5 beste Rugbraces Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste rugbraces – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je op zoek bent naar een manier om je rugpijn te verlichten of je houding te corrigeren, kun je ervoor kiezen om een rugbrace te gebruiken. Deze worden echter in zoveel verschillende modellen en uitvoeringen aangeboden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om het kiezen wat makkelijker te maken hebben we er 3 geselecteerd die een zeer goede beoordeling kregen in de online reviews. Zo merk je dat de Rugband Voor Onderrug een goede keuze is als je een rugbrace zoekt voor onmiddellijke pijnverlichting. Daartegenover staat de Mr. Panache Premium Rugbrace die – naast instant pijnverlichting – tevens ook geschikt is om een slechte lichaamshouding te corrigeren. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste rugbraces (Reviews) van 2024

 

Om er de beste rugbrace uit te kiezen die jou kan helpen bij je pijnklachten moet je enkele belangrijke punten in acht nemen. Heb je nood aan een rugbrace om je houding te corrigeren? Of zoek je een rugbrace voor de onderrug die je steun zal bieden tijdens fysieke arbeid? We vroegen het advies aan enkele kinesisten om deze selectie met topproducten te kunnen samenstellen. Neem de tijd om alles eens rustig te bekijken om pas daarna je keuze te maken.

 

1. Rugband Voor Onderrug Rugbrace Voor Onmiddellijke Pijnverlichting

 

De rugband van Nazrom krijgt in de online reviews een uitstekende score van 4,9 van de 5 sterren waaruit trouwens ook blijkt dat hij veruit het populairste product is in onze selectie met toppers. Wanneer je last hebt van een pijnlijke onderrug waardoor je moeilijker kunt bewegen, dan is deze postuur corrector het aangewezen hulpmiddel.

Doordat deze rugband voorzien is van extra baleinen en verstelbare zijbanden krijg je een betere ondersteuning van de onderrug zodat je stabiliteit en bescherming hebt tijdens je dagelijkse activiteiten. Bovendien is hij speciaal ontworpen om preventief te dragen, hij werkt pijnverlichtend en hij is ideaal om tijdens een revalidatie te gebruiken.

Daarnaast zorgt het unieke ontwerp in zachte en lichte materialen ervoor dat hij heel flexibel is zodat je tijdens je bewegingen niet zult worden belemmerd. Deze rugband kan trouwens heel discreet onder je kleding worden gedragen zodat niemand het opmerkt dat het lichamelijk even wat minder goed lukt. Hij heeft een breedte van 23 cm en wordt aangeboden in de maten medium tot XXL  waardoor hij zowel door dames als heren kan worden gebruikt.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze rugbrace van Nazrom kan preventief worden gebruikt, daarnaast werkt hij pijnverlichtend en biedt hij de ideale bescherming tijdens een revalidatie.

Formaat: hij is 23 cm breed en kan worden aangekocht in de maten medium tot XXL waardoor hij geschikt is voor dames en heren. Hij is trouwens voorzien van verstelbare zijbanden om hem perfect te laten aansluiten.

Discreet: de zachte en lichte materialen waaruit hij is gemaakt zorgen ervoor dat je hem discreet onder je kleding kunt dragen.

Versteviging: hij werd voorzien van extra baleinen zodat je onderrug goed wordt ondersteund om een rechte houding aan te nemen.

 

Nadelen:

Efficiëntie: één klant maakt de opmerking dat de pijnverlichting slechts tijdelijk is, maar dit heeft niks met de kwaliteit van de band te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Mr. Panache Premium Rugbrace – XXL – Met extra lumbale ondersteuning – Rug Corrector

 

Heb je regelmatig te kampen met rugpijn en belemmert dit jou ook in het dagelijkse leven? Dan is deze functionele en uiterste kwalitatieve rugbrace van Mr. Panache vast en zeker het bekijken waard. Dit unisex model kent een XXL maat die overeenkomt met een afmeting van 32,5 x 22,5 x 3 cm en een gewicht van ongeveer 297 gram wat resulteert in een buikomtrek van zo’n 116 tot 125 cm. Toch te groot? Aarzel dan niet om dit model in een maat M, L of XL te bestellen indien gewenst.

Maar dat is nog lang niet alles want verder is deze rugbrace vervaardigd uit duurzame doch lichtgewicht materialen die gekenmerkt worden door hun ademende structuur en therapeutische warmte die de bloedsomloop stimuleert. Dankzij de geïntegreerde klittenband kun je de rugbrace ervaring naar een hoger niveau tillen door de gewenste pasvorm te bereiken.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld door zijn vrij discrete karakter, de ingebouwde lumbarpad en zijn breed inzetbaar werkveld. Zo is deze rugbrace niet alleen geschikt voor mensen die regelmatig te kampen hebben met een lumbago of lage rugpijnen maar tevens ook bedoeld om een correcte houding aan te nemen. Dat verklaart meteen waarom heel wat klanten overtuigd zijn van de mogelijkheden van deze rechte rugbrace.

 

Voordelen:

Formaat: hoewel de rugbrace in een maat XXL (variabele buikomtrek van 116 tot 125 cm) wordt aangeboden, is hij tevens ook beschikbaar in een maatje M, L en XL.

Doelgroep: de rugbrace is bedoeld voor volwassen vrouwen en mannen die te kampen hebben met lage rugpijnen, fysiek zware arbeid verrichten of gewoon hun houding willen corrigeren.

Lumbarpad: dankzij de verstelbare lendensteun is de rugbrace in staat om meer steun te bieden aan je onderrug.

Klittenband: de geïntegreerde klittenband zorgt ervoor dat je de rugbrace net iets beter kunt aanspannen en aansluiten zodoende de ideale pasvorm te bereiken.

 

Nadelen: 

Geen hernia: ben je specifiek op zoek naar een hernia rugbrace dan is dit model misschien niet de allerbeste keuze.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Nazrom Postuur Corrector Houding Correctie Rug Brace tegen Rugklachten 

 

Deze houdingcorrectie brace van Nazrom wordt op de bovenrug gedragen en helpt je om je slechte houding te verbeteren waardoor rug- en nekpijn wordt verminderd. Hij is speciaal ontwikkeld om te gebruiken tijdens diverse sportactiviteiten waarbij een correcte houding heel belangrijk is.

Bovendien is hij het ideale hulpmiddel om je schouders niet te laten doorhangen wanneer je lang aan je computer zit. Door je houding te verbeteren zal de spanning in je nek- en schouderspieren verlichten waardoor je ook minder last van hoofdpijn zult hebben. Daarnaast is hij gemaakt uit licht neopreen zodat je hem met alle comfort de ganse dag kunt dragen ook wanneer je even op de bank van een relax momentje geniet.

Hij kan bovendien heel discreet onder je kleding worden weggestopt waardoor niemand hem zal opmerken. Deze rugband met universele maat is trouwens zowel geschikt voor dames als heren omdat je hem volledige naar je eigen lichaam kunt aanpassen. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Draagcomfort: de houding corrector is gemaakt uit zacht neopreen waardoor hij een optimaal draagcomfort garandeert zonder dat hij onder de armen gaat knellen.

Universele maat: de maat is een one-size-fits-all die volledig naar jouw lichaamsbouw kan worden versteld waardoor hij zowel door dames als heren past.

Discreet: het lichte materiaal zorgt ervoor dat je hem onder je kleding kunt dragen zodat niemand zal merken dat je deze rugband draagt.

Gebruiksvriendelijk: doordat de verstelbare banden vooraan zitten kun je deze rugbrace gemakkelijk zonder hulp aantrekken.

 

Nadelen: 

Knellend: in tegenstelling tot wat er in de beschrijving staat hebben enkele klanten toch het gevoel dat hij onder de oksels snijdt. We vermoeden dan ook dat hij niet correct werd afgesteld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Northwall Rugbrace voor Onderrug – Rug Corrector voor Onmiddellijke Pijnbestrijding

 

Ben je bewust op zoek naar een breed inzetbare rugbrace? Neem dan zeker de tijd om de Northwall rugbrace even van naderbij te bekijken. Zo kent de rugbrace – die bestaat uit een combinatie van duurzame materialen zoals neopreen en nylon – een totale afmeting van 110 x 23 x 1 cm wat overeenkomt met een maat XL en een taille of buikomtrek van 100 à 120 cm. Gelukkig is dit model ook te bestellen in een maat S, M of L waarbij je kunt steunen op het principe van een normale standaard pasvorm.

Verder blijkt de Northwell een makkelijk te verstellen rugband met baleinen te zijn die zorgen voor een instant pijnverlichting. De geïntegreerde baleinen in combinatie met het ergonomische design zorgen voor een optimale ondersteuning en worden verder aangevuld met een bijkomende therapeutische warmte die de bloedsomloop stimuleert. 

Uiteraard is de band niet alleen bedoeld ter pijnbestrijding maar kan het ook een manier zijn om een slechte lichaamshouding te corrigeren. Verder is dit type rugbrace eveneens aan te raden indien je te kampen hebt met een hernia, ischias, artrose, scoliose of herstellende bent van een rugblessure. Heel wat klanten zijn duidelijk tevreden en belonen het product met 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: de rugbrace kent een totale afmeting van 110 x 23 x 1 cm wat overeenkomt met een maat XL en een variabele buikomtrek van 100 tot 120 cm.

Pasvorm: de brace wordt gekenmerkt door een normale pasvorm waardoor je perfect je eigen persoonlijke maat kunt bestellen. Bovendien kun je de pasvorm met behulp van de geïntegreerde klittenband verder aanpassen.

Handig in gebruik: de rugbrace is geschikt voor volwassenen mannen en vrouwen en zorgt – mede dankzij de verstelbare lendensteun en de therapeutische warmte – voor een instant pijnverlichting.

Corrigerend: dit type rugband kan eveneens dienst doen om een slechte lichaamshouding te corrigeren.

 

Nadelen: 

Onderhoud: de rugbrace dient met de hand te worden gewassen zodoende de duurzaamheid ervan te vrijwaren.

Niet gebruiksvriendelijk: volgens een kleine minderheid van de kopers, zou deze rugbrace regelmatig verschuiven tijdens het bukken en bijgevolg niet handig zijn in gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Body2Fit verstelbare Rugbrace Houding Correctie voor Rug & Nek

 

Body2Fit wordt door velen als het beste merk beschouwd omdat ze gespecialiseerd zijn in producten die oplossingen bieden bij nek- en rugklachten. Het Body2fit houding correctie shirt is vervaardigd uit kwaliteitsvolle ademende materialen die ondersteunend werken.

Bovendien is de rugbrace geschikt voor dames en heren met een borstomvang tussen 80 en 120 cm. Doordat hij volledig met verschillende banden kan worden versteld wordt het ganse bovenlichaam in een natuurlijke positie gebracht waardoor je minder rug- en nekpijn zult ervaren. Hij zorgt er trouwens voor dat je een correcte houding aanneemt wanneer je aan je bureau aan het werken bent of als je bijvoorbeeld met de auto rijdt.

Daarnaast zal hij tijdens het sporten of bij zware fysieke inspanningen de pijn helpen verlichten. De producent geeft het advies om hem in het begin niet langer dan 60 min te dragen en pas na een week de draagtijd met 15 minuten te verhogen. In de reviews kunnen we zien dat de meningen over dit artikel erg verdeeld zijn.

 

Voordelen:

Draagcomfort: deze verstelbare rugbrace kan voor het meeste comfort het best boven een shirt worden gedragen.

Werking: de brace is ontwikkeld om de houding te verbeteren. Tijdens de eerste week wordt er aangeraden om de rugband maar een uurtje te dragen en dit pas na een week met 15 minuten te verlengen. 

Maat: de rugband met universele maat is geschikt voor mensen met een borstomvang tussen 80 en 120 cm. Hij kan daarnaast volledig worden aangepast met de verstelbare banden zodat je de perfecte pasvorm verkrijgt.

Gebruiksgemak: hij kan worden gedragen wanneer je aan het sporten bent, maar ook tijdens de werkuren of wanneer je een rustmoment neemt.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken op dat deze houding corrector nogal duur is waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Rugbraces Koopgids

 

Wanneer je regelmatig problemen hebt met je rug, nek of schouders kan een rugbrace de perfecte oplossing bieden. Zoals je wel al zult hebben gezien zijn er diverse modellen op de markt die verschillende problemen aanpakken. We hebben naar de aanbevelingen van enkele therapeuten  gevraagd omtrent de effectiviteit en de manier waarop een rugbrace moet worden gebruikt. Neem de tijd om de mogelijkheden te vergelijken voor je er eentje uitkiest die jou het meest geschikt lijkt.

Wat is een rugbrace en waarvoor wordt hij gebruikt

Een rugbrace is een soort brede gordel die je net als een korset goed rond je lichaam kunt aansluiten zodat hij ondersteuning en stevigheid biedt. Elk type gordel is bovendien gemaakt uit elastisch materiaal dat voorzien is van verstelbare banden zodat hij perfect rond je lichaam past om voldoende druk op de spieren te zetten en de gewrichten te ontlasten. Daarnaast helpt hij om de pijn te bestrijden in de onderrug die wordt veroorzaakt door overbelaste spieren die het lichaam moeten ondersteunen. Hij wordt trouwens door artsen aangeraden om preventief tijdens zware inspanningen en bij sportactiviteiten te gebruiken . 

Hij is echter niet alleen bedoeld als steun en voor verlichting van de pijn, maar een rugbrace wordt ook vaak gebruikt om enig comfort te bieden tijdens de revalidatie na een pijnlijke operatie. Hij brengt de wervelkolom in een goede positie waardoor je een correcte houding verkrijgt. Het gebruik van een rugband kan een belangrijk verschil maken bij tal van behandelingen. Lumbale kwalen, lumbago, hernia en scoliose zijn veel voorkomende rugklachten waarvoor een degelijke rugbrace steun en verlichting kan bieden.

 

De verschillende soorten

Omdat rugpijn zich op verschillende plaatsen kan manifesteren worden er ook aparte modellen verkocht die je zullen helpen bij jouw specifieke pijnklachten. De meest voorkomende rugklachten zorgen voor pijn in de onderrug waarvoor een rugbrace van het gordeltype een uitstekende keuze is. Deze soort is verkrijgbaar met baleinen die ervoor zorgen dat de gordel extra stevigheid biedt en grotere druk zet in de lendenstreek waardoor de pijn effectief zal verminderen. De gordel zonder baleinen is vervaardigd uit licht materiaal en wordt meer gebruikt om een comfortabel gevoel te geven wanneer je fysieke arbeid verricht.

Daarnaast hebben mensen ook vaak problemen in de bovenrug die vooral door een verkeerde houding worden veroorzaakt. Een rugbrace kan dus eveneens worden gebruikt om de houding te verbeteren bij personen die bijvoorbeeld de ganse dag zittend voor de computer doorbrengen. Vooral naar de avond toe zal je zithouding veranderen en laat je je schouders meer doorhangen waardoor er pijn ontstaat tussen de schouderbladen en in de nek. Voor deze rugklachten is een rugband in de vorm van een harnas ideaal om de houding te corrigeren. Er zijn trouwens ook opblaasbare- en magnetische rugbraces en de zwangerschapsgordel die het gewicht van de baby ondersteunt.

 

Het materiaal en de maatserie

Wanneer je een rugbrace uitkiest is het belangrijk om even stil te staan bij de materialen waaruit hij is gemaakt. Sommige mensen moeten de band een ganse dag dragen waardoor het belangrijk is dat hij uit zacht materiaal is vervaardigd om je een comfortabel gevoel te geven. Een rugband die knelt en snijdt onder de armen of die gemaakt is uit materiaal dat niet ademt zal je belemmeren in je activiteiten waardoor je je ongemakkelijk en onnatuurlijk gaat bewegen. Dit resulteert dan weer in andere klachten en dat is niet de bedoeling.

Daarnaast is het heel belangrijk om de juiste maat te kiezen zodat de band niet te veel maar ook niet te weinig druk geeft. Vaak hebben rugbraces een universele maat met verstelbare drukbanden waardoor ze voor de meeste mensen geschikt zijn. De borstomvang of de omtrek van de onderrug wordt meestal vermeld zodat je bij benadering al weet of de band voor jou geschikt is. Sommige rugbraces worden trouwens ook verkocht in maatseries tussen extra small en extra extra large met verstelbare klittenbanden zodat ze voor de perfecte pasvorm kunnen worden aangepast.

Het ontwerp en het onderhoud

Voor veel mensen is het belangrijk dat ze op een discrete manier een rugbrace kunnen dragen. Je kiest daarom best voor een model dat je direct op de huid onder je kleding kunt dragen zodat hij niet opvalt. We raden dan ook aan om een rugband uit te zoeken die gemaakt is uit ademend materiaal zonder snijdende randen zodat hij heel comfortabel aanvoelt. 

Omdat je tijdens sportactiviteiten, bij zwaar werk of gewoon wanneer het warm is gaat transpireren zal de rugband na een tijdje niet zo fris meer ruiken. Het is dan ook belangrijk om goed na te kijken of hij al dan niet mag worden gewassen en zeker wanneer je hem direct op de huid draagt. Kijk misschien even bij de aanbiedingen om er eentje extra aan te kopen zodat je altijd een propere rugbrace voor handen hebt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES