5 beste staande bokszakken Test Van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste staande bokszakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Boksen is niet zomaar een uitlaatklep maar wordt door heel wat specialisten en sportievelingen beschouwd als een volwaardige work-out op het gebied van zowel kracht als cardio. Bovendien hoef je er niet altijd voor naar de sportschool te rennen, maar kun je bepaalde oefeningen gewoon bij jou thuis oefenen. Uiteraard dien je daarvoor wel in het bezit te zijn van een degelijke hangende of staande bokszak. Om jou al een ideetje te geven, zetten wij graag enkele toppertjes op een rijtje. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Tunturi Boxing bokszak die gekenmerkt wordt door een totaal formaat van 69 x 69 x 170 cm. Echter moet de Nikko bokszak – 1,80m helemaal niet onderdoen. Deze staande en hangende bokszak is uitermate geschikt voor de beginnende bokser.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste staande bokszakken (Reviews) van 2024

 

Nu steeds meer mensen gebeten worden door de boksmicrobe, is het niet verwonderlijk dat ook het assortiment in staande bokszakken aanzienlijk toeneemt. Of je daarbij op zoek gaan in de categorie staande bokszakken voor volwassenen dan wel staande bokszakken voor kinderen, is uiteraard afhankelijk van het gebruiksgemak dat je eraan toekent. Wij selecteerden alvast enkele toppertjes waaronder een staande bokszak met standaard en een unieke staande bokszak van Avento, misschien voor sommigen wel het beste merk. Wees eveneens aandachtig voor het advies van experts en klanten vermeld in de online reviews.

 

Bokszak staand volwassenen

 

1. Tunturi Boxing – Vrijstaande Bokszak – Staande Bokszak – Bokspaal 

 

Op zoek naar één van de beste staande bokszakken? Dan lijkt de Tunturi Boxing volgens heel wat klanten alvast aardig in de buurt te komen. Of hij ook gelijk van de laagste prijs voorzien is, dat valt nog even af te wachten. Toch zijn kopers duidelijk overtuigd van zijn kunnen wat eveneens resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. De moeite waard dus om deze Tunturi Boxing bokszak eens even onder de loep te nemen.

Net zoals heel wat staande Everlast bokszakken, blijkt ook de Tunturi Boxing tot de populairste bokszakken te behoren. Het betreft een vrijstaande staande bokszak gekenmerkt door een totale afmeting van 69 x 69 x 170 cm en een aanvullend gewicht van maar liefst 9,6 kg. Hij blijkt daarbij hoofdzakelijk uit duurzaam bisonyl materiaal te zijn vervaardigd in combinatie met een stevige voet die met zand dient te worden opgevuld. Let wel; het zand om de voet op te vullen wordt uiteraard niet meegeleverd.

Deze stabiele verplaatsbare staande bokszak is uitermate geschikt voor de gevorderde bokser en helpt bij het verbeteren van je stoot- én/ of traptechnieken. Verder zorgt hij voor een intensieve complete work-out waarbij ook het reactievermogen en de coördinatie aanzienlijk kunnen verbeterd worden.

 

Voordelen:

Materiaal: de bokszak blijkt voornamelijk gemaakt uit bijzonder duurzaam bisonyl materiaal dat makkelijk terugveert waardoor de bokszak zijn unieke vorm behoudt.

Formaat: de bokszak blijkt ongeveer 69 cm lang, 69 cm breed en maar liefst 170 cm hoog en kent een gewicht van 9,6 kg,

Verplaatsbaar: deze staande bokszak kan vrijstaand gebruikt worden en is bijgevolg verplaatsbaar.

Handig in gebruik: de bokszak is geschikt voor de gevorderde bokser en staat garant voor een intensieve complete work-out waarbij trap- én stoottechnieken aanzienlijk verbeterd worden alsook het reactievermogen én de coördinatie worden gestimuleerd.

 

Nadelen:

Geen zand: de voet dient te worden opgevuld met zand dat bij aankoop niet wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bokszak staand of hangend

 

2. Nikko bokszak – 1.80m // Nikko Sports – Staand en Hangend // Beginners

 

In tegenstelling tot het vorige product, kies je met de Nikko Sports voor een kwalitatieve én gebruiksvriendelijke bokszak op maat van de beginnende bokser. Hoewel dit type bokszak in diverse hoogtes te verkrijgen is, wordt dit exemplaar gekenmerkt door een totale hoogte van maar liefst 180 cm of 1,80 meter wat hem uitermate geschikt maakt voor tieners en volwassen sporters.

De bokszak blijkt daarbij voornamelijk vervaardigd uit duurzaam bisonyl materiaal dat makkelijk terugveert waardoor hij zijn natuurlijke vorm moeiteloos behoudt. Afgewerkt met een pikzwart design met rode en witte accenten, levert dit een stoere ietwat robuuste bokszak op. In tegenstelling tot het voorgaande exemplaar, kan deze bokszak overigens zowel hangend als staand worden gebruikt.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en ook de verhouding met de prijs duidelijk weten te waarderen. Dit verklaart meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: de bokszak kent een totale hoogte van 180 cm maar kan ook in andere hoogtes gaande van 80 tot 180 cm worden aangekocht.

Doelgroep: de bokszak is speciaal ontwikkeld voor de beginnende volwassen bokser en is ideaal voor het uitoefenen van bepaalde trap- én stoottechnieken.

Installatie: ben je op zoek naar een staande bokszak die ook hangend kan worden geïnstalleerd? Dan is dit exemplaar van Nikko Sports precies waar jij naar op zoek bent.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel klanten akkoord gaan met de prijs, kan het voor anderen dan weer een domper op de feestvreugde betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bokszak bokszak staand kind

 

3. Befitco – Opblaasbare bokszak – Staande boksbal op voet – Bokspaal voor volwassenen en kinderen

 

Op zoek naar een leuke manier om je reactie- én uithoudingsvermogen aan banden te leggen? Dan is de keuze voor de Befitco opblaasbare bokszak sneller gemaakt dan je misschien zou denken. Het betreft een staande boksbal op voet vervaardigd uit duurzaam PVC materiaal dat makkelijk terugveert waardoor het geheel zijn vorm blijft behouden. 

Door de voet op voorhand op te vullen met een ruime hoeveelheid water of zand, kan een optimale stabiliteit worden gegarandeerd die bijdraagt tijdens een intensieve work-out. De bokszak op voet wordt gekenmerkt door een ruime hoogte van maximaal 160 cm en blijkt geschikt voor volwassenen én kinderen waardoor je er meteen gezins work-out van kunt maken. 

Heel wat klanten lijken alvast overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en belonen het product dan ook met een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren. Let wel dat de bokszak ongeveer 2 minuten in warm water dient te weken alvorens hem op te blazen en/ of te vullen.

 

Voordelen:

Hoogte: de staande bokszak met voet wordt gekenmerkt door een maximale hoogte van 160 cm.

Doelgroep: de bokspaal is geschikt voor de beginnende bokser en kan daarbij zowel door volwassenen alsook kinderen worden gebruikt.

Materiaal: bij de productie van deze bokszak op voet heeft men ervoor gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van PVC materiaal.

Stabiliteit: de stabiliteit wordt verkregen door middel van de voet die met water of zand dient te worden opgevuld.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: het algemene advies luidt om de bokszak gedurende 2 minuten in warm water te weken alvorens hem gebruiksklaar te maken. Op die manier wordt het materiaal zachter en meer stootvast.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Avento bokszak staand

 

4. Avento Bokszak Opblaasbaar Standaard – Reflex – Doelgroep: Beginner

 

Ben je gebeten door de boksmicrobe maar heb je weinig tot geen ervaring in het uitoefenen van stoot- én traptechnieken? Dan lijk je met de keuze voor de Avento bokszak, alvast een stap in de goede richting te zetten. De staande opblaasbare bokszak is speciaal ontwikkeld voor beginners en staat garant voor een volwaardige work-out waarbij technische oefeningen kunnen worden ingeoefend en ook de oog- én handcoördinatie kan worden verbeterd.

Daarbij blijkt de buitenkant van de bokszak vervaardigd uit hoogwaardig polyester materiaal in combinatie met een opblaasbare binnenzak uit duurzaam kunststof. Dit maakt de bokszak bijzonder krachtig en 100% stootbestendig. Het geheel wordt verder aangevuld met een verchroomde stalen stang inclusief veer tussen enerzijds de bokszak en de voet ervan. Net zoals de meeste andere staande bokszakken, dien je de voet op te vullen met zand of water zodoende een optimale stabiliteit te bekomen.

Hoewel de Avento bokszak op het eerste gezicht alles in huis heeft om een heus toppertje te worden, lijkt een kleine minderheid van de klanten niet helemaal overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Formaat: de bokszak kent een doorsnede van 30 cm inclusief hoogte van 110 cm en wordt aangevuld met een degelijk voetstuk van 47 cm doorsnede en 24 cm hoogte. In combinatie met het tussenstuk geniet je een totale hoogte van 161 cm.

Voetstuk: het voetstuk met een inhoud van 30 liter,  staat in voor de stabiliteit en dient met zand of water te worden opgevuld.

Hoes: de bokszak is voorzien van een afneembare 300D polyester hoes met bijbehorende ritssluiting.

 

Nadelen:

Prijs-kwaliteitverhouding: volgens sommige klanten is de vraagprijs net iets te duur voor de geleverde kwaliteit.

Duur: in vergelijking met andere gelijkaardige bokszakken kunnen we alvast stellen dat het hier geen aanbieding betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bokszak standaard staand

 

5. Bokszak met standaard – Staande bokszak – Stootkussen // Bokszak

 

Hoewel deze staande bokszak houder niet meteen tot de goedkope artikelen uit de selectie behoort, lijkt hij alvast over alle mogelijke capaciteiten te beschikken zodoende een intensieve en volwaardige work-out te garanderen. Zo wordt deze staande bokszak geleverd met bijbehorende standaard waardoor zijn toepassingsveld aanzienlijk uitbreidt en geschikt blijkt voor de beginnende én gevorderde bokser-

Het geheel werd vervaardigd uit een combinatie van duurzaam staal en polyurethaan; 2 degelijke materialen die instaan voor kwaliteit, stevigheid en gebruiksvriendelijkheid. De standaard kent hierbij een afmeting van 136 x 106 x 203 cm en wordt aangevuld met een hoofdbuis van 45 x 45 x 1,5 mm wat de volledige set geschikt maakt voor sporters met een lichaamslengte van 140 tot 190 cm. De meegeleverde opblaasbare speedball kent een formaat van 16 x 28 cm.

Jammer genoeg werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst waardoor het voor ons moeilijk is om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantreacties.

 

Voordelen:

Speedball: bij aankoop van deze bokszak met standaard wordt eveneens een opblaasbare speedball meegeleverde van 16 x 28 cm.

Materiaal: de bokszak blijkt vervaardigd uit duurzaam polyurethaan stof terwijl de standaard uit staal werd opgebouwd.

Doelgroep: de set is geschikt voor personen met een lichaamslengte van 140 tot 190 cm en kan daarbij zowel door volwassenen als kinderen worden gebruikt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven stellen dat het hoge prijskaartje sommige klanten wel eens zou kunnen afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Staande bokszakken Koopgids

 

Wist je dat je met boksen meteen voor één van de meest complete en meest intensieve work-outs kiest? Zowel cardio als kracht komen tijdens een bokstraining optimaal aan bod waardoor je werkelijk elke spier in je lichaam traint. Geen tijd echter om dagelijks naar de sportschool te rennen? Kies dan vandaag nog voor één van de vele – al dan niet staande – bokszakken. Zo zijn er verschillende types voor beginners en gevorderden, diverse formaten en materialen. Het lijkt ons een goede aanbeveling om de onderstaande gids even rustig door te nemen alvorens de verschillende bokszakken en aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Waarom kiezen voor een bokszak?

Is het dringend tijd om wat meer aan je conditie te werken maar vind je niet altijd de tijd om na een lange werkdag nog snel naar de sportschool te rennen? Of wil je voornamelijk focussen op het trainen van kracht? Dan is de keuze voor een degelijke bokszak sneller gemaakt dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. 

Bokszakken zijn er vandaag de dag in allerlei vormen, formaten, materialen en designs waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is. Bovendien is het één van de meest intensieve en meest volwaardige work-outs allertijden gebleken aangezien wordt ingespeeld op zowel cardio als krachttraining. Dit maakt van boksen een graag geziene gast onder zowel beginners alsook gevorderde sportlui. Bovendien hoef je er niet steevast voor naar de sportschool of fitness te hollen aangezien je dergelijke slag- en stoottechnieken ook perfect thuis kunt oefenen. 

Ben je benieuwd naar meer? Aarzel dan niet en lees zeker even verder. Wij proberen jou graag wegwijs te maken in de wondere wereld van de staande bokszakken en hopen je sportieve voornemens hiermee een duwtje in de rug te geven.

 

Het type bokszak in relatie tot de gebruikte materialen

Hoewel er verschillende soorten bokszakken te vinden zijn, zullen wij ons in deze koopgids hoofdzakelijk focussen op de staande varianten. Binnen het ruime assortiment van de staande bokszakken kunnen we dan weer een onderverdeling maken op basis van diverse formaten en materialen; waardoor er vast en zeker voor elke ervaringscategorie en/ of leeftijd wel iets te vinden valt.

Is de staande bokszak hoofdzakelijk bedoeld voor recreatief gebruik dan is de keuze voor een stevig stoffen exemplaar voor de hand liggend. Echter, wanneer je van plan bent om de bokszak regelmatig te gebruiken met het doel op het creëren van uithouding en kracht, dan kies je maar beter voor een exemplaar uit polyurethaan. Als gevorderde bokser met bakken ervaring en gericht op het spelen van wedstrijden, kies je maar beter voor een staande bokszak uit leer of bisonyl materiaal. Let wel; exemplaren uit leer en/ of bisonyl zijn vaak duurder in de aanschaf maar gaan weliswaar langer mee.

Het gewicht en het formaat 

Bij de zoektocht naar de geschikte – staande – bokszak dien je evenwel rekening te houden met het uiteindelijke gewicht en het formaat ervan. Zo kennen de meeste bokszakken een aanzienlijk gewicht van ongeveer 20 à 30 kg waardoor een uitstekende stevigheid en stabiliteit kan worden beoogd. Bij staande bokszakken komt deze stabiliteit niet alleen tot uiting op basis van de gebruikte materialen en de lengte, maar ook door de basisbreedte van de voet. Zo dient de voet van een staande bokszak regelmatig te worden opgevuld met water of zand.

Wat betreft de lengte, zullen de meeste bokszakken een variabele lengte garanderen van ongeveer 80 tot 120 cm. Echter, de staande bokszakken daarentegen kunnen makkelijk tot 150 of 180 cm lengte gaan rekening houdend met je eigen lichaamslengte. En indien mogelijk, kun je altijd opteren voor een combinatie tussen een staande en hangende bokszak die – zoals de naam reeds doet vermoeden – zowel staand alsook hangend kan worden geïnstalleerd.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES