7 beste skihandschoenen Test Van 2024

Laatste update: 13.04.24

 

Beste skihandschoenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een geschikt en duurzaam paar wintersporthandschoenen voor je kind? Dan lijkt het alvast de moeite waard om de mogelijkheden van de Tec Gloves navy size 6 eens even onder de loep te nemen. Dankzij de normale pasvorm kun je overigens gewoon je persoonlijke maat bestellen. Daartegenover staan de Starling Skihandschoenen Taslan Jr die – hoewel aangeboden in een maat 5.5 – beschikbaar zijn in verschillende maten gaande van XS tot en met XL. Ter volledigheid hebben we in de onderstaande tabel nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste skihandschoenen (Reviews) van 2024

 

De beste skihandschoenen zijn degene die helemaal aan de verwachtingen kunnen voldoen. Of je daarbij kiest voor de verwarmde skihandschoenen of leren skihandschoenen van Gore Tex dan wel de Barts skihandschoenen of de skihandschoenen van Reusch, blijft vooralsnog een persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 7 toppertjes rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten. Bekijk de opties even en wie weet ga je wel met de populairste skihandschoenen naar huis of kies je voor een aanbieding of het laagst geprijsde setje.

 

1. Tec Gloves navy size 6 – Barts – Maat: 6, Valt normaal

 

Ben je op zoek naar een paar warme én waterdichte skihandschoenen dan loont het alvast de moeite om dit setje van Barts even grondig te bekijken. Zo worden de Tec gloves aangeboden in een maat 6 die 100% normaal uitvalt en zowel door jongens als meisjes kan worden gedragen. 

Bovendien wegen deze wintersporthandschoenen amper 79 gram wat eveneens bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak en draagcomfort bij het beoefenen van bepaalde wintersporten. De handschoenen – die voornamelijk uit waterdicht polyester werden vervaardigd – blijken afgewerkt in een prachtige donkerblauwe kleur die makkelijk combineert met de rest van de ski-uitrusting.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en de mooie vormgeving van dit paar winterhandschoenen. Dit resulteert zich dan ook in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie van dit paar winterhandschoenen heeft men er vooral voor gekozen om te werken met duurzaam en 100% waterafstotend polyester.

Doelgroep: deze skihandschoenen zijn bedoeld voor kinderen en kunnen – vanwege het neutrale design – zowel door jongens als meisjes worden gedragen.

Budgetvriendelijk: ze zijn misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs, maar toch behoren deze skihandschoenen tot de goedkope exemplaren.

 

Nadelen

Geen volwassenen: ben je op zoek naar skihandschoenen voor dames of heren, dan is dit paar jammer genoeg niet de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Starling Skihandschoenen Taslan Jr – Sven – 5.5, Maat: XS, S, M, L, XL

 

De Starling skihandschoenen zijn worden gekenmerkt door een totale afmeting van 25 x 11 x 5 cm wat overeenkomt met een standaard maat M. Doordat deze handschoenen overigens 100% normaal uitvallen, kun je gewoon je eigen persoonlijke maat bestellen. Bovendien kun je dit type wintersporthandschoenen eveneens bestellen in diverse andere maten gaande van XS tot en met XL waardoor er wel degelijk voor elk wat wils bestaat.

Deze unisex handschoenen – die overigens amper 94 gram wegen – blijken trouwens gevoerd waardoor je handen niet alleen droog maar vooral ook warm blijven aanvoelen. Dit alles wordt verder aangevuld met een verstelbare polsband, een klittenbandsluiting én een elastisch koord inclusief stopper zodanig de ideale pasvorm en isolatie te bekomen.

Klanten reageren bijzonder tevreden en belonen dit paar handschoenen dan ook met een mooie score van 5 op 5 sterren. Zijn lage prijskaartje is overigens niet alleen een bijkomstigheid maar eveneens een leuk detail waardoor de handschoenen toegankelijk worden voor een breed publiek.

 

Voordelen

Formaat: hoewel dit paar wintersporthandschoenen wordt aangeboden in een maat M, kun je ze in allerlei maten gaande van XS tot XL bestellen.

Doelgroep: de unisex handschoenen zijn bedoeld voor kinderen en kunnen gebruikt worden tijdens het beoefenen van diverse wintersportvakanties zoals snowboarden, skiën of langlaufen.

Uitvoering: doordat de handschoenen gevoerd zijn, voelen je handen altijd droog en warm aan. Verder dragen de klittenbandsluiting, het elastische koord met stopper en de verstelbare polsband bij aan het draagcomfort.

 

Nadelen

Geen volwassenen: ook deze wintersporthandschoenen zijn minder bedoeld voor gebruik door volwassenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sinner Ski Mond Wintersporthandschoenen Unisex – Maat XXL (10) 

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan zou je eventueel ook kunnen kiezen voor dit unieke paart wintersporthandschoenen jou aangeboden en geleverd door – misschien wel het beste – merk Sinner. Afkomstig uit de Sinner Stratton serie wordt dit paar handschoenen gekenmerkt door een neutrale doch bijzonder stoere zwarte kleur.

De handschoenen worden jou aangeboden in een maat 10 – wat ongeveer overeenkomt met een ruime XXL – maar kunnen nog in tal van andere maten worden aangekocht waardoor ze geschikt zijn voor mannen en vrouwen. Dit alles wordt aangevuld met een 100% water- én winddicht soft shield membraan én rekbare stretchstof waardoor een optimale pasvorm kan worden bereikt.

Verden werden de handschoenen afgewerkt met een elastisch koord met stopper én een handige klittebandsluiting teneinde het draagcomfort te vergroten. Hoewel de handschoenen alles lijken aan te bieden wat nodig is om van de wintersportvakantie te kunnen genieten, werden er nog geen reacties geplaatst.

 

Voordelen

Maat: de handschoenen worden aangeboden in een maat 10 – wat overeenkomt met een maat XXL – maar kunnen daarnaast nog in tal van andere maten worden verkregen.

Doelgroep: de handschoenen zijn hoofdzakelijk bedoeld om door volwassen mannen of vrouwen te worden gebruikt.

Draagcomfort: het draagcomfort wordt extra uitgebreid dankzij het water- én winddichte soft shield membraan, de rekbare stretchstof, het elastisch koord met stopper en de klittenbandsluiting.

 

Nadelen

Prijzig: in vergelijking met de vorige toppertjes, stellen we vast dat het prijskaartje hier toch net iets hoger ligt dan gemiddeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Starling Skiwanten Taslan Jr – Rory – Mosterd – 6/164 – Valt normaal

 

Ben je op zoek naar een geschikt paar wintersporthandschoenen voor je kinderen? Dan lijkt dit leuke setje skiwanten van het bekende merk Starling misschien wel aan de verwachtingen de voldoen. Hoewel de skiwanten in een maat 6 worden aangeboden en werden afgewerkt in een opvallende mosterdgele kleur, blijken ze nog in tal van andere maten en designs te bekomen. Bovendien vallen ze normaal uit waardoor je perfect je persoonlijke maat kunt bestellen.

Net zoals heel wat andere skihandschoenen, blijkt ook dit paar voornamelijk uit duurzaam en 100% water- én winddicht polyester gemaakt wat alvast bijdraagt aan het gebruiksgemak. Dankzij de aanwezige klittenbandsluiting wordt het overigens mogelijk om de skiwanten – indien gewenst – verder aan te spannen.

Een blik op de online reviews toont aan dat er momenteel nog geen reacties werden geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over eventuele gebruikerservaringen.

 

Voordelen

Maat: de skihandschoenen worden aangeboden in een maat 6 – die overeenkomt met een standaard maat 164 bij kinderen – maar kan nog in tal van andere maten worden besteld.

Design: hoewel de skihandschoenen werden afgewerkt in een opvallende mosterdgele kleur, kun je ze nog in tal van andere desigsn bekomen.

Materiaal: dit paar skiwanten werd hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam polyester dat ook nog eens wind- én waterdicht blijkt.

 

Nadelen

Niet verwarmd: ben je specifiek op zoek naar een paar thermo verwarmde skihandschoenen dan ben je met dit product niet meteen aan het juiste adres.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dakine Wristguard handschoenen junior – Valt normaal , Dakine

 

Net zoals het vorige setje, blijkt ook dit paar skihandschoenen van Dakine voornamelijk bedoeld om door kinderen te worden gedragen. De handschoenen blijken overigens beschikbaar in meerdere maten en vallen 100% normaal waardoor je perfect je eigen persoonlijke maat kunt bestellen. Het geheel werd vervolgens afgewerkt in een neutraal doch stoer zwart jasje waardoor ze bij eender welke ski-uitrusting perfect tot hun recht komen.

De Dakine Wristguard skihandschoenen werden overigens vervaardigd uit 72% polyester en 28% polyurethaan waardoor ze niet alleen waterdicht maar vooral ook winddicht blijken te zijn. Ter hoogte van de rug van je hand en de handpalm werd eveneens gekozen voor een – weliswaar verwijderbare – nylon beschermpad. Het geheel werd nadien afgewerkt met een stevige klittenbandsluiting.

Hoewel de handschoenen op het eerste gezicht alles lijken aan te bieden wat je nodig hebt wanneer je op wintersportvakantie vertrekt, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst.

 

Voordelen

Pasvorm: hoewel de handschoenen 100% normaal uitvallen, kun je ze door middel van de klittenbandsluiting nog net iets meer aanspannen indien nodig.

Materiaal: de handschoenen werden vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen gaande van nylon tot polyester en polyurethaan.

Winddicht: in tegenstelling tot heel wat andere skihandschoenen, blijkt dit paar 100% water- én winddicht.

Doelgroep: de handschoenen zijn voornamelijk bedoeld om door kinderen – jongen of meisje – te worden gedragen.

 

Nadelen

Geen volwassenen: voor volwassen handen zullen deze skihandschoenen misschien toch net iets te klein aanvoelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Reusch Reusch Dario R-Tex XT Handschoenen Wintersporthandschoenen – Unisex

 

De Reusch wintersporthandschoenen – afkomstig uit de bekende Reusch Dario serie – worden jou aangeboden in een maat 6 en kennen een normale pasvorm waardoor je perfect je eigen persoonlijke maat kunt bestellen. Bovendien kun je dit type unisex handschoenen – indien gewenst – nog in tal van andere maten bekomen wat ze geschikt maakt voor zowel jongens als meisjes.

Doordat de skihandschoenen overigens uit 100% duurzaam polyester werden vervaardigd, zijn ze niet alleen water- maar ook winddicht. Dit wordt verder aangevuld met het bekende R-TEX XT membraan dat niet alleen warm aanvoelt maar ook ademende en sneldrogende eigenschappen kent. Dankzij de klittenbandsluiting kun je de pasvorm aanpassen en op die manier het gebruikscomfort verhogen.

Ook hier moeten we jammer genoeg wijzen op het gebrek aan online reviews waardoor het niet vanzelfsprekend is om jou verder advies te geven over eventueel klantenadvies.

 

Voordelen

Pasvorm: de handschoenen vallen normaal uit en werden afgewerkt met een manchet van elastisch materiaal in combinatie met een duurzame klittenbandsluiting.

R-TEX XT membraan: dankzij het R-TEX XT membraan voelen de handschoenen niet alleen warm aan maar blijken ze ook waterafstotend, winddicht, sneldrogend én 100% ademend.

Gripmateriaal: de handpalmen werden afgewerkt met een duurzame grip coating waardoor je steeds voldoende grip kunt behouden.

 

Nadelen

Prijzig: we durven vermoeden dat het hoge prijskaartje mogelijks bij velen een domper op de feestvreugde betekent en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Mountain Peak kinder skiwanten – Maat 86/92 – Valt normaal 

 

We sluiten het rijtje af met dit unieke paar kinder skiwanten jou aangeboden en geleverd door het bekende en populaire merk Mountain Peak. Zo worden de handschoenen gekenmerkt door een maat 86/92 aangevuld met een normale pasvorm waardoor je perfect je eigen persoonlijke maat kunt bestellen. De handschoenen zijn – indien gewenst – ook beschikbaar in een groter maatje 122/128 en kunnen zowel door jongens als meisjes worden gebruikt.

Verder blijken de skihandschoenen voornamelijk vervaardigd uit een combinatie van duurzaam polyester en katoen maar wordt hun gebruiksgemak en draagcomfort verder uitgebreid met een warme Thinsulate voering die overigens vochtwerend en 100% warmte-isolerend is. Dankzij de elastiek ter hoogte van de polsen, kun je de handschoenen net iets meer aanspannen indien nodig.

Het setje werden nog verder verfijnd door de aanwezigheid van een ophanghaakje én bijbehorende naamtag. Desondanks moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen reacties werden geplaatst.

 

Voordelen

Thinsulate voering: dankzij de Thinsulate voering ben je verzekerd van een paar ademende en vochtwerende handschoenen die eveneens 100% warmte-isolerend zijn.

Haakje: het aanwezige haakjde is bedoeld om de handschoenen – na gebruik – makkelijk bij elkaar te houden. Dit maakt de kans op verlies een pak kleiner.

Naamtag: verder is er ook een handige naamtag aanwezig waarop je je naam – en eventueel telefoonnummer – zou kunnen vermelden voor het geval je de handschoenen kwijt raakt.

 

Nadelen

Geen volwassenen: ben je op zoek naar een leuk paar handschoenen voor volwassen dames en/ of heren, dan ben je bij dit setje van Mountain Peak jammer genoeg aan het verkeerde adres.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Skihandschoenen Koopgids

 

Staat er binnenkort een avontuurlijke wintersportvakantie op de planning dan loont het alvast de moeite om goed voorbereid aan de reis te beginnen. Het spreekt voor zich dat een kwalitatief paar skihandschoenen dan ook helemaal niet op het lijstje mag ontbreken. Aangezien het uitgebreide assortiment best wel voor heel wat keuzestress lijkt te zorgen, hebben we voor jou een handige koopgids samengesteld waarin we enkele kenmerkende eigenschappen verder uitdiepen. Denk maar aan de pasvorm, de waterdichtheid en duurzaamheid van de handschoenen maar ook de prijs en de eventuele bijkomende opties. Alvast een goede aanbeveling om de gids even door te nemen alvorens je de verschillende skihandschoenen en aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Het nut van skihandschoenen

Wanneer je op wintersportvakantie vertrekt, is het uiteraard belangrijk om goed voorzien te zijn op het gebied van kledij en uitrusting. Echter wat de meesten wel lijken te vergeten is het belang van een goed paar winterhandschoenen of skihandschoenen. Zeker wanneer je dagelijks enkele uurtjes op de latten staat, is het gebruik van een paar waterafstotende en/ of verwarmde skihandschoenen een groot en belangrijk pluspunt. 

Op die manier kun je verhinderen dat je handen het te koud krijgen en bijgevolg ook vermijden dat de bloedsomloop van de vingertoppen in het gedrang komt. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon veel fijner om je favoriete sport en/ of winteractiviteiten op een zo comfortabel mogelijke manier uit te oefenen. 

Toch moeten we vaststellen dat heel wat klanten moeite hebben bij het vinden van een geschikt paar skihandschoenen. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit een uitgebreid assortiment handschoenen gaande van verschillende types en designs tot diverse merken, pasvormen, kenmerkende eigenschappen en prijskaartjes. Neem dus rustig de tijd om de verschillende modellen die je leuk vindt te passen om op die manier het paar skihandschoenen van je dromen te vinden.

 

Type in functie van het gebruiksgemak en de leeftijd

In eerste instantie is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijke types skihandschoenen die vandaag de dag voorhanden zijn. Zo kunnen we onder meer een onderscheid maken tussen het standaard paar skihandschoenen – dat overigens het vaakst wordt aangekocht – gevolgd door de zogenaamde wanten, 2-in-1 handschoenen en lobster handschoenen. 

Uit onderzoek en enquêtes is gebleken dat de keuze voor een bepaald type handschoenen sterk samenhangt met het gebruiksgemak en de leeftijdscategorie. Zo zullen wanten vooral gebruikt worden door – over het algemeen heel jonge – kindjes en/ of tienermeisjes terwijl de traditionele skihandschoenen dan weer vaker worden uitgekozen door volwassenen. 

Uiteraard zal ook het gebruiksgemak hier een belangrijke – zoniet bepalende – factor in blijken. Ga je even met vrienden of met het gezin lekker sneeuwballen gooien dan is een paar wanten ruim voldoende. Echter, als je effectief een wintersport zoals snowboard en/ of skiën beoefent, is het aangewezen om een uitstekende grip te behouden waardoor in dergelijke situaties de voorkeur wordt gegeven aan de eerder vernoemde standaard skihandschoenen.

 

Pasvorm en waterdichtheid

Eenmaal je het type skihandschoen bepaald hebt, is het verstandig om rekening te houden met de pasvorm en de mate van waterdichtheid. Zo wordt de pasvorm niet alleen bepaald door het “formaat” of de “grootte” van de handschoen maar ook door het type sluiting. Sommige handschoenen kunnen bijvoorbeeld net iets meer aangespannen worden dankzij een extra bijkomende velcro of kliksluiting. Indien je dus in de mogelijkheid bent om de handschoenen te passen, dan is dat altijd mooi meegenomen.

Bedenk daarnaast ook even hoe het zit met de waterdichtheid van de handschoenen. Zo is het belangrijk om te kiezen voor een kwalitatief paar skihandschoenen dat zowel waterdicht als waterafstotend blijkt te zijn. Op die manier mag je er 100% zeker van wezen dat de handschoenen geen druppel water, vocht of condens zullen doorlaten zodanig dat je handen lekker warm en droog blijven.

Bijkomende kenmerken in functie van de prijs

Skihandschoenen moeten – bij voorkeur – niet alleen waterdicht én waterafstotend zijn maar dienen ook winddicht en/ of windafstotend te zijn. Daarnaast bestaan er bijvoorbeeld ook verwarmde skihandschoenen, hoogsluitende skihandschoenen en duurzame skihandschoenen die voorzien zijn van een praktische touchscreen tip zodanig dat je-  zelfs met je handschoenen aan –  je smartphone kunt bedienen.

Uiteraard zal dit alles wel een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Afhankelijk van het type, de kenmerkende eigenschappen en de gebruikte materialen kan de prijs variëren van zo’n 5 à 10 euro tot maar liefst 65 à 70 euro.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES