7 beste racefietsen Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste racefietsen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Racefiets Elite 24 Inch Galibier kies je voor één van de vele kwalitatieve opties voor jongens en meisjes. Zo kent de fiets een compact frame van 36 cm in combinatie met 24 inch wielen. Daarnaast blijkt ook de Racefiets Argon 18 Carbon Dura Ace een schot in de roos en geschikt voor mannen en vrouwen wiens lichaamslengte zich situeert tussen 1.60 en 1.70 cm. In de tabel hieronder hebben we nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. Bekijk de mogelijkheden even alvorens er de voor jou beste racefiets uit te kiezen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste racefietsen (Reviews) van 2024

 

Wanneer je op zoek gaat naar de beste racefiets dan is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met de gebruikte materialen, de prijs en de extra optiemogelijkheden maar ook met de framemaat van de racefiets. Op die manier onderscheiden we zowel kinder racefietsen als racefietsen voor heren én/ of dames. Bedenk of je daarbij opteert voor een elektrische racefiets, een gravelfiets dan wel een endurance racefiets. Wij zetten alvast 5 toppertjes op een rijtje, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. En wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen of kies jij voor één van de populairste en/ of beste merken.

 

1. Racefiets Elite 24 inch Galibier Race 36cm Shimano SIS 21 Speed 

 

Ben je al een hele poos op zoek naar de geschikte wielrenfiets om je zoon of dochter mee te verrassen? Dan is dit exemplaar van Elite misschien wel wat voor jou. Bovendien kan hij alvast tot de goedkope racefietsen worden gerekend wat hem meteen een pak toegankelijker maakt bij het brede publiek. 

Zo wordt de Galibier wielrenfiets gekenmerkt door een stalen frame van 36 cm aangevuld met 24 inch wielen en een maximaal gewicht van 15 kg. Hij wordt hierbij aangevuld met een Cantilever remsysteem en dit zowel voor- als achteraan alsook kettingaandrijving én maar liefst 21 versnellingen.

Ondanks het feit dat het frame voornamelijk uit staal bestaat, heeft men voor de remgrepen, de zadelpen en de profielvelgen een beroep gedaan op de positieve eigenschappen van aluminium. Kortom, de geschikte koersfiets voor de beginnende wielrenner. 

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: het is misschien niet meteen de racefiets met de laagste prijs maar toch zul je hem tussen de goedkope exemplaren kunnen spotten.

Frame: de fiets kent een stalen frame van 36 cm aangevuld met een aluminium zadelpen, aluminium remmen én remgrepen en zwarte aluminium profielvelgen.

Versnellingen: je zult zien dat deze racefietst voorzien is van maar liefst 21 Shimano versnellingen waar je naar hartelust tussen kunt schakelen.

Wielen: je bent verzekerd van stevige 23-540 Kenda buitenbanden wat overeenkomt met zo’n 24 inch.

 

Nadelen:

Geen carbon: ben je op zoek naar een retro racefiets uit carbon dan is dit exemplaar van Elite jammer genoeg niet de best mogelijke aanbeveling. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Racefiets Argon 18 Carbon Dura Ace – Wielrenfiets – S – 51CM – Lichaamslengte 1.60cm – 1.70cm

 

Vrouwen en mannen met een lichaamslengte tussen 1.60 en 1.70 cm kunnen dan weer uitkijken naar deze prachtige racefiets van Argon met een framemaat van 51 cm. Bovendien blijkt het frame vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht carbon wat van hem misschien wel de meest ideale racefiets maakt. 

De racefiets blijkt verder uitgerust met stevige wielen voorzien van een DT Swiss 370 naafset, DT Swiss spaken en DT Swiss 520 velgen aangevuld met Hutchinson banden. Net zoals het vorige exemplaar wordt hij eveneens aangedreven door middel van de ketting en biedt hij maar liefst 10 Shimano Dura Ace versnellingen aan. Verder geniet je een Shimano Ultegra 53/39 crankset alsook een hydraulisch velgremsysteem en dit zowel voor- als achteraan.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. We durven dan ook vermoeden dat het hogere prijskaartje hier mogelijks wel voor iets tussen zit.

 

Voordelen: 

Remsysteem: de racefiets maakt zowel voor- als achteraan gebruik van een hydraulisch velgremsysteem.

Framemaat: de maat van de racefiets is bijzonder belangrijk om te weten of hij al dan niet geschikt is voor jou. Zo kent dit exemplaar een framemaat van 51 cm wat overeenkomt met een standaard S en geschikt is voor dames en heren met een gemiddelde lichaamslengte van 1.60 tot 1.70 cm.

Frame: je geniet een Argon 18 Krypton full carbon frameset dat bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit en lichte gewicht.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg is het niet meteen één van de goedkope racefietsen uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Leader Exodus 28” BC0452194016 RijDev – 14 Versnellingen – Aluminium

 

Indien je je vrouw, vriendin, zus of mama wilt verrassen met een kwaliteitsvolle racefiets dan lijkt dit exemplaar van Leader misschien wel een geschikte aanbeveling. Zo zul je zien dat deze dames racefiets, die uiteraard ook perfect door heren kan worden gebruikt, gekenmerkt wordt door een aluminium frame van 53 cm aangevuld met 28 inch wielen.

Net zoals de vorige exemplaren, is ook hier sprake van een zogenaamde kettingaandrijving in combinatie met maar liefst 14 versnellingen waartussen probleemloos kan worden geschakeld. Bovendien maakt de fiets zowel voor- als achteraan gebruik van het krachtige doch bijzonder betrouwbare V-brake remsysteem.

De high frame racefiets biedt daarbij een dubbel crankstel aan wat hem bijzonder geschikt maakt om lange afstanden op vlakke stukken tot een goed einde te brengen. Jammer genoeg moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen online reviews werden geplaatst.

 

Voordelen: 

Frame: de fiets maakt gebruik van een 53 cm groot frame vervaardigd uit aluminium en aangevuld met 28 inch wielen.

Versnellingen: verder kun je gebruik maken van de 14 Shimano Speed versnellingen waartussen probleemloos kan worden geschakeld.

Remsysteem: wat betreft het remsysteem ben je verzekerd van krachtige V-brake remmen en dit zowel voor- als achteraan.

Prijskaartje: binnen de racefiets standaarden valt dit prijskaartje alsnog bijzonder goed mee in vergelijking met sommige andere wielrenfietsen uit deze selectie.

 

Nadelen:

Geen kinderen: voor kinderen kan deze racefiets misschien toch net iets te groot uitvallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Racefiets Argon 18 Carbon Dura Ace – Wielrenfiets – XS – 46CM – Lichaamslengte 1.45 – 1.59cm

 

Net zoals één van de vorige racefietsen blijkt ook dit exemplaar jou te worden aangeboden door Argon, waardoor we vermoeden dat het één van de populaire en betrouwbare merken in het wielrennerswereldje is. De fiets wordt overigens gekenmerkt door een bijzonder compact XS frame van amper 46 cm waardoor hij geschikt is voor mensen met een lichaamslengte gaande van 1.45 cm tot 1.59 cm.

Dit carbon frame wordt overigens aangevuld met een set stevige wielen met kenmerkende DT Swiss 370 naafset, DT Swiss 520 velgen en bijbehorende DT Swiss spaken en de bekende Hutchinson banden. Ook dit exemplaar wordt trouwens aangedreven door de ketting en telt maar liefst 10 Shimano Speed versnellingen waartussen probleemloos kan worden geschakeld.

Tijdens het remmen kun je zowel voor- als achteraan gebruik maken van het krachtige doch betrouwbare hydraulische velgremsysteem. Het gebrek aan online reviews maakt het voor ons echter bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaringen.

 

Voordelen: 

Frame: de fiets blijkt voorzien van een bijzonder duurzaam Argon 18 Krypton full carbon frame van 46 cm groot.

Versnellingen: zowel voor als achteraan wordt gebruik gemaakt van de bekende Shimano Dura Ace 10 speed versnellingen.

Crankset: deze unieke racefiets van Argon maakt gebruik van het Shimano Ultegra 53/39 crankset.

 

Nadelen:

Geen vering: mocht je van plan zijn om deze fiets aan te kopen houd er dan wel rekening mee dat er geen vering aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Cheetah Matt 59 fixed Gear – Gehard staal – Type rem achter: Cantilever

 

 

We sluiten het rijtje van de racefietsen af met dit unieke exemplaar van Cheetah. Zoals je kunt zien valt de wielrenfiets meteen op vanwege zijn felblauwe design waardoor hij misschien niet bij iedereen even hard in de smaak zal vallen. Gelukkig is er altijd nog een mogelijkheid om hem in een zacht en ietwat neutraler pastel kleurtje te bestellen.

De Cheetah 3.0 matt blue racefiets wordt gekenmerkt door een gehard stalen frame van 59 cm aangevuld met standaard 28 inch wielen. Net zoals zijn voorgangers wordt ook hij aangedreven door de ketting en voorzien van een krachtig en betrouwbaar Cantilever remsysteem, en dit zowel voor- als achteraan. Houd er wel rekening mee dat er slechts sprake is van 1 enkele versnelling wat door sommigen als een struikelblok kan worden beschouwd.

De fiets heeft tot op heden nog geen reacties van klanten mogen ontvangen waardoor we vermoeden dat het design misschien voor velen toch net iets te opvallend is. Laat je hierdoor alvast niet gelijk afschrikken en neem de tijd om de mogelijkheden van de fiets even grondig te bestuderen.

 

Voordelen: 

Aandrijving: de fiets geniet een degelijke kettingaandrijving en wordt daarbij aangevuld met een Cantilever remsysteem.

Frame: hij blijkt uitgerust met een frame uit duurzaam gehard staal en met een formaat van 59 cm.

Wielen: het stevige frame wordt verder gecombineerd met degelijke 28 inch wielen die zich makkelijk op eender welk terrein kunnen staande houden.

 

Nadelen:

Design: het opvallende blauwe design kan door heel wat kopers mogelijks ook als een minpunt worden genoteerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Ks Cycling Fiets 28 inch racefiets Piccadilly

 

De Picadilly van Ks Cycling behoort tot de goedkope racefietsen waardoor het ook betaalbaar is voor personen met een beperkt budget. Deze racefiets aanbieding is geschikt voor beginners maar ook voor recreatieve wielrenners die graag in hun vrije tijd willen genieten van een leuke fietstocht.

De fiets heeft een witte frame en de velgen zijn gemaakt van aluminium. De fiets is voorzien van 14 versnellingen en een Shimano-derailleur. De banden hebben een maat van 28 inch.

Volgens de reviews is de koersfiets handig in gebruik en werd het product snel geleverd. De kopers zijn tevreden over de kwaliteit en de gunstige prijs van de racefiets. Er zijn echter ook enkele minpunten. Je moet de fiets zelf in elkaar zetten en de meegeleverde handleiding is enkel in het Duits waardoor het moeilijker is om de fiets snel in elkaar te zetten.

Ben je op zoek naar een degelijke en kwalitatieve racefiets? Dan kun je alvast even dit exemplaar van het bekende merk Ks Cycling bekijken. Het is niet alleen de ideale racefiets voor de beginnende wielrenner maar bovendien ook voor mensen die het vooral als een recreatieve bezigheid willen behouden.

 

Voordelen: 

Budget: in vergelijking met de andere 4 racefietsen uit deze lijst, zou dit exemplaar wel eens over de laagste prijs kunnen beschikken en misschien zelfs tot de populairste fietsen behoren.

Handig in gebruik: deze racefiets beschikt over maar liefst 14 handige versnelling. Verder kun je ook nog beroep doen op de aanwezigheid van de Shimano-derailleur.

Materiaal en formaat: de fiets is voorzien van een stevig frame en wielen met een totaal formaat van maar liefst 28 inch. Verder zijn de velgen van de fietswielen vervaardigd uit duurzaam aluminium.

 

Nadelen:

Handleiding: het is best wel jammer dat de gebruiksaanwijzing bij deze racefiets alleen maar beschikbaar is in het Duits.

Montage: een kleine minderheid van de kopers vindt het best wel vervelend dat ze de fiets zelf nog in elkaar moeten steken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Lombardo Ventimiglia Hybrid Sports H 47 Cm 24 Speed

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan lijkt deze racefiets van Lombardo misschien wel wat voor jou. Echter zul je dan wel weer rekening moeten houden met het hogere prijskaartje, wat meteen een verklaring zou kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties.

Met de Lombardo Ventimiglia Hybrid Sports ben je verzekerd van een uitstekende hybride racefiets die 100% in Italië werd vervaardigd. Het Italiaanse vakwerk uit zich niet alleen in het robuuste doch elegante antraciet grijze design maar evenzeer in de resem technische snufjes waarover de fiets beschikt. Zo geniet je een gebogen aluminium frame met een framemaat van 47 cm in combinatie met brede 28 inch wielen.

Ook hier zul je merken dat de aandrijving volledig op basis van de ketting gebeurd en de fiets voorzien is van betrouwbare Shimano Claris STI versnellingen met 24 schakelstanden. In tegenstelling tot de vorige racefiets, heeft men hier gekozen om gebruik te maken van het V-brake remsysteem en dit zowel voor- als achteraan. Een degelijke fiets die ook perfect dienst kan doen als standaard baanfiets.

 

Voordelen: 

Formaat: de racefiets wordt gekenmerkt door een standaard framemaat van 47 cm in combinatie met wielen van 28 inch.

Materiaal: ook hier heeft men ervoor gekozen om te werken met aluminium daar dit niet alleen stevig maar ook licht van gewicht is.

Remsysteem: je hoeft je geen zorgen te maken aangezien de fiets voorzien is van een krachtig V-brake remsysteem en dit zowel voor- als achter.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je aan het overwegen om deze fiets in huis te halen, dan zul je misschien wel net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Racefietsen Koopgids

 

Het ruime assortiment aan racefietsen maakt het niet altijd even makkelijk om een keuze te maken. Het lijkt daarom een goede aanbeveling om tijdens het vergelijken van de verschillende modellen en eventuele aanbiedingen rekening te houden met bepaalde factoren. Denk onder andere maar aan de framemaat en de gebruikte materialen, het type, het remsysteem en de soort klikpedalen. Door je te focussen op deze kenmerken, kun je gerichter zoeken waardoor je vroeg of laat de geschikte racefiets tegenkomt.

Het type racefiets

De zoektocht naar de geschikte racefiets begint in eerste instantie bij de keuze voor een bepaald type. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen maar liefst 3 verschillende racefietsen voor op de weg gaande van de “endurance” tot de “aero” en de “lightweight” fiets. Daarbij kent elk type voor- én nadelen en zal je keuze afhankelijk zijn van het gebruik en het doel dat je uiteindelijk voor ogen hebt.

Zo kies je als beginnend fietser maar beter voor een endurance racefiets die gekenmerkt wordt door een diepe, ietwat voorovergebogen, zitpositie. Dit oogt niet alleen comfortabel maar is het ook effectief wat hem ideaal maakt om lange afstanden te overbruggen. Bovendien is een dergelijke fiets, vanwege zijn nogal robuuste frame, eveneens geschikt om kasseistroken te betreden. Dat verklaart meteen ook waarom nog steeds heel wat professionele wielrenners voor een endurance racefiets blijken te kiezen.

Ben je vooral gericht op het behalen van enorme snelheden dan lijkt de aero racefiets alvast een betere keuze te zijn. Dergelijke fietsen vallen meteen op vanwege hun sportieve en voorovergebogen zithouding waarmee men tracht om de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden. Verder zijn de velgen van een aero racefiets een tikkeltje hoger, de framebuizen iets dikker én het stuur in de meeste gevallen iets platter.

En wil je graag het beste van beide “werelden” dan lijkt de lightweight racefiets de beste aanbeveling te zijn. Het lagere gewicht in combinatie met de veelal lagere hellingsweerstand maken dat hij uitermate geschikt is voor gebruik in de bergen. 

 

Uit welke materialen is het frame gemaakt?

Eenmaal je het type bepaald hebt, dien je eveneens aandachtig te zijn voor het frame. Zo zul je al gauw ontdekken dat het frame van een kwalitatieve racefiets uit diverse materialen kan bestaan gaande van carbon el aluminium tot staal of titanium. Opnieuw dien je bij de keuze aandachtig te zijn voor het doel, de frequentie waarmee je de fiets gaat gebruiken en je eigen ervaring.

Zo behoort carbon tot de meeste populaire materiaalsoorten in de zoektocht naar de geschikte racefiets. En dat is niet onlogisch aangezien het een bijzonder stevig doch lichtgewichte materiaalsoort betreft die vooral door professionele wielrenners gebruikt wordt. Houd er wel rekening mee dat carbon behoorlijk kwetsbaar is en vrijwel meteen afgeschreven wordt zodra het beschadigd/ kapot is.

Heb je nog niet zoveel rijervaring dan kies je beter voor een minder kwetsbare materiaalsoort zoals bijvoorbeeld aluminium. In vergelijking met carbon is het misschien net iets minder stevig en minder licht van gewicht, maar toch een goede optie voor beginnende wielrenners. 

Amateur wielrenners en liefhebbers van de sport lijken dan weer eerder hun hartje op te halen met een frame vervaardigd uit titanium of staal. Besef wel dat een titanium frame bijzonder prijzig is en een stalen frame dan weer behoorlijk zwaar en onderhevig aan roestvorming. 

Welke wielen en banden?

Net zoals het frame worden ook de wielen en de banden van de racefiets als één van de belangrijkste onderdelen beschouwd. Het zal je dan niet meteen verwonderen, dat je ook hier uit diverse materialen kunt kiezen gaande van carbon en aluminium tot een combinatie van beide materiaalsoorten. Terwijl carbon wielen bijzonder stijf en licht van gewicht zijn, zijn de aluminium wielen iets zwaarder maar minder stijf. Qua prijs ben je beter uit met de aluminium exemplaren. En indien je liefst het beste van beide werelden combineert dan kun je opteren voor een combinatie van carbon en aluminium.

Naast de wielen dien je eveneens aandachtig te zijn voor de banden aangezien deze een grote invloed zullen uitoefenen op het rijcomfort, de veiligheid en de uiteindelijke geleverde prestaties. Het spreekt voor zich dat je hierbij zowel op zoek moet naar een binnen- als buitenband rekening houdend met de positie van het ventiel, de lekbestendigheid en de rolweerstand.

Klikpedalen, remsysteem, versnellingsgroep en andere kenmerken

Tot slot willen we nog even de aandacht vestigen op enkele andere factoren die eveneens een belangrijke factor kunnen zijn in de aanschaf van een bepaald type racefiets. Zo zullen de meeste racefietsen uitgerust zijn met het Shimano SPD SL kliksysteem maar kun je daarnaast ook kiezen voor Time en/ of Speedplay klikpedalen.

Wees daarnaast eveneens aandachtig voor het gebruikte remsysteem waarbij een onderscheid gemaakt wordt tussen de krachtige schijfremmen en de minder krachtige traditionele velgremmen. Dit wordt aangevuld met een bepaald type versnellingsgroep en het aantal versnellingsmogelijkheden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke maat racefiets dien je aan te schaffen?

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte racefiets dan dien je in eerste instantie rekening te houden met de framemaat. Een correcte framemaat zorgt er niet alleen voor dat je comfortabel op de fiets zit maar kan daardoor ook eventuele blessures en verwondingen gaan voorkomen. Kortom, je bent maar beter aandachtig als je de framemaat bepaalt.

Om de framemaat van de fiets te kunnen bepalen, dien je rekening te houden met de binnenbeenlengte die, logischerwijze, dan weer afhankelijk zal zijn van de lichaamslengte. Ga daarom even rechtop staan en plaats je, bij voorkeur blote, voeten ongeveer 15 cm uit elkaar. Meet daarbij de lengte vanaf je hiel tot aan je kruis en vermenigvuldig dit getal vervolgens met 0,68. 

Indien je een getal na de komma uitkomt dan dien je altijd naar beneden af te ronden. Zo zal een binnenbeenlengte van bijvoorbeeld 88 cm een framemaat vragen van maximaal 59 cm (88 x 0,68).

Q2: Welk verzet is het meest geschikt voor je racefiets?

Niet alleen de framemaat blijkt belangrijk bij de keuze voor een bepaalde racefiets, maar ook het verzet of crankstel. Daarmee wordt eenvoudigweg de verhouding tussen enerzijds de voortandwielen (= het kettingblad) en anderzijds de achtertandwielen (= het kransje) bedoeld. Algemeen kunnen we dan ook een onderscheid maken tussen 3 verschillende soorten crankstellen gaande van “dubbel” tot “triple” en “compact”.

Welk crankstel of verzet je uiteindelijk moet aankopen, heeft vooral te maken met het type wielrenner dat je zelf bent of wilt worden. Zo wordt het dubbel verzet beschouwd als een vrij stoer uitziend klassiek verzet dat uitermate geschikt is voor gebruik op vlakke stukken. Echter is het voor de amateurwielrenner dan weer minder interessant. Wil je zowel vlakke stukken als bergen trotseren dan kies je beter voor een triple crankstel dat gekenmerkt wordt door een brede reikwijdte. Anderzijds moet je dan weer wel rekening houden met een zwaarder gewicht.

Tot slot is er nog het compact crankstel dat qua gewicht minder weegt dan het triple verzet en in tegenstelling tot het dubbel verzet lichtere versnellingen aanbiedt. Handig voor in de bergen maar net niet geschikt voor op de vlakke stukken.

 

Q3: Welke binnenband moet je kiezen voor je racefiets?

De aankoop van een duurzame racefiets gaat gepaard met het nemen van heel wat goed overwogen beslissingen. Heb je dus de correcte framemaat en het ideale verzet gekozen dan dien je eveneens aandachtig te zijn voor de binnenband van je racefiets. Binnenbanden worden beschouwd als één van de meeste kwetsbare doch onmisbare onderdelen van de racefiets waardoor het belangrijk is om een weloverwogen keuze te maken.

Wanneer je dus op zoek gaat naar de geschikte binnenband is het noodzakelijk om rekening te houden met de wielmaat enerzijds en de breedte van de velg anderzijds. De meeste racefietsen kennen hierbij een standaard wielmaat van 700C aangevuld met een wielbreedte gaande van 21 tot ongeveer 25 mm. 

Stel dat je wiel een 700x23C aanduiding geeft dan komt dit overeen met een wielmaat van ongeveer 28 inch wat betekent dat je op zoek moet naar een binnenband met een breedte tussen 20 en 25 mm. Een racefiets met een wielmaat 700x25C heeft dan weer nood aan een binnenband die, ten opzichte van het eerste voorbeeld, 2 mm breder is.

 

Q4: Hoeveel kost een professionele racefiets?

Wanneer je een degelijke racefiets besluit aan te kopen dan voorzie je op voorhand maar beter een bepaald budget. Echter zal het prijskaartje afhankelijk zijn van bepaalde (externe) factoren zoals het design, het merk en de extra mogelijkheden en functies. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat de gemiddelde fietser makkelijk 1724 euro spendeert aan een nieuwe kwalitatieve racefiets.

Als we dit even toespitsen op racefietsen die momenteel op de markt worden aangeboden dan kunnen we prijskaartjes zien opduiken gaande van 300 euro tot maar liefst 3000 euro. Uiteraard gaat het bij een bedrag van 250 tot 300 euro meestal niet om een professionele racefiets terwijl je voor een prijskaartje van 3000 euro dan weer het laatst nieuwe model aangeboden krijgt met alles erop en eraan.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES