Beste massagetafel

Laatste update: 19.07.24

 

Massagetafels test van 2024

 

Indien jij graag masseur zou willen worden of de opleiding tot kinesist gestart bent dan kan een degelijke massagetafel uiteraard goed van pas komen. We raden jou natuurlijk wel aan om niet meteen de eerste de beste massagetafel aan te kopen aangezien er tegenwoordig heel wat keuze op de markt is. Het is dus beter om eerst verschillende modellen met elkaar te vergelijken en dit kun je het beste doen op basis van de koopgids. Indien je echt gehaast bent dan kun je natuurlijk ook meteen de top 3 van de beste massagetafels gaan raadplegen. Uit onderzoek is gebleken dat de TecTake Mobiele 3 zones een degelijk apparaat is dat je helemaal naar wens kunt instellen. Zo kun je niet alleen de hoogte maar ook de hoofdsteun gaan aanpassen. De TecTake 2 zones mobiele massagetafel is zeker en vast een waardig alternatief. Het is mogelijk om de tafel probleemloos dicht te klappen waardoor het eenvoudiger wordt om deze te verplaatsen en eventueel ook op te bergen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Massagetafels koopgids

 

Massagetafel reviews – top 5

 

Als je een masseur bent of wilt worden, is het handig om een massagetafel aan te schaffen. Liefst een tafel dat je kunt opklappen om overal mee te nemen. Op zo een manier kun jij je werk beter uitvoeren. Aarzel niet langer en bekijk je opties om de beste massagetafel voor jezelf uit te kiezen.

 

1. TecTake Mobiele 3 zones

 

De mobiele aluminium massagetafel 3 zones heeft een dikke bekleding van 5 cm en zorgt voor extra ligcomfort. Deze tafel kun je helemaal naar wensen instellen. Zo kan de hoogte ingesteld worden, maar ook het gedeelte voor de nek, armen en benen.

Dit product is eenvoudig en gemakkelijk in gebruik doordat de hoofdsteun afneembaar is en het in zijn geheel opklapbaar is. Hierdoor kun je het gemakkelijk verplaatsen of meenemen, want het is ook nog licht van gewicht. Erg handig dus voor professionele masseurs die tot aan huis langs gaan om mensen te masseren.

Tot nu toe zijn er alleen positieve reviews geplaatst voor dit product. De kopers vinden dat het van goede kwaliteit is en dat het duurzaam is. Daarnaast is het handig in gebruik doordat het opklapbaar is en gemakkelijk te dragen is door het lichte gewicht en de tas waarin het komt. Voor deze kopers is dit een top product.

Deze mobiele massagetafel van het merk Tectake behoort zeker tot de populairste modellen. Dit kun je duidelijk uit de reviews opmaken. De zwarte kleur zorgt voor een klassevolle en elegante uitstraling. Op die manier kun je het in om het even welk interieur plaatsen.

 

Voordelen

Comfort: dankzij de extra dikke bekleding zul jij heel zacht en comfortabel kunnen neerliggen. Het is ook mogelijk om de hoogte van de massagetafel aan te passen. Net zoals je ook het nekgedeelte en arm- en beengedeelte kunt verstellen.

Gewicht: de massagetafel weegt relatief weinig en is daardoor snel en eenvoudig te verplaatsen. Het is ook mogelijk om de tafel op te klappen. Hierdoor kun je het product gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

 

Nadelen

Werkelijk alle kopers zijn helemaal tevreden van dit product. Het is niet alleen heel handig in gebruik maar ligt ook erg comfortabel. Voor hen zijn er helemaal geen nadelen aan te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. TecTake 2 zones mobiele

 

De 2 zones mobiele massagetafel is handig in gebruik doordat je het gemakkelijk kunt opklappen en transporteren.

Hiernaast is het ook licht van gewicht en komt het met een draagtas, zodat je het gemakkelijk kunt dragen en meenemen. Het heeft een beukenhouten frame en de hoofdsteun is van kunststof gemaakt. De bekleding is van vinyl en is olie- en water resistent.

Dit product biedt extra ligcomfort vanwege de dikke bekleding van 5 cm. Je kunt het ook geheel naar behoefte aanpassen door de hoogte en het gedeelte van de nek en armen in te stellen.

Gezien de prijs lijkt dit wel een massagetafel aanbieding en dat is het ook voor de kopers, ondanks enkele minpunten van het product.

De kopers vinden dit product handig in gebruik en het heeft een fraai design. Alleen kun je de hoogte moeilijk verstellen en geen verlengstuk plaatsen bij de voeten.

Net zoals de vorige massagetafel is ook dit product van het merk Tectake. Voor heel wat kopers blijkt dit dus wel het beste merk te zijn. Als je verder ook op zoek bent naar een product dat niet al te duur is dan zit je met deze massagetafel zeker goed. In vergelijking met de andere producten uit onze lijst, heeft het de laagste prijs.

 

Voordelen

Inklapsysteem: je kunt de massagetafel eenvoudig inklappen en daardoor bespaart het heel wat ruimte. Bovendien weegt het relatief weinig en kun je het eenvoudig en snel verplaatsen.

Prijs-kwaliteitverhouding: voor heel wat gebruikers biedt het product veel mogelijkheden in combinatie met een lage prijs.

Materiaal: het onderstel is volledig uit beukenhout gemaakt terwijl de hoofdsteun uit kunststof vervaardigd is. Doordat de bekleding uit vinyl gemaakt is hoef je geen schrik te hebben om olie en water te morsen.

Gebruiksgemak: je kunt de hoogte van de tafel verstellen. Daarnaast kun je ook het gedeelte om je nek en armen op te leggen, aanpassen.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: voor enkele kopers is dit niet het ideale product. Volgens hen is het niet zo eenvoudig om de hoogte aan te passen. Daarnaast biedt het geen enkele mogelijkheid om een eventueel verlengstuk te plaatsen aan het voetgedeelte.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. vidaXL 110041

 

De vidaXL 110041 is een behandelstoel en kan gebruikt worden voor het verrichten van diverse cosmetische behandelingen, lichamelijke therapieën en lichaamsmassages.

De armsteunen zijn afneembaar en de rugleuning en steun voor de benen kunnen naar behoefte aangepast en versteld worden. Dit product is gemakkelijk op te klappen en het komt met een handige draagtas, waarin je deze tafel overal naar toe kunt meenemen. Daarnaast is dit product ook eenvoudig te reinigen.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik. Het is een stevige en stabiele stoel die je gemakkelijk kunt monteren. Daarna is het ook eenvoudig in elkaar te klappen, om mee te nemen. Zij geven dus positief advies over dit product en raden het zeker aan. Enkele kopers vinden de kwaliteit slecht en dat het niet handig in gebruik is, vooral voor beginners.

Je hebt misschien je eigen schoonheidszaak? Dan kan deze massagetafel van VidaXL echt een aanwinst zijn om in jouw praktijk te plaatsen. De tafel die je ook als stoel zou kunnen zien, is geschikt om bepaalde cosmetische behandelingen uit te voeren. Daarnaast kun je het ook gebruiken om lichaamsmassages te geven.

 

Voordelen

Comfort: je kunt de armsteunen perfect verwijderen. Het is verder ook mogelijk om de rugleuning en de beensteunen naar jouw wensen aan te passen.

Transport: doordat je de tafel kunt inklappen, is ze ook gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Verder krijg je bij aankoop van dit product ook een draagtas meegeleverd. Hier kun je de tafel eenvoudig transporteren.

 

Nadelen

Onhandig in gebruik: enkele kopers zijn ervan overtuigd dat dit product niet echt ideaal is voor beginners.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Yogistar Massagetafel

 

De Yogistar massagetafel heeft een houten frame en kan maximaal tot 250 kilogram belast worden. Je kunt dit product met gemak verplaatsen of meenemen, omdat het ook niet zwaar is. Binnen enkele minuten heb je dit product opgeklapt.

Dit is erg handig voor mensen die tot aan huis masseren. Op zo een manier kunnen ze met hun eigen massagetafel lopen.

Het heeft een groot ligvlak van 71 cm breed, waardoor de masseur ook ongehinderd en vrij kan werken. Deze tafel is gemakkelijk te onderhouden doordat de bekleding eraf gehaald en gewassen kan worden. De hoofdsteun met een gezichtskussen is afneembaar en is ook nog verstelbaar in de hoogte.

Voor dit product zijn er nog geen reviews geplaatst en dat kan te maken hebben met de prijs ervan. Vergeleken met de andere massagetafels, is de prijs van dit product aan de hoge kant.

Deze massagetafel van het merk Yogistar kun je maximaal gaan belasten met 220 kg. Het onderstel is gemaakt uit hout en kun je bovendien ook inklappen. Hierdoor kun je de tafel handig opbergen zonder dat je al te veel plaats moet voorzien.

 

Voordelen

Comfort: het is het ideale product om te gebruiken als mobiele masseur of masseuse. Het product weegt relatief licht en is inklapbaar. Daardoor is het gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

Gebruiksvriendelijk: je kunt de hoogte van deze massagetafel perfect aanpassen. Het is ook mogelijk om het gedeelte bij de neusopening eruit te halen. Bij aankoop wordt er ook een gezichtskussen meegeleverd.

Onderhoud: doordat je de bekleding eraf kunt halen en kunt wassen, blijft de massagetafel altijd heel hygiënisch.

 

Nadelen

Aankoopprijs: in vergelijking met andere producten, is dit wel één van de dure massagetafels. Dit kan een struikelblok vormen voor een aantal kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Msp Massagebank

 

De MSP – Massagebank is driedelig en heeft een aluminium frame. Dit is een stevige massagebank dat een breedte heeft van 56 cm en bekleed is met skai-leder. Het frame is inklapbaar tot een draagbaar koffermodel en het is licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk is om dit product overal mee te nemen.

De rug klep is verstelbaar, waardoor je deze stoel ook zittend kunt gebruiken voor andere behandelingen. Je kunt naast massages ook andere behandelingen verrichten zoals voet- of nagel behandelingen.

Gezien de prijs behoort dit product, in vergelijking met de andere producten hierboven, niet tot de categorie van goedkope massagetafels.

Dat kun je ook merken aan het aantal beoordelingen dat er geplaatst zijn voor dit product. Tot nu toe zijn er nog geen reviews te lezen voor de MSP massagebank en kan er op basis hiervan geen advies worden gegeven.

Ook met deze massagetafel van MSP haal je een leuk en degelijk product in huis. Ook dit toestel kun je eenvoudig overal mee naartoe nemen doordat het inklapbaar is. Zo hoef je niet veel ruimte te voorzien om het op te bergen. Bovendien weegt het ook nog eens extra weinig waardoor je het snel en handig kunt verplaatsen.

 

Voordelen

Comfort: de massagetafel is voorzien van een breedte van 56 cm en voelt extra stevig aan. Het omhulsel van de tafel is gemaakt uit skai-leder. Het onderstel is gemaakt uit aluminium en biedt stabiliteit.

Gebruiksgemak: het toestel is inklapbaar en handig mee te nemen. Verder kun je de rugklep naar jouw wensen aanpassen. De gezichtsuitsparing kun je snel verwijderen en opnieuw terug stoppen.

 

Nadelen

De prijs: de prijs is ietwat aan de hoge kant en dit zou eventuele kopers kunnen tegenhouden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Een massagetafel wordt meestal aangekocht door een professionele masseur of masseuse zodat ze op correcte wijze hun werk kunnen uitoefenen. Je kunt het als gewone liefhebber natuurlijk ook kopen en gebruiken om je partner een leuke massage te geven. Let bij de aankoop van een massagetafel op de lengte, breedte en hoogte van de tafel. De bekleding en het comfort van de tafel maar ook de constructie en stevigheid spelen ook een grote rol.

Lengte, breedte en hoogte

Deze kenmerken hangen af van enkele andere factoren. Zoals de doelgroep die je in gedachten hebt. De meeste massagetafels hebben een lengte van 185 cm en biedt genoeg ruimte voor de meeste mensen. Voor personen die hoger zijn kun je een verlengde hoofdsteun gebruiken. Je kunt voor het behandelen van grote mensen een langere tafel kopen maar als je dan kleinere mensen als klant hebt dan kun je niet zo goed bij de te masseren lichaamsdelen.

De breedte van de tafel is meestal met 70 cm ideaal want je hoeft niet te ver door te buigen wanneer je de rug van een persoon wilt masseren. Als je een grotere breedte nodig hebt kun je beter gebruik maken van extra zijsteunen die je achteraf terug kunt verwijderen. Een bredere tafel biedt wel meer ondersteuning voor de armen.

Vele massagetafels zijn in de hoogte verstelbaar, vooral dan de inklapbare modellen. Dit is een groot voordeel want zo kun je de tafel instellen op een comfortabele werkhoogte. De tafel kan dan ook makkelijk door iemand anders gebruikt worden die groter of kleiner is dan jou.

Sommige mensen werken liever zittend, je kunt dan een ergonomische kruk kopen zodat je comfortabel je werk kunt uitvoeren. Houd ook rekening met de grootte van je werkplek. Als je maar over een kleine ruimte beschikt dan zal het moeilijk worden om een grote tafel te plaatsen.

 

Bekleding en comfort

Een zachte bekleding zal bijdragen aan het comfort van een klant. Vinyl is een goede bekleding want het voelt prettig aan het blijft niet aan de huid plakken, het is ook nog eens bestand tegen massageolie. Je kunt het zelfs makkelijk reinigen met water en zeep.

Je kunt natuurlijk ook een afneembare hoes aan je massagetafel bevestigen wanneer je massages geeft. Het zorgt voor extra comfort en toont ook veel hygiënischer. Bovendien beschermt het de bekleding van de tafel. Het is belangrijk dat je het juist formaat kiest als je een hoes koopt.

De dikte van je massagetafel heeft een invloed op het comfort van de persoon die gemasseerd zal worden. Een dikke bekleding zorgt in het algemeen voor meer comfort. De kwaliteit van de matras hangt verder ook af van het gebruikte materiaal. Een matras van schuimrubber met 2 of 3 schuimlagen zorgt voor een optimaal comfort.

Deze lagen kunnen ook beschikken over een verschillend draagvermogen zodat je ze voor vele mensen comfortabel zijn. Een minimale dikte van 5 cm is aanbevolen voor massages die minimum een uur duren.

Goedkope massagetafels gebruiken meestal PVC voor de bekleding maar dit is niet aan te raden want het slijt veel vlugger en is moeilijker om schoon te maken.

Constructie en stevigheid

De meeste massagetafel kunnen een gewicht dragen tussen 200 en 300 kg maar de constructie is wel belangrijk. Bij een goedkope massagetafel kan het na een tijdje beginnen te piepen wat zorgt voor een gevoel van onveiligheid bij de persoon die gemasseerd wordt. Kies daarom voor een massagetafel die gemaakt is van hout van hoge kwaliteit zoals esdoornhout of beukenhout.

Als je opteert voor een inklapbare massagetafel zorg er dan voor dat het product beschikt over een vergrendeling zodat het niet kan inklappen tijdens de massage. Een draagbare massagetafel kun je al vinden met een gewicht van 15 kg zodat je het makkelijk kunt meenemen op verplaatsing.

Als de tafel enkel voor thuisgebruik is kun je kiezen voor een zwaardere en stevige tafel want deze zijn meestal stabieler. Je kunt dan zelfs een elektrische massagetafel aanschaffen die je automatisch kunt verstellen in hoogte en soms zelfs in lengte en breedte.

De prijs van een massagetafel hangt af van het budget die je er zelf voor over hebt en natuurlijk ook van de factoren die we besproken hebben. Er zijn nog andere belangrijke punten zoals de meegeleverde accessoires van een massagetafel zoals bijvoorbeeld een draagtas. Het is best om eerst verschillende producten te vergelijken en er zo de beste aanbiedingen uit te kiezen. Neem ook een kijkje naar de commentaren van andere kopers die het product al gebruikt hebben, zij kunnen een goede aanbeveling geven.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES