5 Beste Sport oortjes Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Sport oortjes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je dol op sport en ga je regelmatig even een rondje hardlopen of rennen? Heel veel mensen luisteren hierbij graag naar een hun favoriete muziek. In dat geval kunnen de beste sport oortjes alvast een voordeel zijn voor jou. Weet je niet welke sport oortjes je kunt aankopen? Dan kun je misschien alvast even een kijkje nemen naar onze top 3. Daarin stellen we jou graag de oortjes voor die tot hiertoe de beste beoordelingen hebben mogen ontvangen. Zo blijk je met de EarHackz Spartan sport oortjes alvast een degelijk en duurzaam product te kopen. Bovendien zijn ze speciaal ontworpen voor personen die heel regelmatig en/ of intensief gaan sporten. Met de Bose SoundSport Wireless sport oortjes mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Bovendien kun je deze oortjes ook nog eens in tal van leuke kleurtjes gaan bestellen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Sport oortjes (Reviews) van 2024

 

Vele mensen luisteren graag naar hun favoriete muziek tijdens het sporten. Vooral als je graag gaat lopen is stimulerende muziek belangrijk. Zorg er dan ook voor dat je beschikt over een goed paar sport oortjes die niet loskomen tijdens het bewegen. Wij hebben verschillende kwalitatieve producten vergeleken en op een rijtje gezet zodat je er zelf de beste sport oortjes kunt uitkiezen.

 

1. EarHackz Spartan Draadloze In-ear Bluetooth Sport Oordopjes

 

De meeste mensen sporten nu eenmaal het liefst met goede en motiverende muziek in de oren. Daar kunnen deze sport oortjes van het bekende merk EarHackz vast en zeker voor zorgen. Ideaal dus als je binnenkort nog eens een rondje gaat hardlopen of gewoon wanneer je naar de fitness gaat.

De oortjes zijn volledig draadloos en werken geheel op een krachtige bluetooth verbinding. Zo is het zelfs mogelijk om de muziek van je smartphone of tablet te streamen. De oortjes zijn verder ook voorzien van een handige Noise Cancelling functie zodat alle omgevingsgeluid zoveel mogelijk wordt weggefilterd. Met de ingebouwde microfoon is het zelfs mogelijk om een inkomend telefoongesprek te beantwoorden.

De oortjes zijn ergonomisch gevormd en wegen bijzonder weinig. Daardoor voelen ze comfortabel en aangenaam aan tijdens het sporten. Verder zijn de oortjes volledig spatwaterdicht en hoef je je dus geen zorgen te maken indien het plotseling begint te regenen. Ondanks de vele voordelen is een kleine minderheid van de klanten niet overtuigd van de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid.

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de ideale sport oortjes. Dit exemplaar van het merk EarHackz kun je verkrijgen in blauw/zwart of rood/zwart. De oortjes hoef je maximaal anderhalf uur te laten opladen waarna je ze makkelijk tot wel 6 tot 8 uur lang kunt gebruiken. De oortjes beschikken over een standbytijd van maar liefst 10 dagen.

 

Voordelen

Comfort: je kunt de oortjes ook gebruiken wanneer het regent doordat ze waterdicht zijn. Daarnaast zijn de oortjes zelfs zweetbestendig.

Noise cancelling: dankzij de handige Noise Cancelling functie hoef je geen last te ondervinden van storende omgevingsgeluiden.

Microfoon: de sport oortjes zijn voorzien van een handige ingebouwde microfoon zodat je inkomende telefoongesprekken zonder problemen kunt beantwoorden.

Draadloos: dankzij de aanwezige bluetooth functie kun je deze sport oortjes helemaal draadloos gebruiken en zelfs muziek gaan streamen.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een beperkt aantal klanten is van mening dat de oortjes helemaal niet zo kwalitatief zijn en behoorlijk snel stuk gaan.

Slechte gebruiksvriendelijkheid: enkele kopers vinden dat de sport oortjes lastig te gebruiken zijn en toch helemaal niet zo gebruiksvriendelijk blijken te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bose SoundSport Wireless Citroen

 

Deze oortjes zijn in verschillende kleuren beschikbaar en zijn speciaal ontworpen voor meer comfort tijdens het sporten. Je verbindt je smartphone via bluetooth of NFC met de oortjes. Met de in-line afstandsbediening kun je het volume of de muziek regelen en zelfs telefoongesprekken voeren.

Deze oortjes zijn bestand tegen regen en zweet en je kunt met een volle batterij tot 6 uur lang van je favoriete muziek genieten. Met je smartphone kun je deze oortjes ook bedienen via de Bose Connect app. Je kunt deze app ook gebruiken om eenvoudig te schakelen tussen verschillende bluetooth apparaten.

De hoge prijs is het enige minpunt van deze oortjes. Verder geven de online gebruikers goed advies over de topkwaliteit van het geluid en de goede pasvorm van het product. De bluetooth connectie werkt uitstekend en de oordopjes hebben een lange batterijduur.

In vergelijking met de vorige sport oortjes zul je voor dit product toch net iets meer budget hoeven te voorzien. Deze sport oortjes beschikken nu eenmaal niet over de laagste prijs. Toch merken we heel wat mogelijkheden op. Laten we alvast even onderzoeken welke nadelen en voordelen er aanwezig zijn.

 

Voordelen

Veilig: de oortjes zijn niet alleen bestand tegen een eventuele lichte regenbui maar bovendien ook tegen het zweten.

Draadloos: het is mogelijk om een draadloze verbinding te maken tussen je sport oortjes en je smartphone. Dit kan enerzijds door bluetooth maar het is ook mogelijk via NFC.

In-line afstandsbediening: de in-line afstandsbediening maakt het niet alleen mogelijk om telefoongesprekken te beantwoorden. Verder is het ook mogelijk om er het volume mee te regelen.

 

Nadelen

Prijskaartje: jammer genoeg zul je deze sport oortjes niet meteen in de categorie van de goedkope producten hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sennheiser PMX 686i Sports In-ear oordopjes

 

Deze Sennheiser sport oortjes leveren een uitstekende geluidskwaliteit en beperkt zelfs de achtergrondgeluiden zodat je niet wordt gestoord tijdens het sporten. De oorhaakjes zijn stevig zodat ze beter blijven zitten en je beschikt over een ingebouwde afstandsbediening in de kabel om de muziek te bedienen.

De kabel is plat zodat het minder snel in de knoop raakt en het product is bestand tegen regen en zweet. Deze sport oortjes zijn enkel geschikt voor iPhone en andere Apple producten, ze zijn niet compatibel met Android.

De geluidskwaliteit van deze sport oortjes aanbieding is top en de oortjes zelf blijven goed vastzitten tijdens het sporten. De afstandsbediening in de kabel werkt perfect en de oortjes zijn bestand tegen fikse regenbuien.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor sport oortjes van het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk Sennheiser. Alvorens je besluit om deze sport oortjes aan te kopen dan is het misschien wel een goed idee om eventjes op voorhand te kijken naar de eigenschappen van het product.

 

Voordelen

Comfort: je zult merken dat de oorhaakjes niet alleen bijzonder stevig maar ook iets langer zijn. Zo zul je niet het gevoel hebben dat de oortjes van de oorschelp glijden.

Afstandsbediening: de oortjes zijn voorzien van een handige ingebouwde afstandsbediening. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld het volume te gaan regelen.

Handig in gebruik: verder zul je kunnen vaststellen dat de kabel van deze sport oortjes helemaal plat is. Zo kun je vermijden dat er een knoop in de kabel komt. Verder bieden deze sport oortjes ook bescherming tegen regen of zweet.

 

Nadelen

Geen Android: het is echter wel belangrijk om te beseffen dat je deze sport oortjes niet kunt gebruiken in combinatie met Android.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sony MDR-XB50BS Draadloze in-ear sport oordopjes

 

De Sony MDR-XB50BS zijn draadloze sport oortjes die werken met een boogondersteuning. Je kunt kiezen tussen de maten S, M en L zodat je zeker de perfecte pasmaat voor jezelf vindt. De siliconen oordopjes zijn ook in verschillende maten verkrijgbaar. De batterij gaat wel tot 8,5 uur lang mee en de oordopjes zijn spatwaterbestendig.

Deze oortjes produceren een krachtig geluid met extra bastonen en je kunt ze ook gebruiken om telefoongesprekken mee te voeren want ze beschikken over een ingebouwde microfoon. Ze zijn in verschillende kleuren beschikbaar namelijk rood, zwart en blauw.

De kopers zijn tevreden over de voordelige verhouding tussen de kwaliteit en de prijs van het product en vinden het geluid top. Ze zitten goed vast aan je oren en zijn stevig. Voor een koper zijn ze niet compatibel met alle apparaten en voor een andere koper mocht het design mooier zijn.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor de sport oortjes van het alom bekende merk Sony. Bovendien zul je kunnen vaststellen dat dit type oortjes ontworpen is door middel van een boogondersteuning. Je zal dus zonder twijfel ook een keuze moeten maken tussen verschillende pasmaten zoals een S, M of L maat.

 

Voordelen

Voeding: de oortjes werken op basis van krachtige batterijen die zonder problemen tot maar liefst 8,5 uur lang zullen meegaan.

Gebruiksgemak: je hoeft je geen zorgen te maken indien het onderweg plots begint te regenen aangezien de oortjes spatwaterbestendig zijn.

Handig in gebruik: daarnaast is het ook mogelijk om een telefoongesprek te beantwoorden aangezien de oortjes over een ingebouwde microfoon beschikken.

 

Nadelen

Design: een enkele koper is echter niet helemaal tevreden over het aparte design van deze sport oortjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Caramello Bluetooth Draadloze In-Ear sport oordopjes met Microfoon

 

Deze Caramello oordopjes behoren tot de categorie van goedkope sport oortjes en werken draadloos via bluetooth. Ze zijn heel licht van gewicht en zitten comfortabel in je oren. De oortjes zijn bestand tegen water zodat je ze in de regen kunt gebruiken en je kunt ze verbinden met zowel Android smartphones als iPhones.

De oortjes zijn uitgerust met noise cancelling waardoor omgevingsgeluiden worden buitengesloten, zo geniet je nog beter van je muziek. Met de knoppen op de oordopjes kun je het volume aanpassen of naar het volgende of vorige nummer gaan.

Dit product heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding en produceert een uitstekend geluid. Ze blijven goed zitten en met de knoppen op de oortjes zijn ze makkelijk te bedienen. Voor een koper doen ze pijn aan je oren na langdurig gebruik.

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan degelijke en originele sport oortjes dan raden wij jou aan om alvast even dit product te bekijken. De Caramello sport oortjes zul je vast en zeker kunnen spotten in de categorie van de goedkope producten en dat is natuurlijk best aangenaam.

 

Voordelen

Budget: je zult meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van deze sport oortjes.

Compatibel: je kunt deze sport oortjes niet alleen gebruiken met toestellen zoals iPhones maar bovendien zijn ze ook compatibel met Android besturingssystemen.

Noise cancelling: verder beschikken deze sport oortjes over een noise cancelling functie waardoor storende achtergrondgeluiden worden weggefilterd.

 

Nadelen

Niet comfortabel: slechts één enkele gebruiker is niet helemaal tevreden met de kwaliteit en het comfort van deze sport oortjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sport oortjes koopgids

 

Het handige aan sport oortjes is dat ze weinig plaats innemen en een licht gewicht hebben. Om deze en andere redenen zijn ze geschikt om te sporten zodat je bijvoorbeeld tijdens het lopen kunt genieten van je favoriete muziek. Op die manier wordt je extra aangemoedigd om die laatste kilometers nog af te leggen. Bij het zoeken naar de beste sport oortjes moet je rekening houden met de soorten, de manier van dragen, het gebruik, de verbinding en de prijs. De informatie in deze koopgids kan je helpen tijdens het vergelijken van verschillende aanbiedingen.

 

 

Soorten sport oortjes

We maken een onderscheid tussen twee belangrijke soorten namelijk de in-ear oortjes en de earbuds. Zoals je zult merken is het verschil tussen de twee niet zo groot maar voor sommige mensen kan het toch belangrijk zijn.

De in-ear oordopjes zitten in je gehoorgang en zorgen ervoor dat je minder last hebt van omgevingsgeluid. De voordelen zijn dat je kunt genieten van een betere geluidskwaliteit en dat de oortjes goed in je oren vastzitten. Het nadeel is dat ze na een tijdje ongemakkelijk kunnen aanvoelen aan de binnenkant van je oren.

Earbuds zitten minder diep in de oren en zijn daardoor veiliger in gebruik omdat ze meer omgevingsgeluid doorlaten. Vooral voor sporters is dit belangrijk want je kunt zo aankomend verkeer horen. Dit type zit ook comfortabeler zodat je ze voor een langere tijd in je oren kunt hebben. Aan de andere kant kunnen ze ook makkelijker uit je oren vallen. Earbuds zijn meestal de goedkoopste optie maar de kwaliteit is van mindere mate.

 

Draagwijze en gebruik

Oortjes kun je op verschillende manieren dragen, afhankelijk van het type die je koopt. Er bestaan oortjes die je gewoon los in je oren steekt maar er zijn ook producten die beschikken over een clip om ze aan je oren vast te haken.

De standaard sport oortjes zijn geschikt voor personen die op zoek zijn naar goedkope sport oortjes. Het nadeel daarvan is dat ze veel sneller uit je oren zullen vallen want ze worden op geen enkele andere manier vastgehouden. Een goede aanbeveling voor sporters is om te kiezen voor oortjes die beschikken over een clip of een nekband.

De producten die beschikken over een oorclip kun je stevig aan je oorschelp vastmaken zodat ze niet makkelijk uit je oren vallen. Een andere gelijkaardige vorm is de oorhaak die je kunt vasthaken achter je oorschelp. Tenslotte zijn er nog de oortjes met een nekband die ook geschikt zijn voor sporters want ze blijven ook beter zitten, bovendien kunnen ze dankzij de nekband niet op de grond vallen.

Sport oortjes zul je natuurlijk gebruiken om te sporten maar je kunt meteen ook oortjes kopen die geschikt zijn voor andere doeleinden. Meestal zijn sport oortjes voor meerdere toepassingen geschikt want als je ze kunt gebruiken tijdens het sporten, zul je ze ook makkelijk kunnen gebruiken als je gaat reizen of gewoon wanneer je op de bus zit.

Voor personen die graag reizen is het aanbevolen om te zoeken naar oortjes die ruisonderdrukking hebben zodat het omgevingsgeluid weggefilterd wordt. Dit is vooral handig wanneer je op het vliegtuig zit zodat je minder last hebt van het geluid van de motoren.

Deze functie is echter minder ideaal wanneer je de oortjes in het verkeer gebruikt want je kunt de aankomende auto’s niet horen. Het kan ook handig zijn om oortjes te kopen die beschikken over een microfoon. Zo kun je inkomende gesprekken beantwoorden. Het nadeel is dat deze oortjes meestal minder geschikt zijn om mee te sporten.

 

 

Verbinding en kostprijs van de oortjes

Je kunt kiezen voor oortjes die je via een kabel moet aansluiten met je smartphone of je mp3 speler maar tegenwoordig beschik je ook over een ruime keuze aan draadloze oortjes. De meeste draadloze modellen gebruiken bluetooth om de verbinding tot stand te brengen, er zijn echter ook duurdere modellen die over NFC one-touch beschikken om een snelle draadloze verbinding tot stand te brengen.

Als je op zoek bent naar een interessante sport oortjes aanbieding dan kun je best zoveel mogelijk producten met elkaar vergelijken. Het loont ook de moeite om de reviews van andere kopers te lezen. Deze beoordelingen bevatten een schat aan nuttige informatie over de voor- en nadelen van elk product.

Tenslotte kan het ook beter zijn om de oortjes online aan te kopen. Zo hoef je niet op verplaatsing en wordt het product enkele dagen later aan huis geleverd. Bovendien is het mogelijk dat de prijs goedkoper is online dan in de winkel.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES