11 beste roeimachines Test van 2024

Laatste update: 13.04.24

 

Beste roeimachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een degelijke roeimachine in huis zorgt ervoor dat je niet nog snel na het werk naar de fitness hoeft te rennen. Je kunt vanaf nu gewoon op je eigen tempo aan je conditie werken. Toch zijn er heel wat verschillende soorten roeimachines op de markt. Sommige modellen bevatten iets meer mogelijkheden in vergelijking met andere exemplaren. We zijn voor jou alvast even op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse roeimachines. Zo haal je met de Proform R350 een zeer krachtig en degelijk apparaat in huis waarbij je de mogelijkheid hebt om uit meerdere weerstandsniveaus een keuze te maken. Met de Christopeit Cambridge II mag je zeker zijn van een evenwaardig alternatief. Dit toestel is voorzien van 4 weerstandsniveaus waardoor je zelf kunt bepalen hoe intensief je training wordt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

11 beste roeimachines (Reviews) van 2024

 

Heb jij geen tijd om een sportschool te bezoeken, maar wil je wel graag jouw lichaam trainen? Dan kun je misschien een roeimachine kopen. Met dit apparaat kun je gewoon thuis in je vrije tijd heel jouw lichaam trainen. Je kunt dan ook nuttige informatie bijhouden zoals hoeveel calorieën je verbrand. Bekijk de opties hieronder en koop de beste roeimachine voor thuis.

 

1. Proform R350 – Roeitrainer

 

De Proform R350 is een stil apparaat dat een flexibele oefening aanbiedt. Met deze roeimachine kun je kiezen uit 10 verschillende weerstandsniveaus om zo de intensiteit te verhogen en meer calorieën te verbranden.

Het is voorzien van een groot LCD scherm, waarop je de resultaten van jouw training kunt zien. Het heeft een uniek spacesaver design, dus je kunt het gemakkelijk opklappen als je klaar bent met trainen. Op zo een manier bespaar je ook aan ruimte in je woon- of slaapkamer.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope roeimachines. Toch zijn er voor dit product alleen positieve beoordelingen te lezen, want de kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product heeft een goede prijs en het voldoet aan de verwachtingen. Daarnaast heeft het ook nog een fraai design.

Indien je graag wat aan je conditie wilt werken maar niet meteen veel tijd hebt om naar de fitness te gaan, dan kun je misschien een kijkje nemen naar deze roeimachine. Dit model is afkomstig van het merk Proform dat bij vele mensen wel een belletje zal doen rinkelen. Het is niet meteen het goedkoopste product maar het zou wel eens één van de populairste roeimachines kunnen zijn aan de reacties te zien.

 

Voordelen: 

Weerstand: de roeimachine is uitgerust met maar liefst 10 verschillende weerstanden. Verder is het ook mogelijk om de intensiteit aan te passen.

Display: op het scherm kun je heel duidelijk en nauwkeurig de tijd en de snelheid aflezen. Ook de afstand en het calorieverbruik worden meegedeeld.

Comfort: het apparaat is volledig ergonomisch ontworpen en dankzij de aluminium rails bijzonder stevig. Bovendien kun je het toestel inklappen na gebruik en op die manier plaats besparen.

 

Nadelen:

Display: één enkele gebruiker had even wat problemen met het scherm.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Roeitrainer Christopeit Cambridge II

 

Met de Christopeit Cambridge II roeimachine kun je met 1 apparaat tegelijk werken aan al je spiergroepen. Je kunt kiezen uit 4 verschillende weerstandsniveaus om de intensiteit van je training te bepalen. Als je gebruik maakt van dit apparaat, dan maak je gebruik van een geruisloos en modern apparaat.

Dit apparaat werkt met een elastische weerstand en heeft ook een digitaal scherm. Op het scherm kun je de weergave van tijd, afstand, calorieverbruik, aantal roeislagen etc. aflezen. Handig is dat je het kunt opklappen om ruimte te besparen.

Voor dit product staan er alleen positieve reviews geschreven. Dit product is duurzaam, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het heeft een goede prijs en ook nog een fraai design. Het is gemakkelijk om in elkaar te zetten en je kunt prettig ermee roeien. Voor deze kopers is dit een top product.

In tegenstelling tot het voorgaande model is de roeimachine van het merk Christopeit niet zo duur.  En we merken dat dit door heel wat kopers echt wel gewaardeerd wordt. Zij beschouwen Christopeit dan ook veruit als het beste merk. Laten we even naar de voor- en nadelen van dit apparaat kijken.

 

Voordelen: 

Weerstand: de roeimachine is uitgerust met 4 verschillende weerstandsniveaus waaruit je kunt kiezen. Bovendien werkt dit toestel op basis van een elastische weerstand.

Gebruiksgemak: je kunt het toestel na gebruik handig en snel inklappen. Op het scherm is het mogelijk om de tijd, de afstand, de calorieën en het aantal roeislagen af te lezen.

 

Nadelen:

Display: een enkele gebruiker klaagt over het scherm dat niet naar behoren functioneert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Body Sculpture – Roeitrainer – Inklapbaar

 

Met de Body Sculpture roeitrainer krijg je eindelijk het lichaam dat je al zo lang wilt. Dit apparaat ziet er eenvoudig uit, maar je kunt zoveel spiergroepen ermee trainen. Het verstevigt de schouders en bovenarmen.

Daarnaast kun je een strakke buik en een slanke middel ervan krijgen. Het is gemaakt van duurzaam materiaal en is ook nog mooi afgewerkt. Dit product is gemakkelijk om te gebruiken en kan door mensen van alle leeftijden gebruikt worden. Je kunt het gemakkelijk opvouwen en onder je bed of kast opbergen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een roeimachine aanbieding. En dat is het ook voor alle kopers, want zij hebben allemaal een positieve beoordeling gegeven voor dit product. Het is handig in gebruik en heeft een goede prijs. Dit product is van goede kwaliteit en het heeft een fraai design.

Heel veel mensen willen aan hun lichaam werken maar toch liefst niet teveel geld spenderen. In dat geval kunnen wij jou zeker aanraden eens een kijkje te nemen naar deze roeimachine van het merk Body Sculpture. In vergelijking met de andere 4 apparaten die we geselecteerd hebben, beschikt deze roeimachine wel degelijk over de laagste prijs.

 

Voordelen: 

Prijskaartje: je zult helemaal versteld staan van de meer dan voordelige prijs waaraan je de roeimachine kunt aankopen.

Comfort: het is mogelijk om de roeimachine op te vouwen en dus gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Bovendien hoef je niet zoveel plaats te voorzien om het apparaat op te bergen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: ondanks het feit dat de meeste kopers helemaal overtuigd zijn van het product, is een kleine minderheid minder tevreden over de kwaliteit van de roeimachine.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. vidaXL Roeitrainer met 4 niveau’s en hydraulische weerstand

 

De Roeimachine met 4 niveaus van het merk VidaXL is ideaal voor mensen die hun hele lichaam willen trainen met 1 apparaat. Het heeft een compact design, dus je hebt niet veel ruimte nodig voor dit apparaat.

Train belangrijke spiergroepen zoals die van je rug, buik, benen, armen en billen. Met dit apparaat heb je de keus uit verschillende weerstandsniveaus. Het is voorzien van een LCD scherm waarop je de resultaten van je training kunt lezen.

De gebruikers van dit product zijn wel tevreden met hun aankoop. Dit product is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het heeft een fraai design en ook een goede prijs.

Het is gemakkelijk in elkaar te zetten en het is een fijne roeimachine. Deze kopers geven positief advies voor dit product. Het enige minpunt dat een gebruiker aangeeft is dat het een slechte bouwtekening heeft.

Als we de reacties mogen geloven dan haal je met de roeimachine van vidaXL zeker en vast een degelijk toestel in huis. Het is niet zo goedkoop als het vorige product maar behoort ook zeker niet tot de duurste modellen. Dankzij dit toestel kun je nu gewoon eenvoudig thuis aan je lichaam werken.

 

Voordelen: 

Scherm: op het LCD scherm kun je verschillende gegevens zoals de tijd, de afstand en de snelheid aflezen. Ook het calorieverbruik en de scan worden mooi weergegeven.

Comfort: je kunt de armen van het toestel verstellen. Verder is er ook antislipvoetjes voorzien zodat het toestel ten allen tijde stabiel blijft staan. De handvaten uit rubberen zorgen voor iets meer grip en comfort.

Weerstand: de roeimachine beschikt over meerdere weerstanden die je naar eigen keuze kunt aanpassen. Zo kun jij de work-out intensiever maken of juist lichter.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een aantal kopers vinden dat het product niet volledig aan hun verwachtingen voldoet en dat de kwaliteit middelmatig is.

Prijskaartje: het is niet meteen de duurste roeimachine maar sommige kopers vinden het prijskaartje toch nog net iets te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Body Sculpture – Compacte Roeitrainer

 

De Body Sculpture roeimachine kun je gebruiken als je niet veel ruimte hebt en toch op een efficiënte manier wilt trainen. Je kunt dit apparaat gewoon thuis gebruiken en uw lichaam op zo een manier uitgebreid trainen.

De roeispanen van dit apparaat kun je verstellen, dus het is geschikt voor mensen van verschillende lengtes. Het is een stevige roeitrainer dat ook nog compact is, dus je kunt het gemakkelijk opbergen onder het bed of de kast. Dit apparaat geeft een heleboel nuttige informatie weer op het digitale scherm. Denk daarbij aan de tijd, afstand, aantal slagen en verbrande calorieën.

Voor dit product staan er tot nu toe twee reviews geschreven. Beide kopers zijn blij met dit product en raden het aan. Het is een duurzaam product dat handig in gebruik is en ook een fraai design heeft. Je kunt het gemakkelijk in elkaar zetten en het is goed voor een total body workout.

Net zoals één van de vorige modellen is ook deze roeimachine afkomstig van het merk Body Sculpture waardoor we vermoeden dat het wel eens één van de populairste merken zou kunnen zijn. Het lijkt ons een goed idee om de voor- en nadelen van dit product eens grondig te bestuderen alvorens je een keuze maakt.

 

Voordelen: 

Roeispanen: het is mogelijk om de lengte van de roeispanen aan te passen en te verstellen. Op die manier kan de roeimachine door personen met verschillende lengtes worden gebruikt.

Trainingscomputer: de roeimachine is in staat om de tijd, de afstand en de calorieën te meten. Daarnaast berekent de computer ook de slagen en het totaal aantal roeislagen.

 

Nadelen:

Blote voeten: het is niet meteen aan te raden om met blote voeten te roeien. De koper raadt aan om sportschoenen te dragen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Hammer Cobra XTR Plus II Roeitrainer – Met hartslagfunctie + LCD scherm

 

Met de Hammer Cobra XTR Plus II, jou overigens aangeboden door Hammer Fitness, kies je voor een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke roeimachine inclusief hartslagfunctie. Wat meteen het verschil aanduidt in vergelijking met het vorige roeiapparaat uit de selectie. Verder blijkt de roeitrainer uitgerust met een vernieuwd én kantelbaar LCD scherm alsook de mogelijkheid om gebruik te maken van de tablethouder én de 20 vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Het apparaat garandeert eveneens een trekkabel van maar liefst 170 cm lang, enkele stevige riemen om je voeten stevig vast te gespen, een koppel geïntegreerde transportrollen en een totaal gebruikersgewicht van 130 kg. Dit wordt aangevuld met de optie om 4 verschillende gebruikers in het computertje in te stellen én gebruik te maken van de recovery test en 16 verschillende weerstandsniveaus.

Ondanks zijn hoge prijskaartje zijn de meeste klanten wel degelijk 100% tevreden van hun aankoop wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen: 

Formaat: uitgeklapt telt dit roeiapparaat een maximaal formaat van 232 x 55 x 75 cm wat herleid wordt tot ongeveer 118 x 55 x 155 zodra je hem inklapt.

Display: de roeimachine is uitgerust met een vernieuwd en kantelbaar LCD display waarop niet alleen het totaal aantal slagen en slagen per minuut worden weergegeven maar ook de afstand, de calorieën, het programma, de tijd en de hartslag.

Voeding: je dient het apparaat op het stroomnet aan te sluiten rekening houdend met een aansluitspanning van 230 Volt.

Handig in gebruik: de 20 vooraf geprogrammeerde programma’s worden aangevuld met maar liefst 16 weerstandsniveaus en een recovery test.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven vermoeden dat het hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Sole Fitness SR500 Professionele Roeitrainer – Inklapbaar – Uitstekende Garantie

 

Met de Sole Fitness SR500 kies je voor een professioneel roeiapparaat met alles erop en eraan, wat mede het hoge prijskaartje verklaart. Toch lijkt de koper niet onder de indruk van de hoge prijs en benadrukt hij/ zij vooral de uitstekende kwaliteit en ultieme gebruiksvriendelijkheid wat hem de moeite waard maakt om even van naderbij te bekijken.

Zo valt op dat de SR500 roeimachine van Sole Fitness een maximaal formaat kent van maar liefst 246 x 46 x 96 cm aangevuld met een gewicht van 55 kg én een maximale belastbaarheid van maar liefst 200 kg. Bovendien blijkt de roeimachine ook inklapbaar wat een meerwaarde kan betekenen indien je ruimte wilt besparen.

De roeimachine, die overigens gebruik maakt van het magnetische weerstandssysteem, biedt maar liefst 13 vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s inclusief 16 weerstandsniveaus aan en maakt gebruik van een LCD display waarop alle gegevens duidelijk worden weergegeven. Ondanks het feit dat de roeitrainer reeds voorzien is van een ingebouwde hartslagfunctie, is het eveneens mogelijk om het apparaat aan te vullen met een borstband.

 

Voordelen: 

Garantie: de SR500 roeitrainer is voorzien van de best mogelijke garantievoorwaarden. Zo heb je op het frame maar liefst 10 jaar garantie, op de slijtdelen zo’n 6 maanden en op de onderdelen inclusief elektronica 2 jaar.

Handig in gebruik: het LCD display geeft alle mogelijke waarden zo nauwkeurig mogelijk weer gaande van onder andere de tijd tot de meterstand, de hartslag, de calorieën, het aantal slagen per minuut, het totaal aantal slagen en het wattage.

Inklapbaar: net zoals de meeste andere roeiapparaten uit deze lijst, blijkt ook dit exemplaar 100% inklapbaar.

Gebruiksgemak: de combinatie van de magnetische weerstand en de bijbehorende programma’s maken dit apparaat uitermate geschikt om conditie op te bouwen en je uithouding te verbeteren.

 

Nadelen:

Prijzig: houd er wel rekening mee dat hij niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Geen houten roeimachine: ben je op zoek naar een houten roeimachine dan kom je met dit apparaat bedrogen uit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Roeitrainer  VirtuFit Water Resistance Row 900 – Inklapbaar – Roeimachine

 

In tegenstelling tot het vorige apparaat, blijkt deze roeitrainer van VirtuFit zich te baseren op het principe van de waterweerstand, wat bijdraagt aan een realistische gevoelsbeweging. Bovendien is hij ook een pak goedkoper en bijgevolg een heel wat toegankelijker bij het grote publiek. Klanten reageren alvast enthousiast en blijken overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

De VirtuFit Wat Resistance Row 900 kent een maximaal formaat van 217 x 52 x 83 cm aangevuld met een vrij hoge belastbaarheid van maar liefst 155 kg. Hij is voorzien van maar liefst 16 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s inclusief 10 weerstandsniveaus en, hoewel hij automatisch de hartslagfunctie weergeeft, biedt hij jou de mogelijkheid om hem aan te vullen met een borstband.

De VirtuFit roeitrainer kent een raillengte van 105 cm, is inklapbaar en voorzien van een helder en duidelijk leesbaar display waarop alle metingen en gegevens feilloos worden weergegeven.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de Row 900 roeitrainer wordt jou aangeboden inclusief een duidelijke en informatieve Nederlands- én Engelstalige handleiding alsook enkele extra schoonmaaktabletten (waterroeier puritabs).

Monitor: de roeimachine maakt gebruik van een duidelijk display of monitor waarop alle gegevens worden weergegeven gaande van de temperatuur en de klok tot de kalender, de tijd, de tijd per 500 meter, het (totaal) aantal roeislagen, de calorieën, de hartslag, de afstand en de recovery.

Inklapbaar: je kunt de roeitrainer na gebruik zonder problemen in elkaar klappen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks de verlaagde prijs durven we stellen dat het prijskaartje voor sommige andere klanten nog steeds als te duur ervaren zal worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Roeitrainer – VirtuFit Row 450 – Roeimachine – Roeiapparaat – Inklapbaar

 

Net zoals het vorige apparaat wordt ook deze roeitrainer aangeboden door het bekende en populaire merk VirtuFit. Bovendien is hij aanzienlijk in prijs verlaagd en misschien wel voorzien van het laagste prijskaartje in vergelijking met de andere roeiapparaten uit onze lijst. De moeite waard dus om hem alvast even onder de loep te nemen.

Zo blijkt de VirtuFit Row 450 uitgerust met een zogenaamd “silent magnetic” weerstandssysteem waarmee het mogelijk wordt om de weerstand eigenhandig aan te passen. Bovendien verloopt het schakelen tussen de 10 verschillende weerstandsniveaus, zo goed als geruisloos wat door velen ook als een pluspunt ervaren wordt. Het ideale roeiapparaat om in huis te halen, zo blijkt!

Verder biedt de inklapbare roeitrainer inclusief magnetisch weerstandssysteem een ruime belastbaarheid aan van maar liefst 130 kg. Dit wordt aangevuld met een raillengte van 95 cm en een duidelijk leesbaar display waarop alle metingen nauwkeurig worden weergegeven.

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast worden door het zien van zijn lage en betaalbare prijskaartje.

Monitor: de duidelijk leesbare monitor vermeldt onder andere het calorieverbruik, het aantal roeislagen (per minuut), de hartslagfunctie en de totale tijd.

Comfort: de verstelbare voetriemen, de veilige antislip voetpedalen en de aanwezige weerstandsverstelknop dragen alvast bij aan het comfort en uiteindelijke gebruiksgemak.

Formaat: uitgeklapt kent de roeitrainer een maximaal formaat van 175 x 51,5 x 50 cm wat herleid wordt tot maximaal 70 x 51,5 x 120 cm wanneer deze ingeklapt wordt.

 

Nadelen:

Slechte kwaliteit: slechts één koper blijkt jammer genoeg niet overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Roeitrainer Focus Fitness Row 3 – incl. trainingscomputer – Roeiapparaat

 

We sluiten het rijtje af met de roeitrainer van het bekende merk Focus Fitness die geleverd wordt inclusief een trainingscomputer. Zo blijkt de Focus Fitness Row 3 roeitrainer gebruik te maken van het magnetische weerstandssysteem die bijdraagt aan een bijzonder nauwkeurige roeibeleving. Bovendien is het apparaat 100% onderhoudsvrij en zo goed als geruisloos.

De combinatie van het 12 kg zware vliegwiel en het feit dat het apparaat geheel elektronisch wordt aangestuurd maken dat hij geschikt is voor zowel de beginnend als professionele sporter. De 12 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s worden aangevuld met evenveel weerstandsniveaus, een hartslagfunctie, caloriemeter en een uiteindelijke belastbaarheid van maar liefst 120 kg.

Wanneer we de reviews bekijken dan stellen we vast dat de reacties eerder verdeeld zijn. Volgens sommigen is dit echt een topproduct terwijl andere niet helemaal overtuigd zijn van de gebruiksvriendelijkheid. Een kleine minderheid vindt de handleiding maar niets.

 

Voordelen: 

Weerstand: doordat het apparaat 100% elektronisch wordt aangestuurd, zal de weerstand tijdens je trainingen automatisch worden aangepast.

Vliegwiel: het magneetsysteem van deze roeitrainer wordt aangedreven door middel van de befaamde v-snaar die dan weer op het 12 kg zware vliegwiel zit aangesloten. Dit maakt de roeitrainer geschikt voor beginners en ervaren sporters.

Opklapbaar: na gebruik kun je besluiten om het apparaat terug dicht te klappen waardoor je heel wat ruimte bespaart.

 

Nadelen:

Slechte handleiding: sommige kopers vinden het jammer dat je de roeitrainer zelf nog moet monteren en de handleiding je hierbij niet veel wijzer maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

11. VARIO PROGRAM Roeitrainer Semi professional R350

 

Indien je niet echt een budget hebt bij het kopen van een roeitrainer dan kun je alvast even dit toestel bekijken. Het apparaat is afkomstig van het bekende merk BH Fitness en is vooral voor professioneel gebruik. Je zult dit toestel dus vaak kunnen tegenkomen in om het even welke fitnesszaak.

Deze r350 roeitrainer is een uitstekend toestel om meerdere spiergroepen tegelijk te gaan trainen en onderhouden. Verder zal het apparaat je informatie bieden omtrent je hartslag, je calorieverbruik, het aantal roeibeweging en dit zowel per minuut alsook in het totaal.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over deze roeitrainer. En dit heeft vooral te maken met het feit dat er helemaal nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Het is mogelijk dat dit vooral komt door het hoge prijskaartje maar laat je hierdoor echter niet afschrikken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Roeimachines Koopgids

 

Roeien is een goede oefening voor de arm- en borstspieren maar ook voor de benen. Meestal vind je altijd een roeimachine terug in de fitness. Als roeier is dit ook een goede manier om te trainen buiten het seizoen. Bij het kopen van een roeimachine moet je zeker maken dat je genoeg plaats hebt om het te zetten, daarna kun je nog letten op de kenmerken en het gewicht van het apparaat en kun je een budget opstellen.

Heb je genoeg ruimte voor een roeimachine?

Voor vele mensen zal dit logisch lijken maar soms wordt dit wel eens vergeten. Het is niet leuk als je na al je onderzoek beseft dat je niet genoeg ruimte hebt om een roeimachine te plaatsen. Je kunt dus best eerst uitmaken over hoeveel plaats je beschikt.

Een roeimachine heeft ongeveer het formaat van een bank, je kunt dit dus als uitgangspunt gebruiken. Het hangt ook van het soort roeimachine af: een machine met een hydraulische zuiger is kleiner dan een model met luchtweerstand.

Als je een roeimachine koopt voor commercieel gebruik dan zul je meestal wel over genoeg ruimte beschikken om het te plaatsen. Deze eerste stap is dus nuttiger voor mensen die het toestel kopen voor eigen gebruik.

Als je van plan bent om met meerdere personen gebruik te maken van het apparaat dan koop je beter een model met een verstelbare weerstand. Zo kan elke persoon op een verschillende niveau trainen. Een ander voordeel hierbij is dat je de kosten van de aankoop kunt delen.

 

Soorten weerstand op een roeimachine

Een roeimachine kan één van de vier volgende weerstandstypes bevatten: lucht, water, magnetisch en hydraulisch. Elk heeft z’n voor- en nadelen en als je de karaktereigenschappen kent van elke weerstand dan kun je een betere koop maken.

De meeste sportscholen of fitnesszalen gebruiken een model met lucht weerstand. De gebruiker zelf bepaalt hier de intensiteit van de weerstand. Hoe intenser je traint hoe meer weerstand je zult ondervinden. De bewegingen zijn soepel maar dit type maakt wel nogal veel lawaai.

Een model met een hydraulische zuiger maakt weinig geluid en de weerstand is meestal verstelbaar. Dit zijn de meest compacte roeimachines die je eenvoudig kunt opbergen wanneer je klaar bent met trainen. Het is ook de goedkoopste soort van de vier.

Een magnetische remsysteem is heel stil wanneer het de weerstand creëert. Dit type is heel duurzaam en je moet het ook maar weinig onderhouden. De weerstand is bij de meeste modellen verstelbaar en de bewegingen zijn soepel.

Tenslotte heb je nog het model dat werkt met water. Dit type maakt de meest realistische roeibeweging want het voelt net aan alsof je op water aan het roeien bent. Dit model maakt nogal wat geluid maar het is vergelijkbaar met het geluid die je hoort als je op water aan het roeien bent. Dit is meestal de duurste soort.

 

Kenmerken van het toestel

In vele gevallen is een zwaarder apparaat ook van betere kwaliteit. Kies dus voor een toestel die vooral van metaal gemaakt is en waarbij weinig plastic gebruikt is. Je eigen gewicht is ook van belang. De meeste roeimachines kunnen een gewicht van 150 kg dragen maar je kunt dat best controleren voordat je overgaat tot een aankoop.

Sommige modellen zijn voorzien van een ergometer om je prestaties in Watt weer te geven. Dit kun je dan aflezen van het display zodat je weet hoe harde je roeit en hoe lang je al bezig bent. Ook andere informatie zoals het aantal calorieën die je verbrandt hebt komen op dat display.

Andere modellen beschikken over complete trainingsprogramma’s die je tegen de computer laten roeien of tegen andere mensen die op andere roeimachines zitten. Dit moet dan wel in dezelfde ruimte zijn.

Als je je hartslag wilt meten tijdens het trainen dan koop je best een apparaat dat beschikt over een handpulse systeem. Dit zijn sensoren die op de handvatten zitten. Er zijn ook modellen met andere manieren om je hartslag te meten.

Budget

De prijs van een roeimachine kan zo laag liggen als €100 maar kan oplopen tot wel €4000. Je bepaalt best eerst zelf hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven aan zo’n machine, op die manier verminder je de mogelijkheden waaruit je kunt kiezen.

Zoals bij de meeste producten zul je hier ook betere kwaliteit krijgen als je meer geld betaalt, het hangt er natuurlijk ook van af hoeveel je het apparaat gaat gebruiken. Als je slechts sporadisch gaat roeien met deze trainer dan kun je beter een goedkoop model kopen.

Als je interessante aanbiedingen wilt vinden dan kun je op de vele websites die roeimachines aanbieden verschillende producten gaan vergelijken. Meestal is er wel een korting op een bepaald artikel en kun je het goedkoper verkrijgen dan in de winkel. Luister ook eens naar een aanbeveling van een vriend of van je fitnesscoach.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES