Beste snowboard

Laatste update: 17.06.24

 

Snowboards test van 2024

 

Ga je vaak snowboarden? Dan is het belangrijk om een degelijk snowboard toestel mee te nemen. In onze koopgids willen wij jou dan ook graag enkele tips aanbieden die de zoektocht iets makkelijker zouden kunnen maken. Zo weet je ongeveer waarop je zou kunnen letten. We hebben ook uitgezocht wat nu precies de 3 beste snowboard toestellen zijn. Zo hebben we gemerkt dat je met de Burton Process Flying-V-159 vast en zeker een degelijk toestel in huis haalt. Bovendien zul je het zonder twijfel bij de goedkope snowboard toestellen kunnen spotten. Ook  wanneer je kiest voor de Burton Process Off-Axis Pure Pop Camber-157 mag je zeker zijn van een uitstekend toestel. De Purepop Camber zorgt er namelijk voor dat je ollies niet alleen beter maar ook sterker worden. Ideaal dus voor de ervaren snowboarder.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Snowboard reviews – top 5

 

 

Wat is het leven zonder een beetje adrenaline? Geniet met volle teugen van het leven en ga op reis, ga surfen, ga snowboarden, beklim bergen,… De mogelijkheden zijn oneindig. Er zijn zoveel speciale plaatsen om te bezoeken en zoveel ervaringen om te beleven dat je verschillende levens kunt vullen. Je kunt beginnen met snowboarden, wat ga je anders doen in de wintertijd? Neem een kijkje naar de volgende vijf topartikelen en koop de beste snowboard.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Burton Process Flying-V-159

 

De Burton Process Flying-V-159 is gemaakt met de Super Fly II Core en is dus licht van gewicht. Dankzij de Squeezebox core is de stabiliteit van het artikel verbeterd. Deze board is ideaal voor een freestyle all terrain snowboarder. Je hebt wel een gemiddeld niveau nodig, deze board is beter niet te gebruiken door beginnelingen.

De board heeft een Twin Shape en een Twin Flex en is versterkt met Triax Glasvezel. De lengte van het artikel bedraagt 159 cm. Deze snowboard aanbieding is erg geschikt voor elke type berg en ook voor een sneeuwpark.

De gebruikers geven enkel maar voordelen op over dit product. Het artikel is zijn prijs meer dan waard, je krijgt er een complete board voor die goed zijn werk doet en stabiel is. Het lichte gewicht is een groot pluspunt, je voelt de plank bijna niet als je op de skilift zit.

Als je binnenkort met vrienden op sneeuwvakantie vertrekt dan kun je misschien alvast even dit snowboard van Burton bekijken. Burton is één van de populairste zoniet het beste merk op het gebied van snowboards. Laten we dan ook alvast even op zoek gaan naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen

Gewicht: doordat dit model is uitgerust met de Super Fly II Core mag je er dus zeker van zijn dat het om een vrij licht snowboard gaat.

Squeezebox core: de Squeezebox core zorgt ervoor dat de stabiliteit van dit leuke en aangename snowboard bijna uitstekend is.

Prijskaartje: het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je het tussen de goedkope snowboards kunnen zoeken.

 

Nadelen

We merken op dit moment alleen maar positieve reacties van de klanten op. Dit doet vermoeden dat kopers echt wel tevreden zijn maar het maakt het voor ons alleen maar moeilijker om nadelen te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Burton Process Off-Axis Pure Pop Camber-157

 

Deze Burton snowboard is perfect afgestemd om te gebruiken in een park. Dankzij de Purepop Camber worden je ollies sterker. Het artikel heeft een Twin Shape en een Twin Flex en is geschikt voor de gemiddelde en de geavanceerde snowboarder.

De core bestaat uit een Super Fly II 700G en Dualzone EGD en het product is versterkt met Triax Glasvezel. De board heeft een sintered base en is voorzien van het Burton Channel System. Met dit systeem kun je je bindingen bevestigen naar jouw wensen zodat je gemakkelijk je positie kunt aanpassen naargelang de omstandigheden en je rijstijl.

De kopers van deze snowboard zijn positief en geven een goed advies. Het is een flexibele board die uitermate geschikt is voor een sneeuwpark. Sprongen worden gemakkelijker en alle kopers raden dit artikel aan.

Net zoals het voorgaande model is ook dit snowboard afkomstig van het bekende merk Burton. Dit doet vermoeden dat het voor heel wat snowboarders dan ook veruit het beste merk zal zijn. Alvorens je het toestel aankoopt, kan het toch wel handig zijn om even op zoek te gaan naar de eigenschappen van dit product.

 

Voordelen

Handig in gebruik: dit snowboard is niet alleen voorzien van een Twin Shape maar ook nog eens van een Twin Flex. Daardoor is het vooral ideaal voor geavanceerde snowboarders.

Burton Channel System: het toestel is uitgerust met het bekende Burton Channel System waardoor het mogelijk is om de bindingen naar je eigen persoonlijke voorkeur te bevestigen.

 

Nadelen

Niet voor beginners: het is wel belangrijk om te beseffen dat dit snowboard niet meteen ideaal is voor de beginnende snowboarder. Dit omwille van de vele extra opties en kenmerken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Imperium Classic 161

 

De Imperium Classic is een simpele board, het heeft geen overdreven prints en tekeningen. Deze polyvalente board is geschikt voor alle soorten ondergrond zoals diepsneeuw, ijs,… Je kunt hem zelfs goed op de piste gebruiken. Hij is geschikt voor elke rider en is ideaal om je niveau te verhogen.

De board heeft een Directional Twin vorm, een laminaat van Biax met Kevlar en de verstevigingen zijn gemaakt van koolstofvezel. De kern van de board bestaat uit hout. De prijs van deze board is aantrekkelijk dus is ideaal voor mensen met een gemiddeld budget. De snowboard heeft een lengte van 161 cm.

Op het internet bestaan er nog geen reviews over deze snowboard. Misschien is dit product al verkocht maar heeft de koper nog geen beoordeling geplaatst. Wegens gebrek aan een gebruikerservaring kunnen wij geen advies geven over dit product.

Indien je op zoek bent naar een leuk geschenk voor je partner dan kun je misschien dit handige snowboard eens bekijken. Dit model is afkomstig van het sterk gewaardeerde merk Imperium. In vergelijking met de voorgaande apparaten is dit een vrij eenvoudig snowboard dat ideaal is voor de beginnende snowboarder.

 

Voordelen

Handig in gebruik: dit snowboard is niet alleen geschikt om op de piste te gaan gebruiken maar ook op andere soorten ondergrond. Denk hierbij maar aan ijs of zelfs gewoon diepsneeuw.

Materiaal: de kern van dit handige snowboard is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam hout. Daarnaast is het product nog eens extra verstevigd met behulp van koolstofvezel.

Prijskaartje: je zult versteld staan van de voordelige prijs van dit handige snowboard. Ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld wensen uit te geven.

 

Nadelen

Geen gebruikerservaring: doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is er nog niets bekend omtrent de gebruikerservaring van dit product.

Geen beoordelingen: het feit dat er nog geen online reviews zijn neergepend, kan andere kopers eventueel tegenhouden om het snowboard alsnog aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Imperium Take out snowboard 149

 

De Take-out is verkrijgbaar in bijna alle maten, riders van XS tot XXL kunnen deze snowboard kopen. De board is ideaal voor beginnende freestylers die op zoek zijn naar een goede flexibiliteit en comfort op elk terrein. Verbeter je niveau met deze board op de piste of in het sneeuwpark.

Het is verder ook nog een duurzame board dankzij de verstevigde edges en de extruded base is eenvoudig om te onderhouden. Het heeft een Twin Shape vorm, Biax laminaat en een houten kern. Het is geschikt voor mensen met een beperkt budget daar deze board tot de categorie van goedkope snowboards behoort.

Ook hier is het onmogelijk om reviews te vinden over dit product. Het lijkt op een topproduct maar wegens gebrek aan beoordelingen is het moeilijk om dit te bevestigen.

Net zoals het voorgaande product is ook dit snowboard afkomstig van één van de populairste merken namelijk Imperium. Het snowboard ziet er heel erg aantrekkelijk uit omwille van de felle kleuren en de opzichtige designs ervan. Je kunt het snowboard bovendien bekomen in meerdere verschillende maten.

 

Voordelen

Doelgroep: indien je nog niet zo vaak bent gaan snowboarden dan is dit board werkelijk iets voor jou. Het is werkelijk het meest ideale board voor alle beginnende snowboarders.

Ondergrond: je kunt het board zowel in de piste alsook in het sneeuwpark zonder problemen gaan gebruiken.

Handig in gebruik: het board is niet alleen voorzien van een Twin Shape vorm maar ook van een houten kern. Bovendien is dit board bijzonder eenvoudig en makkelijk qua onderhoud.

 

Nadelen

Geen reviews: doordat er op dit moment nog geen online reviews zijn geplaatst, is het niet zo eenvoudig om eventuele minpunten te achterhalen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Burton lip-stick 152

 

De Burton lip-stick is het perfecte product voor snowboardende dames. Kies voor deze board met goede stabiliteit waarmee je het freestylen naar een hoger niveau kunt brengen.

De board heeft een true twin vormgeving waardoor het leuk is om mee te snowboarden en je in alle rust een piste kunt afdalen.

Je kunt er eenvoudig mee in beide richtingen rijden en het is een snelle snowboard dankzij de sintered base.

Hoewel er vele blog reviews te vinden zijn over deze aanbieding is het toch moeilijk om beoordelingen van kopers te vinden. Wij kunnen dus geen advies geven over dit artikel.

Tot slot is er dan nog het Burton lip-stick – 152 snowboard. Net zoals de meeste andere modellen uit deze lijst is ook dit snowboard van de hand van Burton. Om te weten of dit snowboard precies het toestel is waar je naar op zoek gaat, kan het handig zijn om de voor- en nadelen even grondig te bestuderen.

 

Voordelen

Doelgroep: dit snowboard is vooral ideaal voor de dames die wel dol zijn op een avontuurlijke snowboard vakantie.

Freestylen: doordat het board over een uitstekende stabiliteit en degelijke grip beschikt, is het werkelijk ideaal om aan freestylen te doen.

 

Nadelen

Geen gebruikerservaring: opnieuw zijn er momenteel nog geen online reviews beschikbaar. Daardoor is het niet zo eenvoudig om jou verder in te lichten over eventuele nadelen ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Snowboards koopgids

 

Voor mensen die in de winter graag sporten is snowboarden zeker een avontuurlijke keuze. Je kunt een snowboard huren wanneer je op vakantie bent maar je kunt natuurlijk ook een eigen snowboard kopen. Bij het kopen van een snowboard kun je kiezen tussen verschillende soorten en moet je rekening houden met de shape, de flexibiliteit, de lengte, de schoenen en de bindingen.

 

 

Soorten snowboards

 

Je kunt kiezen tussen verschillende soorten snowboards afhankelijk van je stijl. Een freestyleboard is soepel en is vooral geschikt om tricks mee uit te voeren in de halfpipe. De nose en de tail van dit type zijn breed en kunnen ook gelijk zijn aan elkaar zodat je langs beide kanten kunt snowboarden. De bindingen staan ver uit elkaar en dwars op de board. Deze board is korter dan andere types.

Een alpineboard is niet zo flexibel en is daardoor beter geschikt voor gebruik op de piste. Deze board is geschikt voor zowel beginners als gevorderden want ze hebben een goede grip. Kies als beginner een model met iets meer flexibiliteit want als ze te stijf zijn komen ze in de buurt van slalomboards. Een slalomboard is perfect om te carven op hoge snelheid en zijn daarom niet aan te raden voor beginners.

Een freerideboard kun je redelijk allround gebruiken, ze zijn geschikt voor gebruik op de piste maar ook in diepe sneeuw. Je kunt je eigen snelheid bepalen met deze board. Je kunt dit type herkennen omdat ze meestal langer zijn en smaller in het midden. De nose is ook langer dan de tail zodat de bindingen meer naar achter staan.

 

 

Shape

 

Er zijn verschillende shapes of vormen mogelijk voor een snowboard. We onderscheiden drie soorten: camber, full rocker en varia rocker. Als je een beginner bent dan hoef je daar nog niet teveel aandacht aan te besteden. Als je op een later tijdstip je eigen stijl ontwikkelt kun je kiezen welke shape het beste bij jouw stijl past.

Een camber vorm is de traditionele spanning van een snowboard. Dit betekent dat de board in het midden een kleine bolling in de hoogte heeft als je het op een vlak oppervlak legt. Een board met camber vorm is levendig en reageert snel op bewegingen van de gebruiker.

Een full rocker is volledig plat en bevat geen spanning. Full rocker boards staan gekend voor hun snelle reacties op bewegingen en hun uitstekende vermogen om te glijden. Deze boards zijn geschikt om te gebruiken bij off piste.

De vario rocker is een combinatie van een camber en een full rocker. Een vario rocker board is ideaal voor verschillende stijlen dankzij het goede allround vermogen van de shape.

 

 

Flexibiliteit en lengte

 

De buiging van een snowboard heet Flex Point en is het punt van je board die het meeste buigt. Dit punt ligt tussen de bindingen van je snowboard en heeft een invloed op de stijl van snowboarden.

Stijve snowboards zijn beter voor gebruik op ijs of harde sneeuw omdat ze stabieler zijn. Een flexibele snowboard reageert wat minder snel en je kunt er makkelijker bochten mee maken. Beginners gebruiken beter een soepel snowboard.

Ook het gewicht van een persoon heeft een invloed op de flexibiliteit van je board. Lichtere personen gebruiken beter een korte board die flexibel is en zwaardere personen kunnen beter overweg met een stijve board.

De lengte van een snowboard hangt ook af van het doel. Als je van plan bent om tricks uit te voeren in een halfpipe dan kun je best opteren voor een korte board. Kortere snowboards zijn sneller en dankzij hun wendbaarheid kun je ook eenvoudiger je tricks uitvoeren. Korte snowboards zijn ook een aanbeveling voor beginners.

Als je off piste wilt gaan dan is een langere snowboard beter want ze carven beter door diepe sneeuw. Een lange snowboard moet tot aan je voorhoofd of zelfs enkele centimeters boven je hoofd komen.

 

 

Schoenen en bindingen

 

De schoenen of snowboard boots zul je de ganse dag dragen dus kies voor een comfortabele maat. Wanneer je schoenen gaat kopen kun je best al dikke sokken dragen om de beste maat te vinden. Het is ook beter om schoenen te kopen op het einde van de dag wanneer je voeten al wat opgezwollen zijn van het wandelen.

Houd ook rekening met de bindingen die je zult kopen, de schoenen moeten compatibel zijn met de bindingen van je snowboard want anders kun je ze niet vastklikken. Er bestaan twee bindingen waaruit je kunt kiezen: strap bindingen en Fastec bindingen.
De strap binding gebruikt verstelbare gespen om je schoenen vast te maken. Je kunt deze bindingen gebruiken met bijna alle softboots en dit type is ideaal voor freeriders en freestylers. De Fastec binding gebruikt een systeem die het mogelijk maakt om vlug in en uit je bindingen stappen. Het werkt met een soort van hendel aan de achterkant van je voeten. De meeste softboots zijn ook compatibel met dit systeem.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES