Beste tafeltennisbatje

Laatste update: 07.10.22

 

Tafeltennisbatjes test van 2022

 

Ben je dol op het spelen van een heerlijk potje tafeltennis? En speel je ook vaak wedstrijden? Dan is het alvast belangrijk om over de ideale uitrusting te beschikken. Een tennisbatje hoort daar nu eenmaal bij. Toch is het niet eenvoudig om een keuze te moeten maken uit de verschillende beste tennisbatjes. Daarom hebben wij in onze koopgids een aantal richtlijnen opgesteld. Echter is het ook mogelijk om rechtstreeks verder te scrollen naar onze top 3. Het Cornilleau Perform 500 tennisbatje blijkt alvast een bijzonder goede investering te zijn. De unieke slagkracht wordt eigenlijk bereikt door de combinatie van een Koto 2 laag die voorzien is van een degelijke homogene structuur. Echter is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Cornilleau Sportpack Duo. Deze set bestaat niet alleen uit 2 afzonderlijke bats maar je krijgt er meteen ook 3 speelballetjes bijgeleverd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tafeltennisbatje Reviews – Top 5

 

Om te tafeltennissen heb je bepaalde voorwerpen nodig zoals een tafel, een net, een bal en natuurlijk tafeltennisbatjes. We hebben verschillende batjes vergeleken op basis van de prijs en de reviews van het product om zo een top vijf samen te stellen met enkel producten van topkwaliteit. Dit maakt het voor jou makkelijker om er het beste tafeltennisbatje uit te kiezen zodat je kunt genieten van een optimale speelervaring.

 

1. Cornilleau Perform 500

 

Dit tafeltennisbatje van het merk Cornilleau beschikt over een Koto 2 laag met een homogene structuur die zorgt voor een optimale slagkracht. Het handvat van het batje is gemaakt van balsahout waardoor het lichter van gewicht is. De transversale gaatjes in het handvat zorgen voor een betere ventilatie zodat je minder gaat zweten.

Deze tafeltennisbatje aanbieding is goedgekeurd door de ITTF (Internationale TafelTennis Federatie). De reviews tonen positieve commentaren van de kopers. Vooral de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en de optimale demping van het product vallen goed in de smaak.

Het product ligt goed in de hand en heeft een uitstekende grip. Je moet er even aan wennen maar daarna zal het je spel zeker verbeteren. Bovendien wordt het product ook heel snel geleverd.

Ben je op zoek naar een degelijk en duurzaam tafeltennisbatje? Dan kan het misschien alvast een goed idee zijn om dit exemplaar van Cornilleau even te bekijken. Voor heel veel gebruikers is Cornilleau één van de betere merken, zoniet het beste merk. Hieronder alvast een overzicht van de populairste kenmerken.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: dankzij de Koto 2 laag die gekenmerkt wordt door een overduidelijke homogene structuur, kun je genieten van een perfecte slagkracht.

Ventilatie: je zult merken dat het handvat voorzien is van transverale gaatjes die zorgen voor een optimale ventilatie.

Comfort: verder zul je vrijwel meteen kunnen vaststellen dat het handvat van dit product vervaardigd is uit bijzonder duurzaam balsahout. Dit type hout weegt bijzonder weinig waardoor het dus handig en comfortabel is om mee te spelen.

 

Nadelen

Design: het is mogelijk dat het design bijvoorbeeld niet bij iedereen meteen in de smaak lijkt te vallen.

Koop bij bol.com (€31.95)

 

 

 

 

2. Cornilleau Sportpack Duo

 

De Sportpack Duo is een set die meteen twee bats en drie balletjes bevat. Zo kun je meteen beginnen met spelen als je al over een tafel beschikt. De bats zijn gemaakt van hout en het handvat is hol om ze lichter van gewicht te maken en ervoor te zorgen dat je niet te vlug begint te zweten.

De rubberen laag op de bats heeft een dikte van 1,5 mm. De bats zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes. Dankzij de goedkope prijs zijn de kopers heel lovend over de voordelige prijs-kwaliteitverhouding van het product. De bats hebben een goed dempend geluid maar voor sommige gebruikers is het handvat iets te kort.

Vooral mensen met grote handen zullen de bats nogal onhandig vinden. Het zijn stevige bats die goed genoeg zijn voor beginnende spelers of personen die graag tegen vrienden spelen.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook dit tafeltennisbatje geleverd wordt door het bekende merk Cornilleau. Het is een duurzame Sportpack Duo set die niet alleen bestaat uit 2 afzonderlijke bats maar bovenal ook uit 3 balletjes. De moeite waard dus om het product even te bekijken.

 

Voordelen

Materiaal: de bats zijn vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig hout. Echter zul je merken dat het handvat vrij licht weegt en bovendien hol is. Dat maakt het handiger en comfortabeler om mee te spelen.

Afwerking: vervolgens zul je merken dat de bats zijn afgewerkt en voorzien van een rubberen laag van ongeveer 1,5 mm dik.

Prijskaartje: het is misschien niet meteen het product met de laagste prijs maar toch lijkt het hier wel om een echte aanbieding te gaan.

 

Nadelen

Te klein: we merken dat een kleine minderheid van de klanten de bats toch liever iets groter had willen hebben.

Koop bij bol.com (€29)

 

 

 

 

3. Cornilleau Tacteo Outdoor Pack

 

De Tacteo bats van Cornilleau zijn geschikt om buitenshuis te gebruiken. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en zijn geschikt voor jong en oud. Het blad van de batjes is gemaakt van polymeer en beschikt over een solide kern die een optimale weerstand biedt tegen schokken, vochtigheid en zelfs UV-straling.

De set bevat 2 bats die geschikt zijn om outdoor tafeltennis te spelen en drie ballen. De bats komen in verschillende kleuren, één batje in een rode kleur en een ander batje in een turquoise kleur.

De batjes zijn handig in gebruik en zorgen voor een goede controle over de bal. Ze zijn perfect om buitenshuis te gebruiken en zien er bovendien ook nog mooi uit. Zowel kinderen als volwassenen zijn tevreden over het product en vinden het een aanbeveling.

Kies je voor deze unieke Tacteo bats, dan kies je opnieuw voor een product van het gewaardeerde merk Cornilleau. Het zijn duurzame bats die je zowel bij indoor activiteiten alsook outdoor trainingen of wedstrijden kunt gebruiken. Laten we alvast even een opsomming maken van de belangrijkste voor- en nadelen.

 

Voordelen

Materiaal: zoals vermeld gaat het hier om heel degelijke tafeltennisbatjes waarvan het blad bestaat uit duurzaam polymeer.

Gebruiksvriendelijk: de batjes zijn niet alleen weerbestendig, maar zijn ook bestand tegen eventuele schokken en UV-stralen.

Verpakking: net zoals het vorige product bevat de verpakking niet alleen 2 afzonderlijke prachtige bats. Verder krijg je er ook nog eens 3 balletjes bij zodanig dat je meteen kunt beginnen spelen.

 

Nadelen

Niet veilig: volgens een enkele koper zouden er toch heel wat scherpe randjes aan het product zitten die toch wel kunnen storen.

Koop bij bol.com (€29.95)

 

 

 

 

4. Handpong Tafeltennis Pingpong set met bal // Stiga – Inclusief ballen

 

Wist je dat het tegenwoordig ook mogelijk is om tafeltennis te spelen met je handen? Gebruik daarvoor deze speciale en uiterst gesofisticeerde Stiga tennistafelbatjes, beter bekend als de zogenaamde “handpong set”. De set wordt geleverd met 2 handpong “batjes” en een bijbehorende pingpong bal. Door de handpong batjes aan je spelershand te bevestigen, kun je met behulp van de handpalm op het pingpongballetje slaan.

De set is vervaardigd uit een reeks duurzame materialen zoals onder meer hout en kunststof en werd afgewerkt in een overwegend neutraal wit design. Het pingpongballetje kreeg een meer opvallende oranje/gele kleur.

Hoewel de set duidelijk afwijkt van de traditionele tafeltennisbatjes, heeft hij heel wat te bieden. Jammer genoeg werden er tot op heden nog geen online klantervaringen met ons gedeeld, wat het moeilijker maakt om jou verder advies te geven.

 

Voordelen

Prijskaartje: qua prijs-kwaliteitverhouding kunnen we stellen dat deze unieke set misschien wel eens tot de goedkope tafeltennisbatjes zou kunnen behoren.

Verpakking: de verpakking telt 2 afzonderlijke handpong batjes vergezeld van een opvallende pingpongbal.

Uitvoering: de handpong batjes zijn ontworpen uit degelijke en slagvriendelijke materialen en zijn eenvoudig over je hand heen te trekken zodoende met de handpalm te kunnen spelen.

 

Nadelen

Niet traditioneel: uiteraard verschilt deze speelwijze lichtjes met de traditionele tafeltennisbatjes.

Koop bij bol.com (€14.95)

 

 

 

 

5. Donic Schildkröt Waldner 700 Attack

 

De steel van dit batje is gemaakt van hout en het blad is beschermd met een rubberen laag voor een goede controle over de bal. Het rubber heeft een dikte van 2 mm en het batje heeft een blauw-zwarte kleur.

Dit product is speciaal vervaardigd voor personen die veel gebruik maken van spin-ballen. Meervoudig wereldkampioen tafeltennis Jan-Ove Waldner heeft geholpen met de ontwikkeling van dit product. De koper die een beoordeling heeft geplaatst is heel tevreden over deze tafeltennisbatje aanbieding.

Het product is van goede kwaliteit en is handig in gebruik. De vormgeving is mooi maar de prijs is wel redelijk hoog. Je krijgt voor de hoge prijs ook maar één tafeltennisbatje.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met het tafeltennisbatje van het al dan niet bekende merk Donic Schildkröt. Indien je niet alleen op zoek bent naar kwaliteit maar duidelijk ook naar design dan kan dit unieke product misschien wel iets voor jou zijn. Hieronder alvast een overzicht van de belangrijkste kenmerken.

 

Voordelen

Materiaal: het grootste gedeelte van het tafeltennisbatje is vervaardigd uit duurzaam hout. Verder is het blad van dit product afgewerkt met een duurzaam laagje rubber van ruim 2 mm dik.

Spin-ballen: speel je hoofdzakelijk met de zogenaamde spin-ballen dan is dit tafeltennisbatje werkelijk helemaal waar jij naar op zoek bent. Een echte aanrader dus.

 

Nadelen

Eén batje: net zoals bij het vorige product is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er slechts 1 batje wordt meegeleverd.

Prijskaartje: jammer genoeg blijkt het prijskaartje wel heel duur te zijn.

Koop bij bol.com (€26.95)

 

 

 

 

Tafeltennisbatjes koopgids

 

Tafeltennis wordt in de volksmond ook wel vaak ping pong genoemd en is een erkende sport. Als je graag gaat tafeltennissen dan is het belangrijk dat je dit kunt doen met één van de beste tafeltennisbatjes. Door rekening te houden met een aantal factoren zul je merken dat het eenvoudiger wordt om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Het is dan ook een aanbeveling om te letten op de kleur, het handvat en het type. En wie weet spot je vroeg of laat ook wel een tafeltennisbat aanbieding die helemaal aan jouw wensen voldoet.

 

 

Wat is een degelijk tafeltennisbatje

Alvorens je op zoek gaat naar een nieuw tafeltennisbatje dan is het misschien in eerste instantie wel handig om te weten wat dit precies inhoudt. Het is nu eenmaal belangrijk om meteen een goed tafeltennisbatje aan te kopen aangezien dit een groot verschil kan teweegbrengen in de manier van spelen. Zo zul je merken dat een tafeltennisbatje dat gemaakt is uit heel zacht rubber voor iets meer grip zal zorgen op de bal. Op die manier is het mogelijk om het spel te vertragen en betere passes te kunnen geven. Als je een verdedigende speelstijl hanteert dan is dit misschien wel iets voor jou.

Als je toch liever een aanvallende speelstijl hanteert en dus graag iets harder wilt kunnen slaan op de bal dan is stevig rubber natuurlijk veel beter. Deze verschillen worden allemaal weergegeven door middel van de “speed rating index”. Een hoge speed rating index van bijvoorbeeld meer dan 80 is ideaal voor mensen met een aanvallende speelstijl. Een speed rating index van 60 of eventueel minder is beter voor personen met een verdedigende speelstijl. Eigenlijk komt het erop aan om een keuze te kunnen maken tussen enerzijds snelheid en controle en anderzijds balans. En dit is uiteraard persoonlijk.

 

Het handvat

In het voorgaande stukje werd reeds min of meer duidelijk dat een goed tafeltennisbatje in de eerste plaats afhankelijk is van je speelstijl en dus heel persoonlijk is. Toch zijn er een aantal externe factoren waarmee je eventueel ook rekening zou kunnen houden. Denk hierbij maar meteen aan het handvat van het tafeltennisbatje. Het handvat heeft gewoon te maken met het type greep en is ook grotendeels afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Zo kun je kiezen voor een anatomisch handvat dat eigenlijk het beste bij de vorm van het hand zal passen.

Verder heb je ook de flared greep en dit is het handvat dat je het vaakste zult tegenkomen en dus bij de goedkope tafeltennisbatjes behoort. Je zult merken dat het handvat veel breder uitloopt en dit zorgt er dan weer voor dat het tafeltennisbatje veel minder kans maakt om uit je hand te vliegen. Verder is er dan ook nog het rechte handvat dat uiteraard helemaal recht is zonder versmallingen. Deze modellen worden iets minder gehanteerd.

 

De rood / zwarte kleur

Je zult het misschien wel al vaak gezien hebben dat de meeste tafeltennisbatjes een rood met zwarte kleur hebben. Dit heeft te maken met het feit dat het enerzijds zo bepaald wordt door de Internationale Tafeltennisvereniging en anderzijds omdat de beide kanten van het batje een andere eigenschap bezitten. Het kleurverschil maakt het mogelijk voor de tegenstander om op voorhand min of meer te kunnen inschatten welk effect er kan verwacht worden. Als je een professioneel tafeltennisbatje bekijkt dan zul je vrijwel meteen opmerken dat er aan beide kanten een ander type rubber gebruikt wordt. Het verschil in rubber zorgt voor een ander effect en ook een andere snelheid.

Zo kun je met de zwarte kant van het batje zeer krachtige slagen verzorgen en uitstekend smashen. De rode kant van het batje daarentegen is vaak iets zachter. Dit is dus optimaal om een verdedigende speelstijl te hanteren. Dat is meteen ook de reden dat je professionele spelers hun batje tijdens het spelen gewoon ziet omdraaien en ziet wisselen van zwart naar rood. Op die manier weet de tegenpartij ook meteen wat ze kunnen verwachten.

 

 

Het type

Het is ook belangrijk om rekening te houden met het type tafeltennisbatje. Zo heb je modellen die speciaal geschikt zijn om outdoor mee te spelen. Deze modellen zijn iets duurzamer en steviger omdat ze ook bestand moeten zijn tegen gelijk welke weersomstandigheid. Een tafeltennisbatje voor indoor te spelen hoeft niet tegen de verschillende weersomstandigheden te kunnen. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het niveau waarop je speelt en uiteraard ook je speelstijl.

Probeer daarom verschillende modellen uit alvorens je een definitieve keuze maakt. En bekijk eventueel ook de online reviews van klanten eens. Daar komen vaak heel wat nuttige tips en advies aan bod die je bij je keuze kunnen verder helpen. Houd daarnaast ook zeker rekening met eventuele aanbiedingen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES