Beste kettlebell

Laatste update: 13.04.24

 

Kettlebells test van 2024

 

Als jij graag thuis zoveel mogelijk aan jouw conditie wilt werken en meer spieren wilt kweken dan kun je eventueel een set kettlebells in huis halen. Afhankelijk van het gewicht kun jij dan de intensiteit van de trainingen bepalen. In onze koopgids proberen we je enkele praktische tips en handige adviezen mee te geven wanneer je van plan bent om een kettlebell aan te kopen. Je kunt natuurlijk ook gewoon eventjes doorklikken naar onze top 3 waaruit gebleken is dat de Tunturi 12kg kettlebell een echte aanrader is. Dit product weegt maar liefst 12 kg en daarmee kun je dus al heel wat spiergroepen trainen en onderhouden. Het is ook nog altijd mogelijk om te kiezen voor de Focus Fitness 12kg. Net zoals het vorige product heeft ook deze kettlebell een maximaal gewicht van ruim 12 kg. Door de oefeningen meermaals uit te voeren, kun jij zo de intensiteit van de trainingen bepalen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kettlebell reviews – top 5

 

 

Bespaar het geld dat je maandelijks zou moeten uitgeven aan een sportschool en koop een paar accessoires waarmee je thuis kunt trainen. Hierdoor bespaar jij een heleboel geld en hoef jij niet speciaal uit huis te gaan. Een kettlebell is zeker een training accessoire dat niet mag ontbreken in jouw collectie. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste kettlebell.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Tunturi 12kg

 

Met de Tunturi kettlebell van 12 kg kunt u nu diverse oefeningen van huis uit doen. Hierdoor werk jij zelf aan een gezonder lichaam.

Dit product is gemaakt van hoogwaardig kwaliteit gietijzer en is voorzien van een stevig handvat die comfortabel ligt in jouw handen. De onderkant van de kettlebell is voorzien van rubber dat als bescherming dient voor wanneer de kettlebell wordt neergezet, maar ook als bescherming voor je vloer.

Een deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het voldoet aan de verwachtingen. Het is een duurzaam product en is handig in gebruik. De onderkant is zacht en het heeft een goede handgreep.

Voor sommige gebruikers is er geen goede gewichtsverdeling in het handvat en is dit product niet gebruiksvriendelijk. Daarnaast is de vorm van de bal niet perfect.

Indien je niet altijd evenveel tijd hebt om naar de sportschool te gaan dan kun je ook gewoon deze kettlebells van Tunturi aankopen. Ze hebben niet meteen de laagste prijs maar de meeste kopers lijken zich daar niet meteen aan te storen. Met een gewicht van 12 kg kun je toch al heel wat verschillende spiergroepen gaan trainen.

 

Voordelen: 

Gewicht: deze kettlebell biedt een gewicht van ruim 12 kg aan. Zo kun je thuis reeds heel wat verschillende spieroefeningen uitproberen.

Materiaal: het product is helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam gietijzer. Ook het handvat is helemaal uit gietijzer gemaakt en ligt bijzonder comfortabel in de hand.

Veiligheid: doordat de onderkant van de kettlebell uit rubber is gemaakt, kun je niet alleen het product maar ook de vloer iets beter gaan beschermen.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: slechts 2 kopers vinden deze kettlebells niet zo gebruiksvriendelijk. De gewichtsverdeling ten opzichte van het handvat en de bal zelf is namelijk niet echt ideaal.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Focus Fitness 12kg

 

De Focus Fitness kettlebell van 12 kg is een geweldig product. Je kunt dit product gebruiken om diverse krachtoefeningen te verrichten.

Het uitoefenen van diverse krachtoefeningen is naast een gezonde levensstijl ook erg belangrijk. Hierdoor kun jij je conditie verbeteren, je spieren versterken en zelfs vet verbranden. Dit product is gemaakt van gietijzer en heeft een massieve constructie. De kettlebell heeft een stevige en comfortabele handgreep.

De onderkant is plat gemaakt, zodat je dit product gemakkelijk en veilig kunt opbergen. Er zijn ook meerdere kettlebells van dit merk te verkrijgen met een ander gewicht.

Voor dit product staan er tot nu toe alleen positieve beoordelingen. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is een duurzaam product. Het is handig in gebruik en het heeft ook een goede prijs. Voor deze gebruikers is het daarom een top product.

Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan degelijke kettlebells dan is het een aanbeveling om dit model van Focus Fitness eens te bekijken. Aan de vele online reacties te zien, zouden deze kettlebells wel eens tussen de populairste exemplaren uit dit lijstje kunnen behoren.

 

Voordelen: 

Gewicht: de kettlebells hebben elk een gewicht van ongeveer 12 kg. Op die manier kun je op een intensieve manier toch al verschillende spiergroepen gaan trainen.

Materiaal: de kettlebell is helemaal gemaakt uit bijzonder duurzaam en stevig gietijzer. Dit product kan dus zeker en vast wel tegen een stootje.

Comfort: de handgreep bij deze kettlebell is niet alleen voldoende breed maar ook stevig. Je zult meteen aanvoelen dat het handvat bijzonder goed in de hand ligt.

 

Nadelen:

Handig in gebruik: je zult merken dat de onderkant van deze kettlebell helemaal vlak werd gemaakt. Dit maakt het iets eenvoudiger om het na gebruik te gaan plaatsen en op te bergen.

Beschadigd: een enkele koper laat weten dat de lak van de kettlebell toch wel vrij snel beschadigd raakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. vidaXL 10kg

 

Met de vidaXL kettlebell van 10 kg kun je op een leuke en comfortabele manier trainen. Als je dit product aanschaft, dan hoef je niet speciaal naar een sportschool te gaan. Je kunt met dit product verschillende oefeningen doen en je fitness doelen toch bereiken.

Het is altijd handig als je verschillende gewichten hebt van dit product, zodat het trainen een uitdaging blijft. Dit product is gemaakt van beton en het heeft aan de buitenkant een coating van kunststof. Hierdoor raakt je vloer niet beschadigd.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een kettlebell aanbieding en dat is het ook voor de twee personen die dit product hebben aangeschaft.

Beide kopers zijn tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en het heeft een fraai design. Dit product is netjes afgewerkt en is van goede kwaliteit.

Sommige mensen willen wel aan hun conditie werken en hun spieren onderhouden maar daar liefst van al niet teveel geld aan spenderen. Met deze kettlebell van het merk vidaXL haal je één van de goedkoopste kettlebells in huis. In vergelijking met de andere producten die we hier in deze lijst hebben opgenomen, bezit deze kettlebell wel degelijk de laagste prijs.

 

Voordelen: 

Kostenplaatje: je zult meteen versteld staan van het meer dan voordelige tarief van deze kettlebell. Ideaal als je niet zoveel geld wenst uit te geven of gewoon een beperkter budget hebt.

Gewicht: de kettlebell heeft een gewicht van ongeveer 10 kg en biedt de mogelijkheid om verschillende spiergroepen te trainen.

Materiaal: de kettlebell is helemaal vervaardigd uit stevig en duurzaam beton. Vervolgens werd het afgewerkt met een coating uit kunststof.

 

Nadelen:

We merken dat werkelijk alle kopers een positieve online review hebben geplaatst. Dit maakt het er natuurlijk niet gemakkelijker op om eventuele minpunten van het product bloot te leggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Body Sculpture BW-111IN

 

Met de Body Sculpture BW-111IN Neopreen kettlebell van 20 kg kun jij jouw training uitdagender maken. Dit product kun je gebruiken om diverse spiergroepen te trainen en ook om je conditie te verbeteren. De kettlebell is gemaakt van gietijzer aan de binnenkant en is aan de buitenkant bedekt met neopreen.

Het is een duurzaam product dat jarenlang mee zal gaan. Je kunt kettlebells met verschillende gewichten bestellen, die allemaal voorzien zijn van een andere kleur. Op zo een manier is de kettlebell van een afstand te herkennen.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope kettlebells. Toch staan er alleen positieve reviews van de twee personen die dit product hebben aangeschaft.

Voor beide kopers is dit product van goede kwaliteit en voldoet het aan de verwachtingen. Het is handig in gebruik en heeft ook een goede prijs.

In vergelijking met het voorgaande product zul je voor deze kettlebell toch net iets meer budget hoeven te voorzien. Toch lijken de meeste kopers zich hier niet aan te storen. Voor hen is het een topproduct dat afkomstig is van veruit het beste merk Body Sculpture. Laten we dan ook even de voor- en nadelen ervan op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen: 

Materiaal: deze kettlebell is gemaakt uit een combinatie van staal en neopreen en kan dus zeker wel tegen een stootje.

Design: de kettlebell heeft een blauw met zwarte kleur en ziet er heel robuust en stoer uit. Verder heeft het een gewicht van 20 kg. Toch is het mogelijk om ook een andere gewichtscategorie te selecteren indien je dit mocht wensen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de kopers zijn laaiend enthousiast over deze kettlebell. Toch zou de hoge prijs voor potentiële gebruikers misschien wel eens als een probleem kunnen beschouwd worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Gymstick Ergo

 

De Gymstick Ergo kettlebell van 8 kg is speciaal ontworpen zodat je op een comfortabele manier kunt trainen.

Dit product heeft een ergonomische handgreep en is gevormd naar je pols en onderarm. Het is gemaakt van gietijzer en is daardoor een duurzaam product. De buitenkant heeft een mooi neopreen omhulsel, dat een fraaie kleur heeft en ook bescherming biedt voor jouw vloer.

Voor dit product staan er tot nu toe alleen goede reacties geschreven van de personen die het hebben aangeschaft en het gebruiken. Dit product is van goede kwaliteit en het voldoet aan de verwachtingen.

De kleur van dit product komt ook overeen met de afbeelding. Het ligt fijn in de hand en het oranje omhulsel is erg zacht. Als je het dus per ongeluk laat vallen, is het geen probleem. Deze gebruikers geven goed advies voor dit product en raden het aan.

Indien je op zoek bent naar een lagere gewichtscategorie dan zit je met deze kettlebells van Gymstick helemaal goed. De kettlebell heeft een gewicht van 8 kg en is ideaal voor de beginnende sporter. Bovendien krijg je er ook heel wat trainingsvideo’s bij die je kunnen helpen in het behalen van je doel.

 

Voordelen: 

Materiaal: deze kettlebell is gemaakt uit stevig en duurzaam kunststof en weegt ruim 8 kg. De oranje kleur laat de kettlebell er heel aantrekkelijk en stoer uitzien.

Comfort: de ergonomische handgreep maakt dat deze kettlebell bijzonder goed in de hand zal liggen. Bovendien is het gevormd naar de vorm van enerzijds je pols en anderzijds je onderarm.

Materiaal: net zoals de meeste kettlebells is ook dit model gemaakt uit stevig en duurzaam gietijzer.

 

Nadelen:

Budget: ook hier krijgen we het vermoeden dat de hogere prijs eventueel als een nadeel zou kunnen worden beschouwd door sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kettlebells koopgids

 

Een kettlebell kun je gebruiken voor intensieve trainingen zoals crossfit. Je moet op bepaalde punten letten wanneer je kettlebells koopt. We bespreken deze punten even in deze koopgids zodat het een hulp kan zijn wanneer je op zoek gaat. Je moet letten op het materiaal waarvan de kettlebells gemaakt zijn, de vorm, het handvat, verstelbaarheid en de prijs.

Materiaal van de kettlebell

Een kettlebell is meestal beschikbaar in drie verschillende materialen: gietijzer, staal en vinyl. Als je zoekt naar een kettlebell met de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit dan is het beter om te kiezen voor een gietijzeren kettlebell. Gietijzer heeft een hoge duurzaamheid en heeft de correcte vorm voor een optimale training.

Een kettlebell die gemaakt is van staal geniet echter de voorkeur van professionals. Deze kettlebells worden gebruikt tijdens wedstrijden maar kosten wel meer dan de modellen die gemaakt zijn van gietijzer.

Het is belangrijk om te beginnen met een gewicht die je goed aankan, zo voorkom je blessures en kun je eerst alle oefeningen en bewegingen gewoon worden. Als je een serieuze krachttraining in gedachten hebt dan kun je na een tijdje overschakelen naar een zwaarder model. De meeste mensen blijven echter bij hetzelfde gewicht omdat ze gewoon in vorm willen blijven.

 

Vorm van de kettlebell

De beste vorm is nog altijd de ronde vorm. Tijdens de training is het mogelijk dat de kettlebell tegen je onderarm terecht komt en als je een hoekige kettlebell gekocht hebt dan is dit zeker geen prettige ervaring. Een ronde kettlebell voelt niet zo lastig aan tijdens het trainen.

Er bestaan ook kettlebells die beschikken over een ergonomische vorm die beter is om te gebruiken. De meesten verkiezen echter de originele gietijzeren kettlebell.

Let ook op de vorm van je lichaam wanneer je aan het trainen bent. Een correcte vorm houden tijdens de training is belangrijk om pijn te voorkomen. Het is daarom soms beter om je tijd te nemen tijdens de training in plaats van snel en hard te trainen.

Wanneer je een kettlebell gaat kopen kun je deze altijd even uittesten en verschillende vormen met elkaar vergelijken. Zo kun je zelf ontdekken welke vorm het best bij jou past.

 

Het handvat

Hetzelfde geldt voor het handvat van de kettlebell, zorg ervoor dat de hoeken van het handvat afgerond zijn. Een hoog handvat is ook belangrijk want zo komt de kettlebell niet tegen je pols terecht. Voor sommige oefeningen moet je de kettlebell met beide handen kunnen grijpen, zorg dus voor een product met een handvat dat breed genoeg is. Dit is nodig voor bepaalde oefeningen en je wilt natuurlijk comfortabel deze oefening kunnen uitvoeren.

Controleer of het handvat glad is en geen randen bevat. Tijdens het trainen is het normaal dat het handvat in je handen zal verschuiven. Als het handvat niet glad is dan kan dit voor blaren op je handen zorgen en zo kun je voor een tijdje niet meer trainen.

 

Verstelbaarheid

Zorg ervoor dat de kettlebell er een beschermende laag heeft van rubber. Enkel een rubberen basis kan ook al wonderen doen. Dit zorgt ervoor dat de vloer van de ruimte waar je traint niet beschadigd raakt.

Sommige mensen kopen een verstelbare kettlebell waar je meer gewicht aan kunt hangen na verloop van tijd. Het probleem daarmee is dat ze kunnen rammelen en moeilijk zijn om te gebruiken tijdens de training. Je kiest daarom beter voor een kettlebell die niet verstelbaar is.

Als je toch kiest voor een verstelbaar model, zorg er dan voor dat het stevig genoeg is en dat de gewichten niet kunnen bewegen als je ze verwisselt. Het is een aanbeveling om een stabiele kettlebell te gebruiken tijdens de training zodat je op een efficiënte manier de oefeningen kunt uitvoeren.

Prijs van een kettlebell

Het enige die nu nog rest is op zoek gaan naar de beste aanbieding. Een kettlebell kan duur zijn maar je kunt ook op zoek gaan naar goedkopere modellen van goede kwaliteit. Vergeet niet dat stalen kettlebells duurder zijn. Als beginner is het sowieso beter om te kiezen voor een model van gietijzer.

Je kunt ook online een kettlebell kopen, het voordeel is dat het product aan huis wordt geleverd maar door het zware gewicht kunnen de verzendkosten wel hoog oplopen. Vergelijk de voor- en nadelen van online kopen met het kopen in een sportwinkel en beslis zelf welke manier jouw voorkeur geniet.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES