5 Beste Reiskussens Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Reiskussens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu een lange vliegreis, busreis of treinrit op de planning hebt staan, een degelijk reiskussen kan alvast wonderen doen. Bovendien zijn er heel veel personen die het reiskussen ook in de sofa of in bed gebruiken zodat ze comfortabel een boek kunnen lezen of film kunnen bekijken. Wij zij voor jou alvast even op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde reiskussens. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij het Cabeau Evolution Pillow Warm Pink reiskussen dat beschikbaar is in meerdere formaten en kleuren. Door te kiezen voor het Travelsafe Nekkussen Zwart kies je voor een degelijk en duurzaam reiskussen dat makkelijk te verplaatsen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Reiskussens (Reviews) van 2024

 

Je zult het misschien wel al meegemaakt hebben tijdens een lange vliegreis dat je hals en rug vaak iets stijver zijn. Dit kun je op een eenvoudige manier verhelpen door een degelijk reiskussen aan te kopen. Tegenwoordig is er dan ook een ruim gamma op de markt gebracht met verschillende modellen. We hebben dan ook een top 5 samengesteld nadat we de reviews en het advies van meerder klanten onderzocht hebben. Bekijk deze producten eens rustig en kies er dan voor jou het beste reiskussen uit. En wie weet zit er wel een reiskussen aanbieding tussen.

 

1. Cabeau Evolution Pillow Warm Pink

 

Met dit handige reiskussen van het bekende merk Cabeau, is vanaf nu elke vliegreis een fluitje van een cent. Bovendien is het kussen beschikbaar in verschillende afmetingen en meerdere kleuren.

Het reiskussen is gemaakt uit traagschuim en weegt amper 329 gram en is dus eenvoudig mee te nemen. Het traagschuim zorgt ervoor dat het kussen zich aanpast aan je lichaamsvorm. De hoge zijkanten bieden niet alleen meer comfort maar zorgen voor een betere ondersteuning.

De meeste kopers zijn overtuigd van de voordelen van dit reiskussen. Je kunt het heel handig meenemen doordat je het kunt oprollen. Het enige minpuntje is dat het net een tikkeltje te hoog komt en het daardoor niet gemakkelijk is om een headset te gebruiken.

Heb je een lange vliegreis in het verschiet? Dan kan dit handige en degelijke reiskussen misschien wel van pas komen. Het kussen wordt geleverd door het bekende en misschien wel het beste merk Cabeau. Laten we alvast even op zoek gaan naar de verschillende voor- en nadelen van het kussen.

 

Voordelen

Design: je hebt de mogelijkheid om een keuze te maken tussen verschillende formaten en diverse vrolijke of neutrale kleurtjes.

Materiaal: je zult merken dat het reiskussen zich zonder problemen zal gaan aanpassen aan je lichaamsvorm. Dat heeft te maken doordat het vervaardigd is uit bijzonder duurzaam en degelijk traagschuim.

Comfort: het reiskussen is verder ook voorzien van iets hogere opstaande zijkanten. Op die manier kun je genieten van een tikkeltje meer comfort en een optimale ondersteuning.

 

Nadelen

Geen headset: volgens een kleine minderheid van de kopers is het echter niet zo makkelijk om ook nog een headset te gebruiken in combinatie met dit reiskussen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Travelsafe Nekkussen

 

Met dit Travelsafe nekkussen kun je meteen één van de goedkope reiskussens aankopen. Het kussen is gemaakt uit polyester en weegt amper 109 gram. Uiteraard kun je reiskussen ook in andere kleuren bekomen.

Dit fleece nekkussen zorgt niet alleen voor voldoende ondersteuning maar voelt ook nog eens lekker zacht aan. De vulling van het kussen bestaat uit allemaal veerkrachtige kleine bolletjes die het comfort van het reiskussen enkel en alleen maar vergroten.

We merken dat de meningen bij dit product toch eerder verdeeld zijn. Zo zijn sommige kopers werkelijk helemaal overtuigd van de voordelen van dit reiskussen terwijl andere gebruikers minder tevreden zijn. Laat je zeker niet afschrikken en oordeel vooral zelf want misschien is dit wel het reiskussen waar jij naar op zoek bent.

Door te kiezen voor dit handige reiskussen van Travelsafe kies je voor een degelijk en duurzaam product. Bovendien is dit reiskussen te verkrijgen in een ruim assortiment van verschillende kleurtjes en designs. Zo kun jij het reiskussen kiezen dat je zelf het mooiste vindt en dus het liefste ziet.

 

Voordelen

Prijskaartje: het zou wel eens het reiskussen met de laagste prijs kunnen zijn waardoor het meteentot de populairste reiskussen producten zou kunnen behoren.

Materiaal: het kussen is vervaardigd uit bijzonder duurzame materialen waaronder fleece en een opvulling van allemaal bijzonder kleine en veerkrachtige bolletjes die voor voldoende ondersteuning zorgen.

Gewicht: doordat het kussen slechts 109 gram weegt, zul je merken dat het heel comfortabel aanvoelt om het tijdens de reis te dragen.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is echter niet meteen overtuigd van de geleverde kwaliteit van dit reiskussen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Perel Comfort reisset neksteun oogmasker

 

Dankzij het reiskussen van het bekende merk Perel zul je merken dat elke lange of korte reis vanaf nu een pak rustiger en aangenamer zal verlopen. In vergelijking met het voorgaande product is dit reiskussen bovendien opblaasbaar.

Bij de aankoop van het product krijg je er ook heel wat andere handige accessoires bij. Denk bijvoorbeeld maar aan een oogmaskertje en oordopjes. Ook een fleece dekentje is helemaal in de prijs inbegrepen. Je kunt het dus eenvoudig in de wagen of op het vliegtuig gebruiken

De klanten zijn helemaal overtuigd van het mooie en trendy design van dit kussen. Daarnaast voelt het ook bijzonder zacht wat het comfort alleen maar ten goede komt. Volgens deze reviews lijkt het hier dus wel om een topproduct te gaan.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor het degelijke reiskussen van het bekende en gewaardeerde merk Perel. Alvorens je besluit om dit reiskussen aan te kopen dan kan het misschien wel een goed idee zijn om de voor- en nadelen ervan even te bekijken. Wij hebben alvast de belangrijkste punten even voor jou opgezocht.

 

Voordelen

Accessoires: levering van dit product leert ons dat je er naast het reiskussen meteen ook een oogmaskertje, oordopjes en zelfs een fleece dekentje bij krijgt.

Design: de set is beschikbaar in een mooie grijze neutrale kleur maar kun je ook in tal van andere kleuren bekomen.

Handig in gebruik: het reiskussen is bijzonder eenvoudig te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is het lichtjes op te blazen. Nag gebruik kun je de lucht er weer uitlaten en het kussen zonder problemen ergens veilig opbergen.

 

Nadelen

Tot op heden zijn er helemaal nog geen negatieve reacties bij dit reiskussen geplaatst. Dat maakt het voor ons natuurlijk wel een pak moeilijker om op zoek te gaan naar eventuele nadelen en jou daarover verder advies te geven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. TravelMore Comfortabel Reiskussen Vliegtuig Kussen

 

Dit reiskussen van TravelMore lijkt misschien wel een klein beetje op het voorgaande product maar ziet er tegelijk ook heel anders uit. Het kussen is gemaakt uit een combinatie van polyester en katoen en weegt amper 153 gram. Daardoor is het handig om het mee te nemen op het vliegtuig of in de auto.

Je kunt het kussen in welgeteld 2 verschillende designs verkrijgen. Zo kun je opteren voor een watermeloen design maar er is ook een reiskussen met de kleuren en de afdruk van een kiwi.

We merken ook hier de algemene tevredenheid bij de klanten op. Zo zijn er een aantal kopers die vinden dat het kussen bijzonder zacht aanvoelt en anderen vinden de kwaliteit dan weer belangrijker. Nog een andere groep gebruikers geeft dan weer een meer dan positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding van het product.

Ben je op zoek naar een degelijke reiskussen dat er ook heel apart en uniek uitziet? Dan haal je met dit exemplaar alvast een echte blikvanger in huis. Het reiskussen is afgewerkt met de print van een watermeloen. Het ziet er verder heel zonnig en vrolijk uit en is daardoor het ideale kussen om mee te nemen op reis.

 

Voordelen

Materiaal: de unieke combinatie van enerzijds katoen met anderzijds polyester, zorgt voor een degelijk reiskussen met een optimale ondersteuning.

Gewicht: het reiskussen weegt voorts helemaal niet zoveel en is daardoor heel comfortabel in gebruik.

Design: dit reiskussen kun je bekomen in 2 mogelijke designs. Je hebt dus enerzijds het watermeloen design en anderzijds kun je ook kiezen voor een kiwi reiskussen.

 

Nadelen

Te dun: een blik op de online beoordelingen leert ons dat het kussen voor een enkele koper toch net iets te dun blijkt aan te voelen.Niet leverbaar:verder is het ook belangrijk om er rekening mee te houden dat dit reiskussen, door het mogelijks grote succes, tijdelijk niet leverbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tempur Kussen Tempur reis-hoofdkussen

 

Dit reiskussen van het bekende merk Tempur zul je niet meteen tussen de goedkope reiskussens hoeven te spotten vanwege de iets hogere prijs. Toch biedt het heel wat mogelijkheden en dit zie je ook aan de positieve reacties van de klanten.

Het Tempur reiskussen heeft een afmeting van 25 x 31 cm en is dus iets compacter in vergelijking met het standaard Tempur hoofdkussen. Het is gemaakt uit degelijk en kwalitatief traagschuim dat zorgt voor voldoende ondersteuning en comfort. Tevens is het reiskussen ook helemaal anti-allergisch.

Een kleine minderheid van de kopers vindt dat het kussen iets breder mocht zijn en iets minder hoog. Echter zijn de meeste klanten laaiend enthousiast over dit product. We raden je dan ook aan om vooral zelf te oordelen.

Mag het voor jou toch allemaal net een tikkeltje meer zijn? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor dit handige Tempur Hoofdkussen. Sommige mensen kunnen nu eenmaal niet in slaap raken zonder dat ze hun eigen kussen bij zich hebben. Dit Tempur hoofdkussen is speciaal ontworpen om makkelijk en zonder problemen mee te nemen op reis.

 

Voordelen

Formaat: het Tempur reiskussen is maar liefst 25 cm breed en zo’n 31 cm lang en daardoor ideaal om mee te nemen telkens wanneer je op reis vertrekt.

Materiaal: door het gebruik van duurzaam en degelijk traagschuim zul je merken dat je kunt genieten van een optimale ondersteuning. Traagschuim heeft bovendien ook de positieve eigenschap om zich aan de lichaamsvorm aan te passen.

Comfort: indien je vaak last hebt van allergieën dan is dit kussen ideaal aangezien het anti-allergisch is.

 

Nadelen

Prijskaartje: jammer genoeg zul je toch rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Reiskussens koopgids

 

Wanneer je regelmatig op reis gaat dan kan een degelijke reiskussen wel een goede aanbeveling zijn. Maar hoe maak je nu een keuze tussen de verschillende beste reiskussens? Daarom willen wij jou graag even op weg helpen. Wij zijn op zoek gegaan naar factoren waarmee je eventueel rekening zou kunnen houden in de zoektocht naar het ideale reiskussen. Zo kun je bijvoorbeeld letten op het gebruiksgemak, het materiaal, de hardheid, het formaat, het onderhoud, de prijs, het design en de extra kenmerken ervan. Door ook nog eens rekening te houden met eventuele promoties kun je altijd een leuke reiskussen aanbieding tegenkomen.

 

 

Het gebruiksgemak van een degelijk reiskussen

Je zult je misschien afvragen waarom je nu precies een reiskussen nodig hebt. Toch kan dit wel bijzonder handig zijn. Of je nu met de wagen onderweg bent, met de trein of het met het vliegtuig, een reiskussen kan ervoor zorgen dat de rit of de vlucht een pak aangenamer wordt. En zeker wanneer je toch een aantal uurtjes in de wagen of het vliegtuig moet doorbrengen, is het belangrijk dat je zo comfortabel en prettig mogelijk de reis kunt starten.

Je hoeft een reiskussen daarom niet alleen in de wagen, de bus, de trein of in het vliegtuig te gebruiken. Er zijn ook heel veel personen die een reiskussen gebruiken wanneer ze gewoon op de bank of in bed een boek lezen. Het is daarom wel belangrijk dat je zoveel mogelijk probeert uit te kijken naar een degelijk reiskussen. Sommige exemplaren zul je vast en zeker tussen de goedkope reiskussens kunnen spotten terwijl je voor andere producten dan weer net iets duurder zult betalen.

 

Het materiaal en de hardheid van het kussen

In je zoektocht naar het voor jou beste reiskussen zul je merken dat er heel wat verschillende materialen kunnen gebruikt worden. Zo heb je heel wat reiskussens die vervaardigd zijn uit duurzaam en stevig polyester of zelfs uit fleece. Deze soort reiskussens wordt opgevuld met allemaal kleine veerkrachtige bolletjes die moeten zorgen voor net dat tikkeltje meer comfort en die ook heel zacht aanvoelen.

Maar andere personenen kunnen van mening zijn dat het niet voldoende ondersteuning biedt en dus helemaal niet zo handig is. Je zou dus ook kunnen kiezen voor een degelijk reiskussen dat gemaakt is uit traagschuim. Traagschuim heeft de positieve eigenschap dat het zich altijd aan je lichaamsvorm zal aanpassen. Deze traagschuim kussens voelen misschien iets harder aan maar bieden dan weer wel voldoende ondersteuning ter hoogte van de nek, de hals en zelfs de schouders.

Tot slot is er ook nog de optie om te kiezen voor een reiskussen dat gemaakt is uit een degelijke combinatie van katoen en polyester. Ook deze kussens voelen heel zacht en prettig aan en zijn minder hard in vergelijking met het traagschuim reiskussen. Kortom het ideale reiskussen is eigenlijk vooral heel persoonlijk. Sommige personen hebben liever een hard kussen en anderen liever een zacht.

 

Het formaat, het onderhoud en de extra kenmerken

Je zult verder merken dat er tegenwoordig reiskussens in verschillende formaten te vinden zijn. Zo heb je reiskussens voor kinderen en reiskussens voor volwassen personen die iets groter zijn. Wanneer je op zoek gaat naar een degelijk reiskussen probeer dan ook zoveel mogelijk rekening te houden met eventuele kenmerken en accessoires. Zo bestaan er heel wat opblaasbare reiskussens. Dit is handig want je kunt ze na de reis of de vlucht snel terug laten leeglopen en makkelijk ergens opbergen.

Het is ook altijd leuk wanneer je een reiskussen aankoopt en je krijgt er meteen een aantal aantrekkelijke accessoires bij. Denk maar aan een oogmaskertje, oordoppen of zelfs gewoon een fleece dekentje. Zo wordt de reis altijd nog een pak aangenamer. Verder is een reiskussen met hoog opstaande randen zeker een aanbeveling want het biedt iets meer ondersteuning. Kortom het is vooral belangrijk om verschillende reiskussens te vergelijken.

 

 

Kostenplaatje en het design

Je zult waarschijnlijk wel al hebben opgemerkt dat sommige reiskussens net iets duurder zijn in vergelijking met andere kussens. Wat is daar nu precies de reden voor? Eigenlijk wordt de prijs bepaald door verschillende factoren. Zo zal de hardheid of de zachtheid van het kussen er al zeker voor iets tussen zitten. Daarnaast zal ook het materiaal dat gebruikt wordt een belangrijke invloed uitoefenen op de uiteindelijke prijsbepaling van het kussen.

Ook het design kan een belangrijke factor zijn. Zo heb je heel wat neutrale reiskussens maar tegenwoordig kun je ook steeds meer kiezen voor een opvallend exemplaar. Een echte blikvanger zeg maar. Deze exemplaren zul je dan misschien ook net iets duurder hoeven te betalen in vergelijking met de neutrale standaard reiskussens. Uiteindelijk bepaal jij helemaal zelf hoeveel geld je er wilt en kunt aan spenderen. Probeer verder ook rekening te houden met de aanbiedingen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES