Beste looprek

Laatste update: 02.03.24

 

Looprekken test van 2024

 

Ben je op zoek naar een degelijk en duurzaam looprek maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou misschien wel even op weg helpen met onze koopgids. Daarin bespreken we enkele van de belangrijkste factoren waarmee je zoal rekening zou kunnen houden tijdens de zoektocht. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Zo is het Skanstaal Skan vast model looprek alvast een topproduct gebleken. Stevig, duurzaam en makkelijk om te gebruiken. Je zou uiteraard ook kunnen kiezen voor het Drive Gecko Starr Adhome looprek dat na gebruik makkelijk op te vouwen is. Daardoor kun je heel wat ruimte besparen en bovendien is het ook makkelijker om het rekje overal mee naartoe te nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Looprek Reviews – Top 5

 

 

Oudere mensen hebben het vaak iets lastiger op het gebied van evenwicht. Om hen te helpen, kan een looprekje zeker en vast een goede steun bieden. Omdat wij het voor jou iets gemakkelijker willen maken, hebben wij dan ook een onderzoek verricht waarbij rekening werd gehouden met de verschillende reviews en het advies van de gebruikers. Zo hebben wij 5 topproducten kunnen selecteren en het is aan jou om er het beste looprek uit te kiezen. Wie weet zit er ook wel een looprek aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Skanstaal Skan vast model

 

Dit handige looprekje van het merk Skanstaal zul je misschien niet meteen tussen de goedkope looprekken zien staan. Toch is het de moeite waard om het even aandachtig te bestuderen.

Het looprekje is gemaakt uit stevig maar duurzaam aluminium dat relatief weinig weegt. Daardoor is kost het weinig moeite om het rekje te verplaatsen. De handvatten van het looprek zijn dan weer vervaardigd uit kunststof. Je kunt de hoogte van dit rekje gemakkelijk en snel aanpassen en je kunt het belasten met maximum 160 kg. Verder kun je het opvouwen en is het eenvoudig op te bergen.

De kopers zijn helemaal tevreden over dit looprek waardoor wij het vermoeden krijgen dat het hier misschien wel eens over een topproduct zou kunnen gaan. Haast je dus vooral naar de winkel en laat ons weten wat jij ervan vindt.

Indien je niet meteen een bepaald budget voor ogen hebt dan kun je alvast even dit unieke looprekje bekijken. Het product wordt jou aangeboden door het, al dan niet bekende merk Skanstaal en staat garant voor heel wat kwaliteit. Bekijk hieronder alvast even de populairste kenmerken ervan.

 

Voordelen: 

Materiaal: het grootste gedeelte van het looprek is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Aluminium is bijzonder stevig en sterk en heeft het voordeel bijzonder licht van gewicht te zijn.

Handvatten: het looprek is voorzien van comfortabele handvatten uit kunststof vervaardigd.

Handig in gebruik: je zult merken dat het looprekje heel makkelijk en comfortabel is om te gebruiken en dat het zelfs mogelijk is om in hoogte te verstellen. Na gebruik vouw je het eenvoudigweg op en dit maakt het dan weer makkelijk op te bergen.

Draagkracht: het is een stevig product dat over een totale draagkracht van 160 kg beschikt.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg is het niet meteen het looprek met de laagste prijs en dat zou eventueel wel als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Drive Gecko Starr Adhome

 

Dit handige opvouwbare looprekje is afkomstig van het merk Adhome en zou zomaar een looprek aanbieding kunnen zijn als je de prijs bekijkt. Het rekje is maximaal belastbaar met maar liefst 120 kg.

Net zoals het voorgaande toestel, is ook dit model helemaal uit aluminium vervaardigd. Dankzij de hoge verbinding die zich vooraan het product bevindt, kun je dit looprekje ook over heel wat toiletten plaatsen. Verder is het mogelijk om de hoogte van het rek aan te passen naar jouw wensen.

Sommige kopers vinden dat het looprekje niet zo handig is en toch wel behoorlijk kwetsbaar blijkt te zijn. Heel wat andere gebruikers zijn dan weer van mening dat het helemaal voldoet aan de verwachtingen en er ook best nog leuk uitziet.

Door te kiezen voor het looprek van Adhome kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor gebruiksvriendelijkheid. Heel wat personen beschouwen Adhome bovendien ook als veruit het beste merk. Toch loont het de moeite om de voor- en nadelen even tegenover elkaar te zien staan.

 

Voordelen: 

Belastbaarheid: het is een stevig en duurzaam looprek dat je met wel 120 kg kunt belasten.

Opvouwbaar: na gebruik kun je het looprek eenvoudig en snel weer opvouwen. Dit maakt het extra handig om te verplaatsen of om ergens veilig te kunnen opbergen.

Prijskaartje: wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijk looprek? Of beschik je misschien over een beperkter budget? Dan zul je alvast aangenaam verrast zijn bij het zien van de betaalbare prijs.

Handig in gebruik: het is een stevig doch lichtgewicht looprek vervaardigd uit duurzaam aluminium. Ook bijzonder handig om over eender welk toilet te bevestigen.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: ondanks de vele voordelen merken we toch dat een kleine minderheid van de klanten niet helemaal overtuigd blijkt te zijn over de gebruiksvriendelijkheid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Aidapt verstelbaar inklapbaar

 

Omwille van de voordelige prijs, zul je dit looprek van het merk Aidapt zeker en vast in de categorie van de goedkope looprekken kunnen terugvinden. Dit model is helemaal gemaakt uit heel stevig en duurzaam aluminium dat bovendien bijzonder weinig weegt. Daardoor zul je merken dat je heel weinig kracht nodig hebt om het looprekje te kunnen verplaatsen.

Bovendien kun je het rek ook opvouwen na gebruik waardoor het veel minder ruimte in beslag neemt. De brede basis zorgt voor meer stabiliteit en de zachte handgrepen bieden iets meer comfort. Verder is het mogelijk om ook de hoogte van het rek aan te passen.

De koper is werkelijk laaiend enthousiast over de aankoop van het looprek en het voldoet dan ook volledig aan de verwachtingen. Misschien zou dit wel eens het rek zijn waar jij al zo lang naar op zoek bent.

Ben je op zoek naar één van de goedkope looprekken dan loont het de moeite om dit product alvast even te bekijken. Het looprek wordt jou aangeboden door het sterk gewaardeerde merk Aidapt en is bovendien verstelbaar. Zo kun je de hoogte in meer of mindere mate gaan aanpassen en dat is een belangrijk pluspunt.

 

Voordelen: 

Materiaal: net zoals vele andere looprekken zul je merken dat ook dit exemplaar volledig uit aluminium is opgebouwd. Aluminium is stevig en weegt helemaal niet zo veel. Handig in gebruik dus!

Opvouwen: je zult merken dat het mogelijk is om het rekje eenvoudigweg op te vouwen. Handig om mee te nemen en ergens veilig op te bergen.

Stabiliteit: in vergelijking met sommige andere looprekjes zul je merken dat de basis iets breder is en daardoor iets meer stabiliteit garandeert.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een blik op de online beoordelingen leert ons dat slechts één klant toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Thuasne met scharnieren

 

Ben je op zoek naar een handig looprekje dat je amper tot niet hoeft op te tillen? Dan loont het zeker en vast de moeite om dit exemplaar van het merk Thuasne eens te bekijken.

Het rekje uit kunststof weegt ongeveer 2,9 kg en hoef je niet op te tillen indien je je wilt verplaatsen. Dit heeft te maken met de handige scharnierfunctie waarover het toestel beschikt. Verder is het mogelijk om de hoogte van het rek aan te passen en de antislipvoeten zorgen voor iets meer stevigheid en stabiliteit.

Ook hier kunnen we duidelijk opmerken dat de gebruiker helemaal enthousiast is over de aankoop van dit handige looprekje. Het is bijzonder comfortabel en je kunt het eenvoudig overal mee naartoe nemen. Het loont dus zeker en vast de moeite om dit product eens grondig te bestuderen.

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit en degelijkheid maar tevens ook naar een looprekje met een opvallend design? Dan heb je met dit exemplaar van Thuasne misschien wel gevonden wat je zoekt. Het looprek wordt gekenmerkt door een opvallende blauwe kleur en is afgewerkt met hier en daar een zwart accent.

 

Voordelen: 

Materiaal: in tegenstelling tot vele andere looprekjes die we hier in dit lijstje besproken hebben, zul je merken dat dit exemplaar bestaat uit kunststof.

Gewicht: het looprek weegt amper 2,9 kg en is bijgevolg bijzonder makkelijk om te verplaatsen en te tillen.

Comfort: het looprekje is daarnaast voorzien van handige antislipvoeten die grip en stabiliteit aanbieden. Ook de hoogte kun je in meer of mindere mate verstellen.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat het design voor sommige klanten misschien net iets te opvallend is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Novament lichtgewicht

 

Aan de lage prijs te zien, zou het hier misschien wel eens om een looprek aanbieding kunnen gaan. Dit looprekje is afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Novamed en zorgt ervoor dat personen met minder evenwicht zich vanaf nu iets beter kunnen verplaatsen.

Het rekje is gemaakt uit heel stevige en duurzame kunststof die amper 2000 gram weegt. Daardoor is het ook zo eenvoudig te verplaatsen. Achteraf is het mogelijk om het rek op te vouwen en je kunt zelfs de hoogte van het looprek eenvoudig en snel aanpassen.

Slechts weinig kopers vinden dat het product niet aan hun verwachtingen voldoet. De meerderheid is vol lof over de goede kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid ervan.

Tenslotte is er ook nog altijd de optie om te kiezen voor dit unieke looprek. Indien je liever niet zoveel budget wilt voorzien en op zoek bent naar een lichtgewicht looprek dan is dit een goede aanbeveling. Hieronder alvast iets meer informatie wat betreft de voor- en nadelen van het product.

 

Voordelen: 

Gewicht: met een gewicht van nog geen 2000 gram, zul je merken dat dit looprek bijzonder handig is om te gebruiken.

Comfort: het is niet alleen mogelijk om het looprek in hoogte te verstellen maar daarnaast kun je het rekje na gebruik ook weer gaan opvouwen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: wanneer we de reviews bekijken dan stellen we vast dat slechts een beperkt aantal gebruikers niet overtuigd blijkt te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Looprekken koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de beste looprekken. Vaak is de keuze ook heel persoonsgebonden. Zo zal het ene looprek veel beter functioneren voor een bepaalde persoon en een andere looprek dan weer voor een andere gebruiker idealer zijn. Dit kun je enkel maar weten door de verschillende looprekken en aanbiedingen zoveel mogelijk met elkaar te vergelijken. Het is daarnaast ook een goede aanbeveling om te letten op andere factoren zoals het gebruiksgemak, het kostenplaatje, de mogelijkheden, de kenmerken en de gebruikte materiaalsoorten.

Het gebruiksgemak

De meeste personen zullen wel begrijpen wat er precies bedoeld wordt met een looprekje. Het is eigenlijk ook een beetje zoals het woord het zegt. Het rek helpt mensen om zich op een makkelijke en comfortabele manier te kunnen voortbewegen. Zo hoef je bij een looprek niet meteen te denken aan oudere mensen. Het is een feit dat oudere personen vaker gebruik zullen maken van een looprekje. Dit heeft eigenlijk vooral te maken doordat je met het ouder worden toch wel wat problemen begint te ondervinden die te maken hebben met evenwicht.

Toch wordt een looprekje ook nog in heel wat andere situaties gebruikt. Denk maar aan de dienst revalidatie in een ziekenhuis. Patiënten die bijvoorbeeld een heup gebroken hebben of een auto ongeluk hebben meegemaakt. Om deze patiënten dan opnieuw te leren stappen dan wordt in heel veel gevallen ook wel een handig looprek gebruikt. Het zorgt namelijk voor de nodige ondersteuning die de patiënten op die moment mist of echt nog wel nodig heeft. Kortom er zijn heel wat situaties waarin een looprekje echt wel handig van pas zou kunnen komen.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijk looprekje dan zul je merken dat er heel wat goedkope looprekken zijn. En dan zijn er ook heel wat exemplaren waar je toch wel wat duurder voor zult moeten betalen. Uiteraard mag je helemaal zelf gaan beslissen hoeveel je wilt en kunt uitgeven aan een kwalitatief en degelijk looprek. Wanneer je zelf een looprekje moet gaan aankopen dan zou je bijvoorbeeld vast en zeker al een exemplaar kunnen vinden met een prijskaartje rond de 33 euro.

Er zijn natuurlijk ook heel wat looprekken die 45 euro of veel meer kosten. Het kan dan misschien een optie zijn om bijvoorbeeld een looprek te huren. Zeker in het geval dat je bijvoorbeeld aan het revalideren bent na een zwaar ongeluk, en je het looprekje bijvoorbeeld niet de rest van je leven zal nodig hebben. In dat geval kan het misschien goedkoper zijn om een looprekje te huren. In elk geval raden wij jou aan om ook te letten op de eventuele promoties. Want je zal maar eens een aantrekkelijke looprek aanbieding tegenkomen.

 

De werkwijze van het looprek

Het zal misschien voor sommige personen heel belachelijk zijn maar toch is het ook wel aan te raden om even aandacht te besteden aan de werkwijze van het looprek. Een looprek heeft de bedoeling om je extra steun aan te bieden op momenten dat je evenwicht niet voldoende correct functioneert. Toch is het belangrijk om op een aantal zaken te gaan letten wanneer je een looprekje gaat gebruiken.

Zo hoef je er echt heel hard op te letten dat je tijdens het lopen niet te veel naar voren gaat gaan leunen. Indien je teveel naar voren begint te leunen dan zul je vroeg of laat echt wel last beginnen krijgen in je rug. En dat is natuurlijk ook niet meteen de bedoeling. Probeer dan ook om zo recht mogelijk te lopen. We bedoelen hiermee dat het belangrijk is om met een rechte rug te lopen en zoveel onmogelijk recht voor je uit te kijken.

Materiaalsoorten en eventuele kenmerken

Tijdens je zoektocht naar het ideale looprekje zul je merken dat sommige exemplaren toch over iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere modellen. Sommige van deze kenmerken of opties zijn een meerwaarde terwijl andere kenmerken meer als een aanvulling of een extraatje kunnen worden beschouwd. Het is bijvoorbeeld altijd handig wanneer je de hoogte van het looprek zonder problemen kunt verstellen.

Probeer daarnaast ook rekening te houden met het maximaal belastbare gewicht. Zo heb je looprekken die je met wel 160 kg kunt belasten en dan heb je ook weer producten die over een lager belastbaar gewicht beschikken. Houd daar dus zeker zoveel mogelijk rekening mee. Het is ook een pluspunt wanneer je het looprekje kunt opvouwen. Zo kun je het veel makkelijker ergens plaatsen of opbergen zonder dat het veel plaats inneemt.

De meeste looprekken zijn bovendien vervaardigd uit bijzonder stevig aluminium dat toch behoorlijk weinig weegt. En dit maakt het juist comfortabel om het te gebruiken en te verplaatsen. Er zijn ook heel wat looprekken uit kunststof gemaakt. Kortom er zijn heel wat elementen waarmee je rekening kunt houden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES