Beste trekking rugzak

Laatste update: 02.03.24

 

Trekking rugzakken test van 2024

 

Staat er binnenkort een gezellige kampeervakantie met vrienden op de agenda? Of ben je een grote en avontuurlijke trektocht aan het plannen? Dan kan een degelijke en duurzame trekkingrugzak alvast niet in het plaatje ontbreken. Om het voor jou enigszins makkelijker te maken, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes op een rijtje te zetten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de bekende Backpack – Trekking Hiking Camping rugzak die gekenmerkt wordt door een nettocapaciteit van 24 liter en daardoor ook voor dames bijzonder handzaam is. Daartegenover staat de Waterdicht met regenhoes, heupgordel, signaalfluit backpack rugzak die meteen in het oog springt vanwege zijn ruime formaat van 65 liter met een bijkomende 15 liter van de – eveneens – meegeleverde dagrugzak.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Trekkingrugzak Reviews – Top 5

 

 

Sommige mensen gaan graag op strandvakantie terwijl andere personen liever op trektocht vertrekken. Tijdens zo een trektocht is het belangrijk dat je op alles voorbereid bent. Dan heb je maar liever de beste trekking rugzak mee. Daarom hebben wij het voor jou gemakkelijk gemaakt. Je hoeft enkel maar een keuze te maken uit de top 5 hieronder. En misschien zit er wel een trekking rugzak aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Backpack – Trekking Hiking Camping – Outdoor Rugzak – Reizen rugzak rugtas – waterdicht

 

Of je met deze outdoor rugzak ook meteen voor één van de goedkope of laagst geprijsde trekking rugzakken kiest, valt nog eventjes af te wachten. Toch vermoeden we dat deze backpack rugzak – vanwege zijn unieke kwaliteit en optimale gebruiksvriendelijkheid – wel eens tot de categorie van de populairste en/ of misschien beste rugzakken voor trekking zou kunnen behoren. De moeite waard dus om er toch maar even dieper op in te gaan.

Zo wordt deze unisex rugzak trekking in eerste instantie gekenmerkt door een opvallend blauw design waardoor je hij relatief makkelijk terug te vinden is. De tas levert daarbij een royale netto inhoud van zo’n 24 liter wat ruimschoots voldoende is om je volgende avontuurlijke reis aan te vatten.

Maar er is uiteraard nog veel meer om over naar huis te schrijven. Zo wordt het gebruiksgemak van deze rugzak aangevuld met een stel comfortabele verstelbare schouderbanden, verschillende kleinere opbergcompartimenten, een goed ventilerend net aan de rugzijde en het waterdichte karakter. Bovendien wordt een regenhoes meegeleverd die je na gebruik weer makkelijk kunt verwijderen en opbergen. Jammer genoeg werden tot op heden nog geen reviews geplaatst waardoor wij jou geen verder advies kunnen geven omtrent klantervaringen.

 

Voordelen

Inhoud: de backpack rugzak kent een aanzienlijke netto inhoud van zo’n 24 kg.

Doelgroep: de rugzak is bedoeld voor volwassenen mannen en vrouwen en is geschikt om mee te nemen tijdens jaarlijkse kampeervakanties dan wel avontuurlijke trekking/ hiking – tochten.

Regenhoes: je kunt de regenhoes makkelijk verwijderen en opnieuw opbergen in het daarvoor voorzien opbergvak.

Schouderbanden: de goed ventilerende en overigens geheel verstelbare schouderbanden, dragen alvast bij aan het comfort.

 

Nadelen

Prijzig: het hogere prijskaartje doet meteen vermoeden dat deze rugzak niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Waterdicht met regenhoes, heupgordel, signaalfluit – 38 x 25 x 70 cm (L x B x H) – 65+15 Liter

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en 100% waterdichte backpack rugzak voor dames of heren? Dan lijkt dit exemplaar van Skandika misschien wel de moeite waard om even onder de loep te nemen. Zo kenmerkt de Skandika Waterloo trekking rugzak zich in eerste instantie door een totale afmeting van 38 x 25 x 70 cm wat resulteert in een ruime netto inhoud van 65 liter. Door de meegeleverde afneembare dagrugzak wordt deze inhoud nog maar eens uitgebreid met zo’n 15 liter. Kortom, zijn prijskaartje meer dan waard.

Verder is deze rugzak backpack voornamelijk uit een combinatie van duurzaam 420D en 600D polyester vervaardigd en voorzien van een waterafstotende PU coating. Geen probleem dus indien het plots begint te regenen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een reflecterende regenhoes, een goed verstelbaar draagsysteem, stevige gewatteerde – en eveneens verstelbare – draagriemen, een ventilerend karakter en verschillende opbergvakken.

Hoewel je met de Skandika niet meteen voor een backpack rugzak aanbieding lijkt te kiezen, biedt hij best wel heel wat pluspunten aan. Desondanks werden tot op heden nog geen reacties geplaatst.

 

Voordelen

Inhoud: de trekking rugzak met een formaat van 70 x 38 x 25 cm levert moeiteloos een netto inhoud van 65 liter en wordt aangevuld met een 15 liter ruime dagrugzak waardoor het totale volume op 80 liter kan worden geschat.

Materiaal: de rugzak werd gemaakt uit een combinatie van 420D en 600D polyester en voorzien van een waterafstotende PU coating.

Regenhoes: de meegeleverde regenhoes is voorzien van de nodige reflecterende accenten zodat je te allen tijde goed zichtbaar bent en blijft.

Gebruiksvriendelijk: zijn gebruiksvriendelijke karakter wordt verder aangesterkt dankzij de verschillende opbergvakken, het bodemcompartiment met rits, de 2 stevige handgrepen, de gewatteerde verstelbare draagriemen en het goed verstelbaar draagsysteem.

 

Nadelen

Prijzig: hoewel hij zijn prijs meer dan waard is, zou het voor sommigen misschien alsnog een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Mantona Foto

 

Deze trekking rugzak van Mantona zou je zeker en vast een uniek model kunnen noemen. Als je als fotograaf mee op trektocht vertrekt dan is dit een zeer handig model. Het is het meest geschikt om er een spiegelreflexcamera in op te bergen.

De rugzak is binnenin en aan de onderkant extra verstevigd. Op die manier hoef je helemaal geen schrik te hebben dat er iets gebeurt met de camera. Zo kun jij zorgeloos genieten tijdens de trektocht.

We merken dat de koper niet helemaal tevreden is over het product. Zo zijn er positieve punten aan het model maar zeker ook minpuntjes. Dit biedt uiteraard alleen maar ruimte voor verbetering. Laat je hier dus zeker niet door afschrikken want misschien ben jij wel op zoek naar zo een rugzak?

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar ook naar design? Dan zou je eventueel kunnen opteren voor deze prachtige trekking rugzak die jou aanbevolen wordt door het gewaardeerde merk Mantona. Om te weten of dit product al dan niet iets voor jou is, kun je de eigenschappen ervan hieronder bekijken.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: de rugzak is speciaal ontworpen om er je spiegelreflexcamera en eventuele lenzen en andere benodigdheden, veilig in te kunnen opbergen.

Veiligheid: zowel aan de binnenkant alsook aan de onderkant, is deze trekking rugzak nog net iets beter verstevigd.

 

Nadelen

Niet gebruiksvriendelijk: jammer genoeg blijkt de koper niet helemaal overtuigd te zijn van de aankoop van dit product. Zo zou de rugzak helemaal niet zo handig zijn om te gebruiken.

Past niet optimaal: daarnaast zou deze trekking rugzak toch niet helemaal de gewenste afmetingen blijken te hebben. En dat is uiteraard best wel jammer en vervelend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Mountaintop trekkingrugzak 80L/55L wandelrugzak mannen vrouwen rugzak 

 

De trekking rugzak van het bekende merk Mountain Top wordt beschouwd als één van de betere wandelrugzakken voor mannen en/ of vrouwen; zowel geschikt voor de jaarlijkse kampeervakanties alsook outdoor reizen en/ of avontuurlijke hiking tochten. De backpack kent daarbij een aanzienlijke afmeting van 83 x 36 x 25 cm wat resulteert in een ruime netto inhoud van maar liefst 80 liter.

Uiteraard wordt deze capaciteit verdeeld over verschillende compartimenten waaronder een groot hoofdvak en meerdere middelgrote tot kleine opbergvakken. Zo is er onder meer een apart wasgoedvak te vinden alsook een ingebouwd drinkvak. Let wel; de bidon wordt niet meegeleverd op het moment van aankoop en zul je er – indien nodig – dus nog apart moeten bij kopen.

Zijn gebruiksgemak en comfort worden verder aangevuld met een goed en stevig draagsysteem, een stel brede verstelbare schouderbanden, diverse bevestigingspunten, een handige regenhoes en een optimale gewichtsverdeling. Jammer genoeg werden tot op heden nog geen reviews geplaatst wat het voor ons net iets moeilijker maakt om jou verder advies te geven over de klantreacties.

 

Voordelen

Inhoud: deze unieke trekking rugzak van het bekende merk Mountaintop kent een ruime afmeting die resulteert in een aanzienlijke capaciteit van 80 liter.

Gewichtsverdeling: de combinatie van de brede verstelbare schouderbanden met het bijbehorende – eveneens verstelbare – draagsysteem, zorgt voor een unieke gewichtsverdeling.

Bevestigingspunten: de rugzak is tevens ook voorzien van verschillende bevestigingspunten voor onder meer wandelstokken en/ of andere voorwerpen.

 

Nadelen

Kostenplaatje: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Abbey Rugzak Trekking met Verstelsysteem – Sphere 60L – Antraciet/Grijs/Smaragd

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Abbey trekking rugzak die – in vergelijking met het vorige toppertje – wel meteen een aanbieding lijkt te zijn. De rugzak springt verder meteen in het oog vanwege zijn unieke design waarbij een antraciet-grijze kleur moeiteloos wordt gecombineerd met meerdere smaragd groene accenten. Indien dit toch niet helemaal naar wens is, kun je deze Abbey trekking rugzak eveneens in een felle blauwe kleur bestellen.

De unisex rugzak kent daarbij een totale afmeting van 35 bij 28 cm wat resulteert in een aanzienlijke netto inhoud van zo’n 60 liter wat hem bijzonder geschikt maakt om tijdens grote reizen, hiking tochten en/ of jaarlijkse kampeervakanties te gebruiken. Je bent daarbij verzekerd van een optimaal comfort dankzij de verstelbare schouder- , borst- én heupriemen die samen zorgen voor een optimale gewichtsverdeling.

Het geheel wordt verder aangevuld met een geïntegreerde makkelijk verwijderbare regenhoes alsook diverse opbergvakken die eveneens bijdragen aan het gebruiksgemak. Hoewel ook deze uit polyester vervaardigde rugzak heel wat positieven kenmerken aanreikt, werden er nog geen reacties geplaatst.

 

Voordelen

Materiaal: de trekkingrugzak werd vervaardigd uit duurzaam en 100% waterafstotend polyester.

Formaat: de backpack kent een totale afmeting van 72 x 35 x 28 cm en weet daardoor een ruime netto inhoud van 60 liter te garanderen.

Comfort: je geniet een optimale gewichtsverdeling dankzij de combinatie van de verstelbare schouderbanden met de brede – eveneens verstelbare – borst- én heupriemen.

 

Nadelen

Prijskaartje: hoewel de prijs duidelijk meevalt in vergelijking met sommige andere trekkingrugzakken, zou het voor sommigen alsnog een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Trekkingrugzakken koopgids

 

Als je binnenkort met vrienden of familie gaat kamperen dan kan één van de beste trekkingrugzakken best wel van pas komen. Je zult merken dat het niet allemaal even goedkope trekkingrugzakken zijn daarom is het belangrijk om ook rekening te houden met eventuele aanbiedingen. Verder kun je ook altijd aandacht besteden aan de grootte, het gewicht, het draagvermogen, de pasvorm en de eventuele extra mogelijkheden wanneer je de verschillende rugzakken gaat vergelijken.

Het gebruiksgemak

 

Als je regelmatige op een avontuurlijke trip vertrekt dan is een degelijke trekkingrugzak uiteraard geen overbodige luxe. Wanneer je in de bergen rondtrekt of het ene na het andere land doorkruist dan ben je natuurlijk niets met een trolley op wieltjes. In zulke gevallen is een degelijke backpack rugzak gewoon de beste aanbeveling. Toch is het belangrijk om je tijd te nemen wanneer je op zoek gaat naar de voor jou beste trekkingrugzak. Het is namelijk niet alleen goed om rekening te houden met het gewicht en de grootte maar natuurlijk ook met de pasvorm.

Wanneer je bijvoorbeeld een land doorkruist dan zul je namelijk heel wat uurtjes met de rugzak op je rug rondlopen. Dan kies je ook maar beter een model dat gemakkelijk en aangenaam is om te dragen ook al wil dit zeggen dat het niet meer tot de goedkope trekkingrugzakken behoort. Door verschillende modellen te vergelijken en ook rekening te houden met eventuele promoties kun je altijd een trekkingrugzak aanbieding tegenkomen die aan jouw eisen voldoet. Kortom neem je tijd en houd rekening met verschillende factoren die we hieronder nog even verder voor jou uitdiepen.

 

 

De grootte en het gewicht

 

Zoals we in het voorgaande stukje reeds min of meer lieten uitschijnen, is het enorm belangrijk om rekening te houden met het gewicht en de grootte van de trekkingrugzak. In eerste instantie omdat jij de rugzak toch het grootste gedeelte van de reis zult moeten dragen. Maar anderzijds ook omdat je maar een bepaald gewicht kunt meenemen op het vliegtuig. Je zult meteen merken dat er heel wat verschillende formaten mogelijk zijn. Zo heb je de kleinere trekkingrugzakken met een volume van amper 40 tot 60 liter. Maar je kunt ook modellen hebben van 60 tot 80 liter of zelfs nog meer dan 80 liter.

Een trekkingrugzak met een volume van meer dan 80 liter is eigenlijk vooral aan te raden wanneer je op wereldreis vertrekt. Indien je slechts 1 land doorkruist gedurende een aantal weten dan zit je goed met het kleinste model. In principe is het een aanrader om je backpack nooit meer te laten wegen dan ongeveer 25% van je persoonlijke lichaamsgewicht. Een rugzak die te zwaar weegt, zal namelijk niet meteen positief zijn voor het draagcomfort. En je zult dit al slechts na een aantal dagen heel goed kunnen voelen. Probeer hier dus ook zoveel mogelijk rekening mee te houden.

 

 

Draagcomfort en pasvorm

 

We hebben het in het voorgaande stukje al eens even kort aan bod laten komen maar het draagcomfort is enorm belangrijk. Bedenk maar dat jij degene bent die de rugzak gedurende de volledige reis zult hoeven te dragen. En dan is het helemaal niet aan te raden om de trekkingrugzak overvol te laden en een gewicht mee te sleuren als je meerdere landen doorkruist. Als je op reis vertrekt dan is het in eerste instantie belangrijk om na te denken wat echt belangrijk is om mee te nemen en wat niet. Als je bijvoorbeeld van plan bent om een bergtocht van een aantal dagen te maken dan is een haardroger misschien niet het meest belangrijke element om mee te nemen.

Door op voorhand een goede selectie te maken, zul je merken dat dit het draagcomfort zeker en vast ten goede komt. Verder is het ook altijd een goed idee om de trekkingrugzak altijd eens te passen. Neem de rugzak op je rug en loop er even een paar metertjes mee rond. Kijk ook altijd of het mogelijk is om de banden van je trekkingrugzak aan te passen en te verstellen. De meeste van deze modellen zijn bovendien ook voorzien van een handige heupband. Op die manier wordt het gewicht toch een beetje verdeeld en draagt dit bij aan een goede pasvorm en draagcomfort.

Extra functies en het budget

 

Je zult merken dat bepaalde rugzakken ook net iets meer opties bezitten dan andere modellen. Zo heb je trekkingrugzakken die over heel wat aparte opbergvakjes beschikken om je smartphone of een flesje water in te bewaren. Uiteraard zul je dit natuurlijk ook wel voelen in het uiteindelijke prijskaartje. Stel jezelf dan ook even de vraag waar jij nu precies naar op zoek bent en welk bedrag je wilt en kunt uitgeven aan een degelijke trekkingrugzak. In de online reviews van klanten kun je vaak ook iets meer advies en informatie terugvinden omtrent een bepaald model. Ook de gebruikerservaring kan je helpen een beslissing te nemen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES