5 beste Voetbalschoenen Test van 2022

Laatste update: 27.06.22

 

Beste voetbalschoenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar de perfecte voetbalschoenen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met deze koopgids vast en zeker even verder op weg helpen. Om het voor jou allemaal net dat tikkeltje makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse voetbalschoenen. Zo blijken de Adidas Copa Mundial alvast een topproduct te zijn voor mannen die vooral op kunstgras velden spelen. Met de Adidas Mundial Team Sportschoenen mag je alvast zeker zijn van een meer dan volwaardig alternatief. Deze sportschoenen kun je bovendien bestellen in wel 17 schoenmaten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste voetbalschoenen (Reviews) van 2022

 

Nike, Adidas, Puma, Scapino en Under Armor; allemaal brengen ze degelijke en duurzame voetbalschoenen op de markt. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste voetbalschoenen? Het is een goed advies om de 5 topproducten hieronder even grondig te bekijken. Houd gelijk ook rekening met de online reviews van klanten. Misschien kun je op die manier wel een leuke aanbieding spotten en naar huis gaan met goedkope voetbalschoenen.

 

 

1. Adidas Copa Mundial Voetbalschoenen 47 1/3

 

Ben je op zoek naar de perfecte voetbalschoenen om op kunstgras te spelen? Dan lijkt dit prachtige paar, jou aangeboden door Adidas en deel uitmaken van de Adidas Copa Mundial serie, misschien wel iets voor jou te zijn. Deze heren voetbalschoenen zijn bovendien te verkrijgen in maar liefst 11 verschillende pasvormen.

De schoenen maken deel uit van de lente- en zomercollectie en zijn voorzien van 12 degelijke kunststof noppen. Met behulp van de veters is het mogelijk om de voetbalschoenen net iets meer of minder aan te spannen. Bij de productie heeft men bovendien gebruik gemaakt van diverse materiaalsoorten. Zo heeft men leer gebruikt voor de buitenlaag van de voetbalschoenen, kunststof voor de zool en textiel om de voering van de schoenen af te werken.

Een blik op de verschillende online reacties toont vooral heel wat tevreden reacties van klanten aan. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven wat betreft de kwaliteit en de duurzaamheid maar ook het fraaie design wordt aardig in de bloemetjes gezet. Echter is het wel zo dat de schoenen momenteel alleen in een zwart/wit design te bekomen zijn.

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken uit het ruime assortiment voetbalschoenen. Dit fantastische paar schoenen wordt jou geleverd door het bekende, en misschien wel meteen het beste merk Adidas. De moeite waard om de voor- en nadelen ervan even te bekijken.

 

Voordelen

Pasvorm: het is belangrijk om steeds op zoek te gaan naar de juiste pasvorm. Het helpt alvast om te weten dat dit paar voetbalschoenen in 11 schoenmaten te bekomen is.

Materiaal: de combinatie van verschillende materiaalsoorten zorgt voor een perfect paar voetbalschoenen. Zo werd leer, kunststof en textiel probleemloos gecombineerd.

Noppen: elke schoen is afgewerkt met maar liefst 12 noppen uit kunststof vervaardigd. Ideaal voor een partijtje voetbal op een degelijk kunstgrasveld.

 

Nadelen

Design: de schoenen zijn op dit moment alleen maar te bestellen in een neutrale zwarte met witte kleur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Adidas Adidas Mundial Team Sportschoenen Maat 42 Mannen

 

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze schoenen jou worden aangeboden door het bekende merk Adidas. De schoenen zijn speciaal voor mannen ontwikkeld en zijn te bekomen in maar liefst 17 verschillende pasvormen. De zwarte/witte kleur oogt niet alleen robuust maar ook heel stoer en modern.

Ook hier heeft men voornamelijk beroep gedaan op de positieve kwaliteiten van soepel kwaliteitsleer. De stevige TF zool is dan weer schokbestendig en ideaal om te gebruiken op kunstgras en/ of turf velden. Je zult vrijwel meteen merken dat de pasvorm van deze voetbalschoenen als vrij nauwaansluitend kan bestempeld worden. De schoenen zullen zich dus goed naar de voet vormen.

Wanneer we de reacties van klanten op het product bekijken, dan kunnen we ook hier voorlopig alleen maar positieve commentaren vaststellen. Klanten zijn dan ook tevreden en laten dit gelijk merken. Echter zul je wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje en dat is best wel jammer.

Ook dit paar unieke voetbalschoenen is afkomstig van het sterk gewaardeerde merk Adidas. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden ervan? Dan raden wij jou aan om alvast even verder te lezen. Wij zijn zo vrij geweest om de populairste kenmerkende eigenschappen op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: het zijn degelijke voetbalschoenen die speciaal ontworpen zijn voor spelers die voornamelijk op kunstgras en/ of turf spelen.

Pasvorm: de pasvorm is niet echt standaard maar eerder nauwaansluitend te noemen. Echter kun je de schoenen in wel 17 schoenmaten bekomen.

Materiaal: de schoenen zijn voor het grootste gedeelte vervaardigd uit bijzonder degelijk kwaliteitsleer.

Zool: men heeft bovendien gebruik gemaakt van schokbestendige TF zolen. Ideaal tijdens het spelen van een spannend partijtje voetbal.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg zijn deze voetbalschoenen niet meteen voorzien van de laagste prijs.

Koop bij bol.com (€130.7)

 

 

 

 

3. Nike Mercurial Superfly VI Academy MG Voetbalschoenen Kinderen Total Orange

 

Heb je al meermaals opgemerkt dat je kind echt van een partijtje voetbal kan genieten? En ben je nog steeds op zoek naar een origineel en geslaagd verjaardagsgeschenk? Twijfel dan niet langer en ga op zoek naar één van de betere voetbalschoenen. Dit paar van Nike, deel uitmakend van de Nike Mercurial serie, is speciaal voor kinderen ontworpen.

De schoenen zijn te verkrijgen in maar liefst 3 verschillende pasvormen en zijn speciaal ontwikkeld om te gebruiken op natuur- en kunstgrasvelden. De voetbalschoenen zijn voorzien van een normale standaard pasvorm en afgewerkt in een opvallende oranje kleur met hier en daar een zwart accent. De vetersluiting laat toe de schoenen in meer of mindere mate aan te spannen.

Apart van de polyester voering heeft men voor deze schoenen ook gebruik gemaakt van microvezel en polyamide. Dit draagt niet alleen bij aan het comfort maar zorgt ook voor een bepaalde schokdemping tijdens het spelen. Ondanks de hoge prijs merken we ook hier voornamelijk positieve reacties van klanten.

Kies je echter voor de duurzame voetbalschoenen van Nike dan kies je niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid maar ook voor design. De schoenen worden gekenmerkt door een opvallende oranje kleur met hier en daar een zwart accent. Echt iets voor de durvertjes onder ons.

 

Voordelen

Pasvormen: de schoenen zijn speciaal ontwikkeld voor kindervoetjes en te bekomen in 3 verschillende schoenmaten.

Vetersluiting: de schoenen zijn afgewerkt en voorzien van een handige vetersluiting. Dit maakt het mogelijk om de schoenen eventueel nog net een tikkeltje meer te gaan aanspannen.

Materiaal: de voering van de schoenen is vervaardigd uit duurzaam polyester terwijl men voor de rest vooral beroep gedaan heeft op een combinatie van enerzijds microvezel en anderzijds polyamide.

 

Nadelen

Budget: indien we toch een klein minpuntje moeten vermelden, dan vermoeden we dat sommige klanten het prijskaartje misschien wel te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Puma Future 4.3 Netfit FG/AG Voetbalschoenen Heren Maat 42.5

 

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit en duurzaamheid maar tevens ook naar opvallende voetbalschoenen? Bekijk dan dit paar van Puma alvast even en je zult gelijk beseffen dat het om een echte blikvanger gaat. De schoenen zijn afgewerkt in een prachtige lichtgrijze kleur met opvallende rode accenten.

De schoenen genieten en normale pasvorm en kun je bovendien bekomen in maar liefst 7 verschillende schoenmaten, ideaal voor volwassen mannen. De buitenlaag van de schoenen is vervaardigd uit duurzaam en kwalitatief kunststof net zoals ook de zool van de schoenen. De voering bestaat dan weer uit comfortabel textiel.

De schoenen maken deel uit van de bekende Puma herfst- wintercollectie uit het seizoen 2019 en zijn bijgevolg vrij recent. Dat zou het hoge prijskaartje eventueel enigszins kunnen verklaren. Laat je er echt niet gelijk door afschrikken en neem de tijd om de voetbalschoenen even van naderbij te bekijken. Misschien is het wel geheel waar je naar op zoek bent.

Net zoals het vorige paar voetbalschoenen, kan ook dit paar als een echte blikvanger worden beschouwd. De schoenen worden gekenmerkt door een prachtige lichtgrijze kleur en zijn verder afgewerkt met hier en daar een prachtig rood accent. Benieuwd naar meer? Lees dan vooral even verder.

 

Voordelen

Materiaal: voor de buitenlaag en de zool van de schoen heeft men beroep gedaan op duurzaam kunststof. Voor de voering van de voetbalschoen heeft men dan voornamelijk gebruik gemaakt van textiel.

Schoenmaat: je hebt de mogelijkheid om een keuze te gaan maken uit 7 verschillende schoenmaten. Belangrijk om weten is dat het hier om een perfect normale pasvorm gaat die aansluit bij je normale schoenmaat.

 

Nadelen

Kostenplaatje: jammer genoeg moeten we ook hier weer de vaststelling doen dat het prijskaartje misschien voor sommigen een struikelblok zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Rucanor Voetbalschoen Indoor 36 EVA middenzool

 

Niet alle voetbalschoenen zijn geschikt om te gebruiken tijdens een partijtje indoor voetbal. Dit paar, jou aangeboden en geleverd door Rucanor zijn er echter speciaal voor ontwikkeld. Je kunt de schoenen bovendien bekomen in diverse schoenmaten beginnend van 36 tot en met maatje 48.

Deze zaalschoenen zijn ideaal om te gebruiken in eender welk seizoen en zijn voorzien van een betrouwbare antislip zool. Dit maakt de kans op uitglijden en wegschuiven een pak geringer. Bij de productie van deze prachtige indoor schoenen heeft men vooral gebruik gemaakt van synthetische materialen en polyester terwijl de zool uit rubber bestaat. Dit zorgt tevens voor een optimale schokdemping.

De schoenen kunnen zowel door mannen als vrouwen worden gedragen en worden jou tevens aangeboden tegen een vriendelijk prijskaartje. De koper heeft dan ook positief gereageerd en het product met de maximumscore van 5 sterren beloond. Jammer genoeg is er niet zoveel keuze op het gebied van design.

Tot slot kun je dan altijd nog kiezen voor dit paar unieke voetbalschoenen afkomstig van het sterk gewaardeerde merk Rucanor. Alvorens je besluit om de schoenen aan te kopen, kan het handig zijn om de belangrijkste positieve en negatieve punten even op een rijtje te zien staan. Wij helpen jou hier graag een handje bij.

 

Voordelen

Materiaal: duurzame synthetische materialen worden hier probleemloos gecombineerd met polyester en een rubberen zool.

Handig in gebruik: ben je vooral een fervent zaalvoetballer dan zijn deze voetbalschoenen, inclusief antislip zool, een echte must have.

Schoenmaat: deze voetbalschoenen zijn te bestellen vanaf een maatje 36 tot en met een maatje 48. Perfect voor kinderen en volwassenen.

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het betaalbare prijskaartje.

 

Nadelen

Design: indien we dan toch op zoek moeten naar een mogelijk struikelblok dan zou dit eventueel het beperkte aanbod op vlak van design kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Voetbalschoenen Koopgids

 

Staat het voetbalseizoen weer voor de deur? Dan zijn een paar degelijke en duurzame voetbalschoenen alvast een absolute must. Toch is het niet altijd makkelijk een keuze te maken uit het ruime assortiment. Daarom raden wij jou aan om zoveel mogelijk schoenen met elkaar te vergelijken en hierbij rekening te houden met de materialen, het formaat, de pasvorm en eventueel de ondergrond of het speelveld. Bedenk dat niet alle voetbalschoenen goedkoop zijn. Het is dan ook een goede aanbeveling aandachtig te zijn voor aanbiedingen.

Waarom degelijke voetbalschoenen

Het maakt helemaal niet uit of je een beginnende voetbalspeler bent of reeds een gevorderd speler. Of misschien behoor je wel tot de absolute professionele top? Een paar degelijke voetbalschoenen is altijd en overal een goede aanbeveling. Ze kunnen bijdragen aan het gevoel op het speelveld en natuurlijk ook aan het spel zelf. Daar er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van speeltechnieken en velden, bestaan er dan ook heel wat verschillende soorten voetbalschoenen.

Het is dan ook niet de bedoeling om de eerste de beste voetbalschoen aan te kopen. Bedenk waar je naar op zoek bent en wat je eisen zijn. Speel je vooral zaalvoetbal? Of toch meer outdoor trainingen en wedstrijden? En speel je dan op turf, kunstgras of natuurlijk gras? Heb je van nature lange smalle voeten of brede voeten? En welk budget kun en wil je vrijmaken voor de aankoop van een paar duurzame en degelijke voetbalschoenen? Kortom, heel wat vragen en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Het formaat en de pasvorm

Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar het juiste formaat en de correcte pasvorm. Het is niet de bedoeling dat een voetbalschoen, of eender welk ander type schoen, te groot en te los zit of juist veel te veel aanspant. In beide gevallen zul je na verloop van tijd last krijgen van pijnlijke voeten en/ of spierpijnen. Dat kun je dus maar beter vermijden. Wanneer je op zoek gaat naar het juiste paar voetbalschoenen dan is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met je voeten maar ook met een paar degelijke sokken.

Eerst en vooral bestaan er verschillende soorten voeten. Sommige mensen hebben lange smalle voeten, terwijl bij anderen de bal van de voet veel breder is en ze bijgevolg ook bredere voetbalschoenen nodig hebben. De pasvormen van voetbalschoenen kan standaard normaal zijn of nauwaansluitend. Wanneer de voetbalschoenen een normale standaard pasvorm hebben, dan wil dat vaak zeggen dat de maat van de voetbalschoenen overeenkomt met je persoonlijke standaard schoenmaat. Wanneer de pasvorm nauwaansluitend is, dan voorzie je maar beter een groter maatje dan gewoonlijk.

Daarnaast is het raadzaam om je schoenen steevast te passen en dit met de bijbehorende voetbalsokken aan. Voetbalsokken zijn vaak iets dikker van textuur in vergelijking met normale standaard sokken. En vaak kan het dus zijn dat je ook hierdoor een maatje extra moet nemen ten opzichte van je persoonlijke maat.

 

De gebruikte materialen in combinatie met het speelveld

Op het gebied van gebruikte materiaalsoorten zul je ook heel wat mogelijkheden zien verschijnen. In de meeste gevallen heb je voetbalschoenen die vervaardigd zijn uit duurzaam leer of imitatieleer. Het spreekt voor zich dat dergelijke materialen het prijskaartje aardig de hoogte in kunnen drijven. Bij de keuze van de materialen is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met je eigen wensen maar ook met de ondergrond waarop je voornamelijk speelt.

Schoenen vervaardigd uit leer zijn bijvoorbeeld ideaal om te spelen op natuurlijk gras of kunststof. Vaak wordt hier specifiek gebaseerd op kalfsleer, rundleer of in sommige gevallen ook kangoeroeleer. Ook geweven materialen kunnen best wel vaak voorkomen, net zoals de aanwezigheid van een stevige rubberen zool. Ideaal voor het balgevoel en als schokdemping.

Je hoort het dus al, het is bijzonder belangrijk om, bij de keuze van de materialen, stil te staan bij de ondergrond of het speelveld. De meeste schoenen kunnen zowel op natuurlijke gras alsook op kunstgras of op turf. Echter is het wel zo dat men voor zaalvoetbal speciale schoenen ontworpen heeft die niet geschikt zijn om buiten te spelen.

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tenslotte raden wij jou aan om ook even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje. Jammer genoeg zul je vaststellen dat aan kwaliteit vaak ook een bepaalde prijs verbonden zit. Niet alle voetbalschoenen zijn dan ook goedkoop te noemen. Echter is kwaliteit en duurzaamheid het belangrijkste. Het is niet de bedoeling dat je bijvoorbeeld een goedkoop paar voetbalschoenen aankoopt en deze na amper 2 weken reeds moet vervangen.

Bedenk dus waar je naar op zoek bent en hoeveel budget je bereid bent eraan te spenderen. Ben je van plan om regelmatig te voetballen of is het zo nu en dan eens een keertje met de vrienden. In sporadische gevallen is het bijvoorbeeld niet nodig om heel veel geld te spenderen aan een paar luxe voetbalschoenen. Het kan eventueel nuttig zijn om ook de online reacties van klanten op bepaalde unieke voetbalschoenen even na te lezen, indien je mocht twijfelen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke voetbalschoenen passen bij mij?

Jammer genoeg kunnen wij jou geen eenduidig antwoord geven op deze vraag, daar er heel wat elementen zijn waarmee je rekening moet houden. Zo moet je rekening houden met de vorm van je voeten (breed, smal, lang of kort), met het materiaal van de voetbalschoenen maar ook met het speelveld.

De schoenen die je gebruikt op natuurlijke grasvelden zijn namelijk niet dezelfde als deze die je zou gebruiken indoor of op kunstgras en/ of turfvelden. Het is daarom een bijzonder goed idee om zoveel mogelijk voetbalschoenen te passen en hierbij rekening te houden met je eigenlijke doel.

Q2: Wat is de perfecte maat/ pasvorm?

Of je nu voetbalschoenen gaat aankopen of eender welk ander paar schoenen, de perfecte schoenmaat is uiteraard een must. Het is niet de bedoeling dat je achteraf pijnlijke voeten hebt. Om de perfecte voetbalschoenen te vinden, moet je dus op zoek gaan naar je eigen persoonlijke standaard schoenmaat.

Echter in sommige gevallen is het mogelijk dat je de voetbalschoen een tikkeltje groter zult moeten aankopen, afhankelijk van het ontwerp. Meet daarom je grootste voet vanaf je grote teen tot en met de hiel. Het aantal centimeters zal dus overeenkomen met de voor jou perfecte schoenmaat. Houd er rekening mee dat de meting gebeurd met sokken aan.

 

Q3: Waarom moet je voetbalschoenen met sokken aan passen?

Zoals we reeds aangehaald hebben, is het toch wel belangrijk om de metingen van je voeten steeds te verrichten met sokken aan. Maar waarom moet je sokken aantrekken om de meting te kunnen uitvoeren? De reden is eigenlijk heel eenvoudig daar niemand gaat voetballen zonder sokken.

Een sok, ongeacht de gebruikte materiaalsoorten, zal altijd wel een beetje ruimte in beslag nemen waarmee je dus ook rekening moet houden. Indien een voetbalschoen perfect past zonder sokken aan, dan is er echter geen garantie dat deze ook perfect zal zitten op het moment dat je sokken besluit aan te doen. Om verrassingen te vermijden, doe je de metingen dus maar beter met sokken aan.

Q4: CR7 kinder voetbalschoenen; wat is het verschil tussen academy en superfly?

De CR7 voetbalschoenen verwijzen naar de speciale collectie voetbalschoenen die ontworpen is in samenspraak met de wereldwijd bekende Portugese voetballer Cristiano Ronaldo. De perfecte voetbalschoen is nu eenmaal belangrijk en dit wordt duidelijk met deze unieke collectie. De superfly voetbalschoenen verwijst naar het type voetbalschoen waar Ronaldo zelf wekelijks mee speelt en is sinds kort in kleine maatjes voor kinderen te verkrijgen.

De Academy voetbalschoenen uit de collectie van Ronaldo zijn iets goedkoper en geschikt om te spelen op kunstgras velden of turf velden. Hier werd ook een ander soort materiaal voor gebruikt en uiteraard een verschillend soort noppen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES