Beste wetsuit

Laatste update: 19.07.24

 

Wetsuits test van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken uit het enorme assortiment aan wetsuits. Daarom hebben wij een koopgids opgesteld waarin wij bepaalde belangrijke eigenschappen wat extra proberen toe te lichten. Je kunt natuurlijk ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Daarin stellen we jou graag de 3 best beoordeelde hedendaagse wetsuits voor. Dan kun je achteraf voor jezelf een keuze maken welke wetsuit je voorkeur draagt. Onderzoek heeft onder andere aangetoond dat je met de Seac Ciao Thermo alvast een duurzame aankoop doet. Het is een kort wetsuit die zowel door mannen alsook door vrouwen en zelfs kinderen kan worden gedragen. Je kunt natuurlijk ook altijd nog gaan opteren voor de Seac Ciao Turquoise wetsuit. De combinatie van de zwarte en turquoise accenten zorgt voor een vrouwelijke wetsuit die heel wat elegantie en klasse uitstraalt. Ideaal als je vaak en graag gaat snorkelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wetsuit Reviews – Top 5

 

 

Als je graag aan watersporten doet in de zee maar het water is te koud, dan kun je een wetsuit gebruiken om je te beschermen tegen onderkoeling. Je kunt ze kopen in verschillende designs en maten en er zijn uitvoeringen speciaal om te gebruiken in de winter of in de zomer. We hebben een top 5 samengesteld op basis van de beoordelingen van andere kopers. Je hoeft er gewoon zelf de beste wetsuit uit te kiezen zodat je meteen voor een langere tijd in het water kunt vertoeven.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Seac Ciao Thermo

 

De Seac Ciao is een shorty wetsuit die gemaakt is van neopreen om je te beschermen tegen de koude. De wetsuit heeft een dikte van 2,5 mm en is beschikbaar voor heren, dames en kinderen. De wetsuit is geschikt om mee te duiken maar enkel in gebieden met warm water. Voor de rest wordt het vooral gebruikt om te snorkelen.

Je kunt deze wetsuit aanbieding makkelijk aan- of uittrekken. Daarna hoef je niet lang te wachten vooraleer het terug droog is. Het product is beschikbaar in 7 verschillende maten en heeft een zwart met rode kleur.

De kopers schrijven positieve reviews over dit product en zijn vooral tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding. Verder geven ze goed advies over de pasvorm, maar toch was de wetsuit voor één koper net iets te klein. Het pak is ideaal om te surfen vanwege de soepelheid.

Ga je binnenkort op vakantie en ben je van plan te gaan duiken of snorkelen? Dan is een degelijke wetsuit alvast geen overbodige luxe. Met dit product van het bekende merk Seac haal je een unieke shorty wetsuit in huis. De wetsuit is te verkrijgen voor mannen, vrouwen en zelfs kinderen.

 

Voordelen:

Materiaal: deze wetsuit is volledig vervaardigd uit bijzonder duurzaam en hoogwaardig neopreen en is maar liefst 2,5 mm dik. De wetsuit biedt dus voldoende bescherming tegen het koude water.

Design en pasvorm: de wetsuit wordt gekenmerkt door de zwarte met rode kleur en kun je bovendien bekomen in maar liefst 7 verschillende pasvormen.

Comfort: het is een degelijke wetsuit die je makkelijk aan- en uit kunt trekken. Bovendien droogt de wetsuit ook makkelijk en snel weer op. Kortom, je hoeft het nooit lang koud te hebben.

 

Nadelen:

Te klein: jammer genoeg vond één enkele klant dat de wetsuit toch wel best wat groter had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Seac Ciao Turquoise

 

De Seac Ciao wetsuit voor dames heeft een zwart met turquoise kleur en is beschikbaar in 5 verschillende maten. Net zoals het vorige product bestaat deze wetsuit uit neopreen met een dikte van 2,5 mm zodat je langer in koud water kunt blijven. Deze wetsuit is vooral geschikt om te snorkelen maar je kunt er ook mee duiken in gebieden met warm water.

Momenteel heeft nog maar één koper een beoordeling geschreven over dit product maar het advies is uitsluitend positief. De wetsuit past perfect en de kleur van het product komt overeen met de afbeelding. De koper is ook heel tevreden over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het artikel.

Net zoals het vorige product wordt ook deze wetsuit je aangeboden door het bekende en misschien wel het populairste merk Seac. We vermoeden dat het door sommige klanten vast en zeker als het beste merk wordt beschouwd. De turquoise kleur zal vooral heel wat dames aantrekken.

 

Voordelen:

Design en pasvorm: deze wetsuit is afgewerkt in een unieke combinatie van zwart met turquoise. Verder heb je de mogelijkheid om te kiezen uit maar liefst 5 verschillende pasvormen.

Materiaal: de wetsuit is volledig gemaakt uit degelijk en kwalitatief neopreen met een maximale dikte van maar liefst 2,5 mm.

Comfort: de dikte van de wetsuit zorgt ervoor dat je zonder problemen net iets langer in het koude water zult kunnen verder snorkelen.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: slechts één enkele koper vindt dat deze wetsuit helemaal niet makkelijk aan- of uit te trekken is en dat is best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Perth Shorty 303617156

 

Deze wetsuit voor heren heeft een dikte van 1,5 mm en is daarom enkel geschikt voor warmere dagen of gebieden met warm water. Het product is gemaakt van 100% neopreen en beschikt over een goede flexibiliteit.

Op de rug vind je een rits waarmee je het pak makkelijk kunt aantrekken. De wetsuit is gemaakt met een comfortabele stik constructie en heeft een maat S.

Bij dit product zijn tot nu toe nog geen reviews geplaatst. Wegens een gebrek aan beoordelingen is het voor ons niet mogelijk om je een advies te geven over deze wetsuit aanbieding.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze Perth Shorty wetsuit die speciaal ontworpen is voor mannen. De wetsuit is, net zoals de vorige producten, vervaardigd uit duurzaam neopreen en heeft een maximale dikte van maar liefst 1,5 mm. Het product biedt niet alleen voldoende flexibiliteit maar ook heel wat bewegingsvrijheid.

 

Voordelen:

Ritssluiting: de ritssluiting bevindt zich op de rug en maakt het makkelijker om de wetsuit aan- en weer uit te trekken.

Ontwerp en pasvorm: deze unieke wetsuit is volledig ontworpen door gebruik te maken van de comfortabele stik constructie en is beschikbaar in maatje S.

 

Nadelen:

Geen reviews: jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen enkele koper een reactie heeft geplaatst bij deze wetsuit.

Geen gebruikerservaring: bij gebrek aan online reacties is het voor ons niet mogelijk om jou verder advies te geven over de ervaringen van klanten bij dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Jobe Progress Rebel Shorty Junior

 

Deze wetsuit voor kinderen is een shorty model met korte mouwen en broekspijpen. De wetsuit heeft de maat L maar is ook nog beschikbaar in 6 andere maten. Met de ritssluiting op de rug kun je de wetsuit makkelijk aan- en uittrekken.

Het product is gemaakt van neopreen en is flexibel dankzij het gebruik van twee verschillende diktes namelijk 2 mm en 2,5 mm. Het pak is enkel geschikt om tijdens de zomer te gebruiken en heeft een zwart met blauwe kleur.

Ook dit product heeft nog geen enkele beoordeling ontvangen. Het kan zijn dat het product al gekocht is door een gebruiker maar dat deze persoon nog geen tijd heeft gehad om een review te schrijven. Schrijf als eerste je mening om andere kopers te helpen.

Ben je op zoek naar een degelijke wetsuit voor je kinderen? Dan loont het alvast de moeite om dit product van het degelijke merk Jobe even grondig onder de loep te nemen. De wetsuit wordt gekenmerkt door de zwarte kleur met hier en daar een blauw en grij accent en is beschikbaar in maar liefst 6 verschillende maten.

 

Voordelen:

Ritssluiting: dankzij de ritssluiting, die zich op de rug van het product bevindt, is de wetsuit makkelijk aan en weer uit te trekken.

Materiaal: deze wetsuit is volledig vervaardigd uit duurzaam neopreen en biedt heel wat bewegingsvrijheid en flexibiliteit.

Dikte: bij het ontwerp van de wetsuit heeft men gebruik gemaakt van 2 diktes. Zo is de wetsuit op sommige plaatsen 2 mm dik en op andere plaatsen dan weer 2,5 mm.

 

Nadelen:

Uitverkocht: we stellen vast dat deze wetsuit voor kinderen tijdelijk helemaal is uitverkocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Aqua Lung Sport Rando Junior

 

Deze shorty wetsuit van Aqua Lung is geschikt voor kopers met een beperkt budget die op zoek zijn naar goedkope wetsuits. Het product is gemaakt van neopreen met een dikte van 3 mm zodat je tijdens het zwemmen, surfen of snorkelen minder last hebt van de koude.

De wetsuit is flexibel zodat je geen last ondervindt tijdens het bewegen en je kunt het pak makkelijk aan- of uittrekken via de ritssluiting op de rug. Het pak heeft een zwart met gele en oceaanblauwe kleur en heeft de maat S.

Net zoals het vorige product is deze wetsuit aanbieding nog niet beoordeeld geweest door andere kopers. Schrijf als eerste een review over dit artikel zodat wij ons advies daar kunnen op baseren.

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke wetsuit of beschik je over een beperkt budget? Dan is het normaal dat je op zoek wilt gaan naar een voordelige wetsuit of eentje met de laagste prijs. Wij raden je daarom aan om alvast even deze unieke wetsuit, geleverd door Aqua Lung, te bekijken.

 

Voordelen:

Materiaal en dikte: deze unieke wetsuit is, net zoals de vorige producten, helemaal gemaakt uit bijzonder duurzaam neopreen en is maar liefst 3 mm dik.

Comfort: de wetsuit biedt niet alleen bescherming tegen het koude water maar is verder ook bijzonder flexibel en biedt voldoende bewegingsvrijheid.

 

Nadelen:

Geen reviews: we stellen vast dat er momenteel nog geen reacties bij de wetsuit zijn geplaatst.

Geen gebruikerservaringen: het gebrek aan online beoordelingen maakt het voor ons dan ook bijzonder moeilijk om je verdere informatie te kunnen verschaffen over de verschillende ervaringen van klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wetsuits koopgids

 

Ga jij ook graag zwemmen en snorkelen als je op vakantie bent? Een wetsuit kan dan vaak heel doeltreffend zijn. Het kan je namelijk ook bescherming bieden tegen onderkoeling. Maar dan moet je wel een keuze maken uit de beste wetsuits. Besteed dus zeker aandacht aan het nut, het materiaal, de maat, het design, de dikte en het onderhoud als je modellen gaat vergelijken.

Het nut van een wetsuit

Zijn jouw kinderen of jouw partner ook zo dol op watersporten? Dan kun je hen misschien met hun verjaardag wel eens verrassen met een degelijke wetsuit. Wetsuits zijn momenteel alomtegenwoordig en kun je dus vinden in verschillende designs en maten. Je hebt de kleinere wetsuits die ideaal zijn voor kindjes. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar net zoals er ook verschillende designs waar te nemen zijn.

Apart van het ontwerp en het design kunnen wetsuits echt wel hun nut hebben. Ze kunnen jou heel goed beschermen tegen onderkoeling. Dit kan een pluspunt zijn als het water bijvoorbeeld heel koud is. Op die manier kun jij toch het water ingaan zonder dat je bang hoeft te zijn om onderkoelingsverschijnselen te vertonen. Sommige modellen zijn dan weer enkel en alleen geschikt om in warmere gebieden te dragen.

Je hebt dus duidelijk wetsuits om in de zomer te gebruiken en andere modellen die idealer zijn in de winter. Ook de prijzen kunnen gemakkelijk mee variëren. Het is daarom dan een goede aanbeveling om eerst en vooral verschillende aanbiedingen te bekijken. Daarna kun je nog altijd overgaan om een bepaalde wetsuit ook effectief aan te kopen.

 

Materiaal, maat en het design van de wetsuit

Veel wetsuits zijn gemaakt uit neopreen. Neopreen is een rubberen stof die heel rekbaar is en goed aansluit. Afhankelijk van het type wetsuit dat je aankoopt, kan de dikte van het neopreen variëren. Over het algemeen is het zo dat een wetsuit die bestaat uit een dikke laag neopreen veel beter is om in koude wateren te vertoeven. De dikke laag neopreen beschermt je op die manier beter tegen onderkoeling.

In heel veel gevallen zijn wetsuits eigenlijk een combinatie van 2 of 3 verschillende neopreen diktes. Zo kun je bijvoorbeeld een wetsuit 5/4/3 aankopen. Dit wil zeggen dat het neopreen het dikste is over het grootste deel van het lichaam. Neopreen van 4 mm dik bevindt zich ter hoogte van de ledematen en 3 mm ter hoogte van de schouders bijvoorbeeld.

Ook de maat van je wetsuit is niet geheel onbelangrijk. Je moet er op letten dat je wetsuit niet te klein uitvalt. Want dit kan al heel snel een beklemmend gevoel opleveren en kan zelfs zorgen voor ademhalingsproblemen. Anderzijds is het niet goed om je wetsuit te groot aan te kopen. Een te grote wetsuit kan je snelheid in het water drastisch verminderen.

Je kunt daarnaast tussen heel veel verschillende modellen kiezen. Zo heb je de wetsuits die het volledige lichaam bedekken. Daarnaast zijn er de wetsuits die je volledige benen en romp bedekken maar je armen vrijlaten. Dit wordt vaak gebruikt door zwemmers omdat ze dan iets meer beweging hebben met hun schouders. Je kunt ook kiezen voor een korter model waarbij de wetsuit enkel de romp en een deel van de benen tot aan de knie bedekt.

Dikte van de wetsuit en onderhoud

Zoals in het vorige stukje reeds min of meer aangegeven is het belangrijk dat je rekening houdt met de dikte. De wetsuits zijn allemaal gemaakt uit neopreen maar kunnen verschillen in dikte. De dikte kan gemakkelijk variëren van 1 tot zelfs 6 mm. Alles is hierbij afhankelijk van het doel en het gebied waarin je het wilt gebruiken. Hoe dikker het neopreen hoe beter je beschermd bent tegen onderkoeling. Als je dus besluit om te gaan duiken in koude wateren dan is het aan te raden om een wetsuit aan te kopen met een dikte van 5 tot 6 mm.

De dikte van de wetsuit wordt bepaald door de temperatuur van het water en de seizoenen. Over het algemeen zijn de meeste wetsuits een combinatie van meerdere neopreen diktes. De wetsuits om in de zomer te gebruiken zijn vaak een 3/2 combinatie. De modellen om in de winterperiode te gebruiken zijn eerder een 4/3 of zelfs 5/3 combinatie. Op die manier krijg je het zeker niet te koud.

Je hebt goedkope wetsuits maar als je een degelijk model wilt dan betaal je daar meestal iets meer voor. Als je er zoveel geld aan uitgeeft is het ook belangrijk om deze correct te onderhouden waardoor deze duurzamer wordt. Was een wetsuit dan ook altijd met koud water. Warm water kan de functie en voordelen van neopreen namelijk aantasten. Het is ook belangrijk om het zoute zeewater er na gebruik zoveel mogelijk af te spoelen. Lees eventueel ook even de reviews van kopers door want misschien kom je wel een wetsuit aanbieding tegen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES