5 beste steppers Test van 2022

Laatste update: 27.05.22

 

Beste steppers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door tijdsdruk en andere omstandigheden kom je er niet altijd aan toe om naar de sportschool te gaan. Een degelijke stepper blijkt dan een goede oplossing te zijn om thuis je lichaam in topconditie te houden. Er is een vrij ruim aanbod op de markt en daarom hebben we voor jou alvast 3 toppertjes uitgezocht om eens beter te bekijken. Zo zul je al gauw merken dat je met de Luxari – 2-in-1 stepper met verstelbare intensiteit en 2 weerstandsbanden voor een prima toestel kiest. Daarnaast staat de InnovaGoods Stepper; een apparaat met verschillende weerstandsniveaus en een handige activiteitenteller.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste steppers (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar een compacte stepper die je na gebruik gemakkelijk kunt opbergen? Of gaat je voorkeur uit naar een exercise stepper waarmee je verschillende spiergroepen kunt trainen? We vroegen de hulp en het advies van enkele fitnessfanaten om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens je er de beste stepper uitkiest die aan al jouw noden voldoet.

 

Mini stepper

 

1. Luxari – 2-in-1 verstelbare weerstand – Stepper – Computer 

 

Deze Luxari mini stepper blijkt één van de populairste toestellen te zijn in onze selectie met topproducten. Hij wordt geleverd met een handig antislipmatje om de ondergrond niet te beschadigen en je krijgt er tevens 2 stevige weerstandsbanden bij waardoor je verschillende spiergroepen kunt trainen.

Met dit apparaat is het namelijk perfect mogelijk om aan je been-, dij-, bil- en buikspieren te werken terwijl je ook de arm- en schouderspieren versterkt. Je kunt hem trouwens in diverse krachtniveaus instellen om de intensiteit van je oefeningen te verhogen. Daarnaast is hij voorzien van een duidelijk display waarop je je activiteiten tijdens het trainen goed kunt aflezen.

Het compacte apparaat meet 36 x 33 x 21 cm en weegt 7 kg zodat je hem gemakkelijk kunt opnemen om op te bergen. Hij kent een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg. Verder is hij vervaardigd uit bijzonder duurzaam roestvrij staal met een witte coating en werd met zwarte antislip stepvlakken uit kunststof afgewerkt. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over de functionaliteit van dit product.

 

Voordelen: 

Formaat: deze stepper kent een afmeting van 36 x 33 x 21 cm en weegt 7 kg waardoor hij vrij gemakkelijk kan worden opgeborgen.

Materiaal: hij is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal en voorzien van stevige stepvlakken uit kunststof.

Instellingen: de weerstand kan in verschillende standen worden ingesteld zodat je zelf kunt bepalen hoeveel kracht je moet gebruiken.

Display: de stepper beschikt over een duidelijk afleesbaar display waarop je je activiteiten kunt aflezen.

 

Nadelen:

Toebehoren: één klant merkt op dat het antislipmatje niet in het pakket werd meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Twister stepper

 

2. InnovaGoods Stepper Cardio Twister – met stuur en activiteitenteller

 

De twister stepper van InnovaGoods is het perfecte apparaat om aan je lijn te werken. Hij zorgt ervoor dat de spieren steviger en strakker worden en helpt je om calorieën te verbranden zodat je je overtollige gewicht zo ziet wegsmelten.

Daarnaast zal hij je gewrichten flexibeler maken waardoor je beter kunt bewegen. Deze uitvoering wordt gekenmerkt door zijn zijwaartse klimbewegingen die het trainingsniveau veel intensiever maken dan bij de gewone op-en-neer gaande steppers. Dit zorgt voor intensieve cardio-trainingen die je helpen om je silhouet optimaal te verbeteren. Hij kan in verschillende weerstandsniveaus worden ingesteld en beschikt tevens over een handige activiteitenteller zodat je alles goed kunt bijhouden.

Daarnaast is hij vervaardigd uit roestvrij staal en werd met rubber afgewerkt om een optimale grip te bekomen. Het handige stuur beschikt over gewatteerde handvaten om hem comfortabel te kunnen vasthouden en een goede houding aan te nemen. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Formaat: deze twister stepper kent een afmeting van 48 x 56 x 28 cm en kan tot maximum 100 kg worden belast.

Gebruik: de stepper is voorzien van een comfortabel stuur met gewatteerde handvaten om je tijdens de roterende bewegingen te kunnen vasthouden.

Materiaal: hij is vervaardigd uit stevig roestvrij staal en rubber. De stepvlakken uit ABS-kunststof kennen een hoge dichtheid waardoor ze bijzonder solide zijn.

Extra’s: dit toestel kan in verschillende niveaus worden ingesteld en beschikt tevens over een activiteitenteller.

 

Nadelen:

Montage: enkele klanten blijken problemen te hebben bij de montage doordat de handleiding vrij onduidelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Cardio stepper

 

3. Maxi Climber Verticale klimpaal Stepper Cardio Fitness – Home trainer

 

De Maxi Climber van Orange Planet blijkt een bijzonder toestel te zijn om thuis aan je conditie te werken. Met deze cardio stepper kies je voor een volwaardig fitnessapparaat dat je een volledige workout biedt.

Hij zorgt ervoor dat je volledige lichaam intensief wordt getraind door van je eigen gewicht gebruik te maken om de weerstand op te bouwen. Doordat je als het ware een steile helling beklimt worden quasi alle spiergroepen aan het werk gezet.  Deze totale cardio workout zorgt er tevens voor dat je maximaal calorieën gaat verbranden zodat je lichaam er enkel maar baat kan bij hebben. 

Dit toestel is vervaardigd uit solide en duurzaam roestvrij staal en werd met antislip handgrepen en pedalen afgewerkt waardoor hij bijzonder veilig is. Hij kent een afmeting van 130 x 24 x 15 cm en weegt 16 kg waardoor hij vrij gemakkelijk te verplaatsen is. In de reviews merken we dat de meningen wat verdeeld zijn en men heeft het dan voornamelijk over de kleine voetpedalen en eentonigheid van de training.

 

Voordelen: 

Totale workout: doordat je je eigen lichaamsgewicht gebruikt om de weerstand op te bouwen, worden bijna alle spiergroepen getraind zodat je een volledige workout krijgt.

Gebruik: bij dit apparaat trek je je lichaam als het ware op alsof je een steile wand zou beklimmen.

Materiaal: deze roestvrijstalen stepper werd afgewerkt met antislip handvaten en dito voetpedalen waardoor je er niet kunt afglijden.

Afmetingen: hij meet 130 x 24 x 15 cm en weegt slechts 16 kg zodat je hem gemakkelijk kunt verschuiven als je het toestel niet nodig hebt.

 

Nadelen:

Gebruik: enkele klanten merken op dat dit apparaat vrij eenzijdig is waardoor je je snel gaat vervelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Side stepper

 

4. Stepper – VirtuFit ST10 2-in-1 Side Stepper – Met computer en weerstandskabels

 

VirtuFit wordt door velen als het beste merk voor degelijke en betaalbare fitnessapparatuur beschouwd. Deze side stepper staat momenteel scherp geprijsd waardoor je hem aan een heel goedkope prijs kunt aankopen.

Doordat je met dit apparaat zijwaartse bewegingen maakt, worden zowel je binnenste als buitenste beenspieren aan het werk gezet. Daarnaast worden de spiergroepen in je billen, dijen en buikspieren getraind. Door de 2 meegeleverde weerstandskabels aan het toestel vast te maken, is het zelfs mogelijk om je volledig bovenlichaam te verstevigen zodat je eigenlijk een volledige body workout verkrijgt.

Het roestvrijstalen toestel werd voorzien van hydraulische dempers om de bewegingen soepel en geruisloos te kunnen uitvoeren. Daarnaast beschikt hij over een computer waarop je het aantal bewegingen, de tijd en de verbruikte calorieën kunt aflezen. Hij meet 40 x 38 x 30 cm en kent een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg. In de reviews zien we dat de meeste mensen tevreden zijn, maar dat de computer niet naar behoren werkt.

 

Voordelen: 

Gebruiksvoordeel: deze compacte stepper wordt geleverd met 2 weerstandskabels met metalen ringen waardoor je tevens je bovenlichaam kunt trainen.

Geruisloos: hij is vervaardigd uit roestvrij staal en beschikt over hydraulische dempers zodat je hem quasi geruisloos kunt gebruiken.

Formaat: dit compacte apparaat voor zijwaartse bewegingen meet slechts 40 x 38 x 30 cm en kan maximaal tot 100 kg worden belast.

De prijs: de side stepper is tijdelijk in de aanbieding en werd zelfs 50 % afgeprijsd waardoor hij in bijna elk budget past.

 

Nadelen:

Computer: enkele klanten merken op dat de computer niet altijd goed werkt zodat je foutieve metingen krijgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stepper fitness

 

5. Sens Design Fitness Stepper – Mini stepper – Hometrainer

 

Deze fitness stepper van Sens Design valt in de laagste prijsklasse waardoor hij voor de meeste mensen goed toegankelijk is. Hij kent een vrij compact formaat van 40 x 43 x 23 cm en weegt slechts 6 kg zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen.

De handige mini stepper wordt gekenmerkt door de 4 weerstandsniveaus waardoor je de intensiteit van je trainingen vlot kunt opbouwen om je conditie optimaal te verbeteren. Hij wordt geleverd met 2 stevige weerstandskabels met antislip handgrepen zodat je gelijktijdig je been-, bil-, dij- en buikspieren kunt trainen om een gestroomlijnd silhouet te bekomen. 

Daarnaast is hij voorzien van een geïntegreerde computer met een duidelijk display waarop je de vooruitgang goed kunt aflezen. Dit toestel is vervaardigd uit zwart carbon en werd met een gele weerstandsknop afgewerkt. Hij kent een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg en kan bijgevolg door de meeste mensen worden gebruikt. In de reviews merken we dat deze uitvoering de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Formaat: doordat deze mini stepper uit carbon een compact formaat van 40 x 43 x 23 cm kent en slechts 6 kg weegt, kun je hem heel gemakkelijk opbergen.

Gebruiksvoordeel: hij wordt geleverd met 2 weerstandskabels met antislip handvaten zodat je zowel je benen, billen en dijen als je bovenlichaam kunt trainen. Daarnaast kan hij in 4 verschillende weerstandsniveaus worden ingesteld.

Belastbaar gewicht: dit toestel kan maximaal tot 100 kg worden belast waardoor hij voor bijna iedereen geschikt is.

Computer: door de ingebouwde computer met goed afleesbare display kun je de intensiteit van je workout aflezen.

 

Nadelen:

Werking: de gele knop waarmee de intensiteit kan worden aangepast, moet altijd goed worden bevestigd om de stappenteller correct te laten functioneren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Steppers Koopgids

 

Wanneer je thuis aan je conditie wilt werken, maar niet in dure fitnessapparaten wilt investeren, is het een goede aanbeveling om voor een degelijke stepper te kiezen. Maar wat is dat nu eigenlijk en waarvoor wordt hij gebruikt? Bestaan er verschillende types? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de diverse aanbiedingen in de testen te vergelijken voor je een definitieve beslissing neemt.

Wat is een stepper

Een stepper, twister stepper, side stepper of swing stepper, is eigenlijk gewoon een klein fitnessapparaat om thuis te gebruiken. Wanneer je aan je conditie wilt werken of je wilt wat gewicht kwijt, is een stepper het ideale toestel om in huis te halen. Dit cardioapparaat blijkt namelijk ontwikkeld te zijn rond één van de meest functionele bewegingen, namelijk het stappen.

Met een stepper train je je volledige onderlichaam, want je zet tijdens het stappen zowel je kuiten, hamstrings, quads en de bil-, dij- en beenspieren aan het werk. Deze functionele bewegingstraining zal je vele voordelen bieden. Je krijgt een verbeterde lichaamshouding, je stapt beter en stabieler en deze training verhoogt het spiergeheugen en de botdichtheid.

Daarnaast blijkt deze cardiotraining ideaal om wat weerstand te krijgen en conditie op te bouwen. Door dagelijks een korte training te doen, lijkt het alsof je honderden kleine treden beklimt. De stepper is intensiever dan een gewone loopband en perfect voor mensen die na een operatie of blessure moeten revalideren.

 

De diverse types in functie van hun afmetingen

Zoals je zeker al zult gemerkt hebben, bestaan de steppers in allerlei uitvoeringen en formaten zodat je naargelang hun functiemogelijkheden allerlei andere spiergroepen aan het werk kunt zetten. De mini stepper is een vrij eenvoudig toestel waarop je gewone stapbewegingen maakt. Dit apparaat is vrij compact en kan overal in huis worden aangewend waardoor je hem kunt gebruiken als je tv kijkt, wanneer je aan je bureau aan het werk bent en zelfs als je in de sofa zit. 

Daarnaast is er de kleine stepper die in diverse uitvoeringen wordt aangeboden en bijzonder efficiënt blijkt. Deze apparaten zijn vaak voorzien van stevige weerstandsbanden of -kabels met antislip handvaten zodat je gelijktijdig je onderlichaam en armen kunt trainen. De grote steptrainer behoort dan weer meer tot de categorie van de crosstrainers en zul je bijgevolg vooral in fitnesscentra tegenkomen.

De side- of swing stepper is een apparaat waarmee je zijwaarts roterende stapbewegingen maakt. Hij is meestal voorzien van een soort stuur waaraan je je kunt vasthouden om je evenwicht te bewaren. Dit stuur kan vaak in de hoogte worden versteld om de beste houding aan te nemen. Met een swing- of side stepper wordt zowel je boven- als onderlichaam getraind. 

 

De weerstand en activiteitenteller

Wanneer je thuis een intensieve oefensessie wilt uitvoeren, is het vrij belangrijk dat je voor een apparaat kiest waarbij de weerstand kan worden aangepast. Zo kun je je training bijvoorbeeld op een klein intensiteitsniveau starten zodat je spieren voldoende opgewarmd zijn en de kans op blessures kleiner wordt. Naarmate je vorderingen maakt, kan de weerstand telkens worden opgevoerd waardoor je meer kracht moet gebruiken om te steppen. Dit zorgt voor sterkere spieren en een verhoging van de vetverbranding wat je lichaam alleen maar ten goede komt.

Daarnaast is het goed om voor een stepper met computer of stappenteller te kiezen. Deze apparaatjes registreren meestal de oefentijd, het aantal stappen, je calorieverbruik en soms ook de hartslag die je vervolgens op de duidelijke display kunt aflezen. Op die manier weet je exact hoe jouw trainingsschema vordert zodat je, indien nodig, je oefensessies kunt aanpassen om efficiënter je doeleinde te bereiken.

De stabiliteit en veiligheid

Bij de aankoop van een stepper is het vrij belangrijk om de stabiliteit van het toestel even te controleren. Het apparaat moet namelijk goed stevig blijven staan als je je stepbewegingen uitvoert. Daarnaast is hij bij voorkeur voorzien van antislipvoeten zodat de stepper niet gaat verschuiven. De meeste mini- en kleine steppers voldoen aan deze eisen omdat dergelijke apparaten vaak met vrij eenvoudige hydraulische systemen werken die de meeste kracht opvangen. De stepbewegingen verlopen vrij soepel waardoor er minder druk op het toestel komt te staan.

De grote steppers bieden een zekere standvastigheid omdat ze sowieso te zwaar zijn om te verplaatsen. Side- en swingsteppers zijn dan weer iets minder stabiel doordat het apparaat zijwaarts roterend stepbewegingen maakt. Bij deze apparaten kies je bij voorkeur voor een uitvoering die iets meer weegt dan de gemiddelde kleine stepper zodat je er zeker van bent dat de basis stevig blijft staan.

Daarnaast is het niet geheel onbelangrijk om even de stepvlakken of voetpedalen te bekijken. Deze dienen een degelijk antislipvlak of gripprofiel te hebben om te voorkomen dat je voeten tijdens het trainen wegglijden. Hierdoor kun je immers in gevaarlijke situaties terechtkomen waarbij je je flink kunt bezeren.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES