5 beste Voetbalschoenen Test van 2024

Laatste update: 13.04.24

 

Beste voetbalschoenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar de perfecte voetbalschoenen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met deze koopgids vast en zeker verder op weg helpen. Echter, om het voor jou nog allemaal net iets makkelijker te maken, zijn we daarnaast ook op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen het voornoemde segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Dutchy Attack kinder voetbalschoenen FG die beschikbaar zijn in verschillende kindermaten en gekenmerkt worden door een unieke Firm Ground (FG) voetbalzool. Met de Adidas Mundial Team Sportschoenen mag je trouwens zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Deze sportschoenen kun je bovendien bestellen in wel 17 schoenmaten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste voetbalschoenen (Reviews) van 2024

 

Nike, Adidas, Puma, Scapino en Under Armor; allemaal brengen ze degelijke en duurzame voetbalschoenen op de markt. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste voetbalschoenen? Het is een goed advies om de 5 topproducten hieronder even grondig te bekijken. Houd gelijk ook rekening met de online reviews van klanten. Misschien kun je op die manier wel een leuke aanbieding spotten en naar huis gaan met goedkope voetbalschoenen.

 

 

1. Dutchy Attack kinder voetbalschoenen FG – Blauw – Maat 30 – Uitneembare zool

 

Heeft je zoon of dochter de voetbalmicrobe duidelijk te pakken? Dan kunnen een paar degelijke voetbalschoenen uiteraard niet langer ontbreken. Net zoals de bekende Predator voetbalschoenen van Adidas, behoort ook dit paar van Dutchy Attack alvast tot de populairste modellen. Dat lijkt nog maar eens bevestigd door de vele online reviews en het bijkomende positieve advies, wat resulteert in een mooie eindscore van 5 sterren. De moeite waard dus om deze Dutchy Attack voetbalschoenen eens even onder de loep te nemen.

Zo springen de voetbalschoenen meteen in het oog vanwege hun unieke design waarbij een marineblauwe kleur moeiteloos gecombineerd wordt met opvallende oranje accenten. Terwijl de buitenkant hoofdzakelijk uit imitatieleer bestaat, werd voor de binnenkant een beroep gedaan op comfortabel doch duurzaam textiel. Het geheel werd afgewerkt met een degelijke Firm Ground zool en bijbehorende kunststof noppen die bijdragen aan een uitstekende grip op-en-rond het veld.

De schoenen zijn daarbij speciaal ontwikkeld voor gebruik op (droog) natuurgras en worden jou aangeboden in een kindermaat 30. Net iets te klein of toch te groot? Neem dan snel een kijkje tussen de 7 andere beschikbare schoenmaten alvorens een bestelling te plaatsen. 

 

Voordelen

Sluiting: de voetbalschoenen worden gekenmerkt door een dubbele sluiting gaande van een veter tot een unieke velcrosluiting.

Materiaal: bij de productie van deze voetbalschoenen werd een beroep gedaan op duurzame materialen gaande van imitatieleer en textiel tot duurzame kunststof noppen.

Zool: de onderkant van de Dutchy Attack voetbalschoenen is voorzien van een uiterst kwalitatieve Firm Ground zool die – in combinatie met de noppen – bijdraagt aan een uitstekend comfort en gripgevoel.

 

Nadelen

Geen volwassenen: ben je op zoek naar een paar voetbalschoenen voor volwassenen, dan is dit uiteraard niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Adidas Adidas Mundial Team Sportschoenen Maat 42 Mannen

 

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze schoenen jou worden aangeboden door het bekende merk Adidas. De schoenen zijn speciaal voor mannen ontwikkeld en zijn te bekomen in maar liefst 17 verschillende pasvormen. De zwarte/witte kleur oogt niet alleen robuust maar ook heel stoer en modern.

Ook hier heeft men voornamelijk beroep gedaan op de positieve kwaliteiten van soepel kwaliteitsleer. De stevige TF zool is dan weer schokbestendig en ideaal om te gebruiken op kunstgras en/ of turf velden. Je zult vrijwel meteen merken dat de pasvorm van deze voetbalschoenen als vrij nauwaansluitend kan bestempeld worden. De schoenen zullen zich dus goed naar de voet vormen.

Wanneer we de reacties van klanten op het product bekijken, dan kunnen we ook hier voorlopig alleen maar positieve commentaren vaststellen. Klanten zijn dan ook tevreden en laten dit gelijk merken. Echter zul je wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje en dat is best wel jammer.

Ook dit paar unieke voetbalschoenen is afkomstig van het sterk gewaardeerde merk Adidas. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden ervan? Dan raden wij jou aan om alvast even verder te lezen. Wij zijn zo vrij geweest om de populairste kenmerkende eigenschappen op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: het zijn degelijke voetbalschoenen die speciaal ontworpen zijn voor spelers die voornamelijk op kunstgras en/ of turf spelen.

Pasvorm: de pasvorm is niet echt standaard maar eerder nauwaansluitend te noemen. Echter kun je de schoenen in wel 17 schoenmaten bekomen.

Materiaal: de schoenen zijn voor het grootste gedeelte vervaardigd uit bijzonder degelijk kwaliteitsleer.

Zool: men heeft bovendien gebruik gemaakt van schokbestendige TF zolen. Ideaal tijdens het spelen van een spannend partijtje voetbal.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg zijn deze voetbalschoenen niet meteen voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Under Armour – ClutchFit White  – Junior – voetbalschoenen kinderen – maat 28

 

Is er voetbal vanavond op tv? Neen? Dan is het misschien de hoogste tijd om nog eens zelf aan de bal te komen. Met de Under Armour ClutchFit white kies je voor een kwalitatief en duurzaam paar voetbalschoenen voor kinderen. Hoewel de schoenen in een maat 28 worden aangeboden, blijken ze nog in 7 andere schoenmaten voorhanden waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is. Let wel; de schoenen vallen behoorlijk klein uit waardoor het aangewezen is om steeds een maatje groter te bestellen.

De Under Armour ClutchFit voetbalschoenen vallen meteen op vanwege hun sportieve design waarin wit moeiteloos gecombineerd wordt met diverse zwarte accenten inclusief zwarte noppen. Maar er is uiteraard veel meer om over naar huis te schrijven. Zo werden de schoenen uit een combinatie van verschillende duurzame materialen vervaardigd gaande van kunststof en textiel tot rubber, wat bijdraagt aan het uiteindelijke comfort.

Het gebruiksgemak van deze voetbal schoenen wordt verder aangedikt door de verstevigde hiel, de unieke Firm Ground (FG) zool en de praktische vetersluiting waarmee de pasvorm enigszins kan worden aangepast. Klanten zijn duidelijk tevreden en belonen ook dit paar schoenen met een mooie eindscore van 5/5 sterren.

 

Voordelen

Materiaal: de buitenlaag van de schoenen is vervaardigd uit duurzaam kunststof terwijl de voering veeleer uit textiel bestaat en de zool uit rubber.

Noppen: naast de bekende FG (Firm Ground) zool is de onderkant van deze voetbalschoen eveneens gezegend met maar liefst 13 krachtige noppen.

Schoenmaat: hoewel de voetbalschoenen in een kindermaat 28 worden aangeboden, kunnen ze nog in 7 andere maten worden besteld.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met sommige andere voetbalschoenen, valt het prijskaartje van dit paar behoorlijk goed mee.

 

Nadelen

Pasvorm: let wel, deze schoenen vallen behoorlijk klein uit waardoor het aangewezen is om een maatje groter te bestellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Puma Tacto II voetbalschoenen FG – Zwart – Maat 44 // Pasvorm: valt normaal

 

De Puma Tacto II voetbalschoenen werden aan de buitenkant voorzien van een stevige lap imitatieleer en verder afgewerkt met een stevig binnenwerk van textiel in combinatie met een bijbehorende Firm Ground zool en de nodige noppen. Op die manier wordt niet alleen bijgedragen aan het comfort maar tevens ook aan de grip op-en-rond het veld. Niet voor niets één van de betere voetbalschoenen voor gebruik op (droog) natuurgras.

De Puma voetbalschoenen worden jou aangeboden in een standaard Europese maat 44 maar blijken nog in 6 andere schoenmaten voorhanden. Hun gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een normale pasvorm, een praktische vetersluiting, een vast uit textiel vervaardigd voetbed en de mogelijkheid om ze door de wasmachine te laten reinigen.

Dat de Puma Tacto II schoenen bijzonder populair zijn in het voetbal, hoeft alvast niet te verwonderen. Heel wat klanten zijn alvast aangenaam enthousiast en belonen dit paar met een mooie 5 sterren. Kortom, geen voetbal op tv? Ga lekker even een match spelen met vrienden!

 

Voordelen

Schoenmaat: hoewel de Puma Tacto II voetbalschoenen worden aangeboden in een maat 44, blijken ze nog in 7 andere schoenmaten voorhanden.

Materiaal: de voetbalschoenen werden vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen waaronder imitatieleer, textiel, kunststof en rubber.

Pasvorm: de schoenen kennen een normale pasvorm waardoor het mogelijk is om je persoonlijke schoenmaat te bestellen. Met behulp van de vetersluiting kun je de pasvorm overigens in meer in mindere mate aanspannen.

 

Nadelen

Prijskaartje: in tegenstelling tot veel van de vorige toppertjes, ligt het prijskaartje hier misschien net een tikkeltje hoger.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Nike Mercurial Victory VI FG Voetbalschoenen Heren Voetbalschoenen – Maat 44.5

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Nike Mercurial Victory VI voetbalschoenen die jou worden aangeboden in een Europese standaardmaat 44.5 maar daarnaast nog in 6 andere schoenmaten voorhanden zijn. Let wel; doordat ze behoorlijk klein uitvallen is het aangewezen om een maat groter te bestellen dan je eigen schoenmaat. 

Dit paar zwarte voetbalschoenen met opvallende roze accenten werd voornamelijk vervaardigd uit een combinatie van duurzaam kunstleer, textiel en kunststof. De bekende Firm Ground (FG) zool werd aangevuld met een uitstekende EVA demping en bijbehorende noppen waardoor een uitstekende grip op natuurlijke voetbalvelden kan worden beoogd.

Hun gebruiksgemak wordt aangevuld met een handige vetersluiting waarmee je de pasvorm in meer of mindere mate kunt aanpassen. Hoewel de schoenen minder geschikt zijn voor gebruik op kunstgras, kregen ze toch nog steeds een mooie eindbeloning van 5 sterren.

 

Voordelen

Materiaal: de schoenen zijn vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen waaronder kunstleer, kunststof en textiel.

Noppen: de voetbalschoen wordt gekenmerkt door een reeks vaste noppen die perfect gemonteerd staan op een stevige geïntegreerde TPU-plaat en daardoor bijdragen aan comfort én grip.

EVA binnenzool: de EVA binnenzool zorgt dan weer voor voldoende demping tijdens het spelen.

 

Nadelen

Te klein: jammer genoeg vallen de schoenen behoorlijk klein uit waardoor een maatje groter moet worden besteld.

Geen kunstgras: houd er rekening mee dat de Nike Mercurial Victory voetbalschoenen niet meteen geschikt zijn voor gebruik op kunstgras.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Voetbalschoenen Koopgids

 

Staat het voetbalseizoen weer voor de deur? Dan zijn een paar degelijke en duurzame voetbalschoenen alvast een absolute must. Toch is het niet altijd makkelijk een keuze te maken uit het ruime assortiment. Daarom raden wij jou aan om zoveel mogelijk schoenen met elkaar te vergelijken en hierbij rekening te houden met de materialen, het formaat, de pasvorm en eventueel de ondergrond of het speelveld. Bedenk dat niet alle voetbalschoenen goedkoop zijn. Het is dan ook een goede aanbeveling aandachtig te zijn voor aanbiedingen.

Waarom degelijke voetbalschoenen

Het maakt helemaal niet uit of je een beginnende voetbalspeler bent of reeds een gevorderd speler. Of misschien behoor je wel tot de absolute professionele top? Een paar degelijke voetbalschoenen is altijd en overal een goede aanbeveling. Ze kunnen bijdragen aan het gevoel op het speelveld en natuurlijk ook aan het spel zelf. Daar er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van speeltechnieken en velden, bestaan er dan ook heel wat verschillende soorten voetbalschoenen.

Het is dan ook niet de bedoeling om de eerste de beste voetbalschoen aan te kopen. Bedenk waar je naar op zoek bent en wat je eisen zijn. Speel je vooral zaalvoetbal? Of toch meer outdoor trainingen en wedstrijden? En speel je dan op turf, kunstgras of natuurlijk gras? Heb je van nature lange smalle voeten of brede voeten? En welk budget kun en wil je vrijmaken voor de aankoop van een paar duurzame en degelijke voetbalschoenen? Kortom, heel wat vragen en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Het formaat en de pasvorm

Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar het juiste formaat en de correcte pasvorm. Het is niet de bedoeling dat een voetbalschoen, of eender welk ander type schoen, te groot en te los zit of juist veel te veel aanspant. In beide gevallen zul je na verloop van tijd last krijgen van pijnlijke voeten en/ of spierpijnen. Dat kun je dus maar beter vermijden. Wanneer je op zoek gaat naar het juiste paar voetbalschoenen dan is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met je voeten maar ook met een paar degelijke sokken.

Eerst en vooral bestaan er verschillende soorten voeten. Sommige mensen hebben lange smalle voeten, terwijl bij anderen de bal van de voet veel breder is en ze bijgevolg ook bredere voetbalschoenen nodig hebben. De pasvormen van voetbalschoenen kan standaard normaal zijn of nauwaansluitend. Wanneer de voetbalschoenen een normale standaard pasvorm hebben, dan wil dat vaak zeggen dat de maat van de voetbalschoenen overeenkomt met je persoonlijke standaard schoenmaat. Wanneer de pasvorm nauwaansluitend is, dan voorzie je maar beter een groter maatje dan gewoonlijk.

Daarnaast is het raadzaam om je schoenen steevast te passen en dit met de bijbehorende voetbalsokken aan. Voetbalsokken zijn vaak iets dikker van textuur in vergelijking met normale standaard sokken. En vaak kan het dus zijn dat je ook hierdoor een maatje extra moet nemen ten opzichte van je persoonlijke maat.

 

De gebruikte materialen in combinatie met het speelveld

Op het gebied van gebruikte materiaalsoorten zul je ook heel wat mogelijkheden zien verschijnen. In de meeste gevallen heb je voetbalschoenen die vervaardigd zijn uit duurzaam leer of imitatieleer. Het spreekt voor zich dat dergelijke materialen het prijskaartje aardig de hoogte in kunnen drijven. Bij de keuze van de materialen is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met je eigen wensen maar ook met de ondergrond waarop je voornamelijk speelt.

Schoenen vervaardigd uit leer zijn bijvoorbeeld ideaal om te spelen op natuurlijk gras of kunststof. Vaak wordt hier specifiek gebaseerd op kalfsleer, rundleer of in sommige gevallen ook kangoeroeleer. Ook geweven materialen kunnen best wel vaak voorkomen, net zoals de aanwezigheid van een stevige rubberen zool. Ideaal voor het balgevoel en als schokdemping.

Je hoort het dus al, het is bijzonder belangrijk om, bij de keuze van de materialen, stil te staan bij de ondergrond of het speelveld. De meeste schoenen kunnen zowel op natuurlijke gras alsook op kunstgras of op turf. Echter is het wel zo dat men voor zaalvoetbal speciale schoenen ontworpen heeft die niet geschikt zijn om buiten te spelen.

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tenslotte raden wij jou aan om ook even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje. Jammer genoeg zul je vaststellen dat aan kwaliteit vaak ook een bepaalde prijs verbonden zit. Niet alle voetbalschoenen zijn dan ook goedkoop te noemen. Echter is kwaliteit en duurzaamheid het belangrijkste. Het is niet de bedoeling dat je bijvoorbeeld een goedkoop paar voetbalschoenen aankoopt en deze na amper 2 weken reeds moet vervangen.

Bedenk dus waar je naar op zoek bent en hoeveel budget je bereid bent eraan te spenderen. Ben je van plan om regelmatig te voetballen of is het zo nu en dan eens een keertje met de vrienden. In sporadische gevallen is het bijvoorbeeld niet nodig om heel veel geld te spenderen aan een paar luxe voetbalschoenen. Het kan eventueel nuttig zijn om ook de online reacties van klanten op bepaalde unieke voetbalschoenen even na te lezen, indien je mocht twijfelen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke voetbalschoenen passen bij mij?

Jammer genoeg kunnen wij jou geen eenduidig antwoord geven op deze vraag, daar er heel wat elementen zijn waarmee je rekening moet houden. Zo moet je rekening houden met de vorm van je voeten (breed, smal, lang of kort), met het materiaal van de voetbalschoenen maar ook met het speelveld.

De schoenen die je gebruikt op natuurlijke grasvelden zijn namelijk niet dezelfde als deze die je zou gebruiken indoor of op kunstgras en/ of turfvelden. Het is daarom een bijzonder goed idee om zoveel mogelijk voetbalschoenen te passen en hierbij rekening te houden met je eigenlijke doel.

Q2: Wat is de perfecte maat/ pasvorm?

Of je nu voetbalschoenen gaat aankopen of eender welk ander paar schoenen, de perfecte schoenmaat is uiteraard een must. Het is niet de bedoeling dat je achteraf pijnlijke voeten hebt. Om de perfecte voetbalschoenen te vinden, moet je dus op zoek gaan naar je eigen persoonlijke standaard schoenmaat.

Echter in sommige gevallen is het mogelijk dat je de voetbalschoen een tikkeltje groter zult moeten aankopen, afhankelijk van het ontwerp. Meet daarom je grootste voet vanaf je grote teen tot en met de hiel. Het aantal centimeters zal dus overeenkomen met de voor jou perfecte schoenmaat. Houd er rekening mee dat de meting gebeurd met sokken aan.

 

Q3: Waarom moet je voetbalschoenen met sokken aan passen?

Zoals we reeds aangehaald hebben, is het toch wel belangrijk om de metingen van je voeten steeds te verrichten met sokken aan. Maar waarom moet je sokken aantrekken om de meting te kunnen uitvoeren? De reden is eigenlijk heel eenvoudig daar niemand gaat voetballen zonder sokken.

Een sok, ongeacht de gebruikte materiaalsoorten, zal altijd wel een beetje ruimte in beslag nemen waarmee je dus ook rekening moet houden. Indien een voetbalschoen perfect past zonder sokken aan, dan is er echter geen garantie dat deze ook perfect zal zitten op het moment dat je sokken besluit aan te doen. Om verrassingen te vermijden, doe je de metingen dus maar beter met sokken aan.

Q4: CR7 kinder voetbalschoenen; wat is het verschil tussen academy en superfly?

De CR7 voetbalschoenen verwijzen naar de speciale collectie voetbalschoenen die ontworpen is in samenspraak met de wereldwijd bekende Portugese voetballer Cristiano Ronaldo. De perfecte voetbalschoen is nu eenmaal belangrijk en dit wordt duidelijk met deze unieke collectie. De superfly voetbalschoenen verwijst naar het type voetbalschoen waar Ronaldo zelf wekelijks mee speelt en is sinds kort in kleine maatjes voor kinderen te verkrijgen.

De Academy voetbalschoenen uit de collectie van Ronaldo zijn iets goedkoper en geschikt om te spelen op kunstgras velden of turf velden. Hier werd ook een ander soort materiaal voor gebruikt en uiteraard een verschillend soort noppen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES