8 beste Sporttassen Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste sporttassen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu regelmatig gaat fitnessen of niet, een degelijke sporttas kan altijd wel goed van pas komen. Daarnaast kun je een sporttas ook perfect gebruiken voor een dagje strand of picknick in het park. Kortom, mogelijkheden zat dus! Om het voor jou dan ook allemaal net iets makkelijker te laten verlopen, leggen we in onze koopgids uit waarop je zoal kunt letten. Echter kun je ook gelijk verder klikken naar onze top 3 en zo zul je merken dat de Nike Brasilia Medium Sporttas alvast een goede aanbeveling is. De tas is vervaardigd uit duurzaam polyester wat het geheel ook weersbestendig maakt. Ook de Erima Club 1900 2.0 (M) een schot in de roos te zijn. Dergelijke tas is maar liefst 55 x 30 x 30 cm groot en biedt een inhoud aan van zo’n 50 liter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste sporttassen (Reviews) van 2024

 

Bestaat er zoiets als een beste sporttas voor dames en heren? Of is dat vooral afhankelijk van de persoonlijke wensen en verwachtingen? Zo zijn er heel wat merken die meerdere duurzame sporttassen op de markt hebben gebracht. Denk hierbij maar aan Adidas, Scapino, Hummel, Nike en Puma. Ben je op zoek naar een grote sporttas? Of toch liever een kleiner model dat perfect door je kind kan worden gebruikt? Bekijk de 7 topproducten hieronder en houd alvast rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Nike Brasilia Medium Sporttas 632 g / 61 liter

 

Ben je op zoek naar een goedkope sporttas? Dan zul je dit exemplaar van Nike misschien niet meteen tegenkomen. De hoge prijs maakt meteen duidelijk dat het hier niet echt om een aanbieding gaat. Desondanks blijken de meeste klanten wel overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit en het draagcomfort.

De sporttas wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 61 x 30 x 33 cm en biedt hierdoor een maximale inhoud van ruim 61 liter aan. Het beperkte gewicht van amper 632 gram draagt bij aan het comfort en maakt de sporttas bijzonder handzaam. De tas is vervaardigd uit duurzaam polyester dat waterbestendig is. Verder kun je gebruik maken van een brede verstelbare en evenals verwijderbare schouderband of de stevige handvatten.

Je hebt de mogelijkheid om de sporttas in meerdere neutrale kleurtjes aan te kopen, steeds voorzien van het bekende Nike logo. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief alhoewel een enkele koper niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de gebruiksvriendelijkheid van het product.

Met de Nike sporttas mag je alvast zeker zijn van een duurzame en stevige sporttas die ook nog eens gekenmerkt wordt door een bijzonder fraai design. Bovendien is Nike een bijzonder bekend, zoniet het beste merk op het gebied van sportbenodigdheden.

 

Voordelen

Formaat: de sporttas meet 61 x 30 x 33 cm en biedt een totale inhoud van maar liefst 61 liter aan.

Materiaal: bij de productie van deze unieke sporttas heeft men voornamelijk gekozen voor de positieve eigenschappen van waterbestendig polyester.

Comfort: je geniet niet alleen de mogelijkheid van een stevig dubbel handvat maar er zijn ook de verstelbare en verwijderbare schouderbanden.

 

Nadelen

Prijzig: je zult al vrij snel opmerken dat het niet meteen de sporttas met de laagste prijs is en dat is behoorlijk jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Erima Club 1900 2.0 (M) Sporttas Met Zijvakken Curacao

 

In tegenstelling tot de vorige sporttas, lijkt het hier wel om een koopje te gaan. De rugzak is bovendien te bekomen in maar liefst 2 verschillende formaten en 2 prachtige vrolijke designs. Zo kun je kiezen voor een unieke turquois kleur in combinatie met zwart of zie je toch liever grasgroen?

De tas wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 55 x 30 x 30 cm. Dat betekent dus dat je beroep kunt doen op een totale inhoud van ruim 50 liter. Zo geniet je één hoofdvak, 2 zijvakken en een speciaal opbergvak waar je eventueel je schoenen of bijvoorbeeld “vuile en natte” kleding in kunt stoppen. De tas is voorzien van een stevig handvat of je kunt gebruik maken van de verstelbare schouderriem die je evenals perfect kunt verwijderen.

Een blik op de vele online reviews toont aan dat de meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is over het product dat wordt aangeboden. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over het fraaie design maar ook over het formaat en de gebruiksvriendelijkheid. Slechts één klant vindt de kwaliteit eerder matig.

Wil je niet gelijk heel wat budget voorzien maar toch zeker zijn van een unieke en degelijke sporttas? Dan loont het vast en zeker de moeite om deze unieke tas van Erima even grondig te bekijken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Formaat: het formaat van deze sporttas wordt geschat op 55 x 30 x 30 cm wat overeenkomt met een maximale inhoud van maar liefst 50 liter.

Handig in gebruik: de tas beschikt niet alleen over een duurzaam en stevig hoofdvak maar wordt verder ook aangevuld met een apart opbergvak en 2 praktische zijvakken.

Comfort: ook hier kun je gebruik maken van het stevige handvat of de verstelbare en eveneens verwijderbare schouderbanden.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een enkeling blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit die wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Ecoyogi Yogatas Elephant 65 x 65 x 20 cm 30 liter

 

Ben je iemand die dol is op yoga en het ook regelmatig beoefent? Dan loont het de moeite om deze unieke sporttas van Ecoyogi even grondig onder de loep te nemen. Deze sporttas is speciaal ontwikkeld voor mensen die graag en vaak aan yoga doen. De tas meet maar liefst 65 x 65 x 20 cm en biedt daardoor een totale inhoud van 30 liter aan. Voldoende ruimte om een yogamatje en handdoek in op te bergen.

In tegenstelling tot de vorige 2 producten zul je merken dat deze unieke sporttas uit duurzaam microvezel is opgebouwd. Dit zorgt voor voldoende stevigheid maar tegelijk een beperkt gewicht. Zo zul je vaststellen dat de tas alleen slechts 600 gram weegt wat bijdraagt aan het draagcomfort. Verder is de tas voorzien van een stevig handvat en is het mogelijk om het grote hoofdvak door middel van een ritssluiting veilig te openen en te sluiten.

We stellen vast dat werkelijk alle kopers tevreden zijn met hun aankoop. Zo wordt het product unaniem beloond met een maximumscore van maar liefst 5 sterren. Het moet hier dus wel degelijk om een topproduct gaan.

Indien je graag en regelmatig een yoga sessie probeert mee te pikken, dan kan deze unieke sporttas best wel handig van pas komen. De tas wordt jou aangeboden en thuis geleverd door het merk Ecoyogi en biedt dan ook heel wat mogelijkheden aan.

 

Voordelen

Design: ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar tevens ook naar een tas met een opvallend maar prachtig design? Dan is deze sporttas echt wel iets voor jou.

Formaat: de sporttas wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 65 x 65 x 20 cm wat overeenkomt met een totale capaciteit van ongeveer 30 liter.

Materiaal: bij de productie van deze unieke yogatas heeft men toch voornamelijk gekozen om gebruik te maken van de positieve kenmerken van microvezel. Stevigheid en draagcomfort ten troef!

 

Nadelen

Te compact: indien je voetbalt, fitnesst of een andere sport beoefent, kan deze tas misschien net iets te compact zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hummel Shelton Elite Bag Sporttas 48 x 23 x 25  25 liter

 

Deze unieke Hummel sporttas mag je vast en zeker tot de goedkope producten rekenen. Zo valt het prijskaartje bijzonder goed mee wat een positief punt is voor al diegenen die liever niet zoveel geld spenderen aan een stevige tas.

De tas wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 48 x 23 x 15 wat ongeveer overeenkomt met een totaal volume van ruim 25 liter. De tas is vervaardigd uit bijzonder stevig en makkelijk te onderhouden polyester en is voorzien van één praktisch hoofdvak en maar liefst 2 kleinere zijvakjes. Bovendien kun je elk apart opbergvak makkelijk openen en sluiten met behulp van de ritssluiting.

De 2 stevige handvatten die je bovendien ook aan elkaar kunt bevestigen in combinatie met de verstelbare schouderriem zorgen voor een optimaal draagcomfort. Ook hier stellen we vast dat klanten positief reageren en het product met een maximumscore van 5 sterren hebben beloond. Echter had iets meer keuze in het design misschien wel leuker geweest.

Hummel is misschien niet meteen het meest bekende merk maar toch een vaste waarde op het gebied van sportbenodigdheden. Deze unieke sporttas van Hummel combineert kwaliteit en gebruiksgemak moeiteloos met een stoer maar klassevol design.

 

Voordelen

Formaat: met een totale afmeting van 48 x 23 x 15 en een volume van ongeveer 25 liter, is deze sporttas misschien net iets compacter ten opzichte van de vorige exemplaren, maar wel bijzonder handzaam.

Materiaal: het is een stevige duurzame sporttas die uit waterbestendig polyester is gemaakt.

Ritssluitingen: de tas is voorzien van meerdere opbergvakken die je altijd makkelijk kunt afsluiten door gebruik te maken van de ritssluiting.

 

Nadelen

Design: ondanks het prachtige design, had iets meer keuze op het gebied van kleuren en prints misschien wel een meerwaarde geweest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Retro Sporttas “Sportsandteams” XS 24 x 49 x 27

 

Hecht je niet alleen belang aan kwaliteit en duurzaamheid maar tegelijk ook aan design? Dan zou je altijd nog kunnen opteren voor deze unieke sporttas die jou wordt aangeboden door Sportsandteams. De tas is afgewerkt in een prachtig opvallend retro design en wordt door velen beschouwd als een echte must have!

Het is een unieke sporttas die maar liefst 24 x 49 x 27 cm groot is en gekenmerkt wordt door een maximale inhoud van 21,5 liter. Vervaardigd uit duurzaam PVC, is de tas bijzonder stevig en duurzaam. Het draagcomfort wordt bovendien aanzienlijk vergroot dankzij de aanwezigheid van het stevige dubbele handvat.

De tas is voorzien van maar liefst 2 opbergvakken die makkelijk kunnen worden afgesloten met behulp van ritssluitingen. We stellen vast dat er tot op heden nog maar 1 koper een reactie heeft geplaatst maar deze blijkt wel geheel positief te zijn. Echter zou het beperkte aandeel qua design een minpunt kunnen zijn.

Hecht je niet alleen belang aan de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid maar ben je ook specifiek op zoek naar een sporttas met een kenmerkend retro design? Dan loont het de moeite om dit product even grondig te bekijken.

 

Voordelen

Formaat: de sporttas wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 24 x 49 x 27 cm wat overeenkomt met een compacte maar handzame inhoud van 21,5 liter.

Materiaal: de tas is voornamelijk gemaakt uit bijzonder stevig en kwalitatief PVD.

Draagcomfort: je geniet een groot en optimaal draagcomfort dankzij de combinatie van de dubbele handgreep.

 

Nadelen

Design: jammer genoeg heb je slechts keuze uit 1 enkel kleurtje en design en dat is best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Cars Lightning McQueen Schoudertas Sport Tas Gym Tas Weekend Logeren

 

Ben je op zoek naar een leuke en originele sporttas voor je kindje? Dan kun je misschien dit product van Cars even grondig bekijken. Zoals het merk doet vermoeden, wordt de tas gekenmerkt door een opvallend design van de bekende autootjes “Cars”. De ideale sporttas die eventueel ook als weekend tas zou kunnen gebruikt worden zodra je kindje bij oma en opa gaat logeren.

De tas heeft een maximaal formaat van maar liefst 44 x 21 x 25 cm en wordt gekenmerkt door een totaal volume van ruim 23 liter. Het gewicht van de tas is vrij beperkt en wordt geschat op ongeveer 300 gram wat bijdraagt aan het comfort. Het draagcomfort wordt daarnaast extra versterkt door het stevige dubbele handvat in combinatie met de verstelbare schouderriem.

Het is een duurzame en stevige sporttas die voorzien is van maar liefst 2 opbergcompartimenten en helemaal uit polyester is vervaardigd. Jammer genoeg zijn er nog geen online reviews vermeld waardoor het niet mogelijk is om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaring. Echter is het design beperkt en spreekt het Cars design mogelijks niet zoveel jonge meisjes aan.

Met de Cars Lightning McQueen sporttas kies je alvast voor een leuke en unieke sporttas voor je kindje. Uiteraard kan je kindje deze tas ook gezellig meenemen naar school of wanneer hij of zij naar oma en opa gaat. De belangrijkste kenmerken zetten we alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Formaat: de sporttas wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 44 x 21 x 25 cm en een maximaal volume van ongeveer 23 liter.

Draagcomfort: je geniet een optimaal draagcomfort door de combinatie van enerzijds de verstelbare schouderriemen en anderzijds de stevige dubbele handgreep.

Materiaal: de sporttas is vervaardigd uit bijzonder kwalitatief, stevig en waterbestendig polyester.

 

Nadelen

Design: jammer genoeg is deze sporttas enkel te bekomen in het Cars design wat door meisjes als minder aantrekkelijk kan worden bevonden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. SJ Interiors Sporttas Echt leer Fitness tas Sport tas Plunje rugzak

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn? Dan kun je eventueel kiezen voor deze unieke leren sporttas van het bekende merk SJ Interiors. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje hier duidelijk een pak hoger ligt en dat dit mogelijks een verklaring zou kunnen zijn voor het ontbreken van online reviews.

Het betreft een bijzonder stevige sporttas met een maximaal formaat van maar liefst 54 x 19 x 24 cm. De tas is vervaardigd uit kwalitatief hoogstaand geitenleer in combinatie met een voering uit katoenen canvas. Vandaar ook het prachtige design en de unieke uitstraling.

De tas is niet alleen stevig en designvol maar biedt ook heel wat draagcomfort aan. Zo kun je enerzijds gebruik maken van de dubbele handgrepen en anderzijds van de verstelbare schouderriem. Verder geniet je een ruim en praktisch hoofdvak met meerdere zijvakken. Kortom, vast en zeker de moeite waard om het even van naderbij te bekijken.

Tot slot kun je altijd nog kiezen voor deze unieke sporttas van SJ Interiors. Deze prachtige sporttas is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en soepel geitenleer en oogt daardoor heel klassevol en tijdloos. Wij zetten de belangrijkste kenmerkende eigenschappen dan ook graag even in de verf.

 

Voordelen

Formaat: de sporttas meet 54 x 19 x 24 cm en biedt daardoor een ruim maar handzaam formaat aan.

Materiaal: het grootste gedeelte van de sporttas mag dan wel uit leer bestaan, voor de voering heeft men gebruik gemaakt van katoen.

Comfort: de tas is eerst en vooral voorzien van een stevige dubbele handgreep en worden daarnaast aangevuld met een verstelbare schouderband.

 

Nadelen

Prijskaartje: jammer genoeg zul je merken dat het prijskaartje hier toch wel wat hoger dan het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Avento Schoenentas Zwart

 

Als je op zoek bent naar een sporttas aanbieding dan zou dit model van Avento er misschien wel eens kunnen tussenstaan.

De tas weegt weinig en is daardoor handig overal mee naartoe te nemen. Doordat dit model een inhoud heeft van 1 liter is het ideaal om er schoenen in op te bergen. Als je bijvoorbeeld naar een voetbaltraining gaat dan kun je vanaf nu je schoenen gemakkelijk in deze tas bewaren.

Werkelijk alle kopers zijn lovend over dit product. Het is niet alleen erg handig in gebruik maar het ziet er ook gewoon heel stoer en stijlvol uit. Dit in combinatie met de goede kwaliteit ervan zorgt ervoor dat dit product aan hun verwachtingen voldoet.

Je kunt natuurlijk ook opteren voor deze unieke Avento sporttas. Eigenlijk gaat het hier meer over een soort van schoenentas. Bijzonder handig wanneer je bijvoorbeeld naar de voetbaltraining moet en je sportschoenen na de wedstrijd terug veilig wilt opbergen. Hieronder alvast een overzichtje van de mogelijkheden.

 

Voordelen

Handig in gebruik: de tas wordt gekenmerkt door een bijzonder stevige handgreep en de vakjes kunnen afgesloten worden door middel van een duurzame ritssluiting.

Inhoud: het is een degelijke sporttas met een maximale capaciteit van 1 liter die daarom vooral als schoenentas geschikt is.

Design: de sporttas is vervolgens afgewerkt in een robuuste en stoere zwarte kleur.

 

Nadelen

Design: het kan misschien als een nadeel beschouwd worden dat de tas niet in meerdere formaten en designs te bekomen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sporttassen Koopgids

 

Het is zo klaar als een klontje: “Elke sportman en sportvrouw heeft nood aan een stevige en duurzame sporttas”. De keuze vandaag de dag is dan ook niet min. Zo bestaan er sporttassen in verschillende vormen, formaten, materialen, kleuren en designs. Sommigen bieden leuke extra’s terwijl anderen een goede basis vertegenwoordigen. Bedenk dat het altijd handig is om de sporttassen met elkaar te vergelijken. Het is verder een aanbeveling om eventuele aanbiedingen en leuke promoties niet links te laten liggen.

Het nut van een degelijke sporttas

Indien je iemand bent die graag en regelmatig sport, dan kan het een goed idee zijn om een sporttas in overweging te nemen. Zo kan het nuttig zijn indien je naar je voetbaltraining of wedstrijd vertrekt of wanneer je gewoon dagelijks naar de fitness of sportschool trekt. Een sporttas biedt je de mogelijkheid om reservekledij mee te nemen als je gaat sporten. Eventueel een paar stevige sportschoenen, een handdoek en wat douchegerief naargelang de benodigdheden.

Het lijkt dan ook niet onlogisch dat je keuze hebt tussen verschillende formaten, materialen en noem maar op. Bedenk voor jezelf waarom je de sporttas wilt aankopen en welk verwachtingspatroon je hierbij hebt. Ben je bijvoorbeeld van plan om de sporttas regelmatig te gebruiken of eerder sporadisch? Het is dan ook een goed idee om niet meteen de eerste de beste sporttas aan te kopen, maar even uit te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Veel succes!

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Je hebt de knoop doorgehakt en besloten om een sporttas aan te kopen. Gemiddeld zul je dan rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer zo’n 33 euro. Dat is op zich niet zo heel erg veel. Echter bestaan er nog heel wat tassen waarvan de prijs een pak lager ligt en die je als een koopje zou kunnen omschrijven. Andere sporttassen zul je dan weer net iets duurder betalen.

De prijs kan, in meer of mindere mate, worden bepaald door enkele factoren. Denk maar aan het formaat, het design en de materialen. Een sporttas uit duurzaam geitenleer zal vaak duurder te betalen zijn dan een tas uit microvezel. Een tas die voorzien is van heel wat extra’s en mogelijkheden zal in de regel vaak ook iets duurder zijn. Bedenk dus waar je naar op zoek bent en hoeveel je maximaal wenst te spenderen.

 

Welke soort sporttas heb je nodig

Het lijkt ondertussen al min of meer duidelijk dat er verschillende soorten sporttassen op de markt gebracht zijn. Zo kun je kiezen voor een eenvoudige standaard rugzak sporttas die je makkelijk op de rug of evengoed in de hand kunt dragen. Dergelijke sporttassen met rugzak ontwerp zijn bijzonder handzaam en bieden heel wat comfort.

Echter stellen we vast dat er steeds meer gebruikers kiezen voor de zogenaamde schoudertas. Dergelijke sporttassen zijn bedoeld om over je schouder te dragen. Houd er wel rekening mee dat dit vaak belastend kan zijn en minder handig. Echter zul je merken dat deze schoudertassen vaak voorzien zijn van een stevige dubbele handgreep.

En mag het echt wel allemaal net dat tikkeltje meer zijn en hecht je niet alleen belang aan kwaliteit maar ook comfort? Kies dan voor de zogenaamde “handbagage” sporttas. Dergelijke sporttas is niet alleen voorzien van een comfortabel uitschuifbaar handvat maar beschikt ook over transportwieltjes waardoor de verplaatsingen makkelijker verlopen. Extra handig dus!

Gebruikte materialen en formaat

Ook op het gebied van materialen en formaat zijn er dus, zoals reeds vermeld, heel wat mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een compacte sporttas of heb je toch liever wat meer ruimte? Om het formaat van de sporttas te bepalen, is het aangeraden om rekening te houden met je verwachtingspatroon. Wil je de rugzak regelmatig gebruiken én waarvoor? Een sporttas om mee te nemen tijdens het wandelen hoeft bijvoorbeeld niet zo groot te zijn als een tas als je naar een voetbalwedstrijd moet.

Wat betreft de materialen zul je merken dat heel veel tassen vervaardigd zijn uit hoogwaardig en duurzaam canvas. Echter behoren ook kunststof, polyester en zelfs geitenleer tot de vele mogelijkheden. Geitenleer is bijzonder soepel en duurzaam maar wel duurder in de aankoop. Zelfs nylon behoort tot de opties maar is jammer genoeg niet zo stevig als bijvoorbeeld canvas of polyester.

 

Extra kenmerken en functiemogelijkheden

Tot slot zul je merken dat bepaalde sporttassen over net iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken. Zo kan het handig zijn indien de gebruikte materialen waterbestendig zijn. Net zoals het een meerwaarde is, indien de sporttas in meerdere opbervakjes is onderverdeeld. Bedenk of de schouderriem verstelbaar en eventueel verwijderbaar is? En wat dan met de aanwezigheid van een stevige dubbele handgreep?

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES