5 beste Krachtstations Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste krachtstations – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Velen onder ons dromen ervan om goed gevormde spieren en een afgetraind lichaam te hebben. Door de aankoop van een krachtstation kun je thuis op je eigen tempo aan je lichaam werken. We hebben gemerkt dat er heel wat keuzemogelijkheden zijn en hebben daarom alvast 3 exemplaren voor jou geselecteerd om met elkaar te vergelijken. Zo zie je dat het Pull up bar Verstelbaar krachtstation een maximale belastbaarheid van 200 kg biedt. Daarnaast zou het Pull up & dip station ook een goede keuze kunnen zijn omdat het fitness frame in 10 verschillende hoogtes kan worden ingesteld.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste krachtstations (Reviews) van 2024

 

Wanneer je op zoek bent naar een toestel om thuis aan je lichaam en fysieke kracht te werken, kunnen we het advies geven om te investeren in een degelijk krachtstation. Verkies je een volledig fitness krachtstation waarop je verschillende trainingssessies kunt uitvoeren om zowel aan je conditie als aan je kracht te werken? Of misschien gaat je voorkeur wel uit naar een krachttoren waarmee je enkel het bovenlichaam gaat verstevigen? Neem even de tijd om onze lijst met topproducten te bekijken om er daarna het beste krachtstation uit te kiezen.

 

1. Pull up bar Verstelbaar krachtstation voor Pull Ups 5 hoogte instellingen

 

Dit krachtstation van zpc is een tijdelijke aanbieding met de laagste prijs in onze lijst met toppers. Hierdoor is hij voor bijna elk budget goed toegankelijk zodat je geen excuus meer hebt om niet aan je lichaam te werken. In de reviews merken we trouwens dat hij de maximumscore van 5 sterren kreeg.

Dit veelzijdige krachtstation kan ook als fitnesstoestel en als dip station worden gebruikt om al je spieren aan het werk te zetten. Bovendien beschikt hij over 5 verschillende hoogte instellingen waardoor je allerlei oefeningen op een comfortabele manier kunt uitvoeren. Door zijn maximaal belastbaar gewicht van 200 kg kan hij ook zonder probleem voor trainingen met extra gewichten worden gebruikt.

Daarnaast bestaat deze stalen constructie uit 5 verschillende onderdelen waardoor je hem heel vlot in elkaar kunt zetten en demonteren. Doordat hij slechts een totaalgewicht van 14 kg heeft, is hij gemakkelijk te verplaatsen zodat je hem gewoon even aan de kant kunt schuiven wanneer je wat extra ruimte nodig hebt.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: dit krachtstation kan ook voor fitnessoefeningen of als dip station worden gebruikt waardoor je verschillende trainingen kunt doen.

Montage: het stalen krachtstation bestaat uit 5 verschillende onderdelen waardoor hij heel gemakkelijk te installeren is.

Instelbaar: hij kan in 5 hoogtes worden ingesteld om diverse soorten oefeningen uit te voeren.

Maximale belasting: dit toestel heeft een maximale belasting van 200 kg zodat je hem bijvoorbeeld ook met enkelgewichten kunt gebruiken.

 

Nadelen: 

Gewicht: hoewel hij door zijn lichte gewicht van 14 kg makkelijk verplaatsbaar is, vragen we ons af of hij over voldoende stabiliteit beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Pull up & dip station krachtstation optrekstang dipstation push-up stands

 

Het krachtstation van CPcommerce is één van de populairste toestellen uit onze topselectie en doordat hij in de goedkope prijsklasse valt, wordt hij meteen heel wat toegankelijker. Anderzijds is een dergelijk toestel natuurlijk altijd wel een kleine investering, maar op termijn goedkoper dan een maandelijks/jaarlijks abonnement in de gym.

Dit krachtstation kan voor diverse basisoefeningen worden gebruikt waarbij alle spiergroepen aan het werk kunnen worden gezet. Bovendien kun je hem in 10 verschillende hoogtes tussen 165 en 210 cm instellen waardoor iedereen op een comfortabele manier zijn training kan afwerken. De diverse handvatten en andere onderdelen zijn trouwens voorzien van een antisliplaag zodat je ook bij intensieve work-outs, een stevige grip op het toestel hebt.

Doordat dit zwartgelakte apparaat vervaardigd uit staal, is hij bijzonder duurzaam en krasbestendig. Het krachtstation bestaat overigens uit enkele losse onderdelen die aan elkaar moeten worden geschroefd om de stevigheid en de stabiliteit van het toestel te garanderen. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteit van dit toestel.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: dit apparaat kan als pull-up, push-up en dip station worden gebruikt om de meeste basisoefeningen uit te voeren.

Montage: het krachtstation bestaat uit verschillende losse onderdelen die voor extra stevigheid in elkaar moeten worden geschroefd.

Stabiliteit: doordat hij aan de onderzijde voorzien is van zuignappen, ben je er zeker van dat het toestel stabiel op de ondergrond staat.

Maximale belasting: hij kan maximaal tot 200 kg worden belast zodat hij door bijna iedereen kan worden gebruikt.

 

Nadelen: 

Basistoestel: om een volledige body workout en geavanceerde trainingssessies uit te voeren, zul je naar een ander toestel met meer mogelijkheden moeten uitkijken. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Homegym PRO fitnesstoestel dip station stepper krachtstation

 

Het Homegym krachtstation is een apparaat dat in geen enkele thuisgym zou mogen ontbreken. Het uitgebreide toestel biedt je dan ook de mogelijkheid om 45 verschillende oefeningen uit te voeren waardoor je geen andere apparaten meer nodig hebt.

Dit krachtstation beschikt over alle onderdelen om gevorderde krachttrainers een volledige work-out te geven. Zo is er een grote en kleine pull bar, een stepper met hydraulische pompen, dipstation, verschillende bars om beencurls uit te voeren en de mogelijkheid om butterfly combinaties te doen. Bovendien is hij uitgerust met een zachte maar stevige zitting en een degelijke rugleuning die een goede ondersteuning geven.

Omdat dit toestel een afmeting van 179 x 151 x 197 cm heeft, moet je wel wat ruimte voorzien om hem op een veilige en comfortabele manier te kunnen gebruiken. Dit krachtstation kan trouwens met een maximum lichaamsgewicht van 130 kg worden belast. In de reviews zien we dat dit product een uitstekende beoordeling kreeg. 

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: dit toestel is een uitgebreid krachtstation waarmee je wel 45 verschillende trainingen kunt uitvoeren.

Formaat: de totale afmeting van dit apparaat is 179 x 151 x 197 cm waardoor je voldoende ruimte moet voorzien om hem efficiënt te kunnen gebruiken.

Comfort: hij is voorzien van een stevige zitting en rugleuning om je een degelijke en comfortabele ondersteuning te bieden.

Extra uitrusting: het krachtstation beschikt over 8 steekgewichten en een topschijf van 5 kg per stuk zodat je geen extra gewichten meer moet aanschaffen.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: dit apparaat is een pak duurder dan de basistoestellen waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Christopeit krachttoren MT 1000 voor pull en push-ups dip station

 

Het Duitse merk Christopeit wordt door velen beschouwd als het beste merk voor fitnessapparatuur om thuis aan je spierkracht en conditie te werken. Dit Christopeit krachtstation is dan ook een staaltje van kwaliteit en puur vakmanschap waarvoor het merk enorm wordt gewaardeerd.

Het stalen toestel kreeg onder meer een zwarte matte coating waardoor hij corrosievrij en krasbestendig is én werd voorzien van comfortabele rug- en armsteunen uit synthetisch leder. Hij heeft trouwens een formaat van 114 x 79 x 217 cm en een gewicht van 38 kg waardoor hij ook tijdens intensieve trainingen, stabiel zal blijven staan. Verder kan hij worden belast met een maximaal gewicht van 100 kg om hem in alle veiligheid te gebruiken.

Daarnaast is deze krachttoren perfect om dips, push- en pull-ups te volbrengen waarbij de verschillende onderdelen in hoogte kunnen worden versteld om optimaal de oefeningen uit te voeren. De dip-unit kan overigens gemakkelijk omhoog worden geklapt zodat je meer ruimte hebt om je pull-ups te doen. Er werden voor deze vrij recente krachttoren nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de verschillende onderdelen kunnen in hoogte worden versteld zodat hij door iedereen efficiënt kan worden gebruikt.

Materiaal: de stalen constructie werd afgewerkt met een matte zwarte coating waardoor hij beschermd is tegen krassen en roestvrij is. Om voor extra gebruikscomfort te zorgen zijn de rug- en armsteunen van synthetisch leder voorzien.

Formaat: hij heeft een compacte afmeting van 114 x 79 x 217 cm en een gewicht van 38 kg waardoor hij stabiel en stevig op de ondergrond staat.

De prijs: het kwaliteitsvolle toestel valt in de laagste prijsklasse waardoor hij redelijk goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Belastbaar gewicht: het toestel heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg waardoor hij misschien niet voor iedereen geschikt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. TecTake Krachtstation homegym met bankdrukmodule 402757

 

Met het krachtstation van TecTake ben je volledig uitgerust om een full-body work-out te doen. Hij biedt je trouwens de mogelijkheid om aan je volledige lichaam te werken zonder dat je daarvoor nog extra gewichten of andere apparatuur nodig hebt.

De verschillende pull-up en push-up bars, verstelbare gewichten, bankdruk- en vlindermodule laten je toe om een verscheidenheid aan oefeningen uit te voeren. Bovendien beschikt hij over een metalen plaat om rechtopstaand curl-oefeningen te doen.  De trekkoord onderaan het toestel dient om gewichten op te trekken zodat je op een doelgerichte manier het bovenlichaam, armen en de benen kunt trainen.

Daarnaast heeft het stalen frame een totale omvang van 160 x 101 x 203 cm waardoor hij perfect in kleinere ruimtes kan worden geplaatst. Door zijn totale gewicht van 83 kg ben je toch wel verzekerd van een degelijke stabiliteit zodat je hem zonder probleem intensief kunt gebruiken. Hij is trouwens voorzien van comfortabele kunstlederen bekleding die voor een goede ondersteuning zorgt. We konden voor dit krachtstation nog geen reviews vinden.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: het veelzijdige toestel is zowel voor beginners als voor gevorderden ideaal om het volledige lichaam te trainen. 

Formaat: hij heeft een afmeting van 160 x 101 x 203 cm zodat hij gemakkelijk in een kleine ruimte past. Door zijn totale gewicht van 83 kg staat hij ook tijdens intensief gebruik, stevig op de ondergrond vast.

Materiaal: het functionele krachtstation is gemaakt uit een metalen frame dat voorzien is van comfortabele rug- en armsteunen die met een kunstlederen bekleding werden afgewerkt.

Trainingsmogelijkheden: hij beschikt over pull-up en push-up bars, bankdruk- en vlindermodule, een trekkoord onderaan om de verschillende gewichten op te trekken en een metalen plaat om curl-oefeningen te doen terwijl je rechtop staat.

 

Nadelen:

Montage: het toestel moet je zelf in elkaar zetten al dan niet met behulp van een montagehandleiding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Krachtstations Koopgids

 

Voor je daadwerkelijk een krachtstation gaat aankopen, kunnen we je de aanbeveling geven om eerst even al je wensen op een rijtje te zetten. Zoals je al hebt gemerkt bestaan er diverse soorten krachtstations die allerlei trainingsmogelijkheden aanbieden. Daarnaast is de beschikbare ruimte ook een belangrijk aandachtspunt om op een comfortabele en veilige manier te kunnen trainen. Neem gerust even de tijd om de verschillende aanbiedingen te bekijken en vergelijken alvorens je een beslissing neemt.

Wat is een krachtstation en waarvoor wordt het gebruikt

Een krachtstation is een fitnesstoestel dat wordt gebruikt om de spieren te verstevigen en het lichaam sterker te maken. Een krachtstation wordt trouwens ook wel home gym, multi gym of power station genoemd omdat het een combinatie is van verschillende toestellen die voor fitness- en bodybuilding doeleinden worden gebruikt. Doordat andere toestellen eigenlijk overbodig worden, kun je heel wat ruimte besparen.

Wil je graag wat sterker en fitter worden of wil je gewoon een gezond lichaam, dan is een krachtstation een goede keuze. Krachttraining zorgt ervoor dat je lichaam als het ware wordt gesculpteerd waarbij je spieren goed worden geaccentueerd. Zelfs bij duursporten komt een krachtstation goed van pas omdat dergelijke trainingen ervoor zorgen dat je minder kans hebt op blessures.

 

De verschillende toestellen

Afhankelijk van welk type krachtstation je uitkiest, zul je bepaalde spiergroepen kunnen trainen. Ben je vaak bezig met je buikspieren en beenoefeningen of gebruik je regelmatig gewichten om de spieren in je armen te versterken? Als beginnend krachtsporter kun je kiezen voor een basisstation waarbij je het boven- en/of onderlichaam kunt trainen. De oefeningen kunnen gemakkelijk worden afgewisseld met losse dumbbells of gewichten om tot een bepaald resultaat te komen. 

Als gevorderd krachtsporter ga je waarschijnlijk op zoek naar meer uitgebreide trainingsmogelijkheden. Hiervoor kun je dan beter kiezen voor een compleet work-out krachtstation om aan al je behoeften te voldoen. De diverse functies die een dergelijk toestel heeft zijn nogal uiteenlopend waardoor je ontelbare oefeningen kunt uitvoeren waarbij alle lichaamsspieren aan het werk worden gezet. Met een beetje kennis en creativiteit kun je een enorme variatie in je trainingen brengen zodat je met plezier blijft trainen.

 

De trainingsmogelijkheden

Naargelang het type apparaat dat je uitkiest, zul je verschillende trainingsmogelijkheden hebben. Bij krachttraining zijn er heel veel disciplines die ervoor zorgen dat elke spiergroep op een efficiënte manier wordt gebruikt. Het aantal onderdelen die in het krachtstation verwerkt zijn, zullen bepalen welke oefeningen je kunt doen. Zo is er de hoge en lage pull-bar, butterfly, bench-press, bicepstrainer, rekstok en de Leg Lever waarmee je al een grote verscheidenheid aan variaties kunt uitvoeren.

Tijdens krachttraining kun je niet alleen je eigen lichaamsgewicht gebruiken, maar je kunt ook gebruik maken van extra gewichten die de intensiteit van de training verhogen. Daarom zijn de meeste full-body krachtstations voorzien van een gewichtenkolom en gewichtschijven. Een gewichtenkolom kan trouwens altijd worden aangepast zodat je zelf kunt bepalen met welke weerstand je gaat trainen.

 

De beschikbare ruimte en het gewicht

Wanneer je een krachtstation gaat aankopen is het belangrijk om de beschikbare ruimte goed op te meten. Je wilt zeker niet voor de verassing komen te staan dat je bijvoorbeeld te weinig plaats hebt om butterfly oefeningen uit te voeren of dat je de pull-bar niet kunt gebruiken omdat het toestel bijna tegen de muur staat. Bovendien moet je voldoende bewegingsvrijheid hebben om gemakkelijk rond het toestel te bewegen en in alle veiligheid te kunnen trainen. Sommige krachtstations kunnen trouwens na gebruik volledig worden dichtgevouwen waardoor ze minder plaats in beslag nemen. 

Omdat een basiskrachtstation of een krachttoren veel compacter is, kun je deze gemakkelijker in een kleine ruimte plaatsen. Een dergelijk toestel is bovendien heel wat lichter van gewicht zodat je hem vlot aan de kant kunt schuiven. Het gewicht van een krachtstation zal ook voor een deel de stabiliteit van het toestel bepalen. Een licht apparaat zal minder stevig staan dan een zwaarder toestel. Dit is dan meteen ook de reden waarom er een maximaal belastbaar gewicht wordt vastgesteld zodat het apparaat zeker niet gaat kantelen als hij te zwaar wordt belast.

De belangrijkste aandachtspunten

Naast de bovenvermelde aspecten zijn er nog enkele factoren die wat aandacht vragen wanneer je een krachtstation gaat aanschaffen. Zo is de mogelijkheid om uit te breiden heel belangrijk wanneer je in een gevorderde trainingscyclus terechtkomt. Daarnaast speelt de duurzaamheid en de kwaliteit van het toestel een grote rol omdat je toch meestal een redelijke investering gaat doen. Je kunt trouwens best even navragen wat de garantievoorwaarden zijn. Kijk uit naar een krachtstation waarbij je op het frame een levenslange garantie krijgt. Zo ben je er meteen ook van verzekerd dat je een duurzaam apparaat aankoopt. 

Daarnaast moet de bekleding van de bankjes eveneens een goed kwaliteit hebben zodat deze niet snel inscheurt of geen ondersteuning meer biedt. Houd er bovendien rekening mee dat de meeste krachtstations in losse onderdelen worden geleverd waardoor je zelf voor de montage moet zorgen. Een basiskrachtstation zal weinig problemen opleveren maar voor een full-body krachtstation zou je misschien wel wat hulp kunnen gebruiken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES