Beste skihelm

Laatste update: 13.04.24

 

Skihelmen test van 2024

 

Als je dol bent op skiën en regelmatig met het volledige gezin op skivakantie vertrekt dan heb je maar liever een degelijke skihelm aan. Wij kunnen jou alvast even helpen om op zoek te gaan naar de beste skihelm. In onze koopgids proberen wij jou zoveel mogelijk tips en advies hierover te geven. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo is de Sinner Lost Trail skihelm echt aangeraden wanneer je regelmatig gaat skiën. De helm is voor zowel dames alsook voor heren geschikt en kun je in meerdere maten verkrijgen. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Sinner Combi-Pack skihelm. Dit wil zeggen dat je niet alleen een degelijke skihelm krijgt maar je krijgt er ook meteen een mooie skibril bij.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Skihelm reviews – top 5

 

 

Als je gaat skiën moet je goed beschermd zijn. Je kunt gemakkelijk vallen door de sneeuw en je pijn doen. Je hebt zeker een goede skihelm nodig. Je kunt dan nog kiezen tussen een skihelm met of zonder vizier, maar een helm heb je nodig om je veilig te voelen tijdens je skivakantie. Wij hebben informatie gefilterd en vijf goede skihelmen uitgekozen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Sinner Lost Trail

 

De Sinner Lost Trail skihelm is geschikt voor dames en heren en is verkrijgbaar in vier verschillende maten: S (56 cm), M (58 cm), L (60 cm), XL (62cm). De helm is ook ideaal voor snowboarders en is licht en schokbestendig dankzij de in-mold technologie met EPS. De helm en de kinband zijn verstelbaar zodat de helm niet gaat schuiven.

De helm is uitgerust met ventilatiekanalen aan de bovenkant zodat de warmte van onder de helm kan ontsnappen. Zo heb je geen last van hitte en zweet je ook minder. Dankzij de voering van hypoallergeen materiaal zul je geen last hebben van allergische reacties en de oorstukken zijn afneembaar en wasbaar op 30 graden.

Dit product beschikt momenteel over twee reviews en deze geven een positief advies. Het is een veilige helm die comfortabel op je hoofd zit. De helm houdt je oren en je hoofd goed warm en de prijs-kwaliteitverhouding is ook in orde.

Als je binnenkort op skivakantie vertrekt dan ben je maar beter goed uitgerust. Een degelijke skihelm zoals dit model van Sinner kan dan ook echt niet ontbreken. Bovendien is het voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 topproducten uit deze lijst. Daardoor zou de skihelm ook wel eens tot de populairste helmen kunnen behoren.

 

Voordelen

Design: deze skihelm kan zowel door dames alsook door heren gedragen worden. Bovendien heb je de keuze uit meerdere maten.

In-mold technologie: deze helm is voorzien van de in-mold technologie met EPS. Daardoor is de skihelm niet alleen schokbestendig maar ook vrij licht qua gewicht.

Handig in gebruik: het is mogelijk om zowel de helm alsook de kinband minder of meer aan te spannen. Verder is de skihelm voorzien van een aantal handige ventilatiekanalen. Zo zul je aanzienlijk minder last ondervinden wanneer je zweet of last hebt van de hitte.

Prijskaartje: je zult helemaal staan kijken van de meer dan voordelige prijs van deze handige skihelm.

 

Nadelen

Op dit moment zijn er helemaal nog geen negatieve beoordelingen geplaatst. We merken dat de koper dus echt wel tevreden is. Dit maakt het voor ons vrij moeilijk om eventuele minpunten te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sinner Combi-Pack

 

In dit combi-pack krijg je een skihelm en een bijpassende skibril. De skihelm is uitgerust met een goggle-houder en is gemaakt van hypoallergeen materiaal dus je hoeft je geen zorgen te maken over allergische reacties. Het is een harde helm voor optimale bescherming die beschikt over ventilatie voor meer comfort. De oorpads zijn afneembaar. Deze helm is beschikbaar in drie maten.

De skibril beschikt over een verstelbare strap om op elk hoofd te passen. De lenzen zijn contrastverhogend en zijn bewerkt met een andi-condens coating zodat je zicht nooit belemmerd wordt. Het biedt 100% bescherming tegen UVA, UVB en UVC.

De koper van deze skihelm aanbieding is er heel tevreden over. Het product is gemaakt van topkwaliteit en is comfortabel. Het houdt je hoofd goed warm en de skibril dampt niet aan bij goed weer of mist dus je hebt altijd goed zicht op alles.

Net zoals het voorgaande model is ook deze skihelm afkomstig van het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk Sinner. Het is misschien iets duurder in de aankoop maar je krijgt dan ook wel waar voor je geld. Je krijgt er bovendien ook meteen een mooie en degelijke skibril bij.

 

Voordelen

Materiaal: deze handige skihelm is helemaal vervaardigd van hypoallergeen materiaal. Op die manier hoef je ook helemaal geen schrik te hebben voor eventuele allergische reacties.

Handig in gebruik: het is mogelijk om de een keuze te maken uit 3 verschillende maten. Verder is de helm voorzien van degelijke ventilatie en kun je de oorpads er zelfs gewoon af halen.

Skibril: bij de aankoop van deze skihelm krijg je er meteen ook een degelijke skibril bij. Deze kun je gerust op jouw maat gaan verstellen. De lenzen van deze bril zijn bovendien afgewerkt met een handige anti-condens coating. Zo hoef je je nooit zorgen te maken dat je zicht geblokkeerd wordt.

 

Nadelen

Budget: ondanks het feit dat er helemaal geen negatieve beoordelingen zijn gegeven op dit moment, vermoeden we toch dat de prijs een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sinner Crystal

 

Deze skihelm met vizier van Sinner is bestand tegen een stootje dankzij de in-mold technologie met EPS. Aan de achterkant van de helm is er een draaiknop die je kunt gebruiken om de helm aan te passen aan de vorm van je hoofd. Zo heb je minder kans op drukpunten en verhoogt de veiligheid en het comfort van de helm.

De lens van het vizier is afneembaar en de kinband beschikt over een snelsluiter. De bovenkant van de helm is uitgerust met ventilatiekanalen zodat de warmte kan ontsnappen en je zo minder last hebt van zweten of hitte. De voering bestaat uit hypoallergeen materiaal voor de vermindering van allergische reacties.

De koper is heel tevreden over deze skihelm aanbieding. Het is een mooie helm die comfortabel zit omdat je het op maat kunt verstellen. Dankzij het vaste vizier kun je er ook nog een bril onder dragen.

Opnieuw hebben we hier te maken met een skihelm van het bekende merk Sinner. Doordat dit model is uitgerust met  de in-mold technologie met EPS zul je merken ddat de helm zeker en vast wel tegen een stootje kan. Toch is het altijd veilig om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van deze skihelm.

 

Voordelen

Draaiknop: je zult merken dat er een draaiknop voorzien is aan de achterkant van deze handige skihelm. Op die manier is het mogelijk om de helm iets meer of minder aan te spannen.

Lens: de lens die deel uitmaakt van het vizier van deze skihelm, kun je er zonder problemen afhalen.

Hypoallergeen materiaal: doordat de voering van deze Sinner skihelm helemaal uit hypoallergeen materiaal vervaardigd is, hoef je geen schrik te hebben voor eventuele allergische reacties.

 

Nadelen

Ook hier kunnen we alleen maar een tevreden gebruiker vaststellen. Dit maakt het voor ons niet zo eenvoudig om na te gaan of er ook mogelijke minpunten aan het product verbonden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sinner Titan

 

De Titan is een unisex skihelm die ook geschikt is voor snowboarders. Ook deze helm beschikt over de in-mold technologie met EPS en heeft een verstelbare kinband. De helm kun je ook verstellen zodat het niet schuift en daardoor ook veiliger is. De helm is comfortabel en is uitgerust met ventilatiekanalen aan de bovenkant.

De voering bestaat uit hypoallergeen materiaal en de oorstukken zijn verwijderbaar. Je kunt deze stukken ook wassen op 30º en aan de achterkant van de helm kun je een goggle vastzetten. De maat van de Titan is één maat groter dan gebruikelijk en is in zes verschillende maten beschikbaar.

De koper van dit product geeft er een positief advies over. Dankzij de zachte voering zit de helm comfortabel en is het eenvoudig in gebruik. De kopers is ook tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding en het design van het artikel.

Ook met de Sinner Titan mag je rekenen op een degelijke maar vooral comfortabele en duurzame skihelm. Dit model is zowel geschikt om door heren alsook door dames gedragen te worden. Net zoals het voorgaande product is de skihelm uitgerust met de in-mold technologie met EPS.

 

Voordelen

Comfort: het is mogelijk om zowel de helm alsook de kinband van deze skihelm juist iets meer of iets meer te gaan aanspannen.

Gebruiksvriendelijk: bovendien zul je merken dat er een aantal handige ventilatiekanalen voorzien aan de bovenkant van de helm. Op die manier zal het nooit te warm aanvoelen en zul je geen last hebben wanneer je zweet.

 

Nadelen

Design: we merken momenteel geen negatieve commentaren op. Toch is het mogelijk dat sommige kopers het jammer vinden dat de helm niet in meerdere kleuren te verkrijgen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bollé B-Yond

 

De Bollé B-Yond skihelm beschikt over afneembare oorstukken en een kinband met snelsluiting.

De voering van de helm is uitneembaar en het is ook nog uitgerust met verschillende ventilatieopeningen zodat de warmte kan ontsnappen.

De pasvorm van de helm is aan te passen met de draaischijf aan de achterkant.

De skihelm is geschikt voor dames en heren. Door de lage prijs behoort deze skihelm tot de categorie van goedkope skihelmen.

Over dit product is momenteel nog geen beoordeling geschreven op het internet. Wegens gebrek aan een review kunnen wij je geen advies geven over deze skihelm aanbieding.

Tot slot is er dan ook nog de Bollé B-Yond skihelm die over heel wat comfort beschikt. Het product is uitgerust met een paar handige oorstukken die je er ook gewoon kunt afhalen indien je dit wenst. Verder is er ook nog een handige verstelbare kinband voorzien die je meer of minder kunt aanspannen.

 

Voordelen

Ventilatieopeningen: doordat de helm over meerdere ventilatieopeningen beschikt, zul je merken dat de warmte er veel gemakkelijker uit kan. Daardoor zul je geen last hebben indien je mocht zweten.

Pasvorm: net zoals één van de vorige modellen is ook deze helm voorzien van een draaiknop waarmee je de grootte van de helm lichtjes kunt aanpassen.

Prijskaartje: deze skihelm zul je zeker tussen de goedkope modellen kunnen spotten.

 

Nadelen

Geen gebruikerservaring: op dit moment zijn er nog geen beoordelingen geplaatst waardoor er niet meteen iets bekend is omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Skihelmen koopgids

 

Een skihelm is belangrijk wanneer je naar de bergen gaat om te skiën of te snowboarden. Je kunt lelijk ten val komen als je niet oplet en het is dus beter dat je hoofd goed beschermd is. Om een goede skihelm te kopen moet je rekening houden met de maat, het keurmerk, de stevigheid en de prijs. We geven je ook nog enkele extra tips die kunnen helpen bij de aankoop.

 

 

Welke maat heb je nodig?

 

De maat van een skihelm wordt op een bepaalde manier aangegeven die niet voor iedereen makkelijk is om te begrijpen. Het is beter om de omtrek van je hoofd te meten zodat je dit kunt omzetten naar de maat van de helm. Je kunt makkelijk een omrekeningstabel zoeken op het internet zodat je kunt controleren welke maat er geschikt is voor jou.

Het is belangrijk dat de helm stevig op je hoofd zit, je koopt dus beter geen helm die te klein is en die kan afschuiven. We geven je enkele voorbeelden van maten die omgezet zijn naar de maat van een skihelm.

Als je hoofd een omtrek heeft van 48 centimeters dan moet je op zoek gaan naar een helm met de maat 6. Als je een hoofdomtrek hebt van 55 centimeter dan is een maatje 6 ⅜ perfect voor jou. Als je een grotere omtrek hebt zoals 62 centimeter dan koop je beste een helm met een maat 7 ¾ . Je kunt online vlug een omrekeningstabel opzoeken om alle maten te raadplegen.

 

 

Keurmerk van de skihelm

 

Ski- en snowboardhelmen moeten aan een bepaald keurmerk voldoen om verkocht te mogen worden. Dit kunnen verschillende keurmerken zijn zoals CE, ASTM of Snell RS-98. Het CE keurmerk wordt in Europa gebruikt en Amerika gebruikt het ASTM en Snell keurmerk.

Dit keurmerk betekent dat de helm uitvoerig aan testen is blootgesteld om de veiligheid van het product te controleren. Zo wordt de helm bijvoorbeeld getest op het vermogen om klappen op te vangen in zowel koude als warme omstandigheden.

De Europese norm voor skihelmen is het EN1077 keurmerk, maar er bestaan ook helmen die beschikken over het EN1078 keurmerk. Deze helmen zijn enkel goedgekeurd als fietshelm maar mag je niet gebruiken om te skiën of te snowboarden.

De keurmerken tussen de verschillende continenten kun je niet met elkaar vergelijken want ze worden niet op dezelfde manier verkregen.

 

 

Stevigheid van de helm en extra tips voor de aankoop

 

De meeste skihelmen zijn gemaakt op de volgende manieren: in-mould helmen of helmen met een harde buitenschaal. Een in-mould helm is licht en is comfortabel om te dragen. Je geniet ook van meer ventilatie met een in-mould helm. Het grote nadeel is natuurlijk dat dit type helm niet zo stevig is en dus minder bescherming biedt.

Als je meer bescherming wilt dan kun je beter een skihelm kopen met een harde buitenschaal. Dit is de sterkste soort skihelm, het nadeel is wel dat ze zwaarder zijn van gewicht. Je beschikt ook over minder ventilatiemogelijkheden dan bij de in-mould helm.

We geven nog enkele extra tips waar je moet op letten bij de aankoop van een skihelm. De helm mag niet te los zitten zodat het niet kan verschuiven maar het mag ook niet te strak zitten.

Denk erover na dat je nog een skibril moet kopen om te kunnen gebruiken, anders zul je veel last hebben van de reflectie van de zon op de sneeuw. Als je al over een skibril beschikt dan kun je deze meenemen om meteen te controleren of het past bij de skihelm.

Het is beter als de kinband aan de buitenkant van de helm bevestigd is. Deze band moet ook tenminste twee centimeter breed zijn voor een optimale veiligheid en comfort.

 

 

Prijs van een skihelm

 

Op veiligheid mag je eigenlijk geen prijs plakken. Kost de skihelm iets meer maar ben je beter beschermd, twijfel dan niet en maak die extra uitgave. Als je een skihelm koopt van slechte kwaliteit en een ongeval hebt, dan zullen de ziekenhuiskosten zeker hoger liggen dan de prijs van de skihelm.

Het is dus een aanbeveling om iets meer geld uit te geven zodat je zeker een helm van topkwaliteit koopt. Zelfs dan is het nog mogelijk dat je interessante aanbiedingen vindt. Als je geen haast hebt dan kun je wekelijks verschillende webpagina’s bezoeken en producten met elkaar vergelijken. Vele webwinkels bieden geregeld promoties aan, vooral buiten de wintermaanden kun je zeker een interessant koopje vinden. Je kunt de skihelm dan bewaren tot het weer tijd wordt om te gaan skiën in de winter.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES