7 beste Sporthorloges Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste sporthorloges – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Beginnend sporter of gevorderd, een degelijk sporthorloge komt altijd goed van pas. Toch merken we dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. We vermoeden dat dit vooral te maken heeft met het ruime aanbod. Kies je voor een sporthorloge met stappenteller, trappenteller én slaaptracker? Of hecht je niet zoveel belang aan dat laatste? Indien je geen tijd hebt om de koopgids even door te nemen, kun je alvast onze top 3 hieronder raadplegen. Zo blijkt het Polar M430 alvast een goede aanbeveling te zijn, en bovendien voorzien van hartslagmeter én GPS functie. Door te kiezen voor het Suunto 5 G1 kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor een fraai en sportief design.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste sporthorloges (Reviews) van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar het beste sporthorloge. Ben je op zoek naar een horloge voor dames of heren, of toch eerder eentje voor een tiener? Ben je fan van TomTom en Garmin of koop je liever het sporthorloge bij Polar, Casio, Suunto, Samsung of Nike? Het lijkt ons een goed advies om de 7 topproducten hieronder even te bekijken en hierbij ook rekening te houden met de online reviews. En wie weet spot je zo nog wel een leuke aanbieding.

 

 

1. Polar M430 GPS Sporthorloge Large Polar M Serie

 

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen aan een degelijk sporthorloge? Dan kunnen wij jou alvast aanraden om dit product van Polar even onder de loep te nemen. Het sporthorloge maakt deel uit van de Polar M serie en is te bestellen in diverse neutrale kleuren zoals wit, zwart en grijs.

Je zult al snel vaststellen dat het sporthorloge over tal van handige opties en kenmerken beschikt. Zo is het uitgerust met GPS en met een hartslagmeter. Daarnaast is wordt het apparaatje voorzien van een handige stappenteller, calorieteller en zelfs slaapmeter. Extra handig indien je je slaappatroon wilt analyseren.

Doordat het sporthorloge waterbestendig blijkt te zijn, hoef je je geen zorgen te maken indien het onderweg begint te regenen. Houd er wel rekening mee dat het sporthorloge niet voorzien is van een trappenteller. De krachtige batterij kan tot maar liefst 30 uur lang meegaan indien je besluit gebruik te maken van de GPS low power modus. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief en raden het sporthorloge aan.

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit en duurzaamheid maar ook naar een betaalbaar prijskaartje? Dan loont het de moeite om dit sporthorloge van Polar alvast even wat grondiger te bekijken. In vergelijking met de andere topproducten uit dit lijstje zou het bovendien ook wel eens het horloge met de laagste prijs kunnen zijn.

 

Voordelen

Slaapmeter: ben je benieuwd naar je slaappatroon en de momenten waarop je echt daadwerkelijk slaapt? Dan is dit horloge met ingebouwde slaaptracker een must have.

Waterbestendig: geen paniek indien het tijdens je dagelijkse training begint te regenen, daar het horloge waterbestendig is.

Voeding: het horloge maakt gebruik van een bijzonder krachtige en duurzame batterij die, indien je de GPS low power modus inschakelt, makkelijk 30 uur lang kan meegaan.

 

Nadelen

Geen trappenteller: jammer genoeg is het apparaatje niet uitgerust met een trappenteller wat mogelijks een minpuntje zou kunnen zijn voor sommigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Suunto 5 G1 Multisporthorloge Met een lange levensduur

 

Mag het allemaal net een tikkeltje meer zijn en hecht je niet alleen belang aan kwaliteit en degelijkheid maar ook aan design? Dan is het sporthorloge van Suunto misschien wel helemaal waar jij naar op zoek bent. Het horloge maakt bovendien deel uit van de Suunto 5 serie en is te bekomen in tal van verschillende, doch bijzonder opvallende designs.

Het sporthorloge is uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die gekenmerkt wordt door een behoorlijke levensduur. Dankzij de handige trainingsschema’s inclusief stappenteller en trappenteller is het mogelijk om je sportprestaties bij te houden. Daarnaast is het horloge ook voorzien van een slaapmeter en caloriemeter.

Ben je benieuwd naar je hartslagfunctie dan wordt ook dit via het horloge meegegeven. Het apparaat is verder waterdicht, voorzien van een GPS functie en diverse andere handige fitness opties. Echter is het belangrijk om te beseffen dat ingewikkelde navigatie opties niet mogelijk zijn voor dit apparaat. Ook het prijskaartje zou door sommige klanten als een minpuntje kunnen worden beschouwd.

Door te kiezen voor het sporthorloge van Suunto kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor design. Het opvallende design blijkt een echte blikvanger te zijn. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan zeker de populairste kenmerkende eigenschappen hieronder.

 

Voordelen

Trainingsschema: het sporthorloge is voorzien van diverse trainingsschema’s die verder worden aangevuld met een trappen- én stappenteller.

Slaapmeter: net zoals het vorige product zul je merken dat ook dit apparaatje over een slaaptracker beschikt.

Waterdicht: je mag dit sporthorloge gerust aantrekken om te gaan zwemmen of indien het regen daar het waterdicht is.

Handig in gebruik: het is een zeer veelzijdig sporthorloge dat verder over een hartslagmeter, caloriemeter en GPS functie beschikt.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg zul je merken dat de prijs wel een pak hoger ligt in vergelijking met het eerste sporthorloge.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Garmin Fenix 3 HR Sporthorloge One Size Waterbestendig

 

In vergelijking met de andere sporthorloges die we tot hiertoe besproken hebben, zul je merken dat dit apparaat toch wel heel wat meer budget verlangt. Echter stellen we vast dat de meeste klanten positief reageren en het sporthorloge als kwalitatief en gebruiksvriendelijk beschouwen.

Het sporthorloge is voorzien van een hartslagfunctie en constante hartslagsensor. Dat wil dus zeggen dat je hartslag vrijwel continu wordt gemeten en opgevolgd. Verder kun je gebruik maken van de GPS functie, de caloriemeter, de bewegingssensor, snelheidsmeter en afstandmeter. Er is ook een hoogtemeter, barometer temperatuurmeter, stappenteller, trappenteller en zelfs sleeptracker op het sporthorloge aanwezig.

Het horloge blijkt ook nog eens waterbestendig en dit tot op een diepte van wel 100 meter. Ideaal indien je dol bent op duiken en zwemmen. Er is een horlogefunctie en wekker voorzien net zoals een registratiefunctie en trainingsfunctie. Het touchscreen scherm is handig in gebruik en wordt in het donker verlicht. Echter is het geen sporthorloge met muziek voorziening. 

Ook het sporthorloge van Garmin mag alvast niet ontbreken uit de collectie. Garmin wordt bovendien door heel wat klanten beschouwd als veruit het beste merk. De moeite waard alvast om de verschillende mogelijkheden van het product even te bekijken. Zo wordt de hartslagmeter aangevuld met een betrouwbare hartslagsensor.

 

Voordelen

GPS functie: ga je graag een rondje lopen, fietsen of rennen? Dan kun je alvast gebruik maken van de aanwezige GPS functie.

Waterbestendig: in tegenstelling tot andere sporthorloges kun je dit product probleemloos enige tijd gebruiken tot maximaal 100 meter diepte.

Display: het horloge is voorzien van een handig touchscreen display dat bovendien voorzien is van verlichting.

 

Nadelen

Geen muziek: luister je graag muziek tijdens het sporten, dan is dit sporthorloge misschien niet het meest ideale.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Polar Vantage M Sportief horloge Met hartslagfunctie en GPS Waterbestendig

 

Ook Polar heeft meerdere sporthorloges uitgebracht zoals dit unieke exemplaar afkomstig uit de bekende Polar Vantage serie. Het horloge is te bekomen in diverse opvallende designs en 2 verschillende pasvormen. Het is een degelijk sportief uitziend horloge dat niet alleen voorzien is van een stappenteller maar ook over een slaapmeter beschikt.

Het horloge is daarnaast uitgerust met een handige en betrouwbare hartslagmeter, caloriemeter en GPS functie. Ideaal indien je graag eens een andere route fietst of loopt. De krachtige batterij is makkelijk op te laden en zorgt voor een totale levensduur van maar liefst 30 uur op het moment dat je het horloge in trainingsmodus plaatst.

Bovendien is het horloge waterdicht en geschikt om mee te zwemmen en duiken en kun je uit wel 130 verschillende sportprofielen een keuze maken. Een blik op de online reviews toont dan ook heel wat positieve reacties van klanten aan. Echter is het belangrijk om mee te delen dat het horloge niet geschikt is om mee te bellen.

Net zoals het eerste product wordt ook dit sporthorloge je aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk Polar. Zo is het sporthorloge voorzien van een bijzonder krachtige batterij die je probleemloos en snel kunt opladen. Een volle batterij kan makkelijk 30 uurtjes meegaan.

 

Voordelen

Waterdicht: ben je dol op duiken, snorkelen en/ of zwemmen dan heb je geluk; dit horloge kan probleemloos functioneren tot enkele meters diep.

Slaapmeter: ook dit unieke horloge is uitgerust met een perfect functionerende slaaptracker.

Handig in gebruik: het horloge beschikt daarnaast over een degelijke caloriemeter, hartslagmeter en betrouwbare GPS functie.

 

Nadelen

Niet bellen: indien er toch een klein struikelblok mag worden vermeld, dan zul je merken dat je niet kunt bellen met dit horloge.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. TomTom Multi-Sport Cardio Multisporthorloge GPS

 

Ben je op zoek naar een goed functionerend multisporthorloge? Dan lijkt dit apparaatje van TomTom misschien wel aan jouw wensen te voldoen. Dit horloge maakt bovendien deel uit van de bekende TomTom Multi-Sport serie en wordt gekenmerkt door een opvallende rode kleur met hier en daar een zwart accent.

Het horloge is voorzien van een ingebouwde hartslagmeter en wordt verder aangevuld met een caloriemeter, een snelheidsmeter, een afstandmeter en hoogtemeter. Verder blijkt het apparaat waterbestendig te zijn en is er ook een trainingsfunctie voorhanden. Door middel van de bluetooth functie kun je, binnen een bepaald bereik je favoriete muziek streamen.

Wanneer we de online reacties van klanten op het product bekijken, dan stellen we vooral heel wat positieve reviews vast. Zo geven klanten tal van positief advies omtrent de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van het apparaat. Echter blijkt de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit volgens één koper eerder matig te zijn.

Uiteindelijk kun je ook nog altijd opteren om voor het TomTom sporthorloge te kiezen. Dit horloge is afgewerkt in een wel heel opvallende doch bijzonder prachtige donkerrode kleur in combinatie met enkele leuke zwarte accenten. Ben je op zoek naar een designvol en opvallend sporthorloge, dan is dit misschien wel iets voor jou.

 

Voordelen

Bluetooth: het grote pluspunt is dat het horloge voorzien is van bluetooth waarmee het mogelijk is een draadloze verbinding aan te gaan met je smartphone.

Hartslagmeter: het is mogelijk om je hartslag regelmatig te meten en bij te houden.

Handig in gebruik: daarnaast kun je ook gebruik maken van de caloriemeter, afstandmeter, hoogtemeter en zelfs een nauwkeurige snelheidsmeter.

 

Nadelen

Matige prijs-kwaliteitverhouding: slechts één gebruiker blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Casio Sport Basic horloge AE-2100W-4AVEF

 

In tegenstelling tot sommige andere sporthorloges uit dit top lijstje zul je merken dat het hier wel om een echte aanbieding lijkt te gaan. Het prijskaartje van nog geen 50 euro maakt het sporthorloge uitermate toegankelijk voor mensen met een beperkter budget of personen die liever niet zoveel willen spenderen.

Het horloge wordt geleverd door het bekende merk Casio en is vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen zoals kunststof en mineraalglas. Het is een degelijk sporthorloge met multifunctie, datum- en tijdsaanduiding en ook nog eens volledig waterdicht tot op 50 meter. Dit maakt het horloge geschikt om te zwemmen en/ of duiken.

Het gaat hier om een Quartz horloge met een digitale tijdsaanduiding. Tot op heden heeft er nog maar één koper op het product gereageerd. De klant is duidelijk tevreden maar het is natuurlijk wel belangrijk om te beseffen dat bepaalde belangrijke functies niet op het horloge staan. Denk maar aan een hartslagfunctie of eventueel stappenteller.

Wil je toch liever niet een heel budget voorzien voor een degelijk sporthorloge aan te kopen? Dan zou je altijd even dit product van Casio kunnen bekijken. De lage prijs doet vermoeden dat het hier misschien wel eens om een leuk koopje gaat. Kortom, waar wacht je nog op?

 

Voordelen

Materialen: bij de productie van dit horloge heeft men voornamelijk beroep gedaan op stevige en kwalitatieve materialen. Denk maar aan kunststof en transparant mineraalglas.

Handig in gebruik: je kunt er heel wat kanten mee op daar het horloge niet alleen voorzien is van een datum- en tijdsaanduiding maar ook over tal van andere functies beschikt.

Waterdicht: je kunt dit horloge probleemloos gebruiken tot op maximaal 50 meter diep.

 

Nadelen

Geen stappenteller: jammer genoeg is het horloge niet voorzien van een stappenteller.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Garmin Fenix 6 sport horloge Met hartslagfunctie en GPS

 

Net zoals één van de vorige producten, wordt ook dit sporthorloge jou aanbevolen door het bekende merk Garmin. Het horloge is vervaardigd uit duurzame materialen, en afgewerkt in een pasvorm 47 en met titanium kleuren.

Het is het ideale horloge voor de beginnende en geavanceerde sporter daar het apparaatje over een hartslagfunctie en hartslagsensor beschikt. Dit wordt aangevuld met een GPS functie, caloriemeter, bewegingssensor, snelheidsmeter, hoogtemeter, afstandsmeter, barometer en temperatuurmeter. Met behulp van de stappenteller kun je het aantal gezette stappen per dag weergeven. Er is verder ook een trappenteller en zelfs slaaptracker voorzien.

Ondanks het feit dat de koper geheel positief reageert, is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je het horloge niet draadloos kunt opladen. Toch is het een meer dan goede aankoop en bovendien niet alleen schokbestendig en waterdicht maar ook stofdicht.    

Tot slot is er dan nog dit unieke sporthorloge van Garmin. De Garmin Fenix 6 wordt gekenmerkt door een pasvorm maatje 47 en bestaat uit een combinatie van verschillende duurzame materialen. Het sporthorloge kan dan ook best wel tegen een stootje.

 

Voordelen

Hartslagfunctie: met behulp van de nauwkeurige hartslagfunctie in combinatie met de hartslagsensor, kan een nauwkeurige meting van je hartritme worden gemaakt.

GPS functie: het sporthorloge is tevens ook voorzien van een nauwkeurige GPS functie.

Handig in gebruik: daarnaast is er ook een bewegingssensor beschikbaar net zoals een stappenteller én trappenteller.

Slaaptracker: wil je graag je slaappatroon in kaart brengen? Dat kan met behulp van deze unieke slaaptracker.

 

Nadelen

Niet draadloos laden: ben je van plan om het sporthorloge op te laden, dan zul je vaststellen dat dit niet draadloos gebeurt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sporthorloges Koopgids

 

Ben je al enige tijd op zoek naar een duurzaam sporthorloge maar kun je maar geen keuze maken? Dan lijkt het ons alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijke sporthorloges met elkaar te vergelijken. Zo zul je merken dat bepaalde producten net iets meer mogelijkheden aanbieden en daardoor misschien net iets duurder zijn. Tijdens je zoektocht is het dan ook belangrijk om eventuele aanbiedingen en/ of leuke promoties alvast niet uit de weg te gaan.

Wat is een sporthorloge en de werking ervan

Zoals de naam reeds doet vermoeden, haal je met een sporthorloge een duurzaam en technologisch geavanceerd horloge in huis. Echt een must have product voor iedereen die vaak en graag actief aan het sporten is. Het grote verschil met een gewoon horloge is dat een sporthorloge vaak veel meer opties en functies aanbiedt. Naast een weergave van de datum en de tijd, zijn heel veel sporthorloges voorzien van bijvoorbeeld een stappenteller, een trappenteller en misschien zelfs slaaptracker.

Uiteraard is het niet de bedoeling om het eerste het beste sporthorloge aan te kopen. Het loont de moeite om de verschillende apparaten te bekijken daar sommige horloges meer functiemogelijkheden zullen aanbieden en anderen dan wat minder. De werking van een sporthorloge is bovendien vrij eenvoudig en gebaseerd op het gebruik van externe sensoren en bewegingssensoren. Zodra je beweegt, wordt dit gedetecteerd door het horloge en op die manier kun je bijvoorbeeld het aantal stappen bijhouden.

 

Met welk prijskaartje moet je rekening houden

Heb je beslist en ben je van plan om een sporthorloge aan te kopen? Dan zul je merken dat er toch heel wat prijsklasses waar te nemen zijn. Zo kun je kiezen voor een degelijke sporthorloge met een prijskaartje lager dan of gelijk aan 100 euro. Je kunt ook kiezen voor een duurzaam sporthorloge vanaf 100 euro en tot maximaal 200 euro. En indien het echt een tikkeltje meer mag zijn en je op zoek bent naar een sporthorloge met alles erop en eraan, dan zul je toch wel rekening moeten houden met een prijskaartje van ruim 200 euro of meer.

 

Wat is het beste sporthorloge

Het “beste sporthorloge” bestaat niet, en dat heeft vooral te maken met het feit dat de keuze gebaseerd is op persoonlijke interesses. Ben je een fervent fietser dan heb je niets aan een sporthorloge dat bedoeld is om te zwemmen of te duiken. En omgekeerd geldt net hetzelfde! Er bestaan nu eenmaal diverse soorten sporthorloges. Zo zijn er exemplaren ontwikkeld voor mensen die dol zijn op hardlopen of intervaltrainingen, anderen horloges zijn dan weer ideaal voor duikers en nog andere voor fietsers.

Kies het horloge dat het beste bij jou past. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en wat je verwachtingen en eisen van het product zijn. Ben je iemand die graag en veel gaat fietsen? Of hou je het liever bij lopen? Ben je een fervent wandelaar of hou je van intervaltrainingen? Het antwoord op deze vragen zal je naar het sporthorloge leiden dat het beste bij jou past. En daar is het uiteindelijk allemaal om te doen!

 

Activity tracker en/ of smartwatch

Zodra je op zoek gaat naar een sporthorloge dan zul je vaak ook de naam Smartwatch en Activity tracker zien verschijnen. Toch zijn deze apparaten niet helemaal hetzelfde. De allereerste sporthorloges waren enkel in staat om de snelheid te meten en de hartslag nauwkeurig bij te houden. Doorheen de jaren, werden de bestaande sporthorloges gemoderniseerd waardoor ze nu vaak veel meer mogelijkheden aanbieden.

Zo kunnen bepaalde sporthorloges tegenwoordig zelfs inkomende oproepen aannemen en jou de mogelijkheid bieden deze te bekijken. En dat maakt de verwarring met een Smartwatch of Activity tracker alleen maar groter. Toch is een sporthorloge in de eerste plaats ontwikkeld om je sportieve activiteiten te gaan bijhouden. Dit met de bedoeling om aan je conditie te werken en deze te verbeteren.

 

GPS, hartslagmeter en caloriemeter

Je zult merken dat de meeste sporthorloges vandaag de dag voorzien zijn van een hartslagmeter, al dan niet vergezeld door een hartslagsensor. Deze functie maakt het mogelijk om je hartslag continu nauwkeurig in de gaten te houden. Op die manier kun je tijdens het sporten bepalen hoe je hartslag evolueert en of je op het punt komt om bijvoorbeeld kilo’s te verliezen of uithouding te kweken.

Ook de caloriemeter is geen overbodige luxe meer daar veel personen willen weten hoeveel calorieën ze nu precies verbrand hebben bij het uitvoeren van een bepaalde oefening. En tot slot zijn de meest recente sporthorloges voorzien van een GPS functie. Ideaal indien je graag even een nieuwe route loopt of fiets.

Snelheid, afstand, stappenteller en trappenteller

Naast de gebruikelijke hartslagmeter, GPS functie en caloriemeter, zijn veel sporthorloges ook voorzien van een trappenteller en/ of stappenteller. Ideaal indien je regelmatig de trap neemt of gaat wandelen. Bovendien wordt bij vele sporthorloges niet alleen het aantal gemaakte stappen of trappen weergegeven, maar wordt ook een inzicht geboden in de totaal afgelegde afstand en de snelheid. Dit kan handig zijn omdat je op die manier je conditie geleidelijk aan kunt opbouwen. Het zorgt ook voor een beetje competitiviteit met jezelf, daar je misschien altijd beter zult willen doen dan de dag ervoor.

 

Is het horloge waterdicht en/ of waterbestendig

Tenslotte is het ook belangrijk om even stil te staan bij de kenmerken “waterbestendig” en “waterdicht”. Echter zijn deze begrippen niet helemaal hetzelfde. Een sporthorloge kan bijvoorbeeld waterbestendig zijn maar niet waterdicht. Met waterbestendig wordt dus bedoeld dat het horloge bestand is tegen een eventuele regenbui. Echter is het niet de bedoeling dat je met een waterbestendig sporthorloge het water gaat induiken.

Ben je iemand die graag gaat zwemmen, duiken of snorkelen? Dan ben je niet gebaat met een waterbestendig sporthorloge maar moet je specifiek op zoek gaan naar een waterdicht exemplaar! Met waterdicht wordt dus bedoeld dat het sporthorloge ontwikkeld is om te gebruiken in het zwembad of op zee. Een waterdicht sporthorloge kan bovendien ook veel beter tegen de druk waardoor je makkelijk tot wel 50 of 100 meter diep kunt duiken, afhankelijk van het horloge.

 

Extra kenmerken en eventuele opties

Tot slot raden we aan nog even stil te staan bij eventuele extra kenmerken. Sporthorloges zijn in eerste instantie bedoeld om sportieve activiteiten bij te houden, de conditie te trainen en te onderhouden. Echter zijn er steeds meer sporthorloges die tal van extra functies aanbieden zoals het aanbieden van muziekfuncties of de mogelijkheid om inkomende oproepen te bekijken. Ook de aanwezigheid van een slaaptracker kan een extra kenmerk zijn.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welk sporthorloge past bij mij?

Een eenduidig antwoord op deze vraag is vrij moeilijk en bijna onmogelijk en dat heeft vooral te maken met de verschillende interesses. Het sporthorloge dat het beste bij jou past is er eentje die helemaal aan jouw wensen en verwachtingen tegemoet komt. Stel dat je bijvoorbeeld een fervent duiker en/ of zwemmer bent, dan heb je niets aan een sporthorloge dat niet waterbestendig blijkt te zijn.

Ben je dol op hardlopen en intervaltrainingen? Dan kan het handig zijn om uit te kijken naar een sporthorloge dat diverse intervaltrainingen aanbiedt en waarbij je je hartslag in de gaten kunt houden net zoals ook de verbrande calorieën en totaal aantal stappen. Kortom, het perfecte sporthorloge is afhankelijk van je eigen doelstellingen en wensen.

Q2: Hoe werkt een sporthorloge?

De werkwijze van een sporthorloge is bijzonder eenvoudig en voornamelijk gebaseerd op bewegingssensoren. Dat is dus de reden dat het horloge beter aan de pols wordt gedragen. Stel dat het horloge dan voorzien is van een stappenteller dan zal een beweging worden genoteerd telkens wanneer je pols mee beweegt.

Hetzelfde principe geldt dus ook voor het meten van je slaappatronen, indien het sporthorloge voorzien is van een slaaptracker. Alles wordt dus gemeten op basis van krachtige en gevoelige bewegingssensoren. Aan jou om te kiezen, welke functies je belangrijk acht en welke misschien net iets minder.

 

Q3: Hoe kan ik inkomende berichten delen met een Android sporthorloge?

In eerste instantie is het belangrijk om de bijbehorende app te downloaden en te actualiseren. Dat wil dus zeggen dat je steeds op zoek moet gaan naar de meest recente versie van het Android besturingssysteem. Vervolgens is het belangrijk dat je de bluetooth functie op je smartphone inschakelt.

Zorg er tevens voor dat het mogelijk is om dergelijke app-meldingen ook probleemloos op je smartphone te ontvangen. Indien je dergelijke berichten niet op je smartphone kunt ontvangen dan zal dit al helemaal onmogelijk zijn op het sporthorloge. Zorg er vervolgens voor dat de functie “Niet storen” is uitgeschakeld.

 

Q4: Welk sporthorloge is geschikt indien je graag zwemt?

Ben je iemand die dol is op zwemmen, snorkelen en duiken en dit ook regelmatig gaat beoefenen? Dan is het natuurlijk handig om uit te kijken naar een sporthorloge dat niet alleen waterbestendig maar ook waterdicht is. Een sporthorloge kan bijvoorbeeld waterbestendig zijn maar niet waterdicht zijn. Met waterbestendig wordt bedoeld dat het horloge bestand is tegen een regenbui.

Waterdicht wil dan weer zeggen dat je het sporthorloge gedurende een bepaalde tijd tot op een bepaalde diepte onder water kunt gebruiken. Zo zijn er heel wat sporthorloges die tot op een maximale diepte van ruim 50 meter kunnen functioneren, terwijl er ook exemplaren tot op 100 meter diepte kunnen gaan.

Q5: Wat doet een sporthorloge?

Een sporthorloge is een handig horloge dat voorzien is van net iets meer opties en mogelijkheden in vergelijking met een standaard horloge. Naast een weergave van de datum en de tijd, kan een sporthorloge ook meer inzicht bieden in het aantal stappen die je op een dag zet, de afgelegde afstand, de snelheid en het aantal calorieën.

Verder kun je kiezen voor een sporthorloge dat waterdicht en/ of waterbestendig is, je hartslagfunctie meet en opslaat en eventueel voorzien is van een trappenteller en/ of slaaptracker. Kortom, het is een handig horloge dat je tijdens fysieke bezigheden kunt gebruiken om bepaalde gegevens te meten en bij te houden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES