5 beste Loopbanden Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Loopbanden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd eenvoudig om naast het drukke werkleven ook nog tijd te vinden om naar de sportschool te gaan. Je kunt daarom alvast een handige loopband aanschaffen. Zo kun je op je eigen tempo en wanneer je maar wilt thuis aan je conditie gaan werken. Uit grondig onderzoek hebben wij kunnen besluiten dat je met de Focus Fitness Jet 2 één van de meest degelijke loopbanden in huis haalt. Het toestel is voorzien van een krachtige motor die zo goed als geluidloos functioneert en dus helemaal niet storend werkt. Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de VirtuFit TR-100 loopband. Dit toestel is voorzien van maar liefst 15 verschillende vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Je kunt dus zelf bepalen hoe intensief je de training wilt maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Loopbanden koopgids

 

Als je niet graag buiten gaat lopen maar je wilt toch thuis trainen, dan is een loopband het ideale product voor jou. Je kunt zo toch fit blijven zonder je huis te verlaten. Bij het kopen van een loopband zijn er verschillende belangrijke kenmerken waar je moet op letten, we zullen in dit artikel even enkele bespreken zoals de aandrijving en de snelheid, de oppervlakte en de helling, de schokdemping, de extra functies en de prijs.

Aandrijving en snelheid

De meeste loopbanden die je kunt kopen om thuis te gebruiken beschikken over een motor met een aandrijving tussen 1 en 4 pk. Om licht te kunnen joggen heb je zeker een model nodig met een minimum vermogen van 1,8 pk en als je op een hoger tempo wilt lopen koop dan zeker een toestel met een vermogen van tenminste 2,5 pk.

Het vermogen hangt echter ook af van het gewicht van de gebruiker. Voor mensen die veel wegen is het beter om een toestel te kopen met een sterker vermogen. Om een voorbeeld te geven: voor personen met een gewicht van meer dan 100 kg is een apparaat met een minimum vermogen van 3 pk zeker nodig. Het is ook een goede aanbeveling om een toestel te kopen waarvan de maximale belasting zeker 20 kg hoger ligt dan jouw gewicht of het gewicht van de zwaarste persoon die er gebruik zal van maken. Zo vermijd je slijtage en geniet je van een optimale levensduur van de motor.

De aandrijving staat natuurlijk in direct verband met de snelheid die je loopband kan behalen. Voor de meeste mensen is een loopband met een snelheid van maximaal 15 km per uur genoeg maar als je wilt hardlopen dan kijk je beter uit naar een model met een hogere topsnelheid.

 

Oppervlakte van de loopband en hellingsgraad

De oppervlakte van het loopvlak wordt vooral bepaald door de grootte van de gebruiker en de afstand tussen de passen tijdens het lopen. Voor een grote persoon met lange benen is het logisch dat een langer loopvlak beter is. Het loopvlak heeft meestal een lengte tussen 100 en 160 cm en de breedte kan tussen 40 en 50 cm liggen.

Een minimale lengte van 140 cm is aanbevolen om te kunnen lopen. Maar zoals we hierboven gezegd hebben, het hangt in grote mate af van je eigen lengte.

Om meer calorieën te verbranden en je loopsessie intensiever te maken kun je vele modellen de hellingsgraad verstellen. Bij duurdere apparaten kun je dit automatisch doen via een ingebouwde motor maar bij de meeste toestellen kun je dit enkel handmatig doen. Hoe hoger de helling, hoe meer je je spieren zult belasten en hoe intensiever je training zal zijn.

 

Demping en andere functies

Het loopvlak van een loopband beschikt over een demping om de gewrichten te beschermen tijdens de training. De impact kan tot wel 40% minder zijn dan bij het lopen op een verharde weg. Dit zorgt ervoor dat je lichaam en je spieren minder belast worden. De meeste loopbanden beschikken over de functie om de demping naar keuze in te stellen.

Toch moet je opletten met demping want als dit te zacht is dan kan het toch problemen opleveren voor je knieën en de loopband kan sneller verslijten.

Als je van plan bent om de loopband dagelijks te gebruiken dan kun je beter opteren om een model met trainingsprogramma’s te kopen. Zo kun je effectiever trainen en je toeleggen op een bepaalde training. Je kunt bijvoorbeeld cardiotraining of intervaltraining kiezen om aan je uithoudingsvermogen te werken of een programma die zich op vetverbranding focust.

Kies voor een toestel met een groot display waarop je alle nuttige informatie kunt aflezen. Je kunt dan eenvoudig zien hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het lopen, hoe lang je al aan het lopen bent, de afgelegde afstand, enzovoort.

Je kunt ook je hartslag meten tijdens het lopen en deze gegevens koppelen aan bepaalde trainingsprogramma’s. Je kunt je hartslag meten op verschillende manieren: met een borstband, via het handpulse systeem, een polsmeter, enzovoort.

Extra informatie en prijs

Een loopband is niet meteen het kleinste product om aan te kopen. Het probleem voor vele mensen is dus de plaats die het toestel zal innemen. Je kunt dit deels oplossen door een model te kopen die je kunt inklappen, zo kun je het makkelijk opbergen wanneer je klaar bent met trainen.

Hopelijk weet je nu al grotendeels naar welk soort apparaat je op zoek bent en welke functies er nuttig zijn voor jou. Als je nog extra informatie wilt vergaren kun je makkelijk verschillende producten online vergelijken en de beoordelingen van andere gebruikers bestuderen.

Het internet biedt een zee aan mogelijkheden om interessante aanbiedingen te vinden en het grote voordeel daarvan is dat je niet eens uit je luie zetel hoeft. Ze komen het product zelfs aan huis leveren!

 

5 beste loopbanden (Reviews) van 2024

 

Blijf fit en gezond door dagelijks te werken aan je conditie op een loopband. Met dit apparaat kun je op elk gewenst moment thuis trainen en hoef je niet speciaal uit huis te gaan. Je bespaart ook kosten zoals vervoerskosten naar de sportschool of lidmaatschapskosten. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste loopband.

 

1. Loopband Focus Fitness Jet 2 met hartslagfunctie

 

De Focus Fitness Jet 2 heeft een stille motor en je kunt kiezen uit snelheden van 1 tot en met 13 kilometer per uur.

Met dit apparaat kun je nu elke dag thuis trainen en werken aan een gezonde leefstijl. Je bent niet meer afhankelijk van weersomstandigheden en je hoeft ook niet speciaal naar de sportschool te gaan. Je kunt dit apparaat in 2 hoogtes verstellen en je kunt kiezen uit 7 trainingsprogramma’s.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een loopband aanbieding. En dat kun je merken aan de beoordelingen die de kopers hebben gegeven voor dit product. De kopers vinden dat deze loopband handig in gebruik is en dat het een goede kwaliteit heeft.

De prijs van dit product is redelijk en het heeft een fraai design. Voor enkele kopers voldoet dit product niet aan de verwachtingen en is het moeilijk om in elkaar te zetten vanwege de beknopte handleiding.

Met deze handige loopband van het bekende merk Focus Fitness kun jij vanaf nu jouw conditie gewoon thuis verder trainen. Het is misschien niet één van de goedkoopste loopbanden maar ook zeker en vast niet het duurste model uit onze lijst. Bekijk daarom gerust eens de voor- en nadelen van dit product.

 

Voordelen

Comfort: het is mogelijk om de hoogte van de loopband aan te passen.

Snelheid: je kunt zelf de snelheid kiezen en instellen tussen 1 en 13 km per uur. Ondanks de enorm snelheid die je kunt halen, zul je merken dat de motor geluidloos werkt.

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van maar liefst 7 verschillende trainingsprogramma’s. Bovendien heeft een bijzonder voordelige prijs.

 

Nadelen

Handleiding: een kleine minderheid van de kopers vindt dat de handleiding iets duidelijker had mogen zijn.

Bekerhouders: het toestel beschikt over bekerhouders maar deze blijken volgens sommige klanten niet zo handig te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. VirtuFit TR-100 Hardloopband Inklapbaar

 

Met de VirtuFit TR-100 loopband kun je werken aan het verbeteren van je conditie door hard te lopen. Dit apparaat biedt jou 15 programma’s waaruit je kunt kiezen.

Je kunt je vooruitgang op een gemakkelijke manier volgen op het LCD scherm, waarbij belangrijke informatie zoals je snelheid, tijd, afstand, hartslag etc. af te lezen zijn. Als je klaar bent met dit apparaat dan kun je het gedeeltelijk opklappen om ruimte te besparen. Bij het aanschaffen is dit apparaat voor het grootste deel al in elkaar gezet.

Voor dit product zijn er tot nu toe twee reviews geschreven. Beide kopers zijn erg tevreden met dit apparaat, want het is handig in gebruik en is duurzaam. Dit product heeft een fraai design en het heeft veel programma’s waarmee jij je conditie kunt opbouwen. Deze kopers geven positief advies voor dit product.

Ondanks het feit dat de loopband van Virtufit toch behoorlijk duur is, merken we hoofdzakelijk positieve online reviews op. Dit zou kunnen betekenen dat ze Virtufit misschien wel als het beste merk beschouwen omwille van de kwaliteit en de mogelijke opties en kenmerken. Het lijkt ons daarom ook de moeite waard om de karaktereigenschappen van de loopband eens onder de loep te nemen.

 

Voordelen

LCD scherm: het LCD scherm is duidelijk afleesbaar en geeft belangrijke informatie aan zoals de afstand, de hartslag, de snelheid waarmee je loopt en de tijd.

Handig in gebruik: dit apparaat biedt een ruime keuze van 15 verschillende programma’s aan. Na gebruik kun je het bovendien ook gedeeltelijk gaan opklappen en op die manier ruimte gaan besparen.

 

Nadelen

Aankoopprijs: werkelijk alle klanten zijn laaiend enthousiast over dit toestel en storen zich niet aan de prijs. Toch zou het hogere prijskaartje voor potentiële gebruikers wel eens een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Christopeit Loopband Pro Walk

 

De Christopeit Runner Walking loopband is het ideale product waarmee jij kunt trainen om jouw fitnessdoelen te bereiken. Wat uniek van dit product is, is dat het voorzien is van 2 ingebouwde ‘Nordic Walking’ stokken, waarmee je ook de spieren in je bovenlichaam kunt trainen.

Dit apparaat heeft een compact design waardoor het niet veel ruimte in beslag neemt en het is ook veilig in gebruik. Hierdoor kan dit product door iedereen gebruikt worden. Je kunt het ook opklappen en het heeft handige transportwieltjes.

Ook voor dit product zijn er tot nu toe alleen positieve beoordelingen geschreven. De kopers zijn blij met dit apparaat en vinden het fantastisch. Het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product is gemakkelijk in elkaar te zetten en het heeft ook een fraai design. Voor deze kopers is dit vanwege de voordelen en kwaliteiten een top product.

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke loopband dan zul je merken dat er vaak hele dure exemplaren tussen staan. Met dit model van het bekende merk Christopeit zul je niet alleen een degelijk toestel kunnen aankopen maar ook nog eentje aan een bijzonder voordelige prijs. Het is dus zeker en vast de moeite waard om de loopband eens grondig te bestuderen.

 

Voordelen

Prijskaartje: in vergelijking met de andere 4 loopbanden uit onze selectie, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs. Daardoor zou het misschien ook wel eens één van de populairste toestellen kunnen worden.

Nordic Walking: het apparaat is voorzien van 2 handige “Nordic Walking” stokken. Op die manier kun je ook de spieren in je bovenlichaam gaan trainen.

Gebruiksgemak: het is een vrij compact toestel dat helemaal niet zoveel ruimte in beslag neemt. Het beschikt ook over handige transportwielen waardoor je de loopband eenvoudig en snel kunt verplaatsen.

 

Nadelen

Niet gebruiksvriendelijk: één enkele koper laat weten dat hij of zij deze loopband helemaal niet gebruiksvriendelijk vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Weslo Cadence 21.5 Loopband Inklapbaar

 

De Weslo Cadence 21.5 loopband is het perfecte apparaat dat je kunt gebruiken om wat kilo’s eraf te krijgen en om je conditie te verbeteren. Dit apparaat is stevig en is voorzien van een geruisloze motor.

Met het 1 touch quick speed system kun je met een druk op de knop de snelheid veranderen van 0-16 km per uur. Je kunt ook kiezen uit de 4 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s die ontworpen zijn door professionele trainers. Er is een groot LCD scherm waarvan je belangrijke informatie zoals de snelheid, tijd, afstand, verbrande calorieën etc. kunt aflezen. Na het trainen kun je dit product eenvoudig opklappen om ruimte te besparen.

De kopers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit is een duurzaam product dat een fraai design heeft en genoeg opties biedt. Het is gemakkelijk in elkaar te zetten en het heeft een mooi loopvlak.

Vanaf nu kun jij je lichaam helemaal in topconditie houden met behulp van deze loopband van Weslo. Bovendien kun je het model helemaal in elkaar klappen waardoor je ook heel wat ruimte bespaart op het moment dat je het toestel wilt opbergen. Laten we daarom even de voor- en nadelen wat grondiger onder de loep nemen. Zo kun jij uitmaken of dit product al dan niet iets voor jou is.

 

Voordelen

1 touch quick speed system: dankzij het 1 touch quick speed system is het mogelijk om in een seconde de snelheid van de loopband aan te passen. Je kunt varieren van 1 tot 16 km.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een groot en duidelijk LCD scherm waarop je alle informatie kunt aflezen. Verder heb je de keuze uit 4 verschillende trainingsprogramma’s.

 

Nadelen

Formaat: volgens een kleine minderheid van de kopers blijft het toestel ook ingeklapt, nog heel wat plaats innemen. Verder weegt het ook vrij zwaar waardoor het niet zo eenvoudig te verplaatsen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Reebok Loopband GT40S

 

Met de Reebok GT40S kun je op een comfortabele manier trainen en werken aan een gezonder lichaam. Je kunt kiezen uit 16 verschillende programma’s en 12 elektronisch geregelde hellingshoeken.

Dit apparaat heeft ingebouwde boxen die je kunt gebruiken voor je Mp3 speler. Trainen wordt nu dus leuker, want je kunt luisteren naar je favoriete muziek terwijl je bezig bent. Je kunt dit apparaat gemakkelijk inklappen en verplaatsen met de transportwielen. Er is een LCD display die jou aangeeft wat de tijd, snelheid, afstand etc. is.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope loopbanden. En dat kun je merken aan het aantal reviews die er voor dit product geschreven staan. Er staat tot nu toe geen enkel review geschreven voor dit product en dat zou met de hoge prijs ervan te maken kunnen hebben. Omdat er geen gebruikerservaring is gedeeld, kan er op basis daarvan geen advies worden gegeven.

Je mag er gerust zeker van zijn dat je met de loopband van Reebok beslist een degelijk en duurzaam toestel in huis haalt. De loopband heeft een overwegend zwarte kleur met hier en daar een rood accent. Daardoor oogt het heel erg stoer en tegelijk ook modern en klassevol. Het is dus zeker de moeite waard om de eigenschappen van het apparaat eens te bestuderen.

 

Voordelen

Comfort: er zijn maar liefst 16 verschillende trainingsprogramma’s voorhanden. En verder kun je ook de hellingshoek gaan instellen die bovendien helemaal elektronisch geregeld wordt.

Muziek: dankzij de ingebouwde boxen waarover deze loopband beschikt, is het mogelijk om naar je Mp3 te luisteren via het toestel.

 

Nadelen

Budget: het is niet meteen de meest goedkope loopband uit onze lijst. Dit zou wel eens als een minpuntje ervaren kunnen worden.

Matige kwaliteit: volgens één enkele gebruiker zou deze loopband toch wel lichtjes schokken op het moment dat je gewoon aan het wandelen bent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES