Beste nachtkijkers

Laatste update: 19.07.24

 

Nachtkijker test van 2024

 

Kun je er ook zo van genieten om zo nu en dan eens een leuke nachtwandeling te maken om dieren te spotten? Of ga je regelmatig kamperen met vrienden of familie? Een degelijke nachtkijker kan dan ook een leuke aanbeveling zijn. In onze koopgids proberen we zo goed mogelijk uit te leggen met welke factoren je zoal rekening zou kunnen houden. Daarnaast kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo is de NightOwl Nonexgen een goede aanbeveling. Deze nachtkijker is voorzien van de allernieuwste en dus meeste recente optische technologie om makkelijk in de duisternis te kunnen kijken. Ook met de Bresser NightSpy 3×42 nachtkijker mag je zeker zijn van een degelijk en waardig alternatief. Zodra je besluit om het toestel aan te kopen dan zul je merken dat de batterijen gewoon worden meegeleverd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Nachtkijker reviews – top 5

 

 

Wil je graag dieren spotten tijdens een nachtwandeling of je veiliger voelen tijdens het kamperen? Koop dan een nachtkijker zodat je ‘s nachts een idee hebt van wat er zich rondom je afspeelt. Wij hebben verschillende topproducten vergeleken en op een rijtje gezet, kies er zelf de beste nachtkijker voor jezelf uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. NightOwl Nonexgen

 

Met de NightOwl Nonexgen maak je gebruik van de nieuwste optische technologie om in het donker te kunnen zien. Deze nachtkijker optimaliseert zwakke verlichting met de 24 mm lens van topkwaliteit. Je kunt zelfs tot 2 maal vergroten en dankzij de ingebouwde infrarood lamp is het ook ‘s nachts in volledige duisternis te gebruiken.

Je kunt een breedte van 230 meter zien bij een afstand van 650 meter. Dit apparaat is licht van gewicht en heeft een comfortabel design. Het wordt geleverd zonder de batterijen die nodig zijn voor de infrarood lamp dus deze moet je nog apart kopen. Dit product is ideaal voor outdooractiviteiten.

Het kan zijn dat dit product nog door niemand is gekocht want er zijn nog geen reviews over geschreven. Om deze reden kunnen wij ook geen advies geven over deze nachtkijker aanbieding.

Indien je op zoek bent naar een goedkope nachtkijker dan is deze NightOwl Nonexgen niet meteen waar jij naar op zoek bent. Toch biedt dit toestel heel wat voordelen en mogelijkheden die heel aantrekkelijk kunnen zijn. Het is daarom echt de moeite om de eigenschappen van deze nachtkijker even van dichterbij te bekijken.

 

Voordelen

Infrarood: dit apparaat is uitgerust met een krachtige en duurzame ingebouwde infrarood lamp. Daardoor is het mogelijk om ook ’s nachts of zodra het donker wordt, een duidelijk beeld te bekomen.

Capaciteit: dit toestel biedt je de mogelijkheid om vanop 650 meter afstand tot op een breedte van maar liefst 230 meter te gaan kijken.

Handig in gebruik: doordat het toestel niet zoveel weegt en behoorlijk compact is, zul je merken dat het gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is.

 

Nadelen

Prijskaartje: het is niet meteen het toestel met de laagste prijs. Daarnaast worden de batterijen niet met het toestel meegeleverd en dit zorgt voor een vervelende meerkost.

Geen review: het kan zijn dat het apparaat niet meteen tot de populairste nachtkijkers behoort. Dit zou kunnen verklaren waarom er nog geen reviews werden geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bresser NightSpy 3×42

 

De Bresser Nightspy is een restlichtversterker om beter te kunnen zien bij weinig licht of duisternis. Het apparaat is uitgerust met een drievoudige vergroting en de beeldomvormer brengt het restlicht over naar het elektronische scherm. Het product wordt geleverd met batterijen om het artikel van stroom te voorzien.

Het is een compact toestel met eenvoudige functietoetsen en een goede grip. Je kunt deze kijker op een statief plaatsen dankzij de ingebouwde aansluiting en met de infraroodstraler kun je bijlichten op de echt donkere plaatsen. Je krijgt verder nog een nylon heuptas bij je levering en een handleiding.

Dit product maakt deel uit van de categorie van goedkope nachtkijkers maar desondanks de lage prijs is er nog altijd geen beoordeling geschreven voor dit apparaat. Omdat er nog niemand een mening geplaatst heeft kunnen wij ook geen advies geven over deze nachtkijker aanbieding.

Je kunt ook altijd opteren voor deze nachtkijker van het bekende merk Bresser Optics. Het is altijd mogelijk dat dit door sommige kopers als het beste merk wordt beschouwd. Dit model is eigenlijk een soort van restlichtversterker. Dit wil dus zeggen dat het apparaat jou zal helpen om toch net iets meer te kunnen zien bij schemering of weinig licht.

 

Voordelen

Voeding: deze nachtkijker functioneert op krachtige batterijen die je er bij de aankoop van het toestel gewoon bij krijgt.

Comfort: je zult merken dat deze nachtkijker vrij compact is en bovendien over een goede grip coating beschikt. Daardoor ligt het apparaat aangenaam in de hand. Verder kun je deze nachtkijker ook op een stevig en duurzaam statief bevestigen.

Accessoires: zodra je besluit om het toestel aan te kopen dan krijg je meteen een aantal leuke hulpstukken bij. Denk maar aan een degelijk statief, een handige opbergtas en een duidelijke handleiding.

 

Nadelen

Geen gebruikerservaring: doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het voor ons niet zo eenvoudig om advies te geven over mogelijke minpunten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Velleman Nightvision

 

Het ontwerp van dit artikel is gebaseerd op dat van een militaire nachtkijker van de Verenigde Staten. Met dit apparaat kun je tot 60 meter ver kijken tijdens de nacht en 400 meter ver overdag. Voor het nachtzicht is het uitgerust met krachtige IR-LEDS en het produt wordt ook geleverd met een nekriem om het makkelijk mee te dragen.

Het is een monoculaire kijker en je kunt er 3 maal mee vergroten. Dit toestel is heel geschikt om mee te nemen tijdens het kamperen of voor jagers. Het apparaat werkt op 8 AA batterijen die niet meegeleverd worden, deze moet je dus zelf nog kopen. De batterijen werken tot 10 uur lang overdag en 6 uur lang ‘s nachts.

Wees de eerste koper om een review te schrijven voor dit product. Momenteel zijn er nog geen beoordelingen geplaatst en kunnen wij dus geen advies formuleren voor je aankoop.

Zodra je het ontwerp van deze nachtkijker te zien krijgt dan zul je meteen denken aan een typische standaard militaire nachtkijker. Kortom je zult met deze nachtkijker niet alleen een degelijk en duurzaam toestel in huis halen maar bovenal ook een echte blikvanger.

 

Voordelen

Capaciteit: het toestel biedt je de mogelijkheid om overdag tot maar liefst 400 meter ver te gaan kijken. Zodra het donker wordt, is er een bereik van ruim 60 meter ver.

IR-LEDS: dankzij de IR-LEDS is het mogelijk om zodra het donker wordt van een goed en duidelijk zicht en beeld te kunnen genieten.

Voeding: deze nachtkijker functioneert op basis van 8 krachtige AA batterijen die gedurende een aantal uren probleemloos kunnen meegaan.

 

Nadelen

Geen batterij: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de batterijen niet worden meegeleverd met het apparaat. Je zult deze batterijen achteraf dan nog zelf hoeven aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Minox Night Vision NV351

 

Een restlichtversterker voegt licht toe aan de duisternis zodat je betere zichtbaarheid hebt tijdens de nacht.

Met deze nachtkijker van Minox kun je objecten tot 70 meter ver zichtbaar maken tot in detail. De behuizing van dit toestel is stevig en is zelfs weerbestendig dus je kunt het ook gebruiken tijdens regen of sneeuw.

Je kunt met dit artikel 2,5 maal vergroten en het toestel is ook licht van gewicht dus je kunt het makkelijk overal mee naartoe nemen. De kijker is uitgerust met een aansluiting voor een statief.

Deze nachtkijker aanbieding is nog niet beoordeeld geweest met een review van een gebruiker. Je hebt dus de kans om als eerste koper een mening te geven over dit artikel.

Net zoals één van de voorgaande apparaten is ook deze Minox Night Vision NV351 nachtkijker meer een soort van restlichtversterker. Dit wil dus zeggen dat zodra het donker wordt of er is gewoon minder licht, dit apparaat een zeer goed hulpmiddel kan zijn. Op die manier creeer je een veel betere zichtbaarheid.

 

Voordelen

Behuizing: het apparaat is voorzien van een stevige en duurzame behuizing. Bovendien is deze zelfs volledig weerbestendig waardoor je je geen zorgen hoeft te maken indien het plots mocht regenen.

Bereik: de nachtkijker biedt je de mogelijkheid om, zodra het donker wordt, tot maar liefst 70 meter ver te kijken.

Comfort: doordat het apparaat weinig weegt, ligt het gemakkelijk in de hand en is het eenvoudig overal mee naartoe te nemen. Verder is het ook mogelijk om deze nachtkijker op een statief te plaatsen.

 

Nadelen

Geen review: momenteel is er nog geen online beoordeling geplaatst. Het is mogelijk dat potentiële klanten zich daardoor niet geneigd voelen om het product te bekijken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Luna Optics LN-PB5M

 

Met deze eerste generatie nachtkijker van Luna Optics ben je verzekerd van beeld onder slechte lichtomstandigheden. Het apparaat is uitgerust met een hoogwaardige glazen optiek met multicoating lenzen en is ook voorzien van een super close focus waarmee je kunt scherpstellen op een afstand van 2 meter.

Het toestel beschikt ook over een infrarood functie om tijdens de nacht een zichtbereik van 425 meter te hebben. De interne onderdelen van de kijker worden beschermd tegen zonlicht dankzij de speciale Light Protection System sensor. Deze sensor voorkomt dat het toestel opstart bij te veel licht. De behuizing is vervaardigd van aluminium en is zelfs weerbestendig.

De Luna Optics werd nog niet beoordeeld door online kopers. Door het gebrek aan reviews is het niet mogelijk om een advies te formuleren.

Tot slot is er dan ook nog deze nachtkijker van het bekende en sterk gewaardeerde merk Luna Optics. Het is niet alleen een degelijk apparaat maar bovenal ook bijzonder duurzaam. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen van deze nachtkijker grondig onder de loep nemen.

 

Voordelen

Super close focus: dankzij de super close focus is het mogelijk om zonder problemen scherp te stellen op ruim 2 meter afstand.

Infrarood: het apparaat beschikt ook over een krachtige infrarood functie. Deze zorgt ervoor dat je van een goed en duidelijk zicht kunt genieten zodra het donker wordt.

 

Nadelen

Geen gebruikerservaring: momenteel kunnen we alleen maar vaststellen dat er nog geen beoordelingen zijn geplaatst. Daardoor is er op dit moment ook nog niets bekend omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nachtkijkers koopgids

 

Een nachtkijker kun je gebruiken om ‘s nachts de weg te vinden in een bos of een ander gebied. Sommige jagers gebruiken deze kijkers ook om ‘s nachts te kunnen jagen maar ze zijn nog altijd het bekendst vanwege hun gebruik door soldaten. Als je op zoek bent naar een goede nachtkijker aanbieding dan moet je rekening houden met de generatie van de nachtkijker, mono- of binoculair, de kijkafstand, de extra functies en de prijs. Als je let op deze aanbevelingen dan zul je zeker de beste nachtkijker kopen die aan jouw wensen voldoet.

 

 

 

Generatie

 

De generatie van een nachtkijker bepaalt de kwaliteit van het product. Er zijn drie generaties nachtkijkers beschikbaar. De eerste generatie nachtkijkers waren de eerste modellen die op de markt gekomen zijn. Deze toestellen zijn geschikt om grote gebouwen of auto’s mee te observeren maar het beeld is niet zo scherp.

Nachtkijkers van de tweede generatie hebben een scherper beeld en een hoger bereik. Ze zijn duurder dan de eerste generatie nachtkijkers en werden vroeger vooral gebruikt voor militaire doeleinden.

De derde generatie nachtkijkers beschikken over de beste technologie. Het beeld van deze toestellen is helder en scherp. Een derde generatie nachtkijker is perfect om verschillende objecten te observeren. Dit type werkt ook goed tijdens een donkere nacht dankzij de krachtige restlicht versterking die het kan aanbieden. Het grote minpunt van dit type is de dure prijs, een derde generatie nachtkijker kost al gauw enkele duizenden euro.

 

 

Mono- of binoculair

 

Een monoculair is geschikt voor één oog en een binoculair kun je met beide ogen gebruiken. We zullen even de voor- en nadelen van elk model vergelijken zodat je daarna op zoek kunt gaan naar aanbiedingen.

Het voordeel van een monoculaire nachtkijker is het compacte formaat. Het is eenvoudig om dit product mee te nemen in je jaszak als je op verplaatsing gaat. Een monoculair is ook lichter van gewicht. Het nadeel is dat je slechts met één oog kunt kijken hetgeen ook nadelig is voor je dieptezicht. De meeste monoculaire nachtkijkers hebben een maximaal bereik van 350 meter en kun je scherpstellen vanaf 5 meter.

De voordelen van een binoculair model is dat je beide ogen kunt gebruiken om te kijken en meer dieptezicht hebt. Het grotere formaat en gewicht zijn natuurlijk een nadeel ten opzichte van de monoculaire nachtkijkers.

Een binoculaire nachtkijker behoort ook niet tot de goedkope nachtkijkers. Een monoculair model is goedkoper in de aanschaf dus je hebt een kleiner budget nodig om dit product te kopen.

 

 

Kijkafstand van de nachtkijker

 

De kijkafstand van een nachtkijker hangt vooral af van de generatie. De derde generatie kijkers hebben de grootste kijkafstand en de eerste generatie de kleinste. Het object die je ziet speelt ook een rol, een groter object zoals een gebouw is makkelijker waar te nemen dan een klein object zoals een konijn. De hoeveelheid restlicht heeft ook een invloed, hoe meer restlicht er aanwezig is hoe beter je zult zien. Dit restlicht wordt geproduceerd door de maan en de sterren. Tijdens een extreem donkere nacht kun je gebruik maken van het infrarood licht om beter te kunnen observeren.

Er is een verschil tussen passief en actief observeren met een nachtkijker. Wanneer je passief aan het observeren bent maak je gebruik van het restlicht en wanneer je actief observeert maak je gebruik van technologie zoals infrarood licht. Dit is enkel nodig wanneer de hemel volledig verduisterd is.

 

 

Extra functies en kostprijs

 

Er bestaan nachtkijkers waarmee je foto’s en video’s kunt maken. Je hebt dan wel opname apparatuur nodig die je kunt aansluiten op de nachtkijker via een video output. Als je van plan bent om een zoom te gebruiken kies dan voor een model met een grote optische zoom. De optische zoom werkt veel beter dan de digitale zoom. Bij digitaal inzoomen verslechtert de kwaliteit van het beeld.

De behuizing van de nachtkijker is belangrijk. Kies voor een stevige behuizing van metaal zodat je product beschermd is tegen schokken en vallen. Als je kiest voor een model met een kunststof behuizing dan kan de nachtkijker vlug stuk zijn. Een metalen behuizing zorgt er wel voor dat het product meer weegt.

Stel een budget op gebaseerd op je voorkeur. Voor een derde generatie nachtkijker heb je veel geld nodig maar een eerste generatie model behoort tegenwoordig tot de goedkope nachtkijkers.

 

 

Bibliografie

1) opticsandlab.com/best-binocular-harness/

2) Verrekijkers | Decathlon

3) Sport Optics | How to use CF binoculars / Nomenclature

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES