Beste monokijker

Laatste update: 17.06.24

 

Monokijkers test van 2024

 

Ben je op zoek naar een degelijke monokijker? Dan zul je versteld staan van het ruime assortiment dat tegenwoordig voorhanden is. Daar de keuze niet altijd vanzelfsprekend is, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes op een rijtje te zetten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Highlander Northumberland monokijker die gekenmerkt wordt door een vrij compacte en lichtgewicht uitvoering en daardoor makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Daartegenover staat de Vultus Monokijker Verrekijker die dan weer een ruime vergrotingsfactor garandeert tot wel 12x en daardoor objecten makkelijk 5000 meter dichterbij weet te halen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Monokijker Reviews – Top 5

 

 

Een monokijker kun je gebruiken om voorwerpen vanop afstand te bekijken. Omdat een monokijker kleiner is dan een binoculair is het makkelijk om mee te nemen op verplaatsing. Als je op zoek bent naar een nieuwe monokijker dan moet je zeker verder lezen want we hebben vijf producten samengevat die allemaal goede beoordelingen krijgen van andere kopers. Kies zelf de beste monokijker van tussen deze topproducten.

 

 

Highlander Northumberland

 

We beginnen meteen met de goedkope monokijkers. Dit product is licht van gewicht en is bekleed met een rubberen coating om de monokijker beter te beschermen. Het artikel weegt slechts 600 gram en is dus ideaal om in je jaszak mee te nemen wanneer je naar vogels wilt kijken.

Het toestel heeft een lensopening van 25 mm en kan tot 11 keer vergroten. Je kunt een gebied van 100 tot 1000 meter observeren afhankelijk van de lichtsterkte. Het product wordt geleverd met een riemzakje en een doekje om de lens van de monokijker schoon te maken.

De kopers geven goed advies over de kwaliteit van deze monokijker aanbieding. In de reviews lezen we ook nog goede commentaren over het lichte gewicht en de compacte vorm. Er staat ook een minpunt, namelijk dat het kijkglas te dicht op je oog zit omdat de rubberen rand niet groot genoeg is.

 

Voordelen

Prijskaartje: zijn goedkope en betaalbare prijskaartje weet alvast heel wat kopers dusdanig te overtuigen.

Vergrotingsfactor: je geniet een ruime vergrotingsfactor waarbij je makkelijk tot wel 11 keer kunt vergroten.

Toebehoren: bij aankoop van deze monokijker worden tevens ook een riemzakje, een schoonmaakdoekje en een bijbehorende instructieve handleiding meegeleverd.

 

Nadelen

Rubberen rand: doordat de rubberen rand niet voldoende groot is, komt het kijkglas behoorlijk dicht op het oog te zitten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vultus Monokijker Verrekijker – 12×50 – Monoculair met Statief – Vogelkijker Inclusief Handstrap

 

Wil je een monoculair of monokijker kopen? Dan ben je bij Vultus wel degelijk aan het juiste adres. Zo wordt deze monokijker inclusief bijbehorende handstrap en dito driepoot statief, gekenmerkt door een relatief compacte en lichtgewicht uitvoering wat het makkelijker maakt om de set overal mee naartoe te nemen. 

De Vultus monokijker is daarbij voorzien van een 50 mm grote lens met een bijbehorende vergrotingsfactor x12 waardoor het net iets makkelijker wordt om het brede gamma aan vogelsoorten uit elkaar te kunnen houden. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij de water- én stofdichte behuizing, het heldere zicht, de bijpassende smartphone houder en het praktisch verstelbare statief zodoende snel en makkelijk de perfecte hoek te vinden.

De meegeleverde handstrap zorgt tevens voor een optimale bewegingsvrijheid en voorkomt eventuele trillingen, waardoor je het gevoel hebt met een monoculair van National Geographic te maken te hebben. Hoewel heel wat klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, lijkt 1 koper toch wel wat moeilijkheden te ondervinden om de smartphone aan het monoculair te koppelen.

 

Voordelen

Vergroting: je geniet een ruime vergrotingsfactor tot 12x waardoor je objecten/ voorwerpen zonder problemen tot wel 5000 meter dichterbij kunt halen.

Uitvoering: zijn compacte formaat in combinatie met het lichte gewicht van amper 310 gram, maken van deze Vultus Obscur monokijker een handzaam apparaatje.

Behuizing: de behuizing van de monokijker blijkt niet alleen water- maar tevens ook 100% stofdicht wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

 

Nadelen

Smartphone: volgens één koper is het niet zo eenvoudig om het monoculair met je smartphone te koppelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Beactiff Professionele HD Monokijker 16×52

 

Beactiff is alvast een bekend en sterk gewaardeerd merk wanneer je op zoek gaat naar een degelijke monokijker. Indien jij er ook zo van kunt genieten om vogels te spotten of gewoon graag even over het water naar de horizon tuurt, dan kan deze monokijker alvast iets voor jou zijn. Het product is voorzien van een central focussysteem en beschikt over een lens met een maximale diameter van 52 mm. Je hebt hierbij de mogelijkheid om alles tot maar liefst 16 keer te vergroten.

De monokijker is bovendien niet alleen bestand tegen water maar blijkt ook nog eens stofbestendig te zijn. Zelfs voor brildragers is dit product een echte aanbeveling. Je zult merken dat de monokijker vrij compact is en bovendien ook helemaal niet zo zwaar weegt. Dat maakt het meteen een pak comfortabeler om de monokijker overal mee naartoe te nemen. Verder wordt ook een stevige draagriem voorzien.

Je geniet daarnaast ook van een gezichtsveld van maximaal 22 graden en een maximale lichttransmissie. We merken dan ook dat de meeste kopers helemaal overtuigd blijken te zijn van het product. Slechts één koper twijfelt echter wel over de geleverde kwaliteit.

Met de Beactiff monokijker kun je volgens heel wat kopers echt wel zeker zijn van een kwalitatief en duurzaam product. Bovendien valt ook het prijskaartje bijzonder goed mee waardoor het toestel toegankelijk is voor mensen met een beperkt budget. Laten we ook de andere mogelijkheden even bekijken.

 

Voordelen

Vergrotingsfactor: het is een duurzaam apparaat waarmee je voorwerpen en objecten zonder problemen tot wel 16 keer groter kunt maken.

Lens: de lens van de monokijker heeft een maximale doorsnede van ruim 52 mm en wordt voorzien van een rubberen dop.

Handig in gebruik: de combinatie van het compacte formaat en het lichte gewicht, maken deze monokijker bijzonder comfortabel om regelmatig te gebruiken. Bovendien kun je altijd nog gebruik maken van de meegeleverde draagriem.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: ondanks de verschillende positieve beoordelingen, stellen we vast dat één klant toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de geleverde kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vortex Solo

 

Deze compacte monokijker is het ideale product voor mensen die graag buitenshuis vertoeven. Het product beschikt over een riemclip zodat je het voorwerp makkelijk aan je riem of broek kunt vastmaken. Het product is waterdicht dus je kunt het ook in de regen gebruiken.

Je zult geen last ondervinden van nevel en dankzij de rubberen grip ligt dit toestel goed in de hand. De lens heeft een diameter van 36 mm en de monokijker kan een beeld tot 10 keer vergroten.

Hoewel dit product in een hogere klasse ligt zijn de gebruikers toch tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding. De beelden zijn helder en het product is licht van gewicht. De monokijker ligt goed in de hand en is eenvoudig in gebruik.

 

Voordelen

Riemclip: dankzij de meegeleverde riemclip kun je deze monokijker eenvoudig aan je broekriem of rugzak vastklikken.

Waterdicht: geen paniek indien het plots begint te druppelen, daar deze monokijker over een waterdichte behuizing beschikt en bijgevolg best wel tegen een stootje kan.

Lens: de lens kent een aanzienlijke diameter van 36 mm en wordt aangevuld met een ruime vergrotingsfactor tot x10.

 

Nadelen

Prijzig: we vermoeden dat de hogere prijs wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

BG4U 66M/8000M

 

De monokijker van BG4U beschikt over een optische zoom van 16x en de lens heeft een diameter van 52 mm. Het product beschikt over een dual focus zodat je naast inzoomen ook kunt uitzoomen. Het product wordt geleverd met een polsband zodat je het makkelijk aan de pols kunt meedragen. Dit apparaat is bestand tegen water en is geschikt voor mensen die een bril dragen.

De reviews tonen verschillen in mening van de kopers van deze monokijker aanbieding. De meesten vinden het product handig en zijn ook tevreden over de voordelige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Het beeld is scherp en je kunt de kijker makkelijk meenemen dankzij het lichte gewicht. Een andere koper is niet tevreden, zowel de handleiding als de polsband ontbrak.

 

Voordelen

Lens: de monokijker maakt gebruik van een lens met een doorsnede van 52 mm en wordt aangevuld met een vergrotingsfactor x16.

Dual focus: dankzij de dual focus functie is het niet alleen mogelijk om in te zoomen maar kun je daarnaast ook uitzoomen op objecten/ voorwerpen.

Handig in gebruik: de monokijker wordt gekenmerkt door een waterbestendige behuizing en bijbehorende polsband. Verder blijkt het apparaatje eveneens bruikbaar door brildragers.

 

Nadelen

Handleiding: een enkele koper maakt melding van het ontbreken van de handleiding en bijbehorende polsband.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Gridbyt Dual Focus

 

Met de monokijker van Gridbyt kun je vogels spotten in het bos maar ook andere dieren bekijken. Dit product zorgt voor HD beelden en is licht van gewicht dus je kunt het makkelijk meenemen in je jaszak. Deze kijker kun je ook in het donker gebruiken dus je kunt zelfs ‘s nachts op zoek gaan naar dieren.

De lens van het product heeft een diameter van 40 mm en je kunt 16 keer vergroten met deze kijker. Het gezichtsveld van het apparaat bedraagt 389 meter en het apparaat is ook geschikt voor mensen die een bril dragen.

Dit product maakt deel uit van de goedkope monokijkers en hoewel het nog maar één review heeft ontvangen is het advies van de koper heel positief. De monokijker is eenvoudig in gebruik en de kwaliteit van het product is top.

 

 

 

 

Monokijkers koopgids

 

Ben jij ook een echte natuurmens en kun jij genieten van de rust die de fauna en flora je brengt? Dan wil jij zeker wel één van de beste monokijkers bezitten. Je zult trouwens versteld staan van het uitgebreide gamma en de aanbiedingen die er momenteel zijn. Opdat jij eenvoudig een keuze zou kunnen maken hebben wij een aantal factoren extra uitgediept. Probeer daarom zeker rekening te houden met het type en het budget. Als je de modellen gaat vergelijken kun je ook altijd letten op de vergrotingsfactor, de schemerindex en de helderheid ervan.

 

 

Wat is een monokijker precies en het prijskaartje

 

Een monokijker wordt door sommige personen ook wel een monoculair genoemd. Dit is eigenlijk gewoon een soort van verrekijker waar je slechts met één oog tegelijkertijd kunt doorkijken. Dit is het grote verschil met een gewone verrekijker. Dit verschil kun je ook als een voordeel bekijken. Want een monokijker is juist daardoor net iets compacter en kleiner van formaat. Op die manier is het veel eenvoudiger om een monokijker ergens mee naartoe te nemen.

Eigenlijk kunnen we in totaal een onderscheid maken tussen 2 verschillende monokijkers. In eerste instantie kun je opteren om een gewone standaard monokijker aan te kopen. Maar er bestaat uiteraard ook de mogelijkheid om een veel groter model aan te kopen, meer bepaald de telescoop. Qua uitzicht lijken ze zeker met elkaar verwant maar er is zeker en vast een verschil waar te nemen. Als je bijvoorbeeld personen wilt volgen en gadeslaan of dieren wilt bekijken dan kun je dit het beste doen met een monokijker. Als het je eerder om de sterrenhemel te doen is, dan wordt vaker gebruik gemaakt van een telescoop.

Net zoals er een verschil is tussen beide monokijkers is er ook een klein verschil in het prijskaartje. Een gewone monokijker is sowieso al veel goedkoper in vergelijking met de gewone binoculair. Als we beide monokijkers vergelijken dan hoort de telescoop zeker niet tot de goedkope monokijkers. Je kunt wel altijd de promoties in de gaten houden en misschien op die manier wel een monokijker aanbieding tegenkomen.

 

 

Helderheid en schemerindex van het apparaat

 

Het lijkt misschien heel banaal maar toch is het een aanbeveling om ook even stil te staan bij de helderheid van een monokijker of telescoop. Het is een goede tip om steeds een apparaat uit te kiezen dat garant staat voor een hoge helderheid. Dit is belangrijk omdat je op die manier de details en kleine dingen veel beter in beeld kunt brengen. Bovendien kun je op die manier gewoon ook veel meer dingen van elkaar onderscheiden die met een lage helderheid misschien eerst niet opgevallen waren.

In het verlengde van de helderheid is het ook een goed idee om toch ook rekening te houden met de schemerindex van het apparaat. De schemerindex zal dus eigenlijk gewoon gaan weergeven in welke mate een beeld scherp en duidelijk kan worden gesteld zodra het begint te schemeren. Hoe hoger de waarde in de schemerindex ligt, hoe beter je met het apparaat kunt kijken in het schemerdonker. Wij kunnen je enkel aanraden om uit te kijken naar een monokijker waarbij zowel de schemerindex alsook de helderheid bijzonder hoog liggen. Deze toestellen zijn vaak iets duurder dus dan kun je bijvoorbeeld de afweging maken wat voor jou het belangrijkste is.

Wanneer je de monokijker hoofdzakelijk overdag wilt gebruiken dan kun je beter een apparaat kiezen dat hoger scoort op basis van de helderheid. Als het echt de bedoeling is om in de vooravond de gebruiken of in het schemerdonker dan is de schemerindex uiteraard belangrijker.

Formaat van de monokijker en de vergrotingsfactor

 

Tot slot is het ook aan te raden om rekening te houden met het formaat van de lens. Het formaat is dus eigenlijk de doorsnede of de diameter van de lens die op de monokijker bevestigd is. De doorsnede van de lens zal namelijk de hoeveelheid licht bepalen die effectief wordt doorgelaten. Dit wil zeggen dat hoe meer licht erdoor gelaten wordt, de details ook veel beter zichtbaar zullen worden. Houd er wel rekening mee dat apparaten met een grote diameter iets zwaarder wegen. Hierdoor is het niet zo eenvoudig om ze te verplaatsen of overal mee naartoe te nemen.

Ook de vergrotingsfactor speelt een belangrijke rol als je beslist hebt om een monokijker aan te kopen. Zoals het woord het zelf min of meer zegt, zal een vergrotingsfactor de grootte bepalen waarmee je het object kunt waarnemen door de lens. Stel bijvoorbeeld dat je een monokijker aankoopt die is uitgerust met een vergrotingsfactor 20x. Dan wil dat zeggen dat wanneer er een hond op 200 meter afstand van jou zit, die plots op een afstand van slechts 10 meter lijkt te staan. Of met ander woorden dus vlakbij. Houd er wel rekening mee dat hoe groter de vergrotingsfactor is, hoe troebeler het beeld zou kunnen worden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES