Beste rolstoel

Laatste update: 21.05.24

 

Rolstoelen test van 2024

 

Een rolstoel kan in heel wat verschillende situaties een handig hulpmiddel zijn. Of je nu moet revalideren na een ongeluk, wanneer je last hebt van een chronische spierziekte of wanneer je als oudere persoon iets minder ver kunt stappen. Toch is het belangrijk om meteen te kiezen voor de beste rolstoel. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde rolstoelen. Zo blijkt de Francine Vermeiren D100 rolstoel alvast een uitstekend product te zijn. Bovendien kun je de rolstoel opvouwen na gebruik waardoor je deze ook makkelijk kunt verplaatsen. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Drive Litec rolstoel die voorzien is van een duurzaam frame met een bijzonder grote draagkracht.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Rolstoel Reviews – Top 5

 

 

Het kan iedereen overkomen dat je een ongeval meemaakt en voor een tijdje niet te been bent. Je kunt dan een rolstoel gebruiken om je makkelijker voort te bewegen. Deze stoelen zijn ook ideaal voor oudere mensen die slecht te been zijn. We hebben een top 5 samengesteld die je in dit artikel kunt bezichtigen. Je hoeft er enkel nog de beste rolstoel uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Francine Vermeiren D100

 

Deze rolstoel is opvouwbaar en beschikt over een extra gewatteerd zit- en rugvlak. Je kunt de voetsteunen in de hoogte verstellen maar je kunt ze ook verwijderen als ze in de weg zitten. De duwstangen van de rolstoel kun je ook in de hoogte verstellen zodat de rolstoel door verschillende personen geduwd kan worden.

Het product is uitgerust met degelijke parkeerremmen en de banden zijn gemaakt van PU die bestand is tegen slijtage en lekken. Er zit verder nog een stoephulp op de rolstoel om de begeleider te helpen.

De kopers geven goed advies over het product en schrijven dat je de rolstoel makkelijk kunt op- en uitvouwen. De kwaliteit van de rolstoel is uitstekend en je kunt de wielen eenvoudig verwijderen met een druk op de knop. De prijs-kwaliteitverhouding van het product is optimaal.

Met deze rolstoel, geleverd door Vermeiren, haal je niet alleen een degelijke maar ook een duurzame rolstoel in huis. Je kunt de rolstoel makkelijk opvouwen wat het eenvoudiger maakt om hem te verplaatsen. Dankzij de parkeerremmen kun je ervoor zorgen dat deze rolstoel mooi stabiel blijft staan en niet wegschuift.

 

Voordelen

Banden: de banden van deze rolstoel zijn vervaardigd uit duurzaam PU wat niet alleen slijtagebestendig is maar bovendien ook bescherming biedt tegen mogelijke lekken.

Comfort: je zult merken dat niet alleen het zitvlak maar ook het rugvlak extra gewatteerd is. Dat voelt zacht en comfortabel aan.

Gebruiksgemak: het is mogelijk om de hoogte van de duwstangen en de voetsteunen te verstellen. In het geval van de voetsteunen, kun je deze zelfs verwijderen.

 

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties bij deze rolstoel geplaatst. We vermoeden dat het dus misschien wel eens één van de populairste rolstoelen uit deze lijst zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Drive Litec

 

De Drive Litec beschikt over instelbare armleggers met een stevige frame. De hoogte van het zitvlak kun je op drie niveaus verstellen en de beensteunen en voetplaten zijn ook verstelbaar. Je kunt de wielen eenvoudig verwijderen dankzij het quick release systeem om de rolstoel mee te nemen in de wagen.

De rolstoel is maximaal belastbaar met 125 kg. Deze rolstoel is licht van gewicht waardoor het makkelijk is om het product op te tillen. De kopers zijn ook tevreden over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het artikel.

Het design valt in de smaak en de rolstoel is handig in gebruik, vooral voor oudere mensen die niet meer zo mobiel zijn. Verder zijn de kopers ook nog tevreden over de snelle levering van deze rolstoel aanbieding.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke rolstoel van het bekende, en misschien wel het beste merk Drive. Indien je kiest voor deze rolstoel dan kies je voor duurzaamheid en kwaliteit. De rolstoel wordt gekenmerkt door een een stel stevige instelbare armleggers en een bijzonder degelijk en sterk onderstel.

 

Voordelen

Comfort: het is niet alleen mogelijk om het zitvlak in hoogte te verstellen maar verder kun je ook de voetplaten en zelfs de beensteunen naar wens aanpassen.

Wielen: het is mogelijk om de wieltjes makkelijk en probleemloos van de rolstoel af te halen door gebruik te maken van het “quick release systeem”. Handig om de rolstoel mee te nemen in de wagen.

Draagkracht: de rolstoel heeft een maximale draagkracht van maar liefst 125 kg.

 

Nadelen

Uitverkocht: jammer genoeg moeten we vaststellen dat deze rolstoel momenteel volledig is uitverkocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Caremart Carrymate

 

Deze rolstoel heeft een laag gewicht van slechts 7 kg en is belastbaar met een maximaal gewicht van 100 kg. Je kunt de rolstoel opvouwen en opbergen in een meegeleverde reiszak. De beensteunen van de rolstoel kun je in- en uitklappen en dankzij de duwstang kun je de rolstoel voortduwen.

Het product is eenvoudig om te bedienen en beschikt over een remfunctie die ook door de duwende persoon kan gebruikt worden.

In de reviews lezen we dat de rolstoel voldoet aan de verwachtingen van de kopers en dat de kwaliteit van het product top is. De gebruikers geven goed advies over het lichte gewicht en de mogelijkheid om de rolstoel op te vouwen tot een klein formaat. Dankzij de reistas kun je de rolstoel eenvoudig meenemen op verplaatsing.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke Caremart Carrymate rolstoel. Het is een unieke rolstoel die behoorlijk weinig weegt en daardoor makkelijk is om op te tillen of mee te nemen op verplaatsen. De rolstoel heeft verder een maximale draagkracht van maar liefst 100 kg.

 

Voordelen

Remfunctie: voor de duwende gebruiker is het best wel handig om te weten dat de rolstoel over een remfunctie beschikt.

Opvouwen: het is mogelijk om de rolstoel dicht te klappen en dan nog eens op te vouwen. Bovendien wordt het product geleverd in een stevige en duurzame reiszak.

Beensteunen: je zult merken dat je de beensteunen makkelijk kunt inklappen en weer kunt uitklappen.

Duwstang: dankzij de aanwezigheid van de stevige duwstang, is het makkelijker om deze rolstoel voor te duwen.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: volgens één enkele koper is de kwaliteit van de rolstoel ondermaats en voldoet het product dan ook helemaal niet aan de verwachtingen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Drive Diamond Deluxe

 

De Drive Diamond Deluxe behoort tot de categorie van goedkope rolstoelen. Het product is zowel een rollator als een rolstoel en je kunt de beensteunen eenvoudig op het artikel klikken of verwijderen. De zachte rugleuning zorgt voor extra comfort, net zoals de stoffen zitting.

De handvatten van het product zijn in de hoogte verstelbaar en de wielen hebben een diameter van 20 tot 30 cm. Je kunt de rolstoel maximaal met 135 kg belasten.

De kopers zijn heel tevreden over de goedkope prijs van deze rolstoel aanbieding. De kwaliteit die ze ervoor terugkrijgen is uitstekend en het product is handig in gebruik omdat het zowel een rollator als rolstoel is. Je kunt het artikel makkelijk meenemen doordat je het kunt inklappen.

Net zoals één van de vorige producten zul je merken dat ook deze rolstoel geleverd wordt door het bekende merk Drive. Bovendien is het een multifunctioneel product aangezien je deze rolstoel eventueel ook als een soort van rollator zou kunnen gebruiken. Hieronder alvast een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

 

Voordelen

Voordelig: je zult meteen versteld staan van het mooie en betaalbare prijskaartje. Misschien is dit dan wel de rolstoel met de laagste prijs?

Beensteunen: het is mogelijk om de beensteunen aan te passen en zelfs te verwijderen indien je dat mocht wensen.

Comfort: de rolstoel is voorzien van een bijzonder zachte en aangename rugleuning. Ook de stoffen zitting draagt bij tot net iets meer comfort. Verder kun je de handgrepen van de rolstoel makkelijk verstellen.

Draagkracht: deze rolstoel heeft een maximale draagkracht van maar liefst 135 kg.

 

Nadelen

Bijna uitverkocht: indien je interesse mocht hebben in deze rolstoel, wees er dan snel bij aangezien het product bijna volledig is uitverkocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pride Go Chair

 

Deze elektrische rolstoel beschikt over een hoge wendbaarheid zodat je het product ook binnenshuis kunt gebruiken. Je kunt de stoel makkelijk uit elkaar halen zodat je het kunt meenemen op verplaatsing. De frame is licht van gewicht en de rolstoel past in de koffer van de meeste auto’s.

De rolstoel is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen en wordt geleverd met de accu en de oplader. De banden zijn bestand tegen lekken en je kunt een maximale snelheid behalen van 6 km per uur. De rolstoel is geschikt voor een maximaal gewicht van 147 kg.

Dit product is nog niet beoordeeld geweest door eerdere kopers. Wegens een gebrek aan een review is het voor ons niet mogelijk om een advies te geven over deze rolstoel aanbieding.

We kunnen het rijtje tenslotte afsluiten met deze Pride Go Chair rolstoel. In tegenstelling tot de vorige producten zul je merken dat het hier om een elektrische rolstoel gaat. Laten we dan ook even op zoek gaan naar de belangrijkste kenmerkende eigenschappen van deze rolstoel.

 

Voordelen

Comfort: je zult merken dat het mogelijk is om deze rolstoel in een mum van tijd uit elkaar te gaan halen. Handig indien je de rolstoel wilt verplaatsen.

Wendbaarheid: je kunt deze rolstoel zowel binnen- alsook buitenshuis gebruiken vanwege de uitstekende wendbaarheid ervan.

Toebehoren: bij de aankoop van het product krijg je er meteen ook de accu en zelfs de oplader bij.

Handig in gebruik: het is een degelijke rolstoel die je kunt belasten met maximaal 147 kg en die maar liefst 6 km per uur kan rijden. De banden zijn voldoende breed en bovendien lekbestendig.

 

Nadelen

Prijzig: het is mogelijk dat de hoge prijs sommige kopers afschrikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Rolstoelen koopgids

 

Wanneer je een ongeluk gehad hebt, en je een rolstoel nodig hebt zul je merken dat een degelijk model heel belangrijk is. Het gebruiksgemak en de soort rolstoel zijn punten waar je aandacht aan kunt schenken als je de aanbiedingen gaat vergelijken. Als je echt wilt kiezen uit de beste rolstoelen, houd dan zeker ook rekening met de mogelijkheden en het budget. Wie weet kom je wel een rolstoel aanbieding tegen die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

Gebruiksgemak

 

Mensen spreken er misschien niet graag over maar toch is het belangrijk om een degelijke rolstoel uit te kiezen. Een rolstoel kun je in veel verschillende situaties gebruiken. Afhankelijk van de situatie wordt dan ook een bepaald model aangeraden. Er wordt altijd gekeken naar wat de beperkingen zijn en hoe men jou het beste zou kunnen helpen.

Wanneer je je been op meerdere plaatsen gebroken hebt zul je achteraf enkele maanden moeten revalideren. Het is dus niet meer dan logisch dat je je de eerste maanden zult moeten behelpen door middel van een rolstoel. De rolstoel moet jou dan helpen opdat je je gemakkelijk en zonder veel problemen zou kunnen verplaatsen.

Het kan natuurlijk zijn dat je lichaam door een slepende ziekte langzaam maar zeker volledig aftakelt. Ook hier kan een rolstoel aangewezen zijn om jou zoveel mogelijk mobiel te houden. Het hoeft niet alleen door ziekte of ongeval te zijn. Oudere mensen hebben bijvoorbeeld vaak iets minder kracht en worden iets sneller moe. In dat geval kun je opteren voor een duwwandelwagen. Je kunt vaak rolstoelen huren. Dit kan echt een goede aanbeveling zijn als jouw grootouders bijvoorbeeld niet zo ver meer kunnen stappen maar toch graag mee op uitstap willen.

Daarnaast biedt elke rolstoel ook verschillende mogelijkheden. Uiteraard zullen de goedkope rolstoelen iets minder functies bezitten dan de duurdere modellen. Kortom het is belangrijk dat je dus rekening houdt met deze verschillende aspecten. Dit zal je helpen om sneller en doelgerichter tot de juiste rolstoel te komen.

 

 

Soorten rolstoelen

 

Je zult in je zoektocht al vrij snel opmerken dat er verschillende rolstoelen op de markt zijn. Zoals in het vorige stukje reeds aangegeven wordt de rolstoel in eerste instantie aangepast aan de situatie waarin jij je bevindt. En op die manier kunnen we een duidelijk onderscheid maken tussen vier verschillende modellen.

Zo zijn er de modellen voor incidenteel gebruik. Dit wil zeggen dat je niet permanent in een rolstoel hoeft. Het kan zijn dat je een been gebroken hebt en je dus tijdelijk enkele weken een rolstoel nodig hebt. Uiteraard zal het niet verwonderen dat deze modellen minder functies bezitten. Deze rolstoelen hebben 2 grote wielen aan de achterkant en 2 kleine wieltjes vooraan. Je gaat vooruit door de grote wielen met je handen in beweging te zetten. Het zitcomfort is niet echt optimaal omdat je er niet permanent gebruik van maakt.

Wanneer je door ziekte of ongeval permanent een rolstoel nodig hebt dan heb je al meteen een ander type rolstoel nodig. Hier wordt er dan extra rekening gehouden met de beperking die je hebt. Het kan zijn dat mensen door ongeval of ziekte verlamd zijn aan de onderste ledematen maar hun armen nog kunnen bewegen. Het spreekt voor zich dat deze rolstoelen een hoger zitcomfort moeten bieden dan de vorige modellen. Mensen die in staat zijn hun armen nog te bewegen, kunnen dan zelf de rolstoel voortduwen op dezelfde manier als het eerste model namelijk door het bewegen van de achterwielen. Ook qua rugleuning en armleuning bieden deze modellen iets meer comfort.

Het kan ook zijn dat je helemaal verlamd bent door een slepende ziekte of een ernstig ongeval. In deze situatie wordt vaak overgestapt naar een elektrische rolstoel. Bij een elektrische rolstoel wordt het comfort uiteraard maximaal uitgediept. Het zitcomfort is veel beter en er is ook een betere rugleuning en armleuning. Afhankelijk van de beperking kun je de elektrische rolstoel met je mond of hand besturen.

 

 

Mogelijkheden en het budget

 

Sommige modellen zullen net iets meer mogelijkheden hebben dan andere modellen. Dit is afhankelijk van het type rolstoel maar ook van de situatie of de beperking die je hebt. De rolstoelen die gebruikt worden wanneer je een klein ongeluk gehad hebt, beschikken over de minste functies. Het zitcomfort is bij deze modellen ook niet zo hoog. Vaak kun je deze rolstoelen gemakkelijk plooien en zo handig meenemen of verplaatsen.

De elektrische rolstoelen bijvoorbeeld bieden vaak veel meer mogelijkheden. Naast extra zitcomfort zijn deze modellen ook voorzien van armleuningen en een stevige rugleuning. Alles is gemaakt om het jou zo comfortabel mogelijk te maken. Het is ook mogelijk dat bepaalde modellen een rekje of tafeltje hebben. Zo kun jij een aantal spulletjes dicht bij jou houden. Dit kan ook handig zijn als je afhankelijk bent van de zuurstoffles. Uiteraard wordt de prijs mede bepaald door het type en de mogelijkheden die de rolstoel biedt.

 

 

 

 

Bibliografie:

1. Caregiving Mag

2. Rolstoel huren in Amsterdam

3. How Power Wheelchairs Work

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES