5 Beste Oximeters Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Oximeters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een degelijke oximeter is het handig om in een mum van tijd het zuurstofgehalte in het bloed te weten te komen en te controleren. Uiteraard willen we je niet aanraden van het eerste het beste toestel aan te kopen. In onze koopgids proberen we een aantal handige richtlijnen en adviezen mee te geven. Zo kan de zoektocht naar de ideale oximeter meteen een pak makkelijker verlopen. Je kunt natuurlijk ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo zul je merken dat je onder andere met de RRJ Pulse Grijs alvast een goede aankoop doet. Het toestel maakt het mogelijk om niet alleen de zuurstofverzadiging maar ook de hartslag te meten. Dit is ook het geval met de Medisana PM 100 saturatiemeter die geleverd wordt inclusief 2 krachtige batterijen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Oximeters (Reviews) van 2024

 

Met een oximeter of saturatiemeter kun je het zuurstofgehalte in je bloed meten. De meeste oximeters beschikken ook over de mogelijkheid om je hartslag te meten. We hebben vijf topproducten vergeleken op basis van de prijs en de reviews van andere kopers. Deze producten worden hieronder besproken en je kunt zelf de beste oximeter eruit kiezen.

 

1. Merkloos RRJ Oximeter Hartslagmeter Saturatiemeter 

 

Met deze saturatiemeter van het merk RRJ kun je je hartslag en de zuurstofverzadiging meten. Het apparaat is makkelijk om te bedienen en beschikt over een helder display die de metingen duidelijk weergeeft.

Het toestel schakelt automatisch uit wanneer je het een tijdje niet gebruikt en het werkt op batterijen die niet meegeleverd worden. Het product heeft een compacte vorm waardoor het makkelijk is om mee te nemen op verplaatsing. Deze oximeter kan enkel geleverd worden in Nederland en niet in België.

De kopers zijn tevreden over het handige compacte formaat en schrijven dat het ook perfect werkt op de vingers van kinderen. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en beschikt over verschillende functies. Het product behoort tot de goedkope oximeters en de kwaliteit is top. Voor een van de kopers werkt het apparaat niet vlug genoeg.

 

Voordelen

Handig in gebruik: je kiest voor een handige en betrouwbare saturatiemeter waarmee het niet alleen mogelijk is om je hartritme te bekijken maar ook het percentage zuurstofverzadiging.

Comfort: de combinatie van het compacte formaat en het beperkte gewicht, maken dit apparaatje bijzonder handig om overal mee naartoe te nemen.

Materiaal: voor de behuizing van deze oximeter heeft men voornamelijk gekozen om te werken met kunststof.

Gebruiksgemak: het apparaatje wordt gekenmerkt door een eenvoudige One Touch bediening en een helder 1,1 inch OLED display. Verder zal hij automatisch uitschakelen indien hij enkele minuutjes niet wordt gebruikt.

 

Nadelen

Voeding: hij maakt gebruik van krachtige AA Alkaline batterijen die jammer genoeg niet worden meegeleverd op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Medisana PM 100 Saturatiemeter 6 verschillende weergavemogelijkheden + 2 batterijen

 

Met behulp van deze oximeter, ook wel saturatiemeter genoemd, van Medisana kun je op een eenvoudige en snelle manier de zuurstofverzadiging van het bloed én de hartslagfrequentie te weten komen. Voor de hartslag geniet je een bereik van 30 tot en met 235 slagen per minuut terwijl de frequentie van de zuurstofverzadiging tussen 70 en 100% ligt.

De oximeter is, met z’n maximale formaat van 5,8 x 3,4 x 3,5 cm, ook nog eens behoorlijk compact te noemen. Aangevuld met een beperkt gewicht van amper 53 gram, kun je hem makkelijk overal mee naartoe nemen. Hij maakt overigens gebruik van 2 krachtige 1,5 Volt AAA Alkaline batterijen die op het moment van aankoop gewoon worden meegeleverd. Kortom, deze oximeter is bij aankoop meteen klaar voor gebruik.

Verder is de oximeter voorzien van een duidelijk en helder digitaal display waarop niet alleen de batterijstatus maar ook de zuurstofverzadiging en hartslagfrequentie duidelijk worden weergegeven. Je hebt hierbij overigens de mogelijkheid om te kiezen tussen 6 verschillende weergavemogelijkheden en wel 10 mogelijkheden inzake de helderheid van het display. Ondanks het feit dat je het toestel niet met een applicatie kunt bedienen, reageren klanten duidelijk tevreden.

 

Voordelen

Voeding: het apparaat is eenvoudig en draadloos te gebruiken op basis van een stel krachtige Alkaline batterijen van 1,5 Volt (AAA). Deze worden overigens op het moment van aankoop gewoon meegeleverd.

Display: hij maakt gebruik van een helder en duidelijk leesbaar OLED display dat overigens 360 graden draaibaar blijkt. Je kunt de helderheid van het display aanpassen door te schakelen tussen de 10 beschikbare standen.

Verpakking: naast de batterijen en de saturatiemeter wordt uiteraard ook een gebruiksaanwijzing met duidelijke instructies meegeleverd.

 

Nadelen

Geen app: in tegenstelling tot sommige andere saturatiemeters, kun je dit exemplaar niet bedienen door middel van een bijbehorende applicatie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Topvital Saturatiemeter

 

Ook dit artikel is geschikt voor personen die op zoek zijn naar goedkope oximeters. De meter geeft informatie weer over de saturatie en over de hartslag en is voorzien van zes verschillende opties om deze informatie weer te geven. Het scherm kun je instellen op tien verschillende helderheden.

Dit apparaat is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en voor volwassenen. Op de meter zelf kun je zien wanneer je de batterij moet vervangen en om energie te besparen schakelt het apparaat zichzelf uit wanneer het een tijdje niet gebruikt wordt.

De koper van deze oximeter aanbieding vindt de kwaliteit van het product top. Deze gebruiker is ook tevreden over de prijs van het toestel en het heldere scherm. Het apparaat is eenvoudig om te gebruiken maar de meter is enkel leverbaar in Nederland.

 

Voordelen

Budgetvriendelijk: wil je liever niet teveel geld spenderen maar tegelijk wel zeker zijn van een kwalitatieve oximeter? Dan is dit product vast en zeker iets voor jou.

Handig in gebruik: je zult vaststellen dat de oximeter over enkele handige opties en functiemogelijkheden beschikt. Zo is er een energiemodus aanwezig alsook een automatische uitschakelingsfunctie.

Voeding: de oximeter werkt op basis van 2 AAA Alkaline batterijen die bovendien op het moment van aankoop worden meegeleverd.

Toebehoren: naast de batterijen en de oximeter zelf, worden ook een stevig beschermtasje en een handig draagkoord meegeleverd. In de gebruiksaanwijzing staat bovendien alle uitleg netjes geformuleerd.

 

Nadelen

Geen app: ben je van plan om deze oximeter aan te kopen, besef dan wel dat het geen smart toestelletje betreft en je hem niet kunt bedienen met behulp van een bijbehorende app.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Contec CMS50D1 Saturatiemeter Professioneel Beste Getest

 

In vergelijking met sommige andere saturatiemeters uit dit lijstje, zul je zien dat de prijs hier duidelijk goed meevalt wat hem een pak toegankelijker maakt voor het grote publiek. Deze oximeter, waarvan de behuizing overigens in verschillende kleuren beschikbaar blijkt, wordt jou aangeboden door Contec en wordt gekenmerkt door een compact en lichtgewicht design. Dit zorgt voor een groter draagcomfort en de mogelijkheid om de saturatiemeter eventueel mee te nemen op reis.

De oximeter maakt gebruik van maar liefst 2 afzonderlijke AAA batterijen die, in theorie, in staat zijn om een gebruiksduur van 32 uur te leveren, wat overeenkomt met ongeveer 2500 metingen. De metingen worden, bij voorkeur, steeds uitgevoerd op dezelfde vinger waarna de hartslagfrequentie en het zuurstofgehalte in je bloed worden nagekeken. Qua hartslag kan hierbij een meetbereik gegarandeerd worden van 30 tot 250 slagen per minuut en bij het zuurstofgehalte een bereik tussen 35 en 99%.

Deze unieke saturatiemeter blijkt eveneens voorzien van een 2-kleuren display waarop niet alleen de hartslagfrequentie en het zuurstofgehalte verschijnt maar ook de batterijstatus. Algemeen kunnen we stellen dat de meeste klanten tevreden zijn alhoewel sommige kopers toch wel twijfelen over de nauwkeurigheid.

 

Voordelen

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het aangename en betaalbare prijskaartje.

Gebruiksgemak: de oximeter is makkelijk en pijnloos in gebruik. Je hoeft de clip enkel op je vinger te plaatsen waarna de hoeveelheid zuurstof in het bloed wordt gemeten alsook de hartslagfrequentie.

Display: je zult zien dat de oximeter over een duidelijk en helder leesbaar display beschikt dat overigens kan roteren. Dit maakt dat je het scherm zowel verticaal alsook horizontaal kunt gaan instellen.

 

Nadelen

Alleen Nederland: ben je van plan om deze oximeter aan te kopen dan is het belangrijk om te beseffen dat hij enkel en alleen in Nederland wordt geleverd. Dat kan nadelig zijn voor de Belgen die mogelijks interesse hebben in het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Beurer PO40 Pulseoximeter Hartslagmeter Medisch product

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke saturatiemeter van het bekende huismerk Beurer. Een blik op de online reviews toont meteen de populariteit van dit toestelletje aan en laat zien dat klanten het belonen met een mooie eindscore van 4,7 sterren.

Het apparaatje blijkt amper 57 mm breed, 35 mm diep en ongeveer 30 mm hoog en wordt aangevuld met een gewicht van amper 154 gram. Dit maakt de oximeter makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Hij maakt overigens gebruik van een krachtige AAA Lithium batterij waarvan er bij aankoop 2 stuks worden meegeleverd. Daarnaast omvat de verpakking ook een riemtas, een polsriem en een gebruiksaanwijzing met instructies.

De werking is behoorlijk gelijklopend aan heel wat andere oximeters en steunt op het principe van de vingermeting. Door het apparaatje op je vinger te klikken, wordt niet alleen de hartslagfrequentie maar ook het zuurstofgehalte gemeten. Indien de meting niet goed verloopt, dan krijg je hiervan een melding op het display. In het andere geval zal het apparaat zich vrijwel automatisch gaan uitschakelen.

 

Voordelen

Comfort: de compactheid van dit apparaatje in combinatie met het beperkte gewicht, maken het bijzonder handzaam.

Display: op het display wordt duidelijk de hartslagfrequentie alsook de gehalte van het zuurstof in je bloed aangeduid. Indien de meting om 1 of andere reden niet goed verloopt, dan krijg je hiervan een melding.

Voeding: hij werkt door middel van 2 krachtige AAA 1,5 Volt batterijen die je er op het moment van aankoop gewoon bij krijgt.

 

Nadelen

Prijzig: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens het addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Oximeters koopgids

 

Voor onder meer dokters is het belangrijk om het zuurstofgehalte in het bloed te meten. Dit is mogelijk door één van de beste oximeters te gebruiken. Uiteraard bestaan er vandaag de dag verschillende modellen waardoor het niet altijd gemakkelijk is om een correcte keuze te maken. Het is dan ook een aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten te vergelijken. Je kunt hierbij rekening houden met het gebruiksgemak, de prijs en de opties ervan.

 

 

Wat is een oximeter

Alvorens je op zoek gaat naar een oximeter is het belangrijk dat je weet waarvoor het dient. Een oximeter is door veel mensen ook wel gekend onder de naam van saturatiemeter. Het zijn twee namen die naar één en hetzelfde apparaat verwijzen. Met een oximeter is het dus mogelijk om het zuurstofgehalte in je bloed te weten te komen. Heel veel van deze saturatiemeters zijn daarnaast ook nog in staat om je hartslag te meten.

In vele gevallen is een saturatiemeter of een oximeter een heel erg klein en compact toestelletje. Dit maakt het dus ook enorm handig om te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen. De meeste van deze modellen zijn ontworpen in een soort van “knijpervorm”. Dit wil dus zeggen dat je deze toestellen heel erg snel en vooral eenvoudig op je vinger kunt plaatsen. Op die manier kan de oximeter in een mum van tijd het zuurstofpercentage in je bloed gaan meten en controleren. Daarnaast wordt ook vaak de hartslag gemeten bij de meeste saturatiemeters.

Uiteraard zijn er heel veel verschillende modellen op de markt. Er zijn dus de goedkope oximeters maar je hebt ook de iets duurdere toestellen. Dit zijn vaak de iets luxueuzere versies die nog net iets meer mogelijkheden hebben. Denk maar aan de mogelijkheid om de gegevens door te sturen naar een computer. Op die manier kunnen er nog meer en vooral uitgebreide analyses gemaakt worden. Er bestaan ook toestellen die het mogelijk maken om een 24-uurs saturatiemeting te doen of een meting te doen terwijl je slaapt.

 

Gebruiksgemak

Bij een gezond persoon bedraagt het zuurstofpercentage meestal rond de 95%. In sommige gevallen kan dat zelfs nog iets hoger zijn. Dit lijkt hoog maar zijn volledig normale waarden. Wanneer dokters een meting doen en merken dat het zuurstofpercentage slechts 90% of zelfs nog minder is, dan is dit vaak al een alarmerende situatie. Uiteraard moet je dit ook allemaal in de context zien. Er zijn namelijk personen die last kunnen hebben van één of andere longziekte. In dat geval is een lagere zuurstofwaarde dus wel te verklaren.

Zoals reeds aangegeven zijn oximeters vaak heel compacte toestellen die het zuurstofgehalte in je bloed gaan controleren en in vele gevallen ook de hartslag. In de meeste gevallen wordt een oximeter gebruikt door mensen die last hebben van de longen en hartpatiënten. Toch is het ook aan te raden om te gebruiken als je beslist om te stoppen met roken. Het wordt ook heel vaak gebruikt in de sportwereld om het zuurstofpercentage te kunnen controleren en prestaties te verbeteren.

Een oximeter of saturatiemeter werkt eigenlijk vooral op basis van fotometrie. Dit wil dus gewoon zeggen dat er een grote hoeveelheid infrarood licht door je vinger zal worden gestuurd. De kleinste slagaders zullen dan vervolgens een deeltje van dit licht gaan absorberen. Het zuurstofpercentage wordt dan uiteindelijk berekend door rekening te houden met het hemoglobine. Dit is een stof die aan de zuurstof gekoppeld is.

 

 

Kostenplaatje en de mogelijkheden

Net zoals er verschillende oximeters bestaan, is het niet te verwonderen dat er ook wel verschillende prijscategorieën waar te nemen zijn. De meeste oximeters zijn in staat om naast het zuurstofpercentage ook je hartslag te meten en dus te controleren. Toch bestaan er apparaten die nog net dat tikkeltje meer kunnen en bijvoorbeeld in staat zijn om alle data door te sturen naar een extern apparaat. Door deze gegevens bijvoorbeeld naar je laptop te sturen, kun je nog meer analyses uitvoeren die nog net iets uitgebreider zijn. Het zal niet verwonderen dat deze modellen iets duurder zijn.

Kijk ook naar een oximeter die volledig automatisch uitschakelt na gebruik. De meeste oximeters werken op batterijen. Het is dan ook een goed idee om te kijken of de batterijen worden meegeleverd in de prijs. Dit is namelijk niet altijd het geval. Bij sommige apparaten moet je de batterijen er achteraf zelf nog bijkopen. Als je vaak gaat sporten en trainen is het aangewezen om een compacte oximeter te kopen die relatief weinig weegt.

Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Bekijk eventueel de reviews van kopers eens om meer informatie te krijgen over bepaalde aanbiedingen. Soms worden daar nog meer tips en advies gegeven die jou verder kunnen helpen. Houd ook zeker de promoties in de gaten en misschien kun je zo wel een oximeter aanbieding vinden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES