5 Beste karperhengels Test Van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste karperhengels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Karperhengels Koopgids

 

Wanneer je je wilt toeleggen op het karpervissen, dan weet je dat de hengelkeuze heel belangrijk is. Vraag even aan enkele collega-sportvissers wat hun aanbevelingen zijn bij de aankoop van een karperhengel. Je zult al snel merken dat ze bestaan in diverse maten en kleuren maar wat is nu de beste karperhengel? Neem even de tijd om de verschillende mogelijkheden te vergelijken. Je kunt trouwens best ook even navragen of er aanbiedingen zijn als je aan een bepaalde visclub bent verbonden.

Wat maakt een karperhengel speciaal

Wanneer je beslist hebt om op karpers te gaan vissen, heb je je zeker al even verdiept in de verschillende manieren van karpervissen. Sommige vissers werken graag met een dobber en vissen dicht bij de waterkant. Andere hengelaars vissen dan weer liever iets verder weg en werken met een beetverklikker. Voor elke manier van vissen kun je wel een gepaste hengel vinden die ervoor zal zorgen dat je beetkans optimaal wordt benut.

Een karper is een hele sterke vis waardoor je zeker een hengel nodig hebt die wat weerstand kan bieden tijdens het ophalen ervan. Een karperhengel is zodanig gemaakt dat hij nogal wat trekkracht aankan en dat hij tegen zware omstandigheden is bestand. Om tijdens het ophalen een perfecte controle te hebben over de vis, is een karperhengel bijzonder buigzaam en heeft hij meestal een totale lengte van 3,60 m.

 

De testcurve en de manier van vissen

Een belangrijk aspect bij een karperhengel is de hoeveelheid kracht die hij aankan. Hiervoor gebruik je de testcurve die wordt uitgedrukt in Lbs of pond. Het grootste deel van de karperhengels heeft een trekkracht tussen 1,5 en 3,5 Lbs. Wanneer je van plan bent om ver weg te vissen of op grote wateren, dan kun je beter kiezen voor een hengel met een hoge testcurve. Deze hengel is sterker en kan meer werpgewicht aan wat wel nodig is wanneer je vist op lange afstand. Als je ervoor kiest om op kleine wateren of vanuit een boot te vissen, dan kies je beter voor een kleinere hengel.

Op een boot kun je maar beter niet gaan rondzwaaien met een hengel van 3,6 m om vervolgens je dobber in het water te werpen. Daarnaast moet je ook even kijken of je kiest om te gaan penvissen met een dobber of ga je voor een sterke hengel met een volledige montage en verklikkers waarmee je ver kunt uitwerpen om statisch te vissen. Jouw keuze van de manier waarop je wilt hengelen zal bepalen welke karperhengel je gaat gebruiken. Zo zul je zeker niet te maken krijgen met materiaalbreuk waardoor je niet alleen je materiaal kwijt bent maar waarbij je ook de vis schade kunt toebrengen.

 

Het belang van de action

De action van een karperhengel is eveneens een factor waaraan je wat aandacht moet besteden. De action drukt namelijk uit hoeveel tijd een hengel nodig heeft om van een gebogen curve naar een normale stand terug te keren. De action van een hengel kan in twee groepen worden opgedeeld. Een hengel met langzame action wordt aangeraden wanneer je graag dichtbij hengelt.

Door de langzame manier waarop de hengel zich gaat herstellen kan je de bewegingen van de vis goed in de gaten houden waardoor je een betere controle krijgt. Een hengel met een snelle action daarentegen wordt meer gebruikt wanneer je op lange afstand of statisch wilt vissen. Deze karperhengels hebben een hogere flexibiliteit om het gewicht in te werpen wat goed van pas komt als je ver moet inwerpen. 

 

Wat is een statische karperset

Zoals we reeds aanhaalden is jouw manier van vissen allesbepalend wanneer je een karperhengel gaat aankopen. Kies je ervoor om dichtbij te penvissen met een dobber of wil je van de rust en de omgeving genieten terwijl je hengel op een statief ligt en de beetverklikker jou laat weten wanneer er een vis aan de haak hangt? Een statische karperset biedt je het volledige pakket om op lange afstand te vissen.

Dergelijke set bestaat uit een karperhengel met hoge action en een gemiddelde testcurve van 4 lbs. Daarnaast heb je een degelijke karpermolen, losse steunen, beetverklikkers, slingers, achtersteunen en een foudraal nodig. Voor een beginnend karpervisser koop je best een volledige set met een gemiddelde prijs tussen 100 en 150 euro. Daar blijft het echter niet bij want je hebt ook batterijen, haakjes, loodjes, voer en aas nodig. Wanneer je echter alles apart gaat aankopen zal je stukken meer betalen.

Penvissen en drijvend vissen

Voor drijvend vissen gebruik je als aas een korst of katten- en/of hondenbrokken. Het drijvend karpervissen is een intensieve manier van vissen omdat je zonder dobber werkt. Het is bovendien ook erg visueel en je vist altijd op korte afstand. Je hebt steeds het spannende moment waarop je de lijn gaat opnemen en hopen dat de vis het aas voldoende heeft geslikt zodat de haak goed vastzit. Voor deze manier van karpervissen heb je enkel een lichte penhengel nodig en een vismolen. Bij drijvend vissen gaat de voorkeur uit naar een nylon visdraad en een cod-haak.

Bij drijvend vissen en penvissen ben je meer actief dan bij het statisch vissen. Je moet de vissen lokaliseren om ze vervolgens te proberen dwingen om te azen. Het is bovendien heel belangrijk dat je de vissen niet aan het schrikken maakt. Om te penvissen heb je eigenlijk niet veel meer nodig dan bij het drijvend vissen. Bij deze techniek ga je werken met een gewone dobber, wat loodhagel, een lichte (pen)hengel en een kleine molen waarmee je meteen al van start kunt gaan.

 

5 Beste karperhengels (Reviews) van 2024

 

Ervaren visser of niet, vissen op karpers kan best wel lastig zijn. Door te kiezen voor de beste karperhengel heb je alvast een streepje voor. Je kunt kiezen voor een karperhengel met molen of heb je misschien liever een volledige set. Houd er wel rekening mee dat dergelijke factoren het prijskaartje kunnen beïnvloeden waardoor het product niet langer tot de goedkope karperhengels behoort. Bekijk de 5 topproducten hieronder rustig en besteed tegelijk ook aandacht aan de reviews en het advies van klanten.

 

1. Fox Warrior S Karperhengel 12ft 2.75lb – 360 cm

 

Het is niet altijd eenvoudig om een keuze te maken uit het ruime assortiment karperhengels. Dit product wordt jou aangeboden door het populaire merk Fox en behoort tot de meest lichte en slanke karperhengels die ooit door Fox werden geproduceerd.

De karperhengel bestaat uit maar liefst 2 onderdelen die je makkelijk en snel kunt monteren en heeft een totale lengte van 360 cm. Dit maakt het mogelijk om vanop een bepaalde afstand op karpers te vissen. De hengel is vervaardigd uit bijzonder stevig doch lichtgewicht carbon, wat de hengel goed hanteerbaar maakt. De handgreep voelt dan weer bijzonder zacht aan door het foam materiaal waaruit deze is gemaakt.

Ondanks het feit dat de karperhengel helemaal niet tot de telescopische hengels behoort, kunnen we toch alleen maar positieve reacties van klanten waarnemen. Koper belonen het product dan ook met een maximumscore van maar liefst 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. X-Max Winkle Picker 240 cm 10 – 40 gram inclusief 2 Tips 2-delig

 

Indien je liever niet gelijk veel geld spendeert aan een kwalitatieve karperhengel, dan kun je altijd nog opteren voor dit unieke exemplaar van Albatros. Zodra je het prijskaartje onder ogen krijgt, zul je meteen het gevoel krijgen met een karperhengel aanbieding te maken te hebben.

Deze duurzame karperhengel heeft een maximale lengte van maar liefst 240 cm en een gewicht van amper 220 gram. Dit maakt het eenvoudig om de hengel makkelijk en ver uit te werpen. Het werpgewicht dat je in combinatie met deze karperhengel kunt gebruiken, mag variëren van minimaal 10 tot maximaal 40 gram.

De karperhengel bestaat uit maar liefst 4 onderdelen maar kun je herleiden tot een transportlengte van maximaal 125 cm. Dit maakt het eenvoudiger om de hengel te verplaatsen. Bij de productie heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van stevige materialen zoals EVA en glasvezel. Naast karpers kun je de hengel ook gebruiken om op tal van andere vissoorten te vissen. Ook hier werd alleen maar de maximumscore van 5 sterren toegekend.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.  NGT Namazu Mini Telescopische Reis Werp Hengel Met Molen

 

Net zoals het vorige product zul je ook deze hengel vast en zeker tussen de goedkope karperhengels kunnen spotten. De hengel wordt jou aangeboden door het bekende merk NGT en bestaat uit maar liefst 2 onderdelen, die nadien volledig zijn afgewerkt in een zwarte kleur.

Tijdens de productie van de karperhengel heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam glasvezel dat tevens ook heel licht aanvoelt. Dat heeft dan weer een positief effect op de maximaal te bereiken werpafstand. De hengel kun je makkelijk uitschuiven tot op een maximale lengte van maar liefst 150 cm. Het grote voordeel is dat je de hengel na gebruik kunt inkorten tot een aangename transportlengte van amper 31 cm.

Ook de handgreep, vervaardigd uit duurzaam EVA materiaal, draagt bij aan het comfort en zorgt voor een aangename viservaring. Verder zul je zien dat de karperhengel is uitgerust met een handige molen. Een blik op de online reacties toont aan dat ook hier kopers het product met de maximumscore van 5 sterren hebben beloond.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4.  Shimano Tribal TX-2 Karperhengel 10ft 3.00lb 40mm

 

Mag het allemaal net een tikkeltje meer zijn dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke karperhengel van Shimano. Shimano is een bekend merk op het gebied van werphengels en staat dan ook gekend om z’n jarenlange ervaring en optimale kwaliteit.

De karperhengel bestaat uit maar liefst 2 delen die heel makkelijk en snel in elkaar te monteren zijn. Zo bereik je een maximale lengte van wel 10 ft of 305 cm. Doordat de karperhengel voor het grootste gedeelte uit duurzaam en lichtgewicht carbon vervaardigd is, zul je merken dat deze aangenaam in de hand ligt en makkelijk hanteerbaar is om verre worpen te garanderen. Kortom, alles wat je nodig hebt voor de ultieme viservaring.

Wanneer we even een kijkje nemen naar de ervaringen van diverse klanten dan kunnen we vrijwel meteen een algemene tevredenheid vaststellen. Dit wordt opnieuw beloond met een mooie score van maar liefst 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5.  Angling Intelligence Ai-Q 12ft 2.75lb set van 3 karperhengels

 

In vergelijking met sommige andere producten uit het lijstje, zul je merken dat de prijs van deze karperhengel wel meteen een pak hoger ligt. De hengel wordt jou aangeboden door het bekende merk Angling Intelligence en bestaat uit maar liefst 2 onderdelen die samen een maximale lengte aangeven van 360 cm.

Doordat de hengel voornamelijk uit duurzaam en lichtgewicht carbon vervaardigd blijkt, zul je gelijk vaststellen dat het helemaal geen moeite kost om de hengel ver uit te werpen. De handgreep van de hengel, vervaardigd uit duurzaam foam materiaal, staat in voor het comfort en de garantie van een aangename viservaring.

Het mag dan wel geen telescopische karperhengel zijn, toch biedt deze hengel alles wat je nodig hebt om binnenkort met vrienden en familie van een leuke visvangst te genieten. Het loont dan ook de moeite om dit product even grondig te bekijken. De hoge prijs zou alsnog een verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van enige online reviews.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES