Beste pols bloeddrukmeter

Laatste update: 19.07.24

 

Pols bloeddrukmeters test van 2024

 

Sommige mensen hebben vaak last van een hoge of juist een te lage bloeddruk. Om dit fenomeen in de gaten te houden, kan een pols bloeddrukmeter alvast een goede aanbeveling zijn. Toch is het geen goede oplossing om meteen de eerste de beste pols bloeddrukmeter aan te kopen. Sommige toestellen beschikken namelijk over iets meer opties en mogelijkheden in vergelijking met andere apparaten. Laten we alvast even de 3 best beoordeelde apparaten bekijken. Zo zal onder andere de Medisana HGN pols bloeddrukmeter alvast een schot in de roos blijken te zijn. Bovendien hoef je helemaal niet zoveel budget te voorzien. je kunt natuurlijk ook altijd nog opteren voor de Medisana BW300 Connect pols bloeddrukmeter. Het is een handig apparaat dat is afgewerkt met een duidelijk en voldoende groot afleesbaar display.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Pols bloeddrukmeter reviews – top 5

 

 

Hoewel de klassieke bloeddrukmeters je bloed meten via de bovenarm kun je nu ook makkelijk je bloeddruk meten via je pols. Neem een kijkje naar de verschillende producten die we opgezocht en bestudeerd hebben. Er zit zeker een apparaat tussen die je zou kunnen interesseren. Met deze informatie kun je makkelijker een keuze maken om de beste pols bloeddrukmeter te kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Medisana HGN

 

We steken van wal met de Medisana HGN die je kunt onderdelen bij de goedkope pols bloeddrukmeters. Het is een compact apparaat met een groot display die makkelijk af te lezen is. Je krijgt veel verschillende informatie voorgeschoteld zoals de datum, tijd, hartslag en de diastole en systole druk.

De bloeddrukmeting wordt weergegeven via een kleurenschaal, dit volgens de normen van de WHO, en het beschikt ook over een spraakfunctie. Het apparaat detecteert hartritmestoornissen en is geschikt voor 2 gebruikers die elk over 120 geheugenplaatsen beschikken.

De reviews over deze pols bloeddrukmeter aanbieding zijn positief. Voor bijna alle kopers is het toestel eenvoudig in gebruik en krijg je topkwaliteit voor een goedkope prijs. Het apparaat is functioneel, duurzaam en betrouwbaar.

Het is niet altijd makkelijk om een degelijke en betrouwbare pols bloeddrukmeter te vinden. Toch loont het de moeite om alvast dit apparaat eventjes grondig te bekijken. Het toestel is afkomstig van het bekende merk Medisana dat door sommige kopers ook wel als het beste merk wordt omschreven.

 

Voordelen

Kostprijs: het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch is het alvast een mooie en betaalbare aanbieding.

Formaat: je zult meteen kunnen vaststellen dat dit toestel vrij compact is. Daardoor is het handig om het veilig ergens op te bergen. Verder kun je het makkelijk overal mee naartoe nemen.

Display: deze pols bloeddrukmeter is voorzien van een bijzonder groot en duidelijk afleesbaar display. Daarop wordt niet alleen de hartslag en de polsdruk meegegeven maar ook de datum en de tijd.

 

Nadelen

Niet nauwkeurig: slechts een enkele koper is echter van mening dat de metingen van dit apparaat niet echt nauwkeurig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Medisana BW300 Connect

 

Met de Medisana BW300 Connect pols bloeddrukmeter kun je snel je bloeddruk meten. Het apparaat beschikt over een geheugen voor 180 metingen per persoon met een totaal van 2 personen. Het toestel berekent ook het gemiddelde van je laatste drie metingen.

Deze bloeddrukmeter is uitgerust met bluetooth zodat je het met de computer kunt verbinden om de metingen te analyseren. Dit kun je doen met de gratis app. Je ontvangt een melding in het geval van een onregelmatige hartslag dus het apparaat is ook veilig. Het toestel wordt geleverd met een opbergtasje, een handleiding en een USB kabel om het op te laden.

De gebruikers geven goed advies over de compacte vorm van het product. Het is zodanig dun dat je het makkelijk overal kunt meenemen. De kwaliteit van het apparaat is top en je kunt het voor een lange tijd gebruiken alvorens het terug op te laden. Voor enkele kopers is de prijs te duur.

Net zoals het vorige apparaat zul je merken dat ook deze pols bloeddrukmeter afkomstig is van het bekende merk Medisana. Daardoor durven we alvast vermoeden dat dit misschien wel eens één van de populairste merken zou kunnen zijn. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van het toestel.

 

Voordelen

Geheugen: het toestel is uitgerust met een bijzonder grote geheugencapaciteit. Zo kunnen de gegevens van maximaal 2 personen zonder problemen worden opgeslagen. En per persoon kunnen hierbij tot wel 180 metingen in het geheugen worden bewaard.

Handig in gebruik: daarnaast zul je merken dat het mogelijk is om het gemiddelde te gaan berekenen op basis van de 3 laatst uitgevoerde metingen.

Bluetooth: het apparaat is ook voorzien van een handige Bluetooth functie. Zo kun je zonder problemen het toestel eventueel met de smartphone of de computer gaan verbinden.

Accessoires: op het moment van de aankoop dan wordt er niet alleen een leuk opbergtasje meegeleverd maar ook een USB kabel en zelfs een duidelijke handleiding.

 

Nadelen

Prijskaartje: slechts een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de prijs van het product veel te hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Beurer BC58

 

Met dit apparaat maak je automatische metingen van je bloeddruk via de pols. Je kunt daarna de resultaten van het touchscreen beeldscherm aflezen. Het apparaat detecteert ook hartritmestoornissen en kan het gemiddelde berekenen van je resultaten.

Het toestel kan door twee verschillende personen gebruikt worden die elk over 60 geheugenplaatsen beschikken. Het scherm geeft ook de tijd en datum weer en het apparaat is uitgerust met een indicator die aangeeft wanneer je de batterij moet vervangen. Dit product is geschikt om te dragen rond polsen met een omtrek van 14 tot 19,5 cm.

De reviews over dit topproduct zijn grotendeels positief maar de kopers halen ook enkele minpunten aan. Het toestel is van goede kwaliteit en de metingen zijn correct en nauwkeurig. De handleiding is heel duidelijk maar de batterijen zijn wel nogal snel leeg.

Ook wanneer je kiest voor de pols bloeddrukmeter van het bekende merk Beurer mag je zeker zijn van een degelijk apparaat. Het is een handig apparaatje dat op een automatische wijze je bloeddruk zal meten op basis van je pols. Kortom het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar wat nu precies de voor- en nadelen ervan zijn.

 

Voordelen

Display: het toestel is voorzien van een duidelijk afleesbaar touchscreen display. Naast het feit dat je bloeddruk resultaten zullen worden meegedeeld, is het toestel ook in staat om eventuele hartritmestoornissen waar te nemen.

Opslagcapaciteit: het toestel biedt de mogelijkheid om de gegevens van 2 verschillende personen bij te houden. Per persoon kun je bovendien tot wel 60 metingen gaan uitvoeren.

Gebruiksgemak: het toestel is eenvoudig te gebruiken en zal bovendien ook informatie geven over de datum en de tijd.

 

Nadelen

Batterijen: volgens een kleine minderheid van de kopers zouden de batterijen van het toestel toch wel behoorlijk snel leeg zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Braun BBP2200

 

De Braun BBP2200 heeft een duidelijk beeldscherm om de resultaten van de meting af te lezen.

Het toestel is makkelijk te bedienen en je kunt het gebruiken om je bloeddruk en hartslag mee te meten. Het apparaat detecteert een onregelmatige hartslag.

Deze pols bloeddrukmeter beschikt over 90 geheugenplaatsen en werkt op batterijen. Het toestel beschikt niet over een functie om automatisch uit te schakelen. De meter wordt geleverd met een handleiding.

Dit product is momenteel nog door geen enkele koper beoordeeld geweest. Wegens een gebrek aan een review is het voor ons niet mogelijk om je een advies te geven over deze pols bloeddrukmeter aanbieding.

Zodra je verschillende pols bloeddrukmeters gaat bekijken dan zul je vast en zeker ook dit uitstekende toestel van het bekende merk Braun kunnen tegenkomen. Het toestel is onder andere uitgerust met een duidelijk afleesbaar display waarop je alle belangrijke informatie meteen kunt aflezen.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: je zult merken dat het toestel over maar liefst 90 afzonderlijke geheugenplaatsen beschikt.

Doeltreffendheid: het apparaat is niet alleen in staat om je bloeddruk te meten maar ook je hartslag. Wanneer er eventueel een onregelmatige hartslag wordt waargenomen dan wordt dit meteen vermeld.

Voeding: het toestel werkt volledig op een stel krachtige batterijen.

 

Nadelen

Geen review: jammer genoeg is er op dit moment nog helemaal geen online beoordelingen bij het toestel geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Omron RS8

 

De Omrom RS8 kwam eind 2013 op de markt en was op dat moment de meest geavanceerde pols bloeddrukmeter van Omrom. Dit toestel kan zich draadloos verbinden met je computer of smartphone via de meegeleverde NFC lezer. Zo kun je makkelijk gegevens overzetten naar je computer.

De Omron RS8 is uitgerust met manchetcontrole en kan gemiddelde metingen uitvoeren. Dankzij de bewegingsindicator weet je als je teveel bewogen hebt tijdens de meting. Het apparaat is door twee verschillende personen te gebruiken die elk over aparte geheugenplaatsen beschikken. Het toestel maakt metingen in 30 seconden en wordt geleverd met een gebruiksaanwijzing.

Wees de eerste persoon om een beoordeling te schrijven over dit product. Momenteel is er nog geen mening geplaatst en dit kan te maken hebben met de hogere prijs van dit toestel. Omdat er nog geen review werd gegeven kunnen wij ook geen advies formuleren over dit apparaat.

Tenslotte is er dan ook nog de Omron RS8 pols bloeddrukmeter. Alvorens je besluit om dit toestel aan te kopen dan kan het misschien wel even een goed idee zijn om de voor- en nadelen ervan te bekijken. Op die manier krijg je een beter idee van wat de mogelijkheden zijn van dit apparaat.

 

Voordelen

Draadloos: het apparaat is in staat om een draadloze verbinding te maken met bijvoorbeeld je laptop, je tablet of eventueel je mobiele telefoon. Dit gebeurt door middel van de handige NFC lezer die je er bij de aankoop gewoon bij krijgt.

Bewegingsdetector: de bewegingsdetector zal meteen aangeven wanneer je tijdens het meten van je bloeddruk toch iets teveel bewogen hebt. In dat geval moet de meting opnieuw uitgevoerd worden.

 

Nadelen

Geen online reactie: ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog helemaal geen online beoordelingen bij het toestel zijn geschreven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pols bloeddrukmeters koopgids

 

Als je veel last hebt van een hoge bloeddruk dan kan het een aanbeveling zijn om een bloeddrukmeter te kopen zodat je dit thuis kunt in de gaten houden. Je kunt verschillende soorten bloeddrukmeters kopen maar de meeste werken nog altijd via de pols of de bovenarm. Wij zullen ons focussen op de beste pols bloeddrukmeters. In deze koopgids geven we je enkele tips om op te letten tijdens de aankoop. Houd rekening met het gebruik, de eigenschappen en de kostprijs van het apparaat.

 

 

Gebruik van de bloeddrukmeter

 

De pols bloeddrukmeter moet je rond de pols plaatsen om je bloeddruk te kunnen meten. In tegenstelling tot de bovenarm bloeddrukmeter is dit apparaat eenvoudiger in gebruik want je hoeft geen mouwen op te stropen of een trui te verwijderen om de bloeddrukmeter te kunnen bevestigen. Wanneer je het rond de pols geplaatst hebt moet je het manchet oppompen, dit kan zowel manueel als elektrisch gebeuren.

Natuurlijk heeft een pols bloeddrukmeter ook nadelen. De nauwkeurigheid van de metingen is niet echt optimaal. Omdat je eerder geneigd bent om te bewegen tijdens de metingen kunnen de resultaten verschillen aantonen. Het is ook aanbevolen om de meter ter hoogte van je hart te houden. De bovenarm bloeddrukmeter is nauwkeuriger maar de pols bloeddrukmeter is goedkoper om aan te schaffen.

 

 

Soorten bloeddrukmeters

 

Je moet een keuze maken tussen analoge en digitale toestellen. Als je op zoek bent naar goedkope pols bloeddrukmeters dan kies je beter voor een analoog model. Deze zijn goedkoper in de aanschaf maar zijn wel iets lastiger om te gebruiken. Je moet de meter rond de pols aanbrengen en daarna lucht pompen waardoor de bloeddruk gemeten wordt. Deze resultaten worden weergegeven via wijzers.

Tegenwoordig zijn de meeste apparaten echter digitaal en hoef je zelf weinig werk te verrichten. Je kunt de resultaten ook eenvoudig van een digitaal scherm aflezen. Het gaat zelfs zo ver dat je bepaalde toestellen kunt verbinden met een smartphone of een tablet om de resultaten te bewaren. Deze eigenschappen zullen we hieronder iets uitgebreider bespreken.

 

 

Eigenschappen van het apparaat

 

Sommige bloeddrukmeters beschikken over een app die je op je smartphone of tablet kunt installeren om beide apparaten met elkaar te verbinden. Zo kun je via een draadloze verbinding de data van de bloeddrukmeter doorsturen naar je smartphone om het te analyseren en te bewaren. Sommige van deze toestellen kun je ook met een computer verbinden via een USB kabel om de data op je computer te bewaren. Soms kan het apparaat zelf ook over een intern geheugen beschikken om resultaten op te slaan.

Als je een bloeddrukmeter gekocht hebt met een manchet dan kun je er op letten of deze manchet automatisch of handmatig moet opgeblazen worden. Automatisch is natuurlijk veel gemakkelijker want je hoeft zelf geen arbeid te verrichten.

Let ook op de stroomvoorziening van de bloeddrukmeter. De meeste apparaten werken tegenwoordig op batterijen maar er zijn ook nog bepaalde toestellen die je op het lichtnet moet aansluiten. Je kunt deze verschillende kenmerken vergelijken om de beste pols bloeddrukmeter aanbieding te vinden.

Voor personen die niet meer zo goed kunnen zien, bestaan er bloeddrukmeters die voorzien zijn van een spraakfunctie. Zo hoeven ze de resultaten niet af te lezen maar kunnen ze gewoon luisteren naar het apparaat. Sommige bloeddrukmeters beschikken ook over de mogelijkheid om je hartslag te meten. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die veel sporten.

 

 

Kostprijs van een bloeddrukmeter

 

De prijs van een bloeddrukmeter zal variëren naargelang de functies van het apparaat. Een pols bloeddrukmeter met vele handige functies zal duurder zijn dan een basistoestel waarmee je enkel je bloeddruk kunt meten en waarmee je de resultaten niet kunt bewaren. Het is aangeraden om verschillende aanbiedingen te vergelijken zodat je een idee hebt van de prijs van een bloeddrukmeter.

Daarna kun je een budget opstellen om het beste apparaat te kiezen afhankelijk van het budget die je ter beschikking hebt. Zo geef je niet teveel geld uit maar koop je toch nog een product van goede kwaliteit. Een goede tip is om online op zoek te gaan naar een product. De meeste webwinkels bieden regelmatig interessante promoties aan waarmee je tientallen euro’s kunt besparen.

Een extra voordeel wanneer je online koopt is dat het product aan huis wordt geleverd door de verkoper. Je hoeft dus zelf niet op verplaatsing te gaan, je hoeft gewoon te wachten op de levering. Het nadeel is dat je sommige producten, zoals meubels, nog zelf in elkaar moet zetten voordat je er gebruik van kunt maken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES