Beste tennisballen

Laatste update: 21.05.24

 

Tennisballen test van 2024

 

Ben je op zoek naar de perfecte tennisballen om binnenkort die belangrijke tenniswedstrijd te kunnen spelen? Maar zie jij door de bomen het bos niet meer? In onze koopgids proberen we enkele factoren wat meer uit te diepen zodat de zoektocht naar de perfecte tennisbal wat makkelijker kan verlopen. Echter kun je ook snel verder scrollen naar onze top 3. Daarin stellen we jou de 3 best beoordeelde tennisballen even kort aan jou voor. Zo is uit onderzoek onder andere gebleken dat je met de Wilson US Open Original tennisballen alvast een goede aankoop doet. Je kunt dit type tennisballen bovendien op eender welk type baan gebruiken, zowel indoor als outdoor. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Tretorn Plus tennisballen. De ballen zijn bijzonder duurzaam en blijven goed stuiteren. Ideaal om te gebruiken op training of tijdens eender welke wedstrijd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tennisbal Reviews – Top 7

 

 

Een wedstrijdje tennis is altijd leuk op een mooie zomerdag. Deze sport is perfect om even goed te zweten en in vorm te blijven, zowel voor vrouwen als mannen. Je hebt een goede tennisracket nodig maar ook de tennisballen zijn belangrijk. Als je de beste tennisballen wilt kopen dan hoef je gewoon een keuze te maken uit onze top vijf die we samengesteld hebben op basis van de beoordelingen van andere kopers. Als je het materiaal gekocht hebt hoef je enkel nog op zoek naar een geschikte tennisbaan en -partner.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Wilson US Open Original

 

Deze vier tennisballen van het merk Wilson hebben een gele kleur en zijn geschikt voor alle baansoorten. Dit zijn de officiële wedstrijdballen die in de Verenigde Staten gebruikt worden tijdens het US Open toernooi.

De ballen zijn gevuld met gas en goedgekeurd door belangrijke federaties zoals ITF en KNLTB. De ballen zijn gemaakt van een combinatie van wol en vilt. Bovendien is dit product ideaal voor kopers die op zoek zijn naar goedkope tennisballen vanwege de lage prijs.

Dankzij de goedkope prijs van het product zijn de kopers natuurlijk heel tevreden over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Sommige gebruikers kopen deze ballen zelfs voor hun hond en zijn er heel tevreden over want ze gaan niet vlug kapot! Je kunt er natuurlijk ook goed mee tennissen.

Met deze unieke tennisballen kun je vanaf nu elke wedstrijd en training moeiteloos aan. De tennisballen worden geleverd in een set van 4 door het bekende, en misschien wel het beste merk Wilson. Bovendien kun je dit type tennisballen op eender welk type baan gebruiken.

 

Voordelen

Officiëel: de ballen zijn niet alleen getest maar bovendien ook volledig goedgekeurd door tal van belangrijke en officiële federaties. Denk maar aan ITF en KNLTB.

Prijskaartje: het is mogelijk dat de ballen voorzien zijn van de laagste prijs want in tegenstelling tot sommige andere tennisballen is dit product echt wel een koopje.

Materiaal: de tennisballen zijn vervaardigd uit een duurzame combinatie van enerzijds wol en anderzijds volt en zijn bovendien opgevuld met gas.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper blijkt niet helemaal tevreden te zijn over de geleverde kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tretorn Plus

 

Deze tennisballen aanbieding van Tretorn bevatten een natuurlijk kern van rubber om optimale eigenschappen te garanderen. Je zult merken dat de ballen gedurende de ganse levensduur goed zullen blijven stuiteren zodat je niet vlug nieuwe ballen moet kopen.

De ballen zijn gemaakt van geweven Flex-Felt vilt die zorgt voor een betere controle en balvlucht. De ballen zijn perfect om te gebruiken tijdens de winter en op all-weather banen. Het product bevat 4 drukloze tennisballen met een gele kleur waardoor je ze makkelijk kunt herkennen.

Hoewel het product iets duurder is geven de kopers nog altijd goed advies over de prijs-kwaliteitverhouding van de tennisballen. Ze werken prima op kunstgras en ze beschikken over een lange levensduur en blijven heel lang hard.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke Tretorn tennisballen. De tennisballen worden jou bovendien aangeboden in een set van 4. Zo kun je toch al meteen enkele trainingen tot een goed einde proberen brengen. Laten we alvast de populairste kenmerken en eigenschappen van het product even op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen

Kern: de kern van deze tennisballen is vervaardigd uit duurzaam rubber waardoor ze goed stuiteren en heel duurzaam blijven.

Materiaal: naast de rubberen kern is er ook gebruik gemaakt van Flex-Felt vilt materiaal. Dit type materiaal garandeert niet alleen een perfect balvlucht maar biedt ook iets meer controle.

Handig in gebruik: het maakt niet uit in welk seizoen je de tennisballen gebruikt en bovendien kun je de ballen ook op eender welk type ondergrond gebruiken.

Opvallend: de 4 meegeleverde tennisballen zijn volledig onbedrukt en dus bijgevolg makkelijk om te herkennen.

 

Nadelen

Prijskaartje: jammer genoeg zul je wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Yonex TB Tour

 

De tennisballen van Yonex zijn gevuld met gas en beschikken over een lange levensduur. De ballen zijn geschikt voor alle soorten ondergrond en zijn goedgekeurd door het ITF. De verpakking bevat vier ballen met een gele kleur en voor een lage prijs. De tennisballen zijn geschikt voor kinderen en volwassenen die graag een wedstrijdje spelen.

In hun reviews geven de kopers aan dat ze heel tevreden zijn over de kwaliteit van de tennisballen. Yonex mag dan geen bekend merk zijn, toch zijn de gebruikers heel tevreden over het product.

Zelfs na lang gebruik blijven de ballen goed stuiteren dus ze hebben zeker een lange levensduur. Bovendien werden de tennisballen vlug geleverd zodat de kopers niet lang moesten wachten om te kunnen spelen.

Kies je dan toch voor de tennisballen van het bekende merk Yonex? Dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor duurzaamheid. De tennisballen zijn, net zoals het eerste product, ook hier volledig met gas gevuld en bovendien goedgekeurd door belangrijke federaties zoals ITF.

 

Voordelen

Handig in gebruik: de tennisballen kun je makkelijk en zonder problemen op eender welk type ondergrond gaan gebruiken.

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en betaalbare prijskaartje van deze tennisballen.

Set: je krijgt een set van maar liefst 4 tennisballen bij jou thuis toegestuurd. De ballen hebben een opvallende gele kleur en zijn voorzien van het Yonex logo.

 

Nadelen

Budget: ondanks de lage prijs is het toch nog altijd mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje iets te duur vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dunlop Fort Max TP

 

Net zoals de andere producten bevat de verpakking van Dunlop 4 tennisballen. Deze ballen zijn gevuld met gas en goedgekeurd door het ITF. Je kunt de tennisballen gebruiken op alle soorten ondergrond en ze zorgen voor minder blessures vanwege het constante gewicht en de optimale vlucht- en stuitereigenschappen.

De Carbon Core kern van rubber zorgt voor een langere levensduur van de tennisballen, net zoals de hogere compressie. Het gewone vilt is bewerkt met Fluoro cloth om de zichtbaarheid van de ballen aanzienlijk te verhogen.

De ballen zijn inderdaad van goede kwaliteit en zijn geschikt voor alle ondergronden. De reviews tonen ook aan dat de kopers de prijs van het product goed vinden vanwege de goede kwaliteit die ze ervoor terugkrijgen. Bovendien blijven de ballen voor een lange periode in goede conditie.

Ook Dunlop is een bijzonder bekend en sterk gewaardeerd merk wanneer het gaat over tennisballen. Wanneer je dus kiest voor dit product dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor degelijkheid en duurzaamheid. Toch is het handig om de voor- en nadelen van dit product alvast even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen

Set: je zult merken dat je meteen 4 stevige en duurzame Dunlop tennisballen krijgt geleverd. Zo kun je al meteen met de trainingen beginnen.

Veiligheid: de combinatie van de uitstekende vlucht- en stuitereigenschappen met het vrijwel constante gewicht, maakt dat deze tennisballen minder blessures veroorzaken.

Handig in gebruik: de ballen zijn niet alleen getest en goedgekeurd door het ITF maar kun je bovendien ook gebruiken op eender welk type baan.

Carbon Core kern: de ballen beschikken over een stevige Carbon Core kern die vooral uit degelijk en kwalitatief rubber is vervaardigd. Daardoor zijn de tennisballen ook zo duurzaam.

 

Nadelen

Kostenplaatje: de ballen zijn misschien wel iets duurder en dat kan altijd als een struikelblok worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babolat Roland Garros

 

Deze tennisballen van het merk Babolat zijn speciaal ontwikkeld voor personen die regelmatig tennissen. De verpakking bevat vier verschillende tennisballen, één voor elke soort ondergrond die gebruikt wordt op het toernooi van Roland Garros in Frankrijk. De tennisballen zijn gevuld met gas en hebben een gele kleur. Bovendien zijn ze goedgekeurd door het ITF om wedstrijden mee te spelen.

Hoewel dit product nog maar één review heeft ontvangen tot nu toe, is de koper heel positief over deze tennisballen aanbieding. De ballen zijn van goede kwaliteit en zijn handig in gebruik.

Het artikel heeft een voordelige prijs-kwaliteitverhouding en voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker. Gebruik deze ballen en waan je een echte tennispro die een belangrijke wedstrijd aan het spelen is.

We kunnen het rijtje van de beste tennisballen vervolgens afsluiten met de tennisballen van het, al dan niet bekende merk Babolat. Ben je iemand die regelmatig wel een training of wedstrijd op de agenda heeft staan? Dan zijn deze tennisballen alvast een bijzonder goede aanbeveling voor jou.

 

Voordelen

Verpakking: je zult merken dat de verpakking een totaal van 4 afzonderlijke en trouwens ook diverse tennisballen bevat. Dat wil dus zeggen dat je met elke bal op een ander soort ondergrond zult kunnen spelen.

Design en ontwerp: de ballen hebben een ronde vorm en typische gele standaard kleur. Verder zijn de tennisballen volledig opgevuld met gas.

ITF: de tennisballen zijn niet alleen getest maar bovendien ook volledig goedgekeurd en voldoen aan de normen van het ITF.

 

Nadelen

Prijskaartje: het is mogelijk dat sommigen het prijskaartje te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dunlop tennisballen

 

Dunlop Fort Max TP KNLTB Tennisballen – 4 stuks // Dunlop Fort 

 

Met de Dunlop Fort TP KNLTB kies je – in tegenstelling tot het vorige product – voor een set wedstrijdwaardige tennisballen. Meer nog, volgens bepaalde bronnen worden de Dunlop Fort beschouwd als dé officiële tennisballen van de Nederlandse KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond). De moeite waard dus om deze 4-delige set even van naderbij te bekijken.

Zo bevat de tin maar liefst 4 gasgevulde tennisballen waarbij elke bal gekenmerkt wordt door een hoogwaardige én uiterste duurzame carbon binnenkern in combinatie met een unieke buitenste gele viltlaag. Deze combinatie van verschillende materialen zorgen tevens ook voor perfecte stuiter- én speeleigenschappen en dit op eender welk type ondergrond.

Niet verwonderlijk dus dat heel wat klanten deze tennisballen eren vanwege hun unieke kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en optimale duurzaamheid. Dit resulteert dan ook gelijk in een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen: 

Set: de tennisballen worden geleverd per 4 stuks in een stevige tin verpakking.

Type: in tegenstelling tot het vorige product, betreft het hier 4 gasgevulde tennisballen die goed van pas komen tijdens wedstrijden en/ of toernooien.

Materiaal: de combinatie van de carbon binnenkern en de unieke gele viltlaag aan de buitenkant, draagt niet alleen bij aan de duurzaamheid maar tevens ook optimale stuiter- én speeleigenschappen.

 

Nadelen:

Geen kinderen: voor hele jonge spelertjes zijn deze tennisballen net iets minder geschikt vanwege hun uitzonderlijke stuitervermogen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tretorn tennisballen

 

Tretorn Plus – Tennisballen – 4 stuks // All-weather banen + wintermaanden

 

Met de Tretorn Plus tennisballen kies je opnieuw voor een set drukloze tennisballen die jou worden aangeboden in een stevige verpakking bestaande uit 4 stuks. Zij worden daarbij gekenmerkt door een natuurlijker rubberkern die niet alleen bijdraagt aan een optimaal stuitervermogen maar tevens ook prettige speeleigenschappen garandeert.

Maar dat is natuurlijk niet alles want de Tretorn tennisballen werden nadien afgewerkt met een prachtige premium geweven Flex-Felt viltlaag die dan weer instaat voor een constante balvlucht én dito balcontrole. Kortom, deze set tennisballen is uitermate geschikt voor gebruik op all-weather banen en kan tijdens de wintermaanden eveneens zijn dienst bewijzen.

De mooie score van 4,6 sterren én de vele positieve klantreacties lijken alvast te bevestigen dat we hier met een topproduct te maken hebben. Let wel; de ballen zijn niet afgewerkt met een zogenaamde “high visibility coating” en blijken minder geschikt voor jonge spelertjes.

 

Voordelen: 

Verpakking: de Tretorn Plus tennisballen worden geleverd in een stevige verpakking bestaande uit 4 stuks.

Type: het betreft 4 drukloze tennisballen die gekenmerkt worden door hun unieke stuiter- én speeleigenschappen.

Materiaal: de natuurlijke rubberkern wordt moeiteloos gecombineerd met een premium geweven Flex-Felt gele viltlaag aan de buitenkant.

Prijskaartje: heel wat klanten vinden de prijs ten aanzien van de kwaliteit meer dan gerechtvaardigd en geven bijgevolg een positieve eindbeoordeling op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding.

 

Nadelen:

Geen high visibility: in tegenstelling tot sommige andere tennisballen, werd deze set niet afgewerkt met een high visibility coating.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tennisballen koopgids

 

Met de perfecte en beste tennisballen win jij voortaan elke tenniswedstrijd met gemak. Toch is het niet zo eenvoudig om de juiste tennisballen eruit te kiezen aangezien je op heel wat andere factoren hoeft te letten. Zo kun je verschillende soorten tennisballen waarnemen afhankelijk van het weertype en de baan waarop je speelt. Het is ook een goede aanbeveling om rekening te houden met de samenstelling van de bal, de kleur en het prijskaartje ervan als je de aanbiedingen en producten met elkaar gaat vergelijken.

De soort tennisbal

 

Het lijkt misschien onwezenlijk maar er zijn wel degelijke verschillende soorten tennisballen. Zo kunnen we eigenlijk een onderscheid maken tussen 3 types namelijk de gasgevulde tennisballen, de drukloze tennisballen en de stage tennisballen. Alvorens je tennisballen gaat aankopen, is het dus natuurlijk wel aan te raden dat je weet wat elke categorie precies inhoudt. Een gasgevulde tennisbal is uiteraard gevuld met gas. Dit wil dus zeggen dat de binnendruk dus ook veel hoger is dan de buitendruk van de bal met als gevolg dat de tennisballen zeer goed zullen stuiteren. Dit type is dus ideaal als je vaak wedstrijden speelt. Het nadeel is dat ze niet zo heel duurzaam zijn.

Je kunt ook kiezen voor een drukloze tennisbal. Zoals de naam het zelf al min of meer zegt, is de druk aan de binnenkant van de bal dus helemaal gelijk aan de druk aan de buitenkant van de bal. Dit wil dus zeggen dat dit type tennisbal een tikkeltje minder hard zal stuiteren in vergelijking met de gasgevulde tennisballen. Het voordeel is natuurlijk wel dat de ballen veel duurzamer zijn en dus langer meegaan. Houd er wel rekening mee dat dit type tennisbal iets zwaarder aanvoelt waardoor blessures eventueel mogelijk zijn.

Als je nog maar pas begint met tennissen dan is het een aanbeveling om een stage tennisballen aan te kopen. Dit type is gevuld met allemaal kleine microcellen die dan op hun beurt weer gevuld zijn met lucht. Op die manier krijg je een bijzonder harde tennisbal met een behoorlijke lange levensduur. Het nadeel is dat ze iets minder hard stuiteren en dat is meteen ook de reden waarom ze bij beginnende tennissers gebruikt worden.

 

 

De samenstelling van de bal

 

Door de jaren heen hebben ook tennisballen een lichte verandering ondergaan op het gebied van samenstelling. Een tennisbal vroeger werd bijvoorbeeld vervaardigd uit leer en dan opgevuld met haar of met wol. Vandaag de dag is dit uiteraard helemaal niet meer het geval. De tennisballen vandaag de dag zijn gemaakt uit rubber, en zijn hol aan de binnenkant. Uit het voorgaande stukje leerden we dat sommige types opgevuld zijn met gas en andere types dan weer met microcellen en lucht.

Verder zijn de tennisballen vandaag de dag afgewerkt met vilt. Deze haartjes moeten er dan voor zorgen dat de aerodynamische eigenschappen gestimuleerd en verbeterd worden.

Daarnaast is ook de grootte en het gewicht van de tennisbal en de kleur ervan enorm belangrijk. Deze zaken worden allemaal bepaald en vastgelegd door de ITF, de Internationale Tennisfederatie. Zo hoeft de diameter van de tennisbal net zoals ook de massa een bepaalde grootte of gewicht te hebben. Kortom er zijn heel wat factoren waar aandacht moet worden aanbesteed.

De kleurstelling en het prijskaartje

 

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer werd aangehaald, wordt ook het kleur van de tennisbal bepaald door de ITF. Zo bestaan er heel wat groene tennisballen. Deze groene kleur duidt de ballen aan die geschikt zijn voor kinderen tussen de leeftijd van 10 en 12 jaar oud. De groene tennisbal weegt namelijk iets minder dan de gewone standaard tennisbal en is bovendien ook iets zachter. Dit maakt het voor kinderen iets gemakkelijker om te spelen.

Verder heb je ook de oranje tennisballen die vooral gebruikt worden bij kindjes tussen de leeftijd van 8 en ongeveer 11 jaar. In vergelijking met de groene tennisballen voelen de oranje ballen veel zachter aan en zijn ze bovendien ook nog eens veel lichter. Op die manier kunnen jonge kindjes geleidelijk aan wennen en opbouwen. De fluorescerende gele tennisballen zijn de ballen die gebruikt worden door volwassen spelers en tijdens wedstrijden.

Deze factoren zullen allemaal een invloed uitoefenen op de uiteindelijke prijsbepaling van de tennisbal. Zo heb je heel wat goedkope tennisballen maar uiteraard bestaan er ook de duurdere varianten. Het is daarom een goed idee om even een kijkje te nemen tussen de vele reviews die kopers geplaatst hebben. Het advies en de gebruikerservaring kan namelijk een extra troef zijn in je zoektocht naar de ideale tennisballen. En het is altijd mogelijk dat je een tennisbal aanbieding tegenkomt.

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke tennisballen zijn geschikt voor gebruik op kunstgras?

Hoewel de meeste standaard tennisballen op vrijwel alle baansoorten kunnen worden gebruikt, zal het ene type tennisbal misschien net iets comfortabeler aanvoelen op een bepaalde ondergrond.

Zo wordt bij trainingen en/ of wedstrijden op kunstgras vaak de voorkeur gegeven aan de bekende Slazenger Wimbledon tennisballen. Hij heeft zijn naam alvast niet gestolen daar hij standaard gebruikt wordt tijdens eender welk Wimbledon tornooi. 

De Slazenger Wimbledon wordt beschouwd als een kwalitatieve gasgevulde tennisbal die steunt op het principe van de Hydroguard technologie. Daardoor zal de tennisbal aanzienlijk minder water opnemen en bijgevolg ook op vochtiger kunstgras een goede dienst kunnen bewijzen. Verder garandeert dit type tennisbal een optimaal comfort, een constant gewicht en dito stuit/vlucht eigenschappen.

Q2: Hoe worden tennisballen gemaakt?

In de beginjaren werden de meeste tennisballen vervaardigd uit een combinatie van leer aan de buitenkant en wol aan de binnenkant. Tegenwoordig wordt echter de voorkeur gegeven aan een combinatie van een speciale kwalitatieve soort rubber enerzijds met een duurzame stoffen buitenkant anderzijds. 

Gaan we de huidige tennisbal ontleden, dan stellen we vast dat deze uit 2 belangrijke onderdelen bestaat; een stoffen gele buitenbal én een onder druk geplaatste binnenbal. De binnenbal zelf bestaat ook nog eens uit 2 helften die – eenmaal onder druk geplaatst – met rubberlijm aan elkaar worden vastgemaakt. De dikte van de stoffen buitenbal is dan weer afhankelijk van het type ondergrond waarop zal worden gespeeld. Zo zal een typische gras-tennisbal een andere buitenkant kennen dan een tennisbal die bedoeld is voor gebruik op gravel.

 

Q3: Wat kun je doen met oude tennisballen?

Heb je – om wat voor reden dan ook – heel wat oude tennisballen liggen? Dan hoef je die niet meteen weg te gooien. Dankzij verbeterde technieken is het vandaag de dag wel degelijk mogelijk om het gebruikte natuurrubber moeiteloos van het welbekende gele vilt te scheiden. Op die manier kunnen de materialen van tennisballen worden gerecycled en verwerkt  tot schoenzolen, dakplaten en/ of vloertegels voor een nieuwe sportvloer.

 

Q4: Wanneer moet je de tennisballen vervangen?

De levensduur van een tennisbal is – logischerwijze – onderhevig aan bepaalde factoren gaande van het type alsook het gebruik en het onderhoud. Zo zullen drukloze tennisballen vaker een langere levensduur garanderen dan bijvoorbeeld gasgevulde tennisballen. Qua speelwijze zijn we – vanwege de behoorlijk harde kern – echter minder comfortabel en aangenaam. 

Hoewel heel wat professionele spelers de tennisballen elke 9 games vervangen, luidt het advies van diverse experts om de tennisballen na 2 à 3 partijen te vervangen. 

 

Q5: Waar kun je de oude tennisballen inleveren?

Ben je overtuigd en bereid om je tennisballen een tweede leven te gunnen? Aarzel dan niet om ze bij één van de vele tennisscholen of tennisparken – verspreid over heel Nederland én België – binnen te brengen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES