Beste plooifiets

Laatste update: 21.05.24

 

Plooifietsen test van 2024

 

Indien je in de stad woont dan kan een plooifiets wel een handig vervoermiddel zijn. In het stadscentrum is er vaak heel wat verkeer. En ook het openbaar vervoer is niet altijd even stipt of handig. Met een plooifiets bespaar je niet alleen heel wat ruimte maar je kunt gewoon op een makkelijke en snelle manier op je bestemming raken. Zo zou je bijvoorbeeld even een kijkje kunnen nemen naar de Belgocycle plooifiets. De fiets is makkelijk in gebruik en weegt ook bijzonder licht dankzij het frame uit aluminium. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de Dahon Curve i3 16 plooifiets. Indien je op zoek bent naar een bijzonder kleine en dus compacte plooifiets dan is dit model precies waar je naar op zoek bent.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Plooifiets Reviews – Top 3

 

 

Als jij een grote afstand moet afleggen naar het werk, dan kun je dat ook met een plooifiets doen in combinatie met het openbaar vervoer of een auto. Op zo een manier bespaar jij toch aan meer vervoerskosten. Bovendien is fietsen ook goed voor jouw gezondheid. Wacht dus niet langer om de beste plooifiets voor jezelf te kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Belgocycle

 

Met de Belgocycle plooifiets kan jij je sneller door het verkeer manoeuvreren en ben je sneller op de plaats van je bestemming. Dit product is erg handig om te gebruiken. Een plooifiets is een fiets waarbij je het frame kunt inklappen of opvouwen. Op zo een manier is het geen probleem meer om de trein of metro te pakken als je moet gaan werken. Je kunt gewoon naar het station fietsen en je fiets eenvoudig inklappen.

Dit product heeft een T7 aluminium frame. Het betekent dat het een frame heeft dat licht van gewicht is, dus het is gemakkelijk om het te dragen. Aan de voorkant heeft dit product een sterke elektrische Bafang 8fun motor. Dit product werkt op een slimme batterij 486 Wh capaciteit & BMS. De CST banden zijn van goede kwaliteit en ze hebben een anti lek laag. Je hebt de keuze uit 7 verschillende versnellingen bij dit product. Dus je bepaalt zelf hoe hard jij wilt rijden. Dit product is in het bijzonder ideaal voor studenten of voor personen die ervan houden om in de middag te fietsen. Je kunt de fiets gewoon in je auto plaatsen en naar een rustige plek rijden, waar jij graag kan gaan fietsen.

Jammer genoeg heeft nog niemand een ervaring gedeeld over dit product. Heb jij deze plooifiets gekocht of ben jij van plan om eentje aan te schaffen, dan kun jij de eerste persoon zijn die een review plaatst ervoor.

Het is niet altijd eenvoudig om op zoek te gaan naar de beste plooifiets. Daarom willen wij jou ook zoveel mogelijk proberen helpen. Deze Belgocycle plooifiets zou eventueel wel eens één van de populairste toestellen uit deze lijst kunnen zijn. Daarvoor is het natuurlijk wel gemakkelijk indien je de voordelen en de nadelen van het product kent. Hieronder kun je alvast een kijkje nemen naar de specifieke kenmerken van deze plooifiets.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het is een bijzonder handig toestel dat je de mogelijkheid biedt om snel op het werk of op school te raken. Doordat je de fiets ook gemakkelijk en snel kunt inklappen, is het eenvoudiger om deze op te bergen of bijvoorbeeld mee te pakken op de trein.

Frame: het frame van deze plooifiets bestaat uit T7 aluminium. Dit is niet alleen stevig maar weegt ook behoorlijk weinig. Dit maakt het net zo handig om de plooifiets overal mee naartoe te nemen.

Voeding: de plooifiets functioneert op basis van een bijzonder intelligente batterij met een capaciteit van 486 Wh.

Handig in gebruik: verder kun je rekenen op heel stevige en duurzame CST banden die voorzien zijn van een anti lek laag. Daarnaast kun je kiezen uit meerdere versnellingen.

 

Nadelen:

Geen online reviews: momenteel stellen we vast dat er nog geen online reviews bij dit product zijn geplaatst. Het is mogelijk dat het eventueel om een vrij recente plooifiets gaat.

Geen gebruikerservaring: doordat er nog geen beoordelingen zijn geplaatst, kunnen wij jou jammer genoeg geen verder advies geven over de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dahon Curve i3 16

 

De Dahon Curve i3 16 plooifiets heeft een zeer compact design en behoort tot de kleinste modellen van dit merk. Dit product is ideaal om te gebruiken als je een korte afstand moet afleggen. Denk daarbij maar aan het werk dat niet zo ver van huis ligt, maar waarbij je wel de metro moet pakken. Het is ook handig voor personen die geen aparte kelder hebben en de fiets gewoon in huis moeten opbergen.

Doordat je het compact kunt opvouwen, heb je nu genoeg ruimte om de fiets in huis op te bergen. Als je op een leuke vakantie naar een andere stad gaat, dan kun je de fiets gewoon gemakkelijk opvouwen en in de auto meenemen. Dit product is klein gebouwd, maar heeft toch 3 versnellingen waaruit je kunt kiezen. Het is licht van gewicht, waardoor je het gemakkelijk kunt dragen en overal kunt meenemen. Het is voorzien van extra brede banden die stevig en duurzaam zijn. Het maximaal gewicht waarmee je deze fiets kunt belasten is 100 kg.

Dit product kan je, gezien de prijs, niet rekenen tot de goedkope plooifietsen. Toch is er een persoon die een positieve beoordeling heeft gegeven voor dit product en er blij mee is. Voor deze gebruiker is dit product van goede kwaliteit en is het een sterke fiets. Het is handig om te gebruiken. De prijs is wel aan de hoge kant, maar dit product is iedere cent wel waard.

Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om te opteren voor de Dahon Curve i3 16 plooifiets. In vergelijking met de andere fietsen uit deze selectie, zul je merken dat dit product tot de kleinste plooifietsen behoort. Doordat het zo compact is, kun je het overal gemakkelijk mee naartoe nemen en achteraf ook weer gemakkelijk ergens opbergen. Het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar de positieve en negatieve eigenschappen die kenmerkend zijn voor deze plooifiets.

 

Voordelen:

Formaat: het is misschien niet meteen één van de grootste plooifietsen maar dit heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Je kunt de fiets gemakkelijker ergens opbergen en deze ergens mee naartoe nemen.

Draaggewicht: ondanks het compacte formaat kun je deze plooifiets toch wel belasten met een gewicht van ruim 100 kg.

Handig in gebruik: het toestel mag dan wel vrij klein zijn, toch kun je kiezen uit maar liefst 3 verschillende versnelling. Daarnaast helpt het ook wel dat het frame vrij weinig weegt. Dit is iets comfortabeler wanneer je de fiets eventjes hoeft te dragen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is niet meteen het toestel met de laagste prijs. Je zult deze plooifiets dan ook niet zo gauw in de categorie van de goedkope fietsen hoeven te gaan zoeken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dahon SUV D6

 

Met de Dahon SUV D6 plooifiets kun je zelf zorgen voor je eigen vervoer. Met dit product ben je niet meer geheel afhankelijk van openbaar vervoer en heel erg handig is dat je het kunt opklappen. Op zo een manier kun je het ook meenemen in de auto van een collega of vriendin. Het is ook een ideaal product dat je in combinatie met openbaar vervoer kunt gebruiken, als je een grote afstand hebt tussen de plaats van bestemming en de metro. Vouw jouw plooifiets dan simpel op en neem het mee in het openbaar vervoer.

Nadat je uit de trein of metro bent gestapt, kun je dan weer gewoon verder fietsen. Als je thuis bent, dan kun je dit product weer eenvoudig en compact inklappen. Je hebt dus helemaal niet veel plek nodig om het op te bergen. Het gewicht waarmee je dit product maximaal mag belasten is 105 kg. De velgen hebben een formaat van 20 inch. Het frame is licht van gewicht, dus dit product is gemakkelijk te verplaatsen of op te tillen. Het heeft 6 versnellingen waaruit je kunt kiezen.

Een plooifiets aanbieding is iets dat graag iedereen, die behoefte heeft aan een fiets, wel wilt. Dit product zou dan wel onder zo een aanbieding vallen. Het heeft een voordelige prijs, maar heeft toch nog geen reviews gehad. Omdat er geen ervaring van een gebruiker is gedeeld, is het voor nu nog moeilijk om een advies te geven over dit product.

Net zoals de voorgaande plooifiets merken we op dat ook dit model afkomstig is van het bekende merk Dahon. Daardoor durven we vermoeden dat Dahon misschien voor sommige gebruikers ook wel beschouwd zal worden als veruit het beste merk. Toch is het altijd handig om eerst even op zoek te gaan naar wat nu de voor- en nadelen zijn van deze plooifiets. Op die manier weet je of een bepaald product echt iets voor jou is of juist niet.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het is een bijzonder handig toestel aangezien je het gewoon kunt inklappen wanneer je maar wilt. Zo kun je bijvoorbeeld een stukje fietsen om vervolgens de metro of de trein te pakken.

Draagkracht: dit model is voorzien van een bijzonder grote draagkracht en kun je dan ook gaan belasten met een maximaal gewicht van 105 kg.

Handig in gebruik: je zult merken dat je de mogelijkheid hebt om te kiezen uit maar liefst 6 verschillende versnellingen. Daarnaast is het frame gemaakt uit lichte materiaalsoorten die toch wel heel stevig zijn. De velgen van de plooifiets zijn ongeveer 20 inch.

 

Nadelen:

Momenteel is er nog maar één enkele online beoordelingen geplaatst. We merken duidelijk op dat de klant bijzonder tevreden is over de voordelen en de uitstekende kwaliteit van deze plooifiets. Dit maakt het voor ons behoorlijk moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele minpunten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Plooifietsen koopgids

 

Je zal de plooifietsen ook wel al hebben gezien op de bus of de trein of gewoon in de straten. Ben je ook op zoek naar een plooifiets voor jezelf dan kunnen wij jou wel een aantal tips meegeven zodat jij een keuze kunt maken uit de beste plooifietsen. Denk aan de verschillende modellen, de mogelijkheden en de opties, het materiaal en de prijsklasse.

Types

Tegenwoordig zijn er verschillende modellen op de markt gebracht. Als je op zoek bent naar een degelijke plooifiets dan is het belangrijk dat je weet waarvoor je de fiets wilt gebruiken. De verschillende modellen die vandaag op de markt gebracht zijn, verschillen vooral op basis van wielformaat, versnellingen, materiaal en nog veel meer.

Wanneer je de fiets wilt gebruiken voor korte afstanden bijvoorbeeld om naar het werk te fietsen of in combinatie met het openbaar vervoer dan kun je gaan naar een standaard model met iets kleinere wielen en maximaal drie versnellingen.

Wanneer het de bedoeling is om de fiets voor grotere tochten te gebruiken met dus langere afstanden dan is een wiel met een grotere diameter zeker een goede aanbeveling omdat deze ook iets comfortabeler is tijdens het fietsen. Denk daarbij ook aan de ondergrond. Een bergachtig terrein is niet helemaal hetzelfde als een stadscentrum en dit zal dus zorgen dat er een verschil is tussen de verschillende modellen plooifietsen.

 

Materiaal

We kunnen ook een onderscheid zien in de verschillende materialen die gebruikt worden. Er zijn plooifietsen die volledig gemaakt zijn uit staal. Zorg ervoor dat je gaat voor een stalen plooifiets die ook beschikt over een extra zinklaag. Staal heeft namelijk de eigenschap om te roesten en de zinklaag zorgt ervoor dat dit toch niet gebeurt.

Er is ook een ruim assortiment aan aluminium plooifietsen te vinden. Aluminium heeft de belangrijke eigenschap dat het veel minder zwaar weegt dan bijvoorbeeld staal waardoor je het gemakkelijker kunt optillen en dus kunt verplaatsen. De combinatie tussen aluminium en staal is ook een mogelijkheid. Hierbij is het frame gemaakt uit staal. Het stuur, het bagagerek en eventueel de velgen zijn gemaakt uit aluminium.

Tussen de iets recentere modellen vinden we nu ook plooifietsen terug die voor 100 procent gemaakt zijn uit titanium. Titanium is een materiaal dat veel lichter is dan bijvoorbeeld aluminium en nog veel steviger is dan staal. Bovendien kan titanium niet roesten.

 

Extra opties

Eenmaal je beslist hebt waarvoor je de plooifiets wilt aankopen dan heb je de mogelijkheid om er extra opties aan toe te voegen. Houd er wel rekening mee dat een plooifiets met veel extra opties niet tot de categorie van goedkope plooifietsen zal behoren.

De versnellingen kunnen variëren van 1 tot 8 en er zijn zelfs plooifietsen die beschikken over 12 versnellingen. Alles is afhankelijk van het doel waarmee jij de fiets aankoopt. Wanneer je de fiets gaat gebruiken voor in het verkeer in combinatie met het openbaar vervoer dan heb je geen 8 versnellingen en volstaat een plooifiets aanbieding met 3 versnellingen. Is de fiets bedoeld voor lange fietstochten of je maakt vaak bergritten dan is het aan te raden om voor 12 versnellingen te gaan omdat je dan toch net iets comfortabeler zit.

Ook de wielmaat speelt hierin een grote rol en kan variëren van 12 tot zelfs 20 inch. Hoe groter het wiel hoe meer comfort tijdens het rijden en dus ideaal voor lange afstanden en bergritten.

Ook een plooifiets kan voorzien zijn van een bagagerek. Sommige modellen hebben het bagagerek er standaard op zitten. Bij andere modellen moet je het nog apart gaan aankopen. Ook een gelzadel of plooifietsen met een elektrische motor zijn zeker en vast mogelijk.

Wanneer je een plooifiets aankoopt let er dan ook op dat het een model is met een aandrijfriem in plaats van een normale fietsketting omdat je deze dan niet meer hoeft te smeren en daardoor is het dus veel gemakkelijker in gebruik. Echter beschikken de meeste toestellen over een fietsketting.

Prijs

De prijs is afhankelijk van heel veel zaken zoals het model van je fiets en het materiaal maar ook de mogelijkheden en extra opties spelen een belangrijke rol. Daarnaast is het ook afhankelijk van het bedrag dat je bereid bent om aan de vouwfiets te spenderen.

Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk reviews van kopers die de vouwfiets gebruiken te lezen en op basis daarvan verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Houd ook rekening met eventuele promoties en misschien kom je wel een leuke plooifiets aanbieding tegen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES