Beste spierstimulator

Laatste update: 19.07.24

 

Spierstimulators test van 2024

 

Een kwalitatieve spierstimulator kan hardnekkige spierpijnen op een doeltreffende manier aanpakken. Als je bijvoorbeeld na een lange dag werken of een intensieve training last hebt van verkrampte spieren dan kan een spierstimulator je spieren doen ontspannen. Toch is er heel wat verschil tussen de verschillende soorten apparaten. Om het jou iets gemakkelijker te maken, hebben wij een selectie gemaakt waarin we de 3 beste spierstimulators aan jou voorstellen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Topylife Massage gun; een handzaam apparaatje dat geleverd wordt inclusief meerdere opzetstukken én massage ballen. Je hebt natuurlijk ook de keuze om voor de Compex Fit 1.0 te kiezen. In vergelijking met sommige andere spierstimulators is dit toestel vrij compact en daardoor handig om op te bergen of overal mee naartoe te nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Spierstimulator reviews – top 5

 

 

Mensen die veel en graag sporten kunnen nogal eens last hebben van spierpijn. Schaf dan beste een spierstimulator aan om je spierpijnen te verzachten. Om je te helpen bij je keuze hebben wij 5 verschillende apparaten opgezocht en vergeleken op basis van de online reviews van kopers. Neem maar een kijkje en beslis zelf welke de beste spierstimulator is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Topylife Massage gun – Massage apparaat – Professioneel en krachtig Massage gun – Inclusief massage ballen

 

Op zoek naar een kwalitatieve en relatief goedkope spierstimulator? Dan lijkt dit apparaat van het bekende – en misschien zelfs populairste en/ of beste – merk Topylife alvast de moeite waard om je spieren elektrisch te stimuleren. Het massagepistool van Toplife steunt op het principe van een krachtige 16,8V accu die – indien helemaal opgeladen – een ruime batterijduur tot 6 uurtjes garandeert.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want eenmaal ingeschakeld kun je moeiteloos schakelen tussen maar liefst 30 snelheidsstanden. Ideaal om na een intensieve sporttraining je spieren optimaal te laten ontspannen. Het apparaat wordt geleverd inclusief 9 opzetstukken, 2 massageballen, een exclusieve draagkoffer en een Nederlandstalige handleiding met bijbehorende E-book.

Een blik op de online reviews toont meteen heel wat positief advies aan waarbij klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Slechts één koper is van mening dat de elektrische spierstimulator vrij snel stuk gaat en allesbehalve gebruiksvriendelijk is.

 

Voordelen

Standen: je kunt moeiteloos schakelen tussen 30 verschillende intensiteitsstanden wat het apparaat eveneens geschikt maakt voor professioneel gebruik. Denk onder meer aan revalidaties die in het ziekenhuis of door kinesisten worden opgevolgd.

Verpakkingsinhoud: de Topylife massage gun wordt geleverd inclusief een oplaadbare batterij, een oplader, 9 opzetstukken, 2 massagebeallen, 4 siliconen opzetdoppen, een koffer en een handleiding.

Lichaamsdeel: net zoals de meeste bekende TENS spierstimulatoren, is ook dit apparaat multifunctioneel inzetbaar en kan het gebruikt worden voor armen, benen, schouders, voeten, hoofd, gezicht, nek en rug.

 

Nadelen

Prijzig: hoewel het prijskaartje goed meevalt, betreft het uiteraard geen aanbieding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Compex Fit 1.0

 

De Compex Fit 1.0 spierstimulator is compact, licht en eenvoudig om te gebruiken.

Dit is de perfecte fitnesspartner en concentreert zich om de grote zones van het lichaam te stimuleren. Het belangrijkste doel van dit apparaat is de spieren versterken met zijn 8 verschillende programma’s.

Gebruik hem 4 tot 6 weken lang drie keer per week tijdens ongeveer 20 minuten en je zult al de eerste resultaten zien van een gespierder lichaam.

Vrouwen kunnen het apparaat gebruiken om hun armen en billen te verstevigen of zelfs om hun taille te versmallen. Mannen gebruiken hem voor hun buikspieren, biceps en borstspieren.

Over dit product zijn momenteel nog geen reviews geschreven door kopers. Door gebrek aan een gebruikerservaring kunnen wij jou geen advies geven over deze spierstimulator aanbieding.

Met deze spierstimulator van het merk Compex kun jij jouw spierpijnen op een eenvoudige manier aanpakken. Het zal je helpen om de spierklachten drastisch te verminderen. Dit kan na het sporten zijn maar evengoed na een lange stressvolle werkdag. Bekijk de sterke en minder sterke punten dus eens even rustig.

 

Voordelen

Comfort: deze spierstimulator is niet alleen compact maar weegt ook behoorlijk weinig. Daardoor kun je het toestel gemakkelijk overal mee naartoe nemen en is het heel handig te gebruiken.

Gebruiksgemak: er zijn maar liefst 8 programma’s waaruit je kunt kiezen. Op die manier kun jij je spieren op een gezonde manier versterken.

Gebruiksaanwijzing: het is aan te raden om het toestel gedurende 6 weken een aantal keren per week te gebruiken. Dit hoeft maar 20 minuutjes te zijn. Zo zul jij na 6 weken al duidelijke resultaten kunnen zien.

 

Nadelen

Beoordeling: op dit moment zijn er helemaal nog geen reviews bij dit product geplaatst. Dit kan toekomstige gebruikers eventueel wel tegenhouden om het toestel aan te kopen. Kopers laten zich nu eenmaal graag leiden door het advies van andere klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. EMS Buikspieren Trainer Elektrisch – AB trainer – Afslankband – Spierstimulator

 

De EMS buikspiertrainer wordt jou aangeboden door het bekende merk Vibeat en wordt geleverd inclusief een grote EMS trainer, 2 kleine EMS trainers, een USB-oplaadkabel, 24 gelpads en een instructieve handleiding. Het apparaat is daarbij vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen zoals ABS; PU en kunststof wat bijdraagt aan de uiteindelijke duurzaamheid en het gebruiksgemak.

Eenmaal de Vibeat elektrische spierstimulator volledig is opgeladen en correct werd ingeschakeld, kun je gebruik maken van de 6 verschillende modi en de 10 bijbehorende intensiteitsstanden. Hoewel meteen wordt bevestigd dat dit geen wondermiddel is en bijgevolg niet geschikt is voor iedereen, wordt wel vermeld dat een training van 20 minuten met deze spierstimulator overeenkomt met een training van 90 minuten in eender welke sportschool.

Bekijken we de online reviews dan stellen we vast dat de meningen eerder verdeeld zijn. Voor sommige klanten is dit duidelijk een topproduct gebleken terwijl andere kopers van mening zijn dat het apparaat helemaal niet aan de verwachtingen weet te voldoen.

 

Voordelen

Lichaamsdeel: het apparaat is niet alleen geschikt als buikspiertrainer maar kan tevens ook ingezet worden op armen, benen, billen en borst.

Gelpads: bij aankoop van deze EMS buikspiertrainer worden meteen ook 24 afzonderlijke gelpads meegeleverd alsook een USB-oplaadkabel en E-book.

Materiaal: het apparaat is vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen waaronder kunststof, ABS en PU.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten blijkt jammer genoeg niet overtuigd van de geleverde kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Elektronische Spierstimulator – Met 50 Behandel Programma’s

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de elektronische spierstimulator van Rebblo die geleverd wordt als volwaardige set bestaande uit een voetstimulator, verschillende elektroden en een bijbehorende afstandsbediening wat het hogere prijskaartje evenwel zou kunnen verklaren.

De voetstimulator is voorzien van een helder en verlicht beeldscherm waarop alle gegevens duidelijk worden weergegeven en/ of kunnen worden ingesteld. Hoewel het in eerste instantie als voetstimulator wordt verkocht, kan het apparaat eveneens gebruikt worden om de spieren in je benen, billen of buik te stimuleren. Eenmaal de batterij volledig is opgeladen, kun je moeiteloos schakelen tussen de 50 verschillende behandelprogramma’s. 

Houd er wel rekening mee dat deze spierstimulator niet geschikt is voor zwangere vrouwen of personen die te kampen hebben met onderliggende aandoeningen. Tot op heden werden jammer genoeg nog geen reacties geplaatst waardoor we vermoeden dat het hogere prijskaartje misschien wel eens een struikelblok zou kunnen zijn.

 

Voordelen

Set: de voetstimulator wordt geleverd inclusief de bijbehorende nodige elektrodes en een aparte afstandsbediening.

Programma’s: bij correct gebruik kun je zonder problemen schakelen tussen de 50 verschillende behandelprogramma’s.

Handig in gebruik: de spierstimulator helpt de bloedsomloop in de onderbenen te stimuleren en kan dan ook een goede hulp zijn om gezwollen voeten en/ of enkels aan te pakken.

 

Nadelen

Prijzig: houd er rekening mee dat het prijskaartje wel wat boven het gemiddelde uitsteekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Abdo ENRG Pulse

 

De Abdo ENRG Pulse is een elektrische spierstimulator die uitermate geschikt is om de bloedsomloop te verbeteren en spierpijnen te verminderen. Het is een compact toestel, dus je kunt het gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Het apparaat gebruikt elektrostimulaties die gebaseerd zijn op bio-elektriciteit.

Het toestel beschikt over 10 verschillende intensiteiten en 10 snelheden. Het is eenvoudig in gebruik en wordt geleverd met 4 elektroden met geleidende gelpatches. Deze kun je plaatsen op het lichaamsdeel van jouw keuze. Door zijn lage prijs behoort hij ook nog eens tot de goedkope spierstimulators.

Over dit product is momenteel nog maar één review geschreven en de koper is er tevreden van maar geeft toch ook enkele minpunten op. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het toestel is perfect. Niet alle elektroden werken naar behoren dus de gebruiker voelt de stimulatie aan één kant wel maar aan de andere kant niet. Hij wordt ook niet geleverd met een Nederlandse handleiding dus je moet het toestel zelf uitproberen.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze spierstimulator afkomstig van het merk BestPriceAlarm. Als je liever niet zoveel geld uitgeeft aan een degelijk apparaat dan hoef je zeker deze spierstimulator eens te bekijken. De voordelige prijs ervan maakt het heel aantrekkelijk.

 

Voordelen

Prijskaartje: dit toestel is voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 toestellen die we in onze lijst hebben opgenomen.

Doeltreffendheid: dit apparaat is niet enkel gericht op het verhelpen van spierpijn maar helpt ook de bloedsomloop te stimuleren. Er zijn maar liefst 10 snelheidsstanden en 10 intensiteiten beschikbaar waaruit je kunt kiezen.

Gebruiksgemak: het apparaat is voorzien van 4 elektroden die voorzien zijn van geleidende gel pads.

 

Nadelen

Kwetsbaar: ondanks de vele voordelen, blijken de elektroden niet altijd goed te werken. Bovendien ontbreekt er ook een Nederlandstalige handleiding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Spierstimulators koopgids

 

Met een spierstimulator kun je pijnen op de verschillende spieren verminderen. Deze apparaten worden geregeld door atleten gebruikt. Bij het aanschaffen van zo’n toestel houd je best rekening met de prijs, de grootte, de functies, de batterijduur, de beveiliging, enzovoort. We bespreken even enkele belangrijke punten maar dit zijn niet alle factoren waarop je moet letten.

 

 

Soorten spierstimulators

 

De soorten spierstimulators zijn te onderscheiden op basis van de spieren waarvoor je ze kunt gebruiken. Niet alle apparaten zijn geschikt voor alle spieren. We kunnen toestellen onderscheiden die geschikt zijn voor de schouders, de rug, de taille, de handen en de benen. Maar ook de buik- en borstspieren kunnen behandeld worden.

De meeste stimulators zijn erop gericht om de spieren te versterken of om de spieren te masseren. Je spieren kunnen namelijk pijn doen na het sporten en met een spierstimulator kun je deze pijn verlichten.

Sommige apparaten zijn bedoeld om grote zones mee te bewerken maar andere modellen beschikken over accessoires om kleine gedeeltes mee te bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld een stimulator met een elektrische acupunctuur pen kopen.

Deze apparaten zorgen er ook voor dat je bloedsomloop verbetert en sommigen bevorderen zelfs de stofwisseling. Het is dus ook nog eens gezond om een spierstimulator te gebruiken.

De meeste van deze apparaten gebruiken elektrische stimulatie om de spieren te ontspannen of te stimuleren. Je kunt meestal kiezen uit verschillende programma’s die afgestemd zijn op de verschillende spiergroepen. De snelheid waarmee je spieren gestimuleerd of gemasseerd worden zal ook verschillen.

 

 

Grootte en batterijduur

 

Als je van plan bent om een spierstimulator op verplaatsing te gebruiken dan koop je beter een compact toestel. Zo kun je het makkelijk meenemen in je rugzak of zelfs in je broekzak zodat je na een loopwedstrijd in een andere stad je spieren kunt laten masseren.

Sommige modellen zijn zo klein dat je ze in je broekzak kunt meenemen. Kies dan voor een toestel die ook nog eens licht van gewicht is zodat het niet te zwaar aanvoelt om het mee te nemen.

Als je over veel accessoires beschikt dan zul je natuurlijk ook meer plaats nodig hebben om deze accessoires te bewaren. Sommige apparaten komen met een opbergtas zodat je alles goed kunt bewaren. Mogelijke accessoires zijn armbanden om de armspieren te stimuleren maar ook een riem voor de taille.

De batterij van een stimulator moet je natuurlijk af en toe opladen. Of als je wegwerpbatterijen gebruikt dan moeten deze geregeld vervangen worden. Let op de batterijduur die aangegeven staat op de verpakking en koop een model die zo lang mogelijk werkt.

 

 

Veiligheid en extra’s

 

De verschillende functies van een spierstimulator komen vooral neer op het stimuleren en masseren van de verschillende spieren via automatische programma’s. Maar er komen nog andere functies bij kijken zoals een digitale besturing, de snelheid en de tijd zelf instellen, enzovoort.

Het gebruiksgemak van de accessoires kan ook van belang zijn. Sluit je ze makkelijk met velcro of is het met een systeem net zoals een riem. De meeste modellen beschikken ook over een soort van beveiliging. Zo kan het zijn dat de pad automatisch uitschakelt als de onderdelen niet goed aangebracht zijn.

Kies je voor een apparaat met afstandsbediening dan hoef je je niet veel te bewegen tijdens de stimulatie om van programma te veranderen. Let er op dat je de afstandsbediening niet in de buurt van kleine kinderen legt zodat zij het programma niet veranderen.

Hoewel er tegenwoordig veel verschillende spierstimulators te vinden zijn, is het toch beter om te opteren voor een apparaat van een gerenommeerd merk. Zo zijn er fabrikanten die al tientallen jaren bezig zijn met het verbeteren van de technologie om spieren te stimuleren.

 

 

Kostprijs van een spierstimulator

 

De prijs van een spierstimulator is uiteenlopend en hangt vooral af van het merk, de kwaliteit en het aantal accessoires die je erbij krijgt. Niet alle apparaten kun je gebruiken voor alle spieren dus als je op zoek bent naar een model om gans je lichaam te bewerken, let dan goed op de kenmerken en de meegeleverde accessoires.

Als je zeker wilt zijn dat je een kwalitatief product koopt dan geef je beter wat extra geld uit. Goedkoop is meestal duurkoop en omdat het hier over je gezondheid gaat kun je beter opletten om geen product te kopen die slecht is voor je spieren.

Gebruik het internet om meer informatie op te zoeken over de verschillende producten. Je kunt genoeg waardevolle informatie vinden over de positieve en de negatieve punten van elk artikel zodat je een lijst kan opmaken met eventuele interessante aanbiedingen. Er bestaan verschillende websites die de producten goedkoper aanbieden maar je moet dan wel nog rekening houden met de verzendkosten van het apparaat. En hoe groter het apparaat, hoe hoger de verzendkosten zullen zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES