5 Beste Personenweegschalen Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Personenweegschalen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een personenweegschaal kun jij er achter komen hoeveel je weegt en of je eventueel bent afgevallen of verdikt bent. Toch is het belangrijk om meteen een degelijk apparaat aan te kopen. Dit is vandaag de dag niet altijd eenvoudig door het ruime assortiment aan personenweegschalen. Wij je alvast garanderen dat je met de Brabantia 483127 vast en zeker een topproduct in huis haalt. Dat wordt trouwens ook bevestigd door de meeste kopers. Het is een zeer nauwkeurige digitale weegschaal. Het grondige onderzoek heeft ons ook geleerd dat de Medisana PSD personenweegschaal helemaal niet moet onderdoen. Het toestel beschikt over een vermogen dat maximaal rond de 150 kg ligt en geeft een aanduiding per 500 gram.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Personenweegschalen (Reviews) van 2024

 

Niet alleen de precisie weegschalen blijken erg in trek, ook de personenweegschalen winnen aan populariteit. Vooral als je iemand bent die bewust eet, leeft en beweegt of als jij graag zou willen afvallen. Het is dan zeker handig om een personenweegschaal in huis te hebben, zodat je van tijd tot tijd je lichaamsgewicht kunt meten. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste personenweegschaal.

 

1. Brabantia Personenweegschaal

 

Als je op zoek bent naar een degelijke personenweegschaal die bovendien ook nog eens betaalbaar is dan hoef je zeker dit product even te bekijken. De weegschaal behoort toe aan het bekende merk Brabantia en lijkt wel een koopje te zijn in vergelijking met sommige andere personenweegschalen.

Het toestel heeft een mooie witte kleur en past daardoor in vrijwel om het even welk interieur. Het is een digitale personenweegschaal dat voorzien is van een duidelijk afleesbaar display. Bovendien zal dit display in het donker ook oplichten zodat je de gegevens nog duidelijk kunt aflezen. Dit product werkt op basis van krachtige Lithium batterijen die je er bij de aankoop gewoon bij krijgt.

De antislipvoetjes zorgen voor iets meer grip en stabiliteit en bovendien is de weegschaal afgewerkt met veiligheidsglas en dus ook heel erg veilig. Je kunt de weegschaal maximaal gaan belasten met ruim 180 kg. Kortom het is echt een sterk product dat door zowat alle gebruikers aangeraden wordt.

Tegenwoordig bestaan er al verschillende soorten personenweegschalen. Het is daarom niet altijd makkelijk een goede keuze te maken. Wij willen jou alvast even helpen door je wat meer te vertellen over de voordelen en de nadelen van dit apparaat. Het product is afkomstig van het bekende merk Brabantia en heeft een moderne witte kleur.

 

Voordelen

Draagkracht: met dit product haal je een digitale personenweegschaal in huis die je maximaal kunt belasten met maar liefst 180 kg.

Voeding: de personenweegschaal werkt op basis van 2 krachtige Lithium batterijen. Deze krijg je meegeleverd bij de aankoop van de personenweegschaal.

Gebruiksgemak: de personenweegschaal is voorzien van een display dat je heel duidelijk kunt aflezen en verlicht wordt in het donker. Bovendien kun je er zeker van zijn dat de weegschaal een zo nauwkeurig mogelijk resultaat weergeeft.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts één enkele gebruiker is minder tevreden over de kwaliteit van deze personenweegschaal. De andere kopers gaan daar echter niet mee akkoord.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Medisana PSD Analoge Personenweegschaal

 

De Medisana PSD is een analoge personenweegschaal waarmee jij je gewicht nauwkeurig kunt wegen. Dit product heeft een maximaal vermogen van 150 kg dat je erop kunt wegen. De aanduiding wordt per 500 gram aangegeven. Een voordeel is dat je geen batterijen nodig hebt voor dit product, want het weegt mechanisch.

Handig is dat het een antislip rubber vlak heeft, waardoor het ook veilig in gebruik is. Hierdoor is dit product ook opvallend en gemakkelijk te vinden. Je kunt dit product gemakkelijk opbergen in de kast en onder het bed.

Bijna alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig om te gebruiken. De prijs van dit product is ook goed. Enkele kopers vinden dat dit product een matige kwaliteit heeft, omdat het kwetsbaar is en dat het lastig in gebruik is. De weergave van het gewicht wijkt soms af.

Wil je toch liever niet al te veel geld spenderen aan een degelijke personenweegschaal? Of heb je gewoon een iets beperkter budget? Dan hoef je zeker dit apparaat van Medisana eens te bekijken. De voordelige prijs zorgt ervoor dat jij vanaf nu je gewicht toch in de gaten zult kunnen houden. Op die manier kun jij zonder problemen verdergaan met die gezonde levensstijl.

 

Voordelen

Prijskaartje: in vergelijking met de andere 4 producten die we in onze top 5 hebben opgenomen, beschikt deze personenweegschaal wel degelijk over de laagste prijs.

Vermogen: deze weegschaal kun je maximaal tot 150 kg belasten. Bovendien wordt de aanduiding van het gewicht telkens per 500 gram gegeven.

Handig in gebruik: doordat de weegschaal mechanische wegingen uitvoert, heb je er helemaal geen batterijen voor nodig.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: niet iedereen is overtuigd van de voordelen ervan. Volgens sommige kopers wijkt de weergave van je gewicht soms lichtjes af.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Inventum PW720BG Personenweegschaal

 

Met de Inventum PW720BG personenweegschaal kun je tot een maximaal gewicht van 150 kg wegen. Het heeft een ingebouwde Body fat Index functie, waarbij dit product het vocht-, vet- en spiermassapercentage van het lichaam weergeeft in 0,1%.

Het weegplateau is gemaakt van gehard glas en met de zilverkleurige behuizing, ziet dit product er modern en elegant uit. Het heeft een LCD display dat verlicht is met een blauw licht. Dat maakt het ook gemakkelijk om het in de avond af te lezen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een personenweegschaal aanbieding. De meeste kopers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik.

Voor sommige kopers heeft dit product een matige kwaliteit en is het kwetsbaar. Daarnaast is het lastig in gebruik. De batterijen raken snel leeg en het is niet altijd nauwkeurig.

Wanneer je op zoek gaat naar een voor jou ideale personenweegschaal dan zul je heel wat modellen ontdekken van het merk Inventum. Het zal dus niet verbazen dat ook dit toestel wel eens bij de populairste personenweegschalen zou kunnen behoren. Bovendien beschouwen heel wat klanten Inventum ook als veruit het beste merk.

 

Voordelen

Body fat Index: dankzij de Body fat Index functie wordt er naast je gewicht ook gekeken naar het vochtgehalte en het vetgehalte. Ook het spiermassapercentage wordt duidelijk weergegeven.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een digitaal display dat is uitgerust met een blauw licht. Zo kun jij het apparaat ook ’s avonds gebruiken.

 

Nadelen

Batterijen: een aantal kopers ergeren zich hoofdzakelijk aan het feit dat de batterijen vrij snel leeg zijn. Bovendien is de weging niet altijd even nauwkeurig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Soehnle Melody 2.0 Glas Personenweegschaal

 

De Soehnle Melody 2.0 Glas is een prachtig vormgegeven elektrische weegschaal en is een ideaal product voor elk huishouden. Het heeft een weeggradatie van 100 gram en het maximaal gewicht dat je ermee kunt wegen is 150 kg.

Dit product kan dus door eenieder gebruikt worden, want het geeft het gewicht nauwkeurig aan. Het heeft een memory functie voor 1 persoon, maar heeft geen smart functie. Voor het gemak komt dit product samen met een handleiding.

Een groot deel van de kopers geeft positief advies over dit product, want ze zijn er blij mee. Het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Daarnaast is de prijs van dit product ook redelijk.

Het is een goede weegschaal, dat eenvoudig in gebruik is. Voor sommige kopers is dit product lastig in gebruik en voldoet het niet aan de verwachtingen.

Met deze personenweegschaal van Soehnle haal je niet alleen een kwaliteitsvol product in huis, maar ook nog eens een apparaat dat er heel modern en stijlvol uitziet. Het is volledig gemaakt van glas en is geschikt voor 1 persoon. Het gewicht wordt meteen weergegeven op het digitale display van de personenweegschaal.

 

Voordelen

Vermogen: de weegschaal geeft het gewicht weer met een interval van 100 gram. Je kunt de personenweegschaal maximaal belasten met 150 kg.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat is voorzien van een memory functie voor één enkele persoon. Je krijgt er ook duidelijke instructies bij van hoe je het apparaat nu precies hoeft te gebruiken.

 

Nadelen

Kwetsbaar: het toestel is gemaakt uit glas en is daardoor bijzonder kwetsbaar. Zodra je het laat vallen, is er veel kans op dat het stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Garmin Index Smart Scale Personenweegschaal 

 

De Garmin Index is een slimme top weegschaal die een heleboel opties biedt aan de koper of gebruiker. Dit product kan maximaal door 16 personen gebruikt worden.

Het is een ideaal product voor mensen die kiezen voor een gezonde en bewuste leefstijl, want deze weegschaal meet niet alleen het gewicht, maar ook de Body Mass Index, hoeveelheid lichaamsvet en spiermassa. Er is een mogelijkheid om dit apparaat aan te sluiten op Wifi of te verbinden via Bluetooth en ANT+. De batterij die samen met dit product komt, kan ongeveer 9 maanden gebruikt worden.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope personenweegschalen. Voor de kopers die dit product hebben aangeschaft, is dit product van goede kwaliteit en is het eenvoudig in gebruik.

Enkele kopers vinden dat dit product een te hoge prijs heeft en dat het niet accuraat genoeg is.

Voor deze personenweegschaal van Garmin zul je toch net iets meer budget nodig hebben. Het maakt nu eenmaal deel uit van de duurdere toestellen. Vaak is het zo dat je voor kwaliteit en design ook heel wat geld hoeft neer te tellen. En misschien is dat wel de reden waarom dit apparaat zo duur is. Het lijkt ons dan ook een goed idee om de voor- en nadelen van deze personenweegschaal eens onder de loep te nemen.

 

Voordelen

Gebruiksvriendelijk: dit product kun je maximaal door maar liefst 16 personen laten gebruiken.

Efficiënt: met dit apparaat kun je niet enkel en alleen je gewicht te weten komen, maar kun je ook je hoeveelheid lichaamsvet en zelfs de spiermassa gaan berekenen.

Batterij: bij de aankoop van dit product krijg je er meteen de batterij bij. Deze kun je tot wel 9 maanden gebruiken.

 

Nadelen

Prijskaartje: het is een vrij duur product. Sommige kopers vinden dat de prijs toch net iets lager had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Personenweegschalen koopgids

 

Als je wilt weten hoe zwaar je weegt om na te gaan als je een ideaal gewicht hebt of als je moet afvallen, dan heb je zeker een personenweegschaal nodig. Je kunt op aanbeveling de beste personenweegschalen met elkaar vergelijken en met wat doorzetting kun je een personenweegschaal aanbieding in je bezit krijgen.

 

 

De zuinigheid

Personenweegschalen  zijn er in diverse aanbiedingen en ze hebben allemaal een eigen mate aan zuinigheid. Sommige weegschalen beschikken over knoppen en schakelaars om het product aan- en uit te schakelen. De zuinigheid van deze weegschalen is hierdoor grotendeels afhankelijk van jou om dit apparaat na gebruik weer uit te schakelen.

Het is bijna vanzelfsprekend bij zulke personenweegschalen dat je vaker de accu’s zal moeten verwisselen. Niet alle weegschalen die batterijen als voeding gebruiken zijn even zuinig, maar het hangt ook af van andere factoren. De zuinigheid hangt niet alleen van de samenstelling van de weegschaal af, maar vooral van hoe je het onderhoudt en bewaart. Er zijn naast deze modellen ook personenweegschalen die helemaal geen batterijen gebruiken. Deze producten werken mechanisch en zijn grotendeels afhankelijk van een veer die ontspant en uitrekt.

Deze weegschalen moesten in het verleden geijkt worden, waardoor men het niet zo accuraat vindt. Maar er zijn zeker wel goede personenweegschalen te vinden die net zo accuraat zijn als elektrische weegschalen.

Doordat deze weegschalen steviger zijn en ook geen batterijen gebruiken, zijn ze vergeleken met elektrische weegschalen wel wat zuiniger. Naast een personenweegschaal aanbieding kun je zeker ook verwachten dat je niet goedkope personenweegschalen zult aantreffen die heel zuinig kunnen zijn of juist niet.

 

Het weegvermogen

Elke personenweegschaal heeft weer een andere uitstraling of vormgeving. Een mooie weegschaal is altijd meegenomen, maar de belangrijkste factor blijft toch wat het weegvermogen van een personenweegschaal is. Het weegvermogen kan steeds gaan verschillen bij elke personenweegschaal.

In de meeste gevallen hebben de weegschalen die geschikt zijn om het gewicht van mensen te meten een bereik van 0 tot en met 150 kg. Er zijn ook vele andere weegschalen die veel meer weegvermogen hebben. Er zijn ook zwaardere mensen die hun gewicht moeilijk zouden kunnen bijhouden als alle personenweegschalen zich zouden beperken tot een bepaald gewicht.

Het weegvermogen wordt ook in andere massa-eenheden weergegeven, omdat elk land andere eenheden gebruikt. De weegschalen die een weegvermogen van 150 kg bereiken zijn digitale weegschalen en die kunnen veel meer gewicht verdragen.

Vele moderne ontwerpen die batterijen gebruiken werken met sensoren. Als je op de personenweegschaal drukt, schakelt het apparaat gelijk aan en het schakelt na een tijdje zelf uit als er geen gewicht erop rust.

 

Hoe veilig is het?

Veiligheid staat in alles centraal ook in het comfort van jouw woning. Daarom is er tijdens het productieproces van de meeste weegschalen ook rekening gehouden dat het product zo veilig als mogelijk is. Voor wat betreft de mechanische personenweegschalen, die zijn vaak genoeg heel veilig.

Deze zijn gemaakt van ijzer en ze zijn voorzien van een rubberen weegplatform. De moderne weegschalen zijn digitale personenweegschalen. Deze producten kunnen gefronste wenkbrauwen veroorzaken, omdat ze een weegplatform hebben dat gemaakt is van hard glas. Voor iedereen die nog nooit gebruik gemaakt heeft van dit product is het goed om te weten dat het glas heel veilig is om op te staan.

Vele moderne personenweegschalen beschikken over een weegplatform gemaakt van gehard veiligheidsglas. Dit oppervlak is zorgvuldig vervaardigd om het aanbevolen gewicht aan te kunnen. Het platform van rubber is ook waterbestendig, waardoor je gemakkelijk na een fris bad gelijk op de weegschaal kunt stappen. Ook heeft de weegschaal die van glas gemaakt is een antislip oppervlak om uitglijden te voorkomen.

 

 

Wat kan het meer doen

Personenweegschalen komen net als Smartphones steeds met nieuwe snufjes. Sommige personenweegschalen hebben naast de basismogelijkheid om te wegen ook andere mogelijkheden zoals smart-functies. Het gaat hier namelijk om digitale personenweegschalen, want analoge weegschalen bieden geen extra mogelijkheden dan het wegen van het gewicht. Dankzij de technologische ontwikkelingen van de laatste tijden kun je veel meer bereiken met een personenweegschaal dan 50 jaar terug.

Je kunt bepaalde weegschalen verbinden aan Wifi en Bluetooth. En het biedt door de geheugenfunctie ook de mogelijkheid om informatie op te slaan van vele gebruikers. Je kunt je gezondheid goed in de gaten houden, omdat deze moderne personenweegschalen je Body Mass Index meten. Ook kunnen deze weegschalen naast het gewicht de spiermassa, het lichaamsvet, het vochtgehalte en ook de botmassa aangeven.

Na deze analyse kan de weegschaal jou accuraat aangeven wat de gesteldheid is van je lichaam. Er komen ook meetfuncties voor die een specifieke beoefende tak van sport monitoren en je vorderingen bijhouden. Er zijn natuurlijk speciale applicaties die je kunt gebruiken om deze weegschalen ten volle te kunnen benutten. De extra applicaties kunnen heel specifiek uitmaken als het gewichtstoename te maken heeft met meer vet- of spiermassa.

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Tefal PP1200 Premio

 

Met de Tefal PP1200 Premio kun je elke keer nauwkeurig jouw gewicht meten. Dit product heeft een extra dun design, waardoor je het met gemak kunt dragen of opbergen.

Het is een praktische personenweegschaal die een glazen weegplateau heeft. Het gewicht wordt voor het gemak digitaal weergegeven op een LCD display. Het werkt op batterijen en schakelt na gebruik automatisch uit, op zo een manier bespaar je ook op batterijen. Het maximaal weegvermogen van dit product is 160 kg.

Het overgrootste deel van de kopers is blij met dit product, want het is eenvoudig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Het is een voordelige koop, want het heeft een redelijke prijs en het geeft wel consequent hetzelfde gewicht aan.

Een nadeel is dat het geen verlicht display heeft, zodat het gemakkelijker af te lezen is en de meting duurt soms wat lang.

Het kan voor sommige mensen belangrijk zijn, dat ze hun gewicht regelmatig kunnen controleren. Met deze personenweegschaal van Tefal is dit ook helemaal mogelijk. Bovendien kunnen we uit de vele overwegend positieve reacties opmaken dat dit misschien wel eens het populairste toestel zou kunnen zijn.

[proscons id=”162″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES