Beste stethoscoop

Laatste update: 21.05.24

 

Stethoscopen test van 2024

 

Een stethoscoop is een handig instrument dat door artsen gebruikt wordt en waarmee je de hartslag van een persoon kunt horen. Net zoals ook de ademhaling en de longfunctie kunt beluisteren. Vandaag de dag bestaan er verschillende exemplaren en dan kan het handig zijn als je rechtstreeks kunt doorklikken naar de 3 best beoordeelde stethoscopen. Zo wordt de Stalt Medical ST-A056 stethoscoop bijzonder sterk aangeraden door verschillende personen. Eigenlijk is dit meer een soort van medische basisset waarvan de stethoscoop één van de vele onderdelen is. Met de Ses Clowny stethoscoop haal je een degelijk en duurzaam alternatief in huis. Dit product is ideaal indien je kindje interesse toont in de medische wereld en zelf ook graag dokter of dierenarts wilt worden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Stethoscoop reviews – top 5

 

 

Ben je bezig met je geneeskunde studies of wil je graag verpleegster of verpleger worden? Dank moet je met verschillende medische instrumenten kunnen omgaan. Denk maar aan een stethoscoop, dit apparaat wordt door elke huisdokter gebruikt. Als je zelf een stethoscoop wilt kopen om te oefenen dan is dit artikel nuttig voor jou. Gebruik onze informatie om de beste stethoscoop te kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Stalt Medical ST-A056

 

Deze medische basisset bevat een handmatige bloeddrukmeter en een stethoscoop. Je kunt je bloeddruk berekenen met een meetbereik van 0 tot 300 mm Hg. Je kunt meten met een nauwkeurigheid van 3 mm per Hg en de set wordt geleverd met een handige vinyl tas om de producten in op te bergen en mee te nemen. Deze set wordt verder nog geleverd met een handleiding.

Dit product heeft tot op vandaag drie beoordelingen ontvangen van kopers en deze zijn enkel maar positief. De gebruikers geven goed advies over hun aankoop en zijn tevreden over de topkwaliteit van de toestellen. De set heeft een gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit en is eenvoudig in gebruik.

Mensen die in de zorgsector werken zijn er erg tevreden over en iedereen is ook positief over de snelle levering.

Wanneer je van plan bent om binnenkort de studies geneeskunde te starten dan kun je eventueel al deze stethoscoop van het merk Stalt Medical aankopen. Stalt Medical is niet alleen een bekend merk maar veruit ook het beste merk volgens heel wat kopers. Hieronder kun je alvast een overzichtje vinden van de voor- en nadelen van dit apparaat.

 

Voordelen:

Set: de set bestaat enerzijds uit een krachtige en duurzame bloeddrukmeter en anderzijds uit een stethoscoop. Je krijgt er verder ook nog een duidelijke handleiding bij en alles wordt geleverd in een mooie opbergtas.

Bloeddrukmeter: de bloeddrukmeter is volledig handmatig en is voorzien van een ruim meetbereik dat ligt tussen de 0 en de 300 mm Hg. Bovendien wordt het berekend tot op een nauwkeurigheid van maar liefst 3 mm per Hg.

 

Nadelen:

Budget: we merken dat de kopers laaiend enthousiast zijn over deze stethoscoop. Toch vermoeden we dat het prijskaartje misschien voor anderen wel een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ses Clowny

 

Deze stethoscoop is bedoeld voor kinderen. Er bestaat een hele reeks onder de noemer Clowny – Rescue World die je kunt gebruiken om zo realistisch mogelijk een hospitaal na te spelen. De stethoscoop werkt echt en heeft een realistisch ontwerp.

Hoewel het speelgoed is lijkt het toch een echte stethoscoop maar alle gebruikte materialen voldoen aan de veiligheidsvoorschriften voor speelgoed. Vele ouders zullen met plezier deze stethoscoop voor hun kinderen kopen want het behoort tot de categorie van goedkope stethoscopen. Zo kan je kind zich inleven in de wereld van een dokter.

De meeste reviews geven goed commentaar maar de kopers halen toch ook een paar minpunten aan. Zo zijn de onderdelen van het artikel te klein en is de kwaliteit van het speelgoed ondermaats. Voor de rest zijn de meeste gebruikers heel tevreden over het leuke design van dit product en zorgt het ook voor eindeloos speelplezier bij de kinderen. De meeste kopers vinden de kwaliteit van deze stethoscoop aanbieding top.

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke stethoscoop om mee te oefenen maar je wilt er liever niet zoveel geld aan spenderen dan is dit model iets voor jou. Je zult meteen versteld staan van het mooie en betaalbare prijskaartje van deze Ses Clowny stethoscoop.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: in vergelijking met de andere 4 stethoscopen uit onze lijst, zul je merken dat dit model wel degelijk over de laagste prijs beschikt. Daardoor zou het ook wel eens tot de populairste toestellen kunnen behoren.

Doelgroep: dit model is werkelijk ideaal om gewoon mee te oefenen of als verjaardagsgeschenk voor je zoon of dochter.

Design: ondanks het onder de categorie van speelgoed terug te vinden is, lijkt het toch net een echte stethoscoop te zijn met alles erop en eraan.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: de stethoscoop bevat toch een aantal kleine onderdelen die vrij kwetsbaar zijn en dus ook snel stuk kunnen gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Karl-Hanz

 

Deze stethoscoop is gemaakt van aluminium en is licht van gewicht. Het toestel is uitgerust met een dubbelzijdig borststuk en is geschikt voor gebruik door verpleegsters. De kelk zijde is voorzien van een anti-koude ring zodat het comfortabeler is voor de patiënt. Deze stethoscoop is ontworpen voor gebruik in ziekenhuisafdelingen.

Het product heeft een rode kleur en weegt slechts 99 gram. Over deze aanbieding is op dit moment slechts één review te vinden door een gebruiker. Deze persoon geeft echter uitsluitend positief advies over dit product.

Als je geen opleiding hebt genoten in de zorgsector moet je nog leren omgaan met dit toestel maar daarna is het eenvoudig in gebruik. De koper is tevreden over de topkwaliteit van dit product en vindt het zijn prijs meer dan waard.

Tijdens je verpleegstersopleiding kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor dit model van het bekende merk Karl-Hanz. Het is niet meteen één van de goedkoopste exemplaren uit onze lijst maar ook al zeker niet het duurste model. Deze stethoscoop is bovendien voorzien van een dubbel borststuk en het loont dan ook echte de moeite om even de eigenschappen ervan te bestuderen.

 

Voordelen:

Materiaal: doordat deze stethoscoop vooral uit aluminium is vervaardigd is het niet alleen degelijk maar weegt het ook weinig. Dit maakt het dan weer handiger om mee te werken.

Design: je zult vrijwel meteen merken dat dit model over een dubbelzijdig borststuk beschikt. Verder is de kelk zijde uitgerust met een degelijke en duurzame anti-koude ring. Dit zorgt ervoor dat het voor de patiënt aangenamer is.

 

Nadelen:

Op dit moment is er nog maar één enkele online review geplaatst. Toch merken we dat de koper laaiend enthousiast is en het toestel ook werkelijk aan iedereen wilt aanraden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Zustermandy.nl

 

Deze professionele stethoscoop is geschikt voor gebruik door verpleegkundigen maar ook door studenten geneeskunde of verpleging.

Het artikel heeft een zwarte kleur en heeft een lengte van 74 cm. Het toestel beschikt over oordoppen zodat ze comfortabel in je oren zitten en het wordt geleverd met een handleiding.

Slechts één gebruiker heeft tot op heden een review geplaatst voor deze stethoscoop aanbieding.

De beoordeling van deze koper is echter helemaal positief. De kwaliteit van het product is uitstekend en het apparaat is handig in gebruik. Voor deze koper is dit product zeker een aanrader.

In vergelijking met sommige andere stethoscopen uit onze lijst zul je voor dit model toch net iets meer budget hoeven te voorzien. De stethoscoop behoort toe aan het bekende merk ZusterMandy.nl en is niet meteen één van de goedkoopste exemplaren. Laten we alvast even onderzoeken wat de sterke en minder sterke eigenschappen van het toestel zijn.

 

Voordelen:

Doelgroep: dit is duidelijk geen speelgoed stethoscoop. Het wordt dan ook vooral aangeraden voor verpleegkundigen of mensen die de opleiding van geneeskunde of verpleging volgen.

Design: je zult merken dat deze stethoscoop ruim 74 cm lang is en is afgewerkt met een mooie neutrale zwarte kleur. De oordopjes zorgen dan weer voor iets meer comfort.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks het feit dat de koper zich er helemaal geen zorgen over maakt, vermoeden we wel dat het prijskaartje voor andere potentiële klanten een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Littmann Classic II SE

 

De Littmann Classic II SE stethoscoop is uitgerust met een roestvrijstalen borststuk. Dit borststuk beschikt over een instelbaar membraan en een kelk. Deze traditionele enkelslangs stethoscoop kan gebruikt worden om geluiden te horen met een lage frequentie door een lichte druk op de huid uit te oefenen.

Als je meer druk uitoefent dan zul je ook geluiden met een hoge frequentie kunnen waarnemen. Het toestel is voorzien van een anti-koude ring zodat het meer comfort biedt aan de patiënten en dankzij de zachte oordopjes is het voor de gebruiker van deze stethoscoop prettiger in gebruik. Het apparaat heeft een rode kleur en wordt geleverd met een gebruiksaanwijzing.

Je kunt als eerste een review plaatsen over dit product als je het koopt want momenteel zijn er nog geen beoordelingen geplaatst door gebruikers. Doordat er geen enkele mening gegeven is kunnen wij ook geen advies formuleren voor dit artikel.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor de Littmann Classic II SE stethoscoop. Het is een degelijk apparaat dat voorzien is van een borststuk dat helemaal uit roestvrij staal is gemaakt. Hieronder kun je alvast even bestuderen wat de sterke en minder sterke punten van het toestel zijn.

 

Voordelen:

Doel: het gaat hier om een standaard enkelslangs stethoscoop. Deze wordt hoofdzakelijk aangewend om geluiden met een iets lagere frequentie te gaan vaststellen.

Design: je zult merken dat het borststuk van deze stethoscoop is uitgerust met een membraan en een kelk. Bovendien is het mogelijk om het membraan aan te passen en in te stellen.

Comfort: de oordopjes voelen bijzonder zacht aan en zijn daardoor aangenaam om mee te werken. De anti-koude ring maakt het dan weer een stuk prettiger voor de patiënten.

 

Nadelen:

Geen online reviews: doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het niet zo eenvoudig om verder advies te geven omtrent de gebruikerservaring van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stethoscopen koopgids

 

Met een stethoscoop kun je de hartslag van een persoon horen. Dit apparaat wordt veel door een arts gebruikt maar je kan het natuurlijk ook zelf kopen om thuis je hartslag te meten. Om de beste stethoscoop te kunnen kopen hebben wij enkele aanbevelingen op een rijtje gezet. Je kunt bij de aankoop letten op het merk, is het enkel- of dubbelslangs, het membraan, andere kenmerken en de prijs. Gebruik deze informatie om aanbiedingen te vergelijken en het beste product voor jezelf te kopen.

Merk van het apparaat

Sommige mensen verkiezen een bepaald merk, een bekend merk kan namelijk garant staan voor een betere kwaliteit. Zo is bijvoorbeeld het merk Litmann heel populair bij de meeste artsen want het levert al tientallen jaren goede stethoscopen. Als je dus een uitstekende stethoscoop aanbieding wilt kopen dan kies je beter voor een bekend merk. Een andere goede optie is het merk Schweitzer. De producten van dit merk zijn minder bekend maar hebben nog altijd een goede kwaliteit.

Als je op zoek bent naar goedkope stethoscopen kun je natuurlijk kiezen voor een product van een onbekend merk. Het probleem is natuurlijk dat de kwaliteit van deze stethoscoop minder goed zal zijn. Je zult dit vooral merken aan het volume waarmee je je hartslag kunt horen. Een goedkoop model is tot 4 keer stiller dus het zal moeilijker zijn om dit apparaat te gebruiken. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je bij sommige patiënten niets zult horen. Je kunt dus beter kiezen voor een duurder maar beter product.

 

Enkelslangs of dubbelslangs

Een dubbelslangs stethoscoop kan meer lucht verplaatsen dan een enkelslangs. Dit komt omdat een dubbelslangs beschikt over een dubbel inwendig lumen en dus een hogere capaciteit heeft om druk te verplaatsen.

Oudere dubbelslangs stethoscopen maakten gebruik van twee losse slangen, maar tegenwoordig is het dubbele inwendig lumen mooi weggewerkt in één enkele slang. Dit is natuurlijk enkel geldig bij de akoestische stethoscopen. Tegenwoordig zie je meer en meer elektronische stethoscopen.

Deze stethoscopen kunnen een veel sterker signaal ontvangen zodat je de hartgeluiden veel beter hoort. Ze kunnen door middel van Ambient Noise Reduction ook omgevingsgeluiden wegfilteren. Bij de nieuwst modellen kunnen zelfs de wrijfgeluiden weggefilterd worden dankzij Frictional Noise Reduction.

 

Membraan en kenmerken van de stethoscoop

Een stethoscoop kan beschikken over een klok en een membraan. Als je een afstembaar membraan hebt dan is een klok eigenlijk niet nodig. De klok werd gebruikt om lage frequenties mee te horen, maar dankzij het membraan kun je deze ook horen door lichtjes op de borst te drukken. Wanneer je meer druk uitoefent dan kun je de hoge frequenties horen.

Let op de flexibiliteit van de slang, als een slang stijf wordt dan kan dit trekken aan de oordoppen en voor last zorgen. Je kunt dit controleren door de headset vast te houden en de slang naar beneden te laten hangen. Een rechte slang buigt makkelijker mee wanneer je een persoon onderzoekt.

De oorbuizen van de stethoscoop moeten symmetrisch zijn, zo geniet je van meer comfort wanneer je het toestel gebruikt. De pasvorm van de headset is ook beter optimaal, en het is handig als je de pasvorm kunt instellen op je eigen voorkeur.

Kies voor een stethoscoop die gemaakt is van duurzaam materiaal zodat je het apparaat voor een lange tijd kunt gebruiken. Meestal wordt dit artikel gemaakt van rubber en aluminium. Let op de kwaliteit van het materiaal want een lage kwaliteit kan een negatieve invloed hebben op het gewicht of de eigenschappen van de stethoscoop.

Prijskaartje

Je moet in de eerste plaats rekening houden met je beschikbare budget voordat je op zoek gaat naar een stethoscoop. Je kunt een goedkoop model kopen om geld te besparen maar het kan zijn dat de kwaliteit van dat product ondermaats is. In de meeste gevallen is goedkoop duurkoop dus je kunt beter kiezen voor een duurder model die je voor vele jaren kunt gebruiken.

Het is nodig dat je een stethoscoop goed onderhoudt om de levensduur van het apparaat te verlengen. Als je het apparaat nooit schoonmaakt dan kan het zijn dat het na een kortere periode onbruikbaar wordt en dat je meteen een nieuw model moet kopen.

Je kunt een stethoscoop bestellen op een webwinkel en het product aan huis laten leveren. Je moet tegenwoordig dus niet meer naar de winkel om een stethoscoop te kopen. Het is dus heel makkelijk om zo’n artikel aan te schaffen. Meestal is het ook eenvoudig om online interessante promoties te vinden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES