Beste tafeltennistafel

Laatste update: 19.07.24

 

Tafeltennistafels test van 2024

 

Steeds meer mensen houden ervan om zo nu en dan even te genieten van een leuke set tafeltennis of ping pong. Daarvoor heb je natuurlijk wel een ideale tafeltennistafel nodig. Indien je reeds zoveel verschillende tafeltennistafels hebt bekeken en gewoon door de bomen het bos niet meer ziet, dan kunnen wij jou misschien wel helpen. Zo hebben we 3 tafeltennistafels geselecteerd op basis van de online reviews en het advies van de klanten. Zo mag je met de Buffalo Basic Indoor zeker zijn van een bijzondere tafeltennistafel. Het is een comfortabele tafeltennistafel die vooral geschikt is om binnenshuis ergens te gaan plaatsen. Je hebt ook de mogelijkheid om te opteren voor de Cornilleau 100S Crossover tafeltennistafel. In tegenstelling tot het vorige apparaat is deze tafel weerbestendig en kun je deze dus zonder problemen ook buitenshuis plaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tafeltennistafel reviews – top 5

 

 

Tafeltennis werd vermoedelijk uitgevonden door de Britten in de 19de eeuw maar intussen heeft het de wereld veroverd. Het is een sport die je gemakkelijk thuis kunt beoefenen en dankzij de opvouwbare tafeltennistafels kun je ook ruimte besparen. Als jij ook graag een potje tafeltennis speelt dan denk je er beter aan om misschien een tafel te kopen. Vergelijk de volgende vijf topproducten en koop de beste tafeltennistafel voor jezelf.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Buffalo Basic Indoor

 

Tafeltennis is zowel voor jong als oud een leuke sport om te beoefenen. Deze indoor tafel van Buffalo is geschikt voor gebruik binnenshuis en is eenvoudig op te vouwen om ruimte te besparen en te verplaatsen dankzij de wielen aan de onderkant. Wanneer je de tafel volledig openklapt moet je zorgen voor een ruimte van 3 bij 5 meter om genoeg bewegingsvrijheid te hebben tijdens het spelen.

De tafel is uitgerust met houders om de bal en de bats in te plaatsen wanneer je niet speelt en wordt geleverd met een net. De bats en ballen worden niet meegeleverd en moeten dus apart gekocht worden. Deze tafel heeft een blauwe kleur.

De mensen die deze tafel gekocht hebben geven er positief advies over. Het is een stevige tafel en het opklapsysteem werkt perfect dus je kunt het makkelijk wegzetten. Het product is zijn prijs waard maar volgens één koper is de tafel moeilijk om in elkaar te zetten.

Indien je op zoek bent naar een leuke en handige tafeltennistafel dan hoef je zeker dit model van het bekende en misschien ook wel beste merk Buffalo even te bekijken. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen dan is het misschien wel handig om even op zoek te gaan naar de sterke en minder sterke punten van het product.

 

Voordelen:

Comfort: dankzij de transportwieltjes kun je de tafel op een eenvoudige en snelle manier van de ene naar de andere ruimte verplaatsen. Na gebruik kun je de tafel ook gewoon opvouwen en zo bespaar je heel wat ruimte.

Formaat: met het oog op voldoende bewegingsruimte is het toch wel aan te raden om rekening te houden met een ruimte van maar liefst 3 op 5 meter.

Gebruiksgemak: je zult merken dat deze tafeltennistafel over degelijke houders waarin je de ballen en de bats kunt bewaren. Je krijgt er bij de aankoop verder ook een handig net bij.

 

Nadelen:

Meerkost: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je de ballen en de bats nog zelf apart zult hoeven bij te kopen.

Montage: daarnaast laat één enkele koper weten dat het toch best wel wat tijd en inspanning vraagt om deze tafeltennistafel te monteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Cornilleau 100S Crossover

 

Deze outdoor tennistafel van Cornilleau is bestand tegen sneeuw, zon, regen, hagel en ijs. Het oppervlak van de tafel is beschermd met een laag melaminehars van 4 mm dik om vervorming te voorkomen. De tafel is zelfs beschermd tegen verbleking door UV-licht en wordt ondersteund door buizen met een dikte van 25 mm die beschermd zijn tegen corrosie.

De tafel is uitgerust met grote transportwielen zodat je het makkelijk kunt verplaatsen en beschikt over een veiligheidsrem. Je kunt deze tafel eenvoudig opklappen en de spanning van het net is verstelbaar. De poten zijn in hoogte verstelbaar voor beter gebruik op oneven ondergrond. Verder is het voorzien van bathouders en heeft het een blauwe kleur.

Volgens de kopers duurt het even om deze tafel in elkaar te zetten maar daarna is het handig in gebruik. De tafel is makkelijk om in en uit te klappen en is eenvoudig om te verplaatsen. Het product is gemaakt van goede kwaliteit en voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers.

Ook Cornilleau behoort tot de populairste merken op het gebied van tafeltennistafels. Dit model is net zoals het voorgaande afgewerkt met een opvallende blauwe kleur. Het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar de eigenschappen van dit product. Op die manier weet je op deze tennistafel al dan niet iets voor jou is.

 

Voordelen:

Bescherming en veiligheid: je hoeft je geen zorgen te maken wanneer het sneeuwt of regent want deze tafel is bestand tegen om het even welke weersomstandigheid.

Melaminehars: het oppervlak van deze degelijke tafeltennistafel is afgewerkt met een krachtige melaminehars coating. Op die manier kan vervorming vermeden worden.

Handig in gebruik: daarnaast is het frame van deze tafel bestand tegen corrosie en is de volledige tafel ook bestand tegen de UV stralen van de zon. De transportwieltjes zorgen ervoor dat je de tafel eenvoudig kunt verplaatsen. Daarnaast is er ook een veiligheidsrem voorzien.

Gebruiksgemak: het is mogelijk om naast de poten ook de spanning van het net te veranderen en aan te passen.

 

Nadelen:

Montage: volgens sommige kopers zul je toch wel even tijd nodig hebben om deze tafeltennistafel helemaal in elkaar te monteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Buffalo 75% indoor

 

Deze tafel is groter dan een mini tafeltennistafel maar kleiner dan een wedstrijdtafel. Dit product is geschikt voor gebruik binnenshuis en is makkelijk om in elkaar te zetten. De frame draagt bij tot de stabiliteit van de tafel en dit artikel is geschikt voor kleine ruimtes.

Kinderen kunnen er ook mee spelen en dankzij de wielen is deze tafel makkelijk om te verplaatsen. Het product wordt geleverd met een net maar de bats en de ballen moet je er wel nog apart bijkopen. De tafel heeft een blauwe kleur.

Op dit moment heeft dit product nog maar twee reviews ontvangen maar deze geven positief advies over deze tafeltennistafel aanbieding. De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit van de tafel en de gunstige verhouding met de prijs. Deze tafel heeft het ideale formaat voor kleinere ruimtes.

Net zoals het eerste product is ook deze tafeltennistafel afkomstig van het bekende merk Buffalo. Het is een degelijk apparaat dat net niet zo groot is als een normale standaard wedstrijdtafel. Toch is het uiteraard veel groter en ruimer in vergelijking met een mini tafeltennistafel.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met sommige andere tafeltennistafels is dit model vrij compact en daardoor gemakkelijk te plaatsen. Na gebruik kun je de tafel bovendien gewoon in elkaar vouwen.

Comfort: de tafel is voorzien van handige transportwieltjes die het verplaatsen een stuk eenvoudiger maken.

 

Nadelen:

Meerkost: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de tafel niet geleverd wordt in combinatie met ballen en bats. Deze hoef je er dus zelf nog bij te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Cornilleau Sport 250S

 

Deze tafel is geschikt voor gebruik buitenshuis en beschikt over een speelveld dat behandeld is tegen reflectie van zonlicht. De tafel is voorzien van dubbele rubberen wielen om het gemakkelijk over elk terrein te verplaatsen en het beschikt ook over houders voor de bats en opslag voor de ballen.

De poten van de tafel zijn gemaakt van staal en zijn dus erg stevig. Je kunt deze tafel veilig in- en uitklappen en het net is verstelbaar. De poten zijn in hoogte verstelbaar en het tafelblad is bewerkt met melaminehars. De tafel heeft een zwarte kleur.

De twee reviews tonen aan dat gebruikers tevreden zijn over hun aankoop. De tafel is makkelijk in elkaar te zetten en kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Het product is handig in gebruik en is veilig om in of uit te klappen.

Opnieuw hebben we hier te maken met een tafeltennistafel die afkomstig is van het bekende merk Cornilleau. Dit model is iets groter in vergelijking met de voorgaande tafeltennistafel en is daardoor vooral ideaal om buitenshuis te plaatsen. Toch loont het de moeite om de voor- en nadelen ervan even te bekijken.

 

Voordelen:

Comfort: je zult merken dat de tafeltennistafel over dubbele wieltjes uit rubber beschikt. Daardoor is het mogelijk om de tafel snel en eenvoudig te verplaatsen en dit bovendien op om het even welk terrein.

Gebruiksgemak: daarnaast is deze tafeltennistafel ook uitgerust met enkele houders waarin je de ballen en de bats kunt bewaren.

Handig in gebruik: het stalen frame zorgt voor voldoende stevigheid en stabiliteit. Verder kun je de tafel opvouwen en het net en de poten in hoogte verstellen.

 

Nadelen:

Budget: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit exemplaar niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Buffalo Mini Deluxe

 

Deze mini tafeltennistafel is het perfecte product voor mensen die zoeken naar goedkope tafeltennistafels want het wordt aangeboden tegen een lage prijs. Deze tafel is ideaal voor jonge kinderen wegens de compacte grootte.

Je kunt dit artikel heel eenvoudig opklappen om het op te bergen en er wordt een net meegeleverd. De bats en de ballen moet je er wel nog apart bijkopen. Deze tafel heeft een blauwe kleur.

Hoewel er nog maar één review geschreven is over deze tafeltennistafel aanbieding is deze erg lovend. De tafel heeft een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding en werd snel geleverd.

Indien je toch eerder op zoek bent naar een kleine en compacte tafeltennistafel dan is er altijd de mogelijkheid om de Buffalo Mini Deluxe even te bekijken. Bovendien is het ook één van de goedkope exemplaren. Je zult dus vrijwel meteen versteld staan van het betaalbare prijskaartje.

 

Voordelen:

Budget: deze tafel is meteen ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld wensen uit te geven of over een beperkt budget beschikken.

Formaat: doordat de tafel zo compact is, is dit model werkelijk ideaal voor jonge kindjes.

Handig in gebruik: het is mogelijk om deze tafeltennistafel na gebruik gewoon in elkaar te vouwen. Daarnaast krijg je er ook een net bij.

 

Nadelen:

Bats en ballen: je zult de bats en de ballen er zelf nog apart hoeven bij te kopen aangezien deze net worden meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tafeltennistafels koopgids

 

Tafeltennis, bij anderen ook wel bekend als ping pong, is een leuke sport die je binnenshuis kunt spelen. Als je graag tafeltennis speelt dan heb je een goede tafel nodig. We geven je enkele aanbevelingen in deze koopgids om de beste tafeltennistafel te kopen. Zo moet je tijdens de aankoop rekening houden met de afmetingen van de tafel, het gebruik, de accessoires, het merk en de prijs. Daarna kun je verschillende aanbiedingen vergelijken totdat je het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding vindt.

De afmetingen van de tafel

De tafel kan verschillende afmetingen hebben, maar als je op de correcte wijze wilt spelen dan moet je rekening houden met de officiële afmetingen. Deze afmetingen zijn opgesteld door de ITTF of de International Table Tennis Federation.

De officiële afmetingen van een tafeltennistafel zijn een lengte van 274 centimeter en een breedte van 152,5 centimeter. Het blad van de tafel moet op een hoogte staan van 76 centimeter boven de grond. Ook het net heeft een officiële afmeting. Ten eerste moet het net natuurlijk exact in het midden van de tafel staan en moet het een hoogte hebben van 15,25 centimeter.

De meeste tafeltennistafels aanbiedingen die verkocht worden beschikken over de officiële afmetingen maar er zijn ook kleinere modellen te koop. Als je een tafel wilt met de officiële afmetingen dan moet je daar zeker op letten tijdens de aankoop.

 

Waar zul je de tafel gebruiken

Je kunt tafels kopen voor gebruik binnenshuis maar ook buitenshuis. Professionele spelers zullen altijd indoor spelen maar de meeste mensen spelen echter outdoor. Elk heeft z’n voor- en nadelen.

Zo beschik je over veel meer ruimte als je outdoor speelt. Je moet rekening houden dat je ongeveer 2 meter ruimte nodig hebt aan elke speelkant van de tafel en minimum 1 meter aan de zijkanten. Sommige garages bieden dus ook niet genoeg ruimte en je loopt het risico om tegen een muur aan te botsen. Je hebt ook een hoog plafond nodig zodat het balletje het plafond niet kan raken. Het is natuurlijk ook leuker om buiten in de zon te spelen.

Het weer zorgt natuurlijk ook voor nadelen want het is niet altijd zonnig. Als het regent of als er veel wind is kun je niet outdoor spelen. De tafel heeft ook veel meer last van slijtage. Je kunt eventueel een beschermhoes kopen om dit voor een stukje te vermijden.

 

Accessoires

Met een tafel alleen heb je niet genoeg om tafeltennis te spelen. Je hebt nog de batjes nodig om te kunnen spelen en een balletje. De meeste mensen beschikken over twee batjes maar het kan handig zijn om meteen vier batjes te kopen. Zo kun je met vier personen tegelijk spelen of twee stuks houden als reserve. Het kan gebeuren dat de rubberen beschermlaag van de batjes loskomt, je kunt deze dan terug vastlijmen maar intussen verder spelen met een reserve batje.

Je kunt meteen ook beter meerdere balletjes kopen. Deze balletjes kunnen stuk gaan maar kun je ook vlugger verliezen. Het is dus een aanbeveling dat je meteen meerdere balletjes koopt en bewaart zodat je voor een lange periode kunt spelen. Met een tafel, een net, enkele batjes en een tiental balletjes kun je toch al voor een lange periode wedstrijden spelen met je vrienden.

 

Het merk van de tafel

Sommige merken zijn bekender dan andere en maken tafels die speciaal vervaardigd zijn voor serieuze spelers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tafel van het merk Heemskerk of Cornilleau als je een tafel wilt van goede kwaliteit met de correcte afmetingen.

De tafels van Cornilleau zijn echter ook geschikt voor de amateurspelers die thuis graag een wedstrijdje spelen met familie of vrienden. Net zoals de tafels van het merk Buffalo. Deze tafel zijn ook geschikt om outdoor te spelen en zijn dus perfect voor mensen die weinig plaats hebben binnenshuis.

Als je dus een professionele tafel wilt dan kun je kiezen voor Heemskerk of Cornilleau en een tafel voor recreatief gebruik kun je kopen van Buffalo maar ook van Cornilleau.

Prijs van een tafeltennistafel

Goedkope tennistafels kun je kopen voor ongeveer €100 maar de duurdere modellen kunnen al gauw €500 kosten. Deze tafels zijn dan wel van betere kwaliteit en beschikken over de correcte afmetingen.

Je kunt verschillende tafels vergelijken om een product te vinden met een goede kwaliteit en een lage prijs. Kies niet meteen voor de duurste tafel maar ook niet voor het goedkoopste model. Neem de tijd om een goede tafel te zoeken en de reviews van andere kopers te lezen zodat je meer informatie kunt inwinnen over de voor- en nadelen van elk product.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES