5 Beste Voetballen Test van 2024

Laatste update: 19.07.24

 

Voetballen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ga jij wekelijks naar de voetbaltrainingen en heb je regelmatig een belangrijke wedstrijd op de agenda staan? Dan is een degelijke en duurzame voetbal voor jou vast en zeker een origineel geschenk. Daar er tegenwoordig een uitgebreid assortiment voorhanden is, en de keuze daardoor niet altijd vanzelfsprekend, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Rymaky voetbal – bal met pomp die gekenmerkt wordt door een overwegend witte kleur met roze accenten en daardoor misschien vooral door meisjes als aantrekkelijk zal bevonden worden. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Derbystar Classic TT Superlight voetbal. Doordat de bal zo weinig weegt, is het alvast een goede optie voor jongere kindjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Voetballen (Reviews) van 2024

 

Voetbal is de populairste sport ter wereld en wordt door miljoenen kinderen en volwassenen wekelijks of zelfs dagelijks beoefend. Als jij ook graag voetbalt met vrienden dan heb je een goede voetbal nodig. We hebben verschillende goede producten vergeleken en samengevat in een top vijf. Neem een kijkje en kies er zelf de beste voetbal uit.

 

1. Rymaky voetbal – bal met pomp – meisjes – kinderen & volwassenen – maat 5

 

Of je met de Rymaky ook meteen voor één van de goedkope voetballen uit het rijtje kiest, valt misschien nog even af te wachten. Toch lijkt hij – afgaande op de vele positieve klantervaringen en de mooie gemiddelde eindscore van 5/5 sterren – tot de 3 best beoordeelde voetballen uit het rijtje te behoren. Kortom, de moeite waard dus om de kenmerkende eigenschappen van deze Rymaky voetbal eens even op een rijtje te zetten.

Zo kent de voetbal – die overigens geleverd wordt met bijbehorende pomp – een standaard maat 5 die overeenkomt met een totale afmeting van 68 bij 68 cm wat hem geschikt maakt om (professionele) trainingen tot een goed einde te brengen. Hij werd daarbij vervaardigd voornamelijk uit zacht doch duurzaam PU/TPU materiaal vervaardigd waardoor hij zowel binnen- als buiten kan worden gebruikt.

Maar dat is nog lang niet alles want zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt door het weerbestendige karakter en het unieke airlock systeem dat verhindert dat de lucht wegloopt. Let wel; de bal wordt slechts gedeeltelijk opgepompt en is dus niet 100% gebruiksklaar bij levering.

 

Voordelen

Weerbestendig: de bal is uitgerust met de speciale thermische hechting technologie waardoor water niet wordt opgenomen en vuil sneller kan worden geabsorbeerd.

Airlock systeem: het airlock systeem zorgt er dan weer voor dat de lucht minder snel wegloopt en de bal bijgevolg langer in een optimale conditie verkeert.

Maat 5: de voetbal kent een maat 5 met een doorsnede van 68 cm en is daardoor ook geschikt om (professionele) trainingen tot een goed einde te brengen.

 

Nadelen

Niet gebruiksklaar: daar de bal slechts gedeeltelijk wordt opgepompt, zul je bij levering de bal nog wat verder moeten oppompen alvorens te gebruiken.

Prijs: de hogere prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Derbystar Classic TT Superlight Voetbal

 

Dit is het best verkochte model van Derbystar. De voetbal is licht van gewicht en is geschikt voor kinderen. De bal voldoet aan de eisen van de KNVB en is gemaakt van PU-materiaal. Dit materiaal voelt aan als leer maar is zachter en beter handelbaar.

Je kunt kiezen tussen verschillende designs zodat je de ballen uit elkaar kunt houden. De bal is een standaardmaat 5 en beschikt over stabiele vluchteigenschappen.

De kopers geven goed advies over het lichte gewicht van de bal. Hierdoor is het product eenvoudig te gebruiken door kinderen en beschikt het toch nog over een officiële maat. Het product heeft een leuk ontwerp en is geschikt voor kinderen vanaf 5 of 6 jaar. De kinderen zijn alleszins dol op deze voetbal aanbieding.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke voetbal van het merk Derbystar. Derbystar zal bij heel wat gebruikers misschien wel al een belletje doen rinkelen en door sommige klanten misschien ook beschouwd worden als veruit het beste merk.

 

Voordelen

Gewicht: in vergelijking met sommige andere voetballen zul je merken dat het gewicht van dit product aanzienlijk lichter is. Daardoor is de voetbal ook kindvriendelijk.

Materiaal: het is een duurzame bal die vervaardigd is uit stevig PU-materiaal. PU-materiaal voelt een beetje aan zoals bijvoorbeeld leer maar alleen is het iets soepeler en dus makkelijker om mee te spelen.

KNVB: de bal is niet alleen getest maar ook goedgekeurd en voldoet bovendien aan de normen en de regels van de KNVB.

Maat: het is een handige en degelijke voetbal met een standaardmaat 5.

 

Nadelen

Design: het is mogelijk dat het design van de voetbal misschien niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. KanJam Illuminate Voetbal – LED voetbal – Rubber – Kinderen en Volwassenen

 

“Is er voetbal vandaag op tv” of “ Is er voetbal vanavond” zijn vast en zeker de 2 meest voorkomende zinnetjes die we ten tijde van het voetbal EK zullen horen vallen. En ben jij vandaag ook helemaal mee met de voetbalgekte en wil je je paar voetbal schoenen uitbreiden met een unieke voetbal, dan loont het misschien de moeite om dit exemplaar van KanJam – afkomstig uit de KanJam Illuminate serie – eens even onder de loep te nemen. Of je ook meteen voor het beste merk en de laagste prijs kiest, dat laten we even in het midden.

De KanJam Illuminate voetbal springt meteen in het oog vanwege zijn unieke oplichtende design. De bal is – net zoals de meeste andere voetballen – uit duurzaam en gripvast rubber vervaardigd maar voorzien van een geïntegreerde ledverlichting die automatisch aanspringt zodra de voetbal beweegt. Op die manier kun je zelfs in het donker je partijtje voetbal onder vrienden en/ of familie gewoon verder zetten.

Bij aankoop van deze KanJam Illuminate led voetbal worden tevens ook een batterij vervangen én een instructieve handleiding meegeleverd die aantonen hoe je de batterijen kunt vervangen. Hoewel je niet meteen voor een aanbieding kiest, lijken heel wat kopers een positief advies te geven over de aankoop. De vele positieve reviews worden daarbij moeiteloos ondersteund met een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: de KanJam Illuminate led voetbal wordt geleverd inclusief een bijbehorende batterij vervanger en een informatieve handleiding.

Materiaal: de voetbal van KanJam Illuminate blijkt – net zoals de meeste andere sets – voornamelijk uit rubber te zijn vervaardigd.

Ledverlichting: de voetbal wordt gekenmerkt door een geïntegreerde ledverlichting die automatisch aanspringt zodra de bal beweegt.

 

Nadelen

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden en dat is uiteraard best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Merkloos Guta Lowbounce Zaalvoetbal

 

De Lowbounce bal van het merk Guta is geschikt voor zaalvoetbal. Deze bal is handgestikt en is van hoge kwaliteit. De bal blijft laag zodat het makkelijk wordt om te voetballen in een zaal. Bovendien heeft de bal het officiële formaat en gewicht van een voetbal om wedstrijden mee te spelen.

De prijs van deze bal ligt iets hoger dan van de andere producten. De voetbal heeft een wit-blauwe kleur en heeft balmaat vier. De bal is geschikt om te gebruiken in een zaalvoetbalvereniging maar ook als particuliere speler.

Voor vele gebruikers is dit de beste bal die ze ooit gebruikt hebben voor zaalvoetbal. De gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit wordt ook opgegeven als een groot pluspunt. De bal is bestand tegen slijtage en is bijna niet kapot te krijgen. De lange levensduur verhoogt aanzienlijk de kwaliteit van dit product.

Door te kiezen voor de Lowbounce bal kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor degelijkheid. De voetbal wordt geleverd door het bekende merk Guta en is vooral ideaal om te gebruiken tijdens indoor activiteiten zoals zaalvoetbal. De kwaliteit is uitstekend en de bal is bovendien helemaal handgestikt.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: zowel de maat alsook het gewicht van de bal beantwoorden aan de officiële normen en regels om wedstrijden te kunnen spelen.

Design: de bal wordt gekenmerkt door een opvallende wit met blauwe kleurencombinatie.

 

Nadelen

Kostenplaatje: indien je interesse mocht hebben in deze voetbal dan zul je er echter wel rekening mee moeten houden dat deze iets meer budget vraagt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Nike – Park Team Football – White football-5 // Rubber, PU, Polyester – Eva

 

We sluiten het rijtje af met de Park Team voetbal van het bekende en populaire merk Nike. Hoewel de voetbal gekenmerkt wordt door een neutraal wit design met zwarte en lichtgroene accenten, blijkt hij nog in tal van andere kleurtjes voorhanden waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is.

Verder blijkt de Nike voetbal voornamelijk vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen zoals rubber, PU, polyester en EVA materiaal en kent hij – net zoals het eerste product in het rijtje – een balmaat 5. Dit maakt hem tevens geschikt om trainingen en/ of wedstrijden tot een goed einde te brengen.

Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren zien. Zo geven diverse klanten een positieve review wat betreft de aangeboden kwaliteit, het fraaie design en de gebruiksvriendelijkheid. Slechts één koper vindt het jammer dat de bal niet opgepompt geleverd wordt.

 

Voordelen

Materiaal: de Nike voetbal blijkt vervaardigd uit verschillende materialen waaronder PU, polyester, rubber en EVA.

Balmaat: met een standaard balmaat 5 is deze voetbal eveneens geschikt om (professionele) trainingen in goede banen te leiden.

Design: hoewel de bal gekenmerkt wordt door een overwegend witte kleur met zwarte en lichtgroene accenten inclusief bijbehorend Nike logo, blijkt hij nog in tal van andere designs voorhanden.

 

Nadelen

Niet opgepompt: houd er rekening mee dat de voetbal niet opgepompt geleverd wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Voetballen koopgids

 

Voetbal behoort zeker en vast tot de populairste balsporten. Toch komt er ook heel wat bij kijken. Zo heb je niet alleen de juiste outfit nodig en de juiste schoenen. Het is ook belangrijk dat je een keuze kunt maken uit de beste voetballen. Dit lijkt makkelijker dan gedacht maar dit is het niet altijd door het ruime aanbod aan keuze. Daarom hebben wij een onderzoek verricht en zijn we te weten gekomen op welke factoren je kunt letten indien je de ballen en aanbiedingen gaat vergelijken. Houd dus zeker rekening met het materiaal, de maat, het gewicht, het doel en de ondergrond van het speelterrein.

Het materiaal van de voetbal

Zodra je begint aan je zoektocht naar de voor jou beste voetbal zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld eerst en vooral een onderscheid maken op het gebied van het materiaal. Zo heb je heel wat voetballen die gemaakt zijn uit duurzaam en stevig leer. Je zult meteen merken dat deze ballen iets harder zijn en dus veel moeilijker te controleren zijn. Dit is dus echt voor personen die regelmatig trainen en wedstrijden spelen. Een leren voetbal zal ook iets harder aankomen op het moment dat je een kopbalduel doet. Ballen uit polyurethaan zijn dan weer geschikt voor om het even welke soort ondergrond.

Er zijn ook heel wat voetballen die gemaakt zijn uit PU-materiaal. PU-materiaal is in vergelijking met leer veel lichter en dus gemakkelijker te hanteren en controleren. Dit soort voetbal wordt heel vaak gebruikt voor kinderen of beginnende spelertjes. Verder heb je ook de ballen die helemaal handgestikt zijn en dus niet meer tot de goedkope voetballen behoren. Uiteraard is het altijd mogelijk dat je op een bepaald moment een voetbal aanbieding tegenkomt in deze categorie. Je kunt ook kiezen voor een voetbal die gemaakt is uit een combinatie van rubber, polyester, PU en EVA. Dit model is enorm stevig en staat garant voor een veel langere levensduur.

 

De maat, het gewicht en het doel

Net zoals er heel wat verschillende materiaalsoorten bestaan, zal het dus ook niet verwonderen dat er heel wat keuzemogelijkheden zijn op het gebied van de maat en het gewicht van de voetbal. In principe geldt het principe dat voor jonge beginnende spelertjes een bal gebruikt wordt die iets kleiner is en dus iets minder weegt. Volwassenen of jonge tieners die reeds wat balervaring hebben spelen met de standaardmaat. De standaardmaat van een voetbal is 5. Dit komt overeen met een diameter van rond de 23 cm en een gewicht tussen de 300 en 400 gram.

Wanneer je dus een bal hebt maat 4 dan wil dit dus zeggen dat dit model iets kleiner is en dus ook iets minder weegt. Daardoor is het werkelijk ideaal voor jonge kinderen die nog maar net met voetbal beginnen. Verder is het ook een aanbeveling om rekening te houden met de frequentie en het doel dat je hebt. Als je nog maar net begint met voetbal dan kun je eventueel opteren voor een duurzame bal zoals een door machine gestikte bal. Indien je toch al vrij regelmatig gaat trainingen en vaak ook eens een wedstrijd speelt dan kun je ook het best een duurzame bal aankopen uit leer. Deze zorgen voor een uitstekend drukbehoud en iets meer comfort tijdens het spelen.

 

 

De ondergrond van het speelterrein

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke voetbal dan is het ook een goed idee om rekening te houden met de ondergrond waarop je gaat spelen. Wanneer je hoofdzakelijk op gras gaat spelen dan is het belangrijk dat je een voetbal uitkiest die zowel zijn vorm alsook zijn kwaliteit gaat behouden. Bovendien is het belangrijk dat de bal voldoende kan stuiteren en dus ook het juiste gewicht heeft. Indien je hoofdzakelijk op zand voetbalt, bijvoorbeeld op het strand, dan is een lichtere voetbal net iets comfortabeler. Op die manier gebeuren er geen ongelukken als je met je blote voeten speelt.

Speel je toch regelmatig op straat met vrienden dan is het ten stelligste aan te raden om een duurzame voetbal aan te kopen. Dit zijn de voetballen die gemaakt zijn uit rubber en die dus iets slijtvaster zijn en dus garant zullen staan voor urenlang spelplezier. Kortom er zijn heel wat zaken waarop je hoeft te letten en waar je aandacht hoeft aan te besteden. Toch kunnen wij jou sterk garanderen dat je op die manier beslist de ideale voetbal zult vinden die volledig aan jouw verwachtingen en verlangens voldoet.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES