5 Beste werphengels Test Van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Werphengels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als fervent visser is het belangrijk om over de beste materialen te beschikken. Jammer genoeg is kwaliteit vaak iets duurder. Toch willen wij jou helpen in de zoektocht naar de beste werphengel. Daarom zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. We zijn op die manier onder andere uitgekomen bij de Berkley Cherrywood werphengel die gekenmerkt wordt door een totale werplengte van maar liefst 240 cm. Daarnaast zou je altijd nog kunnen kiezen voor de X-Max Winkle Picker. Deze 2-delige werphengel is bijzonder makkelijk in elkaar te monteren en biedt een variërend werpgewicht van minimaal 10 en maximaal 40 gram.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste werphengels (Reviews) van 2024

 

Als je graag en vaak gaat vissen dan kijk je best uit naar de beste werphengel. Het is dan ook een goed advies om verschillende topproducten te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Zo kun je kiezen tussen een werphengel met telescoop. Of wil je bijvoorbeeld liever een exemplaar met molen en/ of met dobber? Alles is mogelijk. Om het voor jou makkelijker te maken, hebben we alvast 5 topproducten geselecteerd. We hebben hierbij ook rekening gehouden met de verschillende online reviews.

 

1. Berkley Cherrywood HD Spinhengel 240 cm 40 g

 

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame werphengel? Dan loont het de moeite om dit product even onder de loep te nemen. De hengel wordt jou aangeboden door het bekende merk Berkley en biedt dan ook heel wat mogelijkheden. Zo heeft de spinhengel een maximale lengte van 240 cm en weegt het product amper 40 gram. Dit maakt het bijzonder handig en comfortabel om lang te gebruiken.

Zodra je de verpakking open doet, zul je kunnen vaststellen dat de werphengel uit slechts 2 onderdelen bestaat die bijzonder eenvoudig te monteren zijn. Op die manier kun jij de hengel vrijwel meteen gebruiken als je binnenkort gaat vissen.

Een blik op de online beoordelingen leert ons dat de klanten tot op heden bijzonder tevreden blijken te zijn. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de aangeboden kwaliteit maar wordt er ook heel overtuigend gereageerd op de duurzaamheid. Daarnaast gaat het hier om een gebruiksvriendelijk product dat zeker de moeite waard is om te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  X-Max Winkle Picker 240 cm 10 gram inclusief  2 Tips 2-delig

 

Tussen de goedkope werphengels zul je vast en zeker dit unieke exemplaar van Albatros kunnen spotten. Albatros is een bekend merk wanneer je op zoek gaat naar benodigdheden voor het vissen. Deze werphengel bestaat uit 2 delen en is makkelijk in elkaar te monteren.

De maximale lengte van de hengel bedraagt 240 cm maar je kunt ook opteren voor een werphengel van 270 cm lang. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje dan lichtjes kan veranderen. De transportlengte van het product bedraagt ongeveer 125 cm. De werphengel weegt amper 220 gram en is daardoor handig en makkelijk om te gebruiken. Verder geniet je van een minimaal werpgewicht van 10 gram en een maximaal werpgewicht van 40 gram.

De klanten die het product tot op heden hebben beoordeeld, hebben een maximale score gegeven van maar liefst 5 sterren. Daardoor durven wij te vermoeden dat het hier misschien wel eens om een topproduct zou kunnen gaan!

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.  Shimano Tribal TX-2  Karperhengel  12ft  2.75lb  50 mm

 

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke werphengel. Dit product is bovendien speciaal ontworpen indien je graag en vaak gaat vissen op karpers. Karpers zijn een vrij grote vissoort met heel wat kracht en daarvoor gebruik je dan maar beter een degelijke en duurzame werphengel.

Je kunt de lengte van de werphengel zelf gaan bepalen. Zo kun je kiezen tussen een maximale lengte van 305 cm, 335 cm, 365 cm of 396 cm. Afhankelijk van de lengte zal de prijs van de werphengel uiteraard lichtjes stijgen of dalen. De werphengel is hoofdzakelijk vervaardigd uit hoogwaardig xt60 carbon waardoor het mogelijk is om de lijn ver uit te werpen. Echter blijven de dril eigenschappen wel heel verfijnd.

En dat wordt ook als een pluspunt ervaren door de koper die hier een reactie geplaatst heeft. Ondanks het feit dat er nog maar één enkele online review geplaatst is, blijkt het hier opnieuw om een topproduct te gaan. Neem dan ook rustig de tijd om de werphengel even grondig onder de loep te nemen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4.  FishingRod Pen Telescoop Hengel Draagbaar Karperhengel Goud

 

Net zoals het vorige product zul je kunnen vaststellen dat deze werphengel speciaal ontworpen is om te gebruiken bij het vissen op karpers. De werphengel heeft een opvallende gouden kleur en is daarmee meteen een echte blikvanger.

In vergelijking met sommige andere werphengels zul je merken dat dit product vrij compact is en licht van gewicht. Daardoor is het makkelijk op te tillen en te verplaatsen. De hengel is vervaardigd uit duurzaam aluminium en heeft een minimale lengte van 20,5 cm en een maximale lengte van ongeveer 93 cm.

Indien je interesse hebt in dit product, dan loont het de moeite om dit even grondig te bekijken. De koper die reeds een reactie heeft geplaatst, blijkt echter helemaal overtuigd te zijn van de mogelijkheden en geeft ook een positief advies over het formaat. De werphengel werd bovendien beoordeeld met een maximumscore van maar liefst 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5.  Albatros Spinhengel + Molen Combinatieset 210 cm 40 g

 

Ben je op zoek naar een werphengel in combinatie met molen? Dan kun je kiezen voor deze unieke combinatieset van het bekende merk Albatros. Je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de werphengel 2-delig is en makkelijk te gebruiken. De rode kleur zorgt voor een opvallend design en meteen een echte blikvanger.

De werphengel wordt gekenmerkt door een maximale lengte van ruim 110 cm en een werpgewicht van maximaal 40 gram. Het gehele product weegt ongeveer 345 gram en behoorlijk comfortabel om mee te werken. Daarnaast geniet je ook van een uitstekend werkende molen die reeds over nylon beschikt.

Wanneer we de online beoordelingen even bekijken dan valt het meteen op dat de meningen bij dit product eerder verdeeld zijn. Dat hoeft uiteraard helemaal niet negatief te zijn aangezien er op die manier net iets meer ruimte tot verbetering ontstaat. Bekijk het product toch maar even en wie weet is het wel de werphengel waar jij al zo lang naar op zoek bent.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Werphengels koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar één van de beste werphengels? Dan loont het de moeite om de verschillende soorten werphengels met elkaar te vergelijken en tegenover elkaar af te wegen. Bedenk welke materiaalsoort je het liefste wilt gebruiken in combinatie met het type vislijn. En daar niet alle exemplaren tot de goedkope werphengels behoren, is het een aanbeveling om uit te kijken voor eventuele promoties en aanbiedingen. Veel succes!


Wat is een werphengel en het nut ervan

De aanschaf van een duurzame hengel, biedt je de mogelijkheid om diverse soorten vissen te kunnen vangen. De basis van een degelijke hengel wordt dan ook steevast gekenmerkt door een stok in combinatie met een stevige vislijn die zich aan één van de 2 uiteinden bevindt. Echter bestaat er niet slechts één enkele soort hengel maar verscheidenen. Het kan dus een hele uitdaging zijn om op zoek te gaan naar een werphengel.

Echter, kun je een werphengel makkelijk onderscheiden van bijvoorbeeld een vliegvishengel of een standaard vaste soort hengel. Een werphengel is namelijk voorzien van een stevige werpmolen of praktische reel, om de vislijn op te bevestigen. Het gebruik van de werpmolen of reel maakt het mogelijk om de vislijn behoorlijk ver in het water te werpen. Nog verder dan mogelijk is met bijvoorbeeld een vliegvishengel of vaste hengelsoort.

Het feit dat je een werphengel dus veel verder het water in kunt gooien, zorgt er ook voor dat de draagkracht groter is. Het is dus mogelijk om veel grotere en zwaardere vissen binnen te halen. Denk maar aan karpers, witvissen, roofvissen en andere grote soorten zeevissen. De lengte van een werphengel kan makkelijk variëren van minimaal 1,8 meter tot maximaal 4,5 meter.

 

Functie van de werpmolen of reel

We hebben het al min of meer vermeld; de werpmolen of reel is het gedeelte bij de werphengel waar de vislijn aan wordt bevestigd. Het grootste pluspunt van het gebruik van een werpmolen of reel is dat je de hengel, inclusief lokaas, veel verder dan gewoonlijk in het water kunt werpen. Bovendien biedt het je ook de mogelijkheid om te vissen op grotere vissoorten en vissen met een groter gewicht. Een werphengel is ideaal indien graag op karpers of andere grote roofvissen vist.

 

Het type werphengel

Toch is het niet de bedoeling om de eerste de beste werphengel aan te kopen. Zo zul je merken dat er wel degelijk verschillende soorten werphengels op de markt gebracht zijn. Het type werphengel dat je besluit aan te kopen, is vooral afhankelijk van de vissoort die je wenst te vangen. Ben je van plan om voornamelijk karpers en andere roofvissen te vangen, en ben je hierbij op zoek naar een werphengel met werpmolen? Dan blijkt de spinhengel een goede aanbeveling te zijn. Je kunt ook kiezen voor de jerkbait hengel, die niet voorzien is van een werpmolen maar wel van een reel.

Is het je bedoeling om witvissen te vangen dan lijkt de beste keuze ofwel een feederhengel te zijn of een duurzame matchhengel. Een matchhengel maakt hierbij gebruik van een dobber terwijl je bij de feederhengel werkelijk tot op de bodem kunt gaan. Als beginnend visser die op zoek is naar een degelijke allround werphengel, kun je toch maar beter kiezen voor een spinhengel.

 

Gebruikte materiaalsoorten

Het zal je niet verwonderen maar werphengels zijn vervaardigd uit bijzonder duurzame materialen. Zo wordt in de meeste gevallen gekozen voor carbon. Carbon is niet alleen stevig maar ook nog eens licht van gewicht, wat het de hengel dan weer handzaam en gebruiksvriendelijk maakt. Echter bestaan er ook heel wat werphengels die vervaardigd zijn uit polyester, nikkel of kunststof. Je kiest zelf wat je het meest comfortabel vindt om mee te vissen.


Het type vislijn

We raden je ook aan om even na te denken over het type vislijn. In de meeste gevallen zal er gekozen worden voor een vislijn uit nylon. Dit blijkt evenwel de beste optie te zijn indien je van plan bent om te vissen op karpers en andere grote zeevissen. Een vislijn uit nylon is namelijk niet alleen bijzonder sterk maar biedt ook heel wat rek waardoor de vislijn heel wat gewicht kan verdragen. En bovendien valt het prijskaartje vrij goed mee.

Echter bestaat ook de mogelijkheid om te kiezen voor een gevlochten vislijn. Dergelijk type vislijn is ook vervaardigd uit duurzaam nylon maar doordat het gevlochten is, is de rek eruit. Een gevlochten nylon vislijn is bijzonder sterk en dus geschikt om grote zware vissen mee te vangen. Ze zijn enorm duurzaam en gaan niet snel kapot. Echter moet je wel rekening houden met een hoger prijskaartje.

 

Design en budget

Tenslotte willen wij nog even stil staan bij het mogelijke prijskaartje van een duurzame werphengel. Gemiddeld zul je toch wel rekening moeten houden met ongeveer 80 euro. Uiteraard zijn er heel wat werphengels die goedkoper worden aangeboden of juist een tikkeltje duurder zullen worden betaald. Aan jou de keuze!

Bepaalde factoren kunnen de prijs namelijk in meer of mindere mate beïnvloeden. Denk hierbij maar aan het type werphengel maar ook de gebruikte materiaalsoorten en het design. We merken dat kopers niet alleen uitkijken naar kwaliteit maar ook heel wat belang hechten aan duurzame materialen en een prachtig design. Ook dat zul je voelen in de prijs. Ga eventuele promoties niet uit de weg en wie weet spot je zo nog wel een werphengel aanbieding.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES