Beste survival mes

Laatste update: 21.05.24

 

Survival messen test van 2024

 

Ben je van plan om binnenkort even op kampeertrip te gaan met familie of vrienden? Dan kan een degelijk survival mes misschien wel een goede aanbeveling zijn. Survival messen zul je bijvoorbeeld al vrij vaak zien voorkomen in militaire kampen of oefeningen maar ook bij boswachters. In onze koopgids kun je kennismaken met heel wat handige adviezen en richtlijnen. Indien je echter heel hard op zoek bent naar een degelijk survival mes, dan kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo blijkt de Bellatio Zwart alvast een schot in de roos te zijn. Het mes is volledig afgewerkt in een robuuste stoere zwarte kleur en wordt geleverd in een handige opberghoes uit nylon. Echter is er ook de mogelijkheid om te opteren voor het Mora Bushcraft Survival mes. Dit product is maar liefst 10 cm lang en zo’n 3,2 mm dik.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Survival mes Reviews – Top 5

 

 

Een survival mes wordt meestal gebruikt door boswachters of zelfs militairen tijdens een oefening in een bos of woud. Je kunt dit type mes echter ook gebruiken tijdens een kampeertrip. We hebben vijf goede messen op een rijtje gezet die allemaal positief beoordeeld worden door eerdere kopers. Neem een kijkje naar deze topproducten en kies er het beste survival mes uit!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bellatio Zwart

 

Dit survival mes heeft een zwarte kleur en wordt geleverd met een nylon hoes. Het handvat is ook van nylon en het mes heeft een lengte van 17,5 cm. Dit mes is ook verkrijgbaar in een groene kleur en het behoort tot de goedkope survival messen dankzij de lage prijs.

De kopers geven enkel maar positief advies over dit product. Het mes is scherp en is handig in gebruik. Enkele kopers vinden de kwaliteit van de beschermhoes ondermaats maar de kwaliteit van het mes zelf is top.

Het mes heeft een goed formaat en je kunt het ook makkelijk slijpen. Daarbovenop betaal je ook nog eens weinig geld voor dit product van hoge kwaliteit.

Met het Bellatio survival mes mag je zeker zijn van een uniek en duurzaam product. Bellatio wordt bovendien door heel wat kopers beschouwd als veruit het beste merk. Toch is het altijd een goed idee om even te bekijken wat nu precies de voordelen en de nadelen zijn van dit unieke mes.

 

Voordelen

Levering: op het moment van de levering dan zul je merken dat het mes in een handig nylon hoesje wordt geleverd. Zo kun je het mes altijd veilig bewaren en opbergen.

Kostenplaatje: ondanks het feit dat het misschien niet meteen voorzien is van de laagste prijs, zul je wel degelijk meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit mes.

Formaat: het is een vrij groot mes met een totale lengte van maar liefst 17,5 cm. Bovendien is het mes ook bijzonder eenvoudig om te slijpen.

 

Nadelen

Slechte beschermhoes: een enkele koper is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van de meegeleverde beschermhoes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mora Bushcraft Survival

 

Het blad van dit survival mes heeft een lengte van 10 cm en is gemaakt van carbonstaal met een dikte van 3,2 mm. Het mes is uitgerust met een zwarte coating die bestand is tegen roest en wordt geleverd met een firestarter en een diamantslijper.

Het product weegt 240 gram en wordt geleverd met een clampack om het mes makkelijk mee te dragen. De prijs van dit product ligt een stuk hoger maar je krijgt er wel hoogwaardige kwaliteit voor terug.

Hoewel dit product in een hogere prijsklasse ligt zijn de meeste kopers toch tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding. De coating beschermt het mes goed tegen roest en het staal is van hoogwaardige kwaliteit. Bij een correct gebruik moet je het mes bijna niet slijpen en de schede om het mee te dragen is heel handig, je kunt het mes er eenvoudig in- of uitklikken.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor het Mora Bushcraft Survival mes. Het mes is maar liefst 10 cm lang en is bovendien vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk carbonstaal. Je kunt rekenen op een totale dikte van wel 3,2 mm wat het lemmet van het mes betreft. Kortom, de moeite waard om even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen

Accessoires en toebehoren: op het moment van de levering dan zul je merken dat er meteen ook een diamantslijper en zelfs een firestarter met het mes worden meegeleverd. Verder krijg je er ook een clampack bij.

Roestbestendig: de speciale coating waarmee het mes is afgewerkt, zorgt ervoor dat het volledig roestbestendig is.

Clampack: de clampack waarmee het mes geleverd wordt, is bedoeld om het voor jou makkelijker te maken het mes overal mee naartoe te nemen.

 

Nadelen

Budget: indien je interesse hebt in dit product dan zul je toch moeten rekening houden met net iets meer budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Macgyver ClipKnife

 

Als je toch liever een goedkoop product koopt dan is deze survival mes aanbieding van Macgyver perfect voor jou. Dit handige mes is gemaakt van roestvrij staal en heeft een aluminium behuizing. Het handvat bevat verder nog een rubberen detail om het geheel af te werken.

Het lemmet van het mes is 5 cm lang en het mes beschikt over een riemclip zodat je het makkelijk aan je riem kunt hangen. Dankzij de Cross Lock vergrendeling loop je geen gevaar dat het lemmet dichtklapt.

Een van de kopers vindt het formaat van het mes veel te klein, voor de rest zijn alle gebruikers tevreden over dit product. In de reviews kun je zien dat het mes heel scherp is en compact genoeg om makkelijk mee te nemen. Het gebruikte materiaal is van goede kwaliteit en door de compacte vorm is het geschikt voor mensen met kleine handen.

Door te kiezen voor het Macgyver ClipKnife survival mes, kies je niet alleen voor kwaliteit maar bovendien ook voor een betaalbaar mes. Je zult werkelijk aangenaam verrast zijn van dit mooie prijskaartje waardoor je het mes dan ook meteen tussen de goedkope survival messen zult mogen verwachten.

 

Voordelen

Budget: ideaal indien je liever niet zoveel geld wilt spenderen aan een degelijk en duurzaam survival mes. Het zal niet verwonderen indien het mes deel uitmaakt van de populairste survival messen.

Materiaal: het mes is vervaardigd uit een duurzame combinatie van verschillende materiaalsoorten. Zo is het lemmet vervaardigd uit roestvrij staal terwijl de behuizing van het mes uit aluminium gemaakt is. Verder is er ook nog een rubberen accent op het handvat gemaakt.

Riemclip: dankzij de riemclip is het mogelijk om op een eenvoudige en snelle manier het mes gewoon aan je broekriem te bevestigen.

Cross Lock: de aanwezigheid van de Cross Lock vergrendeling moet dan weer voorkomen dat het lemmet van het survival mes zomaar gaat dichtklappen.

 

Nadelen

Te klein: een enkele gebruiker is echter van mening dat het mes toch wel iets groter had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fosco Arrow

 

Dit survival mes is gemaakt van roestvrij staal en wordt geleverd met een bijpassende hoes. Het lemmet van het mes heeft een lengte van 10 cm. Het mes loopt door in het heft zodat het stevig vastzit en beschikt over een duimsteun om extra kracht te kunnen zetten.

Hoewel dit mes nog maar één review heeft ontvangen van de koper is de commentaar overwegend positief. Het mes ligt goed in de hand en je betaalt er een eerlijke prijs voor.

Het enige minpunt voor deze koper is dat het staal niet echt stevig is, je zult het mes dus regelmatig moeten slijpen.

Je hebt natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor het Fosco Arrow survival mes van maar liefst 10 cm lang. Verder is het lemmet vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk roestvrij staal. Het loont dan ook echt de moeite om de kenmerkende eigenschappen van het product even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen

Duimsteun: het mes is voorzien van een bijzonder handige duimsteun die ervoor moet zorgen dat je net iets meer kracht kunt zetten.

Heft: bij dit product kun je er van op aan dat het heft van dit unieke mes nog net iets verder doorloopt in het handvat. Dat zorgt voor iets meer steun en stabiliteit.

Prijskaartje: het mes wordt volgens de koper aan een mooie en correcte prijs aangeboden.

 

Nadelen

Kwetsbaar: volgens de gebruiker is het wel belangrijk om het mes regelmatig even grondig te slijpen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bellatio Bruin

 

Dit survival mes van Bellatio wordt geleverd met een bruine lederen hoes. Het handvat van het mes heeft ook een bruine kleur maar het lemmet heeft een zwarte kleur.

Het mes heeft een lengte van bijna 33 cm en is voor 100% gemaakt van metaal. De hoes kun je makkelijk bevestigen zodat je het makkelijk kunt meenemen.

Op dit moment is er nog maar één beoordeling geplaatst bij dit survival mes. De kopers is echter grotendeels tevreden. Het product heeft een voordelige verhouding tussen prijs en kwaliteit en kan ook perfect als jachtmes gebruikt worden. Het mes toont ook mooi, het design valt goed in de smaak bij de koper.

Net zoals het eerste product uit deze lijst, zul je merken dat ook dit survival mes wordt aangeboden door het bekende merk Bellatio. Toch is het belangrijk om het mes niet zomaar aan te kopen zonder dat je een blik geworpen hebt om de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen

Opberghoes: bij de levering zul je merken dat je er meteen ook een duurzame lederen opberghoes bij krijgt. Zo kun je het mes altijd veilig bewaren en opbergen.

Formaat: het gaat hier om een vrij groot survival mes met een maximale lengte van maar liefst 33 cm.

Materiaal: het lemmet van dit survival mes is volledig vervaardigd uit duurzaam en stevig metaal en kan dan ook best wel tegen een stootje.

 

Nadelen

Design: tot op heden merken we alleen maar positieve reacties op. Toch is het mogelijk dat het design niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Survival messen koopgids

 

Survival messen worden soms ook wel eens overlevingsmessen genoemd omdat ze eigenlijk bedoeld zijn om te overleven. Ze worden bijvoorbeeld vaak door boswachters of militairen gebruikt . Uiteraard kunnen ze ook dienst doen tijdens een kampeertrip met vrienden. Daarom is het belangrijk dat jij uit de beste survival messen kiest. Houd dus zeker rekening met de werkwijze, de staalsoort en het handvat als je aanbiedingen gaat vergelijken.

 

Werkwijze van een survival mes

 

Alvorens je op zoek gaat naar een survival mes is het belangrijk dat je weet wat het precies is en waarvoor je het allemaal kunt gebruiken. Zoals in de introductie weergegeven, wordt dit ook vaak een overlevingsmes genoemd. Dit komt omdat het vroeger vooral door boswachters en militairen gebruikt werd. Het kan gebruikt worden om touwen kapot te snijden maar ook om dieren zoals konijnen bijvoorbeeld open te snijden.

Een survival mes zou je eigenlijk misschien kunnen zien als een stoer maar vooral veelzijdig mes. Het is niet zo groot als een koksmes maar wel groter dan een zakmes. Het lemmet is bovendien sterk genoeg om hout te splijten en zo een vuurtje te maken. Maar het moet ook sterk genoeg zijn om het te gebruiken voor de jacht. Dit is waarom een survival mes trouwens ook goed zou kunnen gebruikt worden als je op kampeertrip gaat.

 

 

Soort staal van het mes

 

In je zoektocht naar het ideale survival mes zul je heel wat verschillende staalsoorten tegenkomen. Het is dan ook belangrijk dat je weet dat er drie grote groepen zijn van staalsoorten waaruit je kunt kiezen. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor koolstofstaal. Dit is zoals de naam het zelf zegt een staalsoort met heel veel koolstof in. Koolstofstaal is helemaal niet roestvrij waardoor het mes dus al vrij snel zal gaan roesten. Toch kun je gaan voor een mes uit koolstofstaal met een speciale coating. Deze behoren niet meer tot de goedkope survival messen maar dan zijn ze wel beschermd tegen roestplekken. Deze messen zijn echt wel heel stevig en duurzaam omdat ze niet gemakkelijk afbreken.

Je kunt ook gaan voor een mes uit roestvast staal. Deze soort beschikt ook over een hoog koolstofgehalte maar in combinatie met chroom. En dit chroom zal het staal zoveel mogelijk proberen te beschermen tegen roest. Uiteraard is het mes dan niet roestvrij en zul je dus wel nog vaak roestplekken zien verschijnen. Deze metaalsoort is iets minder hard dan bijvoorbeeld koolstofstaal en kan dus sneller kapot gaan.

Verder kun je ook kiezen voor gereedschapsstaal. Dit is eigenlijk een combinatie van de vorige twee groepen dus koolstofstaal in combinatie met roestvast staal. Deze messen kunnen dus ook roesten maar bijvoorbeeld niet zo snel als een koolstofstalen mes. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden te vinden. Het is dan ook een aanbeveling om zoveel mogelijk modellen te bekijken en te vergelijken. En misschien kun je wel een survival mes aanbieding tegenkomen.

Handvat van het survival mes

 

Uiteraard is het lemmet van het mes vrijwel één van de belangrijkste onderdelen van het survival mes. Toch is het niet geheel onbelangrijk om ook even stil te staan bij het handvat ervan. Zo is het natuurlijk wel aan te raden dat je het mes goed en comfortabel in de hand kunt houden. Ook hier heb je verschillende mogelijkheden zowel qua materiaal als van design.

Als we kijken naar het materiaal waaruit het handvat gemaakt is dan is Micarta zeker één van de meest bekende. Dit is eigenlijk een materiaalsoort waarbij linnen gecombineerd wordt met kunsthars. Deze handvatten die gemaakt zijn uit Micarta zijn erg stevig en vooral heel degelijk. Zelfs wanneer je gaat kamperen en het regent dan nog heb je nog altijd een even goede grip. Daarnaast is het ook nog eens onderhoudsvrij en slijtvast. En het past zich aan gelijk welke weersomstandigheid aan.

Ook een rubberen handgreep is iets wat je heel vaak zult tegenkomen in je zoektocht naar het geschikte survival mes. In sommige messen wordt er gebruik gemaakt van het pure rubber en in andere messen wordt er een synthetische vorm gebruikt. Rubber biedt uiteraard heel veel comfort en ligt heel goed in de hand. Daarnaast is het ook perfect in gelijk welke weersomstandigheid vooral in vochtige weertypes. Enige nadeel van rubber is dat het niet bestand is tegen extreme hitte.

Je hebt ook messen met een houten handvat maar deze zijn uiteraard niet zo heel stevig. Onder zware druk kunnen ze nogal vrij snel kapot gaan. Onder bepaalde weersomstandigheden bijvoorbeeld regen kan een houten handvat ook sneller vervormen. Uiteraard ziet het er wel heel stoer en designvol uit.

 

 

Bibliografie:

1) Columbia Survival mes – Fabion

2) pickabow.com/best-compound-bow/

3) www.knifestore.nl

4) The Best Hunting Experience Of My Life

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES