5 beste Roeitrainers Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste roeitrainers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Kost het je heel wat moeite om na een lange werkdag nog even snel naar de fitness te hollen? Dan kan het misschien een goed idee zijn om de aanschaf van een roeitrainer in overweging te nemen? Met behulp van een degelijke roeitrainer kun je al heel wat spieren trainen en onderhouden. En bovendien kun je trainen wanneer je wilt en hoe lang je wilt, wat op zich al voor minder stress en spanning zal zorgen. Uit onderzoek is gebleken dat de VirtuFit Row 450 alvast tot de topproducten kan gerekend worden. Deze roeitrainer maakt gebruik van een intens magnetisch weerstandssysteem. Verder blijkt ook de Hammer Fitness Cobra een schot in de roos te zijn. Bovendien wordt het toestel geleverd inclusief een hartslagmeter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste roeitrainers (Reviews) van 2024

 

De beste roeitrainer hoeft niet per sé het duurste apparaat uit het gamma te zijn. Er zijn best wel wat goedkope roeitrainers die meer dan de moeite waard zijn. Sommigen kiezen daarbij voor een exemplaar van Kettler of Body Sculpture terwijl anderen het houden op een roeitrainer van Concept 2 of Tunturi. Wij willen jou het advies geven om de volgende 5 topproducten even rustig te bekijken. Verlies hierbij de online reviews alvast niet uit het oog. Bedenk of je op zoek bent naar een magnetische inklapbare roeitrainer of is een basis exemplaar voldoende?

 

1. Roeitrainer VirtuFit Row 450 Roeimachine Inklapbaar

 

Met de roeitrainer van het bekende en sterk gewaardeerde merk Virtufit, kies je niet meteen voor een aanbieding. Toch lijken de meeste klanten echt wel overtuigd van de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid. Het is alvast een goede aanbeveling om dergelijk product in huis te halen en diverse spiergroepen te trainen en te onderhouden. Op die manier hoef je niet meer continu naar de fitness of sportschool te rennen.

De roeitrainer wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 175 x 51,5 x 50 cm en een gewicht van amper 28 kg. Dit maakt de roeimachine niet alleen stevig en stabiel maar tegelijk ook handzaam en makkelijk te verplaatsen. Je kunt dit apparaat maximaal met een gewicht van 130 kg belasten. Verder geniet je een magnetisch weerstandssysteem, kun je kiezen tussen 10 trainingsniveaus en is het apparaat inklapbaar.

De meeste klanten geven dan ook gelijk een positief advies over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid ervan. Verder zijn er ook heel wat kopers die tevreden zijn met het uiteindelijke design van de roeitrainer.

 

Voordelen:

Formaat: de roeitrainer meet 175 x 51,5 x 50 cm en is, met een totaal gewicht van ongeveer 28 kg, behoorlijk eenvoudig te verplaatsen.

Draagkracht: het belastbare gewicht van dit apparaat wordt geschat op maximaal 130 kg.

Comfort: wil je de roeitrainer na gebruik weer veilig opbergen, dan is het alvast een meerwaarde dat je het apparaat gewoon kunt dichtklappen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg is het niet meteen de roeitrainer met de laagste prijs en dat zou een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hammer Fitness Cobra Roeitrainer Met Hartslagmeter

 

In vergelijking met de vorige roeitrainer, lijkt het hier wel meteen om een koopje te gaan. De roeitrainer wordt jou aangeboden door het, al dan niet bekende merk, Hammer Fitness en wordt geleverd inclusief een hartslagmeter. Op die manier kun je je hartritme in de gaten houden en specifiek trainen op uithouding en/ of gewichtsverlies.

De roeitrainer heeft een maximaal formaat van 150 x 166 x 50 cm en wordt aangevuld met een gewicht van amper 27 kg. Dit maakt de roeitrainer geschikt om te gebruiken voor verschillende types van personen, zolang dat de draagkracht niet meer dan 130 kg bedraagt. Het toestel is voorzien van 1 programma in combinatie met wel 12 trainingsniveaus. Je beslist dus zelf hoe intensief je de training hebben wilt.

Na gebruik kun je het toestel weer makkelijk inklappen en zo heel wat opbergruimte besparen. In tegenstelling tot het vorige apparaat wordt hier gebruik gemaakt van een hydraulische weerstand. De roeitrainer wordt door de meeste klanten positief beoordeeld alhoewel één koper het product vrij kwetsbaar vindt.

 

Voordelen:

Prijskaartje: de lage prijs maakt het product meteen een pak toegankelijker en kan er zelfs voor zorgen dat het misschien wel één van de populairste roeitrainers wordt.

Formaat en gewicht: de roeitrainer biedt een totale afmeting van 150 x 166 x 50 cm aan in combinatie met een totaal gewicht van ongeveer 27 kg.

Belastbaar gewicht: je kunt deze roeitrainer zonder problemen belasten met een maximaal gewicht van ongeveer 130 kg.

Handig in gebruik: wil je de training meer of minder intensief maken? Dan kun je probleemloos schakelen tussen de 12 verschillende trainingsniveaus.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één koper had de kwaliteit van het apparaat toch wel wat beter mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Roeitrainer Bonn Germany Concept 2.2 Luchtmagnetische roeitrainer

 

Heb je geen tijd om na het werk nog even naar de sportschool te rennen? Dan blijkt een degelijke roeitrainer één van de beste opties om in huis te halen. Je kunt er niet alleen verschillende spiergroepen mee trainen en onderhouden maar op die manier ook aan je uithouding en/ of gewichtsverlies werken. Kortom, heel wat pluspunten met slechts 1 apparaat.

De roeitrainer wordt gekenmerkt door een vrij groot formaat van wel 225 x 58 x 85 cm in combinatie met een gewicht van ongeveer 38 kg. Dit maakt dat het maximaal belastbaar gewicht maar liefst 140 kg bedraagt. Het toestel beschikt over 8 verschillende programma’s en 16 trainingsniveaus. Het apparaat wordt geleverd inclusief een hartslagfunctie en is na gebruik zelfs inklapbaar.

Klanten zijn vooral tevreden over het ruime aanbod aan trainingsprogramma’s in combinatie met het heldere en duidelijk leesbare display. Voor één koper betreft het hier jammer genoeg Chinese namaak.

 

Voordelen:

Draagkracht: in tegenstelling tot de vorige apparaten geniet je hier een totale draagkracht van ruim 140 kg.

Handig in gebruik: je kunt niet alleen schakelen tussen de diverse voorgeprogrammeerde programma’s maar je kunt ook de intensiteit verhogen met behulp van de verschillende trainingsniveaus.

Comfort: het grote voordeel van deze roeitrainer is dat hij is uitgerust met een betrouwbare en nauwkeurige hartslagmeter. Na gebruik kun je het apparaat eenvoudig dicht klappen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg moeten we vaststellen dat één koper toch wel wat twijfels blijkt te hebben over de kwaliteit van het apparaat dat wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Roeier Dunlop Air-750 135 kg Belastbaar gewicht Luchtweerstand

 

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor de roeitrainer van Dunlop. Deze Dunlop Air-750 roeimachine wordt gekenmerkt door een krachtig AIR weerstandssysteem. Dergelijke luchtweerstand zorgt ervoor dat een hogere tegendruk kan worden bereikt waardoor op aan een hogere intensiteit kan worden getraind. Uiteraard is het mogelijk om zelf de luchtdruk, en bijgevolg de intensiteit van de training te bepalen.

De roeitrainer is maar liefst 212 x 53 x 75 cm en weegt ongeveer 20 kg. Dit maakt het mogelijk om de roeitrainer met maximaal 135 kg te belasten. De totale raillengte bedraagt 110 cm en na gebruik kun je het apparaat makkelijk en zonder problemen dicht klappen.

Jammer genoeg kunnen wij jou voorlopig geen verdere informatie verschaffen omtrent de gebruikerservaringen aangezien er nog geen reviews werden geplaatst. Echter kan het hoge prijskaartje of het gebrek aan een verlicht display, daar misschien een verklaring voor zijn. Laat je niet afschrikken en bekijk het even.

 

Voordelen:

Formaat en gewicht: de roeitrainer van Dunlop, overigens misschien wel het beste merk, wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 212 x 53 x 75 in combinatie met een gewicht van 20 kg.

Draagkracht: de maximale draagkracht van dit apparaat wordt geschat op zo’n 135 kg.

Inklapbaar: net zoals heel wat andere roeitrainers, blijkt ook dit apparaat inklapbaar te zijn. Heel handig omdat je op die manier opbergruimte kunt sparen.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze roeitrainer aan te kopen? Dan zul je misschien op voorhand toch wel al wat meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tunturi Platinum Pro Airrower Lucht- en magneet remsysteem

 

Ben je echt op zoek naar een roeitrainer “next level” en is budget geen enkel probleem? Dan raden wij jou aan om de roeimachine van Tunturi even van naderbij te bekijken. Het apparaat wordt gekenmerkt door een totale lengte van 232 cm, een breedte van ruim 47 cm en een hoogte van maar liefst 123 cm. Met een gewicht van ruim 73 kg, kies je duidelijk voor een stabiele en stevige roeitrainer die in staat is om een draagkracht van 165 kg aan te bieden.

De roeitrainer beschikt over maar liefst 3 verschillende programma’s en tot wel 12 weerstandsniveau’s. Op die manier kun je zelf de intensiteit van je training bepalen. Tijdens de training kun je je hartritme controleren met behulp van de aanwezige hartslagfunctie. Het LCD kleurendisplay geeft alle informatie helder en duidelijk weer.

De roeitrainer maakt gebruik van 2 krachtige AA batterijen en wordt aangevuld met een comfortabel roeizadel. Kortom, alles wat je nodig hebt om van een aangename, al dan niet intensieve training te genieten. Enkel het hoge prijskaartje zou misschien wel eens roet in het eten kunnen gooien.

 

Voordelen:

Gewicht: deze roeitrainer weegt maar liefst 73 kg en kan daardoor als bijzonder stabiel en stevig omschreven worden.

Draagkracht: je kunt deze unieke roeitrainer belasten met een maximaal gewicht van maar liefst 165 kg.

Handig in gebruik: je beslist zelf hoe intensief je een training wilt maken. Je kunt hiervoor schakelen tussen de 3 voorgeprogrammeerde programma’s en de 12 verschillende weerstandsniveaus.

Gebruiksgemak: het apparaat wordt gekenmerkt door een nauwkeurige hartslagfunctie. Verder geniet je een vrij groot en helder LCD display dat voorzien is van verlichting.

 

Nadelen:

Budget: het zal je waarschijnlijk niet verwonderen dat de prijs van dit toestel toch wel wat boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Roeitrainers Koopgids

 

We stellen vast dat roeitrainers de laatste jaren aan populariteit hebben gewonnen. Ze worden ook beschouwd als één van de meest efficiënte toestellen. Toch is het een aanbeveling om niet zomaar de eerste de beste roeitrainer aan te kopen. Het loont de moeite om de verschillende apparaten te vergelijken alvorens een keuze te maken. Zo zul je begrijpen dat er wel degelijk verschillende soorten roeitrainers bestaan en dat je lichaamslengte evenals het gewicht van de trainer belangrijk blijkt te zijn.

Het gebruiksgemak en de voordelen van een roeitrainer

Een roeitrainer, vaak ook wel ergometer genoemd, is een bijzonder veelzijdig sporttoestel dat je niet alleen in sportscholen maar tegenwoordig ook in menig huiskamers zult terugvinden. Een roeitrainer is dan ook geschikt om te gebruiken bij verschillende doelstellingen. Wil je misschien enkele kilootjes afvallen? Of misschien wil je wel gewoon werken aan je conditie en/ of je spieropbouw? Kortom, het geschikte toestel voor de beginnende en reeds ervaren sporter.

Het gebruik van een roeitrainer zorgt er voor dat je verschillende spiergroepen in je lichaam zult aanspreken. Zo worden in eerste instantie de bilspieren, de bovenbeenspieren en de kuiten goed aan het werk gezet. Echter zul je met een roeitrainer ook heel wat andere spieren aanspreken. Denk maar aan de hamstrings, de schenen, de rugspieren, de schouderspieren, de buikspieren, de biceps en de triceps.

 

De verschillende soorten roeitrainers

We hebben al gewezen op het belang van een weloverwogen keuze te maken. En dat heeft vooral te maken met het feit dat er wel degelijk verschillende types roeitrainers bestaan. Een indeling op basis van de weerstands leert ons dat we een onderscheid kunnen maken tussen 4 soorten roeitrainers. Zo kun je kiezen tussen een apparaat dat gebaseerd is op een hydraulische weerstand, een magnetische weerstand, een luchtweerstand of een waterweerstand.

Kies je voor een roeitrainer die gebruik maakt van de zogenaamde luchtweerstand, dan zul je harder en krachtiger moeten trainen indien je de weerstand wenst te verhogen. Dat is ook logisch wat de verplaatste lucht zorgt voor de kracht van de weerstand. Besef wel dat deze apparaten vaak vrij hoorbaar zijn en dat kan storend werken.

De zogenaamde waterweerstand roeitrainers zijn niet voorzien van lucht maar wel van water. Ook hier is het de bedoeling om krachtiger en harder te roeien, indien je de weerstand wilt verhogen. In vergelijking met de andere soorten roeitrainers, zijn dergelijke apparaten wel van een bepaald budget voorzien. Alhoewel het altijd mogelijk is om aanbiedingen te spotten.

Bij roeitrainers die voorzien zijn van een magnetische weerstand komt de weerstand tot stand door middel van magneten. Dergelijke roeitrainers zijn bijzonder nauwkeurig en betrouwbaar. Kies je voor een hydraulische weerstand dan zal het apparaat zijn uitgerust met 2 grote cilinders, gevuld met gas. Kies je voor dergelijk type roeitrainer zorg er dan voor dat je iets meer ruimte voorziet.

 

Formaat van de roeitrainer in verhouding met de lichaamslengte

Ben je van plan om een roeitrainer in huis te halen, dan raden wij jou aan om ook even stil te staan bij de afmetingen. Daarmee bedoelen we niet alleen de afmetingen van het apparaat maar ook je eigen lichaamslengte.

Het is de bedoeling dat je een roeitrainer kiest die geschikt is om te gebruiken met jouw lichaamslengte. Om dat te weten komen, is het belangrijk om erop te letten of je voldoende ruimte hebt om je benen volledig uit te strekken. Indien dat niet het geval is, dan heb je niet de correcte afmeting op het oog.

Houd er tenslotte ook rekening mee dat je de roeitrainer bij jou thuis kunt plaatsen. Sommige apparaten nemen best wel wat ruimte in beslag. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om te kiezen voor een inklapbare roeitrainer die je na gebruik steeds weer kunt dichtklappen?

Stabiliteit, draagkracht en andere belangrijke kenmerken

Ook de stabiliteit van de roeitrainer blijkt bijzonder belangrijk te zijn. Hoe groter de stabiliteit hoe betrouwbaarder en veiliger de roeitrainer in gebruik zal zijn. De stabiliteit wordt mede bepaald door het gewicht van de roeitrainer. Zo zal een apparaat van amper 20 kg minder stabiel zijn dan een roeitrainer die ruim 70 kg weegt.

Verder raden we jou aan om ook even stil te staan bij de draagkracht van het apparaat. Daarmee bedoelen we de totale belastbaarheid van de roeitrainers. Sommige roeitrainers zijn voorzien van een hogere, al dan niet lagere belastbaarheid. Bekijk dit steeds in verhouding met je eigen lichaamsgewicht. Indien je ongeveer 80 kg weegt, dan is een roeitrainer met een draagkracht van 120 kg geslaagd!

Verder kan het handig zijn indien je over meerdere voorgeprogrammeerde programma’s en trainingsniveaus beschikt. Op die manier kun je zelf de intensiteit van je work-out bepalen. Is de roeitrainer voorzien van een hartslagfunctie en is het apparaat makkelijk uitklapbaar? Houd er wel rekening mee dat extra mogelijkheden het prijskaartje wel wat duurder zullen maken!

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Voor welke spieren is een roeitrainer een goede aanbeveling?

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: met een roeitrainer kun je heel wat verschillende spieren trainen en onderhouden. De belangrijkste spieren die, met behulp van correct gebruik van een roeitrainer worden gestimuleerd, zijn de bilspieren, de rugspieren, de biceps, de triceps, de schouders, de buikspieren en natuurlijk ook elk spiertje in je benen. Denk maar aan de bovenbenen, de kuiten, hamstrings en zelfs de schenen.

Is het dus je bedoeling om enkele kilootjes af te vallen, wil je gewoon aan je conditie werken of misschien in spiermassa aankomen? Dan is een roeitrainer alvast een goede aanbeveling!

Q2: Wat is beter: een crosstrainer of een roeitrainer?

Je staat op het punt een fitnesstoestel in huis te halen maar je twijfelt tussen een crosstrainer en een roeitrainer? Beide apparaten zijn een goede aanwinst indien je aan je conditie wilt werken, spieren wilt trainen en onderhouden. Beide toestellen worden ook als veelzijdig beschouwd en zijn behoorlijk populair bij het grote publiek.

Toch is er een klein verschil tussen beide toestellen, zonder dat daarbij het ene toestel beter is dan het andere. Het is vooral afhankelijk van wat je zelf wilt en waar je verwachtingen liggen. Een crosstrainer is een goede aanwinst indien je werkelijk alle spiergroepen in je lichaam wenst te trainen. Een roeitrainer zal ook verschillende spieren aanspreken maar bijvoorbeeld meer gericht zijn op het gebruik van je benen, arm- en schouderspieren.

 

Q3: Wanneer krijg je resultaat bij gebruik van de roeitrainer?

Of je nu enkele kilootjes wilt vermageren of je wilt gewoon je conditie op peil houden; een roeitrainer is daarvoor het meest veelzijdige toestel. Toch is het belangrijk om regelmatig af te wisselen. Daarmee bedoelen we dat het belangrijk is om de intensiteit van de trainingen en het type work-outs zoveel mogelijk te variëren.

Indien je van nul start en bijvoorbeeld 3 keer per week een uurtje gebruik maakt van de roeitrainer, dan zul je na enkele weken al gauw resultaat zien. Echter zul je merken dat, indien je met hetzelfde work-out schema verder blijft gaan, je resultaten of een gegeven moment zullen stagneren. Om dan nog verder resultaat mogelijk te maken, is het handig om de intensiteit van de training op de drijven.

Q4: Hoe werkt een roeitrainer?

De meeste gebruikers bevestigen dat het in het begin toch wel wat zoeken is naar de juiste techniek van het roeien. Het is belangrijk om goed te onthouden dat een roeitrainer niet draait om snelheid maar wel om kracht en techniek. Merk je dat je last krijgt in je rug of je schouders; dan ben je jammer genoeg niet goed bezig. De techniek bestaat erin dat je op zoek gaat naar de kracht in je onderlichaam met name de benen en de bilspieren.

Het is dus belangrijk om de benen eerst volledig uit te strekken en pas daarna volgt de beweging met de armen. Bij juist gebruik van de roeitrainer zul je dus de “benen – armen – armen – benen” volgorde moeten hanteren.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES