Beste kruk

Laatste update: 19.07.24

 

Krukken test van 2024

 

Of je nu gewoon wat moeilijker te been bent of je hebt een ongeluk gehad en je voet of been gebroken, een paar degelijke krukken kunnen dan best wel van pas komen. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Daarom willen wij jou helpen en zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde krukken. Deze topproducten worden hieronder kort voorgesteld. Zo blijkt de Thuasne Set van 2 krukken alvast een topproduct te zijn. Bovendien wordt dit paar krukken jou aangeboden tegen een betaalbaar prijskaartje. Kies je echter voor de EZ Crutch Ergonomische Ziekenhuiskrukken dan kies je meteen voor stevige en stabiele loopkrukken afgewerkt in een opvallende felle blauwe kleur.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 

Kruk Reviews – Top 5

 

Wanneer je je been gebroken hebt dan zullen heel wat dokters je een stel degelijk krukken aanraden. Je kunt deze krukken kopen of huren. Toch is het een goed idee om meerdere modellen te passen en uit te proberen. Sommige krukken zullen prettiger aanvoelen in vergelijking met andere exemplaren. Het komt erop aan dat je voor jezelf de beste kruk weet te vinden. Daarom hebben wij op basis van de verschillende online reviews even een top 5 samengesteld van de best beoordeelde producten. Je kunt deze hieronder eventjes rustig bekijken.

 

 

1. Thuasne Set van 2

 

Indien je op zoek bent naar goedkope krukken dan is het best wel mogelijk dat je dit product van het merk Thuasne tegenkomt. Je zult merken dat de set bestaat uit 2 afzonderlijke elleboogkrukken die voorzien zijn van een ergonomisch handvat. Op die manier krijg je iets meer comfort en ligt het prettiger in de hand.

De krukken hebben een mooie opvallende blauwe kleur en brengen toch wat vrolijkheid op een misschien minder leuk moment. Doordat de krukken volledig gemaakt zijn uit aluminium zul je merken dat deze heel licht aanvoelen wat zorgt voor meer comfort. Je kunt de krukken bovendien ook in de hoogte verstellen en ze aanpassen naargelang jouw ideale positie.

Zodra we de verschillende online beoordelingen bekijken dan merken we meteen op dat de meeste kopers een positief advies geven over de kwaliteit. Verder zijn er ook heel wat gebruikers die de krukken praktisch en erg gebruiksvriendelijk vinden. Slechts één enkele klant is niet helemaal overtuigd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. EZ Crutch Ergonomische Ziekenhuiskrukken

 

In vergelijking met de vorige krukken zul je voor deze loopkrukken misschien net een tikkeltje meer hoeven te betalen. De krukken behoren toe aan het bekende merk EZ – Crutch en kunnen toch op heel wat positieve online reacties rekenen.

De krukken zijn vervaardigd uit een stevige combinatie van aluminium en kunststof en kun je makkelijk en zonder problemen in het ziekenhuis huren. Je kunt zowel de armsteun alsook de poot van de krukken in hoogte en positie gaan verstellen. Dit is wel belangrijk want op die manier kun je zorgen voor een goed loopcomfort. De handvaten zijn verder ergonomisch gevormd en volledig gekeurd naar de CE normen.

Volgens enkele kopers zijn de krukken toch niet zo makkelijk te verstellen en is het ook jammer dat er geen inschuif beveiliging is voorzien. Toch raden de meeste gebruikers dit product zonder problemen aan. Zo geven ze niet alleen een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid van het product maar ook over de uitstekende kwaliteit ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Skanstaal gesloten manchet tot 160 kg

 

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Skanstaal elleboogkrukken. Ook deze krukken zijn voorzien van anatomisch en ergonomisch gevormde handgrepen die zorgen voor iets meer grip en comfort. En op die manier dus ook meer stabiliteit.

De krukken zijn beschikbaar in meerdere kleuren en hebben een draagkracht van ruim 160 kg. Je zult merken dat elke afzonderlijke kruk behoorlijk weinig weegt en dat verhoogt natuurlijk het comfort. De gesloten manchetten zorgen ervoor dat de krukken niet vallen wanneer je het handvat loslaat.

Zodra we de verschillende online beoordelingen bekijken dan valt het meteen op dat de overgrote meerderheid van de kopers dit product meteen aanraden. Zo geven de meesten niet alleen een positief advies over de kwaliteit maar tevens ook over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Kortom het is een uitstekende product dat de moeite waard is om eventjes te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. EZ Crutch kinder Ziekenhuiskrukken

 

Net zoals één van de vorige producten die we hiervoor besproken hebben, zijn ook deze loopkrukken afkomstig van het bekende merk EZ – Crutch. De krukken zijn iets goedkoper en lijken daardoor wel een kruk aanbieding te zijn.

Deze loopkrukken kun je makkelijk en snel in het ziekenhuis huren en zijn vooral geschikt voor kindjes. Dit verklaart meteen ook waarom de krukken zijn afgewerkt in allemaal vrolijke kleuren zoals rood, blauw en geel. Op die manier wordt de minder leuke situatie misschien niet meteen zo een heel slechte ervaring.

De krukken zijn gemaakt uit degelijk materiaal van aluminium en wegen daardoor heel weinig. Dit zorgt voor extra comfort. Je hoeft helemaal geen schrik te hebben want de krukken hebben een enorme draagkracht van wel 100 kg. Verder kun je ook de hoogte lichtjes verstellen. Dit verklaart natuurlijk waarom er zoveel positieve reacties geplaatst zijn door klanten.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. ExcelCare anatomisch handvat

 

In vergelijking met het vorige product zul je voor deze krukken van ExcelCare net iets duurder moeten betalen. De krukken zijn echter voorzien van een anatomisch en ergonomisch gevormd handvat. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort en grip maar dus ook voor meer stabiliteit. En dit is natuurlijk enorm belangrijk.

De krukken hebben een zilvergrijze kleur en zijn gemaakt uit een combinatie van stevige materialen zoals aluminium en kunststof. De gesloten manchetten zorgen voor iets meer ondersteuning ter hoogte van de bovenarm. En ze zorgen er ook meteen voor dat de kruk niet valt zodra je het handvat eventjes loslaat.

Verder kun je de krukken zowel binnenshuis alsook buitenshuis probleemloos gebruiken en kun je de hoogte ervan verstellen. De kopers zijn duidelijk tevreden over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid ervan. Toch is één enkele gebruiker niet helemaal overtuigd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Krukken koopgids

 

Of je nu al wat ouder bent of je been gebroken hebt, krukken kunnen in heel wat situaties aardig van pas komen. Toch is het niet meteen de bedoeling om het eerste het beste paar krukken aan te kopen. Het is belangrijk om de beste krukken eerst even uit te testen en zoveel mogelijk exemplaren met elkaar te vergelijken. Bovendien kun je krukken ook huren. Bekijk dus zeker ook het mogelijke prijskaartje ervan. Verder is het een goede aanbeveling om je aandacht ook even te vestigen op het type, het gebruiksgemak en de eventuele extra kenmerken of mogelijkheden. En zo kun jij misschien wel een aantrekkelijke krukken aanbieding tegenkomen.

 

 

Wat zijn krukken en het gebruiksgemak

Krukken komen voor in allerhande formaten, designs en in allerlei verschillende prijscategorieën. Het is daarom geen aanrader om het eerste het beste paar aan te schaffen. Krukken kunnen bovendien handig zijn in meerdere situaties. Niet alleen als je wat ouder bent en minder mobiel bent maar ook wanneer je bijvoorbeeld een ongeluk hebt gehad. Stel dat je je been breekt, dan kun je met behulp van een stevig stel krukken toch wel nog heel veel doen.

In je zoektocht naar het voor jou beste paar krukken zul je merken dat er echt wel heel wat mogelijkheden bestaan. Het kan daarom een goed idee zijn om de eventuele online reviews niet uit de weg te gaan. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over een bepaald stel krukken. En dit kan zowel positief als negatief zijn maar het kan je uiteindelijk wel helpen om een doorslaggevende keuze te maken.

 

Huren, kopen of toch maar tweedehands

Jammer genoeg zul je merken dat krukken vaak toch wel duur zijn om aan te kopen. Je zult ze dus niet altijd kunnen terugvinden tussen de goedkope krukken alhoewel het mogelijk is om leuke aanbiedingen en koopjes tegen te komen. Uiteraard beslis je zelf welke financiële mogelijkheden je hebt en hoeveel je dus kunt spenderen aan een degelijk paar krukken. Toch is het belangrijk om de kwaliteit te laten primeren.

Indien je bijvoorbeeld over een beperkt budget beschikt, of liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan krukken, dan kun je ook kiezen voor tweedehands krukken. In heel wat ziekenhuizen en ziekenfondsen is het bovendien ook mogelijk om krukken te huren. Best wel handig als je de krukken bijvoorbeeld slechts enkele dagen of weken nodig hebt. Kortom, bekijk de verschillende mogelijkheden even alvorens je een uiteindelijke keuze maakt.

 

Het formaat en de draagkracht

Het lijkt misschien heel nutteloos maar dat is het helemaal niet. Wij willen jou dan ook aanraden om toch wel even stil te staan bij het formaat van de krukken. Aangezien niet elke gebruiker over hetzelfde gewicht beschikt, of dezelfde lengte heeft, is het toch wel handig om te weten dat er heel wat verschillende formaten zijn op het gebied van krukken.

Zo zullen kinderen uiteraard niet dezelfde krukken hoeven te gebruiken als een volwassen persoon. Krukken voor kinderen zijn speciaal voor hen ontwikkeld en dus op hun lichaamsgroei en lengte afgesteld. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een handig stel krukken waarvan je de hoogte lichtjes kunt aanpassen of verstellen. Ideaal om de kruk in te stellen op de voor jou best mogelijke positie. Mensen met een grote lengte en iets hoger gewicht, hebben verder de kans om te kiezen voor krukken met een hogere draagkracht of belastbaarheid.

 

 

Het type kruk

Je zult echt versteld staan van de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn zodra je besluit op zoek te gaan naar een stel stevige krukken. Zo heb je de typische standaard krukken die je vaak in het ziekenhuis ziet verschijnen. Met een handige houder waarin je je arm en elleboog kunt laten rusten. Uiteraard bestaan er tegenwoordig ook heel wat varianten op deze standaard basis kruk.

Zo kun je kiezen voor krukken die voorzien zijn van een 4-potig onderstel. Door sommige klanten ook wel bekend als een soort van looprekje. Dit kan best wel handig zijn voor oudere personen of mensen die over iets minder evenwicht beschikken en dus bijgevolg ook minder mobiel blijken te zijn. Daarnaast kan dergelijke kruk met zitvlak ook handig zijn als je even moet kunnen uitrusten tijdens een lange wandeling of zware inspanning.

 

Extra kenmerken, mogelijkheden en comfort

Als je op zoek moet naar een stel stevige krukken, let dan ook op het comfort ervan. Probeer de krukken daarom altijd even uit om te zien of deze wel iets voor jou zijn. Zo kunnen verstelbare krukken alvast een goede oplossing zijn. Net zoals krukken met een antislip handgreep of een soft greep. Dat biedt niet alleen meer comfort maar ook meer veiligheid en stabiliteit. Kortom, er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden waarmee je rekening zou kunnen houden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES