5 Beste Vishengels Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Vishengels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je iemand die vaak en regelmatig gaat vissen? Dan is een degelijke vishengel uiteraard geen overbodige luxe. Toch is het niet altijd makkelijk om te weten welke vishengel nu precies de beste is. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde toestellen en we hebben hierbij ook rekening gehouden met het advies van de klanten. Zo kun je bijvoorbeeld besluiten om de XQ Max vishengel aan te kopen. Dit is een telescopische vishengel die een maximale lengte kan bereiken van maar liefst 240 cm. Met de Berkley Cherrywood HD 242 M vishengel kun je zeker zijn van een evenwaardig apparaat. Net zoals het vorige toestel is ook deze vishengel voorzien van een maximale lengte van wel 240 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Vishengels (Reviews) van 2024

 

Voor mensen die graag van de rust en de natuur genieten is vissen een interessante sport. Je moet wel veel geduld uitoefenen maar je kunt een boek meenemen om te lezen terwijl je wacht op de eerste vangst. Als je nog zelf geen vishengel hebt maar je wilt wel veel gaan vissen dan lees je best eerst ons artikel. Wij geven advies over 5 hengels gebaseerd op de meningen van gebruikers zodat je er zelf de beste vishengel kunt uitkiezen.

 

1. XQ Max Telescopische Vishengel

 

De telescopische vishengel van XQ Max heeft een lengte van 240 cm en het maximale lok gewicht is 40 gram. Dit artikel is ideaal voor personen die op zoek zijn naar goedkope vishengels maar toch nog kwaliteit willen voor hun geld.

De hengel is uitgerust met een split greep met EVA en beschikt over een SZ3000 Spinning Reel. Het product is voorzien van 1 kogellager en heeft een spoel met een lijn van 0,30 mm.

Ons advies over deze vishengel aanbieding is positief want er zijn alleen maar goede reviews geplaatst over dit product.

De kopers zijn tevreden over de topkwaliteit van deze vishengel en dankzij het lichte gewicht is het makkelijk om te hanteren. Voor de prijs is het een heel degelijke hengel en iemand heeft er zelfs al een vis van 8 kg mee gevangen.

Het is misschien niet meteen de vishengel met de laagste prijs maar toch zul je dit model wel eens tussen de goedkope exemplaren kunnen tegenkomen. Het is volgens verschillende kopers een degelijk apparaat dat zeker en vast de moeite waard is om te bekijken. Bovendien is het afkomstig van het XQ Max merk dat voor sommige gebruikers veruit het beste merk is.

 

Voordelen

Kostenplaatje: je zult werkelijk helemaal versteld staan van het mooie betaalbare prijskaartje van deze vishengel.

Formaat: het is een telescopische vishengel die je dus kunt uitschuiven tot op een maximale lengte van maar liefst 240 cm. Het lokgewicht situeert zich maximaal rond de 40 gram.

Handig in gebruik: je zult vrijwel meteen merken dat dit model ook over een handige split greep met EVA en zelfs een SZ3000 Spinning Reel beschikt. De spoel is dan weer voorzien van een 0,30 mm lijn.

 

Nadelen

We merken dat de reacties rond deze vishengel alleen maar positief zijn. Dit maakt het nu voor ons wel moeilijker om eventuele minpunten tijdig op te sporen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Berkley Cherrywood HD Spinhengel

 

Deze spinhengel van Berkley heeft een lengte van 240 cm en je kunt er lokaas aanhangen van 15 gram tot maximaal 40 gram. De prijs van dit product is redelijk, het is zeker niet de duurste vishengel. Dit product beschikt over een Carbon Composiet blank en heeft een zachte kurken handgreep.

Verder is het artikel nog uitgerust met LTS geleideogen en een DPS reelhouder. Dit product is perfect voor de recreatieve visser.

Hoewel er nog maar 2 beoordelingen zijn geplaatst over deze vishengel aanbieding, is er geen enkel minpunt gevonden door de gebruikers. De hengel is het ideale product voor beginners en is van goede kwaliteit. De reviews geven ook een positief advies weer over de service en de levering van het product.

Als recreatieve visser of als beginner dan zit je met deze spinhengel van het bekende en gewaardeerde merk Berkley helemaal goed. Net zoals het voorgaande apparaat beschikt ook deze vishengel over een totale lengte van 240 cm. Het loont dan ook de moeite om de eigenschappen van het apparaat even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen

Lokaas: indien je deze vishengel aankoopt dan kun je werken met lokaas van minimum 15 gram en maximum 40 gram.

Gebruiksvriendelijk: dankzij de handgreep die gemaakt is uit bijzonder zachte kurk, ligt deze vishengel heel comfortabel in de hand. Daarnaast is dit apparaat ook voorzien van een Carbon Composiet blank.

 

Nadelen

Design: dit model is werkelijk ideaal voor de beginnende visser. Wanneer je aan wedstrijden meedoet dan zou deze vishengel misschien niet meteen aan te raden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Albatros Advanced Spin Spinhengel 

 

Deze spinhengel is gemaakt van carbon materiaal en de grepen zijn vervaardigd uit kurk. De hengel is uitgerust met een gevoerde reelhouder en is 2 delig. Je kunt het artikel dus makkelijk uit elkaar halen om het overal mee naartoe te nemen.

Deze spinhengel is het perfecte product voor de beginnende roofvisser. De hengel heeft een lengte van 210 cm en heeft werpgewichten van 10 gram tot 20 gram. Dit product is verkrijgbaar in drie verschillende lengtes.

Voor één gebruiker is dit zijn favoriete hengel. Het is een hengel van topkwaliteit met een laag werpgewicht. De hengel ligt goed in de hand dankzij de kurken handgrepen en heeft een ideale transportlengte zodat je het makkelijk in de auto kunt meenemen. Het product is fijn om mee te vissen en heeft een goede balans.

Ook met de Advanced Spin vishengel van het bekende merk Albatros haal je volgens de meeste kopers een topproduct in huis. De vishengel heeft een totale lengte van maar liefst 210 cm maar het is ook mogelijk om voor een groter model te kiezen. Uiteraard zal het prijskaartje dan wel mee veranderen.

 

Voordelen

Materiaal: het is een tweedelige vishengel die hoofdzakelijk uit carbon vervaardigd is. De handgrepen echter bestaan uit bijzonder degelijke en zachte kurk.

Doelgroep: het is zeker en vast één van de populairste modellen voor beginnende vissers.

Formaat: je zult merken dat je dit type vishengel kunt bekomen in maar liefst 3 verschillende formaten. Daarnaast is er een werpgewicht voorzien dat zich situeert tussen de 10 en 20 gram.

 

Nadelen

Prijskaartje: we merken dat dit voor deze kopers echt wel een topproduct is. Toch is het mogelijk dat het prijskaartje een probleem vormt voor andere toekomstige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Predox Dropshot Dropshothengel

 

De Predox Shadow Dropshothengel werd vervaardigd in samenwerking met ervaren roofvissers. Het artikel is uitgerust met een duurzaam EVA handvat voor meer grip tijdens het vissen, zo kun je ook meer kracht zetten als je een grote vangst aan de lijn hebt. Deze hengel heeft een werpgewicht van 3 tot 25 gram.

Hoewel er nog maar twee reviews geplaatst zijn voor deze vishengel aanbieding, zijn deze enkel maar positief. De eerste koper is tevreden over het compacte gewicht van de hengel en vindt dat het goed in de hand ligt. De hengel is gemaakt van goed materiaal en het design valt ook in de smaak.

De tweede koper is akkoord met deze bevindingen en vindt dat de hengel geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. De hengel heeft een gevoelige top om beter te voelen wanneer je beet hebt.

In tegenstelling tot het voorgaande apparaat is deze vishengel werkelijk ideaal voor de reeds gevorderde roofvissers onder ons. Het is misschien niet meteen één van de goedkope vishengels maar dit model heeft dan ook heel wat te bieden. Laten we alvast even een kijkje nemen naar de sterke en minder sterke punten van dit toestel.

 

Voordelen

Werpgewicht: met deze vishengel mag je rekenen op een werkgewicht van minimaal 3 gram en maximaal maar liefst 25 gram.

Comfort: je zult meteen merken dat deze vishengel over een EVA handvat beschikt. Dit model biedt namelijk iets meer grip en het biedt je de mogelijkheid om iets meer kracht te gebruiken.

Formaat: verder is deze vishengel vrij compact en weegt dit model behoorlijk weinig. Dit maakt het een pak handiger om deze prachtige vishengel overal mee naartoe te nemen.

 

Nadelen

Niet voor beginners: deze vishengel is dan weer net iets minder ideaal om door beginnende vissers gebruikt te worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Albatros Attractor Carp 360

 

De Albatros Attractor Carp is het perfecte product voor een beginnende karpervisser. Het artikel is uitgerust met een gevoerde reelhouder en is voorzien van een carbon look.

De handgreep is voor een stuk gemaakt van EVA foam zodat je tijdens het vissen en werpen meer comfort hebt.

Deze hengel heeft een lengte van 360 cm en de transportlengte bedraagt slechts 188 cm. De hengel is verder nog voorzien van geleideogen.

De enige koper die een review geplaatst vindt dit echt een topproduct. De koper heeft het product gekocht voor zijn 15 jarige zoon en deze is er heel tevreden over. De hengel is van goede kwaliteit en is handig in gebruik.

Net zoals één van de voorgaande modellen is ook deze vishengel afkomstig van het bekende en sterk gewaardeerde merk Albatros. Indien je van plan bent om op karpers te vissen maar je nog niet zoveel ervaring hebt dan is deze vishengel werkelijk iets voor jou. Het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar de eigenschappen van dit unieke exemplaar.

 

Voordelen

Design: je zult meteen merken dat deze vishengel over een prachtige carbon look beschikt en is uitgerust met een gevoerde reelhouder.

Handvat: verder is het handvat van deze vishengel voor het grootste gedeelte vervaardigd uit EVA foam. Dit biedt iets meer grip en voelt ook heel comfortabel aan.

Formaat: je kunt deze vishengel zonder problemen uitschuiven tot een lengte van maar liefst 360 cm. De transportlengte van dit model bedraagt echter 188 cm.

 

Nadelen

Ook hier kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen waarnemen. Daardoor is het voor ons niet zo eenvoudig om op zoek te gaan naar eventuele minpunten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vishengels koopgids

 

Als je graag gaat vissen heb je natuurlijk een goede vishengel nodig. Er zijn verschillende soorten waaruit je kunt kiezen en er zijn nog vele andere belangrijke factoren om op te letten zoals een molen of een reel, welke soort vislijn en welke haak, de accessoires en de prijs. Hieronder bespreken we al deze punten zodat je deze informatie kunt gebruiken om aanbiedingen te vergelijken en de beste vishengel te kopen.

Soorten vishengels

We verdelen de soorten vishengels in drie verschillende types: een vaste hengel, een werphengel en een vliegvishengel. De meeste kun je daarna nog indelen volgens de soort vis die je wilt vangen.

Een vaste hengel is ideaal voor beginners. Dit type heeft geen werpmolen nodig en bestaat meestal uit meerdere delen die uit elkaar schuiven. Daardoor is een vaste hengel makkelijk om mee te nemen op verplaatsing. Deze hengels hebben een lengte van 3 tot 14 meter en zijn geschikt om witvis en kleine karpers mee te vangen.

Een werphengel heeft een molen of reel nodig waar de vislijn op zit. Zo kun je het aas veel verder in het water gooien dan met een vaste hengel. Ze zijn geschikt om grotere vissen mee te vangen omdat ze meegeven. Een werphengel heeft een lengte van 1,8 tot 4,5 meter en is geschikt voor het vangen van zeevis, roofvis, karper en witvis.

De vliegvishengel lijkt op een werphengel maar de lijn wordt gebruikt als werpgewicht. De vislijn is dus veel dikker dan normaal en je kunt heel licht aas gebruiken zoals een kunstvlieg. Er bestaan verschillende lijnklassen waar je moet op letten zodat je zeker de correcte reel koopt bij de correcte hengel of lijn. Deze hengels hebben een lengte van 2,1 tot 3 meter en zijn geschikt voor zeevis, roofvis, karper en witvis.

 

Molen of reel

Een werpmolen heeft een beugel die je kunt openzetten om de lijn te lossen zodat je kunt ingooien. Door de beugel te sluiten en aan de slinger te draaien kun je de lijn terug inhalen. Dankzij de slip zal je lijn niet te vlug breken. Deze molens zijn beschikbaar in vele verschillende soorten en maten maar werken allemaal volgens hetzelfde principe.

Een reel wordt gebruikt bij vishengels die bedoeld zijn om roofvissen en zeevissen mee te vangen. Met een reel kun je zwaar kunstaas precies in het water werpen. Dit is wel niet geschikt voor beginners want je hebt al wat meer oefening nodig. Je hebt ook een hengel nodig met een triggergreep om een reel te kunnen gebruiken. Dit is een haakje die je nodig hebt om de hengel beter te kunnen vasthouden.

Een vliegenreel is speciaal ontworpen voor vliegvishengels. Wanneer je werpt wordt de lijn van de reel afgetrokken en daarna moet je zwiepen om de hengel uit te werpen. Hier is de lijn het werpgewicht en niet het aas. Je kunt kleine vissen met de hand binnenhalen en grote vissen met de reel.

 

Welke lijn gebruik je best

Een nylon vislijn komt veel voor, vooral bij mensen die graag karpers en zeevissen vangen. Een nylon vislijn is sterk, heeft rek en is ook niet overdreven duur. Dankzij de rek op de vislijn wordt het gewicht op de lijn verdeeld zodat de lijn niet vlug zal breken als er een zware vis aanhangt.

Een gevlochten lijn is dunner dan een lijn die gemaakt is van nylon maar heeft geen rek. Deze lijnen worden vooral gebruik om roofvissen te vangen en zijn duurder dan nylon. Ze gaan wel langer mee want ze zijn sterker.

Een vliegvis lijn heeft een bepaald aftma nummer waardoor je weet bij welke hengel en reel de lijn hoort. Deze moeten namelijk hetzelfde nummer hebben om te passen.

Accessoires en prijs

Je kunt verschillende accessoires gebruiken tijdens het vissen. Met een schepnet kun je makkelijk grote vissen binnenhalen die je gevangen hebt. Een viskoffer en een vistas kunnen ook van pas komen want je kunt deze producten gebruiken om al je spullen in te bewaren. In de tas kun je zelfs eten meenemen zodat je de gans dag kunt vissen.

Een visparaplu is handig tijdens regen maar ook op een zonnige dag om je te beschermen tegen de felle zon. Verder houdt de paraplu ook de wind tegen zodat je meer op je gemak bent tijdens het vissen. Tenslotte kun je nog viskleding kopen zoals een waadpak of een warme jas om tijdens de winter te kunnen vissen.

Nu kun je nog prijzen vergelijken om een vishengel aanbieding te kopen. Je kunt als beginneling zoeken naar goedkope vishengels en andere vissers om een aanbeveling vragen zodat je zeker een goede aankoop maakt.

 

 

 

Bibliografie

1) Fishing Info Europe

2) Hengel (vistuig) – Wikipedia

3) fisherpants.com/best-okuma-spinning-reel/

4) Fishing in Holland

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES