Beste stopwatch

Laatste update: 21.05.24

 

Stopwatches test van 2024

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor de verjaardag van je partner? Indien je partner graag en veel sport dan kunnen wij jou alvast een degelijke stopwatch aanraden. Het is ideaal als je partner zijn of haar sporttijden en prestaties wenst te verbeteren. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde stopwatchen. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Sigma SC6.12 stopwatch. Dit toestel is niet alleen kwalitatief heel erg sterk maar ziet er ook heel designvol uit met de rode en zwarte kleuren. Je kunt natuurlijk ook opteren voor de Tunturi Interval Timer. Deze stopwatch is eigenlijk meer een soort van interval stopwatch en dus ideaal als je vaak intervaltrainingen doet.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Stopwatch Reviews – Top 5

 

 

Een stopwatch is een leuk hebbeding voor sporters of persoonlijke trainers. Als je een trainingsschema opstelt voor familie of vrienden zitten er altijd wel activiteiten tussen die tijdgebonden zijn. Met een stopwatch kun je dan in de gaten houden hoe lang een persoon al aan het trainen of lopen is. Schaf jezelf de beste stopwatch aan om effectief sportlessen te kunnen geven.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Sigma SC6.12

 

De Sigma SC6.12 is afgewerkt in de kleuren zwart en rood en is een handig product voor zowel sporters als trainers. Dit apparaat meet de tijd op de honderdste nauwkeurig en dit wel tot 99 ronden lang. Je beschikt over opslagruimte voor 7 verschillende trainingsonderdelen en het toestel geeft ook de beste ronde aan.

Het apparaat heeft een sportief ontwerp en kunt het makkelijk rond je pols dragen. De stopwatch is uitgerust met een groot en goed leesbaar display die beschikt over achtergrondverlichting zodat je zelfs in het donker alles kunt aflezen. Verder heeft het toestel nog een wekkerfunctie en is het ook waterdicht.

De gebruikers geven positief advies voor de aankoop van deze stopwatch aanbieding. Het toestel is makkelijk in gebruik, je hebt de knoppen vlug onder controle. De rondenteller werkt prima en verschillende mensen gebruiken het tijdens hun werk als scheidsrechter.

Sigma Sport is alvast een bijzonder bekend merk en misschien voor sommige mensen ook veruit het beste merk op het gebied van stopwatches. Het lijkt ons dan ook een goed idee om even op zoek te gaan naar de verschillende voordelen en de nadelen van dit handige apparaat.

 

Voordelen

Opslagruimte: het apparaat biedt je de mogelijkheid om de meetgegevens van maar liefst 7 diverse trainingsonderdelen te gaan opslaan en te bewaren.

Nauwkeurigheid: het is een bijzonder nauwkeurige stopwatch die de metingen tot op de honderdste nauwkeurig zal gaan uitvoeren.

Display: het apparaatje beschikt over een bijzonder duidelijk afleesbaar scherm dat zelfs voorzien is van een handige achtergrondverlichting. Ideaal dus wanneer het begint te schemeren of wanneer het donker wordt.

Gebruiksgemak: de stopwatch is niet alleen waterdicht maar beschikt ook nog over tal van andere opties. Zo is er bijvoorbeeld een wekkerfunctie aanwezig.

 

Nadelen

Budget: in vergelijking met de andere 4 toestellen uit deze lijst dan zul je meteen merken dat deze stopwatch niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tunturi Interval Timer

 

De Tunturi is een interval stopwatch die van pas komt bij intervaltrainingen zoals bijvoorbeeld crossfit sessies of hardlopen. Je kunt deze stopwatch instellen van 2 tot 99 intervallen en tot maximaal 100 minuten.

Je hoeft de timer maar één keer in te stellen en je zult zien dat je sportsessie effectief wordt. De timer beschikt natuurlijk ook over een stopwatchfunctie en gebruikt een alarm of trilt. Je kunt het toestel uitschakelen om batterij te besparen want het werkt op twee AAA batterijen van 1,5 volt die meegeleverd worden.

De kopers van deze stopwatch met timer schrijven er alleen maar positieve reviews over. Je kunt het toestel makkelijk instellen en bedienen. Je hoeft niet constant naar je timer te kijken want een geluidssignaal geeft het sein dat je mag rusten of verder trainen.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de Tunturi Interval Timer. Dit is een handige stopwatch die vooral bijzonder veel gebruikt zal worden tijdens intervaltrainingen. Denk maar aan sporten waarbij je verschillende onderdelen hebt zoals bijvoorbeeld crossfit. Hieronder kun je alvast even de eigenschappen ervan bekijken.

 

Voordelen

Intervallen: de stopwatch is makkelijk in te stellen en heeft een minimaal interval van 2 en een maximaal interval an 99. Bovendien kun je tot maar liefst 100 minuten gaan.

Timer: het apparaat beschikt over een handige timerfunctie. Bovendien hoef je deze timer slechts één keertje te gaan instellen en vervolgens gebeurt alles automatisch. Door middel van een alarm of een trilfunctie zul je merken dat de sportsessie beëindigd is.

Voeding: het apparaatje is voorzien van een stel krachtige AAA batterijen die elk een capaciteit van 1,5 Volt bezitten.

 

Nadelen

Op dit moment kunnen we alleen maar vaststellen dat werkelijk alle klanten helemaal overtuigd zijn van deze stopwatch.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jpc Zwart

 

Deze stopwatch van JPC is spatwaterdicht en heeft een zwarte kleur. Het meet tijden tot op een honderdste seconden dus het is ideaal voor nauwkeurige metingen van hardlopen. Je beschikt over verschillende modi zoals de kompasmodus en de timer mode. Het apparaat is spatwaterdicht dus je kunt het zonder problemen in de regen gebruiken.

Het toestel wordt geleverd met een koord van 1 meter om het rond je nek te hangen of in je handen te houden. De stopwatch beschikt over een alarmmodus en wordt geleverd met een batterij om het meteen te kunnen gebruiken.

Voor een koper is het een minpunt dat de handleiding niet in het Nederlands is. Voor de rest vinden alle kopers dat het product goed werkt en dat het eenvoudig is om te bedienen. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is gelijk, het is niet de beste stopwatch maar daarom is het ook goedkoop.

Ook wanneer je kiest voor de JPC stopwatch mag je zeker zijn van een uitstekend apparaat. De zwarte kleur zorgt ervoor dat de stopwatch er heel modern en tegelijk neutraal uitziet. Hieronder kun je alvast eventjes een kijkje nemen tussen de verschillende voordelen en nadelen van het toestel.

 

Voordelen

Nauwkeurig: met deze stopwatch haal je een bijzonder nauwkeurig toestel in huis dat metingen tot de honderste nauwkeurig zal gaan uitvoeren. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld graag gaat hardlopen.

Opties en kenmerken: het toestel is niet alleen voorzien van een handige timer functie maar beschikt ook over een degelijk en duidelijk kompas. Verder is deze stopwatch volledig spatwaterdicht.

Accessoires en hulpstukken: bij de aankoop van het toestel dan wordt er uiteraard niet alleen een stopwatch geleverd. Je krijgt er namelijk ook de voeding bij onder de vorm van batterijen. Verder wordt er ook een handige koordje meegeleverd om de stopwatch eventueel rond je hals of nek te bevestigen.

 

Nadelen

Handleiding: het is echter wel jammer dat de handleiding van dit product niet te verkrijgen is in het Nederlands.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tunturi Basis

 

Deze digitale stopwatch is het ideale product voor gebruikers die op zoek zijn naar goedkope stopwatches. Het apparaat is uitgerust met een extra groot display zodat je alle informatie makkelijk kunt aflezen.

Het toestel kan meerdere tijden onthouden en beschikt ook over een splittijd functie. De stopwatch heeft een digitale weergave van maand, dag, uren, minuten en seconden. Het is licht van gewicht en wordt geleverd met een koord om het rond je nek te hangen en een batterij om het meteen te kunnen gebruiken.

De kopers zijn heel tevreden over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product en geven er dus positief advies over. Het mist wel een verlichting om het scherm in het donker te kunnen aflezen en bij één van de kopers piept het elk uur. Voor de rest werd dit topproduct snel geleverd en doet het wat het moet doen.

Net zoals één van de vorige apparaten is ook deze stopwatch afkomstig van het bekende merk Tunturi. Het is ideaal wanneer je op zoek bent naar een toestel dat helemaal niet zo duur is. Zo zou je deze stopwatch zonder twijfel tussen de goedkope producten kunnen spotten. En daardoor zou het misschien wel eens één van de populairste stopwatchen kunnen zijn.

 

Voordelen

Handig in gebruik: je krijgt niet alleen informatie omtrent je sportprestaties maar ook over de maand, de datum het uur. Verder is deze stopwatch ook nog eens voorzien van een handige splittijd functie.

Display: het toestel beschikt over een duidelijk afleesbaar scherm waarop het mogelijk is om alle informatie nauwkeurig te bekijken en af te lezen.

Kostprijs: je zult meteen versteld staan van het mooie maar vooral bijzonder betaalbare prijskaartje van het toestel.

 

Nadelen

Geen verlichting: het is echter wel jammer dat het display in het donker niet verlicht wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tunturi Stopwatch

 

Dit digitale stopwatch van het merk Tunturi is geschikt voor sporters. Het apparaat is uitgerust met 20 geheugenplaatsen om de tijd in op te slaan en heeft een groot display zodat je de informatie makkelijk kunt aflezen.

Verder geeft het nog digitaal de tijd, maand, dag, uur, minuten en seconden weer en beschikt het over een splittijd functie. Dankzij het meegeleverde koord en het lichte gewicht van het toestel kun je deze stopwatch makkelijk rond je nek hangen.

Dit product heeft nog geen beoordelingen ontvangen van kopers. Schrijf als eerste een review zodat we ons advies daarop kunnen baseren.

Tenslotte is er dan ook nog de mogelijkheid om voor de volle 100% voor de Tunturi Stopwatch te kiezen. Net zoals een aantal andere producten uit deze lijst zul je merken dat ook dit product afkomstig is van het bekende merk Tunturi.

 

Voordelen

Scherm: het toestel beschikt over een groot en duidelijk afleesbaar display. Je krijgt bovendien ook informatie omtrent de tijd, de maand, de dag en het uur. En er is zelfs een splittijd functie aanwezig.

Handig in gebruik: deze stopwatch biedt de mogelijkheid tot wel 20 geheugenplaatsen. Verder wordt er ook een koordje met het toestel meegeleverd zodat je het rond je nek kunt bevestigen.

 

Nadelen

Geen review: jammer genoeg zijn er nog helemaal geen online beoordelingen bij deze stopwatch geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stopwatches koopgids

 

Ben jij ook zo een fervente sporter en probeer jij telkens weer om je prestatie te verbeteren? Dan kan een stopwatch je hier zeker en vast bij helpen. Wanneer jij beslist om de beste stopwatches te gaan vergelijken houd dan zeker even rekening met de volgende zaken zoals het gebruiksgemak, het type en de optiemogelijkheden.

Gebruiksgemak

 

Heel veel sporters zijn competitief ingesteld en zijn er op gebrand om steeds weer de beste tijd neer te zetten. Dan kan het handig zijn als de prestaties tijdens trainingen kunnen worden bijgehouden. Dit kan nu ook dankzij de stopwatch. Heel veel van deze apparaten kunnen je tot op de honderste van een seconde duidelijk weergeven hoe lang je gelopen hebt over een bepaalde ronde.

Bovendien kan een stopwatch ook heel stimulerend werken ook voor mensen die geen professionele sporter zijn. Personen die gewoon sporten voor zichzelf en om hun conditie op peil te houden kunnen namelijk sterker en meer gemotiveerd worden door een stopwatch. Want zeg nu zelf, zelfs als niet professionele sporter wil je toch ook elke dag een beetje beter worden. Kortom elke keer je gaat trainen kun je gewoon jouw stopwatch meenemen. Of je neemt vrienden mee die jouw prestaties met dit apparaat kunnen opmeten.

In je zoektocht naar de ideale stopwatch voor jezelf of misschien als cadeau voor vrienden en familie zul je merken dat er heel wat keuzes zijn. Zo heb je de goedkope stopwatches die de meest frequente functies bevatten zoals de looptijd. Maar je hebt ook apparaten die voorzien zijn van iets meer functies. Deze recente stopwatches zullen dan waarschijnlijk wel duurder zijn.

 

 

Type stopwatch

 

In de wereld van de stopwatches kunnen we eigenlijk een groot onderscheid maken tussen twee groepen. Uiteraard zal elke groep zich dan nog verder gaan onderscheiden door middel van de al dan niet aanwezige extra functies.

Zo heb je eerst en vooral het meest gekende model dat ook al jarenlang bestaat en gewoon telkens iets geavanceerder wordt. Meer bepaald de standaard stopwatch die je ook echt kunt gaan vasthouden en rond je pols of nek kunt hangen. Bovendien gaat het meestal om een heel compact design dat niet veel weegt. Op die manier kun je het dus gemakkelijk gaan verplaatsen en meenemen op een loop of fietstraining. Het meet niet alleen de totale tijd maar kan ook de tijd per ronde gaan weergeven.

Toch zie je nu ook steeds vaker mensen die gebruik maken van de digitale stopwatch. Met de stopwatch applicatie kun je vanaf nu ook via je gsm een training gaan chronometreren tot op een honderdste van een seconde. Met deze applicatie kun je bovendien ook gaan aftellen wat dan weer ideaal is voor als je aan het koken bent. Als je daarnaast in het vakje van de digitale weergave klikt kun je alle gegevens terugvinden. Bovendien kun je dit ook allemaal opslaan zodat je bij je volgende training vergelijkingsmateriaal hebt. Uiteraard moet je wel beseffen dat het misschien niet zo gemakkelijk is om de hele tijd een gsm mee te sleuren in plaats van een compacter stopwatch toestel.

Mogelijke functies van de stopwatch

 

Zoals reeds aangehaald zullen er stopwatches zijn met meer functies en sommige die iets minder functies bezitten. Het is dan ook een goede aanbeveling dat je voor jezelf uitmaakt waar jij belang aan hecht en welke functies voor jou dus echt noodzakelijk zijn. Want denk eraan dat elke functie de uiteindelijke prijs van het product zal bepalen. Dus als jij een bepaalde functie nooit gaat gebruiken dan is het ook niet nodig dat je een stopwatch koopt met die ene functie. Eigenlijk moet je dus gewoon op zoek gaan naar de functies die het beste bij jouw sportdiscipline passen.

De meeste toestellen zullen erin slagen om jouw tijd tot op een honderdste van een seconde te gaan weergeven. Er zijn ook apparaten die opslagruimte hebben voor verschillende trainingsonderdelen en die bovendien zullen weergeven wat jouw beste ronde was. Sommige stopwatches beschikken ook over een wekkerfunctie en zijn ook nog eens waterdicht. Op die manier hoef je geen schrik te hebben als het tijdens jouw training begint te regenen. Een display met verlichting is altijd een goed idee aangezien je dan zelfs in het donker je prestaties kunt aflezen.

Een toestel dat geleverd wordt met een koordje eraan is zeker en vast een goede stopwatch aanbieding want je kunt het gemakkelijker meenemen door het aan jouw pols of nek te hangen. Sommige stopwatches beschikken daarnaast nog eens over een kompas. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en daarom is het belangrijk om de verschillende aanbiedingen eerst te bekijken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES