Beste tennistas

Laatste update: 19.07.24

 

Tennistassen test van 2024

 

Tegenwoordig zijn er heel wat degelijke tennistassen op de markt gebracht. Het ruime assortiment is in de eerste plaats bijzonder aangenaam maar het zorgt anderzijds ook voor heel veel keuzestress. Het kan daarom best wel handig zijn om met bepaalde factoren rekening te houden zoals het materiaal en de grootte ervan. Bekijk daarom alvast even onze koopgids omtrent tennistassen. Daarnaast kun je ook verder doorklikken naar onze top 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde tennistassen even op een rijtje plaatsen. Zo blijkt de Babolat Club Backpack jr. alvast een uitstekende tennistas te zijn. Vanwege het formaat ook ideaal voor kleine kindjes die bijvoorbeeld met hun eerste tennislessen van start gaan. Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor de Oliver Top Pro Thermobag. Ideaal als je regelmatig tennistrainingen op de agenda hebt staan of wanneer je zo nu en dan even een wedstrijd probeert mee te pikken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tennistas Reviews – Top 5

 

 

Als je vaak gaat tennissen dan kan het een goed idee zijn om een degelijke tas aan te schaffen waarin je al jouw tennisspullen kunt bewaren. Uiteraard is het belangrijk om enkel genoegen te nemen met de beste tennistas. Daarom hebben wij 5 topproducten geselecteerd op basis van de reviews en het advies van gebruikers. Nu hoef jij er enkel nog dat product uit te kiezen dat volledig aan jouw verwachtingen voldoet. En wie weet kom je wel een tennistas aanbieding tegen.

 

 

1. Babolat Club Backpack jr.

 

Sommige mensen willen liever geen grote bedragen uitgeven aan een degelijke tennistas. In dat geval kunnen wij jou dit model van Babolat echt wel aanraden omwille van de lage prijs in vergelijking met de andere producten uit onze lijst.

De tas heeft een lichtblauwe kleur met gele accenten en heeft een inhoud van 1 liter. Het is misschien niet de grootste tennistas maar toch is er voldoende ruimte om 2 rackets in te bewaren. De tas kan zowel door dames als heren gebruikt worden en kun je uiteraard ook meenemen naar school of kantoor.

Uit de enkele review die op dit moment bij het artikel geplaatst is, kunnen we duidelijk vaststellen dat de koper helemaal overtuigd is van deze tennistas. De gebruiker looft de goede kwaliteit en vindt dat de rugzak bovendien ook handig dienst doet in verschillende situaties.

Indien je regelmatig gaat tennissen dan lijkt een degelijke en duurzame tennistas alvast een goede aanbeveling te zijn. Dit exemplaar wordt jou aangeboden door het merk Babolat en biedt heel wat mogelijkheden aan. Hieronder zetten we alvast de populairste kenmerken even op een rijtje.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie prijskaartje. Bovendien zou het wel eens de tennistas met de laagste prijs kunnen zijn.

Comfort: de tennistas wordt gekenmerkt door een stevig handvat in combinatie met een paar verstelbare schouderriemen.

Handig in gebruik: de tennistas is voldoende groot om maximaal 2 rackets veilig in op te bergen. Ideaal voor mannen, vrouwen en kinderen.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat sommige klanten het jammer zullen vinden dat er maar beperkte keuze is op het gebied van design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Oliver Top Pro Thermobag 

 

Als je vaak gaat trainen of tenniswedstrijden hebt, dan ben je misschien beter met een iets grotere tennistas. Dit model van Oliver heeft een inhoud van maar liefst 65 liter en biedt dus zeker en vast voldoende ruimte om al je tennisspullen in op te bergen.

De tas is beschikbaar in 6 verschillende kleuren. Zo is zijn er donkere stoere kleuren die aantrekkelijk kunnen zijn voor mannen, en roze kleurtjes voor de vrouwen. Er zijn 2 ruime binnenvakken voorzien waarbij één binnenvak is uitgerust met een thermofunctie. Daarnaast zijn er nog 2 kleinere vakjes voorzien waar jij je schoenen of natte spullen in kunt opbergen.

De koper is volledig overtuigd van de goede prijs-kwaliteitverhouding van dit product en ziet er enkel mogelijkheden in. De tennistas is niet alleen handig te gebruiken maar beschikt ook nog eens over een fraai design.

Door te kiezen voor deze unieke tennistas van het bekende, en misschien wel meteen het beste merk Oliver, kies je duidelijk voor kwaliteit. Ideaal voor mensen die wekelijks enkele trainingen op de agenda hebben staan en ook regelmatig aan een tenniswedstrijd meedoen.

 

Voordelen:

Inhoud: in vergelijking met het vorige product zul je merken dat deze tennistas bijzonder groot is met een totaal volume van zo’n 65 liter.

Design: indien je de groene tennistas niet zo aantrekkelijk vindt, dan heb je de mogelijkheid om uit tal van andere kleurtjes en designs een keuze te maken.

Handig in gebruik: de tennistas is voorzien van maar liefst 2 grote opbergvakken en meerdere kleine opbergvakjes. Eén van de binnenvakken is zelfs uitgerust met een bijzonder praktische en goed functionerende thermofunctie.

 

Nadelen:

Design: jammer genoeg blijkt de tennistas niet in elke kleur meer beschikbaar te zijn. En dat zou een minpuntje kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Teloon Black

 

De tennistas van Teloon zul je zeker en vast tussen de goedkope tennistassen kunnen terugvinden omwille van de gunstige prijs ervan. De tas heeft een overwegend zwarte kleur met hier en daar een klein geel accent. Dit maakt de tas net iets stoerder en robuuster en uitermate geschikt voor heren.

De tas heeft een ruime inhoud van maar liefst 80 liter en biedt dus voldoende plaats om al je benodigdheden op te bergen. Er zijn 3 grote vakken voorzien waar jij je schoenen of racket kunt bewaren. Verder is er ook één vak dat uitgerust is met een „thermo cool” functie. Dit is bijvoorbeeld handig als je drinken koel wilt bewaren.

Ook hier werd er momenteel nog maar één enkele reactie geplaatst. Toch is de koper helemaal overtuigd van de goede kwaliteit en de mogelijkheden van de tas. Het voldoet volledig aan de verwachtingen en bovendien heeft het nog eens een professionele uitstraling.

In je zoektocht naar de voor jou perfecte tennistas zou je ook dit exemplaar van het bekende merk Teloon kunnen spotten. Indien je liever niet teveel geld spendeert of over een beperkter budget beschikt, dan is dit de tennistas waar jij naar op zoek moet. Laten we even op zoek gaan naar de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Budget: de gunstige prijs van het product maakt deze tennistas meteen heel toegankelijk bij het grote publiek.

Inhoud: je zult versteld staan van het formaat van deze tennistas daar je toch wel op een totaal volume kunt rekenen van ruim 80 liter.

Handig in gebruik: de tas is voorzien van meerdere grote en kleine opbergvakken waarvan één binnenvak bovendien ook nog eens is uitgerust met een thermo cool functie.

Comfort: de tennistas biedt uiteraard bijzonder veel comfort op het gebied van opbergruimte. Daarnaast is de tas voorzien van een stevig handvat en een verstelbare schouderband.

 

Nadelen:

Design: de tas is voor het grootste gedeelte afgewerkt in een zwarte kleur. Het is mogelijk dat sommige klanten het gebrek aan design keuze wel eens als een minpuntje zullen beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Wilson Team 12 backpack

 

Met deze tennistas van Wilson haal je echt een blikvanger in huis. De tas heeft een opvallende rode kleur en is afgewerkt met de naam „Wilson” in grote witte drukletters.

In vergelijking met de voorgaande producten is dit echt wel één van de grotere tennistassen. Met een inhoud van maar liefst 98 liter is dit dus duidelijk een tas die vaak zal worden gebruikt door professionele spelers. Er is zelfs voldoende ruimte om reservespullen in te bewaren.

De tas voldoet volledig aan de verwachtingen van de kopers en is heel erg handig om te gebruiken. In combinatie met de goede kwaliteit en het fraaie design wordt de tas door deze gebruikers echt wel als een topproduct beschouwd.

Uiteraard heb je ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke tennistas. Dit product wordt jou bovendien aangeboden en aanbevolen door het bekende merk Wilson. Om te weten te komen of de tas al dan niet aan je verwachtingen kan voldoen, loont het de moeite om de kenmerkende eigenschappen ervan even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Design: de tas is afgewerkt in een bijzonder opvallende rode kleur met hier en daar het logo “Wilson”.

Formaat: ben je op zoek naar een vrij grote tennistas dan zou dit wel eens het product kunnen zijn waar jij naar op zoek moet. Zo is de tas voorzien van een maximaal volume van wel 98 liter.

Handig in gebruik: de tas beschikt over een stevig handvat in combinatie met een verstelbare schouderriem. Verder kun je gebruik maken van de verschillende kleine en grote opbergvakjes.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is mogelijk dat de prijs voor sommige klanten toch net iets van het goede teveel is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Head Unisex

 

Als je op zoek bent naar een tas die zowel door mannen als vrouwen kan worden gebruikt dan hoef je zeker dit model van Head eens te bekijken. Deze tennistas is namelijk geschikt voor zowel dames als heren en je hoeft er niet eens zoveel geld voor neer te tellen.

De tas heeft een inhoud van 45 liter en kun je ook perfect gebruiken in andere sporttakken. Zo zijn er 2 ruime vakken voorzien waar je tot wel 6 tennisrackets kunt in opbergen. Daarnaast zijn er nog 2 kleine zijvakken voorzien om eventueel je natte spullen in te bewaren. Je kunt de tas ook als rugzak dragen dankzij de daarvoor voorziene schouderbanden.

Volgens de koper is dit een topproduct dat volledig aan de verwachtingen voldoet. Daarnaast is het ook gewoon heel erg gemakkelijk te gebruiken.

Tenslotte is het mogelijk om het rijtje af te sluiten met deze unieke tennistas. Zoals de naam van de tas al doet vermoeden, is het een ontwerp dat zowel ideaal is voor dames en heren. Ben je benieuwd naar meer? Bekijk dan alvast de belangrijkste eigenschappen van het product even op voorhand.

 

Voordelen:

Prijskaartje: de tennistas is niet alleen degelijk maar wordt tegelijk ook tegen een betaalbaar prijskaartje aangeboden.

Inhoud: de tennistas heeft een maximale capaciteit van maar liefst 45 liter en biedt de mogelijkheid om heel wat tennisspullen veilig in op te bergen.

Comfort: naast het handvat kun je ook gebruik maken van de verstelbare schouderbanden.

 

Nadelen:

Te klein: het is mogelijk dat de tennistas voor sommige klanten misschien net iets te klein zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tennistassen koopgids

 

Al je regelmatig gaat tennissen of binnenkort met je eerste tennislessen begint dan kan een degelijke tennistas wel een goede aanbeveling zijn. Je kunt hierbij letten op het gebruiksgemak, het type, het materiaal, het formaat en de eventuele kenmerken wanneer je de modellen gaat vergelijken. Op die manier wordt het iets gemakkelijker om een keuze te maken uit de beste tennistassen. Probeer hierbij ook aandachtig te zijn voor eventuele promoties. Zo kun je altijd een leuke tennistas aanbieding tegenkomen die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

Het gebruiksgemak

Een tennistas kan natuurlijk best wel handig zijn wanneer je regelmatig trainingen of wedstrijden hebt. Afhankelijk van het model dat je aankoopt, zul je iets meer of minder spullen kunnen opbergen. Je zult ook meteen versteld staan van het enorm ruime assortiment aan tennistassen dat er momenteel voorhanden is. Daardoor wordt de keuze er allesbehalve gemakkelijker op. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je een degelijke tas aankoopt. Het is niet de bedoeling dat je elke maand een nieuw model hoeft aan te kopen.

Wanneer je regelmatig met de fiets naar de trainingen gaat dan kun je maar beter opteren voor een tennistas die gemakkelijk op de schouder te dragen is. Er zijn ook heel wat exemplaren die je eenvoudig en snel op je fiets kunt binden. Alvorens je dus op zoek gaat naar een degelijke tennistas is het belangrijk dat je goed weet welke verwachtingen je ervan hebt. Speel je regelmatig of is het eerder sporadisch. Welk bedrag kun en wil je eraan uitgeven. Bekijk alvast even de verschillende online beoordelingen van klanten. Deze kunnen je vast en zeker op weg helpen.

 

Welke type tennistas

In de wereld van de tennistassen kunnen we eigenlijk een onderscheid maken tussen 2 verschillende groepen. Zo heb je enerzijds de rugtassen en anderzijds de draagtassen. Indien je bijvoorbeeld gewoonlijk met de fiets naar de trainingen gaat dan is een rugtas het meest ideale model. Een draagtas is vooral handig wanneer je gewoon met de auto gaat. Je hoeft dan namelijk geen grote afstand met de tas af te leggen.

Verder is het type tennistas dat je wilt aankopen ook een beetje afhankelijk van het tennisniveau waarop je speelt. Indien je nog maar net met de eerste lessen van start gaat dan is het niet nodig om meteen al het grootste of het duurste model aan te kopen. Kies wel een tas waarbij jij je comfortabel voelt en die gemakkelijk is voor jou om mee te nemen. Het kan misschien een goed idee zijn om daarom verschillende modellen te bekijken en vergelijken alvorens je een beslissing neemt.

 

Nieuw of tweedehands

Het ruime assortiment aan tennistassen zal er uiteindelijk ook voor zorgen dat er meerdere prijscategoriën mogelijk zijn. Zo heb je heel wat goedkope tennistassen die je al voor minder dan 50 euro kunt krijgen. Maar je hebt natuurlijk ook de duurdere tassen die tot 100 euro of meer kunnen gaan. Het is hierbij belangrijk om voor jezelf na te gaan welke verwachtingen je ervan hebt. Indien je meermaals per week naar de trainingen gaat en dan ook wedstrijden speelt op regelmatige basis, dan is een duurzame degelijke tas zeker een must.

Langs de andere kant hoef je niet meteen een dure tas aan te kopen indien je nog maar begint met de eerste lessen. In dat geval kun je kijken voor een goedkoper model of een tweedehands tennistas. Deze zijn vaak even duurzaam en degelijk maar meteen een pak goedkoper. Het advies van de klanten in de verschillende online reviews kan je helpen bij het nemen van een finale beslissing. Daarnaast kan het ook een hulpmiddel zijn om zeker de aanbiedingen niet uit de weg te gaan. Je weet maar nooit welke slag je kunt slaan.

 

Materiaalsoorten en het formaat

De meeste tennistassen zijn allemaal vervaardigd uit duurzame materiaalsoorten die wel tegen een stootje kunnen. Sommige materialen zijn wel iets beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Dit kan wel een pluspunt zijn als je vaak buiten speelt. Daarnaast zul je merken dat het ene model net iets meer ruimte biedt dan de andere tas. Om te weten te komen hoe groot jouw tennistas dient te zijn, kun je in de eerste plaats rekening houden met je tennisactiviteiten.

Indien je vaak traint en zelfs wedstrijden speelt dan kan een grotere tennistas een goede aanbeveling zijn. Op die manier kun je meerdere tennisrackets meenemen. Een normale standaard tennistas biedt sowieso ruimte aan een enkele tennisracket, een drankje en nog een aantal extra accessoires. Uiteraard is het allemaal afhankelijk van alle elementen die je naar de training of de wedstrijd wilt meenemen.

Extra kenmerken en mogelijkheden

Kijk eventueel uit naar een tas die over een verstelbare schouderband beschikt. Op die manier kun je de tennistas iets meer afstellen naar je eigen wensen. Daarnaast heb je vaak de keuze tussen enerzijds een dubbele schouderriem of een enkelvoudig model. Bepaalde tennistassen zijn verder voorzien van een opbergvak met een thermische laag. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je drinken niet te snel opwarmt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES