Beste onderwatercamera

Laatste update: 17.06.24

 

Onderwatercamera’s test van 2024

 

Ga je binnenkort op reis naar een exotisch oord waar je kunt zwemmen en snorkelen? Dan kan een onderwatercamera misschien wel een leuk item zijn om mee te nemen. Op die manier kun je een heleboel leuke onderwaterfoto’s nemen. Uiteraard zullen sommige camera’s iets meer opties hebben en daardoor een tikkeltje duurder zijn. Wij hebben voor jou alvast de 2 beste onderwatercamera’s geselecteerd. Zo mag je met de Splash W1024 onderwatercamera niet alleen zeker zijn van een degelijk apparaat maar ook van een uitstekende kwaliteit. Met de Easypix W1400 onderwatercamera mag je rekenen op een meer dan waardig alternatief. Het toestel is niet alleen waterbestendig maar is daarnaast ook bestand tegen eventuele schokken en stof.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Onderwatercamera reviews – top 2

 

 

Wil jij zoveel mogelijk bijzondere momenten vastleggen en het liefst onder water, dan hoef jij je niet langer te bekommeren dat de camera van jouw mobiel het niet voor elkaar kan krijgen. Er zijn daar genoeg onderwatercamera’s voor. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste onderwatercamera.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Splash W1024

 

De Splash onderwatercamera W1024 is uniek in zijn soort. Deze camera is digitaal en komt met een 4x digitale zoom optie, wat vooral handig is voor een dagje snorkelen en vele andere water gerelateerde activiteiten.

Dit product is vervolgens waterdicht tot een diepte van 3 meter. Voor scherpe beelden in onrustig water heeft de W1024 ook nog een anti-shake-functie. En om deze camera niet kwijt te raken, krijg je bij de aanschaf een polsriem mee. Dit product heeft een video opname functie met HD ready video kwaliteit. De camera heeft 10 megapixels en het is ISO 800 gecertificeerd. De afmeting van het scherm is 2.4 inch en er kunnen 120 foto’s geschoten worden, voordat je genoodzaakt bent om de batterijen te verwisselen. Als voeding gebruikt dit toestel 2 x AAA Alkaline batterijen. Dit product heeft een menu in de talen Nederlands en Engels en is in leuke felle kleuren verkrijgbaar.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een onderwatercamera aanbieding en dat kun je merken aan de reviews die de gebruikers geplaatst hebben. De meeste gebruikers zijn tevreden met dit product en geven goed advies over deze camera, want het is van goede kwaliteit en het is gebruiksvriendelijk. Het heeft vele gebruiksmogelijkheden en schiet ook haarscherpe foto’s. Verder heeft het een goede prijs en is voorzien van een degelijke behuizing. Andere gebruikers zijn van mening dat er op de foto’s onnatuurlijke kleuren voorkomen en dat de batterijen binnen een korte tijd leeg raken.

Als jij graag en vaak gaat zwemmen of bijvoorbeeld of surfvakantie gaat en dit bovendien wilt vastleggen op camera, dan is een onderwatercamera een goed idee. Het model van Easypix is zeker en vast een goede aanbeveling. De blauwe kleur geeft een extra toets aan het leuke toestel. Uiteraard kun je ook uit een heleboel andere toffe kleurtjes kiezen waardoor de camera iets persoonlijker wordt. Bovendien zul je merken dat in vergelijking met de andere onderwatercamera uit onze selectie, dit model wel degelijk over de laagste prijs beschikt. Daardoor zou het misschien ook wel eens tot de populairste onderwatercamera’s kunnen behoren. Het lijkt ons dan ook echt wel de moeite om even de voor- en nadelen van dit handige apparaat onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke onderwatercamera dan is dit model echt iets voor jou. Ook voor personen met een beperkt budget is dit een meer dan waardig toestel.

Anti-shake-functie: dankzij de anti-shake-functie is het mogelijk om met deze onderwatercamera ook in woelig of onrustig water mooie en duidelijke foto’s te maken.

Gebruiksvriendelijk: de camera is helemaal waterdicht tot op een diepte van maar liefst 3 meter. Verder is de camera uitgerust met een resolutie van 10 megapixels en is het ook nog eens ISO 800 gecertificeerd.

Handig in gebruik: het toestel werkt op basis van 2 kleine AAA Alkaline batterijen. Verder is het mogelijk om tot maar liefst 120 foto’s te maken.

 

Nadelen:

Batterij: een kleine minderheid van de kopers vindt het jammer dat deze camera op batterijen werkt. Dit heeft er alles mee te maken met het feit dat de batterijen bijzonder snel leeg lijken te raken.

Foto’s: enkele gebruikers zijn niet helemaal tevreden over de kwaliteit van de gemaakte foto’s. Zo zou het beeld vrij onscherp zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Easypix W1400

 

De Easypix W1400 onderwatercamera is niet alleen waterdicht, maar het is ook uiterst stof- en schokbestendig. Dit feit maakt dat het voor vele wateractiviteiten geschikt is zoals duiken, snorkelen, surfen en zwemmen. Het unieke van dit apparaat is dat het al het voorgenoemde kan realiseren en geheel zonder een extra behuizing. De W1400 is de ideale metgezel bij wateractiviteiten, want het is dankzij beschermende geïnstalleerde technologie waterdicht tot 3 meter onder water.

Dit product heeft een video opname functie met een HD ready video kwaliteit. De camera 14 megapixels en het heeft een ingebouwde flitser met de opties Auto en forced off. De afmeting van het scherm is 2.7 inch en er kunnen 110 foto’s geschoten worden voordat de batterijen verwisseld moeten worden. Dit toestel gebruikt 2 x AAA batterijen. Dit product komt bij de aanschaf met gebruiksaanwijzingen in het Nederlands en in het Engels en is verder in de kleur zwart of oranje te verkrijgen. Deze camera is ook ISO 100 – 800 gecertificeerd.

Er staan niet alleen positieve beoordelingen geschreven over dit product. Desondanks kan het gerekend worden tot de groep van goedkope onderwatercamera’s. Voor een deel van de kopers is dit wel een top product, want het is gebruiksvriendelijk en het heeft een degelijke behuizing. Het is van goede kwaliteit en het heeft een redelijke prijs. Deze groep van gebruikers vindt het ook ideaal als speelgoed of als camera voor beginners. Voor andere kopers is dit product kwetsbaar en het schiet onscherpe foto’s. De kwaliteit is voor een gebruiker ondermaats en het is onhandig te bedienen.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze onderwatercamera afkomstig van het bekende en misschien ook wel beste merk Easypix. Het is, in vergelijking met de vorige onderwatercamera, iets duurder qua aankoop. Toch is het belangrijk om je hier niet meteen door te laten leiden. Wij raden je dan ook aan om eerst even de sterke eigenschappen en de eventuele minder sterke kanten van het toestel te raadplegen. Op die manier krijg je een beter beeld van de onderwatercamera en kun je beter inschatten of het toestel al dan niet aan je verwachtingspatroon voldoet. Neem dus gerust je tijd om de voor- en nadelen hieronder eens grondig te bestuderen.

 

Voordelen:

Veiligheid: deze onderwatercamera is niet alleen helemaal waterdicht maar bovendien ook nog eens stof- en zelfs schokbestendig. Daardoor kun je het voor heel uiteenlopende wateractiviteiten gebruiken. Denk maar aan duiken, snorkelen en zelfs surfen.

Batterijen: dit toestel werkt op basis van kleine duurzame AAA batterijen. Alvorens je de batterijen hoeft te vervangen, kun je tot maar liefst 110 leuke foto’s maken.

Scherm: het scherm van deze leuke onderwatercamera heeft een afmeting van 2,7 inch. De camera beschikt verder over een resolutie van 14 megapixels. Dit is dus iets meer in vergelijking met het voorgaande toestel.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de gebruiks laat weten dat het toestel bijzonder kwetsbaar zou zijn. Het zou namelijk heel snel kapot gaan.

Matige foto: we merken meteen ook op dat een aantal klanten vinden dat de kwaliteit van de foto’s niet is waar ze op gehoopt hadden. Zo is het beeld niet alleen bijzonder onscherp maar zijn de kleuren ook min of meer vervormd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Onderwatercamera’s koopgids

 

Voor de avonturiers onder ons die graag foto’s nemen tijdens hun extreme activiteiten is het handig om een camera te hebben die bestand is tegen water. Zo kun je bijvoorbeeld prachtige foto’s nemen wanneer je aan het duiken bent of terwijl je gaat raften of aan canyoning doen. Om een goede onderwatercamera te kopen zullen we je wat meer informatie geven over verschillende belangrijke factoren zoals de soort camera, de voor- en nadelen, de functies en de prijs.

Girl Using Waterproof Camera in Swimming Pool

Soorten camera’s

De eerste keuze die je moet maken is of je een compact camera of een DSLR camera wilt kopen. Allebei hebben ze voor- en nadelen. Een compact camera wordt meestal gebruikt door beginnende fotografen en zijn goedkoop. Het gaat meestal ook over een compact model dat licht van gewicht is dus je kunt het makkelijk meenemen.

Deze camera’s zijn makkelijk om te gebruiken want je moet meestal gewoon enkel de camera richten en daarna op een knop drukken om de foto te maken. Deze camera’s maken vooral gebruik van automatische scherpstelling. Ze beschikken meestal ook over een videomodus om onderwater te gebruiken. De beeldkwaliteit zal wel iets lager liggen en je hebt minder controle over de verschillende functies.

Met een DSLR camera kun je zelf de verschillende functies en instellingen van het apparaat kiezen. Je kunt ook verschillende lenzen op het toestel plaatsen. Deze camera’s vereisen echter al redelijk wat kennis van fotografie en je zult ook minder modellen vinden die je onderwater kunt gebruiken. Deze camera’s zijn ook een stuk duurder dan compact camera’s.

De belangrijkste voordelen van een DSLR camera is dat je meer controle hebt over de ISO en het toestel werkt ook vlugger. Om enkele nadelen op te noemen: deze toestellen zijn vaak groot en zwaar en dus moeilijker om mee te nemen. De accessoires zijn duur en je moet meestal een aparte onderwaterbehuizing ervoor kopen.

 

Voor- en nadelen van een onderwatercamera

De meeste onderwatercamera’s kunnen tot op een diepte van 3 meter gebruikt worden, hoewel dit niet voor iedereen genoeg is. Je kunt er dus best op letten hoe diep je mag gaan met je camera want als je dieper gaat dan kan het toestel kapot gaan.

Personen die de camera willen gebruiken tijdens het duiken zullen een model nodig hebben die tot op een grotere diepte gebruikt kan worden. Meestal beschikt een camera ook over een speciale modus om beter onderwater te kunnen filmen of fotograferen. Naast water zijn deze toestellen ook bestand tegen stof, vuil en zelfs schokken.

Aan de andere kant is de besturing van een onderwatercamera iets lastiger en trager, vooral als de camera een behuizing nodig heeft om onderwater te kunnen. Het gebrek aan keuze is een ander nadeel, bij de compact camera’s is dit al een stuk uitgebreider dan bij DSLR of filmcamera’s. Ook de dure prijs van sommige modellen werkt niet stimulerend om een onderwatercamera te kopen.

 

Functies

De onderwatercamera’s met het grootste gebruiksgemak zijn deze die zonder behuizing onder water kunnen. Een basismodel kan slechts tot 3 meter onder water maar er zijn andere betere modellen die tot wel 30 meter onder water kunnen.

Let er ook op dat je camera over een optische zoom beschikt zodat je geen kwaliteit verliest als je inzoomt op een bepaald onderwerp. Meestal is het apparaat ook voorzien van speciale instellingen om onderwaterfoto’s te nemen. Zonder die instellingen zullen de meeste foto’s een blauwe waas hebben, maar een witbalans kan die compenseren zodat de kleuren mooier uitkomen.

De meeste compact camera’s kun je ook gebruiken om mee te filmen. Tenslotte is er nog een anti-trilfunctie op sommige modellen die hetzelfde werkt als beeldstabilisatie. Het zorgt ervoor dat je foto’s scherp blijven, zelfs bij een onverwachte beweging.

Nieuw of tweedehands

Je kunt erover denken om tweedehands een onderwatercamera te kopen. Het grote voordeel hiervan is dat je veel minder geld zult moeten betalen. Het nadeel is dat je het risico loopt om een product te kopen die niet optimaal werkt of die beschadigd is.

Met een nieuw product loop je dit risico niet maar je zult natuurlijk wel meer geld moeten betalen. Toch zijn er manieren waarop je interessante aanbiedingen kunt vinden, daarmee bedoelen we producten van topkwaliteit voor een goedkopere prijs.

De meeste producten worden online aan een lagere prijs verkocht, reken daar nog de verzendkosten bij en als de prijs nog altijd lager ligt dan kun je wel spreken van een koopje. Je kunt dus best beginnen met het vergelijken van verschillende modellen op verscheidene websites en het is ook een goede aanbeveling om de reviews van andere kopers te lezen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES