5 beste Weerstandsbanden Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste weerstandsbanden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Doordat we het afgelopen jaar meer aan huis gebonden waren, hebben we ook meer thuis gesport. Je kunt hiervoor gebruik maken van zware gewichten en dure gymtoestellen, maar je kunt ook kiezen om een weerstandsband aan te schaffen om tijdens je dagelijkse workout te gebruiken. We hebben alvast 3 exemplaren voor jou uitgekozen om eens met elkaar te vergelijken. Zo merk je dat de Ninn Sports – Premium Weerstandsbanden een pakket is met 5 banden die uit 100% natuurlijke latex werden gemaakt. Of geef je de voorkeur aan de Panathletic Weerstandsbanden, een set van 5 weerstandsbanden met verschillende weerstandsniveaus.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste weerstandsbanden (Reviews) van 2024

 

Wanneer je beslist om aan je spieren te werken, kunnen we het goede advies geven om met de weerstandsband oefeningen te starten. Door te kiezen voor elastische weerstandsbanden hoef je geen zware dumbells of dure halters aan te schaffen. Kies je voor een stoffen weerstandsband of gaat je voorkeur naar een weerstandsbanden set die je verschillende mogelijkheden biedt. Neem de tijd om alles eens rustig te bekijken alvorens je er de beste weerstandsband uitkiest die het meest aan jouw trainingsniveau voldoet.

 

1. Ninn Sports Premium Weerstandsbanden van hoge kwaliteit Set van 5 

 

Deze Premium weerstandsbanden van Ninn Sports blijken bij vele thuissporters de populairste keuze te zijn. Je kunt deze banden immers voor verschillende sporttakken gebruiken om thuis, op vakantie of bij de fysiotherapeut je spieren te oefenen.

De Ninn Sports fitness weerstandsbanden worden in een pakket van 5 stuks geleverd die over verschillende weerstandsniveaus beschikken. Bovendien zijn ze uit 100% natuurlijk latex gemaakt waardoor je veel minder kans op huidirritaties hebt. Door het gebruik van latex zullen deze banden tijdens je workout trouwens evenmin opkrullen of wegglijden.

Daarnaast hebben ze per stuk een licht gewicht van 110 g en een handig formaat van 19,6 x 10 x 3 cm waardoor ze gemakkelijk door iedereen kunnen worden gebruikt. De 5 weerstandsbanden worden overigens geleverd in een handig opberghoesje waarin je ze netjes en compact kunt bewaren. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze weerstandsbanden kunnen worden aangewend om fitness, yoga, cardio en nog vele andere sportdisciplines uit te voeren.

Weerstandsniveau: het pakket bestaat uit 5 banden die elk een andere kleur hebben om de verschillende weerstandsniveaus te kunnen onderscheiden. Het maximale intensiteitsniveau van deze set is 14,6 kg.

Materiaal: de banden zijn uit 100% natuurlijk latex vervaardigd waardoor ze heel goed hun vorm behouden en bijzonder duurzaam zijn.

Formaat: door hun lichte gewicht van 110 g en hun formaat van 19,6 x 10 x 3 cm kunnen ze door iedereen worden aangewend.

 

Nadelen:

Kwaliteit: voor enkele klanten voldoet dit product niet aan hun kwaliteitseisen omdat ze te slap zouden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Panathletic Weerstandsbanden, Set van 5 Banden, 5 Verschillende Weerstandsniveaus

 

De weerstandsbanden van Panathletic vallen in de goedkope prijsklasse van onze lijst met topproducten waardoor ze voor iedereen goed toegankelijk zijn. Het pakket bestaat uit 5 banden met diverse intensiteitsniveaus die door de verschillende kleuren goed te onderscheiden zijn. 

De veelzijdige banden hebben een omtrek van 60 cm en een breedte van 5 cm. Doordat ze uit natuurlijke latex gemaakt zijn, kunnen ze tot driemaal hun normale lengte worden uitgerekt zonder dat ze zullen vervormen of scheuren. Bovendien voelen ze ook heel zacht aan waardoor ze niet schuren en je dus ook geen huidirritaties kunt oplopen.

Daarnaast bevat dit pakket een beknopte handleiding waarin de 16 meest essentiële oefeningen perfect worden uitgelegd zodat je de bewegingen goed kunt uitvoeren. Er kan trouwens een E-book apart worden aangekocht waarin 38 oefeningen beschreven staan om meer variatie in je training te brengen. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: doordat de banden allemaal een andere kleur hebben kun je gemakkelijk de verschillende weerstandsniveaus uit elkaar houden.

Formaat: ze hebben een breedte van 5 cm en een omtrek van 60 cm zodat ze voor iedereen geschikt zijn.

Materiaal: de weerstandsbanden zijn uit 100% natuurlijke latex vervaardigd waardoor je ze gemakkelijk tot driemaal hun normale omvang kunt uitrekken.

Het prijskaartje: deze set valt in de laagste prijsklasse van onze lijst met toppers zodat ze voor iedereen goed toegankelijk zijn.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten zijn minder tevreden over de rekbaarheid van deze weerstandsbanden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Rockerz Fitness, Weerstandsbanden, Booty Band Resistance 

 

De weerstandsbanden van Rockerz Fitness zijn momenteel in de aanbieding met een scherp verlaagde prijs waardoor ze goed toegankelijk zijn. De set bestaat uit 3 weerstandsbanden om de benen en de billen met een verschillende intensiteit van een stevige workout te voorzien.

Doordat elke band een andere kleur kreeg, kun je snel zien welke weerstandsband je nodig hebt. Ze hebben trouwens een intensiteit van 45, 65 en 75 kg waardoor ze zowel door beginners als gevorderden kunnen worden aangewend. Bovendien zijn deze banden gemaakt uit stevig katoen dat met kunststof werd verwerkt waardoor ze tijdens het trainen niet zullen afglijden of oprollen.

Hoewel de materie zweetbestendig is, kunnen de weerstandsbanden indien nodig op 30°C worden gewassen zodat ze steeds schoon zijn en fris ruiken. Deze set wordt trouwens geleverd in een handig opbergtasje waardoor je ze gemakkelijk kunt meenemen. In de reviews merken we dat deze banden een heel goede score met 4,5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruik: deze weerstandsbanden zijn specifiek bedoeld om de bil- en beenspieren te trainen.

Materiaal: de katoenen banden werden verwerkt met antislipmateriaal waardoor ze goed op hun plaats blijven zitten.

Intensiteit: de weerstandsniveaus van deze set zijn 45, 65 en 75 kg zodat ze zowel voor beginners als gevorderden heel goed van pas komen.

Onderhoud: doordat de banden in de wasmachine op 30°C kunnen worden gewassen, heb je steeds hygiënische en frisse weerstandsbanden om te gebruiken.

 

Nadelen: 

Geurhinder: enkele klanten maken de opmerking dat de banden vies ruiken en dat er schimmel op stond toen ze werden afgeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tunturi 4 Weerstandsbanden Set, Mini Power body band, Gymnastiekband

 

De weerstandsbanden set van Tunturi heeft de laagste prijs in onze lijst waardoor ze voor elk budget geschikt zijn. Deze set van mini weerstandsbanden bestaat uit 4 stuks waarvan de maximale intensiteit 30 kg is.

De diverse intensiteitsniveaus kunnen trouwens gemakkelijk worden herkend doordat de banden verschillende kleuren hebben. Bovendien zijn ze gemaakt uit latex waardoor ze vormvast zijn en tijdens de training goed op hun plaats blijven zitten. Doordat de banden een licht gewicht van 113 g en een afmeting van 50 x 5 x 0,5 cm hebben, zijn ze ideaal om tijdens de opwarming bij crossfit of andere trainingsdisciplines te worden gebruikt.

Daarnaast wordt de set geleverd in een handige draagtas van mesh stof zodat je ze gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. In de reviews merken we dat de meningen over deze set nogal verdeeld zijn. Voor de ene klant voldoen ze niet aan de kwaliteitseisen terwijl ze voor de andere klant een must zijn om in huis te hebben.

 

Voordelen:

Functioneel: de weerstandsbanden kunnen worden gebruikt om opwarmingsoefeningen te doen, maar ze zijn ook heel handig om tijdens crossfit, yoga, fitness en andere disciplines te gebruiken.

Weerstandsniveau: deze banden hebben een maximale weerstand van 30 kg zodat ze zowel door beginners als gevorderden kunnen worden aangewend.

Formaat: ze wegen elk afzonderlijk 113 g en meten 50 x 5 x 0,5 cm waardoor ze gemakkelijk in de handige draagtas kunnen worden meegenomen.

De prijs: deze set is de goedkoopste in onze lijst zodat ze ook kunnen worden aangekocht door mensen die minder te besteden hebben.

 

Nadelen: 

Kwaliteitsnormen: we merken dat de klanten het niet eens zijn over de kwaliteit van dit product. Voor sommige mensen voldoen ze niet en voor andere thuissporters zijn ze onmisbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kaytan 3 weerstandsbanden set, Resistance bands, Fitness elastieken 

 

Kaytan wordt door velen als het beste merk beschouwd voor diverse fitnessaccessoires die vooral thuis heel goed van pas komen. Deze weerstandsbanden hebben een intensiteit van 15, 25 en 35 kg waarmee je verschillende oefeningen kunt uitvoeren om een complete workout te doen.

De Kaytan weerstandsbanden zijn gemaakt uit latex in verschillende kleuren zodat je gemakkelijk kunt onderscheiden welke band je nodig hebt. Ze hebben bovendien een afmeting van 50 x 3 x 7 cm, waardoor ze perfect voor het boven- en onderlichaam kunnen worden gebruikt om de spieren te verstevigen en de souplesse te verbeteren.

Doordat de weerstandsbanden compact kunnen worden opgevouwen kun je ze heel gemakkelijk in je sporttas opbergen zonder dat ze veel ruimte in beslag nemen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze set weerstandsbanden kan voor verschillende workouts worden gebruikt om zowel het boven- als het onderlichaam te trainen.

Formaat: ze meten 50 x 3 x 7 cm en kunnen gemakkelijk in je sporttas worden meegenomen.

Weerstandsniveau: deze weerstandsbanden hebben een intensiteit van 15, 25 en 35 kg waardoor ze zowel voor beginners als gevorderden kunnen dienen.

Materiaal: de banden zijn gemaakt uit natuurlijk latex zodat ze heel elastisch zijn en goed hun vorm blijven behouden.

 

Nadelen: 

Dikte: we merken dat deze banden dikker zijn dan de meeste weerstandsbanden, waardoor ze iets minder compact zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Weerstandsbanden Koopgids

 

Wanneer je niet te veel geld wilt uitgeven of je hebt onvoldoende ruimte om grote fitnesstoestellen te plaatsen, kunnen we de aanbeveling geven om in een degelijke set weerstandsbanden te investeren. Je zult merken dat er diverse materialen worden gebruikt om deze banden voldoende elastisch te maken. Er zijn ook verschillende weerstandsniveaus waarmee je kunt trainen. Neem de tijd om alle mogelijkheden eens te bekijken alvorens je een beslissing neemt. Laat zeker ook de aanbiedingen niet zomaar aan je voorbijgaan.

Wat is een weerstandsband en waarvoor wordt hij gebruikt

Onder de huidige omstandigheden zijn we meer op onszelf aangewezen en wordt er ook meer thuis gesport. Je zou kunnen kiezen voor een uitgebreide halterset of dumbells, maar een weerstandsbanden set is veel voordeliger en bovendien een veelzijdige optie. Een weerstandsband wordt uit rubber, latex of een ander elastische materiaal vervaardigd zodat hij voldoende rekbaar is en enige krachtinspanning vraagt. Doordat hij met verschillende weerstanden wordt aangeboden, kun je hem gebruiken om allerlei oefeningen met een bepaalde intensiteit uit te voeren.

Door gebruik te maken van weerstandsbanden zullen je spieren bovendien onder een constante spanning blijven staan. Wanneer je bijvoorbeeld met een dumbell een bicepcurl gaat uitvoeren, zal de spanning bovenin de schouderspieren verminderen. Dit komt omdat de dumbell door zijn gewicht onderhevig is aan de zwaartekracht. Als je dezelfde oefening met een weerstandsband gaat uitvoeren, zal de spanning constant blijven omdat de intensiteit afhangt van de elasticiteit en niet van het gewicht, zoals bij een dumbell of een halter wel het geval is. Doordat de weerstandsband niets met de zwaartekracht te maken heeft, is hij enorm veelzijdig zodat je heel creatief kunt zijn.

 

Hoe werkt een weerstandsband

Een weerstandsband werkt met progressieve weerstand. Dit wil zeggen dat hoe meer je beweegt, hoe meer weerstand je zult ervaren. Eigenlijk is de werking van een dergelijke band heel eenvoudig uit te leggen. Een weerstandsband werkt volgens het principe waarbij je de intensiteit steeds in kleine stapjes gaat verhogen zodat de belasting van het spierstelsel wordt verzwaard. Dus hoe verder je je benen open spreidt, hoe meer weerstand je zult ervaren. Met progressieve weerstand kun je niet alleen spieren opbouwen, je zult ook meer en sneller vet verbranden.

Daarnaast bootst de progressieve weerstand als het ware de krachtcurve van je spieren na wat met losse gewichten niet mogelijk is. De krachtcurve bepaalt de manier waarop de kracht van een spiergroep of individuele spier gedurende een volledige beweging verandert. De meest spieren worden namelijk harder naarmate de beweging vordert, waardoor de spiergroep meer aankan en steviger wordt. De enige mogelijkheid waarop je een beweging met een weerstandsband kunt uitvoeren en volhouden is door met de volledige spiergroep te werken en alle spiervezels aan het werk te zetten.

De verschillende soorten banden en de intensiteit

Zoals je wel zult merken zijn er diverse soorten banden met verschillende weerstandsniveaus. De meest voorkomende soort is de weerstandsband in rubber die je eigenlijk met een platte fietsband zou kunnen vergelijken. Deze multifunctionele banden worden vaak in een pakket met meerdere stuks verkocht die allemaal een ander intensiteitsniveau hebben. Dergelijke banden kunnen zowel voor het boven- als het onderlichaam worden gebruikt om volledige spiergroepen aan het werk te zetten.

Daarnaast is er de weerstandsband met handvat die vaak uit katoen of latex is vervaardigd en waar je verschillende handvatten aan kunt bevestigen om krachttrainingen uit te voeren. Hij dient om de arm-, been- en rugspieren te trainen en wordt vaak ook in een pakket met diverse weerstandsniveaus verkocht. De mini weerstandsbanden zijn platte banden in stof of latex en hebben volgens hun intensiteit een maximale doorsnede die tussen 25 en 37 cm ligt. Dit type weerstandsband is specifiek bedoeld om de billen, heupen en dijen te trainen. Tenslotte zijn er ook latex dynabands die ideaal zijn om tijdens een revalidatie te gebruiken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES