6 beste Skihelmen Test van 2021

Laatste update: 30.07.21

 

Beste skihelmen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Staat er binnenkort een leuke skivakantie op de planning dan is het belangrijk om je voldoende voor te bereiden. En daarbij hoort natuurlijk een geschikte uitrusting. Niet alleen de kleding en de skilatten zijn hierbij belangrijk maar ook het gebruik van een veilige en duurzame skihelm. Het aanbod is tegenwoordig bijzonder ruim waardoor de keuze niet altijd even makkelijk zal verlopen. En daarom willen wij jou even een handje helpen door jou 3 hedendaagse topproducten aan te bieden. Zo kun je opteren voor de Sinner Titan skihelm die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. Echter blijkt ook de Skihelm Kids Langeberg een goede aanbeveling te zijn. Zeker wanneer je zoontje of dochtertje ook van plan is om op de skilatten te staan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Skihelmen Koopgids

 

Wat is nu eigenlijk het nut van een degelijke skihelm en hoe zit het met de pasvorm en de mogelijke maten? Is het keurmerk belangrijk en staat dit in verhouding met de veiligheid van de helm? Om nog maar te zwijgen over de constructie en de stevigheid ervan. Kortom, het spreekt voor zich dat je met heel wat zaken rekening zult moeten houden. Daarom lijkt het ons een goede aanbeveling om de hieronderstaande koopgids even grondig de bestuderen alvorens je de verschillende skihelmen gaat vergelijken. En wie weet kom je onderweg nog wel enkele leuke aanbiedingen tegen.

Het nut van een degelijke skihelm

Of je nu regelmatig gaat skiën of slechts 1 keer per jaar op wintersportvakantie trekt, het is belangrijk om te investeren in een goede uitrusting. Een duurzame en kwalitatieve uitrusting dient niet alleen om je te onderscheiden van de rest maar het draagt vooral bij aan de veiligheid. Daarbij is de aankoop van een degelijke en veilige skihelm alvast bijzonder belangrijk. Je zou maar eens moeten vallen en niet de juiste bescherming aan hebben.

Kortom, het is dus belangrijk om tijd en aandacht te besteden in de zoektocht naar de meest geschikte helm. Probeer hierdoor niet alleen rekening te houden met het uiterlijke design maar evenzeer met de pasvorm, de gebruikte materialen en eventuele extra toebehoren en/ of accessoires. Soms kan het prijskaartje wel serieus oplopen maar uiteindelijk mogen we geen prijs plakken op veiligheid.

 

De correcte maat en uiteindelijke pasvorm

Zoals dus min of meer duidelijk is geworden, is de juiste maat één van de meest belangrijke elementen als je een skihelm wilt aankopen. Toch is het niet altijd even makkelijk of duidelijk om de correcte maat te achterhalen. Daarom willen wij jou aanraden om op voorhand de omtrek van je hoofd te meten, dit net boven je wenkbrauwen. Vervolgens kun je, aan de hand van maattabellen die op internet beschikbaar staan, bekijken welke skihelm het beste bij jou zou passen.

Stel je voor dat je hoofd een maximale omtrek heeft van ongeveer 48 cm dan komt dit, volgens de verschillende tabellen overeen met een skihelm maatje 6. Is je hoofdomtrek iets groter en gaat het in de richting van ongeveer 55 cm dan moet je zoeken naar een helm met een maatje 6 3/8. En mensen met een vrij grote hoofdomtrek van 62 cm of misschien wel meer, zullen algauw tussen de skihelmen maat 7 ¾ moeten gaan zoeken.

In bepaalde gevallen kan de maattabel ook werken met letters in plaats van met cijfers. Dan zul je zien dat een hoofdomtrek van 48 cm bijvoorbeeld overeenkomt met een helm maat XXS. Zorg er dus voor dat je helm zeker niet te klein of te groot is. Een te kleine helm zal na verloop van tijd behoorlijk spannen en hoofdpijn veroorzaken. Een te grote helm zal de hele tijd verschuiven en dus helemaal geen veiligheid meer bieden.

 

De stevigheid en de constructie van de helm

In samenspraak met de veiligheid is het minstens even belangrijk om stil te staan bij de constructie en de stevigheid van de skihelm. Op basis van constructie kunnen we een onderscheid maken tussen de zogenaamde in-mould skihelmen en de helmen die voorzien zijn van een harde buitenschaal.

Door te kiezen voor een in-mould skihelm kies je alvast voor een exemplaar dat licht van gewicht is en bijgevolg bijzonder comfortabel en aangenaam om dragen. Dergelijke helmen bieden ook voldoende ventilatie maar zijn dan weer net iets minder stevig.

Ben je voornamelijk op zoek naar een stevige helm dan moet je op zoek naar een skihelm met een buitengewoon harde buitenschaal. Ze zijn dus niet alleen steviger maar bieden ook meer veiligheid. Echter hebben ze minder ventilatiemogelijkheden en zullen net iets zwaarder wegen dan de zogenaamde in-mould skihelmen.

Het belang van het juiste keurmerk

Indien je zeker wilt zijn van een kwalitatieve en veilige skihelm dan moet je op zoek gaan naar het bijbehorende keurmerk. In sé zijn alle duurzame ski- én snowboardhelmen voorzien van een bepaalde keurmerk. Het meest bekende voorbeeld hierbij is het zogenaamde CE keurmerk, maar andere merken zoals ASTM of Snell RS-98 behoren uiteraard ook tot de vele mogelijkheden.

Het grote verschil tussen de 3 bovenstaande keurmerken is het gebied waarin ze gebruikt worden. Koop je een skihelm in Europa dan zal deze vaak van het CE keurmerk zijn voorzien. De andere 2 keurmerken vind je veeleer in Amerika terug. Helmen die voorzien zijn van een bepaald keurmerk werden dan ook uitvoerig getest en goedgekeurd. Zo is er gekeken of de helm in staat is om klappen op te vangen en te incasseren en of hij perfect doet wat die moet doen in warme en koude omstandigheden.

 

Extra kenmerken, opties en toebehoren

Tot slot is het belangrijk om je skihelm zo goed mogelijk te onderhouden. Zo is het altijd handig indien hij geleverd wordt in een leuke en stevige opberghoes of koffer. Daarnaast zul je zien dat bepaalde skihelmen net iets meer mogelijkheden aanbieden en voorzien zijn van een comfortsluiting of bijbehorende skibril. Ook het design en de verstelbare pasvorm kunnen een belangrijke toegevoegde waarde met zich meebrengen.

 

6  beste skihelmen (Reviews) van 2021

 

Of je nu kiest voor een Brunotti skihelm, een Poc skihelm of een Kask skihelm; blijft uiteindelijk een heel persoonlijke keuze. Toch is het belangrijk om niet zomaar de eerste de beste skihelm aan te schaffen. Houd rekening met de verschillende pasvormen, de gebruikte materialen en het design. Daardoor kan het prijskaartje wel eens oplopen waardoor een helm niet langer tot de goedkope skihelmen wordt gerekend. Houd daarom eventuele aanbiedingen en promoties in de gaten. Bekijk alvast de 6 topproducten hieronder, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten.

 

1. Sinner Titan Skihelm Unisex M 57-58 cm Verstelbare knop

 

Door te kiezen voor deze Sinner skihelm kies je voor een kwalitatief en designvol unisex exemplaar. Dit maakt hem niet alleen de geschikte skihelm voor dames maar evenzeer een goede optie skihelm voor heren. Hij wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 57-58 cm wat overeenkomt met een gemiddelde pasvorm M. Echter blijkt hij ook in bepaalde mate verstelbaar te zijn, wat altijd handig is.

Het grootste gedeelte van de skihelm is vervaardigd uit polystyreen wat niet alleen comfortabel aanvoelt maar ook voldoende veiligheid biedt. De in-mold helmconstructie werd voor het eerst geïntroduceerd in 2019 en blijkt heel wat mogelijkheden aan te bieden. Zo kun je de oorkussens makkelijk verwijderen als is er ook ventilatie voorzien. Tot slot is het mogelijk om een keuze te maken uit diverse kleuren en designs. Of je dus kiest voor een neutrale grijze skihelm of een opvallende rode, blijft vooral een persoonlijke keuze.

Een blik op de online reacties toont aan dat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop en het product belonen met een mooie eindscore van 4,8 sterren. Hij wordt geprezen vanwege z’n goede pasvorm en correcte prijsverhouding.

 

Voordelen:

Design: je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen een donkere neutrale skihelm of een leuk kleurtje dankzij de verschillende kleuren en designs.

Comfort: je zult zien dat de skihelm van heel wat comfort voorzien is. Zo blijkt hij niet alleen verstelbaar te zijn, maar is hij ook voorzien van voldoende ventilatiemogelijkheden en kun je de oorkussens verwijderen.

Hoofdomtrek: de hoofdomtrek van dit exemplaar wordt geschat op 57 tot 58 cm wat min of meer overeenkomt met een standaard maatje M.

Unisex: het betreft een volledig unisex skihelm waardoor hij zowel door mannen alsook door vrouwen kan worden gebruikt.

 

Nadelen:

Geen kinderen: ben je op zoek naar een skihelm voor je kindje dan is dit niet meteen een goede aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Skihelm Kids Langeberg Maat S Voor unisex Skibrilhouder + comfortsluiting

 

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen maar uiteraard wel zeker zijn van een kwalitatieve en veilige skihelm? Dan lijkt de Langeberg skihelm misschien wel een goede aanbeveling te zijn. Let wel dat hij speciaal ontwikkeld is voor een kinderhoofdje wat van hem de ideale kinder skihelm maakt.

De unisex skihelm wordt gekenmerkt door een hoofdomtrek van maximaal 52 cm wat overeenkomt met een kleine pasvorm S. Hij is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam kunststof en vervolgens afgewerkt in een opvallende fluor gele kleur. Dit maakt dat je kindje altijd goed zichtbaar is en blijft. De skihelm wordt bovendien geleverd inclusief een skibrilhouder én een duurzame comfortsluiting.

Bekijken we de online reviews dan zien we tot op heden alleen maar positieve reacties verschijnen. Klanten geven niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar ook de gebruiksvriendelijkheid en het design. Hij wordt dan ook unaniem beloond met een topscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het vriendelijke en betaalbare prijskaartje.

Hoofdomtrek: de hoofdomtrek van deze helm wordt geschat op ongeveer 52 cm. Je kunt dit vergelijken met een pasvorm maatje S.

Gebruiksvriendelijk: de helm is voor het grootste gedeelte gemaakt uit stevig kunststof en beschikt eveneens over een skibrilhouder en zelfs een comfortsluiting.

Kindvriendelijk: de compacte hoofdomtrek en beperkte pasvorm mogelijkheden, maken deze skihelm uitermate geschikt om door kinderen te worden gedragen.

 

Nadelen:

Geen volwassenen: het spreekt voor zich dat deze skihelm niet meteen een aanrader blijkt te zijn voor volwassen vrouwen en mannen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Oakley MOD5 Skihelm maat S 1530 g Voor vrouwen

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en heb je niet meteen een bepaald budget voor ogen? Dan raden wij jou aan om de Oakley skihelm even van naderbij te bekijken. Hij wordt gekenmerkt door een compacte hoofdomtrek van 51-55 cm, wat overeenkomt met een pasvorm maatje S. Toch weegt hij amper 2 kg wat hem bijzonder comfortabel maakt om te dragen.

Met dit product kies je voor een stevige, voornamelijk uit kunststof vervaardigde hybride helmconstructie die speciaal voor dames gecreëerd werd. Hij is voorzien van voldoende ventilatie en biedt ook de mogelijkheid om de oorkussens te verwijderen. Op het moment van aankoop zul je zien dat er een extra padding wordt meegeleverd alsook een brim waarmee je de helm aan de desbetreffende skibril kunt aanpassen. Bovendien wordt het geheel bij jou thuis geleverd in een stevige en duurzame beschermhoes.

De gepolijste witte kleur maken van deze skihelm overigens een designvol exemplaar. De klant is duidelijk tevreden met de aankoop waardoor we er zeker van durven zijn dat het om een topproduct gaat. Echter wel eentje met een prijskaartje!

 

Voordelen:

Beschermhoes: de skihelm wordt jou aangeboden en bij jou thuis geleverd in een stevige beschermhoes.

Toebehoren: ben je van plan om deze skihelm aan te kopen dan krijg je er gelijk een extra padding bij. Bovendien wordt er ook een extra brim meegeleverd zodat jij zonder problemen verschillende types skibrillen op je helm kunt aansluiten.

Comfort: je zult zien dat je zonder problemen de oorkussens kunt verwijderen en dat de helm ook over heel wat ventilatiemogelijkheden beschikt.

Hoofdomtrek: met een geschatte hoofdomtrek die varieert van minimaal 51 tot maximaal 55 cm, blijkt hij voornamelijk geschikt voor de dames. Hij geniet bijgevolg een standaard maatje S.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: het zal je allicht niet verwonderen dat het prijskaartje toch wel wat hoger ligt dan misschien verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Giro Ratio 680.81065.020 Skihelm Unisex Maat L

 

Met deze Giro skihelm, uit de bekende Giro Ratio collectie kies je alvast niet voor de helm met de laagste prijs. We vermoeden dat dit overigens een verklaring zou kunnen zijn voor het ontbreken van online reviews. Echter kan het evengoed om een recent product gaat dus laat je niet gelijk afschrikken.

De ruime hoofdomtrek van deze skihelm maakt dat hij overeenkomt met een pasvorm L en bijgevolg vooral bedoeld is om door heren te worden gedragen. In tegenstelling tot de meeste andere skihelmen uit dit lijstje, zul je zien dat dit exemplaar hoofdzakelijk uit ABS materiaal vervaardigd is. Kortom, een comfortabele maar vooral veilige skihelm. Hij is afgewerkt in een titanium grijze kleur wat hem er heel erg robuust en stoer doet uitzien. Jammer genoeg blijken er geen andere mogelijkheden te zijn inzake kleuren en design.

Een blik op de online reacties leert ons dat er tot op heden nog een koper op het product heeft gereageerd. Het is uiteraard mogelijk dat sommige klanten deze skihelm reeds in huis gehaald hebben maar nog niet de tijd hebben genomen om een reactie te plaatsen.

 

Voordelen:

Design: de helm werd achteraf voorzien van een prachtige doch robuuste titanium grijs design.

Materialen: bij de productie van deze skihelm heeft men voornamelijk gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van ABS.

Pasvorm: de helm wordt gekenmerkt door een ruim pasvorm L waardoor hij vooral bij heren aantrekkelijk blijkt.

 

Nadelen:

Design: voor de één een voordeel, voor de andere juist niet. We vermoeden dat de beperkte designmogelijkheden door sommigen als een struikelblok zullen worden beschouwd.

Prijzig: ook het prijskaartje kan een doorslaggevende rol spelen in de aanschaf van deze skihelm.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Oberon 4 Unisex Helmet 59/61 cm Brunotti Maat L/XL

 

Ben je op zoek naar een iets grotere skihelm met een maximale hoofdomtrek van 59-61 cm en een pasvorm maatje L/XL? Dan zou deze Oberon 4 skihelm misschien wel iets voor jou kunnen zijn. Hij wordt jou aangeboden door het bekende Italiaanse merk Brunotti en wordt gekenmerkt door een donkere neutrale kleur. Daardoor oogt hij robuust en stoer wat hem vooral voor mannen aantrekkelijk maakt. Echter kan hij ook door vrouwen worden gedragen, daar het een unisex skihelm betreft.

In tegenstelling tot sommige andere skihelmen uit dit lijstje, zul je merken dat dit exemplaar over heel wat kenmerken en mogelijkheden beschikt. Daardoor zou hij mogelijks tot de populairste skihelmen uit het lijstje kunnen behoren. Zo is hij uitgerust met een skibril en een vizier en blijkt hij daarnaast ook nog eens verstelbaar te zijn.

De helm blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam kunststof en wordt verder aangevuld met een beperkt gewicht. Kortom, handig in gebruik en aangenaam om te dragen tijdens je jaarlijkse wintersportvakantie. Voor de klant blijkt dit dan ook een topproduct te zijn, afkomstig van misschien wel het beste merk. Echter willen wij jou er wel op wijzen dat je net iets meer budget zult moeten voorzien.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: hij is heel erg comfortabel om dragen en is tevens voorzien van een kwalitatief vizier inclusief dito skibril.

Materiaal: in tegenstelling tot sommige andere skihelmen, is dit exemplaar voor het grootste gedeelte uit kunststof gemaakt.

Hoofdomtrek: mensen met een hoofdomtrek variërend van 59 tot 61 cm, overeenkomend met een standaard pasvorm L tot XL, zijn alvast gebaat bij deze skihelm.

 

Nadelen:

Budget: ook hier lijkt het prijskaartje wel iets boven het gemiddelde uit te steken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Outtrek Skihelm met vizier L Verstelbaar Hoofdomtrek 61-64 cm

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de skihelm van Outtrek. Hij is duidelijk lager geprijsd dan de vorige helmen die we gezien hebben maar nog steeds niet voorzien van het laagste prijskaartje. De helm wordt gekenmerkt door een ruime hoofdomtrek van maar liefst 61-64 cm wat overeenkomt met een pasvorm maatje L. Toch kan hij zowel door mannen als vrouwen worden gedragen.

Z’n beperkte gewicht van amper 530 gram alsook het feit dat hij verstelbaar blijkt, dragen alvast bij aan het draagcomfort. De helm is bovendien ook voorzien van een vizier en is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam en stootvast ABS materiaal. Besef wel dat hij zonder bijbehorende skibril geleverd wordt.

De helm blijkt daarnaast ook voorzien van voldoende ventilatie alsook verwijderbare oorkussentjes. Kortom, de moeite waard om hem niet zomaar over te slaan. We stellen vast dat de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk tevreden is met het design en de kwaliteit. Echter blijkt één koper niet overtuigd te zijn van de kwaliteit van het vizier.

 

Voordelen:

Hoofdomtrek: hij biedt een behoorlijk ruime hoofdomtrek aan variërend van 61 tot 64 cm. Dit komt ongeveer overeen met een standaard pasvorm maat L.

Unisex: hij is geschikt voor zowel dames alsook heren.

Materiaal: ook hier heeft men ervoor gekozen om uitsluitend met kwalitatief ABS materiaal te werken.

Budgetvriendelijk: ben je op zoek naar een budgetvriendelijke skihelm, dan zou dit exemplaar misschien wel eens iets voor jou kunnen zijn.

 

Nadelen:

Geen skibril: in tegenstelling tot wat het geval is bij sommige andere skihelmen, wordt dit exemplaar zonder bijkomstige bril geleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe meet je de maat van een skihelm?

Wanneer je besluit een skihelm aan te kopen dan is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de maat. Zo mag een skihelm niet te klein zijn aangezien hij dan voor ongemakken en pijn kan zorgen. Maar ook te groot is nefast aangezien hij dan niet voldoende bescherming kan bieden. Kortom, de juiste maat én pasvorm zijn van levensnoodzakelijk belang.

Om de correcte maat te weten te komen, is het belangrijk om de omtrek van je hoofd te meten met behulp van een meetlint. Dit kun je makkelijk zelf uitvoeren of je vraagt een tweede persoon om hulp. Wanneer je de omtrek gaat meten dan is het belangrijk om dit net boven je wenkbrauwen te doen. Vervolgens kun je in de winkel of op internet diverse maattabellen terugvinden waarbij je dan kunt zien welke maat skihelm het beste voor jou past. Heb je bijvoorbeeld een hoofdomtrek van 60 cm, dan komt dit overeen met een skihelm maat L.

Q2: Wanneer moet je de skihelm vervangen?

Het onderhoud van een skihelm is bijzonder belangrijk en zal ervoor zorgen dat hij uiteindelijk iets langer kan meegaan. Echter is het wel aangeraden om eender welk type skihelm na maximaal 5 jaar volledig te vervangen. Hierbij maakt het helemaal niet uit of je nu regelmatig gaat skiën of slechts 1 keertje per jaar op wintersportvakantie besluit te gaan. Veiligheid gaat uiteindelijk boven alles!

Bovendien wordt dit ook aangeraden door diverse fabrikanten van skihelmen alsook de specifieke keuringsinstelling voor skihelmen, ook wel TÜV genaamd. De reden hiervoor heeft vooral te maken met de gebruikte materialen, zoals kunststof en weekmakers, die na enkele maanden/ jaren uitdrogen en bijgevolg bijzonder broos worden. Op die manier verliest een skihelm dan ook z’n dempende werking waardoor hij dus minder bescherming en veiligheid biedt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES