5 Beste Tenten Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Tenten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je besluit om te gaan kamperen dan is het natuurlijk wel noodzakelijk van een degelijke en duurzame tent mee te nemen. Het ene model is nu eenmaal het andere niet. We willen jou daarom ook graag aanraden om even onze koopgids hieromtrent na te lezen. Je kunt natuurlijk ook meteen doorklikken naar de top 3 hieronder waarin we jou de 3 beste tenten van dit moment presenteren. Zo haal je met de Best Camp Oxley een degelijke tent in huis die een slaapplek biedt aan maar liefst 4 volwassen personen. Ook de Coleman Cook 6 tent is zeker en vast een degelijke optie. Deze tent is bijzonder groot en biedt zonder problemen ruimte aan wel 6 volwassenen. Je kunt het ook als een soort familietent gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Tenten (Reviews) van 2024

 

Ben jij de moderne vorm van kamperen zat en wil jij die echte outdoor ervaring hebben, dan is een tent het antwoord. Er zijn tenten in verschillende formaten en kleuren en ze hebben allemaal weer andere mogelijkheden. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste tent die bij jou past.

 

1. Best Camp Oxley Koepeltent 

 

De Best Camp Oxley is een koepeltent en het is het best geschikt voor 4 personen. Dit product is ideaal voor het kamperen en is een dubbeldaks tent. De ingang is weerbestendig en voorzien van een muggengaas.

Ook heeft dit product 3 extra ventilatiemogelijkheden voor constante luchtcirculatie. De tent heeft een hoogte van 135 cm en aan de buitenkant een hoge waterdichtheid van 2000 mm. Verder heeft het extra opbergvakken aan de binnenkant en lamphouders. Deze tent komt bij de aanschaf compleet met haringen, scheringen en een draagtas.

Alle gebruikers van de Best Camp Oxley hebben positieve beoordelingen geplaatst voor dit product. De gebruikers geven goed advies voor deze tent, want het is eenvoudig op te zetten en het is van goede kwaliteit. De kopers zijn de mening ook toegedaan dat deze tent snel droogt en vinden het daarom een top product.

Indien je op zoek bent naar een degelijke tent die bovenal ook niet zo duur is dan kun je altijd eens dit model van Best Camp bekijken. Aan de vele overwegend positieve online reviews te zien, zou het wel eens één van de populairste tenten uit onze lijst kunnen zijn. Het is dus zeker de moeite om de voor- en nadelen van dit product eens grondig te bekijken.

 

Voordelen

Prijskaartje: in vergelijking met de andere 4 tenten die we geselecteerd hebben, kunnen we vaststellen dat dit model wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Formaat: deze dubbeldaks tent is werkelijk ideaal voor 4 personen. Verder is er een muggengaas voorzien en is dit model helemaal weerbestendig.

Handig in gebruik: de tent is voorzien van maar liefst 3 ventilatiemogelijkheden waardoor er sprake is van een constante en goede luchtcirculatie.

 

Nadelen

Kostenplaatje: ondanks de goedkope prijs, had één koper de prijs toch liever nog wat lager gezien.

Haringen: voor een andere koper hadden de meegeleverde haringen toch net een tikkeltje steviger en stabieler mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Coleman Cook 6 Tunneltent Familietent

 

De Coleman Cook 6 is een zeer ruime en extra hoge 6 persoons tent. Deze tunneltent is voorzien van 3 slaapcompartimenten en heeft een ruime leefruimte. In deze ruimte is de derde verwijderbare slaapcabine bevestigd.

Dit product is vlamvertragend en UV werend met aan de buitenkant een waterkolom van 3000 mm. Deze tent beschikt over afsluitbare mesh ventilatieopeningen en ook over ritsen met dubbele running. Ondanks het formaat van deze tent is het slechts 17,8 kg in gewicht.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope tenten. Ondanks de hoge prijs van dit product, staan er alleen positieve beoordelingen over dit product. De kopers zijn tevreden met de prijs- en kwaliteitsverhouding van dit product. Het is ook handig in gebruik en het heeft een fraai design. Voor deze kopers is de Coleman tunneltent daarom een top product.

De Coleman tent is niet meteen één van de meeste goedkope modellen uit deze top 5 selectie. Toch merken we op dat er heel wat positieve reacties bij het product verschenen zijn. Het kan dus zijn dat mensen Coleman veruit als het beste merk beschouwen. Wij stellen daarom ook voor om even een kijkje te nemen naar de eigenschappen van dit product.

 

Voordelen

Formaat: het is een vrij groot model dat geschikt is voor maar liefst 6 volwassen personen. Ideaal dus als je een paar dagen wilt kamperen.

Constructie: dit is een tunneltent die bestaat uit maar liefst 3 slaapcompartimenten. Eén van de slaapcompartimenten kun je ook omtoveren tot een ruime leefruimte.

Handig in gebruik: de tent is niet alleen vlamvertragend maar bovendien ook nog eens UV bestendig. Aan de buitenkant is er een waterkolom van 3000 mm bevestigd.

 

Nadelen

Kostenplaatje: werkelijk alle kopers zijn laaiend enthousiast over deze tent. Toch durven wij vermoeden dat de hoge prijs misschien voor toekomstige gebruikers wel eens als een struikelblok zou kunnen ervaren worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dunlop Pop-up tent 2 persoons

 

De Dunlop Pop-up is een 2 persoons tent gemaakt van polykatoen en het is geschikt voor vele evenementen en kan bijna overal gebruikt worden. Neem het mee op een kampeertrip of een festival.

Zelfs kinderen kunnen tijdens een overnachting samen in deze tent genieten op het achtererf voor een outdoor avontuur. Dit product is 95 cm hoog, 155 cm breed en 225 cm lang met aan de buitenkant een waterkolom van 400 mm. 

Voor dit product zijn er hoofdzakelijk positieve reacties geschreven door de gebruikers. Deze personen geven goed advies voor dit product, want het is handig in gebruik en het is van een goede kwaliteit. Bovendien heeft deze pop-up tent voor de gebruikers ook een goede prijs. Sommige gebruikers zijn van mening dat deze tent te krap is voor 2 personen maar dat het prima is voor 1 persoon. Een andere gebruiker laat ook weten dat de tent niet helemaal waterdicht is.

Als je binnenkort met je partner op kampeervakantie vertrekt dan zit je met deze tent van Dunlop zeker en vast goed. Het is een compact model dat geschikt is voor 2 volwassen personen. Alvorens je de tent besluit aan te kopen, kun je misschien eerst eens een kijkje nemen naar de positieve en eventueel negatieve eigenschappen van deze tent.

 

Voordelen

Formaat: doordat het een vrij compacte tent is, kun je het gemakkelijk overal mee naartoe nemen zoals bijvoorbeeld festivalletjes of leuke kampeervakanties.

Materiaal: de tent is helemaal gemaakt van stevig en duurzaam polykatoen. Bovendien is dit ook helemaal weerbestendig.

Budget: de meeste kopers laten weten dat deze tent over een correcte prijs beschikt.

Installatie: dankzij de pop-up techniek heb je de tent in een mum van tijd opgezet.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: volgens één enkele gebruiker zou deze tent toch niet zo heel kwalitatief zijn aangezien het ondanks alles toch wel wat water binnenlaat. Bovendien verslijt het model volgens deze gebruiker ook bijzonder snel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Camp-gear Tent Missouri 3

 

De Camp-Gear Missouri 3 kampeertent is een geweldig product en is geschikt voor 3 personen met een voorruimte van 90 cm. Dit is het ideale product voor kleine gezinnen of een klein groepje vrienden die graag willen gaan kamperen.

De binnenkant beschikt over een dubbele deur waarvan 1 mesh en de ander heeft een doorvoer voor stekkers en aansluitingen. De tent heeft een ritssluiting die is voorzien van een dubbele runner en het heeft een gewicht van 3,8 kg. Het is dus licht van gewicht en is gemakkelijk draagbaar. In de tent bevinden zich 6 opbergvakken voor extra comfort en in de top een ophanghaak.

Voor dit product zijn er alleen positieve reviews geschreven door de gebruikers. Deze personen zijn tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en het is duurzaam. De tent heeft voor deze gebruikers ook een fraai design.

Mat de Camp-Gear tent haal je meteen een echte survival tent in huis. Het is niet meteen één van de meest goedkope exemplaren maar daar lijken de meeste kopers zich niet meteen aan te storen. De tent heeft een groen/grijze kleur en valt daardoor helemaal niet op als je gaat kamperen. De tent is bovendien geschikt voor 3 volwassen personen.

 

Voordelen

Design: de tent is beschikbaar in 2 verschillende kleuren waardoor je het model kunt kiezen dat je het liefste ziet.

Formaat: deze tent is werkelijk geschikt voor kleinere gezinnen of een klein groepje vrienden. De tent beschikt over een voorruimte van ongeveer een 90 cm en is geschikt voor 3 volwassenen. Verder weegt dit model weinig en is het gemakkelijk mee te nemen.

Handig in gebruik: de tent kun je gemakkelijk afsluiten door middel van de ritssluiting. Verder zijn er ook een aantal opbergvakken voorzien en een ophanghaakje.

 

Nadelen

We merken helemaal geen negatieve online reviews op wat dus wil zeggen dat de klanten heel erg tevreden zijn over dit toestel. Dit maakt het natuurlijk iets moeilijk om eventuele nadelen tijdig te ontdekken en jou daarover in te lichten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Easy Camp Ocean Strandtent

 

De Easy Camp Ocean is een lichtgewicht tent en het is best geschikt voor het strand. De tentbodem is gemaakt van 100% polyethyleen en de stangen van glasvezels. Voor extra bescherming tegen zeewater heeft deze tent aan de buitenkant een waterzuil van minder dan 1500 mm.

Dit product is ideaal om te gebruiken voor een leuke dag op het strand, zodat je voldoende bescherming hebt tegen de zon en een plek om je spullen op te slaan. De Easy camp Ocean is het best te gebruiken met 8 personen en het heeft slechts 1 tent kamer.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een tent aanbieding en dat is het ook voor de ene gebruiker van dit product. Deze gebruiker is tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en het is comfortabel voor het kind. Voor dit individu is de tent wel wat klein voor 8 personen.

Indien je vaak op strandvakantie gaat dan kan dit leuke tentje van Easy Camp misschien wel helemaal zijn wat jij zoekt. De tent heeft een geel / oranje kleur en weegt amper 900 gram. Dit maakt het ook veel gemakkelijker om te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen. Bekijk alvast even de voor- en nadelen van het product die wij hieronder voor jou op een rijtje zetten.

 

Voordelen

Materiaal: de stangen van dit model bestaat uit glasvezel en de bodem van de tent dan weer uit polyethyleen. Er is ook een waterzuil voorzien.

Constructie: de tent beschikt over 1 compartiment waar je toch met heel wat mensen in kunt liggen.

 

Nadelen

Formaat: een enkele gebruiker laat weten dat de tent toch net een tikkeltje te klein is voor 8 personen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tenten koopgids

 

Als je graag gaat kamperen dan heb je zeker een goede tent nodig. Houd er ook rekening mee dat het weer kan veranderen tijdens je kampeertrip dus koop best een tent die bestand is tegen water en wind. Bij het kopen van een tent is het dus verstandig om te letten op de prijs, het model, het materiaal waarvan de tent gemaakt is en de bestendigheid tegen water en weer.

Soorten tenten

Sinds de uitvinding van de tent zijn er verschillende nieuwe modellen op de markt gebracht, we bespreken even enkele verschillende soorten tenten waaruit je kunt kiezen. Het eerste model is de koepeltent. Dit model wordt veel gebruikt en is verkrijgbaar voor één tot acht personen. Dit type is opgebouwd met twee stokken die elkaar in bogen kruisen en waardoor de tent een koepelvorm krijgt. Deze soort is stabiel en kun je vinden met of zonder voortent.

De tunneltent wordt ook opgezet met gebogen stokken maar in plaats van te kruisen lopen ze parallel naast elkaar. Dit type is makkelijk om op te zetten en is goed bestand tegen stormen dankzij de constructie, haringen en de extra stormlijnen.

De bungalowtent is geschikt voor meerdere personen en bestaat meestal uit een middengedeelte en twee slaapvertrekken aan de zijkanten. De opbouw duurt iets langer en ze zijn ook groter en wegen meer.

De piramidetent wordt opgebouwd met een rechthoekige frame aan de voorkant die verbonden is met een paal in het midden. Deze tent bestaat al lang. Er zijn natuurlijk nog andere modellen zoals de pop-up tent, de safari tent, enzovoort. Je hebt dus keuze uit vele verschillende modellen.

 

Materiaal van de tent

Het materiaal waarvan de tent gemaakt is biedt zowel voor- als nadelen. Zo is een tent die gemaakt is van katoen goed bestand tegen UV stralen en is het stevig genoeg om stormen te doorstaan. Katoen is ook waterafstotend en regelt de temperatuur goed. De nadelen van deze stof zijn dat het redelijk zwaar is en een lange tijd nodig heeft om te drogen. Je moet het ook meer onderhouden dan andere soorten stoffen.

Je kunt ook tenten kopen die gemaakt zijn van nylon. Deze stof is sneldrogend en licht van gewicht. Het stoot water af en is makkelijk om op te bergen. De nadelen zijn dat nylon makkelijk scheurt en geen goede bescherming biedt tegen UV straling. De stof ademt ook niet goed en je zult last hebben van condensvorming.

Nog een andere stof is polyester. Deze stof is sterk en sneldrogend en beschikt over een goede temperatuurregeling. Het stoot water ook af dus is ideaal voor kamperen op regenachtige dagen. De nadelen zijn dat de stof makkelijk scheurt en niet goed ademt. Ook biedt het geen optimale bescherming tegen UV straling.

 

Stevigheid en waterdichtheid

De stevigheid van een tent kun je merken aan het aantal stokken en de vorm van de tent. Als je tent over vele stokken beschikt en deze kruisen elkaar dan kun je zeker zijn dat je tent beter beschermd is tegen stormen. Reken daar nog vele spanpunten en scheerlijnen bij en je hoeft je geen zorgen te maken.

De waterdichtheid is vooral belangrijk voor mensen die graag kamperen het ganse jaar door. Een tentdoek wordt getest volgens de waterkolom methode. Een tent is waterdicht wanneer het niet lekt bij een waterkolom van 800 mm en als het een waterkolom van 2000 mm kan weerstaan dan zit je veilig tijdens een langdurige regenbui. Grondzeilen hebben meestal een hogere waterkolom vanwege de geleden druk door het zitten of slapen.

Houd er ook rekening mee dat er binnen in de tent condensvorming kan voorkomen. Zorg er dus voor dat je een tent koopt die over genoeg ventilatie beschikt zodat je tent tijdens de nacht niet te nat wordt aan de binnenkant.

Prijs van een tent

Natuurlijk zijn er nog punten waar je rekening mee moet houden. Hoe hoog is de tent als je het opgezet hebt? Hoe zwaar weegt de tent? Als je hier een bepaalde voorkeur hebt dan is het beter om al jouw eisen op papier te zetten zodat je er rekening mee kunt houden wanneer je verschillende modellen gaat vergelijken.

Je kunt interessante aanbiedingen vinden voor een goedkopere prijs door online naar tenten te zoeken. Een goede aanbeveling is om de beoordelingen van andere kopers in acht te nemen zodat je weet wat de minpunten van bepaalde producten zijn.

Een tent voor één persoon kun je al voor enkele tientallen euro’s kopen, wil je echter een grote tent voor vele personen die licht van gewicht is en goed bestand tegen water en storm, dan zul je al wat meer geld moeten neertellen.

 

 

 

Bibliografie:

Camping Checklist | REI Co-op

thetrailgirl.com/best-truck-tent/

Camping and campsites in The Netherlands

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

 

Camping tent Reviews 

 

 

 

 

Coleman Darwin 3 Plus

 

Deze tent is geschikt voor 3 personen en beschikt over een voorruimte met een grootte van 110 centimeter. De buitentent is vervaardigd uit polyester en is voorzien van een PU coating. De tent is bestand tegen regenval en heeft een waterkolom van 3000 mm. De binnenkant van de tent is gemaakt van ademend polyester en beschermt tegen UV stralen.

Je kunt deze tent makkelijk opzetten en het beschikt over een duurzaam grondzeil dat gemaakt is van PE. Verder beschikt dit product over scheerlijnen en haringen voor extra stevigheid.

Volgens de kopers is de tent licht van gewicht en is het makkelijk op te zetten. Ze geven ook positief advies over de kwaliteit en de tent is ook waterdicht. De ventilatiegaten zorgen ervoor dat er weinig condensvorming plaatsvindt. Het enige nadeel is dat de tent nogal klein is voor 3 personen en beter geschikt is voor 2 personen.

Deze 3 persoonstent is van de producent Coleman. Zij leveren al generaties lang tenten van een hoogwaardige kwaliteit aan mensen die graag hun vrije tijd in de natuur doorbrengen. Het is dan ook één van de populairste merken in tentenland. We hebben even voor je gekeken naar de voor- en nadelen.

[proscons id=”3260″]

 

 

 

 

 

Dunlop 4 persoons

 

Deze tent van Dunlop heeft genoeg ruimte voor 4 personen en is ideaal voor kopers die op zoek zijn naar goedkope camping tenten. De tent is gemaakt van polyester en is makkelijk om op te zetten.

De palen kruisen elkaar waardoor de tent steviger staat en beter bestand is tegen stormen. Deze bungalowtent is gemaakt in blauwe en zwarte kleur en heeft een hoogte van 130 cm wanneer het opgezet is.

De reviews van de gebruikers zijn enkel maar positief. Ze zijn tevreden over de goede kwaliteit van de tent en vinden dat het product makkelijk is om op te zetten en af te breken. De tent biedt genoeg plaats voor 4 personen en droogt snel. Het is gemaakt uit sterk materiaal en is heel stevig.

Deze royale tent is geschikt voor vier personen. Het is de ideale tent wanneer je samen met je twee kinderen op vakantie wilt gaan. Daarom behoort hij ook zeker tot de top 5 van geselecteerde tenten.

[proscons id=”3261″]

 

 

 

 

 

Hilleberg Nallo 2

 

Deze 2 persoons tunneltent van Hilleberg is verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren en is ook beschikbaar als model voor 3 personen. Deze professionele tent is geschikt voor bergsport en is goed beschermd tegen vocht. De buitentent is gemaakt van Kerlon 1200 en is dubbelzijdig bekleed met 3 lagen silicone.

De bodem heeft een waterkolom van 5000 mm en de buitentent 3000 mm. De tent is vlug op te bouwen en af te breken en de tent beschikt over een goede ventilatie. De roterende scheerlijnen zorgen voor een hogere stabiliteit en de binnentent is gemaakt van 100% nylon.

De twee kopers van dit product geven positief advies. De tent is van hoogwaardige kwaliteit maar is niet goedkoop. Je kunt de tent makkelijk en vlug opzetten omdat de binnentent aan de buitentent vasthangt. Condens kun je voorkomen dankzij de vele ventilatiemogelijkheden en de tent weegt minder dan 3 kg.

Deze tunneltent is van het merk Hilleberg. Dit is mogelijk wel het beste merk in de wereld van de tenten. Hij valt zeker niet in de categorie goedkope tenten. Je zult dus wel iets meer moeten uitgeven, maar dan heb je ook wat.

[proscons id=”3262″]

 

 

 

 

 

Dutch Mountains Pop Up Tent

 

Deze pop up tent is geschikt voor 2 personen en kun je snel opzetten en afbreken dankzij het frame van glasfiber. De tent heeft een hoogte van 100 cm en is vooral geschikt als bijtent of voor gebruik op een festival. Met de meegeleverde scheerlijnen staat de tent stabiel en de coating is waterdicht.

De tent is gemaakt van polyester en aan de bovenkant beschik je over een ventilatie opening die voorzien is van muskietengaas. De tent weegt slechts 1,5 kg en wordt geleverd in een handige draagtas.

Deze camping tent aanbieding is handig in gebruik want je kunt het snel en eenvoudig opzetten. De kopers zijn ook tevreden over het design, de tent heeft namelijk een afbeelding van wolken op de buitentent. Het product werd ook snel geleverd tot grote tevredenheid van de kopers.

Deze leuke pop-up tent zou wel eens wat voor jou kunnen zijn. Hij is te gebruiken als een simpele overnachtingsplek voor een weekendje weg. Ook is hij prima geschikt als extra slaapplek voor je kind als je op vakantie gaat. Hij heeft een hele mooie print van wolken en dat maakt hem opvallend.

[proscons id=”3263″]

 

 

 

 

 

Eurotrail Bell-Air 4+2

 

Deze opblaasbare tent is geschikt voor 6 personen maar je kunt de tent ook bestellen voor 7 personen. De tent is makkelijk op te blazen met de meegeleverde pomp en tussen de hoofdbuizen kun je nog extra steunbuizen zetten om de tent stabieler te maken.

De tent beschikt over ramen en zijdeuren die voorzien zijn van ventilatie en je kunt verder nog gebruik maken van bevestigingspunten om een lamp en stroomkabel aan te hangen.

De kopers bevestigen dat het opzetten van de tent heel eenvoudig is en geven ook aan dat de tent bestand is tegen water en wind. Het is het ideale product om mee te nemen naar een festival en het beschikt over genoeg ventilatie. Het grondzeil kon wat beter want één koper heeft last gehad van water en er mocht ook nog een extra raam aan de uitgang zitten.

Wil je met meer familie of met vrienden op vakantie? Dan heb je een wat royalere tent nodig. Daarom mocht deze tent ook niet ontbreken in onze top 5. Deze ruime tunneltent is geschikt voor 7 personen.

[proscons id=”3264″]

 

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES