Beste schaakspel

Laatste update: 19.07.24

 

Schaakspellen test van 2024

 

Wil je het denkvermogen van je kind helpen stimuleren? Dat kan makkelijk door middel van een schaakspel. Het lijkt misschien heel ouderwets voor sommige gebruikers, maar toch zijn er steeds meer mensen die beginnen schaken. Het is echter niet altijd makkelijk om het beste schaakspel te kiezen uit het, tegenwoordig ruime assortiment. Daarom zijn we zelf op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde schaakspellen. We zijn onder andere uitgekomen bij de Longfield Games 170489. De verpakking telt bovendien niet alleen een duurzaam schaakspel maar eveneens een prachtig dambord. Door te kiezen voor het Longfield Games Magnetisch schaakspel, kies je voor een uniek bord dat gebruik maakt van magnetische schaakstukken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Schaakspel Reviews – Top 5

 

De meeste mensen houden zich tegenwoordig bezig met videospellen of zitten op hun smartphone in hun vrije tijd. Er zijn andere manieren om je vrije tijd op te vullen en je hersenen te oefenen, namelijk bord- of schaakspellen. Als je een leuk schaakspel wilt kopen dan kun je gerust een kijkje nemen naar onze top vijf die we zorgvuldig geselecteerd hebben uit het ruime online aanbod. Je vindt er zeker het beste schaakspel tussen.

 

1. Longfield Games 170489

 

Deze doos bevat een schaakbord en een dambord in één zodat je beide spellen kunt spelen met vrienden. Het bord is ingelegd met walnoot of esdoorn fineer en meet 42 cm in de breedte en 42 cm in de lengte. De damstenen en schaakstukken worden wel niet meegeleverd dus je hoeft deze onderdelen zelf nog aan te kopen, wat zorgt voor een extra meerkost. Het product is geschikt voor personen vanaf 8 jaar.

De kopers zijn heel tevreden over de kwaliteit van dit product. Het bord voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers en de prijs is aanvaardbaar. Het bord is stevig en groot genoeg om een leuk potje schaak mee te spelen. Voor één koper is het bord te groot waardoor het moeilijker is om het bord mee te nemen op verplaatsing. Kinderen kunnen hun eerste schaakspel spelen met dit product.

Wat voor heel wat kopers een saaie sport leek te zijn, blijkt vandaag de dag steeds populairder te worden. Tegenwoordig zijn er dan ook heel wat personen die op zoek gaan naar een leuk en duurzaam schaakspel. Hieronder alvast de populairste kenmerken van het schaakspel dat jou aangeboden wordt door Longfield.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: het is een multifunctioneel schaakspel aangezien er ook een dambord wordt meegeleverd. Zo heb je 2 leuke spellen tegen de prijs van 1.

Formaat en materiaal: het is een duurzaam bord met een lengte van 42 cm en een breedte van 42 cm. Verder is het vervaardigd uit duurzaam walnoot of esdoorn fineer.

Leeftijdscategorie: het spel wordt aangeraden van een minimum leeftijd van ongeveer 8 jaar oud.

 

Nadelen:

Geen accessoires: echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je zelf nog apart de schaakstukken en damstenen zult moeten aankopen. Je moet dus rekening houden met een vervelende meerkost.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Longfield Games Magnetisch

 

Dit opklapbare schaakspel wordt geleverd met magnetische schaakstukken zodat deze stevig op het bord blijven staan. De onderdelen worden geleverd in een handige box waar je alles kunt in opbergen. De afmetingen van het bord zijn 24 x 24 cm. De schaakstukken zijn goud- en zilverkleurig en het product is geschikt voor personen vanaf 8 jaar. Dit artikel maakt deel uit van de goedkope schaakspellen waardoor het uitermate geschikt is voor kopers met een beperkt budget.

De gebruikers van het bord geven goed advies over de kwaliteit van het product en schrijven dat ze er eindeloos speelplezier aan beleven. Het schaakspel is ideaal voor beginners en dankzij de magnetische schaakstukken kun je ook bij wind op het terras spelen want de stukken blijven goed staan. Het enige minpunt die wordt aangegeven is dat de stukken nogal klein zijn waardoor je ze makkelijk kunt verliezen.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook dit unieke schaakspel jou aanbevolen wordt door het bekende, en misschien wel het beste merk Longfield. Echter is het wel altijd een aanrader om de voor- en nadelen op voorhand even grondig onder de loep te nemen. Hieronder een selectie van de belangrijkste kenmerken.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen versteld staan van het mooie prijskaartje. Zo zou het wel eens het schaakspel met de laagste prijs kunnen zijn.

Magnetisch: het gaat hier om een magnetisch schaakspel. Dat is best wel handig want op die manier hoef je niet te vrezen dat de schaakstukken van het bord vallen. Dat kan dan ook best wel praktisch zijn wanneer je het spel meeneemt op een lange treinrit.

Formaat: het bord heeft een totale afmeting van 24 bij 24 cm en kun je na gebruik makkelijk en zonder problemen inklappen.

Handig in gebruik: bij de levering van het schaakbord krijg je er meteen de verschillende schaakstukken bij. Verder worden alle benodigdheden geleverd in een prachtige opbergbox.

 

Nadelen:

Te kleine onderdelen: de onderdelen worden door sommige klanten als klein ervaren en zijn dus volgens hen ook makkelijk om kwijt te spelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philos De Luxe Veld 2610

 

Dit schaakbord is geschikt voor personen vanaf 6 jaar en is gemaakt van esdoorn- en mahoniehout. De meegeleverde schaakstukken zijn verzwaard met een viltsokkel om stabieler op het bord te blijven staan. Je kunt dit schaakbord inklappen en de schaakstukken eenvoudig aan de binnenkant van het bord bewaren. Op die manier kun je het schaakbord makkelijk meenemen op verplaatsing of op reis.

De goede kwaliteit en het handige ontwerp vallen in de smaak bij de kopers. Vooral het feit dat je de schaakstukken makkelijk aan de binnenkant van het bord kunt bewaren is een groot pluspunt. Doordat je het kunt inklappen is het ook eenvoudig om het bord op te bergen. De sluitingen van het bord zitten wel net iets teveel op de rand zodat ze eventueel schade kunnen veroorzaken aan de tafel. De onderdelen zijn voor sommige kopers ook veel te klein.

Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor je kind? En heb je al gemerkt dat hij of zij heel veel interesse vertoont in schaken? Dan kan dit unieke schaakspel misschien wel zijn waar jij naar op zoek bent. Dit schaakspel is bovendien ideaal voor kindjes vanaf de minimum leeftijd van ongeveer 6 jaar oud.

 

Voordelen:

Materiaal: het is een duurzaam schaakspel dat volledig vervaardigd is uit een stevige combinatie van enerzijds esdoornhout en anderzijds mahoniehout.

Schaakstukken: bij de levering van het product worden de schaakstukken uiteraard meegeleverd. Je zult dan merken dat de schaakstukken bovendien zwaar aanvoelen. Zo zijn deze extra zwaar gemaakt om de stabiliteit te bevorderen.

Handig in gebruik: het is mogelijk om het bord na gebruik gewoon dicht te klappen en de schaakstukken bovendien binnenin op te bergen.

 

Nadelen:

Te kleine onderdelen: een kleine minderheid van de klanten is echter wel van mening dat de onderdelen veel te klein zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Non-License Glas 2008

 

Dit glazen schaakspel met glazen schaakstukken zal zeker mooi staan in het interieur van je woning. Bovendien is het perfect voor personen die op zoek zijn naar goedkope schaakspellen. Het product is geschikt voor personen vanaf 12 jaar.

Het schaakbord is gemaakt van karton en kun je eenvoudig opvouwen. Het schaakspel wordt geleverd met een boek getiteld: “Schaken: veel meer dan zwart en wit”. Dit boek geeft je nuttige informatie over het spel. Het bord heeft een klein formaat van 15 x 15 cm.

De meningen over het product zijn verdeeld. Een van de kopers is niet tevreden over het kartonnen schaakbord want op de foto staat er een glazen schaakbord. De andere kopers vinden het ontwerp van de set heel mooi. Dankzij het compacte formaat is deze set perfect om mee te nemen op vakantie.

Ben je echter niet alleen op zoek naar een kwalitatief sterk schaakspel maar ook naar een echte blikvanger? Dan kun je ook gewoon kiezen voor dit Non-License Glas 2008 schaakspel. Dit product is vervaardigd uit duurzaam glas en oogt bijzonder mooi ook als gewoon decoratiestuk.

 

Voordelen:

Prijskaartje: indien je liever niet zoveel geld wilt spenderen dan is dit een unieke kans.

Leeftijdscategorie: het wordt aangeraden om dit schaakspel te gebruiken vanaf de leeftijd van ongeveer zo’n 12 jaar oud.

Materiaal: je zult merken dat het schaakbord zelf volledig vervaardigd is uit duurzaam en stevig karton. De schaakstukken bestaan dan weer uit prachtig glas.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we merken dat een enkele koper helemaal niet overtuigd is van het schaakbord vervaardigd uit karton.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hinz & Kunst Metaal Nvt

 

Dit schaakspel is gemaakt van metaal en is geschikt voor personen vanaf 10 jaar. Het product is handgemaakt en wordt geleverd met alle schaakstukken zodat je meteen kunt beginnen met spelen. De speciale figuurtjes zijn ook gemaakt van metaal en zorgen voor een originele speelervaring. Dit product ligt wel in een hogere prijsklasse waardoor het niet meteen toegankelijk is voor personen met een beperkt budget.

Dit product is nog niet beoordeeld geweest door andere kopers. Om deze reden kunnen wij geen advies geven over deze schaakspel aanbieding. Schrijf als eerste gebruiker een review om andere kopers te helpen.

Tenslotte kunnen we het rijtje van deze 5 topproducten afsluiten met dit unieke schaakspel. Ben je op zoek naar een origineel geschenk voor je partner of je kind? Dan is dit alvast een goede aanbeveling. Zo wordt het schaakspel aanbevolen vanaf de leeftijd van ongeveer 10 jaar oud.

 

Voordelen:

Handgemaakt: het grote pluspunt van het product is dat het helemaal met de handgemaakt is en dus bijgevolg ook uniek is.

Toebehoren: het schaakspel wordt geleverd inclusief de verschillende schaakstukken. Op die manier is het spel eigenlijk helemaal gebruiksklaar.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het spreekt echter wel voor zich dat je rekening zult moeten houden met een iets hoger prijskaartje. Dat kan voor sommige klanten best wel vervelend zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Schaakspellen koopgids

 

Tegenwoordig zitten heel wat mensen achter hun computerspelletjes te spelen of zijn ze druk in de weer met hun smartphone. Toch kunnen ook de beste schaakspellen voor heel wat plezier zorgen. Uiteraard hoef je niet zomaar het eerste het beste model aan te kopen. Je kunt eerst verschillende schaakspellen en aanbiedingen met elkaar vergelijken alvorens je een keuze maakt. Houd hierbij zoveel mogelijk rekening met het nut, het budget, het materiaal en de accessoires. Wie weet zit er dan ergens ook wel een schaakspel aanbieding tussen.

Het nut van een schaakspel

Zoals in de inleiding reeds min of meer aan bod kwam houden de meeste jongeren en ook volwassenen zich hoofdzakelijk bezig met hun smartphone of tablet. Of ze spelen de hele dag computerspelletjes. Dit hoeft zeker niet verboden te worden maar toch is het belangrijk om ook wat aandacht te geven aan andere manieren om je te ontspannen. Een schaakspel kan daarbij dan ook echt een goede aanbeveling zijn. Een schaakspel klinkt bij de meeste mensen heel erg saai in de oren maar dit is het helemaal niet.

Een schaakspel zal ervoor zorgen dat je hersenen geprikkeld worden en dit is belangrijk in de dagelijkse ontwikkeling. Bij jongeren helpt het om het denkvermogen te stimuleren en meer inzicht te krijgen in het geheel. Het leert je ook om in te schatten wat je tegenstander gaat doen en om daarop dan meteen te anticiperen. Ook oudere mensen zijn hierbij gebaat omdat het hen verplicht om de hersenactiviteit te onderhouden.

 

Extra kenmerken en accessoires

Wanneer je een schaakspel aankoopt dan zul je merken dat bepaalde modellen net iets meer kenmerken en accessoires met zich meebrengen dan andere schaakspellen. Zo zijn er heel wat schaakspellen die samen worden geleverd in combinatie met een leuk dambord. Zo heb je 2 leuke spelletjes voor de prijs van 1. Kijk ook altijd uit naar een exemplaar dat geleverd wordt in een mooie en vooral handige opbergdoos. Op die manier kun je het schaakspel na gebruik altijd mooi bewaren en wordt het ook duurzamer.

Het lijkt misschien heel onnozel maar kijk toch maar eens voor alle zekerheid of de schaakstukken meegeleverd worden. Het komt nu eenmaal wel eens voor dat je bij de aankoop enkel het schaakbord aangeboden krijgt en je er de pionnen achteraf nog zelf apart hoeft bij te kopen. Dit is uiteraard helemaal niet de bedoeling. Je hebt ook heel wat magnetische schaakspellen die niet meteen tot de goedkope schaakspellen zullen behoren maar toch best wel handig zijn. Bij sommige exemplaren zijn de schaakstukken zwaarder gemaakt met viltsokkel waardoor ze stabieler op het schaakbord zullen staan.

 

Het materiaal

In je zoektocht naar het voor jou ideale schaakspel zul je meteen ook merken dat er heel wat onderscheid te vinden is op het gebied van materiaal. Zo heb je heel wat schaakspellen die bestaan uit stevig hout zoals esdoorn, mahonie of walnoot. Dit is heel erg stevig en dus ook bijzonder duurzaam. Deze houten schaakspellen zien er bovendien ook heel klassevol en tijdloos uit en zullen niet altijd tot de goedkope exemplaren behoren.

Uiteraard kun je ook altijd kiezen voor een metalen schaakspel. Een metalen exemplaar zal uiteraard veel zwaarder wegen in vergelijking met een houten schaakspel en daardoor niet zo eenvoudig overal mee naartoe te nemen zijn. Houd er wel rekening mee dat een schaakspel uit metaal zeker en vast niet tot de goedkope schaakspellen zal behoren. Naast hout en metaal kun je eventueel ook nog altijd gaan voor een schaakspel uit glas. Hierbij zijn zowel het bord alsook de schaakstukken helemaal uit duurzaam glas gemaakt. Dit wordt vaak als een soort blikvanger geëtaleerd.

Het prijskaartje

Net zoals er ook heel wat verschillende soorten schaakspellen op de markt gebracht zijn, zul je ook meteen heel wat verschillende prijzen kunnen waarnemen. De prijs wordt eigenlijk voor het grootste gedeelte bepaald door het materiaal dat men gebruikt heeft en het design. Zo zal een houten schaakspel vaak veel goedkoper zijn dan een metalen model maar duurder dan een glazen schaakspel. Het is ook belangrijk of het met de handgemaakt werd of niet. Een schaakspel dat helemaal handgemaakt is zal dus logischerwijze ook veel duurder zijn.

Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf zoveel mogelijk probeert uit te maken waar jij naar op zoek bent. Welk bedrag kun en wil jij maximaal uitgeven aan een degelijk schaakspel. Je kunt daarom ook altijd even een kijkje nemen naar de verschillende online beoordelingen die door klanten op het net geplaatst zijn. Daar wordt vaak nog heel wat advies gegeven en info over de gebruikerservaring. Bekijk eventueel ook of het mogelijk zou zijn om een tweedehands schaakspel aan te kopen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES