5 beste Trampolines Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Beste trampolines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor een degelijke en duurzame trampoline kies je niet alleen voor urenlang springplezier maar ook voor een unieke sportuitdaging. Door dagelijks enkele minuutjes gebruik te maken van de trampoline, kun je dus werken aan je algemene gezondheid en conditie. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken tussen de beste trampolines. Daarom hebben wij 3 producten geselecteerd die we graag even kort aan jou willen voorstellen. Zo lijkt de keuze voor de Salta Excellent Ground alvast een goede aanbeveling. Zoals de naam doet vermoeden, heeft deze trampoline een diameter van ruim 244 cm. Echter zou je ook kunnen opteren voor de Salta Comfort Edition. Een stevige en duurzame trampoline die over een totale draagkracht van 120 kg beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste trampolines (Reviews) van 2024

 

Op zoek naar de beste trampoline maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou vast en zeker verder op weg helpen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we 5 topproducten geselecteerd. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de online reviews maar ook met het advies dat door klanten gegeven wordt. Zo kun je kiezen voor een trampoline met veiligheidsnet of eentje zonder net maar dan wel een inground exemplaar. Kies je voor een trampoline van Berg, Salta of toch liever Etna?

 

 

1. Salta Excellent Ground 244 cm Trampoline Inclusief verankeringsset

 

Ben je op zoek naar een goedkope mini trampoline? Dan lijkt dit product, door Salta aangeboden, niet meteen een aanbeveling. De trampoline wordt gekenmerkt door een maximale doorsnede van maar liefst 244 cm en maakt deel uit van de Salta Excellent Ground serie. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 verschillende designs.

Deze unieke ground trampoline is voorzien van een stevig onderstel, bestaande uit 6 poten en een maximale instaphoogte van 25 cm. Het frame heeft hierbij een buiswanddikte van ongeveer 1,5 mm en wordt bijzonder stevig geacht. Zo is het mogelijk om deze trampoline met maximaal 150 kg te belasten. Verder is de trampoline uitgerust met maar liefst 54 veren die elk afzonderlijk 165 mm lang zijn. In combinatie met het randkussen dat 25 mm dik en 340 mm breed is, is dit een veilige trampoline.

Op het moment dat je besluit deze trampoline aan te kopen dan wordt meteen ook een verankeringsset meegeleverd. We merken dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is over de uitstekende kwaliteit en design. Echter één koper vindt het jammer dat er geen afdekzeil mogelijk is.

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de beste trampolines. Dit exemplaar wordt jou aangeboden door het bekende merk Salta en behoort tot de Salta Excellent Ground serie. Om het voor jou wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Formaat: het is een vrij grote trampoline die over een maximale diameter van 244 cm beschikt.

Onderstel: het onderstel is bijzonder stevig en voorzien van maar liefst 6 afzonderlijke poten die elk een buiswanddikte hebben van ruim 1,5 mm.

Belastbaarheid: deze unieke trampoline beschikt over een totale draagkracht van maar liefst 150 kg. Ideaal voor zowel kinderen als volwassenen.

 

Nadelen

Geen afdekzeil: volgens één enkele gebruiker zou het niet mogelijk zijn om deze trampoline te gebruiken in combinatie met een afzonderlijk afdekzeil.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Salta Comfort Edition 305cm Trampoline Belastbaar tot 120 kg

 

Net zoals het vorige product, wordt ook deze unieke trampoline jou aangeboden door Salta. Het product maakt bovendien deel uit van de Salta Comfort Edition en wordt gekenmerkt door een maximale doorsnede van 305 cm. Daarmee is deze trampoline nog net iets groter in vergelijking met het vorige product.

De trampoline is voorzien van een duurzaam en stevig frame bestaande uit 4 poten en een buiswanddikte van 1,35 mm. Hierdoor is het mogelijk om de trampoline met maximaal 120 kg te belasten. Indien je weet dat het testgewicht ruim 300 kg bedroeg, dan mag je bijgevolg zeker zijn van de veiligheid. De trampoline kan gebruikt worden in combinatie met een veiligheidsnet, dat jammer genoeg niet wordt meegeleverd.

De 54 afzonderlijke veren, die elk 140 mm lang zijn zorgen voor een uitstekende springcapaciteit. Verder is het randkussen ongeveer 29 mm breed en zo’n 20 mm dik. Het is een duurzame trampoline die je kunt bekomen in maar liefst 3 verschillende kleuren en die op heel wat positieve reacties kan rekenen. Echter gaat het hier niet meteen om een trampoline aanbieding.

Ondertussen mag het wel al duidelijk zijn dat Salta een bekend en gewaardeerd merk is op het gebied van trampolines. Ook dit exemplaar maakt deel uit van de bekende Salta groep en doet vermoeden dat het misschien ook wel eens het beste merk zou kunnen zijn.

 

Voordelen

Formaat: in vergelijking met het vorige product is deze trampoline meteen een pak groter dankzij een maximale diameter van maar liefst 305 cm.

Onderstel: het onderstel wordt gekenmerkt door maar liefst 4 poten en een buiswanddikte van wel 1,35 mm.

Draagkracht: het stevige onderstel maakt het mogelijk om deze trampoline met maar liefst 120 kg te belasten. Er werd bovendien een testgewicht gebruikt van maximaal 300 kg.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg is deze trampoline niet meteen voorzien van de laagste prijs en zul je dus toch wat dieper in de buidel moeten tasten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Plum Junior trampoline incl. Veiligheidsnet roze 140 cm Trampoline

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een leuk en origineel verjaardagsgeschenk voor je zoon of dochter? Dan kan deze prachtige trampoline van Plum misschien wel iets voor jou zijn. Deze trampoline is speciaal ontwikkeld voor kinderen en kun je bekomen in een blauwe, paarse of roze kleur. Zo is er duidelijk voor elk wat wils.

Deze ronde trampoline wordt gekenmerkt door een maximale doorsnede van 140 cm en is bijgevolg bijzonder compact. Echter wordt het product voorzien van een stevig onderstel bestaande uit 3 poten vervaardigd uit duurzaam gegalvaniseerd staal. Dit brengt de totale draagkracht van de trampoline op ongeveer 40 kg. Het is dus bijgevolg niet geschikt voor oudere kinderen en/ of volwassenen. Houd hier dan ook zoveel mogelijk rekening mee.

De trampoline is verder uitgerust met een handig veiligheidsnet dat je er ook gewoon bij krijgt. Een blik op de online reacties toont aan dat de meeste klanten duidelijk aangenaam verrast zijn en dat resulteert in een positief advies. Echter blijkt een kleine minderheid van de kopers niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Het is niet altijd makkelijk om het ideale geschenk voor je zoon of dochter te spotten. Indien je kind heel veel energie heeft en graag actief bezig is, dan lijkt deze unieke trampoline wel een goede aanbeveling. Dit exemplaar wordt jou bovendien aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk Plum.

 

Voordelen

Design: de trampoline is afgewerkt in een opvallende roze kleur maar kun je eventueel ook in het blauw of paars bekomen.

Formaat: het is een vrij compacte trampoline met een totale diameter van ongeveer 140 cm wat een maximale belastbaarheid van 40 kg met zich meebrengt.

Veiligheidsnet: het grote pluspunt is dat de trampoline is afgewerkt met een degelijk veiligheidsnet dat bij de aankoop ook gewoon wordt meegeleverd.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een beperkt aantal klanten is van mening dat de kwaliteit wel een pak beter had gekund en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Trampoline BERG Champion InGround 270cm Belastbaar tot: 100 kg

 

Mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn? Dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor deze prachtige inground trampoline van BERG. Het product maakt bovendien deel uit van de bekende BERG Champion serie en kan op heel wat positieve reacties van klanten rekenen. Dit ondanks de behoorlijke hoge prijs.

Deze ronde trampoline heeft een maximale doorsnede van maar liefst 270 cm en is een zogenaamd inground exemplaar. Het is dus de ideale trampoline om in de tuin te gaan ingraven. De trampoline is behoorlijk stevig en mag dan ook belast worden met maximaal 100 kg. Je kunt het product al dan niet gebruiken in combinatie met een veiligheidsnet, dat jammer genoeg niet wordt meegeleverd.

Verder wordt de trampoline gekenmerkt door maar liefst 48 afzonderlijke veren en een randkussen van maar liefst 3 mm dik. Het product is niet alleen veilig in gebruik maar zorgt bovendien voor heel wat springplezier. De moeite waard dus om het even grondig te bekijken.

Ook BERG mag niet in het rijtje van beste trampolines ontbreken. BERG is een bekend en sterk gewaardeerd merk dat niet alleen bekend staat omwille van z’n uitstekende kwaliteit maar ook vanwege de optimale veiligheid. Het loont de moeite om de voor- en nadelen even grondig te bekijken.

 

Voordelen

Belastbaarheid: deze unieke trampoline kun je zonder problemen gaan belasten met een totaal gewicht van ongeveer 100 kg.

Formaat: het is een vrij grote, en bovendien ronde trampoline die gekenmerkt wordt door een totale diameter van 270 cm.

Inground: ben je op zoek naar een trampoline die je makkelijk in de tuin kunt ingraven dan is dit product alvast een schot in de roos.

 

Nadelen

Budget: indien je interesse hebt om deze trampoline aan te kopen dan zul je echter wel rekening moeten houden met het toch wel hoge prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bluefinity trampoline met beugel mini fitness trampoline expander

 

Een trampoline zorgt niet alleen voor heel wat speelplezier maar kan ook als een ware sportactiviteit bekeken worden. Ben je dus op zoek naar een geschikte trampoline om aan je conditie te werken? Dan lijkt deze mini fitness trampoline, jou aangeboden door Bluefinity, best wel een stap in de goede richting. Bovendien valt ook het prijskaartje hartstikke goed mee.

De ronde trampoline wordt gekenmerkt door een maximale diameter van 102 cm en is uitgerust met een stevig frame bestaande uit 4 poten. Dit maakt de trampoline werkelijk ideaal om maximaal met een gewicht van 100 kg te belasten. Bovendien is de trampoline voorzien van een handige beugel waarvan je de hoogte kunt verstellen. Je kunt de beugel bijgevolg vasthouden tijdens het springen en op die manier meer controle uitoefenen.

Het randkussen is maar liefst 5 mm dik en bedekt de krachtige veren. Dit biedt niet alleen meer veiligheid maar ook heel wat comfort. Het is mogelijk om de trampoline aan te vullen met een veiligheidsnet maar dan zul je dit net zelf nog moeten aankopen. Jammer genoeg zijn er tot op heden nog geen reacties geplaatst.

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke trampoline van Bluefinity. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van dit product? Aarzel dan niet en lees vooral even verder. Hieronder vind je een selectie van de belangrijkste kenmerkende eigenschappen.

 

Voordelen

Belastbaarheid: het is een bijzonder stevige en duurzame trampoline die gekenmerkt wordt door een totale draagkracht van wel ruim 100 kg.

Beugel: bij de aankoop wordt een handige beugel meegeleverd die je, eventueel kunt vasthouden tijdens het springen. Dit zorgt voor meer controle.

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het lage prijskaartje.

 

Nadelen

Veiligheidsnet: indien je dat wenst dan kun je de trampoline uitbreiden met behulp van een veiligheidsnet. Houd er wel rekening mee dat het net niet wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Trampolines Koopgids

 

Ben je op zoek naar een leuk verjaardagsgeschenk voor je kind? Dan loont het de moeite om de aanschaf van een trampoline in overweging te nemen. Echter is het belangrijk om niet meteen de eerste de beste trampoline aan te kopen maar diverse toestellen met elkaar te vergelijken. Zo kun je niet alleen rekening houden met de kwaliteit en de veiligheid, maar kan ook het type, de vorm en het formaat best wel een belangrijke rol spelen. Daar het prijskaartje soms wel eens kan oplopen, is het een aanbeveling om eventuele aanbiedingen in de gaten te houden.

Het nut van een trampoline

Je ziet ze steeds vaker verschijnen bij diverse gezinnen en huishoudens; de trampoline. Ze bestaan wel degelijk in verschillende vormen en formaten. Toch is het belangrijk om vooral rekening te houden met de kwaliteit en de veiligheid van de trampoline. Een trampoline kan dan wel voor heel wat speelplezier zorgen, het is niet de bedoeling dat je kind of jijzelf zich gaan verwonden. Kies daarom voor een vrij grote trampoline of misschien een exemplaar voorzien van een veiligheidsnet. Een degelijke en veilige trampoline staat garant voor urenlang speelplezier en draagt daarnaast ook bij op sportief vlak.

 

Ingraven of op poten

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is de keuze tussen een trampoline op poten of een ingegraven exemplaar. De allereerste trampolines die op de markt verschenen, waren de exemplaren die voorzien zijn van een stevig onderstel. Dergelijke trampolines zijn vaak voorzien van een vriendelijke prijs en handig om te installeren. Echter kun je vandaag de dag ook kiezen voor een trampoline die speciaal ontwikkeld is om te gaan ingraven. Dergelijke trampolines zijn dan niet voorzien van een stevig en hoog onderstel maar van kleine korte potjes.

Of je nu kiest voor de unieke inground trampoline of toch liever het standaard exemplaar, dat is uiteraard een persoonlijke keuze. Misschien kan het helpen indien je beseft dat je zelfs een standaard trampoline vandaag de dag kunt gaan ingraven. Zorg er gewoon voor dat de kuil iets dieper is dan deze voor een ingroud model.

 

De vorm van de trampoline

Bij de zoektocht naar de voor jou ideale trampoline zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van de vorm. Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen 3 vormen; rond, rechthoekig of ovaal. De meeste trampolines worden gekenmerkt door een ronde vorm, maar dat is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke smaak.

Door te kiezen voor een ronde trampoline kies je voor een product waarbij de spanning op de veren en het frame mooi en gelijkmatig wordt verdeeld. Dat wil dus zeggen dat je bij een ronde trampoline automatisch naar het midden toe wordt gezogen. Zo blijf je weg van de rand en dat verkleint de kans op ongevallen.

In tegenstelling tot een ronde trampoline, is het mogelijk om je sprongen op een rechthoekige en vierkante trampoline veel beter te gaan controleren. Zo verklein je de kans om op de rand van de trampoline terecht te komen of tegen iemand anders aan te springen. Algemeen zouden we dus kunnen stellen dat een rechthoekig exemplaar misschien nog net een tikkeltje veiliger. Bij een ovalen trampoline worden de eigenschappen van een ronde en rechthoekige/ vierkante trampoline gecombineerd.

 

Het formaat van de trampoline; klein of groot

Eenmaal je de vorm van de trampoline hebt kunnen bepalen, raden wij jou aan om even stil te staan bij het formaat. Kies je voor een grote trampoline of toch liever een compact exemplaar. Om het formaat te kunnen bepalen, is het een goed idee rekening te houden met de beschikbare ruimte. Het is niet de bedoeling dat de trampoline de volledige tuin gaat innemen en dus geen mogelijkheden meer biedt voor een eventueel terras of zithoekje bijvoorbeeld.

Anderzijds is het wel belangrijk om steeds voor een zo groot mogelijke trampoline te kiezen. Uiteraard met aandacht voor de beschikbare ruimte en het budget. Houd er ook rekening mee dat het totale formaat niet de totale springoppervlakte bevat. Zo zal een trampoline van 180 cm slechts over een springoppervlak van ongeveer 140 cm beschikken. Het formaat van de trampoline omvat dus niet alleen het springoppervlak maar ook de rand.

Om niet op de rand terecht te komen en eventuele ongelukken te vermijden, is het aangewezen om steeds uit te kiezen naar een trampoline met een groter springoppervlak. Een trampoline met een diameter van minimaal 250 cm is alvast een meer dan goede aanbeveling. Het enige nadeel van een grote trampoline is vaak het prijskaartje. Algemeen kun je kiezen voor een trampoline waarbij de doorsnede varieert van minimaal 180 cm en maximaal 430 cm.

Kwaliteit en veiligheid

Bij de aankoop van een degelijke trampoline is het raadzaam om het aspect van de veiligheid en de kwaliteit ook grondig onder de loep te nemen. Dergelijke factoren zijn afhankelijk van een aantal verschillende onderdelen. Zo wordt de veiligheid van een trampoline al meteen bepaald door het onderstel of het frame. Kies voor een frame uit duurzaam roestvrij staal en met een minimale buisdikte van 1,6 mm en maximaal 3 mm.

Ook de veren dragen bij aan de kwaliteit en de veiligheid. Kies voor een trampoline bestaande uit lange veren die de impact van de sprong kunnen opvangen. Even belangrijk is natuurlijk de springmat. Het is niet de bedoeling dat deze meteen stuk gaat. Kies daarom voor een duurzame springmat en vermijd schoenen en huisdieren. Na gebruik is het aangewezen om de springmat af te dekken met een speciale daarvoor voorziene hoes.

Verder kunnen ook de trampolinerand en het veiligheidsnet bijdragen aan de veiligheid en kwaliteit. De trampolinerand is het gedeelte dat meteen over de veren heen wordt getrokken. Kies bij voorkeur voor een dikke en brede veiligheidsrand. Ook het gebruik van een veiligheidsnet, zeker bij jonge kindjes, kan alvast een pluspunt zijn.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tenslotte staan we ook even stil bij de uiteindelijke kost van een degelijke trampoline. Je zult tijdens je zoektocht heel wat prijskaartjes zien verschijnen. Indien je echt op zoek bent naar een goedkope trampoline dan moet je rekening houden met een bedrag tussen 150 en 300 euro. Echter is de kwaliteit en de veiligheid dan niet altijd bewezen. Voor een degelijke en duurzame trampoline moet je echter al gauw rekenen op een bedrag tussen 200 en 400 euro.

Mag het allemaal een tikkeltje meer zijn en hecht je enorm veel belang aan de veiligheid en de kwaliteit? Dan kies je beter voor een trampoline met een beginnend prijskaartje van ongeveer 300 euro, dat in bepaalde gevallen makkelijk kan oplopen tot 1400 euro. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en hoeveel je maximaal wilt en kunt spenderen aan een kwalitatieve trampoline.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke maat trampoline?

Ben je van plan om een trampoline aan te schaffen dan is het een goed idee om even stil te staan bij het formaat. Het formaat van de trampoline is niet alleen afhankelijk van de beschikbare ruimte maar ook van het budget dat je bereid bent eraan te spenderen. Een grote trampoline kost vaak iets meer maar is ook veiliger en betrouwbaarder. 

Houd er tevens ook rekening mee dat het formaat van de trampoline de som is van de totale springoppervlakte en de bijbehorende rand. Een trampoline met een doorsnede van ongeveer 180 cm zal dus slechts een compacte springoppervlakte hebben van 140 cm.

Wij raden jou daarom aan om steevast te kiezen voor een grote trampoline waarbij de totale doorsnede minstens 250 cm bedraagt. Op die manier geniet je een vrij grote springoppervlakte en de verkleint de kans op eventuele ongelukken. Echter bestaan er ook heel wat trampolines met een totale diameter van 300, 340 of zelfs 430 cm. Hoe groter de trampoline hoe veiliger!

Q2: Hoe kun je een trampoline ingraven?

Tegenwoordig is het mogelijk om eender welke trampoline te gaan ingraven, staand of inground exemplaar. Echter een ingroud exemplaar is wel iets eenvoudiger aangezien je de kuil minder groot moet maken. Als je een trampoline wilt ingraven is het belangrijk om rekening te houden met het type en het formaat. Een standaard trampoline met onderstel op poten, heeft een diepere kuil nodig dan een inground model aangezien de poten moe ingegraven moeten worden.

Een ingroud trampoline ingraven, hoeft de kuil niet zo diep te zijn en vaak ook compacter aangezien de poten niet mee worden ingegraven. Houd ook rekening met het type grond waar je de trampoline wilt ingraven en het bewateringssysteem. Het is een goede aanbeveling om de uitgegraven kuil eventueel te voorzien van een afdekhoes.

 

Q3: Hoe diep moet je een trampoline ingraven?

Wil je een trampoline ingraven dan moet niet alleen de vorm maar ook de grootte van de kuil wel correct zijn. Om te grootte en tegelijk ook de vorm van de kuil eenvoudig en snel te kunnen berekenen, is het handig om aandachtig te zijn voor het formaat van de trampoline. Algemeen kun je stellen dat de kuil veel dieper zal moeten zijn bij een grote trampoline. Dat heeft vooral te maken met het feit dat je ook veel grotere sprongen kunt maken.

Beschik je over een trampoline met een stevig onderstel op poten dan moet je er rekening mee houden dat de poten mee moeten worden ingegraven. Tenzij het om een inground exemplaar gaat met korte kleine pootjes. Bij deelbare poten is het handig om het deelbare gedeelte er gewoon van tussen te laten. Let er bovendien op, dat de trampoline steeds zo’n 20 cm boven de grond zal moeten uitsteken. En vanzelfsprekend is de kuil in het midden veel dieper dan bijvoorbeeld naar de rand toe.

 

Q4: Welk trampoline merk is aanvaardbaar?

Ben je van plan om een degelijke en duurzame trampoline aan te kopen dan is het natuurlijk wel belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit en de veiligheid. Bepaalde merken in de trampoline wereld, zijn net iets meer bekend omwille van hun uitzonderlijke kwaliteit en betrouwbare veiligheid. Zo zou je kunnen kiezen om een trampoline aan te kopen van het bekende merk BERG. Maar ook trampolines van Etan zijn alvast de moeite waard.

Verder vullen merken zoals Salta en Exit het rijtje van degelijke en gewaardeerde merken verder aan. Kies je dus voor een trampoline die door één van deze 4 merken wordt aangeboden, dan zit je eigenlijk meteen goed.

Q5: Vanaf welke leeftijd is een trampoline geschikt?

Tenslotte is het handig om ook even stil te staan bij de leeftijdscategorie. Bij de aanschaf van een trampoline moet je toch wel uitgaan van een minimale leeftijd van ongeveer 4 jaar oud. We zeggen hierbij duidelijk “ongeveer” aangezien niet elk kind gelijk is. Het ene kind is net iets sneller in z’n ontwikkeling ten opzichte van het andere kind.

En daar is helemaal niets mis mee maar het zorgt er wel voor dat in sommige gevallen een trampoline reeds geschikt is voor 3-jarigen en in andere gevallen je kind beter wacht tot hij of zij 5 jaar oud is. Kies eventueel een trampoline uit die speciaal voor jonge kindjes is ontworpen en houd daarbij zelf nog altijd een oogje in het zeil!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES