5 Beste Trilplaten Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Trilplaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke en duurzame trilplaat maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kun je alvast onze bijbehorende koopgids even doornemen. Daarin bespreken we een aantal belangrijke kenmerken in verband met trilplaten, die de zoektocht mogelijks makkelijker kunnen maken. Echter zijn we ook op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Rockerz Fitness – Trilplaat – Trilplaat fitness die meteen in het oog springt vanwege zijn unieke prijs-kwaliteitverhouding en ruime draagvermogen van 130 kg. Daartegenover staat de Ultrathin Body Slimmer trilplaat die – eenmaal correct ingeschakeld – moeiteloos een ruim vermogen tot maximaal 200 watt kan leveren. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Trilplaten (Reviews) van 2024

 

Wil je graag wat aan je conditie werken en je spieren onderhouden of verstevigen? Kies dan voor een degelijke trilplaat. Sommigen gebruikers zullen opteren voor de Vibrofit trilplaat terwijl anderen het houden op de Power Maxx trilplaat. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast 5 topproducten geselecteerd. Hierbij hebben we niet alleen rekening gehouden met aantal online reviews maar uiteraard ook met het advies van de klanten.

 

1. Rockerz Fitness – Trilplaat – Trilplaat fitness – Powerplate – Incl stretchbands 

 

Of je de Rockerz Fitness ook tussen de goedkope trilplaten kunt spotten, valt nog even af te wachten. Toch lijkt hij alvast tot de populairste en beste trilplaten uit het lijstje te behoren, althans afgaande op de vele positieve klantervaringen en de mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren. De moeite waard dus om deze Rockerz Fitness trilplaat eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de Rockerz Fitness trilplaat gekenmerkt door een totale afmeting van 52,5 x 32,5 x 12 cm in combinatie met een gewicht van ongeveer 9 kg waardoor een draagkracht van maximaal 130 kg kan worden gegarandeerd. Dankzij het meegeleverde C13 stroomsnoer kun je deze trilplaat overigens makkelijk op het stroomnet aansluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 100-240V. Vervolgens geniet je een ruim vermogen van maar liefst 200 watt.

De trilplaat wordt standaard aangeboden met 5 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s die je kunt aanvullen met 1 van de 99 intensiteitsniveaus zodoende de training meer/ minder zwaar te maken. Verder zorgen de ingebouwde bluetooth speakers ervoor dat je tijdens de trainingen naar je favoriete muziek te luisteren. Kortom, een echt toppertje binnen dit segment!

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: de trilplaat wordt geleverd inclusief een C13 stroomsnoer, een afstandsbediening, 2 aparte weerstandsbanden en een instructieve handleiding.

Draagvermogen: de trilplaat garandeert een bijzonder ruim draagvermogen van maar liefst 130 kg.

Handig in gebruik: eenmaal de trilplaat correct werd ingeschakeld, kun je kiezen uit 1 van de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en maar liefst 99 verschillende intensiteitsniveaus. Niet alleen geschikt als volwaardige training maar tevens ook ideaal als massage-onderdeel na een intensieve work-out of vermoeiende werkdag.

 

Nadelen

Geen batterijen: houd er wel rekening mee dat de AAA batterijen van de afstandsbediening niet worden meegeleverd op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ultrathin Body Slimmer Trilplaat 73cm 200 Watt

 

Ben je op zoek naar een echte fitness trilplaat dan is dit exemplaar van Ultrathin vast en zeker wel wat voor jou. Zo wordt deze trendy elektrische trilplaat, die overigens vervaardigd blijkt uit duurzaam ABS materiaal, gekenmerkt door een compact formaat van maximaal 73 x 39,5 x 14 cm. Wat hem dan weer handig te verplaatsen maakt en eenvoudig om na gebruik op te bergen.

Hij blijkt eveneens uitgerust met een stevige stroomkabel waarmee je een aansluiting kunt maken met de netstroom. Door rekening te houden met een maximale aansluitspanning van 220-240 Volt kun je overigens vrij snel een piekvermogen van wel 200 Watt bereiken. Bovendien wordt de trilplaat geleverd inclusief een afstandsbediening, echter moet je de batterijtjes er zelf nog bij aankopen.

Toch reageren klanten gelijk positief op de aangeboden kwaliteit en uiteindelijke gebruiksvriendelijkheid van het product, wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

 

Voordelen

Draagkracht: deze ABS trilplaat mag dan wel compact zijn, toch biedt hij een hoge stevigheidsgraad aan wat meteen resulteert in een maximaal draagvermogen van 150 kg.

Vermogen: eenmaal deze elektrische sport trilplaat correct wordt ingeschakeld, kan hij zonder problemen een vermogen van maximaal 200 Watt leveren.

Toebehoren: de trilplaat wordt jou aangeboden inclusief een afstandsbediening en een trainingselastiek.

 

Nadelen

Voeding: de afstandsbediening werkt op basis van 3 AA batterijen die jammer genoeg niet worden aangeboden op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tunturi Cardio Fit V20 Trilplaat – Vibration plate – met stoel // Tunturi

 

Net zoals de trilplaat van Power Maxx, behoort ook dit exemplaar van Tunturi – afkomstig uit de gelijknamige Tunturi Cardio Fit serie – tot de populaire huidige sportapparaten. De V20 kent daarbij een totaal formaat van 71,3 x 39,4 x 34 cm inclusief gewicht van 15 kg, wat resulteert in een aanzienlijke draagkracht van maar liefst 150 kg.

Eenmaal correct ingeschakeld, levert hij een ruim vermogen van 200 watt verdeeld over 3 functies (oscillatie, vibratie en een combinatie van de 2) en maar liefst 30 intensiteitsniveaus. Op die manier kun je zelf de beweging alsook de intensiteit van de work-out gaan bepalen. Maar dat is natuurlijk niet alles want de V20 garandeert ook heel wat extra’s gaande van de afneembare stoel en de verstelbare push-up handgrepen tot de meegeleverde afstandsbediening en de handige transportwieltjes.

Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 op 5 sterren zien waarbij klanten vooral positief reageren op de aangeboden kwaliteit en het fraaie design. Slechts één koper had beter verwacht en vindt de trilplaat niet 100% gebruiksvriendelijk.

 

Voordelen

Draagvermogen: met een lengte van 71 cm, een breedte van 39 cm en een hoogte van 34 cm wordt een draagvermogen van maar liefst 150 kg gecreëerd.

Standen: je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit 3 verschillende standen waaronder de vibratiestand, de oscillatiestand en een combinatie van de voorgaande 2.

Verpakkingsinhoud: de trilplaat wordt geleverd inclusief een handige trainingselastiek, een praktische afstandsbediening, een afneembare stoel, verstelbare push-up handgrepen en 2 resistance tubes mét handgrepen.

Vermogen: eenmaal correct ingeschakeld, kan de trilplaat een ruim vermogen tot maximaal 200 watt garanderen.

 

Nadelen

Niet gebruiksvriendelijk: hoewel de kwaliteit niets te wensen overlaat, vindt één koper het best wel jammer dat er geen handleiding werd meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. VibroFit Fitness Trilplaat // Vermogen: 250 watt – 99 programma’s

 

De VibroFit trilplaat kent een totaal formaat van 49 x 80 x 20 cm en wordt aangevuld met een aannemelijk gewicht van 15 kg waardoor een totale draagkracht van maar liefst 120 kg kan worden gegarandeerd. Net zoals de voorgaande toppertjes, is ook deze trilplaat eenvoudig in te schakelen waarna hij zonder problemen een ruim vermogen tot maximaal 250 watt levert verdeeld over 99 programma’s en evenveel trainingsniveaus. Kortom, je bepaalt zelf hoe zwaar de work-out wordt.

De VibroFit wordt overigens aangevuld met een set elastische banden waardoor je de oefeningen nog net een tikkeltje intenser en krachtiger kunt maken, indien gewenst. Dankzij de – eveneens meegeleverde – afstandsbediening, is het mogelijk om de trilplaat vanop afstand te bedienen, wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Het hoeft natuurlijk niet gezegd dat ook hier de mogelijkheid bestaat tussen de verschillende bewegingstechnieken gaande van oscillatie tot vibratie en/ of een combinatie van beide.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het design lijkt één koper dat jammer genoeg niet. Zo vermeldt hij/ zij dat het toestel na 1 maand al stuk was, wat eveneens te wijten kon zijn aan een productiefout.

 

Voordelen

Draagkracht:je bent verzekerd van een totale draagkracht van wel 120 kg.

Handig in gebruik: het apparaat is vrij eenvoudig te bedienen en biedt de mogelijkheid om een keuze te maken uit 1 van de 99 programma’s en evenveel trainingsniveaus.

Verpakkingsinhoud: de VibroFit trilplaat wordt jou aangeboden inclusief een afstandsbediening, 2 elastische banden, een krachtige CR2032 batterij van 3V en een instructieve handleiding.

Voeding: de trilplaat werkt volledig draadloos en kan bij correct gebruik een bijzonder ruim vermogen tot 250 watt garanderen.

 

Nadelen

Kwetsbaar: volgens één gebruiker is deze trilplaat behoorlijk kwetsbaar waardoor hij geen lang leven beschoren is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Fitness Body Trilplaat 360 Blauw

 

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke trilplaat van het bekende merk BX. Deze trilplaat is bovendien te verkrijgen in maar liefst 3 verschillende kleuren. Zo heb je de keuze tussen een roze, paarse of blauwe trilplaat. Voor elk wat wils dus!

De trilplaat heeft een totale afmeting van 53 x 13 x 32 cm en beschikt over een totaal vermogen van maar liefst 200 Watt. Of je nu je buik, je billen, je taille of je heupen wenst te verstevigen, het kan werkelijk allemaal. Na gebruik kun je deze unieke trilplaat bovendien makkelijk en zonder al teveel problemen veilig opbergen dankzij het compacte formaat en lichte gewicht.

De meeste kopers reageren positief op de kwaliteit en de duurzaamheid van het apparaat. Echter merken we toch dat één enkele klant het behoorlijk jammer vindt dat het niet mogelijk is om zelf een trainingsprogramma in te stellen.

 

Voordelen

Design: het lijkt nutteloos maar voor heel wat klanten is ook het design een belangrijk punt. Het is dus een voordeel dat deze trilplaat in diverse kleuren en designs te bekomen is.

Formaat: de trilplaat biedt een handzaam formaat aan van maar liefst 53 x 13 x 32 cm.

Vermogen: met een ruim vermogen van ongeveer 200 Watt, is deze trilplaat bijzonder snel gebruiksklaar en geschikt om meerdere zones te trainen en onderhouden.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts één koper vindt het toch wel jammer dat je bij dit toestel het trainingsprogramma niet zelf kunt gaan instellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Trilplaten koopgids

 

Wat is een trilplaat en hoe werkt het? Bestaan er mogelijkheden op het gebied van programma’s en trainingsniveau’s en heeft dit een invloed op het uiteindelijke prijskaartje? Je kunt jezelf dergelijke vragen stellen wanneer je de beste trilplaten met elkaar gaat vergelijken. Daar niet alle apparaten tot de goedkope trilplaten behoren, is het een aanbeveling om eventuele aanbiedingen niet te negeren. En wie weet kun je zo nog wel een trilplaat aanbieding spotten die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.


Wat is een trilplaat, hoe werkt het en welk effect biedt het

Een trilplaat zou je kunnen beschouwen als een degelijk fitnesstoestel dat voorzien is van een trillende plaat. Het is de bedoeling dat je plaatsneemt bovenop deze trillende plaat. De trillingen die door de plaat worden uitgestuurd, moeten receptoren en zenuwbanen ter hoogte van de spieren aansturen. Je lichaam zal hierdoor vrijwel geheel automatisch de aangestuurde spieren gaan opspannen en op die manier sterker kunnen maken.

Het zal je dan ook niet verwonderen dat het gebruik van een trilplaat voor heel wat positieve effecten op het lichaam kan zorgen. Het zorgt namelijk niet alleen voor iets meer spierkracht maar het zal ook helpen bij de spieropbouw van het lichaam. Verder is het gebruik van een trilplaat ideaal voor je botten en gewrichten en helpt het ook de flexibiliteit, mobiliteit en bloedsomloop te verbeteren.

Heb je mogelijks last van cellulitis of wil je je spieren na een lange stressvolle werkdag even doen ontspannen? Kies ook dan voor één van de betere trilplaten. Indien je toch nog mocht twijfelen tussen 2 of meerdere trilplaten dan kan het handig zijn om de online reviews van klanten er alvast even bij te nemen. Zo zul jij vast en zeker met de voor jou beste trilplaat huiswaarts kunnen keren.

 

Gebruikte materialen en draagkracht

Bij de productie van trilplaten kan gebruik gemaakt worden van diverse materiaalsoorten. In de meeste gevallen wordt beroep gedaan op de positieve eigenschappen van kunststof, al dan niet in combinatie met metaal. Toch worden ook materialen zoals ABS, plastic en rubber regelmatig gebruikt voor het vervaardigen van duurzame trilplaten.

Afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt bij het vervaardigen van de trilplaat, kun je zeker zijn van een bepaalde belasting. Met belasting wordt de maximale draagkracht of het maximale belastbare gewicht bedoeld. Zo bestaan er trilplaten met een draagkracht van 100 tot 150 kg of je kunt kiezen voor een trilplaat met een draagkracht van minimaal 150 kg of meer.

 

Programma’s en trainingsniveau’s

De zoektocht naar de voor jou perfecte trilplaat zorgt ervoor dat je heel wat onderscheid tussen de verschillende apparaten zult kunnen noteren. Zo zul je vaststellen dat bepaalde trilplaten over net iets meer voorgeprogrammeerde programma’s beschikken en/ of trainingsniveau’s. Zo kun je kiezen voor een standaard trilplaat met slechts 10 basis programma’s en maximaal 10 trainingsniveau’s. Dat kan handig zijn voor mensen die het toestel zo nu en dan eens een keertje willen gebruiken.

Wil je echter heel wat meer dan kun je ook kiezen voor een krachtiger apparaat. Zo blijken trilplaten met 20 tot 30 programma’s vandaag de dag alvast niet onbekend net zoals trilplaten met maar liefst 30 of meer trainingsniveau’s. Houd er wel rekening mee dat trilplaten met meer programma’s en een hogere weerstand vaak ook net een tikkeltje duurder zullen zijn en daardoor niet langer tot de goedkope trilplaten zullen behoren.


Eventuele opties en andere kenmerken

Sommige trilplaten zullen daarnaast over net iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken, waarvan sommigen ook best wel een meerwaarde kunnen zijn. Zo is het mogelijk om de trilplaat met behulp van een afstandsbediening te besturen. Verder worden heel wat trilplaten geleverd inclusief een duurzame trainingselastiek en/ of trainingscomputer. Ook de mogelijkheid om de trilplaat te verstellen, blijkt alvast een pluspunt te zijn voor velen.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tenslotte raden wij jou aan om even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een budget van ongeveer 190 euro. Alhoewel er altijd trilplaten zijn die veel goedkoper zijn of misschien juist net iets duurder. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent, wat je bedoelingen zijn en hoeveel budget je maximaal wilt en kunt  spenderen hieraan.

Ben je van plan om de trilplaat regelmatig te gebruiken of zo nu en dan eens een keertje? En is het je bedoeling om conditie en spiermassa op te bouwen en dus gebruik te maken van diverse programma’s en weerstanden? Bij twijfel tussen meerdere trilplaten kan het helpen de online reviews van klanten even rustig te bekijken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES