak speciaal voor kinderen. De boot heeft een groene kleur en is gemaakt van Ram-x, een heel duurzame en onderhoudsvrije kunststof. De kajak heeft een maximaal belastbaar gewicht van 125 kg en beschikt over een vlaggetje zodat je de boot vanop afstand altijd kunt waarnemen.

De kajak is voorzien van voetsteunen die zorgen voor extra comfort voor de kinderen. Bovendien is er ook een flessenhouder aanwezig zodat je kind een fles water of frisdrank in de boot kan meenemen. De handvaten aan de voor- en achterkant maken het eenvoudig om de kajak in of uit het water te trekken.

De peddel kun je makkelijk in de peddelhouder plaatsen wanneer je het niet gebruikt. Er zijn nog geen commentaren geplaatst bij dit product. Wees de eerste koper om een beoordeling te schrijven over deze kajak aanbieding.

Ben je op zoek naar een kajak die gebruikt kan worden door je kindjes dan lijkt de Pelican Solo misschien wel één van de betere opties. Heel wat gebruikers beschouwen het ook als veruit het beste merk. Toch is het handig om de voor- en nadelen van het product eens even op een rijtje te zien staan.

 

Voordelen

Materiaal: het is een duurzame kajak die vervaardigd is uit stevig en makkelijk te onderhouden Ram-x, een soort van kunststof.

Draagkracht: de kajak is speciaal ontworpen om door kindjes te kunnen worden gebruikt en heeft dan ook een maximale draagkracht van ongeveer 125 kg.

Comfort: dankzij het vlaggetje valt de kajak bijzonder goed op. Verder kun je ook gebruik maken van de aanwezige voetsteunen, de handvaten en natuurlijk ook de bijbehorende flessenhouder.

 

Nadelen

Geen volwassenen: het wordt aangeraden om deze kajak niet door volwassen personen te laten gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kajak Lifetime Wave Geel

 

De Lifetime Wave is een kajak die geschikt is voor kinderen vanaf vijf jaar. Het brede ontwerp van de kajak zorgt voor een hoge stabiliteit op het water. De meerdere voetsteunen dragen ook bij tot de veiligheid van je kind.

De kajak is gemaakt van polyethyleen, een duurzame kunststof met een hoge densiteit. Aan de zijkanten van de kajak zitten vingergrepen en de dubbele vin aan de onderkant zorgt voor een rechte koers van de boot. Het product is belastbaar met een gewicht van maximaal 60 kg en is geschikt voor één persoon.

Het artikel wordt geleverd met een peddel die je eenvoudig in de houders kunt plaatsen. Wegens een gebrek aan reviews kunnen wij je geen advies geven over deze kajak. Schrijf als eerste een beoordeling om andere kopers te helpen.

Met de Lifetime Wave kies je meteen voor een duurzame kajak die makkelijk kan gebruikt worden door kindjes vanaf ze de leeftijd van zo’n 5 jaar oud hebben bereikt. De gele kleur zorgt ervoor dat de kajak ten allen tijde goed opvalt en dat biedt dan weer net iets meer veiligheid.

 

Voordelen

Brede formaat: je zult merken dat deze kajak net iets breder is in vergelijking met sommige andere exemplaren. Daardoor wordt meteen ook iets meer stabiliteit gegarandeerd tijdens het kajakken.

Materiaal: het is een duurzame kajak vervaardigd uit hoogwaardig polyethyleen. Het grote voordeel van dit type kunststof is dat de densiteit vrij hoog ligt.

Comfort: de kajak is voorzien van meerdere voetsteunen zodat je tijdens het kajakken comfortabel genoeg zit.

Draagkracht: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de kajak bedoeld is voor 1 persoon en over een maximale draagkracht van ongeveer 60 kg beschikt.

 

Nadelen

Geen volwassen: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze kajak niet aangeraden wordt voor volwassenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Jilong Pathfinder C-II 330

 

Deze opblaasbare kayak lijkt op een Indiaanse kano en is geschikt voor twee personen. Het product wordt geleverd met een draagtas zodat je het makkelijk kunt meenemen op verplaatsing. De boot beschikt over drie luchtkamers en wordt geleverd met een duurzame hoes om de romp te beschermen.

In de achterkant van de kano beschik je over opbergruimte. De kayak is maximaal belastbaar met een gewicht van 165 kg en wordt geleverd met alle benodigdheden zoals de voetpomp, een peddel en twee opblaasbare zitjes. Natuurlijk krijg je bij de aankoop ook de beschermhoes en de draagtas.

Net als bij de andere producten zijn er nog geen reviews geplaatst bij dit product. Het is voor ons dus niet mogelijk om je een advies te verschaffen over de aankoop.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke opblaasbare kajak. Ben je niet alleen op zoek naar een degelijk product maar ook naar een kajak met een prachtig en uniek design? Dan loont het de moeite om dit exemplaar even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen

Draagtas: bij de levering krijg je er meteen een draagtas bij. Zo kun jij de kajak te allen tijde zonder problemen verplaatsen.

Hoes: op het moment van aankoop zul je merken dat er ook een duurzame hoes geleverd wordt zodat het mogelijk wordt om de romp van de kajak voldoende te beschermen.

Handig in gebruik: de kajak is voorzien van heel wat opbergruimte en is uitgerust met maar liefst 3 verschillende luchtkamers. Verder kun je de kajak belasten met een totaalgewicht van maximaal 165 kg.

 

Nadelen

Design: het opvallende design zal jammer genoeg niet bij iedereen in de smaak vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kajakken koopgids

 

Als je graag met vrienden gaat kajakken dan kan het misschien een ideetje zijn om je eigen kajak aan te kopen. Het is uiteraard belangrijk dat je een keuze probeert te maken uit de beste kajakken. Het is dan ook een goede aanbeveling om eerst zoveel mogelijk aanbiedingen en types met elkaar te gaan vergelijken. Je kunt dit doen door rekening te houden met een aantal factoren zoals het type, het materiaal, het gewicht, de vorm en het volume van de kajak. Bekijk ook zeker eventuele promoties want je kunt altijd wel een kajak aanbieding spotten die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Welke soort kajak

Indien je besluit om op zoek te gaan naar een degelijke en vooral duurzame kajak dan is het belangrijk om dit weloverwogen te doen. Het is dus niet aan te raden om zomaar de eerste de beste kajak aan te kopen. Er bestaan namelijk verschillende soorten kajaks waarbij dus in een bepaalde situatie het ene model net iets beter zal zijn dan het andere model. Indien je nog geen ervaring hebt en nog in de beginnersfase zit, dan is het aan te raden om vooral korte tochtjes te maken. Om bepaalde technieken aan te leren en er gewoon aan te worden. Dit kan met behulp van een recreatieve kajak. Als je al wat ervaring hebt en iets langere tochten wilt maken dan zit je beter met een toerkajak.

Wanneer je werkelijk al heel wat ervaring hebt en bijvoorbeeld lessen en meerdere cursussen gevolgd hebt dan ben je al tot iets meer in staat. In dat geval kun je bijvoorbeeld kijken voor een zeekajak waarmee je zoals de naam doet vermoeden, ook op de zee kunt varen of op open water. Je hebt hierbij ook de mogelijkheid om een zeekajak aan te kopen die is uitgerust met 2 hele grote compartimenten die bovendien waterdicht zijn en waar je persoonlijke spullen in kunt bewaren. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld lange tochten op zee wilt maken of een kampeertocht van een paar dagen. Kortom een all-in model bestaat er dus helaas nog niet.

 

De vorm, het gewicht en het volume

Het is uiteraard ook belangrijk om rekening te houden met de vorm van je kajak en het gewicht. Zo zal elk type kajak een bepaalde vorm en een bepaald gewicht hebben met een bepaalde specifieke reken uiteraard. De lengte van de kajak zal bijvoorbeeld een goede bepaling zijn voor de snelheid en de wendbaarheid van het toestel. Een lange kajak zal vaak iets sneller kunnen gaan maar is dan weer minder wendbaar. Een korte kajak kun je toch net iets gemakkelijker draaien.

Ook de breedte kan heel wat informatie meedelen. Zo zal een smalle kajak ook de snelheid positief gaan beïnvloeden maar houd er wel rekening mee dat het instabieler zal aanvoelen. Probeer daarnaast ook even aandacht te besteden aan het gewicht van de kajak. Het is namelijk zo dat een kajak die meer weegt ook net iets dieper in heet water zal liggen. En hoe dieper een kajak in het water ligt, hoe moeilijker het zal zijn om een bepaalde snelheid te halen. Als je heel wat spullen wilt meenemen, kijk dan ook naar het volume van de kajak. Hoe groter het volume hoe meer je zult kunnen meenemen tijdens de tocht.

 

Het materiaal

Op het gebied van de materiaalsoorten zul je ook heel wat onderscheid opmerken op het moment dat je een kajak gaat uitzoeken. Het type materiaal dat gebruikt wordt zal uiteraard een bepaalde invloed uitoefenen op de duurzaamheid en het gewicht van de kajak. Over het algemeen zijn de meeste kajaks gemaakt uit polyethyleen of polyester. Een kajak uit polyethyleen zal tot de goedkope kajaks behoren en is bovendien enorm stootvast en zelfs slijtvast. Deze modellen kunnen dus met andere woorden best wel tegen een stootje. Probeer er wel rekening mee te houden dat polyethyleen vrij kwetsbaar is in de zin dat het minder duurzaam is. Indien de polyethyleen kajak lange tijd aan de zon wordt blootgesteld, kan dit model krom trekken.

Een kajak uit polyester is toch net iets duurzamer en juist daardoor ook een tikkeltje duurder. Anderzijds is polyester iets sterker en lichter in vergelijking met polyethyleen wat dan weer positief is voor de snelheid en andere vaareigenschappen van de kajak. Verder zijn deze modellen die gemaakt zijn uit polyester ook vormvaster doordat ze bestand zijn tegen temperatuurschommelingen. Indien het toch gebeurt dat je een polyester kajak hoeft te repareren dan gaat dit doorgaans veel vlotter in vergelijking met een model uit polyethyleen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES