Beste kompas

Laatste update: 21.05.24

 

Kompassen test van 2024

 

Heb je een avontuurlijke kampeervakantie op de agenda staan? Of vertrek je misschien wel met het hele gezin op trektocht? In dergelijke gevallen kan een goede uitrusting alvast wonderen doen. En natuurlijk hoort daar een degelijke en nauwkeurig kompas bij. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het ruime assortiment. Om het voor jou allemaal al wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde kompassen. Zo zijn we eerst en vooral uitgekomen bij het Vrij Goudkleurige Fluorescerende kompas. Ideaal indien je niet alleen op zoek bent naar kwaliteit maar ook naar design. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het Silva Expedition S kompas. Het gaat hier om een degelijk spiegelpeilkompas dat voorzien is van een opvallend design.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kompas Reviews – Top 5

 

 

Indien je vaak op kampeervakantie gaat of lange bergwandelingen maakt dan heb je maar beter het beste kompas in handen. Op die manier kun je altijd en overal je weg terugvinden. Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende modellen op de markt gebracht waardoor het niet altijd eenvoudig is een goede keuze te maken. Bekijk daarom zeker eens onze top 5 die we voor jou geselecteerd hebben op basis van het advies en de gebruikerservaring van de klanten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Vrij Goudkleurig Fluorescerende 

 

Sommige mensen spenderen liever niet teveel geld aan een degelijk kompas. Met dit toestelletje van het merk Vrij model zul je dan ook een voordelige koop doen aangezien het tot de goedkope kompassen hoort.

Het kompas weegt slechts 20 gram en is dus bijzonder licht en eenvoudig om overal mee naartoe te nemen. De diameter van het kompas bedraagt ongeveer 50 mm en het kompas is ongeveer 16 mm dik. De buitenring is fluorescerend en het kompas is voorzien van een afsluitdeksel.

De reacties maken duidelijk dat de kopers echt helemaal tevreden zijn met de aankoop van dit product. Het kompas beschikt niet alleen over een goede kwaliteit maar bekom je ook aan voordelig tarief. Wij vermoeden daarom dat het hier wel eens om een kompas aanbieding zou kunnen gaan.

Ben je op zoek naar een duurzaam en degelijk kompas maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan helpen wij jou graag eventjes verder op weg. Het merk “Vrij” is misschien niet heel erg bekend onder het grote publiek maar levert wel kwaliteit en degelijkheid. Een overzichtje van de populairste kenmerken volgt hieronder.

 

Voordelen

Prijskaartje: het zou bovendien ook wel eens het kompas met de laagste prijs kunnen zijn en dat is meteen een groot pluspunt voor veel kopers.

Gewicht: met een gewicht van amper 20 gram is dit kompas makkelijk mee te nemen als je bijvoorbeeld op kampeertocht vertrekt.

Formaat: verder is het kompas ook vrij compact qua formaat. Zo heeft het product een maximale doorsnede van ongeveer 50 mm terwijl de dikte van het kompas zo’n 16 mm bedraagt.

Handig in het gebruik: je zult merken dat het kompas bijzonder eenvoudig is om mee te werken. Bovendien is er een stevig en duurzaam afsluitdeksel voorzien.

 

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties bij het product geplaatst. Dat maakt het voor ons dan weer bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over mogelijke minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Silva Expedition S

 

Met dit spiegelpeilkompas van het merk Silva zul je volgens de klanten echt een goede koop doen. Toch zul je iets meer budget hoeven te voorzien want de prijs ligt iets hoger in vergelijking met de andere producten uit onze lijst.

Het product is gemaakt van heel stevig en duurzaam kunststof en weegt amper 148 gram. De oranje kleur maakt het kompas net iets unieker en aantrekkelijker. Ideaal voor wanneer jij binnenkort op kampeertrip vertrekt. Het kompas is uitgerust met declinatiecorrectie, een vergrootglas en zelfs een clinometer. Kortom het is echt een toestelletje voor ervaren kompas gebruikers.

Ook hier kunnen we enkel positieve reacties opmerken. De gebruikers zijn helemaal tevreden over de goede kwaliteit van het kompas en het feit dat het heel erg handig is. Kortom het voldoet volledig aan hun verwachtingen.

Door te kiezen voor het Silva Expedition S kompas kies je niet alleen voor duurzaamheid maar ook voor kwaliteit. Het gaat hier om een degelijk spiegelpeilkompas dat jou aanbevolen wordt door het al dan niet bekende merk Silva. Laten we toch maar even de voor- en nadelen ervan op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen

Materiaal: het kompas is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit bijzonder stevig en kwalitatief kunststof.

Gewicht: het kompas is niet alleen compact qua formaat maar wordt ook gekenmerkt door een behoorlijk laag gewicht. Zo weegt het toestelletje net 148 gram.

Handig in gebruik: je kunt gebruik maken van diverse optiemogelijkheden zoals bijvoorbeeld een vergrootglas, een clinometer en een declinatiecorrectie.

 

Nadelen

Prijskaartje: echter zul je wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje en dus ook met maar net iets meer budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

K&R Tramp Touringkompas

 

Met dit Kasper & Richter kompas haal jij zeker en vast een degelijk product is huis. Bovendien is het helemaal niet zo duur als het voorgaande product. De grijze kleur zorgt ervoor dat het kompas heel neutraal maar toch elegant oogt.

Het kompas weegt slechts 100 gram en is dus heel comfortabel om overal mee naartoe te nemen. Dit model is bovendien ook uitgerust met een vergrootglas. Het behoort tot de categorie van de pijlkompassen en het is gemaakt uit een combinatie van metaal en PVC.

Ook hier merken we dat alle kopers laaiend enthousiast zijn over de goede kwaliteit van het product. Uit één enkele review leren we dat de gebruiker het ook een heel duurzaam en stevig kompas vindt. Kortom haast je dus zeker naar de winkel want misschien is dit wel iets voor jou.

Ook het kompas van Kasper & Richter is alvast een meer dan goede aanbeveling. Kasper & Richter is een vrij bekend merk op het gebied van kompassen. Het zal dan niet verwonderen dat sommige kopers dit ook als veruit het beste merk zullen beschouwen.

 

Voordelen

Gewicht: je zult merken dat het kompas helemaal niet zoveel weegt. Met een gewicht van amper 100 gram is het kompas dan ook heel comfortabel om mee te nemen op trektochten.

Kostenplaatje: indien je liever niet zoveel geld spendeert of eventueel over een iets beperkter budget beschikt, dan is dit kompas alvast een goede aanbeveling.

Materiaal: het is een duurzaam pijlkompas dat vervaardigd is uit verschillende materiaalsoorten zoals PVC en metaal. Het kompas kan dan ook best wel tegen een stootje.

Handig in gebruik: je zult merken dat het helemaal geen moeite kost om met het kompas te werken. Bovendien kun je gebruik maken van de verschillende optiemogelijkheden waarover het kompas beschikt. Denk maar aan een degelijk vergrootglas.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten blijkt toch niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

AA Commerce Inklapbaar

 

Ben je op zoek naar een degelijk kompas voor kinderen dan loont het vast en zeker de moeite om dit model van AA Commerce eens grondig te bekijken. Bovendien kun je het nog aan een vrij voordelig tarief aankopen.

Het kompas heeft een legergroene kleur die door kinderen als heel aantrekkelijk wordt ervaren. Doordat je het kunt opvouwen, is het kompas ook heel erg handig om mee te nemen. Het kompas is uitgerust met een liniaal en een klein vergrootglas. Verder is het kompas helemaal waterdicht. Kortom ideaal als je kinderen op kampeervakantie vertrekken met de jeugdbeweging.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst. Toch is de gebruiker helemaal overtuigd van de aankoop van dit kompas. Het is niet alleen erg handig in gebruik maar ziet er ook nog eens fraai uit. Kortom het voldoet wel degelijk volledig aan de verwachtingen.

AA Commerce is een bijzonder bekend merk, ook wanneer je op zoek moet naar een duurzaam en kwalitatief kompas. Het toestelletje is bovendien ook geschikt om door kinderen en jonge padvinders te worden gebruikt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan zeker even verder.

 

Voordelen

Design: het kompas is vrij compact en licht van gewicht en werd afgewerkt in een prachtige legergroene kleur.

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het toch wel mooie prijskaartje van dit unieke kompas.

Handig in gebruik: je kunt gebruik maken van de verschillende optiemogelijkheden waarover het kompas beschikt. Denk maar aan een vergrootglas en een liniaal. Daarnaast blijkt het product ook volledig waterdicht te zijn.

 

Nadelen

Design: het is mogelijk dat de legergroene kleur niet iedereen aanspreekt. En sommigen zullen het jammer vinden dat er niet meer designmogelijkheden zijn

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fitgear Outdoor survival 4 in 1

 

Dit kompas van het merk Fitgear Outdoor zul je beslist tussen de goedkope kompassen kunnen spotten. Bovendien haal je met dit toestel echt een handig product in huis.

Dit kompas is eigenlijk een handig 4 in 1 toestelletje aangezien het niet alleen over een kompas beschikt. Het apparaatje is ook uitgerust met een fluit, een vergrootglas en zelfs een thermometer. Het is gemaakt uit stevig plastic en weegt amper 20 gram.

Op dit moment zijn er nog geen reacties van klanten bij dit artikel geplaatst. Daardoor krijgen wij het vermoeden dat het hier wel eens om een vrij nieuw product zou kunnen gaan. Laat je hierdoor dus zeker en vast niet afschrikken want je weet nooit of dit wel het product is waar jij naar op zoek bent.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met dit unieke kompas dat jou aanbevolen wordt door Fitgear Outdoor. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan jouw wensen voldoet, is het altijd handig om de voor- en nadelen even te bekijken.

 

Voordelen

Budget: zodra je het prijskaartje ziet, zul je beseffen dat je niet zoveel budget hoeft te voorzien voor de aankoop ervan.

Materiaal: het is een duurzaam kompas dat best wel tegen een stootje kan en vervaardigd is uit duurzaam plastic.

Gewicht: met een gewicht van slechts 20 gram is dit een handig apparaatje om overal mee naartoe te nemen.

Handig in gebruik: je zult vrij snel kunnen vaststellen dat het hier om een multifunctioneel product gaat. Zo heb je niet alleen een kompas ter beschikken maar ook een thermometer, een fluitje en zelfs een vergrootglas.

 

Nadelen

Prijskaartje: misschien vinden sommige kopers het prijskaartje nog steeds iets te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kompassen koopgids

 

Ben je van plan om binnenkort met een aantal vrienden om trektocht te vertrekken? Dan kan een degelijk en goed werkend kompas meteen een goede aanbeveling zijn. We raden je niet meteen aan om het eerste het beste model aan te kopen. Probeer eerst zoveel mogelijk kompassen met elkaar te vergelijken en hierbij te letten op factoren zoals het nut, het mogelijke prijskaartje, het basiskompas en eventuele extra functies en kenmerken ervan. Houd ook rekening met eventuele promoties. Je weet namelijk nooit dat je eventueel een aantrekkelijke kompas aanbieding tegenkomt.

 

 

Het nut van een degelijk kompas

 

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijk kompas dan is het natuurlijk noodzakelijk dat je precies weet wat dit inhoudt. Een kompas zou je eventueel kunnen vergelijken met een soort van GPS toestel. Een kompas dient om je weg terug te vinden en je beter te kunnen oriënteren en navigeren. Wanneer je bijvoorbeeld met vrienden op gaat kamperen of beslist om een leuke trektocht te maken dan kun je door middel van het kompas gelijk wanneer je weg terugvinden. En dit is natuurlijk echt wel handig.

Toch zijn er vandaag de dag heel wat verschillende modellen op de markt gebracht. Daardoor is het niet meer zo eenvoudig om een keuze te maken uit de verschillende beste kompassen. Je zult merken dat sommige exemplaren juist over iets meer opties en mogelijkheden beschikken in vergelijking met sommige andere modellen. Het hangt er maar van af waar jij nu zelf naar op zoek bent. Indien je regelmatig op trektocht of kampeervakantie gaat dan kan een degelijk kompas met meerdere opties een goede aanbeveling zijn.

 

 

Mogelijke prijskaartje van het kompas

 

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijk kompas dan zul je natuurlijk ook rekening moeten houden met een bepaald prijskaartje. Zo zijn er heel wat goedkope kompassen op de markt gebracht net zoals er ook heel wat duurdere modellen zijn. Zoals we hierboven reeds min of meer hebben uitgelegd, beschikken sommige exemplaren over iets meer functies. Dit zal uiteraard een belangrijke rol spelen in het uiteindelijke prijskaartje ervan.

Natuurlijk beslis je helemaal zelf welk bedrag je bereid bent om aan het kompas te geven. Sommige mensen hebben graag de allernieuwste snufjes en technologieen terwijl andere gebruikers zich neerleggen bij de basis onderdelen. In de verschillende online reviews komen vaak heel wat bruikbare tips en adviezen aan bod van kopers die een desbetreffend product hebben aangekocht. Dit kan je eventueel verder op weg helpen in de zoektocht naar het ideale kompas. Houd daarnaast ook zeker rekening met eventuele aanbiedingen.

 

 

Het basiskompas

 

Zodra je begint aan de zoektocht naar het voor jou ideale kompas dan zul je merken dat er eigenlijk een onderscheid tussen 3 types kan gemaakt worden. Zo heb je enerzijds het basiskompast dat enkel en alleen maar over de standaard basisfuncties beschikt. Indien het toch allemaal ietsje meer mag zijn dan kun je ook opteren voor het extra kompas of het geavanceerde model. Een basiskompas is niet alleen goedkoper maar het bevat toch alvast de belangrijkste basisfuncties. Zo beschikken alle basiskompassen over een gemagnetiseerde naald.

Daarnaast is een basiskompas bovendien ook uitgerust met een draaibare ring die door sommige personen ook wel de roos wordt genoemd. Deze ring wordt aangeduid door middel van een gradenring waarbij er een bereik is van 0 tot en met 360 graden. Ook de noordlijnen of oriëntatielijnen kunnen helemaal niet ontbreken op een basiskompas.

Een basiskompas zal daarnaast ook nog voorzien zijn van een degelijk grondplaat die over meerdere navigatie aanduidingen beschikt. Denk maar aan bijvoorbeeld een liniaal waarmee je de kaartafstanden zou kunnen gaan opmeten. Tot slot is elk basiskompas ook nog uitgerust met een richtingspijl. Kortom elk basiskompas beschikt over de belangrijkste functies die nodig zijn om je weg gemakkelijk terug te vinden.

 

 

Eventuele extra functies en kenmerken

 

Indien het toch allemaal net iets meer mag zijn dan kun je ook opteren voor een kompas met extra functies of dus het geavanceerde model. Houd er wel rekening mee dat deze exemplaren over een iets hoger prijskaartje zullen beschikken. Wanneer je dus een geavanceerd model wilt aankopen dan krijg je dus een kompas dat over alle basisfuncties beschikt plus nog een aantal extra opties en mogelijkheden aanbiedt.

Deze extra mogelijkheden en functies hebben niet direct iets te maken met het navigatiegedeelte. Denk maar aan een vergrotende lens of een vergrootglas. Dit kan handig zijn om de kleine lettertjes of symbolen op een kaart duidelijk zichtbaar te maken. Daarnaast zijn er ook heel wat lichtgevende factoren. Dit kan wel ideaal zijn wanneer je bijvoorbeeld nog niet thuis bent op het moment dat het donker begint te worden.

Verder beschik je dan ook over heel wat additionele linialen. Sommige geavanceerde kompassen beschikken zelfs over een waarnemingsspiegel. Dit kan wel een aanrader zijn omdat je op die manier veel nauwkeuriger te werk kunt gaan.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES